Marius Ghilezan -„Traian Băsescu, o candidatură cu termen redus”

 August 27, 2020

„Dacă Traian Băsescu şi-a pierdut vlaga electorală e fie că bătrâneţea i-a amputat naturelul simţitor, fie că a intrat la cacealma, fie că are o candidatură pe termen redus. 

Aflat la vârsta în care multe lucruri se înmoaie, bătrânul lup de mare nu-şi găseşte cadenţa de altă dată. 

Intrarea sa în dezbateri mărunte, în teme colaterale, lămureşte într-un fel motivul pentru care s-a înscris în cursa electorală pentru Bucureşti. 

La suprafaţă, ar părea că îşi împinge partidul de buzunar PMP mai în faţă, peste pragul critic de 5 procente. 

Mai pe la cotor, că s-ar răzbuna pe cei care i-au cântat prohodul şi au vrut să-i înghită partidul balama, prin obişnuita acţiune peştele mare înghite peştele mic. 

Esenţa dură a candidaturii sale trebuie căutată însă acolo unde liderul pemepist este lovit: la Nuţi şi la dosare. 

Pentru cei care ştiu să interpreteze luminile şi umbrele scenei politice este limpede că, în aceste zile, cel poreclit PETROV de către instituţia în care şi-a experimentat din tinereţe obedienţa, Securitatea, îşi negociază pentru sine şi pentru ea, Elena Udrea, clasarea dosarelor. 

Dacă într-o bună zi veţi auzi că se retrage din cursa pentru Bucureşti şi că îl va susţine pe Nicuşor Dan la Primărie, atunci o să vă fie limpede că Băsescu s-a jucat puţin doar pentru a-şi negocia albirea dosarelor şi nu de dragul bucureştenilor. 

Nu o să apară public NUP-urile chiar atât de repede. Dar ele vor fi ştampilate pe dosarele penale. 

Maurul şi-a făcut numărul. Maurul poate coborî periscopul. 

Doar naivii cred că Băsescu s-a înscris în cursă pentru că se plicisea acasă. Scenariile închise la toţi nasturii sunt cele care prevăd că Traian Băsescu capitulează înainte de finish. Şi aşa vor înţelege mulţi cine din statul ascuns face cărţile.

Urmăriţi-l, pentru a vă iubi şi mai mult libertatea!”

20 de gânduri despre “Marius Ghilezan -„Traian Băsescu, o candidatură cu termen redus”

  1. Vă refereați cumva, în ultima frază, la romanul lui Bogdan Teodorescu? Altfel nu înțeleg la ce pentru că libertatea aia adevărată n-a prea fost pe aici nici măcar un pic, să-i știm gustul s-o putem recunoaște. Hmmm… ! Poate prin parlament să fi trecut puțin. Da’ asta cred c-a fost de mult de tot.

    • @ George
      Întrebarea trebuie adresată lui Marius Ghilezan, autorul articolului.
      (De ce sunt atât de mulți internauți care nu citesc cu atenție articole, postări…? Dv știți? Pentru mine e inexplicabil)

    • Evident, acesta este explicația îngăduinței autorităților de a permite intrarea în țară a sute de mii de diasporezi din zonele roșii ale Europei, fără carantinare și testare. Doar o declarație pe proprie răspundere și promisiunea autoizolării din proprie conștiință.
      Așa a și ajuns Klaus Iohannis președinte, prin votul și propaganda armatei sale de strânsură alcătuită din români cu domiciliul stabil în România și fără carte de muncă în străinătate.
      De fapt, adevărata Diasporă (cca 3/4 dintre românii care au trecut granița spre vest), nu votează, pur și simplu românii serioși integrați în străinătate nu sunt interesați, sau nu au timp – pentru că… muncesc și plătesc taxe în statele de adopție.

      • Multumesc, m-ati luminat in privinta votului „diasporezilor”. Disperare mare.

  2. Nu știu despre ce negocieri este vorba, cred că motivația este mai simplă, se leagă de o răbufnire de orgoliu a unui om aflat vremelnic pe cai mari și în grațiile stăpânilor.
    Ultimul strigăt de … lebădoi.
    Rimează cu slugoi. Sau strigoi, dacă vă plac filmele horror.

