Sub beneficiu de inventar: Nume de cod ELSA

Nume de cod: ELSA. Veriga lipsa dintre Dan Barna si serviciile secrete – de unde a aparut pepiniera USR

In 4 mai 1981 se forma ELSA, o organizatie infiintata de cinci studenti la drept din Ungaria, Polonia, Germania de est, Austria si Germania de vest cu scop de cooperare impotriva regulilor Cortinei de Fier ce separa occidentul capitalist de partea est-europeana, comunista. ELSA isi propune ca intre studentii ambelor parti sa existe forme de cooperare, schimburi educationale si culturale, programe de lucru comune.

Organizatia („The European Law Students Association”) se dezvolta si ajunge rapid la 17 membri, apoi 50 etc. Apar primele semne ca ar fi fost infiintata sub obladuirea servicilor secrete din est si vest in mediul studentesc. Cativa agenti sub acoperire ai structurilor de informatii din Marea Britanie si Franta penetreaza reteaua si ofera date secrete catre puterile occidentale. La o prima vedere pare ca e vorba de o societate studenteasca de care se intereseaza la maxim serviciile AVH (Ungaria), SB (Służba Bezpieczeństwa – Polonia), HNaA (Austria), BND (Germania Federala), dar si in faza incipienta KGB (URSS), viitorul FSB (Rusia). Ideea de bază a celor patru servicii secrete initiatoare a fost aceea de a obține informații din zone greu de stăpânit și de valorificat în favoarea guvernelor lor sau doar pentru știința lor (vezi cazul Austriei care prin HNaA își spiona proprii miniștrii pentru a-i șantaja!) – pătura studențească devenea foarte expresivă în Vest și avangardistă în Est.

De altfel, conform informatiilor britanicilor, cei cinci studenti care au fondat organizartia erau toti racolati de serviciile din tarile lor, presupunerea fiind ca ELSA este de fapt o constructie a serviciilor secrete care doresc formarea unor studenti la drept, intr-un mediu paneuropean, viitoare cadre pozitionate in companii, magistratura, politicieni, pioni principali in parghii de putere. E-adevarat, daca ar fi sa alegi un domeniu studentesc care sa fie sub supraveghgerea stricta si racolarea serviciilor secrete acesta ar fi dreptul, avand cel mai mare potential. Asa ca ELSA se dezvolta ca o societate la vedere, dar cu regulament ocult, avand deseori statut de societate secreta europeana, asemanatoare Skuls & Bones din SUA, sau Aspen Institute, la alt nivel.

In 1985, ELSA se muta intr-o locatie stabila in Austria, la Viena, in centrul spionajului mondial recunoscut (acolo unde toti agentii tarilor europene fac schimb de informatii, acel intelligence trading), iar numarul total al membrilor trece de cateva sute, apar filiale mari in Germania, Polonia, Ungaria, Cehoslovacia, Franta, Italia, Anglia si la scara mai mica in Spania, Portugalia si Tarile de Jos. In 1986 si 1987 apar date despre ELSA in rapoartele MI6, despre care se spune concluziv: „Sunt centre de recrutare”.

Dupa 1989 se face filiala ELSA Romania. In 1990 se depun cererile de aderare, iar in 1993 Romania devine membru cu statut deplin al organizatiei. ELSA Romania („Asociaţia Europeană a Studenţilor la Drept”) se afla sub atenta supraveghere a SRI cu Virgil Magureanu. In raportul SRI din 1993 apare pentru prima oara o succinta informare despre mediul studentesc intern si international si pericolul ca acesta sa fie penetrat de „forte oculte, cu interese opuse celor ale Romaniei, care doresc sa racoleze studentii, oferindu-le oportunitati de munca in tarile occidentale, cu salarii tentante.” In 1994 se dezvoltat tema, vorbindu-se despre studentii facultatilor de drept, dar concluzionandu-se: „Serviciul Roman de Informatii a luat toate masurile ca mediul studentesc, in special cel al universitatilor de drept, sa fie protejat de interferentele ostile sigurantei nationale a Romaniei.”

Ne mutam la finalul anului 1995 si inceputul anului 1996. Dan Barna, actualul presedinte al USR devine vicepresedinte ELSA Romania. Cel putin asa isi anunta in propiul CV. Tot aici mai mentioneaza ca devine presedinte al organizatiei in 1998. Cu toate ca a terminat facultatea in 1998 mai ramane presedinte inca doi ani pana in 2000. Desi nu mai era student, se ocupa de managementul societatii inca un an. Despre asta in CV Dan Barna: „Implicat direct din 1996 în procesul de creare şi în planul de dezvoltare pentru asociaţie. În 4 ani, ELSA s-a extins de la 2 filiale locale lipsite de activităţi la 8 filiale active”. ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel naţional, reunind aproximativ 1.000 de membri din Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș şi Timişoara.

