In asteptarea alegerilor

Vor fi alegeri. Pană la sfarsitul anului. Locale, parlamentare, americane.

Nu tridimensionale, in natură ci cu prompter. Am urmărit cateva secvente de la Conventia Partidului Democrat din SUA. Doar cateva secvente pentru ca atacurile si criticile la adresa guvernului Trump erau atat de dure incat nu voiam ca ambasadorul Zuckerman să afle că m-am uitat la televizor.

In Romania, sezonul de toamnă al alegerilor incepe cu alegerile din cadrul Congresului PSD. Tot on-line. După postarea anterioară, unii au aflat, la 10 ani distantă, că am vrut să candidez la postul de presedinte al PSD. Le multumesc pentru incredere.

Campania electorală pentru locale se va desfăsura sub semnul alertei. Vom afla mai multe despre cei care pleaca decat despre cei care răman. Din cand in cand, stiri despre clanuri, despre incendii sau accidente de circulatie. Pe litoral, cetătenii sunt indisciplinati. Banii dati de guvern către retelele media sunt folositi cu elegantă.

La Cornu, ne pregătim pentru iarnă. Care, după alegeri, va fi lungă.

26 de gânduri despre “In asteptarea alegerilor

  1. Finut si subtil ca intotdeauna, ar fi benefic pentru toata lumea ca cei de la PSD+ Ciolacu(presedinte?!) sa ia notite din ideile prezentate de dvs….
    Fara periaje, sigur PSD ar arata altfel cu un Nastase presedinte! Ce pretentii poti avea de la un fost sofer? Cata diferenta intre trecut si prezent! …

    • La fiecare patru ani i se cere PSD sa se schimbe si s-a tot schimbat pana a”evoluat”de la Nastase la Ciolacu.Ca vechi membru PSD sunt total nemulțumit de faptul ca PSD nu nominalizează cel puțin patru-cinci candidați.Imi pun întrebarea de ce stau pe tușa oameni ca:Titus Corlățean,Șerban Nicolae,Petrescu și nu in ultimul rând Plesoianu?

      • @ Adrian Horge
        La ce să nominalizeze?
        Dacă vă referiți la alegerea președintelui partidului, nu nominalizează nimeni pe nimeni. Oamenii își depun candidatura dacă vor, dacă nu – nu, iar delegații la congres, peste 1500, votează.
        Candidatul care obține cele mai multe voturi, devine președinte.
        Dv ați vrea ca oamenii să fie puși candidați obligatoriu? sau cum?
        Ia, vedeți, că vă faceți de rușine ca vechi membru PSD…

  2. Sper că ambasadorul României la Washington și-a manifestat public satisfacția pentru felul în care președintele Trump i-a bumbăcit pe „baronii” Partidului Democrat…

  3. Incepeti asa:
    „Vor fi alegeri. Pana la sfarsitul anului. Locale, parlamentare, americane.”
    Propun „un nou inceput”:
    „Vor fi alegeri. Pana la sfarsitul anului. Americane, americane, americane.”

  4. @Petru Rares, re. raspunsul tau pe un thread anterior, AUGUST 20, 2020 LA 11:17 PM

    Eu am dat chiar un citat in care dl. Severin vorbeste de noi „formule de securitate nationala”. Nu stiu cine citeste mai atent, eu sau tu.

    Repet pasajul sau din textul postat pe blog:

    „…A gândi la noi formule de securitate națională, în acest context, nu înseamnă antioccidentalism și nici simpatii ruso-asiatice, ci maturitate patriotică. Nimeni nu vrea să înlocuim actualele alianțe cu altele, dar nici nu mai putem rămâne doar cu ce avem. Și nimeni nu poate accepta să ne dovedim loialitatea față de unii dintre aliații noștri, intrând în război cu alții….”

    Dl. Severin vorbeste des mult, si spune des, putin. Un alt exemplu:

    „…Se susține cu insistență că PSD, eventual stânga românească în întregul ei, este, prin esența sa, antioccidental/ă, rusofil/ă și/sau pro-chinez/ă. Aceasta implică faptul că în nici un caz nu poți fi pro-occidental și rusofil / sinofil în același timp. Prima afirmație este pur și simplu, mincinoasă. Cea de a doua, reflectă o gândire simplistă, primitivă, maniheistă, neevoluată….”

