Sărbătoarea de nume pentru Adrian si Natalia

Calendarul ortodox consemnează, astăzi, sărbătoarea Sfinților Mucenici Adrian și Natalia.  Sfântul Adrian era, se spune, un om educat care, mișcat de fidelitatea și determinarea celor care sufereau în numele credinței – torturați fiind de autoritățile romane – a ales să treacă, la rândul său, la credința în Hristos și a murit ca martir. Este sărbătorit împreună cu soția sa, Natalia, care i-a fost un sprijin în perioada chinurilor îndurate și a murit la scurt timp după dispariția sa. Numele lui a rămas un simbol al hotărârii, al curajului și al credinței.

Mulțumesc tuturor prietenilor și cunoscuților care m-au felicitat cu această ocazie și le doresc, la rândul meu, să fie sănătosi si să nu mai gresească la vot. Iar celor care poartă numele de Adrian sau Natalia le doresc o zi cu bucurii, alături de cei dragi.

24 de gânduri despre “Sărbătoarea de nume pentru Adrian si Natalia

    • LA MULTI ANI DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, MULTA SANATATE SI INPLINIREA DORINTELOR SUFLETESTI ALATURI DE CEI DRAGI!

      NE DORIM DIN SUFLET , CEI CARE VA APRECIAZA SI VA RESPECTA , SA NE FITI MEREU ALATURI SI IN PREUNA ,ASA CUM IN NENUMARATE RANDURI ATI MENTIONAT ,SA FIM IN PERMANENTA OPTIMISTI, MAI ALES CA ALEGERILE APROPIATE NE OFERA SANSA , UNICA, DE A VOTA PSD, FARA A MAI AVEA DUBII!

      CU SPERANTA RE INTOARCERII IN POLITICA ROMANA , ARATANDULE…CA ADRIAN NASTASE, POLITICIANUL AUTENTIC, NU POATE FI INVINS, FIIND DESTINAT A FI MEREU INVINGATOR , VA UREZ INCA ODATA ,LA MULTI ANI!

      CU SINCERITATE PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, ROMANUL ,POLITICIANUL AUTENTIC!

      PS. A FI DESTINAT SA FI UN INVINGATOR , NU IGNORA DESTINUL! INVINGATORII AUTENTICI…SE NASC DOAR CAND TIPURILE DECID!

  1. Am citit un articol interesant al Domnului Cristoiu in care dinsul argumenta ca timpul nu va avea rambdare cu PSD sa re restructureze pe o lunga durata de timp. Am retinut insa ca, parte a acestui proiect de modernizare al PSD, ca fi cerinta ca PSD sa devina docil si ascultator de ce i se dicteaza din exterior, mai ales in ce priveste Justitia. Astfel vor fi scoase din agenda PSD toate „controversele” din domeniul Justitei. Ori, mie mi se pare ca este o declaratie de incompetenta, sa ai un Guvern, de orice culoare, care nu are in „agenda” managementul Justitie, atunci cind Justitia insasi este deturnata de alte puteri, sau nu este capabla sa se reformeze, ca sa apere drepturile cetatenilor, ceea ce este un principiu de drept european si democratic.

    https://www.mediafax.ro/editorialistii/ion-cristoiu-de-ce-va-esua-proiectul-reconstructia-psd-19520722

