Campanie electorala mascata?

In segmentele de publicitate de la Digi24 există un format video in care o jurnalistă sau un jurnalist de la televiziunea respectivă anuntă că, la ultimile alegeri, in zona urbană, doi din trei alegători nu au iesit la vot si că, de data asta, să nu se spele pe maini de soarta oraselor.

Ce cred eu, cu mintea mea bănuitoare, clipul incearcă să mobilizeze la vot alegătorii care, in mod traditional, voteaza cu reprezentantii dreptei.

De ce oare Digi24 nu este interesată si de votantii din mediul rural? Ei nu trebuie să vină la vot? In definitiv, si ei plătesc abonamentul la cablu…

PS Clipul respectiv este contabilizat in timpul de campanie al PNL sau al USR?

19 gânduri despre “Campanie electorala mascata?

  1. ???!!!

    Cum sa zic .. eu nu prea ma tinut la toate restrictiile astea legate de Covid…. de nu mai merg cu metroul ……

    Si parca ma incearca asa un sentiment ca se prea poa sa scufund sectia de vot cu statia de metrou …..

  2. Hm..

    unii de pe aqici sunt poaqte destul de vechi ca sa tina minte ca eram acuzat de amtiintelectualism….

    Da tuturor le recomand articolul https://www.contributors.ro/cum-scapam-de-toaletele-din-curtea-scolii/?unapproved=422999&moderation-hash=89a8bbf1bd410dbad1382652d1a01a76#comment-422999
    Solutia intelectuala fiind multe vorbe despre management, comanagenemt, grafic, functii mateoftice samd.
    Nici o vorba despre .. apa curenta!!!!

  3. trexsr

    Al de Sus sa va inteleaga pe voi „transtatlanticii” si in gnl pe „diaspozezi”.

    Ce, nu ai aflat , inca, ca daca am o parere diferita de a ta nu e din cauza ca te urasc si ca doresc sa iti iau gatul??!

    Na in subectul actualului dezacord ..
    Eu sustin ca politica muricana sufera din cauza unor „oameni cu idei” . adica idioti cu doctorate in prostoligie , studii de gen si alte asemenea imbeciliati fara seaman.

    Si asta ma face cam sceptic …. Intelegi diferenta dintra a fi de alta parere si ură?

    Uite eu am alta parere in ce privestenone eleven asta .. ca in nici un caz nu este vprba despre „alt episod al razboiului milenar, neterminat, intre doua culturi: cea Vestica, crestina, si cea Orientala, islamica„. Ia studiaza matale cine a crescut pe talibani si pe Osama bin Laden . Nu ar fi primul caz in care un caine crescut sa fie fioros isi musca stapanul .. Eventualele reclamtii trimite-le idiotilor ….

    Dar ce amestci aici si parerea asta ca cum China care contesta statutul de universalitate a culturii europene . Desi nu sunt foarte mare adept al multiculturaliztatii si ma rog de ce nu ar conesta China „statutul de universalitate” ?

    Caci China este o alta cultura . ALTA! Este o cultura milenara ….. chiar ceva mai veche decat cea „europeana” (care are un enorm haitus intre 500 si cca 800 daca nu pana la 1000 en) . Sc uze dar \acesta acuza ma face sa ma gandesv la stupiditatea intrseca a celor care ma ausrzesc cu guitatu’ lor despre „multiculturalism” si alte asemenea imbeciliati care reduc cultura la baut bere sau vin sau modeul de chiloti favorit. Si care atunci cand dau nas in nas cu o cultura clar diferita .. reactioneaza ca niste maimute idiotate!
    Apopos de Clash of Civilisation ….. care ar fi definirea majora a unei civilizatii ? Ai citit fituica aia? Daca, da zi-mi si mie ce dracu mai ramanre din asa zisa cultura occidentala atunci ca cand te comproti precum bolsevicii din primii ani ?
    A da. Si poa imi explici si mie de ce ar exista o „civilizatie vestica” zisa si „iudeo-crestina” ? Din cate tin minte in zoana vestica iudeii au sevit in gnl ca combustibil ptr diverse acte de credinta – asta prin secolele XIII-XVI! Ce incrdere sa ma intr-unii care nu sis cunosc istoria ?!

    Si cumva crezi ca daca srciu cele mai de sus o fac din iubire de Kremlin ?!

    Sau .. na nu cred ca Covid 19 este produsul unui laborator. Nu de lata dar asta ar insemna ca SUA ar trebui sa isi concedieze cercetatoriii . ca manca fonduri degeaba! Ar insemna ca China este NO 1 in genetica !!!!
    Si eu nu cred ca China a progresat chiar atat de mult! Asta insemana ca te urasc pe tine, urasc SUA pentru ca nu cred ca China este atat de „mare” intr-un domeniu de viitor?