    • Ce-i așa de complicat? Petrov poate rupe 7 până la 10 procente din „felia” celor „de dreapta”. Fapt care ar putea fi extrem de favorabil PSD-ului (doamnei Firea). Dacă renunță încă „se joacă”. Nu sunt orgolii, sunt calcule. Mai pe scurt – procente contra dosare albite. :))

  3. Sistemul democratic american a ajuns la un nivel periculos de jos al gropii de potențial. Niciun candidat nu mai oferă electoratului din State o perspectivă pe termen lung, un proiect de țară viabil, integrat armonios în concertul națiunilor planetei. Toată lumea se raportează la ceea ce și-ar putea dori, sau nu, China și/sau Rusia. Nu mai contează criza economică, conflictul falsei diversități (care s-a dovedit în cele din urmă groparul structurii de valori pe care s-a construit ,, civilizația” vestului sălbatic), gestionarea catastrofală a pandemiei, inegalitățile endemice, falimentul sistemelor educațional și de sănătate, ostilitatea interetnică, deriva morală și culturală.
    Contează doar imaginea circotecii electorale americane reflectată în dorințele prezumate ale celor doi lideri de care ditamai America se teme: Xi și Putin.
    Se aplică, altfel spus, un scenariu straniu de campanie exprimabil prin sintagma: ,, Spune-mi care este prezidențiabilul pe care nu și-l doresc liderii inamicilor noștri și pe acela votați-l”.
    Ar fi fost impresionant spectacolul colorat și poleit premergător alegerilor din toamnă (oricum mai interesant decât stupidele filme hollyoodiene actuale), dacă circul nu ar fi de-a dreptul rizibil, având în vedere că, așa cum spun cronicarii politici ai CNN, Xi și Vladimir Putin par că susțin candidați diferiți.
    Se spune că democrația occidentală este imperfectă dar nu există alternativă.
    Cine spune asta ? 😏

  4. PETROV TURNATORUL UN SMECHER SA SCAPE DE DOSARE.  NU VEDETI CE FATA DE RAMOLIT ARE? ESTE UD TOT CA NU STIE CE SE VA INTIMPLA CU DOSARUL DE TURNATOR SI JOACA SI EL ULTIMA CARTE..  MARE DERBEDEU A FOST ESTE SI VA FII .SILAAAAAAAAAA CIT CUPRINDE DE ACEST INDIVID.

    • IN OPINA MEA, BASESCU ARE „FLERUL , CURAJUL SI RABDAREA ” IN URMA UNOR ” NEGOCIERI „…CU PROMISIUNEA SUSTINERII DE A NU FI TRAS LA RASPUNDERE… ESTE USOR SA VINZI…CAND CEI CARE CUMPARA DEVIN IN TIMP STAPANI. BASESCU IN REALITATE , ESTE O MARIONETA ,CU VOIA SA …DIN PACATE O TARA SARACITA CU GREU MAI POATE FI READUSA PE LINIA DE PLUTIRE.

      A AVEA FLER, CURAJ SI RABDARE, TREBUIE SA AI DEMNITATE …PENTRU A LE INFAPTUI POZITIV, PENTRU EXZISTENTA UNEI TARI SI A UNUI POPOR , FARA A LE DEGRADA INDENTITATEA ! DIN PACATE ROMANII , RATACITI…INCA MAI PASTREAZA IN GANDIRILE LOR, GANDIREA DAUNATOARE!

      PS. A FI ORGOLIOS … NU INCERCA SA FI, ATAT TIMP CAT N- AI FOST DESTINAT!… ( BASESCU ESTE UNUL DIN PERSONAJELE CE INCEARCA, A FI ORGOLIOS!…) ( UN ORGOLIU, …NU POTE FI VIZOALIZAT, IN URMA UNEI EXZISTENTE PROPRI, CE TE CARACTERIZEAZA CA FIIND, O FIINTA NESEMNIFICATIVA! )
      ( ROMANIA CU AL SAU POPOR , IN MAJORITATE , A DEVENIT VIZOAL, NESEMNIFICATIVA…IN URMA UNOR GANDIRI ,” UMANE „, CU A LE LOR ORGOLOII NEJUSTIFICATE!)

      PENTRU DOMNUL ADRIAN NASTASE ROMANUL POLITICIANUL AUTENTIC!

  5. Domnul Basescu are fler. Are si foarte mult curaj, ceea ce nu este rau(trebuie sa recunoastem, domnule Nastase, cu tot respectul, doar cineva cu rabdare de fier si foarte mult curaj putea strabate prin toate hatisurile ursite de cei dinaintea lui), doar ca, personal cred ca de multe ori trateaza oamenii ca si cum ar avea de-a face cu valurile, cu uragane…nu-si da seama ca raneste. Nu stiu daca este chiar vina dumnealui. Si, cand este vorba de lectii, si le face, de foarte multe ori a dat dovada de seriozitate.
    E ceva ce nu inteleg, acel ceva care ii creeaza de fiecare data siguranta, acel ceva care ii ofera garantia reusitei, atunci cand doreste. Are foarte multe atuuri si cu siguranta se bucura de ajutorul unor persoane foarte bine pregatite in diverse domenii, si totusi acel ceva…

    De-ati putea sa va ,,ciomagiti,, pentru orgolii proprii fara sa ne mai raniti pe noi, ar fi ideal.
    Succesuri!

