Iohannis, cine a infiintat DIICOT?

Criza medicala generata de coronavirus genereaza efecte negative nu doar la nivelul plamanilor. Iata, spre exemplu declaratia lui Klaus Iohannis:

„Însă trebuie să vedem lucrurile așa cum sunt. Nu se poate repara de pe o săptămână pe alta ce s-a stricat în 30 de ani. Sau dacă vreți să fiu mai concret și mai acid politic, să ne amintim cu tristețe, că altfel nu pot să îmi amintesc de cei 3 ani de guvernare PSD, în care PSD-ul a încercat cu toată forța să distrugă legile Justiției, să pună cizma pe gâtul Justiției din România, să-i apere pe penali în detrimentul oamenilor cinstiți. Asta se vede acum pe străzi.”

Eu vreau sa reamintesc – evident nu pentru Iohannis –  ca Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT)  a fost înființata în anul 2004 prin legea 508/2004 în scopul destructurării grupurilor infracționale organizate, frontaliere și transfrontaliere. DIICOT efectuează investigații în materia infracțiunilor grave, definite de Legea nr.39/2003 privind prevenirea și combaterea criminalității organizate. 

In 2004, atrageam atentia ca, alaturi de lupta impotriva coruptiei, trebuie sa se desfasoare si lupta impotriva criminalitatii, a terorismului, a traficului de persoane si a traficului cu droguri. Spuneam atunci ca eliminarea vizelor si calatoriile in strainatate vor genera trecerea de la o infractionalitate individuala la o infractionalitate colectiva, cu tehnici tot mai sofisticate.

Dupa 2004, sub influenta unora dintre servicii, a fost insa destructurata Directia de informatii a Ministerului de interne, iar activitatile institutiilor de forta ale statului, in timpul mandatelor lui Basescu si Iohannis, au fost indreptate doar spre asa zisa  lupta impotriva coruptiei. In acest timp, au proliferat clanurile infractionale, inclusiv prin conexiuni in alte tari, iar pandemia a facut ca membrii lor sa se „reuneasca” acasa, in Romania.

In aceste conditii, ca de obicei, Iohannis cauta tapi ispasitori si revine cu obsesia lui referitoare la PSD. Jenant. Ma bucur ca liderii PSD au reactionat dur!

PS Am adaugat o fotografie cu o capra atacata de un urs la Cornu. Cred ca trebuie sa-l invitam pe printul Charles in zona. Sau pe ministrul mediului.

 

9 gânduri despre “Iohannis, cine a infiintat DIICOT?

  1. Am auzit ca ursii coboara chiar in statiunea Pucioasa din Dambovita .
    Dar ca au ajuns la Cornu , atat de jos …
    Se pare ca in secuime viata satenilor este un iad .
    Ursi imensi intra in curtea casei cand proprietarii iau masa .
    Stat complet iresponsabil .
    Acceasi lasitate si acelasi pupin…sm servil in fata ONG-urilor occidentale si a vedetelor occidentale ca in anii 1990-2000 -2010 privind haitele de caini vagabonzi .

  2. off topic
    Aseara la o emisiune tv, doamma Primar General Firea a expus cateva aspecte din activitatea dumisale si aspecte din “razboiul” cu Prefectul (cum s-o numi acesta). Mi-a atras atentia faptul ca prefectul ar dori sa opreasca cateva lucrari de anvergura din capitala si desfiintarea companiilor de constructii apartinand primariei, toate acestea executand aceste lucrari de angervura, in particular pasajul de la intersectia D-na Ghica cu soseaua Colentina. Lucrarile acolo sunt complicate si totodata avansate si se estimeaza ca pana la sfarsitul anului pasajul/podul sa fie terminat. Mi se pare aberant ca aceasta lucrare si altele sa fie oprite dupa bunul plac al prefectului habarnist.
    Pasajul de la D-na Ghica este unul imperios necesar, circulatia in zona este foarte aglomerata, insa am un amendament. Pasajul si soseaua de legatura are descarcarea in zona Delfinului o zona de asemenea foarte aglomerata. Cred ca dl. Prefect ar trebui s-o sprijine pe d-na Firea in deschiderea unui santier si in zona de descarcare, respectiv legatura cu soseaua Pantelimon si zona adiacenta sau gasirea altor solutii.

  3. UFFFFFFFFFF CE HAL DE PRESEDINTE…. SARACUTUL SUFARA DE SINDROMUL PSD. PAI DACA FURAM EU S-AU ALTCINEVA 6 CASE ERAM IN PUSCARIE DE FF MULT TIMP IAR EL NE ARATA CU DEGETUL SI DEBITEAZA NUMAI TAMPENII. PE DRAGNEA LA CONDAMNAT POLITIC PT NISTE NIMICURI IAR EL STA BINE MERCI CU 6 CASE.  VAI DE NOI.EU SCHIMB CANALUL CIND APARE CA MI SE FACE SILA .