    Sau ia zi urasc America pentru ca ma unfla rasu cand citesc : Fiziologic, ei sunt albi, si nu au trasaturi asiatice. Si cu toate astea, ei considera Europa ca fiind o entitate periculoasa, care ar avea intentia sa ii „subjuge”, sa ii cucereasca si sa ii conduca (alaturi de americani, dar aici exista azi subtilitati). Problema reala nu este identitatea rusilor, care este evident mult mai mult europeana decit asiatica, ci faptul ca ei ar vrea de fapt sa o cucereasca: mai intai cu gazul, apoi cu robinetul, cu atacuri cibernetice, cu omuleti verzi. Rusii nu vad o lume in care ei sa fie parteneri egali cu altii,
    Dintai ia vezi ce este aia „fiziologie” Sa stii ca fiziologia e aceaisi si ptr malacii blonzi din Frisia si ptr gracilii pigmei din jungla congoleza!
    Si rusii … ma baga la cap ce iar , repet : Rusia este sub un dublu „blestem” istoric. Rusii mostenesc ideea lui Gingins Han Pana la ultima mare! si asta este altoita pe o mostenire la fel de … rea. Mostenirea varegilor (vikingi de rasarit. Bravi, cruzi ptr care difernta intre a prada si a jefui era doar de oportunitate! Insi care la Novgorod trebuiau sa mearga cate 4 ca sa se cace unu. Adica trei stateau de paza ca al patrulea sa poa sa se screama fara teama de a fi asasinat!!! Si care , atunci cand recunosteau un fiu il lua in batate si tnieau un mic discurs. Cu aproximatei „fiule sunt om sarac si nu pot sa iti las multe bunuri. Sigurul lucur ce pot sa ti-l dau ueste asta” si puneau micuta mana pe manerul unei sabii! „daca vei fi curajos si vei stii sa o fpliesti ea iti va darui tot ce iti doresti!”)
    Da sa nu ii acuzam prea mult . Ca nci germanii, suedezii si nici polonezii nu s-ua abtinut la incursiuni in zona rusa. Si lesii in sec XVI chiar erau sa faca din Moscovia provincie poloneza …. pe la 1600 .

    Daca scriu asta nu e dovada ca te iurasc sau ca urasc ori iubesc pe altii. Ci doar ca ma folosesc nitel mai mult de ce am citit …
    Iar faptul ca ma abtin sa comentez parerile tale despre „rezultatul „integrarii”, si a pierderii partiale de suveranitate” e doar asa rezultaul unei acces de mila. Trecatoare!

    Si cam am unele retineri .. inlcus in ce privec sutinerile tale.

    Pai sa zicem in cazul Covid. mama mama ce rai e sineziii !

    Bine bine sinezii e rai. Bun e oribili de multe ori – caci atentie ei au alta cultura! Alte cod, alte maniere! la ei e dovada de cuviinta ca la finalul mesei sa ragaii indelung si cu pofta – adica ai mancat de te-ai spart, mancarea a fost f gustoasa, masa te-a satisfacut in toate pv …. Sau na manaca caini! Cestie ce face sa lesine sau sa fie apucate de pnadalii razbolinice nu stiu cate persoane javorfile crescute in cultira europeana mai recenta. Ca in aia mai veche de acu 200 de ani nu incepai sa plangi dupa bietu cuţu-cuţu ci automat varsai tit ce aveai in stomac!!!
    Bun. Sinezi e rai.

    Dar, te rog zi-mi .. Cum este posibil ca SUA (cca 326 mil locuitori , aproape 10 mil kmp , 4000 km de la Est la vest , 4600 de la L la S), prima economie a lumii sa renunte si la ultima fabrica de antibiotice pe pe teritoiriul SUA .. ca sa importe .. de unde? Din WUHAN ?

    Cat de idiot trebuie sa fii sa faci asa o cestie? adica se depinzi e antibioticele produse la 10.500 km distanta (Frisco – Wuhan)?!!

    Ca cum am mai scris – in China dezastrele … ei bine SUNT !
    China e marele „furnizor” de viroze (desnistatea maere de oameni, poeci si gaini si obicieurile culinare „exotice” )
    In China se mai intampla .. cutremure .. in 2018 unu de numai 55.000 morti! Inundatii – 2000, 2013, 2016, 2019!
    Scuze … cat de idiot trebuie sa fii ca, tu stat de 326 milioane locuitiri, prima economie a lumii sa depinzi de importurile de antibiotice ?

