Pe mâinile cui iti lasi orasul (si comuna)?

Conform deciziilor lui Ionut Matei si ale lui Băsescu, nu voi putea vota nici anul acesta. Asta nu inseamnă că imi este indiferent ce se intâmplă la aceste alegeri. Ca de obicei, vă indemn să mergeti la vot. Indiferent de vârstă. Dar tocmai pentru că imi pasă, sper că nu veti lăsa capitala tării pe mâinile lui Nicusor Dan. Dacă nu ar fi candidat, probabil că imaginea lui ar fi rămas una de legendă, sugerând o persoană capabilă să rezolve toate problemele – atat de dificile – ale Bucurestiului. In momentul in care a decis să candideze, au iesit la lumină toate mizeriile ipocriziei sale. De aceea, nici PNL nu prea il mai sustine. El rămâne „sedus si abandonat”.

Va lua Traian Băsescu din voturile lui? Putine. Probabil că va lua voturile unor „fideli” care altfel nu ar fi iesit la vot. De ce candidează, stiind că nu va câstiga primăria generală? Din trei motive: 1. din razbunare, impotriva PNL si USR care nu l-au acceptat in aliantă; 2. pentru a tine la reanimare PMP, până la alegerile parlamentare; 3. pentru a obtine un număr de consilieri generali (si locali) cu care să participe la diferite jocuri economice in Capitală. In rest, celor care vor să-l voteze, le amintesc că cei care nu tin minte trecutul, riscă să-l repete!

De aceea, dacă iti pasă pe mâinile cui iti lasi orasul, respectând indemnul de la Digi24, voteaz-o, pentru un nou mandat la Primăria generală a Bucurestiului, pe Gabriela Firea. In felul acesta, vei da si un vot de neincredere celui care ar fi trebuit să fie impartial ca presedinte al Romaniei si care a devenit un jalnic purtător de cuvânt al PNL in această campanie electorală.

In tară, sper să-i votati pe cei care au fost sau care pot fi cei mai buni gospodari.

40 de gânduri despre “Pe mâinile cui iti lasi orasul (si comuna)?

  1. Domnule Nastase , orientarea dumneavoastra o inteleg si o sustin. Va mai intreb odata: Orientarea lui VV Ponta si B Aurescu o stiti si o mai sustineti? V-am mai pus o intrebare asemanatoare pentru cei 2 si nu ati raspuns. Poate raspundeti acum.

  2. Vă înțeleg punctul de vedere, dar cu Firea eu nu pot vota. În primul rând că sunt un om de dreapta și nu votez PSD (și chiar dacă la locale omul contează, o victorie a candidatului PSD la Primăria Capitalei ar propulsa puternic partidul la parlamentare), și în al doilea rând pentru că, deși a construit și terminat câteva proiecte de infrastructură, ea are mai multe bile negre (zecile de companii municipale, din care majoritatea au fost declarate ilegale, povestea aceea cu ELCEN, RADET/Termoenergetica și rețeaua de termoficare, licitația frauduloasă pentru tramvaie, autobuzele de calitate îndoielnică pe care le-a cumpărat, toți banii aruncați pe publicitate în ultimii ani și pe spectacole inutile în primul an de mandat, etc.) decât bile albe din punctul meu de vedere. Nici cu Nicușor nu pot vota, pentru că este ipocrit, incapabil ca lider și fără prea multă susținere politică, plus că USR, tot o adunătură de ipocriți, a început să fluture fel de fel de mesaje populiste care să ne facă să credem că odată ce va ajunge Nicușor primar vor curge lapte și miere, sau mai bine zis apă caldă, ori asta nu are cum să se întâmple (reparațiile la rețeaua de termoficare vor dura minim un mandat), retorica asta fiind de un idealism populist care mie nu-mi place. Nici cu Tăriceanu nu pot vota, pentru că este oportunist (numai în ultimii ani a schimbat de nenumărate ori partenerii politici: a început alături de PSD, pe urmă când influența PSD a scăzut dramatic după dezastrul de la europarlamentare el s-a dezis de PSD și a început să colaboreze cu Pro România (pe atunci partid anti-PSD) și chiar cu PNL, apoi s-a întors la PSD o vreme, dar nu s-a coagulat o alianță PSD-ALDE, iar acum încearcă să se descurce singur și a început iar negocieri de fuziune cu Pro România). Rămâne Băsescu. Nu am cu cine altcineva să votez, iar cum am anumite simpatii pentru fostul președinte, probabil că voi vota cu el (pentru că nu concep să stau acasă în ziua de votare). Știu că nu vă place Băsescu, dar spuneți-mi, cu ce alt candidat mai important aș putea vota?

