Nava Scoala „Mircea”

Am sosit pentru trei zile pe litoral. Nu mi-am propus sa merg pe plaja. Multa lume, aglomeratie.

Mi-a facut insa placere sa vizitez, impreuna cu un vechi prieten, nava scoala „Mircea”, aflata la reparatii in portul Midia.

Unul dintre ofiterii de la bord mi-a amintit ca in !994, la Istanbul, unde participam la o reuniune in calitate de presedinte al Camerei deputatilor, aflasem ca nava „Mircea” se afla in port si  am cerut sa o vizitez. Cel care a povestit era atunci elev pe nava scoala!

11 gânduri despre “Nava Scoala „Mircea”

  1. DACA, ACTOALII GUVERNANTI , INCLUSIV IOHANNIS , SI- AR APLECA PRIVIRILE CATRE ACESTA IMAGINE, INTELEGAND SEMNIFICATIA EI SI ACCEPTAND-O…,ECONOMIA ROMANIEI, POATE FI ,VIZOAL,” REPARATA”, RELANSATA… ROMANIA AVAND SANSA DE A „PLUTI”…A PARCURGE , BENEFIC FIIND , EUROPA SI NU NUMAI! ( DIN PACATE ROMANIA ESTE PARCURSA , NEAVAND SANSA DE A BENEFICIA!…)

    P.S. CAND, GANDIREA SI COMPORTAMENTUL TAU, DEVIN, VIZOAL…INSUPORTABILE, FI INTELEPT, SI LASA- I LOCUL CE LUI CARE POATE REFACE, CE TU AI DISTRUS! ( DOMNUL „PRESEDINTE” IOHANNIS CU AL SAU ” GUVERN,” OARE, POT FI, INTELEPTI ?… )
    RAMANE DE VAZUT!…

    VACANTA PLACUTA , DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE SI SA AVETI INPLINIRI PLACUTE ALATURI DE FRUMOASA FAMILIE !

  2. Foarte frumos!!! Atat împrejurarea cat si memoria celui ce si a adus aminte sunt complementare si adaugitoare emanației omului.Problema e , ce folos daca ati avut atatea cartușe si ați aratat bunăstarea poporului ? Bunăstarea natiei? Ati ales sa cedati . Păcat, existau resurse pe care nu le ați utilizat , altele le ați ignorat , iar altele le ați risipit.Au trecut anii si nostalgia unora trebuie caita iar a altora trebuie condamnată,, iar singura unitate de masura a fost , este si ramane munca. Exact ca timpul, atât gramatical cat si astronomic: trecut, prezent, viitor la care se adaugă un carsmatic oltenesc trecut apropiat .

  3. REVIN EXPRIMANDU- MI, NEMULTUMIREA, FARA A MA AFECTA, FATA DE DOAMNA VERONICA STEFANESCU , O DOAMNA , CE NU VREA SA INTELEAGA , REALITATEA . (DOAMNA RESPECTIVA , APOSTROFANDU- L , (LA COMENTARII…) PE DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, IN URMA FRUMOASEI , VACANTE, CE O DESFASOARA , MERITAT!

    TARA MOARE…SI BABA SE ….ACEASTA FIIND GANDIREA EXPRIMATA, SI APARTINAND, DOAMNEI RESPECTIVE!

    MA INVATA CE INSEAMNA A FI DECENT…EEE! ATAT I- A TREBUIT!…I-AM EXSPLICAT , INCERCAND S-O CONVING…DAR CAND UN OM , PRECUM DOMNUL ADRIAN NASTASE ESTE O AUTENTICA VALOARE UMANA, NU POT FI UN NEGHIOB… SI SA NU RECUNOSC, SUSTINANDU- L , SUSTINUNDU- I DREPTUL DE A SE RELAXA , O RELAXSARE ALATURI DE FAMILIE , UNDE DORESTE.