  2. Romania tinde sa devina un fel de ecou al partenerului strategic. Cand partenerul fulgera, Romania ingana, cu intarzere si anemic, un fasait amarat care se vrea tunet. Nici macar slugi perfecte nu suntem in stare sa devenim. Iar sluga de doi bani nuprimeste, de regula, decat dispret, daramite vize si alte acareturi.
    Bunaoara, am putea prelua din folklore-ul nord american sintagma ,,Make Romania Great Again”. Ce inseamna acest motto ? In esenta, prevalenta legislatiei interne asupra celei internationale. Ce face Romania ? In stilul carateristic unei slugi mutante, Romania face exact viceversa, fara nici cel mai mic discernamant.
    Daca nu intelegeam pana acum ce inseamna democratie originala damboviteana, acum totul pare extrem de limpede.
    Dar exista o speranta, ca ne vor invada investitorii si corporatiile din State si din alte spatii (indepartate) anglo-franco file pentru a produce cipuri si altele asemenea, dar asta se va intampla, probabil, dupa ce vom cumpara vreo zece milioane de doze de vaccin, musai de provenienta corecta politic, indiferent de eficienta acestuia. Dar mai intai trebuie sa ne asiguram securitatea la granita de est, evident pe multi parai imprumutati, nu cumva sa ne intepe agentii rusi, sau chinezi, reali sau virtuali, cu niscaiva noviciocuri, mult mai toxice si periculoase decat deja banalizatul virus ,,scapat” (evident cu intentie) din laboratorul din Wuhan. Apropo, daca chinezii sunt atat de buni in a confectiona un virus deosebit de inteligent in a se adapta, nu inteleg de ce nu sunt luati in serios cand ne spun ca testeaza deja, in faza a treia, cateva variante de vaccin, care sunt tot virusi.
    Inteleg, furia corporatiilor, care spera sa dea tunul mileniului, tinde catre incadescenta. Nu este de ici, de colea, sa produci degeaba miliarde de flacoane in asteptarea febrila a ,,elixirului bun” anglo-american. Poate se va ivi miraculos taman inainte de alegerile pentru Casa Alba (intre tuse si junghi). In fine, sunt mari fracturi logice in argumentatia diversilor analisti de pe tot felul de site-uri si retele care orbiteaza in jurul lui Google, dar cine baga in seama inadvertentele ? Putini… Pentru asa ceva iti trebuie creier si autoeducatie, nu mimetisme.
    ..Vad ca unii dintre domniile voastre nu ma cred, simt asta de la distanta. Daca nu, atunci trebuie sa-l credeti macar pe Klaus Werner Iohannis, atunci cand va/ne spune ca pe-se-de este de vina pentru ca Romania este, la propriu si la figurat, la periferia Imperiului. Pe-se-de (prin fostii sai lideri incarcerati) a incercat sa faca o Romanie mai putin dependenta de ordinele stapanilor, fara sa realizeze ca pentru a atinge un anume nivel, ai musai nevoie de putirinta, in sensul bun de capacitate de a crea echipe puternice si de a mobiliza romanii pe termen lung intr-o constructie strategica viabila timp de generatii. Iliescu si Nastase au fost o perioada scurta de timp istoric pe cai mari, dar acestia din urma au devenit, treptat, biete martoage. Cat despre Liviu Dragnea….ce sa mai spun ? Iata personificarea naivitatii.
    Pe-se-de-ul de acum ne spune ca a trecut vremea liderilor. Sunt perfect de acord. Este timpul slugilor.

  3. @Adrian Nastase, unde a-ti gasit poza cu „Gentilhomme Valaque”? Stim cine e in poza, cum il cheama si in ce an si-a mincat malaiul? 🙂 Sunt foarte suprins: daca ii dam mustata jos, il tundem mai in profunzime, ii punem blugi si addidasi, si in background un Jeep, ptiu, ptiu, zici ca va vorbesc peste veacuri LOL. Imi displace insa postura, cam gay as spune, dar „politically correct”, cu minutza aia asa rasfirata prea elegant. Si ce e cu shoshonii aia femeieshti in picioare? Bine ca nu are peruca…sau are?

    • trexsr, imaginea este o gravură colorată de mană din volumul O sută de stampe reprezentand diferite natiuni din Levant. Ele au fost desenate de J.-B. Vanmour si gravate de Bernard Baron, in 1714. Am cumpărat-o de la brocantă, in Franta.

  4. Azi nu mi-am consultat calendarul ortodox, insa un „La Multi Ani !” cu sanatate, este intotdeauna de bun augur.

  5. Ambasadorul Kuzmin declara: „Nimeni nu planifica un atac asupra Romaniei”. Bun, speram ca dinsul sa vorbeasca despre Rusia nu despre toata lumea. Dar tot e bine sa aflam ca nimeni nu o sa ne atace, pentru ca stie dl Ambasador.

    OK, banui ca dinsul se referea totusi la Rusia, sau conducatorii sai politici si militari, pentru ca reprezinta diplomatic tara asta – si liderii sai – la Bucuresti.

    „Romania face, de fapt, ceea ce trebuie pentru apararea teritoriului american…” mai afirma dl Ambasador.

