Dupa alegeri

Rezultatele votului de duminica pot fi vazute in diferite feluri – la nivel national, la nivelul judetelor, la nivelul fiecarei localitati. Pot fi privite prin prisma dinamicii partidelor, a prestatiei candidatilor, etc.

Votul pentru locale, mai ales cel de la nivelul consiliilor judetene, reprezinta insa cel mai bun „sondaj” inaintea alegerilor parlamentare din decembrie. Cu 30% vot politic, Psd risca, dupa parlamentare, sa petreaca inca patru ani in opozitie. Voturile dreptei insumeaza peste 50%.

Ce se poate face? E foarte complicat, mai ales ca Iohannis si Pnl nu vor, in niciun caz, sa fie amanate parlamentarele in 2021, stiind care vor fi costurile politice ale unei viitoare politici de austeritate. In plus, in buna traditie romaneasca, dupa rezultatele la locale, se va intensifica migratia politica, generata si de pericolul unor epurari din administratie.

In 2004, la alegerile locale din iunie, Psd a obtinut 32% la votul politic. Am considerat rezultatul insuficient pentru parlamentarele ce urmau in toamna. Am luat diferite masuri, unele nepopulare, inclusiv la nivelul conducerii (ceea ce m-a costat la prezidentiale) dar la parlamentare partidul a obtinut 37%.

Nu-mi place sa dau sfaturi dar nu cred ca acceptand o anumita inertie care inseamna si acceptarea unui statut politic secundar sau afirmand cu mandrie ” noi suntem in opozitie”, partidul poate re-echilibra scena politica romaneasca.

Cand vom avea datele finale, voi reveni cu o analiza mai ampla.

PS La Cornu, in Prahova, primarul Cornel Nanu, candidatul Psd, a castigat un nou mandat cu 70% din voturi. In perioada campaniei electorale, el a fost asociat de adversarii sai politici cu fostul presedinte Adrian Nastase.

25 de gânduri despre “Dupa alegeri

  1. Buna ziua, Nu stiu daca il mai sfatuiti pe D nul Victor Ponta la ora actuala. Daca da, v as ruga sa i propuneti sa iasa din politica!?!

  2. Bună dimineața dle Prim ministru! Rezultatele m-au dezamăgit, mai ales lipsa de reacție a PSD! Oricum, altfel a fost pe vremea Dvs! Mi se pare ca, actuala conducere a fost și este f.slaba! Imi pare tare rău! Oricum, speranta moare ultima!

  3. Cu noul trend IGEN (generatia internet), PSD poate sa faca orice ar face, ca tot rau face.
    Subcultura, invatamantul de la distanta, kitch-ul, stirile false si gonflate, site-uri ” de socializare” , t…k t…k si alte metode de spalare a creierului, chestiuni bine mascate de servicii au schimbat implacabil formatul intelectual al „generatiei postrevolutionare”, total debusolate. Vechea generatie cu incercari, cu experienta de viata, cu un bagaj teoretic solid sau formata in cultura muncii, incet se pierde in negura timpului, lasand loc amatorismului, superficialitatii, judecatii gresite.
    Un singur gand ma incearca ca urmare a ceea ce se intampla: CATASTROFAL !!!
    Pe de alta parte PSD prin liderii sai actuali are vina lui de a abdica si de a coaliza toxic in mai toate luptele pornite de adversari, asa ca exista posibilitatea clara la parlamentare partidul in discutie sa aiba cat avea USR la „nastere”.
    Singura sansa de reinventare este ca partidul scape de „monstrii” si sa promoveze oameni cu perspectiva in principiu tineri-maturi cu educatie, flancati de persoane trecute prin viata cu experienta si idei . Unul dintre ei ar fi Plesoianu … si cu el intreaga structura activa a partidului.
    Normal ca nu se va intampla asa si „monstrii eterni” vor sufla in becul partidului la final, lasand loc liber noului trend.
    Poate ca asta se vrea !

  4. Buna ziua.ESTE INCORECT ca asa un partid mare sa fie condus de lozinca NOI SUNTEM IN OPOZITIE GRESIT TOTAL- ESTE O CAPCANA CA SA FITI TERMINATI TRZITI-VA LUPTATI PENTRU CA SUNTETI SINGURUL PARTID CARE MAI ARE SPECIALISTI NU-I PIERDETI TARA ARE NEVOIE DE SPECIALISTI

    MULLTUMESC PENTRU ANALZIA

    Contact@terapiicomplementare.net

    • NU MA POT APTINE , CONSIDERANDU-MA UN ROMAN, UN OM CU O GANDIRE COERENTA , ECHIDISTANTA…FARA A NU RASPUNDE DOMNULUI MIRCEA POPESCU

      CAND AM SPECIFICAT CA OMUL DATORITA UNOR CONJUCTURI A LE VIETII ESTE SI RAMANE INPREVIZIBIL…AM AVUT DREPTATE.

      DOMNULE MIRCEA POPESCU, DUMNEAVOASTRA , SPECIFICATI CA DRAGNEA A TRATAT PSD CA PE PROPIA LUI JUCARIE…ACEASTA OPINIE CE VA APARTINE , A MAI FOST SI ESTE SUSTINUTA SI DE ALTI ROMANI.

      DIN PACATE DUMNEAVOASTRA OMITETI, CU BUNA STIINTA, ACELA- SI ASPECT, REAL, CE POATE FI SCOS IN EVIDENTA SI LA FOSTUL PNL, INCLUSIV LA FOSTUL PDL . DACA NE VIZOALIZAM PROPRIA CULTURA , DESTINATA, SA FIM CORECTI SI SA FOCALIZAM ACEST ASPECT REFETINDU-NE SI LA PERSONAJELE UMANE CARE AU DISTRUS INDENTITATEA ACESTOR DOUA PARTIDE. DIN CE MOTIVE ?

      IN PRIMUL RAND , INTORCANDU-NE IN TIMP, BASESCU LA INLATURAT PE DOMNUL PETRE ROMAN , CU INTENTIA DE A DEVENI DICTATORUL PDL.( PUTETI NEGA ACEST ASPECT , CAND TRECUTUL O DOVEDESTE?…) IN AL DOILEA RAND , ACTOALUL PRESEDINTE , AL ROMANIEI, CE IGNORA CERINTELE, DREPTURILE… ROMANILOR, A REUSIT IN FINAL, SA CONTRIBUIE… LA DESFINTAREA INDENTITATII PNL. VA INTREB SI VA ROG SA RASPUNDETI, NU NUMAI MIE, ACTOALUL ” PNL ” MAI ESTE AUTENTICUL PNL ? ( SI STITI FOARTE BINE LA CE PERSONAJE, „POLITICE ” MA REFER!) PERSONAJE CARACTERIZATE ,ATAT DE PRESA SCRISA SI CE-A VIZOALA CA FIIND POLITICIENII CORUPTI … BINE-NTELES ACUM… CAND MAJORITATEA CELOR CARE „REPREZINTA” PRESA SCRISA INCLUSIV CEA VIZOALA , AU „AMUTIT”, EVITAND SA MAI RE- AMINTESCA ACEST ASPECT DIN TRECUT .