    PURTAND UN DIALOG, DECENT…I- AM AFIRMAT URMATORELE: IN PRIMUL RAND DOMNUL ADRIAN NASTASE , ESTE UN OM LIBER , NU MAI DETINE FUNCTII DE DECIZIE , NU MAI FACE PARTE DIN SISTEMUL POLITIC ROMANESC, ASA S-A VRUT…DANSUL NU MAI POATE FI ATENTIONAT…DACA VREA SA VORBEASCA DE DECENTA ,NU CU MINE…SI SA-I CARACTETIZEZE PE ACTOALI GUVERNANTI CU AL LOR SAS…CE NU DETIN NICI MACAR UN GRAM DE DECENTA , ATUNCI CAND INFAPTUIESC DECIZII , DIABOLICE, IN CARE SUNT „INCATUSATE,” DREPTUL, IN PRIMUL RAND, LA EXZISTENTA CUVENITA SI NU CERSITA…DREPTUL LA EXPRIMAREA OPINIILOR PERSONALE, DECETE FIIND, SI CATE ABUZURI NE VIZOALIZEAZA ACESTI SACALI A-I GUVERNARII .

    DIALOGUL A FOST MAI AMPLU…DAR CE ROST ARE SA CONTINUI …

    P.S. CAND O GANDIRE , UMANA, CU AL EI DESTIN!…NU INCERCA SA- I INPLEMENTEZI , OFERINDU- I SANSA DE A TRAII, AUTENTICITATEA UNEI EXZISTENTE ,REALE, BENEFICA FIIND, CA VEI SUFERI!…(CAT DE CONFUZ SUNT , UNEORI, DIN PACATE…UITAND CA : DESTINUL, DESTINELE , SE MODELAZA PE ALOCURI, DAR CAT AI DORI, ELE RAMAN ETERN, NESCHIMBATE!..)

    PENTRU DOMNUL ADRIAN NASTASE SI FRUMOASEI FAMILII , DESTINATA FIIND, MULTA SANATATE , SI O RELAXARE , O VACANTA CU INPLINIRI FRUMOASE!

  4. Paharelele cu amintiri, ca si cele cu rom, produc nostalgie. Ca o paranteza, stiti de unde il suspectam pe Basescu de securism? El facea reclama la whiskey, cum se pune, cum se bea. Ori marinarii adevarati beau rom. Saracu’ Basescu, cu veniturile sale la standard european, si cu perspectiva pensiei „europene”, ar vrea, daca ar putea, sa le mai traga o tzeapa pensionarilor din Romania. Basescu se mira la TV de ce cer pensionarii pensii marite – pe baza legii Pesediste – cind, zice el, nu sunt bani la buget? Pensionarii de fapt nu au inteles: bani sunt, dar pentru Basescu si famiglia lui. Cu asa „trimisi” speciali la UE, sa ne miram mai putin de unele si altele.

    Nu mai pot sa critic domnilor pe nimeni insa in Romania, ca, uite, si-n laudata Canada, Primul Model al tzarii si famiglia lui, mano a mano cu o agentie de caritate cu pretenari din tineretze (WE) au bagat mina si au luat $250,000, pentru mami, pentru soatza, pentru…viitorul prosper al famigliei. dolarash cu dolarash, la urma urmelor, $250,000 sunt nimica toata, nu? Si ministrul lui de finante Morneau e implicat, si famiglia lui. Daca il mai adunam si pe fostul Rege al Spaniei, cu conturi uriase in Elvetia, intelegem de ce unii au si restu’ n-au. Capitalismu’ saracu nu are nici o vina. Normal ca BLM sunt invidiosi pe „sistem”. Asa e, ii „discrimineaza” rau la coruptie, nu mai au loc la masa.

  5. E … era p[rin 72. Parca 72. Si am avit bafta sa vizitez indelung pe Mircea .. la invotatia a 2 f tineri – un lent si un maistru. Numai pe catarge nu am fots urcat! Vizita scoala temeinica in care am fots pus sa repet numele catargelor si a velelor corespunzatoare … O lectie de cca 2 ore!