    Si acu ia zi .. nu ar fi normal ca sa am unele retineri cand este vorba despre politica unui stat care se uita in gura unor asa idioti?

  4. ASA CU A MAI SPECIFICAT , MAJORITATEA POSTURILOR TV, PRIN REPREZENTANTII SAI, DANSII FIIND CEI CARE , IN URMA UNOR SALARI , COMISIOANE , NEJUSTIFICATE , MENTIN IN URMA ORDINELOR PRIMITE, MANIPULAREA …

    DE ACEASTA DATA , IN OPINIA MEA, POPULATIA A DEVENIT MAI, EZITANTA, INAINTE DE A-SI EXPRIMA OPINIILE.

    REFERITOR LA VOTANTII DIN MEDIUL RULANT, ACESTI VOTANTI, GANDIRILE LOR RAMAN, PERMANENT, USOR DE CONTROLAT.

    INTREB: POATE FI CINEVA DE ACORD CU SITUATIA ACTOALA , ATAT TIMP CAT, MAJORITATEA ROMANILOR SI – AU INGHEGAT O FAMILIE IN CARE, URMASII, CEI CARE II VOR REPREZENTA IN VIITOR, SUNT DESTINATI… SA SUPORTE UN VIITOR , NECONVENABIL PENTRU O EXISTENTA VIABILA?…

    NU MAI SPECIFIC , RASPUNSUL „DOMNULUI” SAS, CARE LA INTREBAREA , FORMULATA DE UN ZIARIST…O INTREBARE SICERA , DACA „MASTILE” IN SCOLI SUNT NECESARE , ELE DEVENIND O PROBLEMA ALARMANTA, PRIVIND SANATATEA ELEVILOR. DOMNUL SAS, A OFERIT UN RASPUNS, SEC: ELEVII, SE VOR INVATA CU „MASTILE” RESPECTIVE . ( „SE VOR INVATA „, STIMATI ROMANI, FITI FOARTE ATENTI, DOMNILOR PARINTI, LA ACEASTA OPINIE, INANTE DE A FI GANDITA. A TE INVATA, ( CA SI IN ORI CE DOMENIU…) NU INSEAMNA CA, NU VOR FI SI CONSECINTE DUREROASE, IN CARE UN NUMAR DE COPII SE VOR INBOLNAVI, ESENTA ACESTEI OPINII, FIIND ACEIA DE A DA CONTINUITATE CAZURILOR DE INBOLNAVIRI, BOLI CU A LE LOR ASPECTE…DAR CARE SUNT ESENTIALE , PENTRU INTERESUL , (UN INTERES DIABOLIC!…) DE A, APSOARBE EUROII… DIN FONDUL UE!) V- ATI INTREBAT STIMATI ROMANI , ACELE APSORTII DE EUROI, SUME FABULOSE, IN CE SCOP, „UMANITAR”…SUNT FOLOSITE , CA NU VAD SI NU AUD CA, VRE- O TV PRIN REPREZENTANTII SAI, SA SPECIFICE” SOARTA ” ACESTOR EUROI, APSORBITI. SA FIE, MAJORITATEA EUROILOR, „INPLEMENTATI” IN FIRMELE LOR PARTICULARE , REFERINDU- MA LA FIRMELE , ZECI DE FIRME, CE APARTIN „ROMANILOR” DE LA GUVERNARE , SI A LE FIRMELOR APARTINAND „ROMANULUI ” IOHANNIS.( INTREB, AVAND DREPTUL SA INTREB…SI NU, SA ACUZ!)

    DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , IN PRIMUL RAND CEI CARE CONSIDERA , IN ” GANDIRILE” LOR CA, DUMNEAVOASTRA AVETI O „MINTE BANUITOARE”…SE INSEALA , DUMNEAVOASTRA, A- TI FOST DESTINAT DE A VEDEA CE ALTII NU VAD, PENTRU A INTELEGE, CARE SUNT DE FAPT INTERESELE , IN ANUMITE DOMENI, RESPECTIV SI CEL MAI SEMNIFICATIV , FIIND IN , SISTEMUL POLITIC.

    UNEORI , DIN PACATE, DESTINELE…NU SUNT IMPLEMENTATE… IN MAI MULTE EXISTENTE UMANE . AR FI FOST BENEFIC!

    IN PRINCIPIU : SA SPERAM CA , ALEGERILE NU VOR FI DE PE ACUM,
    ARAJATE, FRAUDATE , TINAND CONT DE NEMULTUMIRILE TOT MAI VIZOALE A LE ROMANILOR, CE ACUZA , PE DREPT…ACTOALA GUVERNARE , INCLUSIV PE „PRESEDINTELE” IOHANNIS.