      CAND VA REFERITI LA „SPIRITUL” DEMOCRATIC IN PSD, VA ROG , CU SINCERITATE SA VA REFERITI SI LA ASA ZISUL ” SPIRIT”, DEMOCRATIC, CE SE AFLA, DACA SE AFLA, IN ASA ZISUL „PNL”. STUI FORTE BINE CE SPUN , AVAND PRIETENI CARE AU SUSTINUT , FACAND CAMPANIE PENTRU PNL.ACESTI SUSTINATORI ULTERIOR, FIIND IMDEPARTATI , MERITELE LOR, FIIND IGNORATE. LA CE „SPIRIT”… VA REFERITI ?
      ( ACELE ” SPIRITE ” UMANE CARE SI- AU NEGOCIAT POSTURILE DORITE….SA FIM SERIOSI ! )

      DOMNULE MIRCEA POPESCU , CARE ATI AVUT O „EXPRIMARE” : ROMANII NU POT INTELEGE DECAT DACA ESTE FOLOSITA BATA…VA READUC CU PICOARELE PE PAMANT…ROMANII NU SUT IN TOTALITATE TAMPITI . ROMANUL CA SI DUMNEAVOASTRA, A DORIT SI DORESTE SA-SI TRAIASCA EXISTENTA INTR-UN MEDIU EFICIENT PENTRU VIITOR IN TARA SA! (DATORITA ACESTUI ASPECT EXISTA SISTEMUL POLITIC.) ( NU CREDETI , VA INTREB, CA ANUMITI „POLITICIENI ” ACTOALI …AR TREBUI LOVITI CU BATA PENTRU A INTELEGE CARE ESTE ROLUL LOR, INTR-UN SISTEM POLITIC ?)

      LA UN MOMENDAT , ASA ESTE , OMUL RAMANE INPREVIZIBIL…AM CREZUT CA DEVENITI …ROMANUL AUTENTIC, DAR ,M- AM INSELAT!

      IN OPINIA MEA, MA REPET…PSD CEI CARE IL REPREZINTA ,TREBUIE SA INTELEAGA CA, A STA INCA PATRU ANI IN OPOZITIE ESTE O EROARE . ROMANII CEI CARE NU S- AU PRETAT… SA – SI VANDA DEMNITATEA , NU MAI ACCEPTA
      SA SE SUPUNA UNEI DICTATURI …

      CU RESPECT SI SINCERITATE , PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE ROMANUL, POLITICIANUL AUTENTIC!

      • @MARIAN, vă rog să recitiți textul la care faceți referință și să fiți atent la autor.
        Cu alte cuvinte, nu-mi puneți mie în gură ce spun alții.

  5. Am sa ma refer la PSD, pentru ca analiza si concluziile au fost trase pe marginea PSD si a prestatiei acestui partid in alegerile locale. Ca o privire de ansamblu se pare ca partidul nu sta prost mai ales c-a fost o lupta „noi impotriva tuturor”. Am sa ma intorc putin in urma si am sa spun ca tot cee ce i se intampla astazi PSD-ului este faptul ca Dragnea a tratat partidul ca pe propria jucarie, feuda si slava Domnului in toti acesti ani s-a jucat cum a vrut si nepermis pentru partidul aflat la guvernare si n-am sa amintesc toate aspectele neplacute, se stiu. Mai grav mi se pare ca membri cu state vechi si greutate nu au reusit sa-l contracareze pe jucator (de poker). Astazi cu o noua conducere, dupa umila mea parere, putin cam anemica pentru un partid aflat in opozitie, cat de cat au reusit sa se echilibreze, insa ce ne facem cu toti implantatii din servicii care fac voalat jocurile Cotroceniului ? Pe buna dreptate un reputat jurnalist a afirmat ca partidul este condus de o pleiada de cursanti ai Academiei Nationale de Informatii sau a Colegiului National de Aparare, nefiind ceva care in aparenta sa derangeze. N-am urmat asemenea cursuri, insa sunt curios daca se tin cursuri de iubire de Patrie sau care este pretul tradarii unui ofiter cursant a unei asemenea academii. Probabil ca cei admisi, se intelege ca, sunt oameni integri cu responsabilitati inalte fata de tara.
    Cred ca cel mai bine ar trebui sa stie toata lumea, ca Romania prin cedarea de suveranitate nu va avea soarta asteptata de toti cetatenii onesti, muncitori, cinstiti si patrioti a acesteia.

    • @Anonimul: ”Am sa ma intorc putin in urma si am sa spun ca tot cee ce i se intampla astazi PSD-ului este faptul ca Dragnea a tratat partidul ca pe propria jucarie,”

      Hm, întotdeauna, greaua moștenire? Nimic despre prezent?

      Sigur, pesediștii au făcut evaluările și au ajuns la concluzia că soarta partidului este pecetluită și normală și nu mai este nimic de făcut.
      Și totul din cauza și numai din cauza acestei moșteniri lăsate de un dictator. Probabil el era și cel care centra, el era și cel care dădea cu capul.
      Bună echipă, adevărat spirit democratic în partid.

      Dar mai este PSD o echipă de prima ligă?

      • Buna ziua. Daca erati putin mai atent ati observat ca m-am referit si la prezent si sunt sigur c-ati remarcat aceasta. Intotdeauna trebuie sa te intorci in trecut pentru a cauta cauzele unei decaderi. Daca remarcati scorul la nivel de tara se pare ca este liderul ligii si fara jucatori de top.

  6. Primarul din Corni a fost asociat cu dvs. pentru ca simbolizati ceva greu de digerat, de infrant. Din punct de vedere moral v ati biruit vrajmasii. Felicitari!

  7. Deși nu-mi place Nucușor, cred că e mai bine că n-a câștigat Firea, pentru că guvernul ăsta și guvernele penelisto-useriste care vor urma ar fi sabotat-o, nu i-ar fi acordat sprijin, așa cum a promis Orban că va face cu Nucușor.
    Sigur că e o mizerie ca într-o țară UE guvernul să sprijine doar administrația unui primar de aceeași culoare cu el, dar asta e guvernarea PNL-istă: o mizerie.
    Mulți i-au acuzat pe primarii care au trecut de la PSD la PNL, dar au pierdut din vedere tocmai acest aspect pe care dealtfel Orban li l-a spus în direct, la o oră de vârf: guvernul nu sprijină decât primarii de aceeași culoare cu el.
    Oamenii au proiecte începute în localitățile lor, pentru continuarea cărora au nevoie de fonduri. În situația asta, nu te mai ții de principii, o dai naibii de fidelitate, de verticalitate, de principialitate…Te faci frate cu dracu ca să realizezi ce ți-ai pus în program.
    E mai importantă localitatea decât apartenența la un partid.

    • După această logică, e preferabil caPSD să piardă alegerile următoare, fiindcă e limpede că tampul de la Cotroceni îl va obstructiona

  8. Lupii moraliști de la Bruxelles n-au reacționat la acțiunile de susținere fățișă ale lui Iohannis pentru Nucușor.
    Probabil că și președinții Franței, Germaniei, Italiei, Austriei…fac la fel: îl cheamă la palat pe candidatul partidului din care au provenit ei, și îl laudă pentru a-i aduce voturi…
    Nu văd de ce Iohannis n-a zis la sfârșitul întâlnirii publicate „votați-l pe Nucușor!” Oricum se subînțelegea bine de tot, ce mai conta un îndemn explicit?