    „Se sustine” de cine? Si cu ce argumente? E poate un stereotip ce il regasesti intr-un anumit segment de media, dar nu cred ca e impartasit larg de populatie, pentru ca PSD chiar nu este rusofil sau sinofil si nici rusofob sau sinofob. Problema domnului Severin insa este legata de logica. Dansul afirma implicit ca, de fapt, poti fi si pro-occidental si rusofil si sinofil. Dar, cum ne-a obisnuit, a umflat balonul cu bune intentii si i-a dat drumul, do svidania. Ce inseamna sa fii si pro-occiental, si rusofil si sinofil? Nu ne spune si imprima in masele proletare, pardon, „masele maneliste”, idea simplista, enuntata de dl. Severin. Desi dl. Severin se plinge de abordari maniheiste, in realitate dansul evita prin manipulari simpliste ca realitatile in politica internationala sunt complexe si au repercursiuni in relatiile economice. E vorba de parteneriatele pe care le faci, si relatiile preferentiale pe care le ai cu partenerii strategici in comparatie cu cei care nu ii consideri parteneri strategici. E vorba in primulrind de securitatea colectiva, a statelor NATO, unde fiecare stat trebuie sa adere la anumite principii de lucru colective, in materie de securitate.

    Mai mult, strict despre „rusofobie”, dansul nu detaliaza asa cum ne-a obisnuit, dar realitatea este ca nu Romania este cea care nu isi doreste o relatie buna cu Rusia, ci Rusia, pentru ca mentine „inghetate” nu doar trupele sale „de pace” in Transnistria, dar orice discutie pe subiecte istorice si litigioase intre Romania si SUA. Mai mult, provoaca tensiune maxima in Marea Neagra, si se apropie ei de noi si de NATO cu trupe sub acoperire si armament in Ucraina. Eu sunt cei care au intretinur conflictul militar permanent de ani de zile, amenintind stabilitatea in zona Romaniei. Ei ne desconsidera din start ca suntem „vasali” ai SUA. Da, sunt aspecte care indica spre un anumit grad de vasalitate, precum declaratiile Ambasadorilor SUA care se baga in toate chestiunile politice si altele ce nu tin de mandatul de reprezentare diplomatic. Dar, aici e vina politicienilor din Romania, care nu replica si nu iau masuri care sa arate ca vrem sa fim parteneri si nu vasali.

    Nu ii contest bunele intentii si bunele sentimente patriotice domnului Severin, dar ii contest anumite pseudo-abordari pe care un profesor nu ar trebui sa le aiba.

  5. Am vazut acum ca dl. Ciolacu i-a raspuns dlui Zuckerman referitor la o declaratie pe care acesta a facut-o despre traficul de persoane. Foarte bine, sa spuna ce are de spus!
    Nu pot eu sa comentez ce a facut sau nu acest Guvern sau Parlament in materie de trafic de persoane, insa, realitatea este ca in functie de succesul politicilor de combatere a traficului de persoane, SUA va analza si hotari sa aplice Visa Waiver pentru Romania.
    Daca insa vorbim in general de criminalitate, cred ca exista spatiu sa discutam despre reciprocitate, pentur ca nici Romania nu isi doreste ca SUA sa exporte criminalitate in Romania. Cum nu sunt expert pe problemele astea, ma opresc aici cu cometariul pe tema asta.

    As vrea insa ca o nota sa adaug ca sunt putin impresionat de aceasta abordare „diplomatica”, lipsita de viziune pe termen lung. PSD, ca si Partidul Republican au unele lucruri comune pe plan ideologic, cum ar fi aspectul „national” al politicilor in fiecare tara. Sigur, social-democratia predata la scoala e in opozitie cu (neo) liberalismul si liberalismul clasic, cu care insa nici PNL nu prea are nimic in comun, de grija alegerilor probabil.

    https://www.mediafax.ro/politic/ciolacu-raspunde-acuzatiilor-lui-zuckerman-19506419

  6. @Adrian Nastase: „…unii au aflat, la 10 ani distantă, că am vrut să candidez la postul de presedinte al PSD. Le multumesc pentru incredere….”