Foarte interesant este ca la conducerea societatii studentesti ii urmeaza Cristian Seidler, iar asta n-o aflam de la Barna sau din CV-ul lui Seidler (care a ascuns total apartenenta la ELSA, organizatie a carei sef a fost dupa Dan Barna), acelasi Cristian Seidler care acum este vicepresedinte la USR. Impreuna cei doi au construit pepiniera USR, in cele opt filiale din tara, care au ajuns astazi la douăsprezece filiale mai sus mentionate. Un USR fabricat pe structura ELSA Romania, care isi trage radacinile dintr-o constructie supervizata de SRI-ul condus de Virgil Magureanu, dar si sub obladuirea SIE, o buna parte din timp condus de Ioan Talpes, care a activat in occident „conserve” si „cartite” din mediul studentesc, penetrand marile companii de afara, din Europa, SUA, Canada. Sub o explozie de migratie a studentilor romani in occident (fie ca studenti cu burse, fie ca absolventi care gasesc de munca la marile companii multinationale) serviciile secrete romanesti SRI si SIE infesteaza in perioada 1991- 2001 piata occidentala. Cele opt (apoi, dousprezece) filiale ale ELSA din tara, trimit din anul 2000 in strainatate la training viitoarele cadre ale USR, racolate de servicii.

Este explicatia unui fapt care a surprins multa lume. S-au intrebat mai multi cum de „la un moment dat”, „ca la un semnal”, o mare parte din romanii care aveau joburi importante peste hotare si care castigau sute de mii de euro si-au lasat banii, familiile, locurile de munca la firme importante, avocati, doctori, specialisti IT, magistratura etc., si se intorc masiv in tara, mai intai pentru „a salva Bucurestiul” sub aripa lui Nicusor Dan, mai apoi pentru „a salva Romania”, sub directivele lui Dan Barna. Este fix principiul de lucru al „cartitelor” (infiltrate in companii etc. si care ofera informatii) si al „conservelor” (care se activeaza la un moment dat, la un semnal, pana atunci actionand ca oameni „normali” in mediul in care au fost „depozitati”).

Exact asa s-a intamplat cu USR si cu venirea masiva in tara a membrilor acestei structuri de tip neo-marxist. Caci neo-marxismul este noua teorie care se propaga in ELSA, iar in ELSA Romania sunt mai bine de 1.000 de studenti membri, înregimentați în Societatea Elitistă cu rădăcini securiste. Cazul Roxana Wring, care s-a dovedit (de catre CNSAS) a fi o colaboratoare a Securitatii este elocvent. Precum si un alt caz mentionat de presa romaneasca, in mai multe cotidiane, dar inca neconfirmat de CNSAS. Vor mai urma si altele. Despre USR s-a scris in presa ca este o inventie a securistilor si ca alaturi de PLUS, formatiunea lui Dacian Ciolos (nepotul „Vulpii” Virgil Ardelean, fostul sef de la „Doi s’un sfert”) a vechilor securisti, se doreste confiscarea mediului politic si a jocurilor pentru puterea politica din Romania.

De ce a mintit, totusi, Dan Barna. Conform CV oficial afișat de Barna pe portalul Parlamentului rezultă că: a devenit Vicepreședinte al ELSA România în 1996, în timp ce era student în Anul III la Facultatea de Drept din București (1994-1998); Barna a deținut funcția până în 1999 deși a absolvit Dreptul în 1998. Intresant este că apoi, deși nu mai era student, Dan Barna a fost Președinte ELSA România din 1999 până în 2001. Dar Conform portalului ELSA, Dan Barna NU a fost niciodată presedintele ELSA România. A fost: Vicepreședinte Seminarii în 1997-1998; a fost Director financiar între anii 1998-2000. În schimb, cum spuneam, îl găsim pe același portal ELSA ca presedinte pe Cristian Seidler, care acum este vicepreședintele USR, omul care-l taloneaza pe Dan Barna. Seidler a mai fost: Vicepreședinte Seminarii în 2000 – 2001; Președinte în perioada 2001-2003. De ce a mințit Barna în CV-ul oficial? De ce Seidler NU își afișează niciunde CV oficial? Acestuia din urma ii este rusine cu ELSA? In vreme ce Barna se supraevalueaza.

(https://m.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/nume-de-cod-elsa-veriga-lipsa-dintre-dan-barna-si-serviciile-secrete-de-unde-a-aparut-pepiniera-usr-1294431)

37 de gânduri despre “Sub beneficiu de inventar: Nume de cod ELSA

  1. O informație pe cât de interesanta, pe atît de convingătoare că totul ,acum , e o mare manipulare. O vânzare mai mare sau mai mică de „țara ” . Rezultatele deja se vad. Sincer, e jale…

    • Doamne, ce filme va dati! ELSA nu este decat o modalitatea de a pregati studentii la drept si de a ii perfectiona in arii si materii unde facultatile sunt deficitare ( de exemplu tehnica argumentarii, vorbitul in public sau diferite teme de drept care nu se studiaza/aprofundeaza in scoala), nicidecum ce s-a descris in presa. Mare parte din ceea ce sunt astazi ca si profesionist se datoreaza voluntariatului si muncii sustinute pe care am depus-o in ELSA. ELSA m-a format sa lucrez eficient intr-o echipa, sa gestionez bugete, sa fiu responsabila in actiunile si proiectele pe care le desfasor.

      • Intr-o “organizație serioasă “ exista cel puțin două categorii: masa de manevră sau bazinul de recrutare și “aleșii”. “Mulți chemați dar puțini aleși!”