    PS EXISTENTA POPOARELOR, IN TIMP, NU DEPINDE DE CEI CARE DECID, CEI CARE IGNORA ADEVARUL. POPOARELE DEPIND DE, TIMPURI…CE IN A LOR, PERMANENTA SCHIMBARE, VIZOALIZEAZA NOI INCEPUTURI!

  5. SINERGIA FAPTELOR ȘI MEANDRELE CONCRETULUI LA PENELEU

    MOTTO: „Mândră corabia… Meșter cârmaciul!” (Zaharia Stancu, „Ţara”, din volumul „Slăvim Republica”, Bucureşti, 1972).
    ……………………………………………………………………………………………………………..
    Zice Marius Bodea, liderul liberalilor ieșeni (liderul de-atunci, că azi dânsul, un aprig adversar al traseismului politic, s-a mutat la USR, n.n.): „…EXCLUS să vină Mihai Chirica în PNL, noi nu primim mafioţi în partid!”( 7 februarie 2020)

    Zice Rareș Bogdan, aflat între Ludovic Întâiul și Costel Alexe, la o măsuță: „…Domnuʹ ăsta, primaruʹ ăsta… nu știu cum îl cheamă… A, Chirica! Să înceteze cu mafia imobiliară care a pus stăpânire pe un oraș întreg! Nu voi susține blaturi de nici un fel! Nici aici nici în alt oraș al României!” Între timp, Ludovic Întâiul și Costel Alexe, ambii visători, cu fețele-n palme, gândesc la fel: „Uiʹ și la prostuʹ ăsta… lui nu i-a spus nimeni că nea Chirica e cu un picior în PENELEU… noroc că lumea uită repede, și-l iubește pe Rareș, indiferent ce cururi pupă și ce produse de digestie mănâncă…”(24 aprilie 2019)

    Zice Violeta Vijulie -un om, o conștiință!- vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, din Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației: „…Să nu mai avem discuții! Conducerea PNL a decis, luni, ca NIMENI din zona PSD, ALDE sau PRO România să nu fie primit în partid!” (13 august 2019)

    Ca să fie așa de îmbufnată și de hotărâtă când zice asta, Violeta se sprijină pe ce-a zis Ludovic Orban, președintele PNL: „…Partidul Naţional Liberal este în război total cu PSD (…) ei sunt adversarii noștri politici, și, ca atare, NICIUN PSD-ist nu are ce să caute în Partidul Naţional Liberal.” (13 august 2019)

    ….și nici n-ar avea cum, cetățeni, deoarece tot el zisese, cu două luni în urmă: „…Din păcate, Bucureştiul şi multe alte oraşe, care au fost administrate de cei de la PSD, SUNT ÎN COMUNA PRIMITIVĂ şi nu au nicio legătură cu ceea ce înseamnă conceptul de smart city.” (2 iunie 2020)

    Zice și se burzuluiește Rareș Bogdan (din nou, lui ori tot nu i-a spus nimeni, ori el e cel mai prost din partid și nu înțelege ce se-ntâmplă, n.n.), mai tare decât Vijulia și Orbanul la un loc: „…Dacă aflați că într-o localitate cineva negociază, stă de vorbă cu reprezentanți ai ALDE sau PSD anunțați-ne imediat. Am spus-o și o repet că mă voi OPUNE TOTAL primirii vreunui lider, primar, deputat, senator PSD sau ALDE de către PNL. Nu sunt de acord și voi face SCANDAL TOTAL, voi folosi drept de veto, voi lua poziție publică. Atât timp cât eu sunt în PNL și am un cuvânt de spus NICIUN PRIMAR (PE-SE-DE… PE-SE-DE… PE-SE-DE… n.n.) nu are ce căuta în partid” (10 septembrie 2019)
    ………………………………………………………………………………………………………….
    „Și-a trecut dăcât” nește luni, maxim un an…

    Zice Rareș Bogdan, după ce s-a mai gândit și și-a dat seama că ex-CIUMUL ROȘU Mihai Chirica de la Iași nu mai e chiar așa de mafiot, ci pare binișor recuperabil: „…Este un traseist, dar Mihai Chirica l-a susținut pe președintele Klaus Iohannis… Ce bine arată orașul! Se vede mâna unui primar priceput! Mă bucur să fiu alături de Mihai Chirica!” Vedeți? Traseist-traseist, dar de omenie! (20 februarie 2020)