  4. Domnule Premier in aceasta seara ne-ati facut o surpriza placuta prin prezenta in emisiunea d-lui Razvan Dumitrescu. Sunt sigur ca Subiectiv a fost lider de piata pe intervalul orar.

  5. La ce culmi ale ridicolului duce demagogia …
    Fruntasi PNL ieri la Iasi impreuna cu transfugul Chirica .
    Lucian Bode promite investitii extraordinare in transport in Moldova in perioada ” 2020 – 2030 ” .
    Si nu spune nimic concret , in afara de ce a lansat PSD acum trei ani – centurile Suceava – Bacau – Barlad – Radauti – Galati , drumurile nationala Botosani – Targu Frumos si Stefanesti , si … cam atat concret , sau santiere in lucru sau cu contractele semnate acum trei luni cu zero activitate .
    Nici un proiect feroviar .
    Maririle aeroporturilor Iasi si Suceava sunt tot proiecte vechi PSD .
    Nimic altceva serios in perspectiva .
    Autostrada in PPP Iasi – Pascani a fost suprimata de ei si in loc vin cu ceva foarte vag , sau revizuire de studiu de fezabilitate sau ajutor pentru revizuire numai cu proiect de executie nu .
    Ce ma amuza e ca Bode a vorbit aproape o ora si ca nimeni din asistenta , nici Chirica , nu au pus intrebari concrete privind Iasiul – ce e cu centura Iasiului , faza 3 , suspendata , proiect de 128 milioane de lei ? e suspendata pentru mutatea stalpilor de iluminat si a canalizarii pe care nimeni nu o asuma ? ce e cu modernizarea – extinderea liniilor de tramvai ? modernizarea garii sau a aeroportului ?
    Nimeni nu a spus nimic concret de Iasi .
    Si Iasiul este polul de dezvoltare al Moldovei , tinerii cu mari diplome daca raman sau se intorc in tara la Iasi vor veni , nu la Husi sau Suceava sau Roman …Iasiul trebuie sustinut , cum au fost sustinute in anii 2000 – 2010 Timisoara si Clujul …

  6. Că „si-LABA „este un dobitoc o știu ce nu înțeleg este pe cei care îl mai cred. Tot respectul și admirația pentru dumneavoastră. Să ne trăiți mulți ani cu sănătate și numai bucurii. Vă iubesc.

  7. Ăștia repetă minciuna asta cu 30 de ani de guvernare PSD fiindcă știu că există suficienți idioți și neinformați s-o creadă.
    De atâta repetat, au ajuns s-o creadă și ei.
    E de ajuns să intri în wikipedia-guverne de după 1990, să iei guvernare cu guvernare (acolo scrie nume prim-ministru, partid/alianță, datele între care a guvernat), să aduni lunile de guvernare, să le transformi în ani, și afli că stânga a guvernat mai mult cu vreo doi decât dreapta.
    Dar de ce să stricăm cu un adevăr așa de neplăcut o minciună așa de frumoasă?…

  8. În privința clanurilor interlope, polițiștii trebuie să respecte niște legi după care funcționează Poliția, ei nu pot să ridice oameni de acasă pentru că și-au construit case mari, dar n-au fișă la Fisc, sau dau 100 de lei impozit pe lună pentru venituri de 100 000, cum scrie media. Poliția are atribuții în acest sens.
    Poliția cheamă un cetățean la secție pentru declarații, și îi deschide un dosar dacă există plângeri, ceva probe că cetățeanul ar fi săvârșit o infracțiune, dacă reclamantul vrea să fie martor, iar asta se face cu aprobarea și sub îndrumarea unui procuror.
    Metodele astea au fost instituite pentru evitarea abuzurilor împotriva cetățenilor nevinovați.
    Oamenii spun că „toată lumea știe că interlopii săvârșesc infracțiuni, dar Poliția nu-i ridică”.
    Păi, cine știe ce infracțiuni fac interlopii, și are și dovezi, să facă plângere, să se ofere drept martor, și cel reclamat va fi chemat la secție și interogat. Dacă procurorul va ajunge la concluzia că există suficiente probe pentru deschiderea unui dosar penal, el îi va da ordin polițistului judiciar s-o facă și să continue cercetările, dacă nu, nu se poate face un dosar doar pe o plângere, fiindcă o plângere poate să fie o răzbunare, dorința unuia de a-i face rău celui reclamat. Procurorul nu se poate prezenta la judecător doar cu plângerea.

Lasă un răspuns