  9. PSD a avut câteva șanse (în 2019 n.m.) de a ieși cu fruntea sus de la guvernare, adică prin propria-i voință. În curând va merge acolo unde va hotărî electoratul.
    Ce va fi, va fi, nu se prăbușește lumea fără PSD.
    Dar va fi o lume ternă și rece…dar poate mai calmă.
    Sau…nu ? Atunci să ne pregătim de spectacol, urmează meciul PNL-USR, runda a doua.
    Întotdeauna există loc de mai rău..

  10. FIIND LA RANDUL MEU, UN IUBITOR AL ARTEI…AVAND STATUI IN CURTE, CUMPARTATE DE LA CEI CARE PRODUC …AM O INTREBARE, CU PERSMISIUNEA DUMNEAVOASTRA DOMNULE ADRIAN NASTASE , PE CINE REPREZINTA CELE DOUA STATUI DIN IMAGINEA RESPECTIVA. IN OPINIA MEA, PAR A FI LUCRATE , (RE-PRODUSE CU AJUTORUL MATRITEI …) DINTR-UN MATERIAL MAI REZISTENT , (IN NICI-UN CAZ DIN CIMENT, BETON ETC.) SOCLURILE, (POSTAMENTUL) RESPECTIVE, PAR A FI IDENTICE SI NU NUMAI , FAPT CE CONCLUZIONEAZA CA AR FI RE-PRODUSE CU AJUTORUL MATRITELOR .

    DACA AR FI FOST DINTR- O ANUMITA MARMURA SI NU PIATRA CARE ESTE ASEMANATORE MARMUREI ALBE, CONTURURILE NU EREAU DEFORMATE , ADICA LINIA SOCLU-LUI ERA REALA. DACA AR FI FOST ORIGINALE SI STATUILE PREZENTAU DEFORMARI, DATORITA TIMPULUI. IN ORI CE CAZ SUNT BINE CONTURATE , CU ACEA TENTA DE VECHIME ….

    IN ANUL 1990 -91 , AM RECUPERAT DE LA MUZEUL DE ARTA , JAN MIHAIL ,IN URMA UNUI PROCES INTENTAT MUZEULUI DE ARTA SI NU NUMAI… UN BUST , REPREZENTANDU- L PE UN STRABUNIC AL FAMILIEI MELE , PE NUME PETRACHE …CE FUSESE CONFISCAT INAINTE DE 1990, INPREUNA CU POSTAMENTUL, POSTAMENT VOLUMINOS …DE PE MORMANRUL BUNICILOR MEI , DIN CIMITIRUL UNGURENI.

    AMBELE LUCRARI , MENTIONEZ POSTAMENTUL NU A FOS CONFISCAT …EL A FOST VANDUT DE TATA IN URMA UNEI COJUCTURI NEFAVORABILA VIETII. POSTAMENT-UL LUCRAT DIN MARMURA DE LABRADOR , ADUS DIN AMERICA DE NORD , PE TIMPUL REGELUI MIHAI, BUSTUL, REALUZAT IN MARMURA DE CARARA, DE RENUMITUL SCLUPTOR ROMAN, CHICIU , SUNT SIGUR CA ATI AUZIT DE EL…

    AM INCERCAT SA RECUPEREZ POSTAMENTUL, DAR DIN CELE SPUSE EL A FOST RE-VANDUT (NU SE STIE…) PE MOTIV CA , AR FI ADUS DECESE, IN RANDUL FAMILIEI, ULTERIORULUI PROPIETAR. INTRADEVAR , BUNICA CE-A CARE IL COMANDASE INCLUSIV BUSTUL , AVEA CREDINTA SA IN A CREDEA IN BLESTEME…LA RANDUL MEU MENTIONEZ UN CAZ PE CARE L- AM SIMTIT , TRAIT, PENTRU CATEVA MOMENTE : IN MOMENTUL IN CARE TRAVERSAM STRADA PENTRU A INTRA IN CURTEA MUZEULUI , SA RIDIC BUSTUL RESPECTIV , PENTRU CATEVA MOMENTE NU MAI CONSTIENTIZAM CE FAC . DATORITA SOFERULUI CE CONDUCEA , DACIA 1300 , AM FOST EVITAT PENTRU A NU FI LOVIT MORTAL , EU NU MAI RATIONAM, RAMASESEM „STANA DE PIATRA” IN MISLOCUL STRAZII. AUZEAM STRIGATE DAR NU REUSEAM SA MA MISC , SA RE-ACTIONEZ INTR- UN FEL.

    IN CELE DIN URMA AM LUAT DECIZIA, INPREUNA CU FRATELE MEU, CA ACEST BUST , ACEASTA LUCRARE SU NU O MAI VINDEM. ACEST BUST SE AFLA SI ACUM , DUPA ATATIA ANI, IN POSEIA NOASTRA. DIMENSIUNILE BUSTULUI , 70/50. DACA VREI SA- L RIDICI DE UNU- L SINGR , ESTE INPOSIBIL , AVIND O GREUTATE INTRE 90- 100 Kg . AM AVUT INITIATIVA DE AL REPUNE PE MORMUNTUL BUNICILOR , DAR MI SA MENTIONAT CA NU AR FI INDICAT , INTR-UN CAT S-AU FURAT LUCRARI DE VALOARE, DIN ACEST CIMITIR . DACA STRABATI CU PICIORUL CIMITIRUL UNGURENI , CIMITIRUL SINEASCA DIN CRAIOVA , DESCOPERI LUCRARI DE O VALOARE INESTIMABILA, LUCRATE IN MARMURA DE CARARA , CEVA DEOSEBIT . IN CIMITIRUL SINEASCA, DACA NU STIATI…SE AFLA MORMANTUL FAMILIEI , PICTORULUI AMAN. ( SA- AR PUTEA CHIAR SA APARTINA , NU SUNT SIGUR …) INSA- SI ARTISTULUI RESPECTIV .SA VEDETI CE LUCRARE DEOSEBITA ESTE ASEZATA ASUPRA ACESTUI MORMANT. TOTUL LUCRAT IN MARMURA DE CARARA.UN INGER DEOSEBIT CE DIN PACATE SE DEGRADEAZA …O ALTA LUCRARE DEOSEBITA , SUNT SIGUR CA APARTINE UNUI MARE SCLUPTOR ITALIAN , DE CE SPUN, PENTRU CA AM VAZUT ACELA-SI INGER , (CRED CU DESARVARSIRE CA ACESTA LUCRARE ESTE AUTENTICA…) RE-PRODUS…IN DIMESIUNI MAI MICI, ACESTA LUCRARE ARE DIMENSIUNILE REALE A LE OMULUI, INTR- UN DOCUMENTAR TV, REFERITOR LA VALORILE VENETIEI.