    Zice Nicolae Robu, senin ca o seară de vară: „…Acceptăm atunci când este vorba de persoane care nu au făcut politică, ci administrație și sunt apreciați de comunitățile lor. Când spun că nu au făcut politică am în vedere faptul că au avut o adeziune la PSD, dar nu s-au manifestat ca actori ai PSD (…) Dacă am accepta pe oricine, ar fi grav pentru PNL. În momentul în care noi procedăm diferențiat, nu mai este grav, nu mai este foarte grav.” Ei, vedeți? Totul e să procedăm diferențiat. (13 august 2020)

    Zice Alina Gorghiu, brătiancă veche, și zburdalnică: „…Cei care, repet, au venit la PNL din alte partide, foarte puțini de altfel (câteva sute, zic… ce-o fi însemnând pentru Alina „foarte mulți” din moment ce câteva sute sunt „foarte puțini”, n.n.) sunt cei care s-au disociat de PSD de-a lungul vremii, în mandatele lor… Dacă vor fi cazuri care contravin principiilor PNL (!!!, e vorba despre principiile neclintite ale Alinei și despre Brătienii care se sucesc prin morminte… dacă vă amintiți, dânsa voia, la un moment dat, să-și boteze băiețelul Vintilă! noroc că n-a insistat, n.n.), sigur, vom face o analiză și nu au ce să caute în Partidul Național Liberal.” (14 august 2020)

    Zice Virgil Guran, consilier personal al lui Ludovic Întâiul (lui i-au spus colegii, nu l-au lăsat să se facă de râs pe unde-apucă, așa cum l-au lăsat pe Rareș Bogdan, n.n.): „…Nu am nici o emoție pentru că nu am făcut nimic, oamenii au venit de bună credință, sunt altfel de relații în acest partid, nu acele de subordonare de tip feudal ca la PSD și au venit că știu că pot să construiască un județ altfel.” Vedeți? E vorba de-un entuziasm și de-o eliberare, iar nu de faptul că nu le mai dă Orban cel Bun vreun sfanț dacă se joacă de-a fidelitatea! (16 august 2020)

    Dar să vedeți ce zice Adrian Miuțescu, președinte PNL Argeș, un băiat sincer care atacă CIUMA din interior: „…Eu mai iau oameni buni din PSD. Ca să slăbesc PSD-ul din interior, ca să pot să-i batem și să câștigăm județul.” Cu alte cuvinte, îi rup ăluia o mână și-l bat cu ea peste fese! (23 august 2020)
    ……………………………………………………………………………….
    Ați citit ce-am scris mai sus, concetățene simpatizant de CIUME ROȘII, alea falnice odată dar care acum abia de-și mai târșâie papucii prin politică, scârțâind din toate-ncheieturile? Păi, vai de mine! nu trebuia să vă deranjați, că eu nu pentru dumneavoastră am scris, ci pentru simpatizantul luʹ PENELEU…

    Măi simpatizantule „dă PENELEU”… mata n-ai impresia că ăștia de-i votezi constant, cu speranța că dacă-i mai lași până la toamnă poate-poate se-ndreaptă, fac mișto de tine? Și nici măcar nu-i un mișto blând, ci unul grosier, de bodegă îmbâcsită, cu tejgheaua ștearsă cu-aceeași cârpă nespălată de-acum un sfert de veac, de când s-a deschis crâșma?

    Adică, pe românește, nu simți așa, pe șira spinării, ca un fior, că băieții „te ia” de prost?

  6. Din pacate toata lumea a luat-o razna. Cred ca de vina este acest Covid care a bulversat o planeta albastra devenita cenusie.Inca o iubesc asa cum este.
    Am impresia ca traiesc ca-n anii de domnie a Petrovului, atunci cainii latrau si ursul trecea, adica fiecare face azi ce vrea in batjocura legii.
    S-or supara unii pe mine, insa opozitia cea care este in „reconstructie” este ca si inexistenta, ea este intr-o refacere ” … pana n-o mai ramanea nimic”.

    • @Anonimul: ”S-or supara unii pe mine, insa opozitia cea care este in “reconstructie” este ca si inexistenta, ea este intr-o refacere ” … pana n-o mai ramanea nimic”.
      ===================

      Văzut de mine, de la distanță, PSD-ul pare doar un balon umflat artificial, în care dl.Ciolacu nu spune nimic, dar se umflă în pene.

      Un partid de asemenea anvergură intră treptat, treptat în umbra uitării, fără acțiuni vizibile, fără o prezență activă în viața țării, fără alte voci decât cea lipsită de credibilitate a președintelui partidului, același care s-a umplut de ridicol cu moțiunea prezentată cu aplomb ca fiind sigură de succes, dar care s-a dezumflat la fel ca balonul PSD ținut de sforicică chiar de președinte.