      • Nu auzi domne ca esti securist??? Ce tehnica de argumentare? Nu auzi ca daca ai fost la cursuri de drept sau doamne fere sa fi facut si vreo scoala prin strainatate, esti neo-marxist ??? 😅😅🤣😢🤣😢🤣 Ai voie sa pleci din tara doar la capsuni si sparanghel. Aia in 1994 gandeau fix ca in 1984 …studentii care plecau la munca/studii in strainatate deja erau potential pericol pentru destabilizarea tarii 🤣🤣 Si ce surpriza ca dupa intrarea in UE au plecat si mai multi.

        Neo-marxistii sunt de stanga. Cand nu va mai fi ocupata cu furatul si stanga romaneasca se va alinia cu cea occidentala. Sa vezi atunci studii de gen si lgbtqwertyio si alte balarii de care azi sunt acuzati USR..cand stanga va fi stanga.

        Toti psd-istii cu diplome de la universitatea sri ,cu 3 masterate si o facultate facute in acelasi timp (nu mai stiu numele individului,dar vazusem un articol pe tema), doctorate falsificate sau plagiate…astea nu mai sunt elemente destabilizatoare 😅

        Hai cu neo-marxismul ala o data daca asta inseamna sa avem oameni bine pregatiti in administratie si in politica .

        Wow..ne mira ca niste oameni cu acelasi background fac parte din aceasi organizatie si ca au fost indeajuns de prieteni sa infiinteze /sa se inscrie in acelasi partid. Dar caracatita din PMB nu ne mai mira 😢 ca nu e cu sri …

        😁👍

      • @ C.
        Păi, nu toți sunt d-ăia de care zice articolul. Unii, precum matale (probabil, dacă nu cumva negarea de formă), sunt de paravan, de umplutură, și habar n-au ce fac „greii”…

      • @C.: V-a pregatit atat de bine ELSA incat nu știți ca nu se folosește construcția “ca si” cu sensul de “in calitate de”. “Ca si” se folosește doar drept comparator. Poate in loc sa pierdeți vremea la ELSA, ar fi fost mai indicat sa investiți timpul in aprofundarea gramaticii, de care aveti atata nevoie IN CALITATE DE jurist.

    • Bună seara . Vă mulțumesc că mi-ați deschis ochii, că nu mai înțelegeam nimic din ceea ce se întâmplă….la ai mei 67 de ani….deci, sunt prea „mică” să mai spun ceva….🤔🤨🤗

    • Tu cine esti? Daca Adrian Nastase ar citi prostiile pe care le debitezi cu siguranta nu ar permite publicarea acestor ineptii. Ce fumati, idiotilor? Acum va luati o asociatie de studenti?! Pana unde veti ajunge cu aberatiile?

      • @ Studenta
        Matale ești o studentă repetentă și naivă, dacă crezi că toate asociațiile de studenți, și în general toate asociațiile sunt școli de maniere elegante…
        Ingenuitatea face însă câteodată farmecul unui tânăr…

  2. CANINII PREZIDENȚIALI ȘI OSCIOARELE USEREULUI

    Cetățeni, hai să ne amintim „un pic”, vorba lui Klaus, ce s-a întâmplat în urmă cu un an, când tot poporul se opintea să aleagă în fruntea țării o minune de președinte.

    Dăncilă -o analfabetă, după cum i s-a spus blândului popor, care încă nu o cunoștea pe Anisie și habar n-avea că-l va căpăta ministru chiar și pe Ion Ștefan, cel care nu știe să citească dar în schimb știe să înmulțească etajele rezidențiale- a intrat în cursa prezidențială ca iepuraș declarat pentru victoria zdrobitoare a lui Klaus. Toate bune… numai că, în mod obraznic, tocmai când Klaus- Imperator moțăia liniștit, clefăind un apfelstrudel, în fața televizorului care-l prezenta ca pe-un zeu, a observat că pe firmament se ridica periculos steaua unui alt sibian care, măcar ca înălțime și număr la pantofi, părea să rivalizeze cu el, președinte în funcție.

    Scrâșnind din nenumărații și uriașii săi dinți, Klaus a privit fascinat clipul electoral al sibianului Barna Dan, clip în care-l putea urmări cum se spală pe dantură și cum își lustruiește pantofii… cum stă la masă cu părinții… cum își pune haina pe umeri și iese din casă… totul simplu, frumos, curat, așa cum îi stă bine politicianului popular și populist.

    Și președintele, șucărit, s-a simțit mai politruc ca oricând…

    Așa că, în plină campanie pentru prezidențiale 2019, RISE PROJECT a ieșit pe piață cu un material foarte bine documentat, având titlul „ADEVĂRUL DESPRE DAN BARNA”. Materialul nu semăna deloc, dar deloc, cu gluma cunoscută sub numele de „valiza lui Dragnea”, descoperită de un gospodar în fundul grădinii și despre care, ulterior, nu s-a mai auzit nimic. Dimpotrivă, în ceea ce-l privea pe Dan Barna, RISE PROJECT părea să fi găsit o valiză beton, având împăturite înăuntru niște cămăși cam negre la gât și niste izmene gălbejite, cu elasticul binișor slăbit, dacă nu de-a dreptul rupt. Iată subtitlurile:

    „Antreprenorul de succes Dan Barna duce în spate o serie lungă de eșecuri care au costat aproape șase milioane de euro”…„Prezidențiabilul vrea să-i întoarcă pe români în țară, dar și-a consolidat cariera pe seama unora nevoiți să plece”…„Opozantul și-a dirijat afacerile în algoritmul de încredere al pesedistului Dragnea: bani publici pentru prietenii de școală”… „Șeful USR, partidul care a inițiat campania #FărăPenali, este supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE”…„La bilanț, managementul care l-a consacrat pe Barna îi este profitabil sieși, în timp ce oameni aflați în cumpănă au beneficiat doar pe hârtie.