    IN PRINCIPIU , AVEM VALORI, CE SUNT PROPIETATEA STATULUI ROMAN …INDIFETENT DE OPTIUNILE GUVERNANTILOR DIN TARA , DIN TARILE RESPECTIVE. (UN EXEMPLU , CONCRET, MONA LISA , LUCRAREA LUI LEONARDO DA VINCI , A FOST IN NENUMARATE RANDURI DORITA DE ITALIA PENTRU A FI RE-ADUSA …NU S-A REUSIT ! DOCUMENTELE… SUNT O DOVADA CLARA!

    PS. ANUL CARE VINE , (CRED CA VA VENI CU VESTI SI REALIZARI BENEFICE PENTRU TARA , PENTRU ROMANI, NU DIN PARTEA ACTOALILOR GUVERNANTI …) AM SA TERMIN LUCRAREA , PROMISA. PORTRETUL , DUMNEAVOASTRA, PICTAT. LA DIMENSIUNI NATURALE. STIU… SI IMI CER SCUZE, CA PROMISIUNEA RESPECTIVA ESTE FACUTA CU MULT TIMP IN URMA . DATORITA, ASA CUM SPECIFICAM, CONJUCTURILE VETII , CONJUCTURI NEFAVORABILE, M-AU DETERMINTA SA AMAN INCA FINALIZAREA ACESTE LUCRARI . DE PRINCIPIU EU NU REALIZEZ LUCRAI, DECAT LA VOIA TIMPULUI, EL ESTE CEL CARE NE OFERA SANSA , DE A CUNOASTE, A NE APROPIA DE PERFECTIUNE…

    CU SINCERITATE SI RESPECT….

  11. Ce pretentii de civilizare mai au romanii cand aproape toate alegerile de trei decenii incoace au fost incorecte. Cu atatea servicii si servili, interesele tarii sunt grosolan inselate iar noua clasa de lideri model ‘furculision’ se intrec in aplicarea metodelor soros de manipulare si control. La rata la care tara decade, proiectul autonomiei Ardealului devine tot mai plauzibil si aproape de ‘bon ton’. A natzie fara printzipuri care va sa zica nu egzista…

  12. Scena de la recentele alegeri. Cu urna mobila la un important spital din Cluj. Dupa laborioasa dezinfectare si echipare cu imbracamintea de protectie, rchipa este condusa la camera medicilor de garda. Aici cativa medici, toti foarte tineri, se arata deranjati de aparitia echipei si mai ales de pretentia ei de a fi condusa la cele 3 persoane (toti pacienti) aflate pe lista electorala. De unde ar putea ei stii unde vor fi fiind respectivii pacienti.?! Dar fiindca tot a venit urna mobila se arata doritori sa voteze ei. Si ce daca nu au facut cerere si nu figureaza pe liste?! Ei sunt gata sa voteze „ca sa schimbe ceva in tara asta se rahat”. Replica „Tara asta de rahat si niste profesori de rahat v-au facut medici” produce contrarietate.. Timp de o ora echipa cu urna mobila asteapta rabdatoare sa se dezlege misterul locatiei celor trei pacienti.
    . Odata lamurit, echipa se deplaseaza la respectivele saloane, pacientii voteaza si, cu misiunea indeplinita, se poate pleca la urmatoarea destinatie.Si pentru cei care nu mai au nadejdi, ca mine, mai e loc pentru o caldare de otrava. Cineva spunea pe aici despre IGEN….

  13. Pacat ca nu a fost ales VANGHELIE , unu din putinii politicieni veritabili , cum spunea Cozmin Guse cind l-a insotit si consiliat in turneu politic in SUA. Il asteptam la REALITATEA TV. analist politic alaturi de domnul MITREA.

  14. Bucureștenii, care au ieșit la vot, și-au ales primarii și consilierii, după asemănarea lor. Unii au vrut să elibereze capitala de ața-zișii mafioții pesediști și să aducă adevărații interlopi sorosiști. Au făcut totul pentru aceasta și au reușit. Celor care nu au ieșit la vot, nu le pasă. Îmi pare rău, pentru poporul meu debusolat și-mi pare rău și pentru mine, pentru familia mea, că vom trebui să suportăm măsurile unor indivizi, care nu au niciun Dumnezeu. Niciodată țara aceasta nu a fost pe mâna unor trădători de țară, ca acum. Nimeni să nu-mi amintească de fanarioți, care au fost mici copii, pe lângă aceștia. Pe vremea aceea, românii erau vasali doar turcilor, pe când acum….

  15. Despre „panarame”

    Noul nost pirmar gen de Bucale a zis despre o femie ca ar fi o „panarama.
    Lumea s-a ofuscat brusc , cam fara sa stie de ce, pentri ce si cum sta treaba.
    S-a ofuscat mai putin feminsitele, aia care militaeaza ptr „”egalitate de gen” si …..is, zis LTRBQ si coiatea in civil care vrea „ca afaara”.

    Dintai trebe zis ca panarama este o pronuntie gresita a cuvantului „panoramă”.
    PANORÁMĂ, panorame, s. f. 1. Priveliște din natură cu orizont larg, văzută de departe și de la înălțime. ♦ Fig. Privire de ansamblu consacrată unui domeniu, unei probleme etc. Panorama literaturii române. 2. Tablou de proporții mari desfășurat de jur-împrejurul unei încăperi circulare și iluminat de sus numai pe anumite sectoare, astfel încât spectatorul aflat în mijlocul încăperii, în semiobscuritate, să aibă iluzia unei imagini reale; p. ext. clădire circulară în care se află un asemenea tablou. 3. Spectacol popular de bâlci cu scamatorii, acrobații, expoziție de animale exotice etc.; p. ext. baracă, construcție, amenajare în care se poate vedea un astfel de spectacol. 4. Panoptic (2). [Var.: (reg.) panarámă s. f.] – Din fr. panorama, germ. Panorama, it. panorama.
    Adica o baraca de circ intr-un balci mai … rural.
    Genul de „spectacol” de de bâlci in care in baraca se prezinta atractii de genul p,ul cu limba de bou , femeia cu barba, vitelul cu 2 capete si altele de acest genm dar mai .. mai !
    Asta e primul sens al cuvantului „panaramă
    Insa, data fiind ascendenta noastra latina, intelesul de anormal/”caraghioz” s-a extins de la imu cu limba de bou oite s-a extins si la ala (sai aia 2) , imbbracat/i mai tipator, care la intrarea in „panaramă” zbiara sa isi scuipe plamanii „Lume lume! Da un leu sa intrei si sa vezi ce nu crezi! Omu cu limba de bou”. Sau „afara-u vopsit gadu inauntru-i leopardu!” .
    Si asta/ia de zbara „lume au devenit ei insisi „panarame. adica
    panaramă, panarame s. f. (pop., peior.) 1. persoană ridicolă, care se dă în spectacol printr-o conduită aberantă. 2. scandal, gălăgie.
    [Paranteza :
    Panarama nu este insultator, nu se doreste a fi insulta*, ci doar este depreciativ. Nu vizeaa „fondul” persoanei ci doar „äspectul”. Poate fi si o persona cumsecate dar, care se imbraca ca o/ca la „panaramă„. Nu un ticalos, canalie samd ci doar rizibil sau care „se da pexcesiv] in spectacol”ca sa atraga atentia [parader en vedette]”
    Si „panaramă” nu inseamna – sau nu isemna acum 30-50 de ani in urma – „femeie de moravuri usoare” . Acum vreo … mute decenii in urma cativa elevi de la Livada Magarilor Veseli , am inventariat sinonimele cuvantlui curva … Nu era si „panaramă” – ap[ropos gichicti ce e aia „holodroanţă” …