    Aveti increderea mea perpetua 🙂 Sunteti nu doar un om bun, cu suflet, dar cum am afirmat deseori, un lider autentic, cu o cultura deosebita, cu talente multiple, care are permanent un proiect de tara la purtator. Regret doar ca nu aveti mai multi sustinatori care sa conteze. Eu sunt prea departe sa pot ajuta mai mult decit cu comentarii pe blog, si cu gandul bun. Dar, never say never…

  7. Pentru ce sa plateasca la haimanale prin mass media? Sa-i laude p-astia care candideaza? Banii trebuie alocati cu cap, pentru proiecte sanatoase legate de zonele cu probleme, zonele fara canalizare, mediu, fauna..sa nu va mai supere porcimea, mistretii, sa refacem padurile..sunt atatea de facut, nu de intretinut haimanalele de la tv. Nu le convine, sa se duca unde cred ei ca vor fi tinuti in carca, ca niste handicapati. Un om de rand se reprofileaza atunci cand nu mai merge jobul pentru care era pregatit. Astia de pe la tv intotdeauna s-au vaietat, cu case de vacanta cu tot, ca niste handicapati(sa ma ierte cei cu handicap, n-au nicio vina), ca niste escroci ce sunt. Au stat ca molima in carca cetateanului. Dumneavoastra de aceea v-ati mutat la Cornu, vreti ca nepotii, copiii dumneavoastra sa stea intr-un mediu sanatos si sa aiba la ce se uita la tv.? Nu cred. Televiziunea este cancerul societatii. Stiti foarte bine.
    Din pacate, in Romania fuecare leut conteaza, nu ne permitem sa stricam orzul pe gaste.
    Trebuie sa punem osul la munca. Avem multe de recuperat

  8. Am trecut si eu in revista transcriptul ce contine cuvintarea lui Biden (linkul mai jos). L-am „frunzarit” – ce imi place cuvintul romanesc !!!- repede pentru ca este un discurs gretos de populist, fara substanta, doar cu niste declaratii ieftine, si ceva poezie ca umplutura. Multa, multa, umplutura, forme fara continut. Mult „Star Wars” pentru mintile spalate cu filme Hollywood, si accente pe batalia intre „lumina” (El Biden) si „intuneric” (El Trump). Da, SUA o sa ajunga in Rai cu Biden la carma…sau poate in comunism, pentru ca si acolo se promitea „fiecaruia dupa nevoi”.

    Am retinut ca,in relatia cu China, sub Presedentia lui, SUA va produce material medical la ei acasa. Nimic despre relocarea investitiilor americane inapoi acasa, pentru a crea joburile pierdute sub varii Presedentii democrate, inclusiv a mult laudatului Obama. Nimic despre furtul de informatii en-gross al chinezilor cu mustati false amplasati in SUA de regimul comunist chinez si serviciile lor aferente. Nimic despre acesta noua China mult mai agresiva cu vecinii, dar si cu alte state. Nimic despre incalcarea flagranta a drepturior omului in China si aparenta incarcerare in lagare a sute de mii de uiguri, cetateni chinezi. Nimic de Hong Kong.

    „…We’ll make the medical supplies and protective equipment our country needs. And we’ll make them here in America. So we will never again be at the mercy of China and other foreign countries in order to protect our own people…”

    Despre Rusia a amintit intr-un context foarte discutabil si anume ca Rusia ar fi platit pe talibani sa ucida soldati americani, o chestie inca nelamurita pe deplin, cel putin nu public. In politica externa, cind nu ai certitudini pe o anumita tema, nu te apuci sa te infunzi intr-o dezbatere. Erau mult mai multe teme interesante de abordat in relatia viitoare cu Rusia. De unde nu e nu ai ce cere.

    „…Under President Biden, America will not turn a blind eye to Russian bounties on the heads of American soldiers. Nor will I put up with foreign interference in our most sacred democratic exercise – voting….”

    Nimic despre relatia cu NATO, nimic despre relatia cu UE, nimic despre relatia SUA cu alte state sub o Presedentie a lui. Zero barat la politica externa.

    https://www.cnn.com/2020/08/20/politics/biden-dnc-speech-transcript/index.html

  9. trexsr

    pa Ziditiorul te intelege .. ca eu , sigur!, nu!! (Si nici Luci ala mai intunecat…. tocmai s-a rastit la mine ”de unde eu insumi sa sriu ce vrea trexsr ? Ce nuaai auzit ce credea Einstein ca e inifinita? B..e”)

    hai sa megem chiar la ce conteaza in analiza lu Severin

    Alianțele și parteneriatele pe care ne-am bazat securitatea, se zgâlțâie din temelii.