    Vorbim despre persoane cu dizabilități sau proveniți din medii defavorizate, greu de integrat pe piața muncii și extrem de neglijate în România. În numele lor, Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare – DCG, compania fondată de Dan Barna, a câștigat milioane sub pretextul facerii de bine.” (RISE PROJECT, 15 octombrie 2019)

    Confruntat cu dezvăluirile nemiloase a luʹ „niște băieți”, avântul obraznic al sibianului deșirat s-a tuflit brusc. Ce să spună? Că… SERVICIILE? Ar fi râs lumea… Așa că s-a făcut mic, a înghițit în sec și s-a bucurat că doar i s-a arătat pisica, fără să fie până la urmă, totuși, tocat mărunt și vârât în Kitty Kat-ul acesteia.

    Ce vedem noi acum, la aproape un an distanță de la aceste întâmplări? Că USR-ul cel năbădăios îi suflă de sub nas luʹ PARTIDUL MEU niște primării tradițional liberale. Iar Cioloș, păunașul european, aflându-se pe cai mari, lansează un mesaj de tip „răsuflare fierbinte” în ceafa delicată a PENELEULUI :

    „Este un moment istoric. De mâine, vom avea reprezentanți în toată România. Am demonstrat că suntem o forță politică națională capabilă să se impună ÎN FAȚA CLASEI POLITICE VECHI (!!!, n.n.) în toate județele țării, în toate administrațiile locale în care am candidat. E un pas uriaș pentru care ne-am pregătit și am muncit patru ani. (Dacian Cioloș, USR-PLUS, 27 septembrie 2020)

    „Cred că pentru USR-PLUS și pentru România semnificația acestor alegeri în ceea ce a făcut USR-PLUS nu e atât numărul de primari, consilieri, cât faptul că, cred, e pentru prima dată când cetățenii la vot apreciază principiile pe care noi le-am afișat și în baza cărora ne-am construit programul. Noi am venit cu mesajul «vrem o Românie fără hoție» care natural s-a îndreptat împotriva PESEDEULUI cât și A PARTIDELOR VECHI, ÎN GENERAL, pentru că ei au introdus în politica din România cumetria, hoția, corupția, s.a.m.d.” (Dacian Cioloș, USR-PLUS, 28 septembrie 2020)

    Aha… deci partidele vechi „nu mai e bune”… Cred că și Klaus a auzit declarațiile acestea. Lui un PESEDEU nădușit și flasc, căruia să-i înfigă dânsul uriașii canini prezidențiali în ceafă îi convine… de ce nu i-ar conveni? O caricatură de opoziție tot trebuie să păstreze… Dar un „aliat” USR-PLUS care să frece podelele cu PE-NE-LE-UL MEU, i-o fi confortabil președintelui? Știu și eu?
    Și uite așa, pe data de 30 octombrie apar din neant, direct la ANTENA 3 și ROMÂNA TV niște imagini cu niște unii cotrobăind liniștiți în sacii cu voturi, în sediul BES 1, luând un sac și ducându-l nu se știe unde. USR recunoaște faptul că pe imagine se văd oamenii lor. Dar din pricină că noi nu avem presă în România, nimeni nu l-a întrebat pe Dan Barna, la indignata lui conferință de presă, unde anume era reprezentantul PESEDEULUI și de ce nu asista și el la cotrobăială? Toată lumea din camera cu sacii era liniștită pentru că, vorba Clotildei „…nouă ni s-a declarat că camera de filmat din sală nu funcționează”!!! Ei, să vezi surpriză, se pare că totuși, funcționa!
    În lumina acestor întâmplări, dacă tot ceea ce am văzut noi în imagini și tot ceea ce am auzit noi ca mărturie de la participanții în circumscripții și birouri electorale este NORMALITATE în alegeri pentru România, înseamnă, cetățeni, că votul e o glumă și-atât!

    Probabil că lucrurile, oricât de scandaloase ar fi, se vor opri aici. Pentru că ACEST GUVERN are nesimțirea totală a celui care știe că nu i se poate întâmpla vreo neplăcere căci toate cozile importante sunt îmbârligate corespunzător pe sub mesele și scaunele oficiale.

    Așa că eu nu aștept nimic. Sau aștept doar următorul discurs al lui Dacian Julien… pariez că pasajul cu „partidele vechi” și ticăloase va dispărea din discurs și va rămâne ca exemplu negativ doar mamutul PESEDEU cu fildeșii căzuți și blana roasă… Ca să nu se mai producă vreo confuzie.

    • S-ar părea că Președintele își schimbă orientarea: de vreme ce nu se reiau alegerile în București, de vreme ce a tăcut la criticile lui Barna referitoare la PNL, înseamnă că a primit alte ordine și-l ,,iubește” pe Barna și-l dorește pe șiretul parșiv, Nicușor Dan, la cârma capitalei. Iohannis dragă, înțelege că Pliculeț este un șiret parșiv, care nu va fi ușor de manipulat!