    * ce diferenta e intre o insulta si un termen peiorativ (depreciativ) ? Pai can diferenta intre un pumn in plex/ficat care pune jos si o flegma …
    Inchis paranteza]

    E … deci „panaramă” este si o persoana care ” care se dă în spectacol printr-o conduită aberantă adica atrage atentia … asa ca un politician in campanie electorala „Voteste-ma pe mine ca sa curga lape . moere si ce tarioe vrei la robineti de la bucatarie”

    Deci, in acele momente, sczue, Gabi Firea era de „panaramă„.
    Dar mai mult era/este de „panaramă” Nicusor care promitea si promitea „Lume lume! Dai un leu si intra sa vezi sarpele cu pene care o zi zboara” ca la ultma „panaramă” rurarala .
    Si care Nicusor , azi continua „sarpele cu pene care o zi zboara , o zi nu zboara! AZI NU ZBOARA !! Da leul l-am dat !!!
    Răgea ca e ca paru dar electiorii sai isi voir aduce aminte e tare ca fularu’ uite valea / uite rapa/ uite …. ta/ ca carpa!</i:

    Daţ sa ma intorc la "panaramă„.
    Nicusor zicea ca S-a întors în București în 1998,ptr că nu s-a putut adapta la cultura franceză …
    Mda . Francezii , ipocirtii!, cer unui absoilvent la École normale supérieure sa nu fie un „goujat” cu maniere de „”palefrenier”” , adica pe scurt sa NU fie un „goujat”, adica un „vaout a rien”adica ce este el de fapt -„”vilain”. Francezii pretind ca un absolvent al „Marilsor Scoli” sa fie un monsieur adica sa aibe maniere de gentilom.

    Adica de 2 ori „panaramă„!
    Dhair de N ori ca iar il auzii cum explica ca azi nu zboara …. Porcu pesemene

  16. Markerele alegerilor: Absenteismul şi destângizarea

    Incepand cu alegerile locale de Duminica, 27 Septembrie, Romania a devenit teritorial majoritar de dreapta. Pentru cat timp si cu ce costuri, nu stim. Partea buna e ca o serie de etichete, din care unele nedrepte, au fost dezlipite de pe imaginea Romaniei. Partea mai dureroasa, cel putin pentru PSD, e ca o data cu dezlipirea etichetelor s-au rupt si unele straturi subtiri de pe suportul pe care au fost lipite. Dar, ca sa fie clar de la inceput si pana la sfarsit, rezultatele alegerilor locale nu pot fi schematizate in niciun caz sub forma unei bolte electrale pe care PNL sa apara ca o supernova si PSD ca o stea cazatoare. E o abordare simplista si propagandistica, care deja circula in unele analize. De facto, cele doua partide traditionale sufera deopotriva de pierderi de masa si influenta. In cele din urma ele vor imparti un destin comun, determinat de noile vremuri, in care au aparut noi provocari, care cer noi raspunsuri, din partea unor noi partide. Daca inceputul declinului PSD a fost mai evident la alegerile locale, el se va face neindoielnic simtit si pentru PNL la alegerile parlamentare. Contractia celor doua vechi si mari partide va fi compensata de dilatarea partidelor noi si mici.

    Sintetizand tabloul general al alegerilor locale, l-as reduce la o cauza si la un proces. Cauza se refera la ce a facut ca Gabriela Firea sa piarda scrutinul pentru PMB. Bucurestiul, cu circa 10% din populatia tarii, a fost epicentrul localelor. Cauza nu a fost de natura manageriala. Ca femeie primar general, Firea a probat o calitate umana ireprosabila, prin dedicarea mandatului incredintat. Cauza a fost absenteismul. Daca participarea la vot in Bucuresti ar fi fost mai mare, majoritara sau apropiata, avantajul de circa 5% din voturi care i-a revenit lui Nicusor Dan ar fi fost surclasat de catre Gabriela Firea. Absenteismul ramane din pacate un arbitru incorect al alegerilor. Poate ca lectia necesitatii prezentei majoritare la vot a fost invatata pentru alegerile parlamentare. La aceasta cauza se mai adauga si o ciudata “iregularitate” in distributia apei calde in Capitala, survenita spre sfarsitul campaniei electorale, care nu este exclus sa fi avut o comanda politica, avand in vedere ca ea a revenit dupa exit-polluri, iar cunoscutul filosof Mihai Şora, in varsta de 103 ani, a caracterizat lapidar pe facebook victoria lui Nicusor Dan: “A venit apa calda!”. Şora, un critic necrutator al PSD, s-a referit la promisiunea lui Nicuşor Dan potrivit careia daca va fi ales va da apa caldă tuturor bucureştenilor.

    Procesul, reflectat in rezultatele alegerilor locale, e unul istoric de destangizare, de continuare a destangizarii, ca o reactie preventiva la pericolul contaminant al progresismului. Dupa 1989, Stanga a tot mers spre Dreapta, pana aproape de limita Centrului. La fel a facut si Dreapta, mergand spre Stanga, pana in marginea Centrului. Scopul acestor apropieri reciproce spre Centru ale Stangii si Dreptei este de a se iesi din dihotomia lor traditionala, care este toxica pentru Unitatea unei Natiuni, prin divizarea energiilor si risipirea lor prin contrapunere. Prin gravitatia partidelor politice in jurul Centrului, vechea lor impartire in partide de Stanga si partide de Dreapta devine irelevanta. Sarcinile sociale ale Stangii vor interfera Dreapta, iar cele natiocrate ale Dreptei vor interfera Stanga. Altfel spus, orice partid de Centru, nou sau vechi translatat in aceasta zona, va indeplini simultan sarcini sociale, caracteristice vechii Stangi, si sarcini natiocrate, specifice vechii Drepte. Pentru a scoate cat mai repede din vocabularul politic denumirile de partide de “Stanga” si “Dreapta”, preferabil ar fi sa fie utilizate denumirile alternative de partide “Sociale” si respectiv partide “Natiocrate”.