    Marea Britanie a părăsit UE. Turcia face figură de dizident în NATO. Flotele Franței și Turciei, doi membri NATO și parteneri ai României, s-au confruntat în Mediterana. SUA dă semne că nu mai garantează pacea în Europa și totodată își mută centrul de interes în Pacific, escaladând controversele cu China și cerând României să intre, la rândul său, în confruntare cu această țară ce ne-a fost mereu prietenă și de care, pe deasupra oricăror eventuale diferențe ideologice, ne leagă mari interese ținând de echilibrul strategic global. Prin simetrie cu ceea ce s-a întâmplat în timpul Războiului Rece, SUA va încerca să se apropie de Rusia, care acum este o putere de rang secund, pentru a tempera ascensiunea Chinei, ca putere de prim rang în devenire. În același timp, relațiile Germaniei cu SUA sunt tot mai tensionate, ceea ce împinge Berlinul spre un alt pact cu Moscova, căreia Washingtonul îi este, ca totdeauna, profund ostil. Germania, oficial aliat al României în NATO și UE, va domina energetic Europa, în parteneriat cu Rusia; SUA se opune acestui parteneriat și cere României, în numele relației strategice româno-americane, să o facă, la rândul ei, în mod deschis, cu riscul de a fi prinsă în cleștele germano-rus. Totodată, cere României să nu se apere împotriva unei atari încercuiri, consolidând parteneriatul cu China.

    E buna .. cea mai bina din cate am citit dar am unele obiectii (pai nu as fi io, Bizonu’ nu?)
    1) Nu e sigur ca SUA va incerca sa se aporpie de Rusia. Sau ca Rusia va accepta!
    2)”Germania, oficial aliat al României în NATO și UE, va domina energetic Europa, în parteneriat cu Rusia” musiu Adi ar trebui sa tina cant ca in acesta ipoteza NATO e .. la timpul trecut , perfect compus sau chiar plus quam perfect . Ca NATO a avut ca scop sa tina Rusia AFARA
    si Germania
    JOS

    Din pacate in ultimii 30 de ani Despartamantu potomachez cam uita cestia cu DOWN!
    3) Flancu Estic al NATO se compune azi din Polonia si Romania! AM dubii la c9ontinuitaea liniei pe S-E.

    Ich spreche SUA sunt obligate sa gliseze catre Pacific. De fpta trebuiau deja sa glizeze insa ua pierdut timp pretios cu „iasomii” si revolutii islamiste

    Germania si Rusia.. Sa zic asa de cand Gobya ridict nitel poalele si a zis „ia geana bulan la Siberia” Nemtia isi cam pierdu uzul ratiunii . Tehnologia germana plus reusrsele siberiene … auuuuuu!!!!!

    Dar la Siberia sunt mai multi pretendenti!
    Si bien plasat este Imperiul de Mijloc. Ca are resrsa umana necesara !!!

    Si astea fiins zise i treacat mai trebuie sa zic ca e naspa veru muci ptr America..

    Acu incearca sa dea in cpa lu Huawey .. si la dracu cu palavrele despre comert egal si concurtenta !
    Insa cu ocazia asta se decopera ca de fapt chinezii sunt mai avnasati decat se putea crede…
    Cica Huawey are un excelent colectiv de proiectare ptr microprocesoare!
    Cica masinile care produc cipuri sunt produse de o singiura firma … olandeza!!

    Deci , SUA nu produc cipuri. Nici masini care sa produca cipuri!
    Si daca se observa niste declaratii, inclus a lu Zaharescu de la Embassy , nu au nici o oferta ptr 5 G !!!
    Adica o tehnologie de varf care … care … sau mai bine zis SUA vor trebui ssa o importe!@@

    Insa .. din cate stiu eu chienzii sunt prevazatori. Nu m-as mira prea muot daca vor anunta ca incpe productia de masini unelte cu care sa se produca .. cipuri!!!! Ar fi cam naspa very muci nu?

    Si … diversele presoini asura Huawy samd in m mod normal ar fi trenuit sa ii faca pe sinezi sa dea un pic de atentei dezvoltarii unor sisteme sfoptware care sa inlocuiasca pe cele americane. De la Android la Windoiws si diferitele platforme sociale.
    Olalala !
    Dunoald Duck tocmai a zis ceva ca Tik Tok trebuie sa vanda iute la o firma muricana …. partea sa de poata din Muntele de Aur …. SUna cam ca dracu rosu nu?!

