Valentin Boeru, „Unde a dispărut Romania normală?”

Nu peste mult timp se vor fi scurs trei trimestre de când Klaus Iohannis a devenit, pentru a doua oară, președintele României. Și nu numai atât, căci se vor împlini și șase ani de când se va fi aventurat la funcția supremă în stat cu un proiect de țară de care s-a ales praful. Ori Klaus Iohannis nu a știut ce prezintă ori consilierii, realmente văduviți de perspective, au încropit o culegere de date și informații generale, botezate bombastic proiect, ca președintele să poată lega, totuși, două vorbe despre prezența lui la Cotroceni. Cum de s-a ales praful de ideile expuse și de viziunile prezidențiale? Pentru că, încă de la primele cuvinte, iese în evidență falsitatea acestora.

România europeană, modernă și prosperă pe care o clama Iohannis nu a depășit faza vorbelor înșirate pe hârtie. S-ar fi vrut ca cele trei aspirații, european, modern și prosper, să fie un obiectiv care să-i unească pe cetățenii acestei țări, dar cum se putea realiza din moment ce prima grijă a lui Iohannis a fost să-i dezbine pe români?

Fără partidul celor mulți

Cum s-ar fi putut ajunge la un acord între toți atât timp cât președintele a încălcat cel mai elementar drept cetățenesc, dreptul de a avea opțiuni politice diferite? De aproape șase ani, Klaus Iohannis luptă împotriva unui partid sub lozinca „O Românie fără PSD”, considerând că țara a ajuns atât de jos din cauza acestuia. Culmea este însă că România a atins pragul celei mai mari dezvoltări economice recunoscute de Uniunea Europeană sub guvernarea PSD, iar de zece luni, de când este administrată de PNL, merge din ce în ce mai jos, fără șanse de redresare altfel decât pe hârtie.Chiar dacă nu a câștigat, cu aproape 3.400.000 de voturi exprimate pentru candidatul propriu la ultimele prezidențiale, PSD rămâne cel mai mare partid. Iar asta îl irită îngrozitor pe Iohannis, a cărui politică nu s-a mai îndreptat spre România europeană, modernă și prosperă, ci doar împotriva PSD.Acesta să fi fost scopul intrării noastre în Europa ce-l ghidează pe Iohannis? De a accepta că nu trebuie să existe un partid al celor mulți?

Toaleta din fundul curții

Privind în urmă, toate proiectele și programele inițiate de Klaus Iohannis și promovate cu mare spectacol s-au dovedit a fi doar fumigene. „România lucrului bine făcut” a eșuat lamentabil imediat ce s-a lansat de pe buzele președintelui. Un amestec haotic de fraze, de generalități și de păreri lipsite de suport real. Singurul lucru bine făcut a fost pierderea de vreme.„România Educată” nu a reușit să treacă, nici ea, de momentul vorbelor rostite degeaba. Teoretic, acum am fi în cadrul acestui proiect. Practic, nu suntem nicăieri, pentru că nu se pot aplica niște clișee sau niște nimicuri care au fost ridicate la rangul de modele pentru învățământ. Ceea ce se întâmplă în clipa de față în învățământ nu arată decât cantonarea în suficiență, în amatorism și incultură. Într-un cuvânt, în prostie. Ce pretenții poți avea când ministrul Educației, Guvernul și însuși președintele se întrec în invenții lexicale departe de limba română? Ce poți cere celor care răspund de școală când, cu o săptămână înainte de deschiderea anului de învățământ, toți orbecăie și încă mai caută soluții de securitate medicală? Avem ambiții mari cu o instruire de calitate, în condiții de maxim confort, când, în realitate, peste 1.000 de școli încă mai au toalete în fundul curții, nu au apă curentă și canalizare, iar săpunul este inexistent.Cum o fi mai corect, „România Educată”își arată fața sau își arată colții?

Despre ce era vorba?