  6. Ce cauta Orban in Valea Jiului , la comemorarea , cum spune site-ul guvernului , ” eroilor mineri din greva din 1929 ” ?!
    E o tampenie mai mare decat el , cine il face sa participe la o aniversare sarbatorita de regimul lui Dej , cu filme artistice din anii 1950 aratand fiorosi ofiteri care trag in mineri ?
    E atat de fals …
    O prostie mult mai mica facea Geoana in 2009 , mitingul la final de campanie la Timisoara , trezind si atatand toata ranchiuna alectoratului taranist din regiune …

  7. Va salut Excelenta cu respect ,citesc cu intres mesajele transmise si va simt un adevarat patriot si iubitor de tara si ma intreb daca dvs nu puteti sa influentati in bine noi cei lalti ce ar trebui da facem ? Am un prieten care de cate ori pleaca in vacanta plange de neputinta cand vede cu cata dusmanie se taie padurile .Aceasi neputinta , dezinteres la toate nivelele imi produce scarba , dezamagire . Il regret pe Patriotul Ceausescu . Sunt suparat pentruca nu vad luminita de la capatul tunelului.Pe 5 aug. 2020 15:19, ADRIAN NĂSTASE <comment-reply@wordpress.com> a scris:

    Adrian Năstase posted: "Am sosit pentru trei zile pe litoral. Nu mi-am propus sa merg pe plaja. Multa lume, aglomeratie.

    Mi-a facut insa placere sa vizitez, impreuna cu un vechi prieten, nava scoala "Mircea", aflata la reparatii in portul Midia.

    Unul dintre ofiterii de la bord"

  8. Cele sapte minuni ale lui Lucian Bode , in fata carora ma entuziasmam acum inca o saptamana , sunt de fapt sapte minciuni .
    1 ) Autostrada de Centura Sud – Mai 2020 – este intrebat de Orban , in sedinta de guvern , cand incep lucrarile la autostrada de centura Sud ( contracte semnate in … aprilie 2019 ! ) .
    Raspuns ” in luna iunie ” .
    Suntem in 6 august si nu este nicaieri nici o urma de santier .
    2 ) Contractele pe tronsoanele 3 si 4 ale drumului expres Craiova – Pitesti vor fi semnate in iulie , daca sunt contestatii CNSC va raspunde repede , in 14 zile .
    Contestatiile turco – chinezesti la numirea constructorului roman UMB pe aceste doua loturi au venit la 6 iulie 2020 .
    Suntem la o luna , 6 august , si CNSC nu a dat nici un raspuns .
    3 ) Castigatorul licitatiei sectorului de autostrada Nusfalau – Suplacu de Barcau ( domnul l Bode este din comuna Valcau , 7 km sud de Nusfalau si sudul Salajului , judet sarac si inapoiat , va beneficia mult de aceasta investitie daca ar fi interes ) ) – ” va fi anuntat in … a ) perioada 25 – 30 iunie ; b ) ” saptamana viitoare ” – prin 7 – 14 iulie , c ) ” saptamana viitoare ” – perioada 27 iulie – 3 august .
    Nimic astazi 6 august , stiind ca ni se promite castigatorul din 26 iunie .
    4 ) Reluarea licitatiei sectorului Suplacu de Barcau – Chiribis , promisa de o luna .
    Nimic .
    5 ) ” Centura ocolitoare Comarnic la profil de autostrada , 5,5 kilometri ” – licitatia va fi publicata in curand pe SICAP .
    Nimic .
    6 ) Castigatorul lotului Curtea de Arges – Tigveni , 9 km si tunel de 1,2 km , 500 milioane de euro .
    Castigatorul se asteapta a fi anuntat de doua luni .
    Nimic .
    Stiind ca odata anuntat incep contestatiile pentru cel putin un an .
    7 ) ” Alianta Vestului ” se agita o sambata dupa-masa in februarie cu ” modernizarea caii ferate Oradea – Cluj ” pentru ca ” tot comertul terestru al Romaniei trece prin Curtici , linia de cale ferata Curtici , ne trebuie o a doua poarta comerciala ” .
    Nimic de atunci .
    Nimeni nu stie daca e vorba de o adevarata lucrare cu santier sau doar de o revizuire de studiu de fezabilitate .
    8 ) terminalul aeroportului Otopeni , imensa investitie .
    Nici macar nu este pomenita .
    9 ) finantarea europeana pentru 3 loturi , cele mai usoare , din autostrada Sibiu – Pitesti .
    Refuzata , cum stim , de Noua Comisie .
    Domnul Bode este ” convins ” ca vom obtine finantarea europeana .
    Pana atunci , un ” memorandum ” cu BERD , fara sa stie nimeni in ce conditii , ce suma , ce dobanda , pentru finantarea acestor 3 loturi …

Lasă un răspuns