    In ce ne prveste ..
    cum am zis NOI suntem flancul de Est. Da nema „ajutoare militare” ci platim miliarde banii jos si inainte ca la „fete”.
    Noi suntem invitati sa renuntam la o eventuala oferta Hauwey si sa luam evemtual de l;a Ericson.. Si intricat reteau 3 si 4 g a fots dezvolatata cu componente Huawey asta ne-ar putea costa in plsu catve milairde de $$$$$$$. Destule!! Ca sa inlocuim piesele vinovate de „comunism”.
    Asta ca dovada a angajamentlui nostru „atlantist”. Cam scump…

    Noi, deja am renuntat la o cooperare cu chinezii in constuctia a 2 grupuri nuclearoelectrice. Asta dupa ce unii mai pccidentali s-au arata cam dezinteresati! Si mai recent Mike Pompeo la Praga Pompeo și premierul Andrej Babiš pregătesc terenul și pentru a ajuta Republica Cehă să-și construiască rețeaua 5G și să-și extindă infrastructura energetică. „Cehii intenționează să construiască trei noi centrale nucleare până în 2040. Ofertanții potențiali ai contractului includ compania americană Westinghouse, Rusia Rusatom și China General Nuclear Power Corp. Pompeo a spus că lucrul cu o companie americană ar fi „o oportunitate excelentă pentru creșterea securității energetice pentru Republica Cehă și pentru întreaga regiune.” Da ptr cele 2 reactiare ale noastre canci , nema , zero oferte muricane!
    Pferta murican a fots en untata de James Petit ca ncumca o eventuala unire a Rep Mildova cu Romania „nu este o alegere practică şi nu este o alegere care va face lucrurile mai bune”. Daca ma iau dupa asta SUa sunt un partener de nadejde al .. Rusiei!!!

    Insa ce este cu adevart ingrijorator … este ce dracu se intampla in SUA?!

    Ca o zice Adi Zaharescu de la Embassy ca cum România poate accepta revoluția 5G și să evite Revoluția Culturală Chineză. insa revolitai cultirala dupa model maiost este in SUA!!!!
    Si ca situatia nu se va calma prea curand : https://www.vox.com/policy-and-politics/2020/8/18/21371964/2020-transition-integrity-project-simulation-trump

    ba! Nu stiu cum sa zic .. insa eu am dubii in privinat „alasistilor:d etip Kagan-Nulanda samd….. Si zic ca rezultatele politcii extrene a SUa imi confoitma dubiile!!!
    Deci nu este nitekl cam prea mult sa mi se caeera sa imi stric raltiile cu China? Si pentru ce?

    • @Ghitza, foarte pe scurt ca ma chiama nevasta 🙂
      Tu pui niste intrebari de bun simt. De ce nu coopereaza SUA si cu Romania la centrala nucleara si doar uc cehii? Dar i-a intrebat pe cineva pe americani in Romania daca vor sa coopereze cu noi in domeniul asta? Dl. Iohannis, dl. Orban dl Ciolacu? Eu nu am auzir in presa nimic despre asta.
      Batalia este intre sistemul liberal-democratic si cel totalitar mercantilist. Este un razboi intre Occident si China. Vrei sa te conduca China sau SUA? Rusia nu are practic loc in dicutia asta.
      O sa revin, dar astept depesa ta 🙂
      Sa fi sanatos!

  10. Ceea ce e cu adevărat deprimant nu-i spectrul unui viitor tulbure ( ne-am acomodat cu ideea ) ci faptul că cei ce puteau întreține vii speranțele au fost înlăturați din sfera decizională. Sau au făcut singuri pasul înapoi. Ne putem imagina forța pernicioasă a fenomenului dacă cineva de calibrul dumneavoastră este silit să-și trăiască resemnat exilul. Mă simt chiriaș în propria țară.