      • Singurul lucru care-mi produce stupoare este acela ca ati ales sa va publicati dilema dvstra electorala si solutia ei pe blogul dlui Adrian Nastase, altfel toata incalcitura deasa zise argumente, in forme diferite, am mai auzit-o. Dar sa publici asta pe blogul cuiva care a fost scos din viata politica pe 10 ani (!!!!), aruncat in inchisoare de individul pe care ziceti ca-l votati mi se pare naucitor, sfideaza cuviinta elementara, mai ales ca pareti cu naivitate convins ca, in ciuda faptului ca „nu-l Place”, gazda noastra va concede ca aveti dreptate. Uluitor, uluitor! Cica Basescu e „de dreapta”!!!!!!

      • PS Adaug cdezastrul si nenorocirile lasate in urma, daca sunt „de dreapta” sunt preferabile unor realizari „de stanga”! Un rationament de invidiat de orice logician

      • Gropi vor apărea indiferent de câștigător, trebuie reparare țevile de la rețeaua de termoficare. Vor fi gropi și sub Firea, stai liniștit (că doar in ultimii 3 ani a fost plin de gropi pe Splaiul Independenței, și alea sigur nu erau de la Băse), nu te mai ambala atât.

  3. Ca tot iesim la vot pe 27 ale lunii, am inteles indemnul Dumneavoastra de bun simt, insa sunt foarte curios care vor fi scorurile mai ales ale candidatilor Petrov-Basescu si facatura ultimilor ani Nicusor Dan.

  4. Doamne ferește ! In 2020 să votezi cu Băsescu mi se pare dovadă de boală mintală gravă! Nu ma ascund după cuvinte! Dacă nu îti place Firea , Plicușor , etc …….de ce să votezi cu un SECURIST DOVEDIT , misogin de cea mai joasă speță și mincinos ? Nu imi vine să cred ! Daca era frate cu tata și puteam sa l votez! Pe Băsescu nu l-aș vota nici cu pistolul la tâmplă . Nu aș putea oricum să mai trăiesc cu mine după asta!
    Nu zic ca Firea este imaculată dar măcar ea a construit ceva pentru București ! Băsescu a distrus tot in jurul lui și a ajutat doar mafia care l-a susținut la putere!

    • Da de ce sa nuvo0tezi baselu?

      Ca poate vrei din nou gropi in tot Bucurestiul! Gropile , fiind , dupa cum ar trebui sa sestie , marea lui realizare ca sinistru al transporturilor si primar al Bucurestiului!

  5. ANALIZAND SITOTIA, DUPA CUM AM CITIT, ANUMITE OPINII REFETITOARE LA SUBIECTUL RESPECTIV , NU POT SA COMENTEZ, IGNORAND ANUMITE ASPECTE.

    PARTIDELE DIN ROMANIA, REPREZENTATE DE ANUMITI „POLITICIENI” CE AU DETINUT SI DETIN FUNCTII DE DECIZIE…IN OPINIA MEA , RESPECTIVELE PERSONAJE AU PRETUIT SI PRETUIESC MAI MULT INTERESUL PROPRIU, DE GRUP, DECAT INTERESUL ALEGATORULUI , ALEGATORILOR.

    SA FIM CINSTITI SI SA VIZOALIZAM, ACEST ASPECT LA AMBELE SISTEME POLITICE , CEL DE DREAPTA CEL DE STANGA . SI DEOPARTE SI DE ALTA , AU EXISTAT SI INCA EXISTA , ACEL PRINCIPIU , PAGUBOS, DE A CONSIDERA CA SISTEMUL POLITIC , ITI OFERA SANSA DE A TE INBOGATII PESTE NOAPTE .

    PACAT, MA REPET… SI NIMENI DACA SE CONSIDERA OM…NU POATE CONTESTA VALORILE UMANE, ACTOALE , CE SI- AU DORIT CU ADEVARAT SA REPREZINTE INTERESELE ROMANILOR. O VALOARE UMANA PRECUM ADRIAN NASTASE , CE NU SI -A TRADAT INDENTITATEA, DEMNITATEA. ESTE UNUL DIN PUTINII POLITICIENI AUTENTICI, CE A DORIT SI ESTE IN PERMANENTA ECHIDISTANT , TINAND CONT DE DREPTURILE ROMANILOR SI DE CE NU , OMUL CARE PRETUIESTE VALORILE UMANE.

    CTIND OPINIA UNUI ROMAN , REFERITOARE LA TEMA TRECUTA , MA BUCUR CA, RE-DEVINE ROMANUL AUTENTIC. DANSUL PUNAND ACCENTUL PE TRECUT , PREZENT SI VIITOR.
    (CU SINCERITATE II MULTUMESC! )

    RE-ANTORCANDU- MA LA TEMA ACTOALA, NU POT, SA NU FIU DEACORD CU OPINIA DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , REFERITOARE LA FOSTUL, PRESEDINTE BASESCU,CEL CARE NU A DORIT SI NU DORESTE SA FIE ALATURI DE CERINTELE ROMANILOR . ACEST” ROMAN”, ESTE UNUL DIN PERSONAJELE LA CARE MA REFEREAM…INTERESUL PROPIU, DE GRUP , IN GANDIREA SA, PRIMEAZA.

    DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , STIU CA ESTE DUREROS … SA NU POTI SA-TI EXPRIMI DREPTUL LA VOT, MAI ALES CA ATI REPREZENTAT, CU SUCCES, TARA , ROMANII PRIN FUCTIILE DETINUTE. EU NU SUNT IDREPTATIT SA VA DAU POVETE…DAR CONSIDERATI-MA IN SUFLETUL DUMNEAVOASTRA, OMUL, PRIETENUL CE VA FOST SI VA RAMANE MEREU ALATURI DE DUMNEAVOASTRA, LUND IN CONSIDERARE UN ASPECT PE CARE VIL EXIPRIM CU SINCERITATE: SUNTETI INCA OMUL , POLITICIANUL AUTENTIC, SUNTEI INCA UN OM IN PUTERE , PREZENTABIL ,CE TIMPUL NU PREA INDEPARTAT…VA VA OFERI SANSA SA REVENITI , FIIND SUSTINUT DE NUMEROSII ROMANI IN DEVENIRE. GANDITIVA LA ACEST ASPECT CU A LE SALE PUNCTE DE VEDERE. ESTE PACAT SA NU ACCEPTATI SANSA, ACESTUI TIMP , APROPIAT.

    INTELEG, FICARE AVEM SI MOMENTE DE NEANCREDERE , PRIVIND ANUMITE OPTIUNI A LE IDEALULUI … DAR ASA CUM AM MAI SPECIFICAT… TIMPURILE , CU A LE LOR PERIOADE, SUNT DESTINATE, A INCEPE , A SE SFARSI! CREDETI CA ROMANII , INDIFERENT DE OPTIUNI…VOR SUPORTA LA NESFARSIT DICTATURA , UN MEDIU CE LE INCATUSEAZA TOT MAI NELIMITAT A LOR EXISTENTA ?… EU , NU! ACESTI MURITORI , ACTOALI CE „GUVERNEAZA” CU A LOR PRESEDINTE, NU AL MEU, VOR FI INDEPARTATI DE TIMPUL CE VA VENI … ( MAI IN GLUMA SPUS, FACEM PARIU PE O PICATURA DE PALINCA … NEFIIND UN OM REZISTENT LA BAUTURI , MAI MULT NU POT…CA VA VENI A CEA SANSA!) EU MA BAZEZ PE CEA CE VAD IN SOCIETATE , DEJA ROMANII INCEP A CONSTIENTIZA . PRIMUL PAS A FOST INPORTANT…SI NU PASII, APARTINAND LUI IOHANNIS.

    CU TOATE CA PSD, NU MAI ESTE REPREZENTAT DE VALORI UMANE , MAI NUMEROASE, VOI VOTA SI NU NUMAI EU, CU PSD. REPREZENTANTII ACTOALI SA INTELEGA CA IN PRIMUL RAND REPREZINTA INTERESELE ROMANILOR, INDIFERENT DE PERIOADE.

    PS. CRED CA MAJORITATEA ROMANILOR CE INCEP A CONSTIENTIZA , VOR VOTA SCHIMBAREA ! ( CU SINCERITATE , PRIETENUL CE NU UITA! )

  6. Am din ce mai mult convingerea că foarte mulți oameni votează candidați în care se regăsesc. Îmi amintesc de o discuție pe care am avut-o în urmă cu mulți ani. Oamenii își doreau o schimbare . . Trebuia să ne alegem un alt președinte. ..”, Năstase nu e bun, e comunist , infatuat, prea ne privește de sus. Băsescu este cel potrivit, e de-al nostru..” Și l-au ales. Ce a urmat, ar trebui să-și aminteasca toți.Dar au uitat sau leA plăcut ce a făcut. .. Ma voi duce la vot deși am convingerea că țara noastră este pe o pantă descendentă și n vad nici o salvare . De unde? De la un președinte …cu un partid…, Cu un nicușor, un băse…
    Cu aceeași considerație, domnule profesor

  7. DESPRE CALITATEA DE CETĂȚEAN ÎN ROMÂNIA

    ADRIAN NĂSTASE, fost premier al României, fost ministru de Externe, fost președinte al PSD, fost președinte al Camerei Deputaților, președinte al Fundației Europene Titulescu, profesor universitar (și lista ar putea continua, netulburată, pe încă o pagină):

    „Conform deciziilor lui Ionuț Matei și ale lui Băsescu, nu voi putea vota nici anul acesta. Asta nu înseamnă că îmi este indiferent ce se întâmplă la aceste alegeri. Ca de obicei, vă îndemn să mergeți la vot. Indiferent de vârstă. Dar tocmai pentru că îmi pasă, sper că nu veți lăsa capitala țării pe mâinile lui Nicușor Dan. Dacă nu ar fi candidat, probabil că imaginea lui ar fi rămas una de legendă, sugerând o persoană capabilă să rezolve toate problemele -atât de dificile- ale Bucureștiului. În momentul în care a decis să candideze, au ieșit la lumină toate mizeriile ipocriziei sale. De aceea, nici PNL nu prea îl mai susține. El rămâne «sedus si abandonat»…”( Adrian Năstase, pe blogul personal, 23 septembrie 2020)