La nouă luni după ce a luat în primire al doilea mandat de președinte, Klaus Iohannis nu poate indica vreo realizare din marele lui proiect „România normală”. Și asta pentru că normalitatea este cernută prin filtre proprii, care denaturează realitatea. Sărăcirea populației nu are corespondent nici în proiectul unei Românii moderne și prospere, nici în cel al unei Românii normale. Prăbușirea economiei, de asemenea. Guvernul încă se mai laudă cu subvenția celor 850.000 de șomeri, dar, în scurt timp, aceștia vor ieși din plată. Despre ce normalitate se va putea vorbi atunci? Spitalele despre care Klaus Iohannis amintea în proiect, declarând că vor putea asigura asistență la standarde europene tuturor pacienților, se zbat între management defectuos și deciziile contradictorii ale mai marilor Sănătății. Pentru zecile de mii de cazuri de îmbolnăviri cu Covid răspund doar pacienții, niciodată ministrul Sănătății și ciracii care elaborează strategii pe bâjbâite. Siguranța cetățeanului a devenit o problemă lăsată spre rezolvare clanurilor interlope, Poliția ajungând să fie controlată de către acestea. Infrastructura se dezvoltă prin lansarea de tabele și planșe frumos desenate, cu acompaniament de artificii. În rest, pe niciunde nicio lopată.Partidele politice se mișcă numai cu voie de la serviciile de informații, pentru a nu deranja normalitatea pe care președintele o vrea. Este alta decât cea prevăzută în proiect. Și atunci, nu ai cum să nu te întrebi. Unde a dispărut România normală? Sau nici măcar nu era vorba de așa ceva?”

(Ziarul National, 06.09.2020)

11 gânduri despre “Valentin Boeru, „Unde a dispărut Romania normală?”

  1. Orice argumente am aduce..pe lângă realitatea care este dezastruoasa, romanii parca sunt în transa…!! Se votează, în mare majoritate ,cu dreapta si cu  ” prostul satului ..”?? Oare atat de jos a ajuns natia romana…desi daca privind retrospectiv,  în istoria  tarii , cu mici exceptii ..niciodata nu am excelat în a lupta pt interesul țării, ci al fripturistilor si tradatorilor ..!!Trimis de pe tableta Samsung

    • Interesant punctul dvs. de vedere. Pana la urma voateaza fiecare cum vrea, numai ca de cele mai multe ori alegatorului i-a parut rau de alegerea facuta, indiferent cu cine sau ce partid a votat. Concetatenii nu cred ca sunt in transa, cred cu totul altceva, insa nu ma pot exprima pe acest blog, din foarte mult respect.
      Raman la parerea ca un Presedinte al Romaniei, nu trebuie sa puna mana pe cancioc, sau sa puna o caramida, in schimb, trebuie sa fie un coagulant al tuturor, fara ura sau incitare la ura, chair daca si subliminal, trebuie sa fie un vizionar, trebuie sa lupte din rasputeri acolo la reuniunile internationale pentru interesul tarii si-n folosul tarii.

  2. Parșivenia actualului sistem democratic din Romania (dar nu numai) este că dictatura se ascunde în spatele vorbelor frumos colorate despre.. democrație.
    E ca și cum alegătorii optează pentru căpăstru și funie (fără săpun că e scump), doar pentru că arată cool, și nu abacul, din 4(5) în 4(5) ani.
    Să-i fie de bine electoratului, el știe cel mai bine ce-i trebuie. Sau ce merită…
    Vorba Amaliei, nu putem învinui politicienii la infinit și când afară plouă (sau nu).