  11. Astea ,,locale, parlamentare” de pe aceste meleaguri nu conteaza. Doar avem ,,guvernator”. Alea,,americane” insa … Sunt mult mai ,,specialisti” in a mima ,,lupta pentru putere”. Cat au stat republicanii? 4? Daca sunt parolisti si respecta ce-a fost din ’80 incoace mai rezista inca 4. Da’ tre’ ca macar ,,coloniile” sa nu se prinda cum sta treaba, ,,liderii” acestora muncind cu sarg sa explice populimii care-i ,,calea de urmat” daca ,,vrem si noi ca ei”. Ce sa-i facem daca dupa ,,revolutie” n-am avut ,,minti luminate” care sa puna bazele unui stat ,,democratic”. Majoritatea covarsitoare a ajuns sa se ascunda dupa ,,masca invizibila”. Aia cu care s-au trezit ,,pe figura”, pe nesimtite, s-au obisnuit, iar acum nu mai vor s-o dea jos fiind convinsi de ,,specialisti” ca ,,face bine”. Pe timpuri se mai alina omu’ cu cate-o ora pe ,,vocea americii” sau ,,europa libera”. Da’n zilele noastre au ,,curatat” tot. Au venit cu ,,streaming”-ul (un fel de coloseum) si se pregatesc sa ,,implementeze” cinci ge-ul. Asa ca sa fie mai rapid de descarcat continutul unui telefon/ tableta/ laptop/ pc in doar cateva minute.
    Dintr-o alerta in alta sigur poporul de pe aceste meleaguri, devenind foarte docil si fiind deposedat de ,,toate uscaturile”, se va deplasa pe drumul stabilit, ,,ca vitele” (vorba ,,indragitului” regizor care dupa ce-a lansat soparla stabilita se plimba de colo colo cu ,,explicatiile” care omului sanatos ii ,,fac mai mult rau decat bine”).

  12. Biden nu este un mare prieten al Romaniei si pare permeabil la propaganda iredentista ungara .
    Nu se lauda , tantos ca un curcan , prin cartile lui , in anii 90 , ca i-a repezit pe conducatorii romani care sperau de la integrarea atlantica siguranta in fata iredentismului ratoindu-se la ei ceva in genul ‘” daca asta credeti nu o sa aveti deloc nici o integrare ” ?! ?! ?!
    Apropo de acesti anglo-saxoni , ce incredere putem avea in ei , citesc o monografie a lui Benes si vad ca primii in Europa care s-au deschis revizionismului ungar in anii 20 au fost britanicii , inaintea Italiei .
    Ungurii faceau trafic cu moneda falsa , au fost prinsi dar Times nu credea , dupa aceea simpatii britanice pentru marii injunghiati la Trianon cu imprumut funciar ungar de la Londra si campaniile de presa ale lui Lord Rothermere …
    Si tot din monografia Benes , o alta mare deziluzie din partea celor pe care-i credem frati dar ei nu ne vad frati , italienii , nu e vorba aici de Palatul Belvedere de la Viena – in 1919 cehii erau incadrati militar de italieni , atat de bine ca armata lui Bela Kun i-a batut si i-a pus in mare dificultate , cehii au schimbat rapid incadrarea italiana cu cea franceza , tot italienii sustineau Austria si Ungaria impotriva natiunilor oprimate – calcul privitor la Dalmatia unde nu-i vedeau cu ochi buni pe slavii de Sud …

  13. Dom Ghita, tocmai am citit unul dintre cele mai bune comentarii pe care d-ta le-ai postat in ograda virtuala (inca) libera de dictatura. Din pacate, sufla peste aceasta ograda un vant din ce in ce mai rece, care a ar putea face chiar si din climatul Siberiei o forma tolerabila de primavara relativa. Nu peste mult timp, vorba domnului Nastase, se va instaura in Romania o iarna politica lunga, de-a dreapta glaciala, care ne va egaliza pe toti inghetandu-ne si intepenindu-ne in puncte diferite de retea (unele mai sus, majoritatea mult mai jos), fara putinta de acces la grade de libertate. Cine se va pozitiona corect, isi va putea alege totusi punctul.
    Vizionare placuta a realitatii de consum, prieteni si somn usor.
    ……Dom Ghita, te bati cu morile de vant, tine cont ca pana si statuia lui Cervantes a devenit o tinta.
    PS
    Cei care i-au inscenat ,,otravirea” lui Navalnai au esuat din nou. Omul nu a vrut sa moara, va fi interesant daca se va trezi. Probabil ca in contextul geopolitic actual opozant si cal troian al Occidentului in Rusia nu mai este util in viata, nereprezentand o concurenta semnificativa pentru Vladimir Putin si sistemul sau de putere. Dar daca ar fi mort….altceva ar fi. Problema e sa se gaseasca noviciocul si materialul inflamabil. Din nefericire, rusii nu sunt ca romanii, Malin Bot ar fi saltat in secunda doi de la deschiderea controlata a gurii.