    …și…

    ION MIGDAL, zis MIGDALE, fratele lui Fane Spoitoruʹ, prieten bun cu CÂINE, din Parcul Copiilor și mai ales cu Vali Capone, care „deține puterea acolo, la piață…”:
    Victor Ciutacu: „Dumneavoastră cu Vali Capone… susțineți candidații dreptei la aceste alegeri? Că încerc să mă lămuresc asupra preferințelor dumneavoastră politice…”
    Ion Migdal: „Vali Capone e prieten bun cu fratele meu, cu Fane, cu mine… eu îl știu, eu îl apreciez… eu merg… nu știu cine v-a informat așa de repede… să-l ajut pe Ciucu ăsta… Eu am făcut 10 ani… vă dați seama că am executat… uite că el stă liber, bravo lui, bravo!” (despre Vali Capone este vorba, n.n.)”
    Victor Ciutacu: „Îl respectați și pe Nicușor Dan…”
    Ion Migdal: „Ce Nicușor Dan, domʹne? Eu îl respect pe Capone !”
    Victor Ciutacu: „Doar n-o să țineți cu Ciucu și cu Firea?”
    Ion Migdal: „Eu n-am nici o treabă… atât mi s-a spus … de Ciucu, nicidecum de Nicușor Dan, nu… ”
    Victor Ciutacu: „Daʹ drepturile electorale vi le-ați recăpătat după ce v-ați liberat?”
    Ion Migdal: „Dacă am dreptuʹ la vot?”
    Victor Ciutacu: „Da, da…”
    Ion Migdal: „Păi am votat și la pușcărie, domnuʹ Ciutacu…”
    Victor Ciutacu: „N-ați avut drepturile electorale interzise, suspendate?”
    Ion Migdal: „Nu, nu, nu…”
    Victor Ciutacu: „Și, dă curiozitate, la pușcărie ați votat la fiecare scrutin, cât ați stat acolo?”
    Ion Migdal: „Da, am votat, da… am ieșit pe hol, să votăm!” (fragment din interviul de la ROMÂNIA TV, emisiunea lui Victor Ciutacu, 22 septembrie 2020)
    ………………………………………………………………………………………….
    Suntem, așadar, în septembrie 2020.

    Adrian Năstase a ieșit din închisoare pe 21 august 2014. Ultima oară a făcut închisoare pentru șantaj (adică pentru faptul că a fost înregistrat când îi spunea lui Octavian Crețu, trimisul DNA-ului și al fostului consul al României în China, Ioan Păun, că dacă acela va mai continua cu minciunile, doamna Irina Jianu va destăinui și dânsa ceea ce știe despre el, respectiv faptul că este, ce surpriză! un „ofițer acoperit” neglijent care vorbește pe la petreceri despre această „calitate” a sa. Iar Adrian Năstase a subliniat: „…și-atunci îl voi decredibiliza- nu am altă șansă…”) dar și pentru faptul că ar fi primit „foloase necuvenite” de 700 000 de dolari pentru materiale importate din China (în fapt, acuzația a fost că A DAT nu că A LUAT, iar banii despre care Ioan Păun spunea că i-a primit de la fostul premier nu erau 700 000 de dolari, ci, oarecum la plesneală, 120 000 de dolari… Și tot întâmplător, deși erau probă la dosar, erau dolari tipăriți cu câțiva ani mai târziu față de data presupusei infracțiuni… dar onorata instanță n-a avut nici o problemă cu faptul că nu era la Moscova ci la Leningrad, nu era limuzină VOLGA, ci era bicicletă SPUTNIK și, în fine, că nu i s-a dat ci i s-a luat!). Patru ani de închisoare s-au dat pentru ceea ce ați citit mai sus! Adică, pe românește, pentru mai puțin decât nimic!

    În schimb, Ion Migdal cel care a stat 10 ani la închisoare pentru trafic de droguri, votează în draci și a votat, așa cum spune cu mândrie, TOT TIMPUL!!! inclusiv cât a stat în „cantonament”!
    Opinia politică și alegerea lui MIGDALE, dictată de Vali Capone, contează. Căci el este CETĂȚEAN.

    În timp ce fostul premier al României mai are vreo doi ani până să redevină CETĂȚEAN. El nu are drept de vot și opinia lui politică nu contează.
    De ani de zile, însă, România zice că e bine așa, căci hei! e democrație și „justițea” cea independentă și cu ochii legați funcționează brici!
    ……………………………………………………………………………………….
    P.S. Numai pentru cunoscători: Adrian Năstase a primit de la „onorata instanță” cei 118 650 dolari care au fost probă în Dosarul Zambaccian. Fostul premier n-a vrut să-i primească, declarând că nu-i aparțin. „Onorată instanță” a fost însă mai încăpățânată, a insistat și a triumfat!.