  3. Numai ca Securitatea domnilor Coldea , Hellvig si a generaleselor in bikini nu apara interesele nationale ale Romaniei .
    Securitatea anilor 2010 isi are ca vitrina ideologica ” Stirile TVR ” unde defileaza intreaga mitologie a ideologiei sorosisto – marxiste , toate cu subiecte in Romania : ” scolile de tatuaj ” , ” tatuajele fosforescente ” , ” deplasarile cu trotineta electrica pe marile axe in Bucuresti ” , ” pofticiosii se inghesuie la tonetele cu mancare bionica in parcul Cismigiu ( sau mancare tailandeza , sau japoneza puneti ce vreti ) ” ” a fost profanat monumentul Eroilor din Miercurea Ciuc ” ( fara sa se spuna care eroi , ai cui ) , ” saracia provoaca obezitate ” , ” in Harghita la Praid este festivalul sarmalelor ” ( toti intervievatii vorbesc ungureste , nu va speriati , nici un reportaj despre tochiturile moldovenesti la Saveni , niciodata ) , ” un pui de urs ratacit in Sibiu a fost impuscat , dosar penal ” etc etc etc .
    Sa punem in plus o absoluta ignorare a culturii si istoriei romanesti si reportaje iesite din birourile din anii 1950 ai vreunui Takacs – Goldberger cu ” prizonierii sovietici imbracati in hartie in Romania ” sau ” supravietuitorul de 88 de ani al masacrului facut de romani la Odessa ” .
    Si vad ca fura fara rusine alegerile puii de securisto-sorosisti , filme cu sacii cu buletine scosi noaptea de activistii lor , aparati de Mama Securitate care conduce Romania .
    Trecand la marea mea preocupare , infrastructura de transport , da , in campanie Iohannis ne-a onorat cu ce nu a facut niciodata , vizite la metroul din Drumul Taberei , trenul spre Otopeni si autostrada intre Iernut – Ludus si Orban – Bode au semnat in mars triumfal contracte pentru calea ferata Apata – Cata ( mijlocul Sighisoara – Brasov ) , centurile Galati ( 30 de km ) , Targu Jiu ( vreo 20 de km ) , jumatatea de Est a drumului expres Craiova – Pitesti ( aflata in contestatii la Curtea de Apel ) , doua sectoare ale autostrazii Transilvania in Salaj , legarea portului Galati de o cale ferata noua si de un acces rutier … foarte bine ! dar in practica , ce au facut ? – pe cei 50 de km ai autostrazii de centura Sud s-a emis autorizatia de constructie in 18 luni pentru 1,7 km de lucrari !!!!

  4. Votul intr-un singur tur a dat maghiarilor de a caror fidelitate ma indoiesc presedintia Consiliilor Judetene in doua judete in care ei sunt in minoritate – Satu Mare – populatia maghiara este 30 % din populatia judetului ( Satu Mare cuprinde zone romanesti intinse , valea Somesului , Codrul si Oasul , Halmeul ) – si Mures ( zone romanesti zdrobitoare Tarnaveni , Sighisoara , Reghin , Iernut , Ludus etc – populatia maghiara este 45 % din populatia judeteana .
    Ce este aici normal , democratic si bine pentru romani si Romania , ca eu nu vad .
    Ca primarul UDMR-ist al Careiului face spectacole dedicate Careiului la care invita grupuri de dansatori secui , la 300 km de Carei ?
    Ca Szijarto si Hunor se lauda acum la Amsterdam sau Lubeck cu ” uitati-va ce reprezentare locala avem in 4 judete din Transilvania care de fapt nu e a celor ce o au olitic acum ” ?
    Mi se pare ca si pe acest blog opinia sacrosanta era ca nu se atinge nimeni de votul intr-un tur …

  5. Era evident că tot timpul ceva dubios la mijloc cu organizații ca asta .
    La sfârștiul anilor 90 și începutul anilor 2000, era pline avizierele facultăților la ASE, Universitate, Politehnică, Drept cu tot felul de recrutări de studenți, plecau în străinatate se întorceau alți oameni, luminați de acolo din vest.

  6. Eram nelamurit, acum m-am dumirit! Structura asta USR-ista actioneaza la cda serviciilor secrete, fiindca intrusii din partide, multi dintre ei, descoperiti, sint trecuti in linia a II-a de unde influienta lor este mai scazuta! Multumesc, m-ati dumirit! O zi buna Dv.!

  7. Este f clar ca un partid scos din palarie fara persoane publice importante in tara precum este USR sau cum este ONG lui NICUSOR DAN nu poate fi decat o lucrare securista a unor indivizi fara constiinta nationala