  14. Domnule Năstase, deunăzi, schizofrenul vizionar Oreste, la emisiunea sa DECODOR, v-a încadrat, alături de domnul Iliescu și de …Cataramă!, în categoria IV de securiști sau gândaci, adică securiștii intelectuali, filosofi, care-l urăsc pe Ceuaușescu dar îi citesc pe Marx, Engels, Lenin, ca și cum este o crimă să-i citești pe aceștia.
    Astăzi, l-am mai auzit și pe înțeleptul pesedist, candidat la președinția partidului, spunând că până în prezent PSD s-a sprijinit pe TĂTUCI și este vremea schimbării. Cu alte cuvinte, i-a făcut pe toți cei care s-au aflat în fruntea partidului staliniști. Înțeleptul Ciolacu nu știe că în limbaj politic TĂTUC =STALIN? Stănescu nu este tătuc? Dâncu, viitorul ideolog al partidului, nu i-a spus ce înseamnă Tătuc sau poate dânsul i-a făcut discursul și intenționat a folosit acest termen din foarte multe motive, pe care nu doresc să le detaliez aici.
    Ce s-a întâmplat cu domnul Teodorovici?

  15. EPISTOLĂ CĂTRE PESEDEU, PUSĂ ÎNTR-O STICLĂ ȘI ARUNCATĂ ÎN DUNĂRE

    MOTTO 1: „…Mă simt împlinit, în visul meu şi al domnului Stănescu (!!! n.n.), că astăzi am reuşit să facem cea mai performantă echipă în acest moment în PSD. Cu toţii suntem trecători, cu toţii suntem de înlocuit, nu este nicio problemă, e în firea lucrurilor, s-ar putea în viitor mulţi din această echipă să fim competitori în interiorul partidului, e un lucru normal.” (sunt reflecțiile despre perisabilitatea funcției de președinte al PSD, emise de Marcel Ciolacu, proaspăt ales în capul trebii, pe 22 august 2020, la Congresul PSD- varianta online)

    MOTTO 2: „…Să-și aleagă opțiunea pe care o doresc dânșii…! ” (îndemn memorabil, tot pe 22 august 2020, al fostului premier al României, Sorin Grindeanu, care semăna, la Congres, perfect dar PERFECT! cu Tano Cariddi, minunat întruchipat de Remo Girone în CARACATIȚA, nu-mi amintesc în care serie, dar orișicât… )
    ……………………………………………………………………………………….
    Dragă PESEDEULE,

    Trebuie să-ți spun că de câte ori te-ai rebranduit mata de-a lungul timpului a fost mai rău ca mai-nainte. De câte ori te-ai modernizat și ai scăpat de „tătuci”, și te-ai făcut băiat mare, și te-ai transformat în partid european, și ai pupat partenerul strategic ca și cum ți-ar fi oferit un post de vicepreședinte la NATO (deși nu ție ți l-a oferit, înțeleptule…), mie mi s-a părut că, de fapt, ți-au apărut niște coșuri lucioase pe nas care seamănau toate-toate cu niște securiști sadea, închistați și încrustați în delicata piele a piramidei nazale social-democrate… ei, dacă matale crezi că (pro)eminențele astea cenușii îți schimbă fizionomia în bine, asta e!!!… e treaba ta.

    Dar începi să semeni tot mai mult cu Lăbuș, agitându-și cu înaltă mândrie revoluționară lanțul prea scurt, care-l împiedică să ajungă la mâncare dar, în schimb, îi permite să stea frumos cu botul pe labe.

    Știu, eu sunt doar un observator… dar, ca simplu observator, m-am întrebat mereu unde sunt, în societatea civilă, intelectualii de stânga, în timp ce zona aşa-zis „de dreapta ” era acaparată total de câţiva indivizi, care făceau o propagandă pur şi simplu scârboasă; ei erau și au rămas SPUMA! Ei sunt în continuare ELITA… și, uimitor, deşi foarte puțini simt nevoia să le cunoască ȘI opera, în afara propagandei constante pentru perpetuarea condiției de colonie a României, cărţile acestora se cumpără pentru că „dau bine ” în bibliotecă. Iar în jurul lor cresc precum „ciupercuţele ”, aspiranţi mediocri, doritori să fie acceptaţi „în preajmă”, care, de asemenea, se activează ca propagandişti de duzină ori de câte ori cauza o cere. Așadar, sunt eficienți! (Un exemplu ce-mi vine acum în minte este Lucian Mândruţă… dânsul, pentru o bucăţică de spaţiu editorial într-o revistă de fiţe intelectualiste, unde publică texte plicticoase şi naive, poate deveni un activist fanatic taman atunci când trebuie. Cineva a numit specia „idioții utili”. Eu nu mi-aș permite…)