    Cateva pareri strict personale, care initial m-au facut sa ezit sa le fac cunoscute pe acest topic. Dar nu de interpretari ma tem, ci de posibilitatea de a merge in masa in orb sau sa ne luptam inutil cu o noua realitate care nu poate fi oprita sau schimbata. Acest al doilea argument s-a dovedit in final mai puternic, asa ca am decis sa mi-l asum si public, aici si acum. In Romania, cel mai bun exemplu de partid de Centru este USR PLUS. El se autodefineste de “Centru-Dreapta”, dar in realitate exprima un mix de de obiective de Stanga (Sociale), inspirate de marxismul cultural (privind Munca, Echitatea, Redistribuirea etc), si de obiective de Dreapta (Capital, Profit, Proprietate etc). As mai adauga ca USR PLUS, vedeta localelor, este net anti-PSD si pro-stat de drept. Sa ne amintim de campaniile sale anticoruptie “Fara penali”, pentru stat de drept si independenta justitiei. Partidul lui Marcel Ciolacu se insala crezand ca va putea intinde un carlig spre partidul lui Dan Barna, care eventual sa-l scoata din opozitie dupa parlamentare sau cu care sa faca aliante informale conjuncturale pe proiecte legislative. Aceasta utopie transpare dintr-un mesaj transmis luni de social-democrati pe facebook: „Mult succes, domnule Iohannis, în lupta cu USR! PSD va merge pe drumul său”, aluzie la opozitia dintre politica liberala a austeritatii si politica sociala a PSD, o “gena” despre care se crede PSD crede ca a transmis-o ipoteticei “urmase” USR. Sarcina sociala userista este o realitate specifica oricarui partid de Centru, insa USR i-a aplicat PSD-ului cele mai dure lovituri. De adaugat la cele deja amintite si pozitiile referitoare la legebetism si referendumul privind familia traditionala – doua chestiuni pentru care globalistii vor inchide ochii la unele “independentisme” al USR si vor continua sa-l rasfete. Toate datele contrazic orice “asemanare” genetica intre cele doua partide. Ca partid nou, USR+ este un partid “curat”, neindurator cu coruptia si coruptii. Prin “zodia” noilor vremuri in care s-a nascut, el este atasat nativ statului de drept, luptei anticoruptie si independentei justitiei. Cu acest credit de impartialitate, ar putea sa obtina un ajutor politic si social masiv, care sa-i permita un start si un parcurs nou in politica romaneasca, mai ales ca denigrarile din partea adversarilor, in ceea ce-l priveste, nu vor intarzia sa curga, incercand sa-l copleseasca.

    In alte tari, cel mai relevant partid de Centru este partidul comunist chinez. Eliberat de influentele nefaste ale comunismului iudaist, privind autodevorarea prin lupta de clasa si autodescresterea economica prin abolirea proprietatii private, comunismul chinez s-a plasat in zona de Centru a esichierului traditional, de unde a adoptat cea mai egala pozitionare fata de munca si capital, scotandu-le din antagonismul clasic si punandu-le intr-o relatie reformata si moderna, de armonie si complementaritate. Totodata, chinezii au respins internationalismul, care slujea interese straine si prin care i se transmiteau ordine antinationale. Ei au adoptat sistemul politic natiocrat, prin care poporul este stapan in tara sa, munca si resursele chinezilor servind exclusiv bunastarii chinezilor. Degeaba presedintele american Donald Trump si secretarul sau de stat Mike Pompeo critica furibund si nominal “partidul comunist chinez”. Ei spera iluzoriu, si morbid in acelasi timp, la un nou razboi rece care sa-i aiba drept tinta pe chinezi, dupa modelul prin care SUA se amagesc ca ar fi “daramat” comunismul sovietic. Cand, de fapt, rusii sunt cei care au abandonat comunismul, scapand de aceasta pesta globalista, cu care au fost secatuiti de evrei, si s-au reformat fara precedent in istorie. Poporul chinez trebuie pus pe cel mai inalt piedestal al secolului XXI. Prin permanente milenare, ca munca si intelepciunea, chinezii au ajuns la cel mai performant sistem politic, economic si social. Sub acest impuls, foarte probabil se va schimba si reprezentarea esichierului politic, treacand de la forma liniara polara la una circulara, in jurul Centrului.

    Cred ca destangizarea este buna ca proces si sens istoric. Unele confirmari au inceput sa vina si de la altii (francezi, rusi), care isi pozitioneaza sistemele politice in zona de Centru. Nu inseamna ca PSD va dispare. Nici nu trebuie sa se intample. El trebuie sa ramana in rezerva strategica, ca o forta la care se poate recurge, in raport de asalturile progresismului. Acestuia din urma i se pot da raspunsuri pe aceeasi limba, din partea unui “omolog”, dar cu o alta incarcatura, de influentare prin relationare, ca o co-parte. De aceea nu e bine ca progresismul sa gaseasca un loc gol, pe care sa puiasca. Cuibul sa fie plin cu cei ai locului, iar niciunul din afara sa nu aiba loc. Progresismul este vechiul comunism globalist (evreiesc), care a transformat lupta de clasa in lupta de rasa, ceea ce ii arata originea si pulsiunile totalitare. Pe de alta parte, trebuie recunoscut ca PSD are si numeroase merite isorice. E ca un erou cu multe cicatrici, dar si cu multe medalii. Legat de viitorul PSD, doua lucruri vor fi insa diferite. Membrii de partid isi vor continua traseismul catre PNL, pe care probabil il va imploda. Electoratul de Stanga se va reorienta catre noile partide, iar voturile sale vor fi diferit si inteligent orientate, in cele trei tipuri de alegeri, cu preferinte de Stanga in alegerile prezidentiale si parlamentare. Votul sau pentru candidati prezidentiabili de Stanga este si urmarea unei frustrari vechi de peste 15 ani, de cand Stanga nu a mai avut un presedinte la Cotroceni, dar si efectul unei legi a compensatiei, cel putin simetrice, ca durata. O parere si despre structura noua a rezultatelor alegerilor locale, o realitate care nu mai poate fi schimbata si pe care omul flexibil se pliaza, vazand partea plina a paharului. In opinia mea, ducerea catre baza a instrumentelor de profit ale Dreptei este benefica pentru urmatoarea etapa economica. Acolo se realizeaza PIB-ul, valoarea nou creata. Dar redistribuirea sociala va fi o problema a varfului, reprezentativ si concertant prin mandat national, care are viziunea de ansamblu si mijloacele de relationare si de stabilire a regulilor, oferite de puterile statului. Cred ca tranzitia postcomunista abia acum s-a incheiat, definitiv. Urmeaza o noua tranzitie, catre ce anume inca nu stim, cu noi actori politici, care speram sa fie la fel de clarvazatori.

    Tema este de mare interes viitorologic, dar, privind alegerile locale recent consumate, voi mai releva doar doua aspecte, care mi s-au parut materializari semnificative de inteligenta politica. Primul, ca Traian Basescu a avut perspicacitatea de a scoate PMP din arhitectura functionala a Dreptei – dominata de puterea in exercitiu Iohannis-Orban, deci in eroziune -, care le-au adus popularilor o cota crescuta de voturi. Altfel nu ar fi obtinut-o, ar fi intrat in aceeasi zona a irelevantei electorale in care au cazut PPR Ponta si ALDE Tariceanu. Consecinta va fi ca dupa alegerile parlamentare, PMP va avea asigurat un loc in fata, ca partid care s-a tinut departe de jocurile de putere ale Dreptei Liberale, aflate in cele doua palate ale celor doua ramuri ale puterii executive. Al doilea se refera la faptul ca, anticipand ca PSD va cadea in alegeri la Capitala si Sectoare, primarul PSD de la Sectorul 3 a fost scos de sub egida PSD si a recandidat cu succes sub un alt auspiciu politic. Pe aceasta premisa, as indrazni sa spun ca a existat o stare de spirit, ca un cuvant de ordine nerostit, dar simtit de politicienii cu al saselea simt, ca PSD sa piarda si, prin aceasta, sa mai faca un pas mare inapoi, daca nu spre iesirea din istorie, cel putin spre ultimele randuri ale scenei politice, cu vizibilitate redusa. Asadar, ne-am pricopsit cu o majoritate de Dreapta in alegerile locale si in administratiile teritoriale? In fond, de ce nu?! Alternanta este o lege a naturii, din care si politica face parte, ca si omul. Dar mai presus de toate este faptul ca alegatorii nu pot fi invinovatiti niciodata pentru alegerile care le fac. Educarea alegerii e treaba politicienilor. Haideti sa ne gandim la alegerile viitoare!