  3. ACEASTĂ SMINTEALĂ GENERALIZATĂ
    MOTTO: „În cazul în care într-o clasă un copil își scoate masca și spune «nu mai pot să respir»… în acel moment, profesorul trebuie să stăpânească clasa, să spună «Rămâneți toți cu măștile» și îl cheamă pe acel copil: «Hai să vorbim puțin»…” (Mihaela Săhlean, psiholog, pentru DIGI 24, 6 septembrie 2020)
    ………………………………………………………………………………….
    Ba poți să respiri, copile… doar ți se pare că nu poți. Uite ce frumoși sunt toți ceilalți, cu măscuțele lor cu tot… tu nu vrei să fii ca ei? Vezi tu, colectivul e ca o cetate… vrei să te excludă, și să-și ferece porțile, numai pentru că ție ȚI SE PARE!!! că nu poți să respiri? Ia să mai încercăm… hai, copile… inspirație-expirație… inspirație-expirație… hai, dragă, că nu-i chiar atât de greu!
    Un copil „altfel”… așa ceva nu trebuie să fie permis. Mai ales dacă provine dintr-un mediu „toxic”:
    „Scenariul copiilor care provin din familii care nu cred în existența virusului nu vreau să-l duc mai departe. Scenariul acesta înseamnă că acești copii nu vor purta măști, nu vor respecta distanțarea fizică, nu vor asculta nici profesorii, pentru că ei deja au petrecut șase luni de zile în mediul de acasă în care s-au impregnat cu această impresie că toate aceste măsuri sunt un fel de hocus-pocus al autorităților și că la sfârșit, dintr-un joben magic, va ieși un iepure, nicidecum un virus care să-i amenințe pe ei, pe familiile lor sau pe propriii colegi”. (Lăcrămioara Bozieru, profesoară de engleză, DIGI 24, 6 septembrie 2020)
    Iată pericolul. Și doamna profesoară de engleză de la DIGI 24 merge cu raționamentul mai departe. Cum să-i stăpânești pe ăștia? Din moment ce, din păcate, nu mai poți să-i „bați la tălpi”-o metodă depășită și reprobabilă, desigur, dar care ar fi avut o eficiență imediată:
    „Consider că este un risc foarte mare ca lucrul acesta chiar să se întâmple – efectiv ca ei să ignore, fie cu bună știință, fie din teribilism, toate aceste reguli și un lucru pe care ghidurile acestea nu-l indică – și după părerea mea ar fi trebuit să fie precizat – este și felul în care noi putem să ne asigurăm că există o… haideți să-i spunem pedeapsă, o sancțiune. În niciun caz nu iei copilul SĂ-L BAȚI LA TĂLPI, Doamne ferește, dar el ar trebui sub o formă sancționat în momentul în care în mod repetat se abate de la aceste norme” (Lăcrămioara Bozieru, profesoară de engleză, DIGI 24, 6 septembrie 2020)
    Din punctul de vedere al doamnei profesoare de engleză, ghidurile sunt incomplete deoarece din ele lipsesc tocmai procedurile pentru arderea pe rug a ereticilor, adică lucrurile acelea care ar trebui să fie și simple și clare: cine aduce lemnele, cine stropește cu benzină, cine vine cu chibriturile, care este locul cel mai indicat pentru operațiune (în curtea școlii, în sala de sport, în sala de festivități, păstrând desigur „distanța fizică” între participanți, etc).
    Doamna psiholog Săhlean, în schimb, crede că „ereticul” poate fi, totuși, convertit. Ce-ar putea să facă profesorul cu copilul fără „măscuță”? Iată:
    „Eventual, îl scoate din clasă, vorbește puțin cu el, schimbă masca, pentru că e posibil ca ea să fie umedă, dacă copilul a vorbit sau a respirat foarte mult, vede dacă are o problemă într-adevăr – suferă de astm sau suferă de o problemă respiratorie. Începe să vorbească cât se poate, unul la unul cu el. Nicidecum nu-l face de rușine în fața clasei, nu-l stigmatizează, nu spune „Nu faceți ca el!” și în niciun caz nu îl dă ca pe un exemplu negativ. În discuția unul la unul, este întrebat ce simte, de ce simte nevoia să facă asta și i se explică. Sentimentele față de familie, față de cei dragi, trebuie aduse în discuție ” (Mihaela Săhlean, psiholog, pentru DIGI 24, 6 septembrie 2020)