  8. Ce face guvernul Orban este deja demagogie ieftina .
    Astazi , semnarea contractelor pentru polul de transport multimodal al portului Galati ( cale ferata , chei la Dunare si acces rutier ) – 50 de milioane de euro – si pentru centura orasului Galati – 30 de km cu o banda pe sens , viaducte , poduri – 170 de milioane de euro .
    Doua obiective reunite de 220 de milioane de euro pentru un obiectiv regional .
    DE unde 220 de milioane de euro doar pentru Galati ?
    Cine construieste centura Galati – firma bacaoana UMB .
    Excelenta firma dar sa vedem portofoliul ei de contracte noi – 62 de km la drumul expres Craiova – Pitesti , 42 de km din autostrada Transilvania in Salaj , acum acesti 30 de km la Galati – cu ce resurse umane si tehnice poate o firma romaneasca sa atace trei santiere foarte mari noi in trei regiuni diferite ?
    Ieri , semnari de mari contracte la Targu Jiu si Cluj – nu putem , tehnic si financiar , ataca in acelasi timp si calea ferata Sighisoara – Brasov , si tot drumul expres Craiova – Pitesti , si autostrada de 30 de km de la Pitesti la Curtea de Arges , si autostrada de centura Sud ( 50 de km ) si doua loturi foarte grele in Salaj ( 42 de km ) ale autostrazii Transilvania in plus de unul mai usor in Bihor ( 30 de km ) .
    Deja suntem in demagogie .

  9. S-ar putea , din nou să nu conteze votul nostru !
    Mai ales la Bucureşti, unde Băsrescu s-ar putea să se aleagă până la urmă cu un mandat. Mult aşteptat. De noi, nu de el !

  10. Cineva aici pe blog remarca faptul c[ Rpmania e pe o panta descendenta, fara scapare. Subscriu intru totul cu mare amaraciune. Ma duc la vot in aceasta stare de spirit.

  11. Nu-mi place niciunul dintre cei trei candidati cu sanse de reusita la alegeri. Firea a fost, am vazut ce poate. Este o naiva si o guraliva care, s-a vazut in fata sacului cu bani si si-a permis o serie de cheltuieli anapoda: excursii si plimbari pe la moaste, concerte platite din banii nostrii, autobuze turcesti urate si incomode, infiintarea a 20 firme ilegale, salarii f. mari pt. toti salariatii din administratie etc. Nicusor Dan, un profesionist in matematica dar, fara a ne inspira incredere ca va putea face ceea ce trebuie pt. bucuresteni. Traian Basescu, fost Presedinte al Romaniei, fost primar, cunoaste f. bine cum stau lucrurile dar, nu am incredere ca doreste intr-adevar, doar binele nostru. In mintea lui sireata, exista idei pe care noi, acum, nu le stim dar ne fac sa nu avem incredere in el. Prin urmare, pe cine votam?

    • Nu stiu,,,

      Pe juma apaor[ae ca cred in isteria cu guvidu 19 … Insa daca vreau ca blocul meu sa fie rabiliatat termic am interes sa ramana Firea si Negoita …. per baza expereintei ca oamenii fac ce au mai facut …

      Nu stiu …. daca maine voi vota. Merg la sectie insa sa vaz cat de mare e inghesuiala

  12. „ADMINISTRAȚ’EA PREZIDENȚ’EALĂ”: COMUNICAT DE PRESĂ, 24 SEPTEMBRIE 2020:

    Băi popor bucureștean, băi tăntălăule de popor… să-ți spună președintele tău care este „situaț’ea”, că poate încă mai oscilezi, ca „giroscopu’”…

    Nu degeaba ies eu în fiecare zi să-ți amintesc să păstrezi „ig’ena” și să porți masca de „protecț’e”… că văd că nu pricepi din prima să fii precáut și nu „pruooost”… Dar, cu toată „strădanea” mea, văd că trebuie să-ți dau totul mu… mu… mu…ră-n gură, ca să execuți!

    De pildă acum… privesc cu foarte, foarte multă „atenț’e” și-ngrijorare cum Nicușor Dan este (semn cu mâinile, ca și cum ar cântări ceva, n.n.) aproape la egalitate în sondaje cu panorama… panamaua … panarama aia de Firea… și sunt un pic neliniștit, că nu-mi dau seama dacă tu, popor bucureștean , mai „deflorabil” chiar decât poporul slobozean, cum bine a spus președintele PE-NE-LE-U-LUI din acel minunat oraș, n-ai să faci o boacănă în-fi-o-ră-toa-re și să ai să o alegi pe panorama… ăăă… panarama aia de pesedistă, primăriță generală!!! Și-atunci „..ratingul de țară va fi retrogradat și noi nici n-o să mai avem de unde să luăm bani, fiindcă la un rating pruoost nu mai vine nimeni să dea bani. Deci este un scenariu pe care l-aș numi de groază. Asta este, ca să zic așa, self-evident!!!”