      Cum spuneam, este impresia cuiva aflat la distanță de viața ”tumultoasă” a partidului, deci poate fi o impresie total greșită.
      Oricum, dacă aș vota, dar nu are sens deoarece votul meu și al altor români din afara granițelor nu contează pentru configurația Parlamentului, nu aș găsi vreo motivație pentru un asemenea partid care, sub asemenea conducere, intră în anonimat.

  7. În meciul rural sunt mai puțini români demni de respectul peneleilor (adică lei cu pene).
    De ce ? Probabil pentru că țăranii nu sunt, în general, oameni ,,cool-i”și ,,trendy”.
    Ei nu înțeleg foarte bine, ba chiar nu înțeleg deloc engleza (de baltă) americană.
    Apropo, cum pornesc radioul în mașină, pe orice post, dau de tot felul de… să spun melodii?… în engleză, cu niște texte cretine de-ți vine să-ti iei lumea în cap.
    Eu am găsit soluția, cuplez telefonul la Android auto și ascult topuri muzicale pe YouTube în limba chineză.
    Nu știu ce spun vocile suave ale chinezoaicelor, dar sună extrem de relaxant.
    Sau, mă delectez cu poemele pe note ale lui Jacques Brel.
    Mai scap astfel de scrâșnetul enervant al accentului americănesc care parcă ți se înșurubează în creier, indiferent de sursa media, cineva parcă premeditând să igienizeze neuronii receptorilor de subcultură, adică noi toți, vrând nevrând.
    Stau și mă întreb de ce peneleul și Iohannis vor cu atâta ardoare puterea absolută. Dacă ar avea cel puțin două trei proiecte de magnitudinea celor din Emirate, poate aș înțelege și aș accepta, în anumite limite, o dictatură a slugilor. Dar așa, ca-n România, de ce aș cauționa domnia arogantă a unor penelepre far’de viziune, educație temeinică și iubire de neam ? Doar pentru o șapcă ?

  8. Infrastructura romaneasca este mai dinamica ca oricand .
    Noroc cu campania electorala in curs .
    Deschiderea a 10 statii de metrou in Drumul Taberei .
    Calea ferata Gara de Nord – Otopeni aproape de terminare .
    La fel autostrada in jurul Ludusului ( 18 km ) .
    Finantare guvernamentala generoasa pentru terminalul aeroportului Brasov .
    Constructori numiti pe 55 km din autostrada Transilvania , contracte semnate pentru 26 de km si cu sanse de semnare pentru inca 29 de km , printre cei mai grei .
    Sanse pentru semnarea contractelor pentru 61 de km din drumul expres Craiova – Pitesti – Curtea de Apel Bucuresti invita cu celeritate detestatii contestatari turco-chinezi la intalniri care par sa fie scurte si ” sans lendemain ” in 7 octombrie .
    Aceeasi Curte de Apel invita rapid cam aceeasi contestatari turco-chinezi la explicatii privind jalbele lor privind autostrada de centura Nord .
    Ce e trist , toate sunt programe incepute sau in 2011 ( metroul ) sau de guvernele PSD in 2013 – 2017 .
    PNL nu are , cu exceptia a 5 km de autostrada de centura la Comarnic , nici un proiect nou in afara de o multime de studii de fezabilitate .

  9. trexsr

    ???!!!
    ??

    intre timp, dupa cum ne-a declarat un membru al Comisiei ptr deficit al presedinelui : mai bine am spera sa nu invadeze China Taiwanu.”Avem un tratat care spune ca trebuie sa aparam Taiwanul in eventualitara in care este atacat de China” spune el. „Singura problema e ca ar trebui sa imprumutam bani de la China ca sa facem asta.”
    Sursa ?
    Amerloca 111.111% : Ce am fost – Thomas L. Friedman, Michael Mandelbaum
    https://cdn4.libris.ro/img/pozeprod//59/1012/8A/494142.jpg
    pagina 189 jos

    That Used to be Us: How America Fell Behind in the World It Invented and How We Can Come Back is a non-fiction book written by Thomas Friedman, a Pulitzer Prize-winning New York Times columnist and author, with Michael Mandelbaum, a writer and foreign policy professor at Johns Hopkins University. They published the book on September 5, 2011 in the United States. https://en.wikipedia.org/wiki/That_Used_to_Be_Us

  10. Electoratul rural, desi plătește cablu – DIGI s-a extins, nu este interesant pt PNL, ei urăsc țaranii. Averescu si Brătianu au înăbușit cu succes istoric răscoala de la 1907, ultima cea mai mare răscoală din Europa. Si trăim vremuri prea moderne ca sa se mai predea la istorie asa ceva! Asta e de la niste părinți ”moderni”. Acolo – in mediul rural, se descurcă mai usor, alesii locali le iau țăranilor buletinele, le introduc in tablete iar oamenii votează cumva fara să știe si fără să calce prin secția de vot, fapt recomandabil in pandemie, nu?
    Așa că mintea dvs legitim bănuitoare si atotcuprinzătoare aș adăuga, in favoarea dvs., pune corect problema, numai ca nu are cine sa răspundă.