    Să reținem: important este ca „infractorul minor” să NU VORBEASCĂ și să NU RESPIRE FOARTE MULT! Mai ales ăștia care „respiră foarte mult” sunt niște minori foarte periculoși. Umezesc tam-nisam măscuța și când vorbești „unul la unul” cu ei aproape că te-apucă disperarea. Mai ales că încerci să comunici cu minorul „unul la unul” tu având masca pe mufă… așa că infractorul de largă respirație nici nu înțelege ce spui și nici nu te poate urmări. Cum explicația micului rebel că „nu poate să respire” este de-a dreptul rizibilă, profesorul îi va explica pe îndelete că se înșală și că sigur-sigur, dacă se străduiește puțin, poate să o facă. Și că mama, bunicul, verișoara dintr-a șaptea și mătușa de la Galați ar fi mândri de el dacă ar reuși.
    Începe școala… Fără ca să știi care-i Măriuca și care-i Lenuța- că doar amândouă sunt blonde, poartă codițe și măști identice. Fără să te hârjonești în pauză. Fără să împarți pachețelul cu colegul de bancă, deoarece coleg de bancă nici nu mai există. Fără să schimbi bilețele cu inimioare desenate cu pixul cu premianta clasei, căci e interzis și oricum, chiar dacă n-ar fi, nu-ți mai amintești cum arată fără mască. Fără „oracole” care trec din bancă-n bancă, pentru că prin „pecsiglass” nimic nu trece. Fără „mână-n-mână” în parcul din fața școlii.
    Întrebări legitime: buretele poate trece de la unul la altul? Dar creta? Sau nu mai există demult burete și cretă? Copiii mai fac teme? Profesorul cum le corectează? Le atinge? Și-apoi cum le dezinfectează? Cataloagele trec dintr-o mână în alta la cancelarie? Dar mai există cancelarie? Și, dacă există, pot profesorii să păstreze acolo „distanțarea fizică”? Vor mai da copiii lucrări de control?
    Cum toate aceste măsuri sunt completate cu noi reglementări în ceea ce privește modalitatea de încălzire a sălilor de clasă, mă întreb dacă fiecare școală din fiecare sat sau cătun va primi centrală termică, legată cu fundă de atlas și calorifere frumoase, la pachet cu un spațiu adecvat pentru amplasare.
    “Sistemele de încălzire utilizate nu trebuie să permită degajarea de substanțe toxice în încăperi. Pentru evitarea unor accidente prin intoxicare cu fum/monoxid de carbon se interzice, în toate unitățile pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihna și recreerea copiilor și tinerilor, utilizarea pentru încălzire a sobelor metalice, sobelor de teracotă și folosirea cărbunilor. Temperatura suprafeței de încălzire nu trebuie să depășească 70-80°C pentru a nu se scădea umiditatea relativă sub 30%”. (Ordin al Ministrului Sănătații, nr. 1.456 din 2020)
    Căci, dacă nu va fi așa și nu vor primi centrale, în sălile de clasă neîncălzite „măscuțele” se vor umezi rapid din cauza condensului. Avantajul ar fi că, la fel de rapid, vor face țurțuri, ceea ce cred îl va descuraja definitiv pe CORONAVIRUS 19!
    În schimb, să privim și partea bună a lucrurilor: THE „LITTLE BOY” CORONAVIRUS 20 poate că se va naște gata adaptat și la aceste condiții aspre.
    Noapte bună, elevi din România cu temperatura sub 37,3 grade Celsius!
    ………………………………………………………………………………………
    P.S. S- a observat că dacă scuturăm puțin termoscannerul și-i dăm câțiva pumni în gură, aparatul își bagă mințile-n cap și-i dă drumul ministresei Anisie în școala din Teleorman, unde dânsa era în vizită de lucru, deși inițial temperatura doamnei era peste 37,3 grade Celsius. După care resemnat, termoscannerul va recunoaște, în intimitatea lui: „Băăăi… Am fost un dobitoc!”

