Un prichindel liberal – Florin Roman

Imi amintesc cu nostalgie de parlamentarii liberali din perioada cand conduceam guvernul. De o mare calitate intelectuală. Capabili de dialog intr-o perioadă in care Romania urmărea obiective externe importante. Atunci, revizuirea Constitutiei devenise o necesitate. Ea s-a realizat in baza unei initiative legislative semnate de toate grupurile parlamentare, inclusiv de TOTI parlamentarii liberali. Ea viza si revizuirea articolului 145, eliminand posibilitatea ca parlamentul sa cenzureze, cu două treimi, deciziile Curtii Constitutionale. La acel moment, Romania era singura tară din Europa in care parlamentul putea să judece singur constitutionalitatea propriilor legi, considerandu-se că această procedură nu este compatibilă cu un stat de drept.

La acea vreme, Florin Roman lucra la Unirea pres SRL din Alba Iulia, pregătindu-se pentru o licentă la Universitatea Spiru Haret. E de inteles că nu a inteles sensul acelor modificări. Iată insă ce declară acum:


„CCR a devenit un Dumnezeu de pe vremea lui Adrian Nastase. Pana la Adrian Nastase, deciziile CCR puteau fi cenzurate de catre doua treimi din Parlamentul Romaniei. In urma acestei modificari, practic, CCR a devenit un fel de Dumnezeu, care, de foarte multe ori, a legiferat peste Parlamentul Romaniei.

Pentru a rezolva aceasta problema, e nevoie de mai mult, e nevoie de revizuirea Constitutiei Romaniei si modificarea modului de numire a judecatorilor la CCR”, a spus Florin Roman.

Liberalul a mai sustinut despre CCR ca este, in mare parte, o „anexa” a PSD.”

Să intelegem că Peneleul lui Florin Roman va propune revizuirea Constitutiei pentru revenirea la formula din 1991, cu posibilitatea ca Parlamentul, cu două treimi (pe care le va obtine partidul său după alegeri), să poată invalida deciziile CCR?

Sau poate că Roman va propune ca TOTI judecătorii CCR – care au fost buni in regimul Băsescu si care nu mai sunt buni acum – să fie numiti de Klaus Werner Iohannis?

PS Dacă tot a inceput sezonul de propuneri pentru revizuirea Constitutiei, as vrea să propun si eu o temă: „Fără prosti in functiile publice”

20 de gânduri despre “Un prichindel liberal – Florin Roman

 1. Super, de acord cu Dvs. !

  Trimis de pe iPhone‑ul meu

  Pe 28 aug. 2020, la 17:42, ADRIAN NĂSTASE <comment-reply@wordpress.com> a scris:

  Adrian Năstase posted: ” Imi amintesc cu nostalgie de parlamentarii liberali din perioada cand conduceam guvernul. De o mare calitate intelectuală. Capabili de dialog intr-o perioadă in care Romania urmărea obiective externe importante. Atunci, revizuirea Constitutiei devenise o”

  Apreciat de 1 persoană

  • Roman(o fi român)Florin este lătrau ordinar, lamentabil,rău și prost ca noaptea pe post de prost de serviciu Trahanache zaharisit, cu studii la Spiru Haret….vom cerceta

   Apreciază

 2. Florin Roman mănâncă prea mult și își îneacă inima și creierul în grăsime.
  Vrea să facă din nou România singurul stat din UE în care Parlamentul cenzurează Curtea Constituțională.
  Să sperăm că colegii lui și ai Brătienilor (ha, ha, ha!) au IQ-ul mai mare decât al lui.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Calitatea umana a poporului in genere s a deteriorat extrem de mult
  comparativ cu anii ’90. Pe cale de consecinta si nivelul alesilor s a incadrat in acelasi tipar. Inttebarea mea domnule Nastasr este care este motivul acestei decaderi umane in genere, eventual cine este vinovat din punctul dvs de vedere?