  17. O plasa de siguranta: Data alegerilor parlamentare

    In noul mediu postelectoral, rezultatele alegerilor locale par sa fi facut primul pas cu stangul. S-au inregistrat multe reclamatii de fraude si cereri de renumarare a voturilor. Refuzul de a le da curs va fi ca un ghimpe de necredibilitate in cazurile disputate. Incremenirea liberalilor in polarizarea politica absoluta, prin respingerea oricarei cooperari teritoriale cu social-democratii, este neproductiva pentru interesele pluraliste ale comunitatilor locale. Ea va mentine divizarea din campanie, franand nejustificat energii complementare. Criza de coronavirus ameninta cu o noua fulminare, dupa locale.

    Problematice se anunta si urmarile virale ale alegerilor locale, care au prilejuit perindari masive si mase mari de contacti in spatiile inchise de votare. Alegerile locale ar fi trebuit sau nu sa aiba loc? Un posibil raspuns il putem afla in declaratia ingrijorata de miercuri a premierului Ludovic Orban privind “numarul de noi cazuri de infectari cu noul coronavirus”, care s-a inregistrat la trei zile dupa alegeri, si “o mai mare seriozitate în implementarea măsurilor restrictive”. Unele indicii de posibila neoportunitate a alegerilor in starea de alerta, si de urgenta in alte tari, s-ar putea sa vina si dinspre social-democrati, unde liderii Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu au decis sa faca testul covid si sa se izoleze până la rezultat.

    Raspunsul edificator il vom afla probabil in maxim doua saptamani de la alegeri, cat este perioada de incubatie a coronavirusului. Insa de pe acum se observa ca logica electorala de urgenta a guvernantilor liberali, care au batut din picior sa se tina localele si la fel fac si in privinta parlementarelor, este divergenta fata de logica preventiva sanitara privind epidemia de coronavirus. Cu o astfel de Romanie a momentului, prinsa intre doua ape, situatia este destul de albastra.

    In aceste conditii, Parlamentului ii va reveni responsabilitatea sa faca din stabilirea datei alegerilor pentru innoirea sa o plasa de siguranta anti-covid. CCR a consfintit atributul Parlamentului privind stabilirea datei alegerilor parlamentare. Pe noile tendinte europene si din lume ale pandemiei, care prefigureaza un al doilea val, stabilirea zilei de 6 decembrie pentru alegerile parlamentare devine relativa. Doar liberalii o absolutizeaza, pentru a se suprapune pe varful de perceptie de la locale, mizand ca nu va fi schimbat semnificativ dupa o luna si ceva, cand vor fi parlamentarele. Insa Orban isi recunoaste neputinta executiva in fata Legislativului. El accepta că în cazul în care Legislativul nu vrea să stabilească data respectivă, „nu ai ce să le faci parlamentarilor”. Democratia poate nu este perfecta, dar alt regim politic mai bun nu a fost inca inventat. De la greci si pana astazi, regula decidenta a democratiei este majoritatea.

    Dupa ce am aflat cine a castigat alegerile locale si ca noua administratie teritoriala va fi preponderent de Dreapta, preocupanta a devenit o alta chestiune. Vor fi amanate alegerile parlamentare, intr-un mediu epidemiologic care ameninta sa se agraveze din nou? Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, opineaza că alegerile parlamentare trebuie să aibă loc la termen, pe 6 decembrie, sustinand că altfel se va „adânci şi mai mult criza politică, lucru de care nu avem nevoie în această perioadă”. In schimb, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, propune ca alegerile parlamentare să fie organizate în martie, invocand motive de siguranta sanitara. Din nou, ne aflam in fata unui conflict intre logica politico-electorala si logica sanitara antiepidemica. Dilema amanare sau la termen urmeaza sa fie transata de Parlament. Esential va fi sa se deceleze cu acuratete, in interesul populatiei, care va fi raul cel mai mic, exprimat prin costuri fizice, tangibile, din cele doua variante, corespunzatoare celor doua crize, politica si epidemica. Pe fiecare din cele doua scenarii trebuie sa se puna in balanta ce se pierde si ce se castiga. Sase luni de amanare par sa fie rezonabile in raport cu castigarea unor vieti care pot fi pierdute irecuperabil, dar si daca mentinerea crizei in platou, prin respectarea regulilor restrictive ale situatiei de alerta, vom evita o reinstaurare a situatie de urgenta, care e cea mai drastica posibila.

  18. Sanatatea Natiunilor: Flit microbilor Globalismului!

    Este documentat si arhicunoscut ca organizatiile neguvernamentale (ONG) pe care SUA le prolifereaza ca pe o ciupercarie otravitoare in Lume sunt entitati rasiste Evreiesti. Ele isi primesc tainul din bani Evreiesti, pe filierele marilor finante din New York City si City of London, apartinand Evreilor, pentru a critica, influenta si modela deciziile Natiunilor in favoarea Globalismului.

    Aceste ONG-uri Evreiesti, de tipul Amnesty International, fals autodeclarate ca “aparatoare ale drepturilor omului”, actioneaza pretutindeni in chip morbid, ca niste microbi care creaza adevarate buboaie politice pe trupurile Natiunilor, cu scopul de a le slabi si supune Globalismului. Ele instiga si infecteaza politic si in ascuns retelele interlope si diasporele globaliste din interiorul Natiunilor.

    Insa Natiunile au inceput sa se trezeasca din narcotizarea la care au fost supuse de Evrei prin cuvinte mincinoase si rauvoitoare, vizand scopul globalist final, de stapanire a Lumii printr-un Guvern Mondial Evreiesc. Cuvantul Evreiesc e opiu pentru Natiuni. El amorteste ratiunea, debiliteaza si subjuga. Guvernul Indiei a facut cunoscut, marti, ca Amnesty International desfasoara in tara „practici ilegale”.

    Autoritatile de la New Delhi au anuntat ca institutiile abilitate ale statului indian au descoperit transferuri ilicite de „sume importante” de la Amnesty din Marea Britanie spre India. Astfel de actiuni ale ONG-ului Evreiesc, similare retelelor de crima organizata, au fost depistate si de precedentul guvern indian. Globalistii au inceput din nou sa roiasca in jurul fostei colonii britanice. Resursele indiene sunt o prada tentanta.

    Pentru inceput, Globalistii si-au extins barlogul maritim pana in apropierea Indiei, in Oceanul Indian. Ei au metamorfozat Comandamentul SUA pentru Pacific in „Indo-Pacific”. „Această abordare pur legală şi bipartidă (a Indiei) faţă de Amnesty, sub diferite guverne, arată clar că vina este pe deplin imputabilă mecanismelor dubioase adoptate de Amnesty pentru a-şi asigura fonduri pentru activităţile sale”, a declarat guvernul indian, care acuză ONG-ul Evreiesc că primeşte fonduri din străinătate şi că astfel încalcă legislaţia Indiei.