    Pe când matale nu ți-ai crescut intelectualii, PESEDEULE, ci i-ai pus la saramură…

    Îl ascult la Congresul on-line (mascat, carantinat, digitalizat, pozitivat, microfonat, sertarizat, propaghelizat, etc.) al PESEDEULUI pe Marcel Ciolacu zicând că vremea „tătucilor” din PESEDEU a apus. Eu însă mă uit la Ciolacu exact ca la un tătuc cu trei capete, celelalte două fiind Grindeanu și Dâncu. Grindeanu zice că „s-a întors acasă” iar Dâncu își suflecă a n-șpea-mia-oară mânecile ca să organizeze departamentele, alea care zâmbesc frumos, în cămara partidului, puse în recipiente cu formol de multă vreme. Evident, niciunul dintre ei nu are nici o legătură cu „nește băieți”… cum nu are vreo legătură cu „nește băieți” nici badea Ciolacu! Sufrageria lui Găbiță Oprea, model 2009 -ALEGERI PREZIDENȚIALE, cu protagoniștii ei care nu-și aminteau, nici măcar unul -fie că era vorba de musafiri sau gazdă- dacă au văzut prin preajmă o gazelă cu înălțimea de doi metri și purtând numărul 46 la balerini, supranumită de Liiceanu Gabriel „însăși slujirea”, a rămas departe. Iar Generalul Puiu, din aceeași sufragerie, cu amnezia lui convenabilă cu tot, e astăzi în echipa doamnei Firea.

    Mi-a plăcut că domnul Dumitru Buzatu i-a arătat lui Marcel Ciolacu pisica … adică, pardon, nu chiar pisica, ci ruleta cu care să se măsoare, în comparație cu Ion Iliescu sau Adrian Năstase. Curioasă din fire, cum sunt, mă și întreb cam câți kilometri ar trebui să aibă ruleta lui Dumitru Buzatu…

    Aud de reformarea PESEDEULUI de când există PESEDEUL. Nu ştiu exact ce ar tot trebui să fie reformat -de la mine PESEDEUL clasic se vedea ca un partid normal la cap, care a putut pierde alegerile pe care le-a organizat fără să scoată lumea la măcel în stradă, care a luat măsuri și de stânga și de dreapta, acoperind așteptările populației (sigur că pentru această performanță poporul l-a urât din rărunchi, dar ne-am obișnuit cu paradoxurile societății românești), care a fost dispus, fără mofturi, să împartă puterea, chiar dacă acest lucru i-a fost defavorabil, care nu şi-a vândut partenerii şi care a putut face uneori, înţelegeri, pe baza unei simple strângeri de mână, fără să le încalce. Asta a FOST.

    Dar, dragă PESEDEULE, uite că din reformare-n reformare ai ajuns aici, la ceea ce am văzut eu la Congresul virtual al secolului: cu masca pe mufă și cu spiritul lui „Chuck Norrics” (!!!, n.n.) invocat de proaspătul tău președinte!…

    În această conjunctură, pun și eu o întrebare sfioasă: cam cât dorești să te mai reformezi?

    • Dpmnul Buzatu a fost primul care a sesizat TĂTUCUL. Este absolvent de filosofie și are proprietatea termenilor! Oare PSD, cu Grindeanu, Tudose și cu alții va deveni partidul securiștilor? Ar fi bine, dacă ar fi securiști naționali și patrioți!

  16. Domnul Marcel Ciolacu ne asigură că a trecut vremea tătucilor în PSD, cei care nu au permis partidului să se schimbe suficient de rapid și în sincronizare cu directivele și ordinele stăpânilor.
    Se pare că, fără lideri, partidul social democrat se va simți mai confortabil, primind încurajări și garanții că nu va rămâne niciodată fără un os (electoral) de ros.
    Oricum, nu poate exista democrație, nici în România și nici în tărâmul făgăduinței, fără campanii electorale și…. alternanța ciclică la putere.
    …Și mai ales fără imagine, cea care construiește cu succes multiple ,, realități” alternative.

Lasă un răspuns