    Intrebare retorica: si Ungaria, si Cehia, si Slovacia, Lituania, Estonia, Letonia, Polonia, tari NATO, la fel si ele, apara teritoriul american, si nu teritoriul lor?
    Sau, alta intrebare retorica: Romania Socialista era membra in Pactul de la Varsovia ca sa apere URSS?

    Romania a dus in permanenta in istoria sa o politica de aliante care sa ii asigure securitatea, pentru ca neutralitatea nu poate fi o solutie, data fiind pozitia sa strategica. Nu, turci, austro-ungari, si rusi, nu ne invadati militar pentru ca am spus ca suntem neutri! Istoria ne arata ca nu tine cu neutralitatea in zona Romaniei. Dogovorilisi?

    Romania se apara, si prin descurajare, si alte metode, atit pe sine cit si pe aliatii sai NATO, conform angajamentelor asumate. E putin rautacios sa afirmi ca tarile astea de fapt apara „teritoriul SUA”, dar, nu e o problema, decit de stil. Stim ca si Rusia „apara” Ucraina, incalcindu-i militar suveranitatea, fragmentind-o teritorial si atasindu-si prin incalcarea tuturor conventiilor internationale un teritoriu care apartine de facto Ucrainei, in pofida pretentiilor istorice rusesti, care nu au a face cu semnatura liderilor sai pe documentele internationale care garantau integritatea si suveranitatea tarii vecine. Cine ne garanteaza ca dupa Crimea nu urmeaza Republica Moldova sau Transnistria (cel putin pe asta inca nu au recunoscut-o rusii, ceea ce e un plus mititel in razboiul inchetat de acolo)?

    Stim ca Rusia de fapt „apara” Romania, dominind in Marea Neagra, si angajindu-se ostentativ in extercitii militare de mare amploare, cind o tara mititica ca Romania nu are capacitatea sa naval-militara sau aeriana. Sau poate era un show de muschi rusesti pentru Erdogan? Nu aflam de la dl Kuzmin de ce e nevoie sa sparie Romanie si aliatii in asha hal, de-au zburatacit toti pescarusii de la Constanta. Nu mai stiu nici ei unde e mai safe.

    Daca intentia Rusiei este sa urmarim un „thriller”, si apoi ne spun „nu va speriati, nu va invadam”, nu inteleg de ce s-ar speria ei ca vor fi militari americani mai multi in Romania, si cind NATO si SUA le spun insistent „nu va speriati, nu va atacam”.

    Sa ii doresc insa dlui Ambasador : „Mnogo uspehov v diplomaticeskoi rabote”. Mai multe decit pina acum.

    https://www.mediafax.ro/externe/ambasadorul-rusiei-nimeni-nu-planifica-un-atac-asupra-romaniei-analizam-situatia-pentru-a-ne-putea-apara-de-un-posibil-atac-al-sua-video-19522390

    • Răspuns la întrebarea retorică: DA.
      Cu o mențiune: Când țările vizate își vor da seama că nu sunt decât avanposturi militare dispensabile ale unui unchi dezaxat, își vor reconsiderare… pozițiile.

      • Norocul tau e ca americanii nu iti servesc ceaiuri cu efecte miraculoase, asa cum serveste Rusia opozantilor sai ideologici.

    • Ambasadorul rus, poate inconștient, arată cât de slabă și incapabilă este armata rusă, dacă cca. 2.000 de americani aduși în România, din cei 5.600 relocați din Germania, au reușit să-i sperie pe ruși în așa hal încât, toată ziua, bună-ziua trâmbițează pericolul pe care America, prin cei câțiva americani îl reprezintă pentru măreața și puternica Rusie.

      Poate mai multă demnitate nu le-ar strica celovecilor.

      Sau poate că prezența acestor americani în prima linie de vecinătate, le strică socotelile rușilor pentru potențiale invazii după provocarea unor incidente. Că doar nu degeaba își mențin ilegal trupele pe teritoriul Republicii Moldova.

      Un atac rusesc cu victime printre americanii staționați ar constitui un „casus belli”.

      • Scenarii infantile, nu tocmai compatibile cu un om cu vârsta și experiența dumitale. Ești un experiment tipic asupra căruia se aplică sintagma ,,Ce face ura din om..”

Lasă un răspuns