  11. Bomba bombelor ( expresie din ” Corabia cu 11 pasageri ” a lui Angelo Niculescu – ” baieti bomba bombelor – Elvetia a batut Portugalia – ne trebuie neaparat cel putin un punct in Grecia ” – CM 1970 , preliminarii , pentru juniorii de aici )
    Bomba bombelor este semnarea contractelor pentru loturile 3 si 4 ale drumului expres Craiova – Pitesti , contestatii josnice turco-chineze pe lotul 3 si turco-italiene – chineze la lotul 4 , inca neajunse la fantasticele noastre Curti de Apel .
    Guvernul isi asuma raspunderea ceea ce e fantastic .
    Nu stiam , calea ferata spre Otopeni avanseaza pentru ca Bode si-a asumat raspunderea administrativa in fata contestatiei aruncatoarei de pietre in muncitori , proprietara vilei de pe traseu , in ciuda actiunilor ei in justitie .
    Guvernul va semna saptamana viitoare cei 30 de km ai centurii Galati si cei 29 de km ai autostrazii Nadasel – Zimbor .
    E teribil ( in sensul – cine ar fi sperat ? )

  12. Din păcate asistăm nu doar la „campanie electorală mascată”, ci şi la vânzare mascată pe câţiva arginţi a întregii românii ! Autorii se ştiu, dar până nu cad măştile nu se pot lua decizii definitive din lipsă certă de recunoaştere a lor !
    Nu doar a vinovăţiei, ci şi a fizionomiei politice de partid şi de stat, atât de bine mascate de o retorica ce una spune şi alta se face !
    Deocamdată se face mai mult ce ordonă alţii şi asta pentru că mai nimeni nu face nimic să oprească această tragedie pe care o trăim atât de nepăsători şi fără a-i înţelege urmările atât de cumplite !
    Somn uşor români, că nimeni nu vă trezeşte de cap mai bine decât lovirea de pragul de sus, electoral de care nu pot trece formaţiunile cu adevărat naţionale, sau candidaţii ce-şi iubesc Ţara,, aruncaţi prin puşcării , sau în derizoriu !
    P.S.
    Nu-i de mirare că „lor” le pute tot ce-i românesc, dar e trist că şi unii dintre noi au devenit extrem de sensibili olfactiv ….

  13. ASTĂ-SEARĂ NE SPĂLĂM PE MÂINI ÎN FAMILIE

    Știu, aș putea să scriu un text sarcastic și amuzant… aș putea să fac asta pentru că am mai făcut-o de atâtea ori.

    Dar de ce-aș mai râde? Nu CORONAVIRUSUL dând subțirel din coadă (cozi) mă sperie, nici chipul lui rânjind de pe afișe și nici numele lui scris pe toate gardurile, mai ceva decât fala virilității cu nume de monedă din Botswana… ci molima acestei idioțenii extinse, acest campionat al neuronilor vlăguiți între care nu mai licărește flash-ul bleg al unei sinapse…

    Nu poți deschide o pagină de NET fără să dai de îndemnul mieros de a te hrăni la McDonald’s-ul fricii:

    „Vezi cele mai recente informaţii despre coronavirus… Când este vorba de sănătate, cu toţii ne dorim informaţii de încredere şi actuale. Vezi cele mai recente informaţii şi răspunsuri la întrebările tale despre epidemia de coronavirus (COVID-19).” Ai deschis mesajul? Gata, te-au „făcut”!

    Președintele iese din trei în trei zile la declarații de presă ca să ne spună să ne spălăm pe mâini… noroc că nu-i pandemie de gonoree, căci atunci cred că vă imaginați cum s-ar încheia toate conferințele de presă ale fostului primar al Sibiului, actual președinte al unor români, niciodată al pe-se-diș-ti-lor, obsedat de spălatul pe epidermă și dezinfectarea diferitelor părți anatomice, pe care ține neapărat să le și ilustreze prin gestică…

    Iar dacă te plimbi prin Sibiul cel european, cunoscut mai cu seamă pentru acel atât de emblematic fost primar, preocupat mai ales de spălatul pe mâini și treci pe lângă celebrul Muzeu Brukenthal, de o parte și de cealaltă a porții de intrare, te îmbie să intri și să vizitezi, din două afișe uriașe, baronul și baroaneasa Brukenthal, cu măști pe mufă. Pisica de pe umărul baronesei e fără… așa că ea pare cea mai normală din peisaj.