  4. SUNT OBIECTIVĂ… AȘA CĂ AZI FAC CAMPANIE ELECTORALĂ „DĂ DREAPTA”
    1.CLOTILDE ARMAND (candidată la primăria sectorului 1 al Capitalei, garantată de „sosul”):
    „Bună zioua, suntă Clotildă Armanʹă… Alături de sosol meu am depusă la DENEA plânjeré ‘mpotriva prrrimarrrrulúi sectorrrulúi unu și ‘mpotriva șefilor poliței locale pentru c-am fost urmărrrrită și filată ilegală în timpul prrrotestelór din febrrruarie 2017… aceste prrractíci deprinse de Securrritatea comunistă nu trrrebuie tolerrrate… am încrederrre în justisiá rrromână… la trrreizeci de ani de când tinerii rrromâni au murit strigând liberrrtatea… liberrrtate! PESEDE folosește încă acum prrractíci pentru a-și elimina oposansii… nu vom tolerrra acest lucrrru…” ( Clotilde Armand, înregistrându-se la ieșirea de la DENEA. Într-o secvență, se vede o jumătate din „sosul”Clotildei… cine nu-l cunoaște pe „sosul” crede că în film apare o jumătate din Nicușor Dan, 1 septembrie 2020)
    Păi, nu-i de tolerat.
    Clotildă, Clotildă… cum să-ți spun eu ție mai delicat și mai pe înțelesul tău? Nu știu cum e în Franța, drrragă, dar în România, când e vorba cu-adevărat de poliție politică, trei ani și jumătate după gratii sunt GA-RAN-TAȚI! Altfel, dacă n-au fost consecințe, ce „reclamizezi” matale sunt doar compuneri și poze de la evenimente… c-așa-i în România. Lumea e prietenoasă și bucuroasă să te fotografieze pe la mitinguri și să povestească apoi ce-a văzut pe la proteste… N-ai de ce să te superi. Păi, fără o popularizare adecvată, cum i-ar fi putut găsi reporterii televiziunilor străine, în mulțimea zecilor de mii de oameni doinind din vuvuzele și zornăind frumos monede de 50 de bani în butelii de plastic, în ianuarie 2017, pe Nicușor Dan și pe Florin Bădiță?
    Votați USEREUL, bucureșteni! Votați-o pe „Clotildă Armanʹă și sosul!”
    ……………………………………………………………………………………..
    2.MUHAMMAD MURAD ( candidat la Primăria din Mangalia, garantat de Rareș Bogdan)
    „L-am sunat pe Muhammad Murad după ce și-a anunțat candidatura la Constanța și l-am rugat să-și retragă candidatura. A înțeles asta. E prietenul meu, unul dintre cei mai buni. Din păcate, nu voi putea sa vizitez Mangalia și pentru o lună de zile nu o să pot să-l susțin. Sunt un om de caracter, cred în el, dar PNL are candidat la Mangalia” (Rareș Bogdan, 2 septembrie 2020).
    Cum, cum? Rareș Bogdan l-a sunat pe domnul care a spus următoarele, așa, pe la începutul verii: „…Ludovic Orban, în viaţa lui nu a avut un angajat, nu a dat un salariu. Eu am 10 meserii pe care ştiu să le fac dacă nu mai sunt patron, dar el nu ştie să facă nimic, dacă nu mai e premier” (Mohammad Murad, ZIARUL PROFIT.r, 12 iunie 2020)
    …și L-A RUGAT să-și retragă candidatura? Iar ăla și-a retras-o? Și mai avem mulți „iepuri” dintr-ăștia, prieteni cu… și prieteni cu… care-și pun și-și retrag candidaturile după cum le arată Rareș Bogdan modalitatea corectă „de a aplica” în alegeri?
    Votați OAMENII DĂ DREAPTA neafiliați, cetățeni! La Mangalia, votați cu Muhammad Murad, că acolo i-a dat voie Rareș Bogdan -de profesiune prieten!- să candideze!
    3.PETROV, doar PETROV ( candidat la Primăria Generală a Capitalei, garantat de Băsescu Traian)
    „Barna făcea declarații la televizor că PMP încurcă, dar nu poate opri victoria lui Nicușor. Dar obiectivul nostru nu este să oprim victoria lui Nicușor Dan. Dacă nu îl încurc pe Nicușor Dan, înseamnă că mi-am atins obiectivul. Eu nu vreau să fie încurcat Nicușor Dan. Este greu de spus dacă voi câștiga. Dacă nu câștig, îmi văd de drum în continuare, la Bruxelles, cu conștiința împăcată că am făcut ultimul gest politic pe care puteam să îl fac pentru PMP” (Traian Băsescu, interviu la LIBERTAEA.ro, 12 august 2020)
    Vă deranjează ceva în cele de mai sus? Vă zgârie urechile vreun cuvânt? Așa că-i ceva acolo care n-ar avea cum să fie? Ei, vă spun eu ce e: cuvântul CONȘTIINȚĂ. Pe care, oricum ați încerca să-l potriviți cu Petrov, nu face „click!” Remarcați, cetățeni: scopul lui nu este să-l încurce pe Nicușor… ci să-l descurce și să-l desfacă în elementele lui esențiale, cred. Aștept cu interes o dezbatere electorală între Petrov și Nicușor.