    Din pricina asta n-am avut altă „soluț’e” decât să-l chem pe Nicușor Dan la mine, la palat, ca să vezi și tu, tăntălăule și tolerantule de popor bucureștean, că eu îl susțin cu toată „ser’ozitatea” și cu o pasiune „electoralistă” ce nu s-a mai pomenit! Și să fii asigurat că „nu voi sta să aștept să miște alții rotițele”, ci eu însumi voi șurubări la alegerea lui Nicușor! Am chemat și televiziunile ca să-l filmeze la ieșire, asta ca să dau o „direcț’e” clară „intenț’ei” de vot! Că Nicușor e ca și fratele meu! Și-al lui Rareș Bogdan! Iar dacă el e frate și cu CÂINE din Parcul Copiilor și cu MIGDALE, ruda lui FANE SPOITORU, și cu VALI CAPONE, băiatul ăla bun și „ser’os”, de la Piețe Sector 6, eu sunt frate și cu ei! care sunt cetățeni onorabili în orice campanie „electoralistă”, de te poți baza pe ei mai mult decât pe „politic’eni” și pe „administraț’e”!

    Așa că, popor bucureștean, mergi dumneata duminică și alege-l, fără mofturi și fasoane, pe Nicușor Dan, Primar General… care el mi-a expus „pro’ectele” lui astăzi, la Palatul Cotroceni, iar eu i-am dat batiste de unică folosință deoarece și-a dat masca de „protecț’e” jos și se scobea în nas de parcă nici n-ar fi fost pandemie.

    Eu am adormit în timp ce dânsul încerca să se concentreze, dar sunt sigur că dacă n-aș fi adormit, tot ceea ce mi-a prezentat trebuie să fi fost ex-tra-or-di-nar! Că am auzit-o și pe doamna Vijulie la ANTENA 3 care a zis că ce grozave sunt „pro’ectele” lui din care nu și-a amintit niciunul și că el e singurul care poate conduce Bucureștiul, fără populisme și cinisme de PESEDEU!

    Și că o să am apă caldă la duș, dacă-l aleg pe dânsul! Ceea ce eu m-am bucurat și mi-am scris pe un bilețel cum îl cheamă, ca să nu uit când ajung în cabină!

  13. întrebare simplă, răspuns complicat, domnule Năstase….
    Cui acordăm votul ?
    Pentru a nu ne transforma cu toții în cetățeni turmentați, încerc să identific câteva criterii pe care le putem utiliza în descifrarea valorii din noianul de maculatură electorală care să ne permită alegerea candidatului potrivit.
    As reduce totul, pentru a nu întinde inutil comentariul, la trei condiții fundamentale (după părerea mea):
    1. Să nu se dezică de partidul care l-a susținut la precedentele alegeri și de ideologia acelui partid;
    2. Să nu-și întemeieze campania pe ură și revanșism;
    3. Să nu repete clișeul penibil cu schimbarea schimbării de trei ori pe zi, pentru că o astfel de atitudine nu construiește nimic, doar demolează;
    Da, este greu de găsit un politician care să îndeplinească simultan toate cele trei criterii, dar cel puțin să bifeze două din trei.
    Deci, Firea și Tudorache la București, Boc la Cluj, Murad la Constanța, etc…
    La Iași ? L-aș fi preferat pe doctorul de la Urgență, dar nu candidează….

  14. Până la urmă se dovedeşte şi în acest (ne)caz că serviciile nu promovează niciun individ curat ca lacrima ( cum l-ar mai putea şantaja ? ), agăţându-i până şi nevinovatului în ale corupţiei de partid Nicuşor Dan, o tinichea, ce sună a ameninţare : vezi că fără noi nu ieşeai primar general, dar asta îl va costa enorm de mult pe talentatul matematician, scos din joben politician !
    În primul rând va fi la cheremul stăpânilor din umbră şi nu în serviciul bucureştenilor, ci doar a serviciilor, iar în al doilea şi nu ultimul, va avea cumplite mustrări de conştiinţă şi nu-i exclus să demisioneze în scurt timp, dar mai ales să devoaleze public racolarea , pregătirea şi mai apoi întreg şantajul la care a fost, sau va fi supus !
    Şi astfel olimpicul , care n-are nimic cu preşedinţia, cum n-are nici s ula cu prefectura, s-ar putea să mai cucerească o medalie de aur, poate mai valoroasă decât toate celelalte : cea de bun român şi veritabil patriot !
    P.S.
    Se schimbă oamenii în asemenea hal ( vezi doar şi pe asemenea blog !), încât e imposibil să nu se schimbe odată şi vremurile astea de a rahat iohanizat şi-orbanizat, cum cineva le-a botezat…