      • Hm! Nu e chiar ,,sah mat,, , mai degraba l-ati pus in ,,sah,, . Jucati putin cam…prea..superficial 😉

    • Dl.Basescu a avut un aport fundamental la ridicarea pe noi culmi a gradului de civilizatie si cultura in Romania, a intaririi rolului Partidului, si a contribuit decisiv la dezvoltarea pleni-potentiara a patriei noastre, Republica Securist-Mafiota a Romaniei! Uraaaa! Uraaaa! Uraaaa!

  6. De la „homo sapiens” trecem la „homo artificialis”?

    „…Elon Musk is due to demonstrate a working brain-to-machine interface as part of his ambitious plans to give people superhuman powers.
    His brain-hacking company, Neuralink, applied to start human trials last year….”

    Probabil ar beneficia si Traian sa se imperecheze cu o masina din astea, sa ii revigoreze mintea?

    https://www.bbc.com/news/technology-53921596

  7. „TikTok”, asa bat chinezii la poarta ta. Dar nu mai e nevoie sa bata, ei intra si stau cu tine, in timp ce culeg toate informatiile tale personale. Conform lui Trump toate companiile chinezesti sunt obligate sa furnizeze datele personale pe care le coleacteaza (lege data de Presedintele Xi in 2017).

    Interesant ca Germania nu doar ca nu vrea sa interzica TikTok, dar si-ar dori ca aceasta companie sa isi mute sediul la Frankfurt. „Tradare, tradare, dar sa stim si noi”. Ei, uite ca stim. Germania e in pat si cu China si cu Rusia, probabil sperind la avantaje strategice si mult profit in continuare. Cu un deget cearta Rusia si China, dar cu o mina le ia banii, fara problemele de constiinta. „Realpolitik” suna mai tare ca niciodata ca fiind cuvint nemtzesc…Risk-urile tot ale lor sunt.

    https://www.dw.com/en/why-has-tiktok-chief-executive-kevin-mayer-resigned/a-54725880

  8. AM OMIS O INTREBARE, ADRESATA CU SINCERITATE SI RESPECTUL CUVENIT, DOMNULUI PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE: JDERUL , FRUMOS , DIN IMAGINE SI PRIETENUL SAU DIN VIDEO CLIPUL ANTERIOR , SPER, DOMNULE PRIM MINISTRU CA ATI REZOLVAT PROBLEMA IN ASA FEL IN CAT AVANTAJELE SUNT DE COMUN ACORD?…

    AR FI PACAT SA FI AVUT O SOARTA NECUVENITA!… AVAND ASTAZI O DISCUTIE ,AMIABILA, CU O DOMNISOARA FARMACISTA , PE TEMA VIETII …I-AM EXSPLICAT IN MARE CE ESTE VIATA : VIATA ESTE SURSA BENEFICA EXZISTENTEI… ORCAREI FIINTE, UMANE SI NU NUMAI. VIATA CU A LE EI, EXZISTENTE, FIECARE CU AL SAU DESTIN , POATE EXZISTA SI FARA EXZISTENTA OMULUI . OMUL, NU POATE EXZISTA FARA ,ACEASTA VIATA IN TOTALITATEA EI!…

    IN PRINCIPIU : AM FOST DESTINATI CA EXZISTENTE , UMANE, ALATURI DE ALTE EXZISTENTE CU AL LOR DESTINE CE ALCATUIESC VIATA ACTOALA. NU SUNTEM DESTINATI… DE A READUCE, EXZISTENTA… INDIFERENT DE FORMA SI DESTINUL EI!

    PS. DACA VIATA NE- AR APARTINE…DE CE NE MAI RUGAM LUI DUMNEZEU…DUMNEZEUL , AUTENTIC…CREEATORUL VAZUTELOR…SI NEVAZUTELOR…

    NU TRAIM DOAR DOUA VIETII , ASA CUM SE VEHICULEAZA…VOM TRAI , VIETI , NEBANUITE! ( DUMNEZEUL AUTENTIC SI NU CEL CREEAT DE OAMENI, ESTE UN UNIVERS, NEMARGINIT, CE NU POATE FI CARACTERIZAT IN ZECI DE FELURI, DE GANDIRILE UMANE!

    CU RESPECT SI SINCERITATE PENTRU DOMNUL ADRIAN NASTASE ROMANUL POLITICIANUL AUTENTIC!… ( DOMNISOARA RESPECTIVA , I – A PLACUT ACESTA OPINIE, PERSONALA, MAI ALES , CAND AM FACUT O REFERIRE LA UN ASPECT , CE SE MENTINE IN PERMANENTA , IN SOCIETATEA UMANA, DE CE NU, ACEST ASPECT CARACTERIZANDU-L PE BASESCU SI NU NUMAI…( A FI OM…ESTE GREU, A FI O EXZISTENTA UMANA , IN URMA UNI ACT SEXSOAL , INDIFERENT DE INPREJURARI…ESTE SIMPLU! ( DIN PACATE , EXZISTENTA „UMANILOR”…A DEVENIT ACCENTUATA IN URMA UNOR INPREJURARI!… )

Lasă un răspuns