    Votați cu Petrov! Votați sloganul „un fleac, v-am ciuruit”! Votați ochii lucioși, glasul dogit și mâna tremurătoare, care nu spune nicio poveste!
    …………………………………………………………………………………………….
    4.TRAIAN BERBECEANU (candidat la C.J. Hunedoara, garantat de PENELEU și de Godină Marian -atent la „flash-urile pe sens opus” și de Lucian Bode „pe contrasens” și de Klaus Iohannis „lipsit de orice sens”):
    Jurnalist: „Domnule Președinte, în urmă cu câteva zile, mașina în care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost implicată într-un accident. Doi oameni au fost răniți, s-a deschis dosar penal, există și niște imagini, din care se vede că șoferul ministrului ar fi fost vinovat. Considerați că ministrul are și el o responsabilitate, chiar dacă nu se afla la volan, și ar trebui să și-o asume în vreun fel și, dacă da, cum?
    Președintele României: „În primul rând pot să spun că este regretabil că se întâmplă un accident, chiar în condițiile (!!! n.n.) în care în mașină se află un demnitar al statului (parol mamițo, să mă-ngropi… CHIAR și în astfel de condiții, n.n.). De aici putem să tragem cel puțin două concluzii clare. Prima, că nu este bine să te grăbești când vrei să ajungi cu mașina undeva (!!! n.n.) și acesta este un lucru pe care ar trebui să îl reținem (!!! … dar mai ales, nu uitați, să vă spălați pe mâini, n.n.) cu toții. Doi, se vede încă o dată, din păcate, foarte clar nevoia dezvoltării infrastructurii.” (președintele României, 2 septembrie 2020, declarație+conferință de presă la Cotroceni)
    Deci, e regretabil… păi, sigur! Să nu poți tu, ca demnitar, să circuli în țara ta și-n liberalismul tău enorm, pe contrasens, din pricină că proștii din trafic nu se dau la o parte, așa ceva n-am mai văzut… Suntem ca-n bancul cu blonda care conducea pe autostradă și sună telefonul: „ Iubito, fii foarte atentă! Am auzit la radio că o mașină circulă pe contrasens pe Autostrada A1!”, iar ea răspunde: „Dragule, cei de la radio se înșeală. Nu este doar o mașină, sunt sute!” Blonda e, în cazul nostru, șoferul lui Bode…
    Însă pe mine altceva mă frământă… unde ai fost tu, intransigentule Godină Marian, în ultimele zile? Că nu ți-ai dat cu părerea pe FACEBOOK, așa cum făceai de obicei… și știu ce zic, căci am verificat. Sau nu ți-a spus nimeni. Sau nu citești nici ziarele. Sau nu te uiți nici la televizor. Ei, dar acum că a aflat chiar și președintele și a explicat, oarecum voalat, că PE-SE-DE-UL e de vină pentru starea deplorabilă a infrastructurii, poți să zici și tu ceva. Ceva ce să nu-l stingherească în campania lui electorală pe prietenul-candidat Berbeceanu Traian, membru PENELE, care „aplică” pentru postul de consilier județean la C.J. Hunedoara, care Berbeceanu e consilierul ministrului de Interne, care ministru de Interne e coleg cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, care Lucian Bode are un șofer, care șofer a circulat pe sens opus, care contravenție spre infracțiune s-a soldat cu niște răniți și o mașină făcută praf!
    Votați cu Traian Berbeceanu, hunedoreni! Este girat adică „giroscopat” de Godină… de Marcel Vela… de Guvernul Liberal al României, din care face parte Lucian Bode & Șoferul… și de președintele Klaus!
    Votați PENELEUL! Votați săgeata erectă! Votați transparența totală! Căci niciodată nu s-a văzut în România un partid care SĂ LE FACĂ PE TOATE LA VEDERE după care să vă explice, prin vocea autorizată a președintelui patriei, că nu-i ORGIE MONSTRUOASĂ ceea ce vedeți, ci e doar o AGAPĂ DECENTĂ la care se discută cu mască, lanțuri, bice și cătușe dar fără prezervativ, despre îngrijorările și suferințele dumneavoastră, cetățeni!
    ………………………………………………………………………………………….
    P.S. A1 Și nu uita, popor, să te speli pe mâini după ce ai votat! A zis și președintele!