  15. Câteva consideratiuni personale:
    Cel mai strălucit filozof social din toate timpurile a fost, evident, Karl Marx.
    Teoretizarea genială a conceptului ,, omului nou” a fost și este culmea gândirii filozofice contemporane. Din păcate, implementarea a eșuat în Est din simplul motiv că acceptabilitatea rolului social al individului nu se poate realiza prin constrângere.
    Ideologii iudeo-anglo-saxoni au găsit soluția la cuadratura cercului: ILUZIA LIBERTĂȚII INDIVIDULUI ȘI PRIMATUL HEDONIST AL PLACERILOR SENZITIVE ASUPRA SPIRITULUI CULTURAL ȘI RELIGIOS.
    Acești ideologi malefici (la propriu, să nu uităm cultul lui Satan Mahomed în State) se folosesc abil și de tehnologie, inoculându-li-se abil oamenilor percepția că ei, oamenii, sunt suveranii Lumii, nerealizând că proiecția virtuală în care li se rescriu destinele inițial firești nu este altceva decât o închisoare invizibilă din care este aproape imposibil să evadezi.
    De fapt, aici e cheia și sensul competiției dintre SUA și China:
    Puțini pricep că cele două țări se întrec în a găsi calea ideală de realizare a ,,omului nou” imaginat de marele Karl Marx, UN OM LIBERB (APARENT) ȘI PERFECT CONTROLABIL TOTODATĂ.
    ACUM CITEZ:
    „In ultimii 40 ani America a fost cucerita de o ideologie: corectitudinea politica. Unii o considera o gluma. Nu e. E mortal de serioasa. Ea vrea sa altereze regulile, sa schimbe comportamentul, gandirea, cuvintele. Caci cine controleaza limbajul controleaza gandirea. Corectitudinea politica e de fapt marxism cultural: marxism transpus din termeni economici in termeni culturali. El dateaza din anii 1920, de la Antonio Gramsci si Györg Lukács. in 1923 un grup de marxisti intemeia in Germania un institut dedicat raspandirii comunismului in occident. Ei il combina pe Marx cu Freud… (William Lind)

    Veti afla incredibila poveste a acestei invazii sexo-marxiste citind cartea de fata.

    * * *

    Aici totul e invers! Se vrea cu orice preț omul nou, înmormântat într-un veșnic prezent, întemnițat în cușca instinctelor atavice, fărâmă de neant ce nu va privi cerul nicicând.

    „Cartea pe care o deschideți e un mic, admirabil ghid pentru noi toți cei suferinzi de azi, ce ne poartă cu remarcabil curaj prin jungla „civilizației” contemporane, tăindu-i brusturii, făcând potecă cinstită în lumea ucisă de nefasta „corectitudine”. Adevărata virtute a acestei cărți constă în aceea că, în fața oceanului ideologic ce inundă planeta, peste valurile lui gata să zdrobească de stânci orice conștiință neîntinată, se-nalță mica barcă cu suflete cinstite, ce vâslește fără frică împotriva curentului, nădăjduind că într-o bună zi această lume naufragiată își va zări țărmul așteptat.”
    ADAUG:
    ATENȚIE la perversa și așa-zisa ,, educație sexuală în școli”.
    Se pleacă, benign, de la exemplele iirelevante ale câtorva minore însărcinate, din comunități defavorizare și care nu frecventează oricum școala.
    Scopul final este pervertirea minților copiilor și siluirea trupurilor firave prin inginerii criminale permise de legi contra naturii.
    Oare românii, după ce au ignorat cu seninătate extrem de importantul Referendum pentru Familie, nu realizează nici acum pericolele uriașe care pândesc România dacă Iohannis Klaus Werner primește, prin vot, puterea absolută ?

  16. Agentia de presa Mediafax apartine in teorie lui Adrian Sarbu , la fel ca ProTV , Gandul , Ziarul Financiar .
    Proprietarul este , cunoscut , favorabil Dreptei inca din anii algoritmului si mediile lui de presa la fel .
    Un personaj ca Nicusor Dan , viitoarea stea de duminica seara , este portretizat pe paginile Mediafax de Liviu Mihaiu , analist in slujba Dreptei de mult , mult timp .
    Liviu Mihaiu despre Nicusor Dan : 1 )
    ” este complet lipsit de empatie si umanitate , incapabil sa transmita o emotie ”
    2 ) ” este sexo – marxist , creatia serviciilor , ca USR ”
    3 ) ” opreste constructia de imobile si proiecte in schimbul banilor „

  17. Firea este urata de moarte de Sistem .
    Cine numea deschis , la marea adunare de la Bucuresti , in fata a zeci de mii de cetateni , ” omul cu puloverul rosu ” care ” nu are voie sa va fure votul ” ?