    „Toate comunicatele frumoase despre activitatea umanitară şi despre a spune adevărul puterii nu sunt nimic altceva decât un truc pentru a deturna atenţia de la activităţile lor care încalcă clar legile indiene în vigoare”, a adăugat executivul indian. Drept urmare, India a inghetat conturile bancare ale Amnesty International. Aceasta este calea generala si de subscris pentru a pune capat activitatilor Evreiesti de infectare politica a Natiunilor. Pentru a nu le mai provoca abcese si plagi, Natiunile trebuie sa dea cu flit microbilor Globalismului.

    Amnesty International a anunţat că îşi suspendă activităţile din India după îngheţarea legitima a conturilor sale bancare de catre guvernul indian, reactie pe care o considera drept o „vânătoare de vrăjitoare”, împotriva grupurilor de „apărare” a drepturilor omului. „Drum bun!” inapoi in USA si UK, unde au ce critica. Americanii si britanicii au cele mai incalcate drepturi ale omului, fiind cei mai inrobiti de Evrei! Nu mai trebuie acceptat ca banii blestemati ai Evreilor sa provoace rau Natiunilor!

  19. Inca nu s-a uscat cerneala stampilelor de vot pe buletine, ca deja a inceput jihadul „statului de drept” al republicii procurorilor si ne intorcem de unde am plecat cu multi ani in urma. Se pare ca acest scrutin a fost viciat extrem de grav, ceva de genul anilor ’50 si culmea dreapta este suspicionata de ilegalitati. Este clar ca sistemul actioneza in detrimentul marii majoritati a cetatenilor, iar drepturile si libertatile sunt calcate in picioare cu si in asentimentul „sefului statului” si nu numai. Cum amintea cineva, le vom duce pe toate, insa costurile sunt greu de estimat mai ales la nivelul seniorilor, a parintilor si bunicilor nostri.

  20. Cronica unui eşec relativ

    PNL (plus aliaţii) au câştigat alegerile locale, dar nu atât de mult cât anticipau. PSD în schimb a pierdut, totuşi nu atât cât sperau adversarii săi. PSD domină încă Oltenia, părţi din Muntenia şi Dobrogea, precum şi două judeţe în Ardeal. Moldova, altădată fieful PSD, a devenit bicoloră din cauza plecării în străinătate a unui mare număr de tineri care, odată ajunşi acolo, devin electorat de dreapta şi în acest fel îşi influenţează şi familiile de acasă; s-a adăugat şi racolarea elitelor politice locale – prin presiuni şi promisiuni – de către partidele de dreapta (vezi primarul de la Iaşi).

    Mai grav, PSD a pierdut capitala – o palmă pentru conducerea partidului! Nu au contat suspiciunile de corupţie şi trafic de influenţă la adresa noului primar ales, Nicuşor Dan (alias Plicuşor Ban) întrucât mass-media controlată de dreapta mimează lupta anti-corupţie doar când este vorba de PSD. Au contat însă luptele interne din perioada preşedenţiei lui L. Dragnea, în care s-a reliefat cu atacuri publice, deschise, împotriva liderului partidului şi chiar împotriva partidului însăşi candidata PSD la primăria Bucureştiului, G. Firea. A urmat perioada foarte lungă până la alegerea noii echipe de conducere, apoi atitudinea pasivă, şovăitoare din timpul crizei epidemiologice în care, practic, PSD nu a contracarat esenţial cu nimic politica PNL-ului şi a lui Iohannis de îngrădire a drepturilor cetăţenilor şi de paralizare a vieţii economice şi sociale – dând astfel electoratului impresia de slăbiciune. În plus, lipsa de carismă a actualului preşedinte PSD s-a reflectat şi ea în rezultatele – în bună măsură previzibile – obţinute de Partidul Social Democrat la aceste alegeri locale.

    Cât de mult contează carisma şi celelalte calităţi personale – capacitatea de comunicator, pragmatismul şi nu tezismul, etc. – se poate vedea din victoria Olguţei Vasilescu la Craiova şi în judeţul Dolj, un exemplu de lider de masă pe care PSD ar trebui să-l promoveze la toate eşaloanele pentru a scoate partidul din anchilozarea propriilor structuri birocratice.

    Altminteri, alegerile au accentuat dihotomia regională comună/oraş. În mediul rural, candidaţii sunt în general votaţi pentru calităţile lor de buni gospodari – şi aici PSD obţine un scor aproximativ constant. Din contra, în mediul urban se votează în special politic – şi PSD, ca partid naţional, a pierdut. Au câştigat în schimb partidele cosmopolite, PNL şi USR. Populaţia din centrele urbane mai importante priveşte cu jind spre Vest şi speră că Occidentul va vărsa din cornul abundenţei şi la noi prin intermediul trimişilor săi. Astfel se explică alegerea ca primar la Sectorul 1 Bucureşti a lui Clotilde Armand, ajunsă în România din Franţa via SUA, cu o bogată carieră în numeroase multinaţionale – favorizată de poziţia de înalt ofiţer al tatălui ei; sau alegerea la Timişoara a lui Dominic Fritz, un neamţ strămutat în România cu puţini ani în urmă – direct din funcţia de şef de cabinet/secretar personal al fostului preşedinte al Germaniei Horst Köhler (2004-2010) – şi despre care nu se ştie cu exactitate dacă a solicitat sau nu până acum şi cetăţenia română.

    La rândul lor, partidele mici s-au descurcat unele mai bine, altele mai rău. În mod firesc, UDMR s-a menţinut cam la acelai scor, cu variaţii nesemnificative. Partidele lui Băsescu şi al lui Ponta au trecut pragul electoral de 5%, cel din urmă culegând roadele campaniei de defăimare permanentă la adresa PSD când a atacat atât guvernarea cât şi partidul pe care l-a condus. Ponta se plasează astfel într-o zonă politică gri ce îi prefigurează – în cazul eşecului de a anexa PSD-ul – soarta lui Tăriceanu. Acesta s-a zbătut degeaba, scorul realizat este rizibil. Tăriceanu şi-a pecetluit cariera politică atunci când a şantajat PSD-ul pentru a fi desemnat candidat comun la prezidenţiale şi, cum manevra nu i-a reuşit, a provocat din orgoliu exagerat ruperea alianţei PSD-ALDE şi căderea unui guvern care a adus România pe locul II în Europa în ceea ce priveşte creşterea economică, şi care a îmbunătăţit nivelul de trai al populaţiei, singura cale de a opri depopularea unor întregi regiuni prin emigraţie economică.

    Căci sărăcia este o problemă fundamentală în România. Iar în faţa avansului forţelor de dreapta ce promovează politici de austeritate sălbatică, PSD are datoria să-şi afirme cu claritate ideologia social-democrată (singurul liant care-l leagă de electoratul său, cei ce trăiesc din salarii medii şi mici, şi din pensii nespeciale) pentru a echilibra eşichierul politic şi a împiedica ca izbucnirile răzleţe de xenofobie din partea unei populaţii adusă la exasperare să capete o amploare de nedorit.

Lasă un răspuns