  Apreciat de 1 persoană

 4. DOMNULE PRIM MINISTRU , ASA CU SPECIFICAM ANTERIOR…DUMNEZEUL AUTENTIC A STABILIT CA , PLANETA PAMANT , SA AIBA O UNICA TURATIE, NEAVAND AVANTAJUL , SANSA, DE A NE REANTOARCE IN TIMP…

  TIMPURILE TRECUTE …NE VIZOALIZEAZA, REALIZARI UMANE INCONTESTABILE, ETERNE… REFERINDU-MA LA REALIZARILE MARILOR GENII CU AL LOR DESTIN.
  TIMPUL ACTOAL CUM STITI, FOARTE BINE SI SE VEDE, FARA A AVEA DUBII, NE FOCALIZEAZA UN DEZGUSTATOR, INSUPORTABIL , MEDIU DE VIATA , IN CARE ROMANII NU CONSTIENTIZEAZA EVENIMENTELE , ASCUNSE , CE VOR URMA, EVENIMENTE CU INTERESE PENTRU CEI CARE LE – AU INFAPTUIT . LIBERALII , AUTENTICI , DESTINATI A FI MEMORATI IN TRECUT , GANDIRILE LOR LIBERALE NU POT AVEA CONTINUITATE SI IN PREZENT, MAI ALES PENTRU VIITOR , ATAT TIMP , CAT ACTOALII ” LIBERALI,” AU TRADAT DOCTRINA , AUTENTICA, LIBERALA, PRIMAND INTERESELE PERSONALE , DE GRUP LA NIVEL INALT…O SITOATIE IN CARE NE CONFRUNTAM CU UN PARTID, PARTIDE INEXZISTENTE. NU TE POTI NUMI PNL, IN URMA FUZIUNII CU PDL.( DOCTRINE ASEMANATOARE DAR DIFERITE CA NUANTA. ) TRAIM ERA , AMESTECATURILOR IN CARE PARTIDELE NU-SI MAI REGASESC INDENTITATEA , AUTENTICITATEA. NU MA REFER LA INITIALELE PARTIDELOR , CI LA REPREZENTANTII, CE IGNORA CU BUNA STIINTA, ADEVARATELE DOCTRINE CE APARTIN FIECARUI PARTID . PSD, PNL, IN SPECIAL PDL, DEVENEA INEXZISTENT PE SCENA POLITICA DACA NU FACEAU FUZIUNE CU ASA ZISUL PNL. UN PRESEDINTE CE NU REPREZINTA NATIUNEA ROMANA…

  SINGURA SANSA ,CE POATE OFERII PSD SA REDEVINA AUTENTICUL PARTID, ESTE CEA DE FATA , APROPIATELE ALEGERI, BINE-NTELES SI ROMANII SA CONSTIENTIZEZE, CA ESTE NEVOIE DE SCHIMBAREA , VIITORULUI…DACA NU, ASA CUM SPECIFICAM VOR SUPORTA IN MAJORITATE, CONSECINTELE. CONSECINTE MERITATE!

  EU PERSONAL ,NU MA FERESC A SPECIFICA, ESTE DREPTUL MEU LA O , OPINIE LIBERA SI NU INCATUSATA , A FI…VOI VOTA PSD SUNT TOTAL DEZAMAGIT , DE ACTOALII GUVERNANTI CE AU PROMIS SI NU AU INFAPTUIT, GASIND UN MOTIV, DESGUSTATOR,
  CU A LE SALE INTERESE…. DE A SE „SCUZA”!

  SINCER O SPUN, MI-E GREATA DE ACTOALII REPREZENTANTI , INDIFERENT CE ” PARTIDE” REPREZINTA, DAR VREAU SA VA FIU ALATURI IN PERMANENTA , DUMNEAVOASTRA SI CATI VA , NE MAI PUTETI OFERII SANSA DE A FI OPTIMISTI PENTRU VIITOR.
  V- ATI FACUT SI VA FACETI DATORIA CA UN POLITICIAN AUTENTIC , DE A FI MEREU ALATURI DE ROMANI , INDIFERENT DE OPINIILE LOR , UNEORI NEJUSTIFICATE , OPINII DUREROASE PE CARE LE ATI SUPORTAT , FARA CA MAJORITATEA SA VA INTELEAGA. ASA CUM AM SPECIFICAT , TOT ANTERIOR, OAMENII , OMUL ESTE INPREVIZIBIL IN GANDIRE SI NU MAI STI CE SA- NTELEGI.

  SA SPERAM SI SA FIM UNITI PENTRU SCHIMBAREA VIITORULUI, PRESCRIS, NU DE DESTIN…CI DE DICTATORII CU A LE LOR INTERESE!