  18. „Dacă în România n-am fi pierdut deprinderea mirării, dacă la noi n-ar fi toate cu putinţă, am găsi că e revoltător de-a vedea presa guvernamentală polemizând şi protestând în contra pretenţiunilor austriace, pe când în fond chestiunea e regulată.
    Acest joc de cărţi măsluite, pentru a amăgi opinia publică, e de-a dreptul nedemn .
    Dar am pierdut demult deprinderea de a ne mai mira de ceva. Interesul pungii şi stomacului câtorva sute de paraziţi bugetari de provenienţă din câteşipatru colţurile lumii determină soarta economică şi politică a poporului românesc.
    Precum pensiile reversibile şi recompensele naţionale ale patrioţilor cu moţ se iau din fondul nefericiţilor pensionari, din fondul văduvei şi orfanului, tot astfel rămânerea la putere se face în socoteala viitorului politic şi economic al naţionalităţii române.
    Pentru a rămâne la putere sunt în stare să facă orice şi să dea orice, şi Dunăre,şi Basarabie, şi Moldovă şi Oltenie, într-un cuvânt – TOT !!”
    Scrie Mihai Eminescu în articolul „Chestiunea Dunării”
    P.S.
    Nu vi se pare că prea seamănă cu ce trăim (şi) astăzi ?!

  19. SA SPERAM CA PRIMUL PAS AL SCHIMBARII VA FI INFAPTUIT ATAT DE CEI CARE SUNT DECISI , DAR SI DE CEI CARE INCA MAI EZITA …

    AM VOTAT CONFORM CONSTIINTEI PROPRII DAR SI DATORITA , MEDIULUI ACTOAL, UN MEDIU NEFAVORABIL UNEI EXISTENTE UMANE SI MU NUMAI, PENTRU SCHIMBARE….( AM VOTAT CU PSD!)

    NE – AM INPOLMOLIT SI NE VOM INPOLMOLI, IN ACEIA- SI POLITICA, STEN- BAI , VIZOALIZATA DE GUVERNANTII ACTOALI , CE , AU UN SIGUR INTERES : ACELA DE A SE INBOGATII PESTE NOAPTE …IN URMA UNOR INTEL.EGERI, CE NU SUNT BENEFICE PENTRU POPORUL ROMAN.

    CU RESPECT SI SINCERITATE PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE ROMANUL POLOTICIANUL AUTENTIC!

    PS.SPER CA , TINERETUL , IN SPECIAL STUDENTII …SA CONSTIENTIZEZE, SCHIMBAND VIITORUL MEFAVORABIL.

  20. A trecut si 27 septembrie, cetatenii Romaniei au votat pentru „locale”. In continuare PSD este in preferintele marii majoritati a cetatenilor Romaniei, insa facatura candidatului la Primaria Generala a Bucurestiului & USR-PLUS si PNL vine puternic pe turnanta nefiind curios de ce ar putea „construi” si lasa in urma. Marele partid istoric PNL (PDL) din pacate nu a confirmat cu tot sprijinul fortat al neconstitutionalului Presedinte al Romaniei.
    Se pare ca bucurestenii au preferat in intentiile de vot harneala, comportamentul suburban, vocabularul de maidan si promisiuni desarte in loc de un efort al constructiei unei capitale de sorginte occidentala, spitale modernizate, aduse la standard international, a unui transport in comun civilizat si a unei infrastructuri care sa scoata capitala din acest infern al circulatiei rutiere.

  21. „ȘI TOTUȘI, TRĂDAREA”…

    Și trecură, duios, alegerile locale….

    Remarcabil mi s-a părut felul în care Ponta Victor, calm, matur, meseriaș, ne-a explicat la ANTENA 3, ca la proști, aș zice, de ce stânga a pierdut alegerile în București.

    Ei bine, țineți-vă de scaune: stânga a fost fragmentată… divizată… Asta ne spune Ponta Victor, senin, bineînțeles, după ce întâi și-a făcut un partiduleț de buzunar rupând din fostul lui partid de suflet tot ce-a putut să rupă, apoi l-a înjurat „pă Liviu”, atât „pă funcție de partid” cât și „pă persoană fizică”, oriunde s-a nimerit, până când Liviu a intrat în pușcărie și n-a mai mai meritat deranjul, pentru ca acum, în 2020, cu un patent potrivit, dânsul să-l extragă din coroana dentară a PE-SE-DE-U-LUI, cu maxilar electoral cu tot, pe domnul Negoiță Robert, ca să-l bage el într-o alianță locală fantasmagorică….

    Această aspirație-de-largă-respirație la un lider (sau ce-o fi acela) politic, se numește simplu: DORINȚA MISTUITOARE DE A AVEA UN PARTID-BALAMA, care să negocieze cu toată lumea și să strâmbe din nas de câte ori poate, trecând dintr-o tabără în alta, după cum se mișcă târtița cocoșului-de-vânt, cocoțat pe turla tumultoasei vieți politice românești!

    Deci, o regretabilă divizare…

    „Și ce-ar trebui să învățam noi de-aici?” întreabă moderatorul.
    „Ar trebui ca toți cei care nu suntem din echipa asta -Orban, Barna, Nicușor Dan- să ne luptăm cu ei, nu între noi…” zice Ponta Victor.

    Hai, tu! Să-nnebunesc, Victoraș! eu chiar nu mă așteptam la așa ceva!

    E a nu știu câta oară când înțelepciunile post factum ale lui Ponta Victor îmi par ADORABIL de ADORABILE !

Lasă un răspuns