  8. Domnule Nastase, las comentariul acesta cu nume si prenume, pentru ca observ ca banuiti ca vor sa se ascunda persoanele care se semnează simplu „C.” (nu cunosc și nici nu ma intereseaza cine e persoana). Am fost președinte ELSA București timp de 2 ani. Va pot asigura ca in acest timp nu am avut niciun fel de contact cu „serviciile”, in afara unei conferințe care se aplica asupra subiectului interceptarilor, care era in mare voga la acea vreme si la care au participat, oficial, in baza unor invitatii transmise pe adresele institutiei, un reprezentant SRI si unul al SIE (am mentionat toate acestea ca sa nu veniti si cu alte informații „sub beneficiul de inventar”). Țin sa va menționez ca principala activitate a asociatiei se desfasoara in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti (unde isi are si sediul), facultate unde ati predat atâția anj, dumneavoastra personal cunoscand, sunt convins, o multitudine de studenti care au fost membri ai asociației. Mai mult decat atat, fosti sau actuali colaboratori ai dumneavoastra au avut legatura cu asociatia (ex. Titus Corlatean – membru, Victor Ponta – invitat la o serie de evenimente). Prin urmare, consider ca știți destule detalii despre această asociație, iar ce faceți aici tinde a fi o manipulare care poate sa afecteze o asociație care lucreaza exclusiv in interesele studenților (pentru care ma aștept sa purtati un oarecare respect, fiind profesor atatia ani). Nu am mentionat nimic despre Dan Barna („senior” – aceasta este denumirea data fostilor membri – ELSA Bucuresti si ELSA Romania) sau Cristian Seidler (senior ELSA Oradea si ELSA Romania), intrucat perspectiva apartenentei lor politice nu este de interes pentru mine (am o apartenenta politica total diferita in prezent) sau pentru asociatie (care este profund apolitica, din acest motiv neimplicandu-se in niciun fel in sustinerea fostilor membri care au in prezent activitate politica). Ce va rog, însă, este să nu mai încercați să lipiți aceste etichete de „pepinieră” pe o asociație care nu face altceva decât să susțină dezvoltarea personală și profesională a studenților la drept. Dacă mai aveți și alte curiozități cu privire la activitatea asociației, mă puteti contacta oricând.

    • @ Mircea Obreja
      Păi, trebuie și d-ăștia ca dv, de paravan, nu sunt toți ”regi” și ”regine” pe tabla de șah.
      Naivitatea e fermecătoare până la o anumită vârstă, pe urmă devine ridicolă.

  9. O postare excelenta asa se explica comportamentul celor de la USR, aroganta, incisivitatea toate vecine cu obraznicia crasa si asocirea cu un fost sef executiv al SRI. Nici nu stiu daca mai merita comentat acest articol, se pot trage numai concluzii si de urmarit traseul acestui partid si va rog sa-mi prmiteti sa spun „fara informatori (securisti internationali) in functii publice”

  10. Ce am înțeles eu, în urma alegerilor:
    1. Ne-am întors la anul 1857, când caimacanul Vogoride, sprijinit de Austria și Turcia, care-i promiteau domnia, a falsificat listele electorale de reprezentare în Divanul Ad-hoc.
    2. Nu știu dacă plângerile făcute de PSD la forurile internaționale vor determina reluarea alegerilor în București sub supraveghere externă, ca în anul 1857.
    3. Românii au sărbătorit cu șampanie în Timișoara, oraș martir, victoria lui Fritz, care nu este cetățean român. Mare bucurie pentru timișoreni, pentru că nu există niciun cetățean român în Timișoara, care să merite încrederea lor, pentru a le gospodări urbea. Slavă Domnului, sunt destule minorități, cetățeni români, în Timișoara: șvabi, sârbi, maghiari, evrei, din rândul cărora puteau găsi un candidat, dacă nu voiau să fie un român! De când se află Fritz, în Timișoara? Are legături cu ELSA? Oricum, este omul lui Barna și liberalilor nu le convine, dar îi convine lui Iohannis.
    4. Nu știu de ce Michiduță mă ispitește cu un gând, prin care să-i dau crezare lui Ceaușescu, care spunea că la Timișoara era o mișcare antiromânească și să trag concluzia că scopul Revoluției a fost pierderea suveranității României.
    5. Istoricul francez Laurençon, pe la 1821, ne relatează că un boier, om de cultură român ( probabil D. Golescu) se întreba, când vor fi românii ei înșiși și când europenii îi vor accepta pentru ceea ce sunt: ei înșiși. Eu cred că nu am învățat să fim noi înșine, nici după 200 de ani, ci suntem mereu ce vor alții să fim. Oare acesta este destinul acestui popor?

  11. Astăzi, a fost confirmată alianța pe plan local, la consilii, între cei doi foști miniștri ai transportului: Orban și Băsescu. Le dedic acest cântec, pe versurile lui I.Minulescu, alături de urările mele sincere: Drum bun! sau mai corect: Vânt la pupă! Poate nu veți mai călca, pe acest pământ românesc.

  12. Subtilă fotografie ați posta, la cest articol, domnule Năstase. Cred că ne transmiteți simbolul rinoceritei, din piesa ,,Rinocerii” de Eugen Ionescu și ne atrageți atenția la paradigma ( tot este la modă această noțiune) noii societății spre care ne împing Barna, Dan, Iohannis, probabil și Orban, în marea lor nemernicie. Așadar, rinocerita ,, semnifică, apartenenţa oamenilor la un regim politic cu totul dezumanizant. In extenso, în lumea contemporană”, îndreptarea treptată spre un regim totalitar, acceptat cu mare entuziasm sau cu mare naivitate de un popor aflat în căutarea unei noi ideologii sau a altor valori.

  13. Se pare ca exercitiul dv de inventar a nascut mai multe intrebari decat raspunsuri; is the empire fighting back? Fiind depozitarul atator cunostinte, faceti un serviciu public sa ne informati despre jungla asta deasa a poitichiei romane/ma refer la cai, caci regizorii sunt alt’undeva…

  14. ATAT SERVICILE INTERNE CAT SI CELE EXTERNE , FIIND REPREZENTATE DE PERSONAJE UMANE, FIECARE CU A SA INDENTITATE , AU ROLUL DE A MENTINE, A COLABORA .