    Ajungi lângă Teatrul Național din Sibiu iar de pe frontonul lui, bine plasat sub „o mască râde-o mască plânge” (singurele măști suportabile în ultimele șapte luni), dar evident mai important decât ele , CORONAVIRUSUL lăbărțat te întâmpină, căci el e și rege și bufon.

    De pe un zid vechi, lipit aiurea sub o fereastră, e un afiș din care îți face cu ochiul un Mozart mascat. Dânsul și-a imprimat pe masca de protecție FFP2 cuvintele: „…muzica nu se găsește în note ci în liniștea dintre ele”. Mozart poartă mască (îi lipsesc deocamdată cască, bască…) și arată CĂ-I PASĂ!!!, deoarece la doar câțiva pași mai încolo și madame Marie Curie -bună executantă!- poartă și ea. Păi, dacă poartă FFP-uri Mozart și Marie Curie, famila Brukenthal și Raluca Turcan, darămite voi, copilași, despre care președintele vostru (al vostru doar în caz că nu sunteți pe-se-diști) a spus că vă obișnuiți repede cu LUCRURILE NEPLĂCUTE, de ce să nu purtați?

    „Zidul lui Perjovschi” e plin de puchinei (puchineii sunt omuleții aceia inexpresivi pe care-i desenează Perjovschi neobosit, din sculare în culcare) responsabili care poartă mască și păstrează „distanțarea fizică”- exact aceea care până acum două luni era „distanțare socială”. Astăzi, dacă mai spui așa, pari un mare prost. Academicienii și CTP-ii spun „distanțare fizică” că doar nu afectează pe nimeni din punct de vedere social.

    Un Fashion Designer de încălțăminte, sau, pe românește, un pantofar din Cluj a inventat pantofii și ciubotele de „distanțare fizică”… nu costă decât 500 de lei și nu au decât 75 de centimetri lungime- adică vreau să spun că sunt o măsură prea mare chiar și pentru doamna Kovesi.

    Ca să păstreze „distanța” copilașii sunt duși cu sfoara cu noduri la școală -1,5 metri de la un nod la altul- o depărtare fără sfârșit pentru prichindeii obișnuiți să se-mbrâncească…

    Când zice Anisie „măscuță” mie îmi vine să o reclam la CNA pentru limbaj licențios, căci „măscuță” clincăne-n gura ei mai rău ca plăcuța suedeză în gura lui Ceaușescu Tivilic! Nu, madam Anisie… dacă-i spui râiei RÂIUȚĂ, tot aia e, doar că sună mai hidos!

    Și eu să râd de toate astea? De schimonosirea asta voluntară, de zelul conformării extreme, de exuberanța dezinfectanților depozitați în poșeta Vuitton, de preocuparea permanentă de a măsura din ochi cei 1,5 metri care-au ajuns să ne ritmeze viața, de salutul odios cot-în-cot și bot-de-ciocat-în-bot-de-ciocat, de persuasiunea fioroasă prin care se încearcă „umanizarea” virusului, ca și cum ar trebui să-l acceptăm ca pe un E.T. ciudățel dar simpatic, până la urmă, cu care vom conviețui o perioadă îndelungată și-atunci trebuie să-i admirăm necontenit moaca pe toate gardurile?

    În acest timp, chiar în acest timp, Turcia… dar interesează pe cineva ce face Turcia, tocmai acum când noi trebuie să ne spălam, muuuult-de-tot, pe mâini?
    ………………………………………………………………………………………………….

    P.S. „…peroada”, „…igena”, „…materale”, „…consililor”, „…soluțoneze”, „…educațea”, „…închere”, „…electoraliste”, „…precauțe”… ( din conferința de presă a lui Klaus Werner Iohannis, președintele României, 16 septembrie, 2020).

    Președintele are degetele albite de la atâta spălat pe mâini. Totuși, se vede treaba că spălatul intensiv pe mâini nu-l scutește de a fi exact la fel de tăntălău (un cuvânt drag lui!) ca atunci când practica sportul ăsta mult mai rar și mai fără entuziasm.

  14. Domnule Năstase, observ că de scandalul cu Nicușor Dan și „Câinele” din Parcul Copiilor nu ați spus nimic până acum, deși povestea asta a provocat un cutremur politic atât de mare, încât Nicușor a ajuns să fie marginalizat și exclus din propria lui campanie! Nu de alta, dar mi-ar plăcea să aflu și părerea dvs. despre acest eveniment politic despre care am auzit atâtea.

Lasă un răspuns