  PENTRU DUMNEAVOASTRA CU SINCERITATE , MARIAN

  Apreciază

 5. Românii par a se fi săturat de democrație, ei vor dictatură, execuții publice, circ, corporații și jucării ,,inteligente” în loc de cultură și educație.
  Însăși formula ,, inteligență artificială” denotă cât de jos a ajuns intelectul maselor.
  În fapt, este vorba (și așa va rămâne) despre instrumente sofisticate programate de oameni cu adevărat inteligenți. Restul este manipulare și… bătălie surdă între servicii și agenții lor de influență, i-aș numi mai plastic ,,zuckerbergi” și ,,muski” uniform distribuiți de o parte și de alta a noii cortine de fier. Sau nichel, dacă vreți, pentru că este metalul viitorului.
  (Z)

  Apreciat de 1 persoană

 6. Da, un prichindel! L-ati incadrat cu maxima „exactitate”.
  Eu as adauga: un Muc cel Mic.
  Nu le mai luati in seama elucubratiile, domnule prim ministru.
  Va dati seama ce „bagat in seama” s-a simtit! Sunt convins ca nici la nici la Spiru nu era prea bagat in seama. Se poate usor verifica. Sa nu-mi spuneti ca o fi terminat si vre-un doctorat in ordine publica sau siguanta nationala, ca nu va cred!

  Apreciat de 1 persoană

 7. Tot liberali şi ăştia şi la fel de „români” :
  Noi nu ne putem căk de foame, dar cheltuim cu semnătura lui Vela milioane de euro pentru dotarea cu puşti automate şi maşini blindate pentru poliţie ( se pune de-o dictatură ? ), sau scoatem din rezerva de stat 1,77 milioane euro, cu mânuţa lui Câţu, pe care-i dăm Ucrainei ca ajutor de stat cu titlu gratuit pentru combatere covidiş, deşi noi avem de cinci ori mai multe cazuri, sau cu mânuţa lui Aurescu , un fel de Zukerman pentru belaruşi, alte 100.000 de euro sprijin pentru cei care ies în stradă să-l schimbe pe Lukaşencu ! Dar nouă cine ne dă ceva euro, dolari, sau chiar ruble ca să-i schimbăm pe ai noştri, care se dovedesc nişte zevzeci ordinari prin tot ceea ce fac , sau nu fac?
  Vedeţi clipul, că merită :

  Apreciat de 1 persoană

 8. Spuneam că expresia ,, inteligență” artificială este formă de apreciere relativă, raportată la media în scădere continuă a iQ-ului umanoid.
  De fapt, după părerea mea, spălarea digitalizată a creierelor a devenit obiectivul…programatic al promotorilor tehnologiei.
  Iată un exemplu, deocamdată hazliu, de prostie umană:
  ,,Un nou accident cu implicarea pilotului automat Tesla a avut loc în SUA. De această dată electromobilul s-a izbit de un Dodge Charger poliţienesc. În acest caz, însă, şoferul merită un premiu pentru prostia anului, or din cele relatate forţelor de ordine, el nu a reuşit să reacţioneze pentru că în acest timp privea un film! Ambele automobile au fost avariate grav, dar din fericire nimeni nu a avut de suferit.”
  … Se pare că Matrix nu este departe, oameni buni.Doar acolo ne vom recăpăta forța și libertatea. În realitatea virtuală totul va deveni posibil, chiar și zborul Icarului.
  Totuși, nu-mi imaginez că mașinile vor fi acelea care ne vor controla și condiționa.
  Minoritatea (auto) aleasă a speciei va rămâne în exterior pentru a se bucura de natura mai puțin poluată a unicei planete vii cunoscute și de miracolele biologiei, aceleași de la Facerea Lumii.

  Apreciază

 9. George, Traian Băsescu și-a negociat libertatea de când a fost ales președinte (asumandu-și misiunea istorică de a crea statul paralel pe axa București-Londra-Washington), sub oblăduirea partenerilor strategici.
  Traian Băsescu și-a dorit să fie candidatul dreptei Unite la alegerile pentru a doua, ca importantă, funcție stabilită de electorat în statul român, după cea de Președinte al României.
  Vrea asta pentru că simte că mai poate, deci pur și simplu urlă orgoliul în el.

  Apreciază

 10. Prostii sint utili in calitate de gloata votanta . Numai asa pot ajunge in functii publice tilhari si mincinosi . Stimabile adrian nastase , pentru mine reprezinti o rusine nationala . Avind in vedere motto-ul blogului am sa pun o intrebare ; poate deveni locul dumitale de veci hazna publica ?

  Apreciază

  • Ce gluma proasta pentru un purtator ilegal de atribute umane. Randurile astea penibile iti apartin sau le-ai copiat dela sectia de diversiuni ale vreunui serviciu/’de salubritate’? Daca o faci pentru cativa arginti, aplica repede pentru un post la actuala guvernare caci te platesc regeste cat mai raman la putere si vei fi in companie ‘selecta’.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.