    DIN PACATE ACESTE PERSONAJE CE REPREZINTA , ACEST SISTEM, FOARTE INPORTANT , S-AU DOVEDIT A FI IN NENUMARATE CAZURI , A FI PERSONAJELE PRINCIPALE, CARE TRADEAZA!

    IN OPINIA MEA , EVENIMENTELE , POLITICE SI NU NUMAI, A LE PERIOADELOR TRECUTE, PERIOADELE PREZENTULUI … IN ROMANIA , INCLUSIV EVENIMENTELE , GLOBALE , MONDIALE, AU FOST INFAPTUITE CU SUSTINEREA CELOR CARE AU RE-PREZENTAT SI RE-PREZINTA , SISTEMUL SECURITATII.

    SA NE AMINTIM IN PRIMUL RAND, DE FOSTI PRESEDINTI AI AMERICII, FIECARE CU AL SAU NUME, CE SOARTA AU AVUT IN MOMENTUL IN CARE S-AU INPLICAT…

    DE CE M-AM REFERIT INTAI LA SERVICILE SECRETE A LE AMERICII. TOT IN OPINIA MEA, ELE AU FOST SI VOR RAMANE CELE MAI PRINCIPALE , SERVICII SECRETE , TINAND CONT DE PUTEREA ECONOMICA, A ARMAMENTULUI DE RAZBOI.

    BINE -NTELES , RUSIA , GERMANIA , CHINA, LA RANDUL LOR , SUNT O FORTA IN PRIVINTA ACESTUI SISTEM. DUPA CATE STIU …SERVICILE SECRETE AMERICANE , AU FOST CELE CARE AU INPIEDICAT…FINALIZAREA BOMBEI ATOMICE , PE CARE GERMANIA CU AL SAU DICTATOR LA TIMPUL RESPECTIV , URMA S-O FOLOSEASCA.( DACA EREA FOLOSITA , GERMANIA , DEVENEA INVICIBILA, ACAPARAND IN TIMP , TERITORII IMENSE, IMENSE!)

    REVENIND SI REFERINDU- MA LA CE SA INTANPLAT IN ROMANIA , PRIVIND SCHIMBARILE SISTEMELOR POLITICE , A LE UNOR POLITICIENI … ROLUL PRINCIPAL L-A AVUT SI IL ARE, ACESTE PERSONAJE CE REPREZINTA, SERVICILE SECRETE. DOMNUL PONTA SI NU NUMAI…AU FOST SCHIMBATI, IN URMA UNOR EVENIMENTE , INFAPTUITE DE ANUMITI REGIZORI…CE TIMPUL INCEPE A-I FOCALIZA SI A LE VIZOALIZA INTERESELE . (ROMANIA CU AL SAU POPOR IN MAJORITATE, MANIPULAT , A DEVENIT ACAPARATA, OCUPATA. PRESEDINTELE ROMANIEI , DOMNUL IOHANNIS , CE NATIONALITATE ARE?… IATA CUM SERVICILE INTERNE COLABOREAZA…CU CELE EXTERNE. ( IN PRINCIPIU, ASA CUM SPECIFICAM, TRADATORII…!)

    NU AM VRUT SA MENTIONEZ UN ASPECT REFERINDU-MA LA ALEGERILE LOCALE . EU CRED SI TIMPUL VA DEMONSTRA …CA ACESTI TRADATORI , S- AU INPLICAT SI SE VOR INPLICA…DIN PACATE! ( POPORUL ROMAN INCA MAI ARE DE CONSTIENTIZAT …PANA CAND VA CONSTIENTIZA!

    POATE CINEVA SA SPUNA CA NU ESTE ADEVARAT ? EVENIMENTELE GLOBALE , MONDIALE , CU AL LOR TRECUT SI PREZENT, SUNT VIZOALIZATE DE PRESA SCRISA SI VIZOALA. MA REFER LA PRESA VIZOALA , SCRISA, CE-A DIN TARILE CU ADEVARAT DEMOCRATICE CE SCOT LA LUMINA , IN TIMP, CAUZELE EVENIMENTE-LOR TULBUROASE.

    LA NOI, IN FOSTA NOASTRA TARA , LUPII ” ZIARISTI ” CU A-I LOR LUPISORI IN DEVENIRE ….CE DETIN SEFIA IN TELEVIZOUNI , CARE MAI DE CARE , IN PRESA SCRISA , SUNT TRADATORII , NESEMNIFICATIVI FATA DE CEI ….

    SA SPERAM CA POPORUL DIN 90, VA RE-INVIA IN POPORUL ACTOAL, CONSTIENTIZAND CA , BOTNITA, ACTOALA… (SI NU MASCA , MASCA PE VARE O POARTA , MASCATII…) VA DEVENII IN TIMP , CAUZA INBOLNAVIRII, PROPRIEI, EXISTENTE!

    CU SINCERITATE MARIAN

    PS ORI CE EXISTENTA , CU A SA EXISTENTA , SA DOVEDIT LA FINAL…A FI O INEXISTENTA , AVAND CONTINUITATE SAU NU…DATORITA UNUI EXISTENT…ETERN!