  5. Cineva spunea că ne vor băga din nou în stare de urgenţă , pentru că nu suntem în stare să punem piciorul în prag, nu pentru că situaţia covidişului o impune !
    Aşa şi cu „România normală”. N-o s-o vedem niciodată înfăptuită de alde Johanis, Orban, Tătaru, Anisie, Streinu Cercel şi de alţii !
    Nu pot, prin slaba lor pregătire profesională, funcţiile sunt nişte pălării prea mari pentru capul lor, începând cu cel al Statului . Mai mult prin concedii, navete săptămânale şi mai nou prin jilţul prezidenţial de unde-şi emană doar ura pentru PSD, dar implicit şi fără a reuşi să şi-o mascheze măcar, ura şi dispreţul pentru un Popor în fruntea căruia s-a trezit instalat din nou, fără ca măcar să mai spere la aşa ceva după prestaţia mai mult decât mediocră din primul mandat !
    Şi asta pentru că adevăratul mandat pentru toate infracţiunile săvârşite întârzie să vină ! ( Nu se poate să ai deschise peste 40 de dosare, pe care să ţi le închidă aproape pe toate cam aceiaşi oameni (ai legii ?!) , să pierzi totuşi o casă prin sentinţă definitivă şi să refuzi ca ultimul răufăcător să restitui Statului Român ( poate de aceea !) peste 300.000 E pentru că aşa vor muşchii tăi ( de fapt oamenii răi care-l susţin din umbră!). În ce Ţară din Lume se mai pot întâmpla atâtea anomalii fără să fie traşi la răspundere toţi cei implicaţi în asemenea fărădelegi ?!
    Să nu uităm că este vorba de retrocedări pe care aceeaşi persoană le cerea şi tot ea şi le aproba , odată în calitate de şef al FGR şi a doua oară ca primar !!!
    Chiar nu poate nimeni să facă cunoscute asemenea nelegiuiri la nivel internaţional, ca să nu mai fie nevoie să iasă românii în stradă pentru a cere să li se facă dreptate !
    Pentru asta ne-au împuşcat în ’89 ? Ca să ajungă Klaus unde nu spera neam de neamul lui ?
    Şi să facă ce n-a crezutt neam de neamul nostru ?!

  6. Oof! Când îl văd și-l aud pe președintele Italiei, Sergio Mattarella, mor de ciudă că n-avem și noi un așa președinte.
    Cu carte, echilibrat, înțelept, imparțial, blând, bun, vorbește numai despre unire, calm, muncă împreună, patriotism, egalitate, dreptate…
    Înaintea lui, a fost Giorgio Napolitano care avea vreo 80 de ani când a fost ales.
    Și Napolitano – la fel ca Mattarella.
    O fi pentru că la ei președintele nu e ales de bobor?

Lasă un răspuns