  15. Asa, si care-i veriga lipsa?
    Mie mi se pare o compunere frumoasa, se alatura nume cunoscute (Magureanu, „Vulpea”, Talpes etc) de sefii unui partid politic. Fara nimic concret, fapte, intalniri, documente… Basmul cu cocosu’ rosu!

  16. Sunt suficiente informatii in articol sa ma faca sa inteleg ca nimic nu este intamplator. Remarcau si altii aici prin comentarii ca prea au venit de nicaieri si fara nimeni cunoscut si au luat amploare. Poate sa zica oricine ca asta isi doreau romanii .. pe bune? Si pur si simplu toti „deontologii” de pe la televiziuni, radiouri si alte organizatii „acoperite” au inceput sa-i promoveze inversunat pe astia. Ei fiind, repet, nimeni pe strada. Nu le contesta nimeni calitatile intelectuale acestora (ei in schimb o fac), doar faptul pe care-l mai remarcau si altii .. prea multi, klausi, fritzi, julieni, saidleri, clotilde, cosette, siegfried .. niciun ion :))
    In alta ordine de idei, cativa presedinti de elsa se arata indignati ca MI5 si alte agentii de contraspionaj au spus despre elsa ca sunt cuiburi de spioni. pai mai baieti. credeti ca spionii sunt „in vrac”? Credeti ca-si pun ecusoane? Sunt cativa si sunt ascunsi printre oameni „normali” asa cum sunt pregatiti sa fie. Si sunt apoi ajutati sa intre in diferite pozitii pe la companii mari prin diferite locuri. Unul din mijloacele de penetrare e tocmai o organizatie cunoscuta si „apreciata”, cu care te poti lauda prin CV. Firmele apreciaza aceste preocupari ale studentilor. D-aia si sunt folosite. in asa fel incat, atunci cand vor fi activati .. pentru ca nu sunt activati din liceu mai baieti … Furnizeaza informatii, tot felul de informatii, ca d-aia se numeste SRI sau SIE, I-ul ala vine de la Informatii. Si doar cativa, foarte selectati si posibil santajabili daca altfel nu se poate, devin agenti de influenta care actioneaza la ordin, indiferent care e ordinul ala.
    O sa intrebati de ce cred in mas media „acoperita”. Pai sa-i intrebam pe Robert Turcescu ori pe Rares Bogdan. „deontologi” inscrisi in partid cand au inceput sa li se vada „epoletii” :)), sau ala .. biziday, sau ceilalti care la radio faceau pe mironositele deontoloage si pe urma se duceau in piata si strigau „placute suedeze”.
    Pachetul e mare, contine procurori, judecatori, politicieni toti niste „skull and bones”, elsa d-astia. unii o fac din convingere altii o fac pt ca asa cred ei ca vrea sefu’ si e bine pt cariera, altii ca asa e la moda, astia cred ca-s cei mai multi desi ei cred ca e din convingere doar ca nu sunt in stare sa spuna un motiv ceva, doar ceea ce aud si evident nu verifica. d-astea cu „lasa ca stim noi” sau Dragnea ori Iliescu sau Nastase. N-au nicio apasare, ei sunt detinatorii absolut al adevarului si niciunul nu e nici macar cat de putin deranjat ca „noaptea ca hotii” niste membrii de partid cu un procuror prieten, umbla prin sacii de voturi convinsi fiind ca nu functioneaza camerele. unul nu e deranjat. Ma intreb daca erau de la PSD atunci erau? daca erau atunci de ce nu sunt acum. I-a spuneti mai Elsa, sau cum va numiti. de ce nu sunteti indignati si nu faceti memorii si nu iesiti in strada. Nu e ordin? Se supara „fostii”? Seniorii cum va place sa va alintati?

  17. În joi, 1 oct. 2020 la 18:19 ADRIAN NĂSTASE a scris:

    > > > > > > > Adrian Năstase posted: ” > Nume de cod: ELSA. Veriga lipsa dintre Dan Barna si serviciile secrete – > de unde a aparut pepiniera USR > > > > In 4 mai 1981 se forma ELSA, o organizatie infiintata de cinci studenti la > drept din Ungaria, Polonia, Germania de est, Austria si Germania de vest” > > > >

  18. https://elsa.ro/istoric/ https://elsa.ro/elsa-international/ https://elsa.ro/birouri-nationale-precedente/

    În joi, 1 oct. 2020 la 18:19, ADRIAN NĂSTASE a scris:

    > Adrian Năstase posted: ” Nume de cod: ELSA. Veriga lipsa dintre Dan Barna > si serviciile secrete – de unde a aparut pepiniera USR In 4 mai 1981 se > forma ELSA, o organizatie infiintata de cinci studenti la drept din > Ungaria, Polonia, Germania de est, Austria si Germania de vest” >

  19. De ce doar dezvoltarea studenților de la drept? De ce nu și dezvoltarea studenților de prelucrare prin așchiere?
    Negați ca serviciile recrutează studenți la drept, sau negați ca aveți cunoștință de acest fapt? Pentru ca sunt 2 lucruri diferite.
    Noi știm în ce țară trăim, noi am văzut de-a lungul anilor rezultatul „dezvoltării” noilor magistrați.
    Eu zic sa nu ne mai ajutați sa ne dezvoltam magistrații, ca ne-ați ajutat destul.

Lasă un răspuns