Mirel Palada – Cine e de vină?

„S-au făcut că nu e decît “o banală gripă”, ca să facă alegeri anticipate. De vină e PSD, evident.

N-au știut să gestioneze situația la început. Nu s-au organizat. N-au avut materiale. N-au avut teste. N-au avut măști. N-au avut combinezoane pentru medici. N-au avut medicamente. De vină e PSD, evident.

N-au știut ce să facă cu restul bolnavilor, alții decît cei de Covid. Lumea a suferit crunt. Și încă suferă. De vină e PSD, evident.

Au primit un milion de diasporezi înapoi acasă, fără nici un control, lăsîndu-i să zburde nestingherit prin țară, să îmbolnăvească în stînga și-n dreapta. De vină e PSD, evident.

Au trimis oamenii la “sparanghel” înghesuiți ca pe niște vite, neo-iobagii nemților. Nu conta că se îmbolnăvesc. Nu contau condițiile de muncă și de trai. De vină e PSD, evident.

Au făcut varză Suceava, acolo unde jupîn penal absolut este distinsul domn pesedist Flutur, care tocmai fusese premiat de distinsul domn Klaus și dat exemplu de bune practici medicale. De vină e PSD, evident.

Au pus țara economic pe butuci, neștiind ce să facă, nepricepîndu-se să gestioneze criza economică, împrumutîndu-se la niște dobînzi de cămătari, cele mai mari dobînzi din Uniunea Europeană, dobînzi de republică bananieră. De vină e PSD, evident.

Au făcut matrapazlîcuri cu măști, ajungîndu-se pe firul interesului fix pînă la amanta distinsului domn Orban. De vină e PSD, evident.

Au ajuns la contraperformanța de a avea vreun milion de concediați din cauză de Covid. De vină e PSD, evident.

Au gestionat prost starea de urgență, neștiind altceva decît să pună imnul la megafon, în cel mai dulce stil milițienesc cu putință. De vină e PSD, evident.

Au gestionat prost relaxarea, urlînd la lume ca niște căprari și dînd vina pe populație pentru toate nepriceperile lor. De vină e PSD, evident.

Au făcut varză sistemul de educație. Milioane de copii își văd viitorul în pericol din cauza nepriceperii de tip Anisie. Ministru mai varză ca Anisie nici în Uganda nu găsești. De vină e PSD, evident.

Au închis ziare, au pus pumnul în gură libertății de expresie, au manipulat și mințit și făcut propagandă. Au cumpărat presa cu 40 de milioane de euro. De vină e PSD, evident.

Au dat niște legi abject de proaste, pe care nici măcar fochistul de la mine de la Telega nu le-ar fi scris pe genunchi în asemenea hal. De vină e PSD evident.

Au făcut țara varză. De vină e PSD, evident.

Hai, să fiți liberi și fericiți și bogați sub dictatura iohannistă. De vină e PSD, evident.”

24 de gânduri despre “Mirel Palada – Cine e de vină?

  1. Domnule Nastase, inteleg ca doriti sa improspatati vizualul PSD-ului, sa-i dati o nota de eleganta, dat fiind ca ,,operele,, lui au fost create cu ghioaga si tarnacopul. Este partidul din care ati facut parte, este de inteles, dar nu este chiar o onoare, sincer. Nu ca celelalte partide ar fi mai deosebite. Nu de acum se duc romanii sa munceasca pe ogoarele altora, si nu acum se duc cei mai multi, si nu de placere o fac. Nu de acum mor oamenii nebagati in seama prin spitale. Acum se intampla sub o alta forma. In perioada glorioasa a PSD-ului nu oricine se putea inscrie la un liceu pentru continuarea studiilor nefinalizate din diverse motive, cel mai grav si mai penibil fiind acela ca nu primeau aprobare, intelegere de la sediile/centralele locurilor de munca. Iar la secretariat se spunea ca ,,nu sunt locuri disponibile,, .Inscrierea se facea doar pe baza de pile, si dumneavoastra spuneti ca invatamantul a fost distrus acum? Cata ipocrizie! Si toate acestea in timp ce shmecherii nici nu se deranjau cu scoala, cumparau diplomele de-a gata, iar ,,stiinta,, o primeau de la ,,duhul cel sfant,, .
    Acum n-ai loc de ei prin institutiile statului, unde fie dorm, fie se amuza pe suferintele muncitorilor(care au mai ramas) in loc sa ia masuri pentru protejarea lor. Am vazut un filmulet pe Youtube unde in ITM se facea haz, in grup, cel mai amuzat fiind chiar seful lor, de ceea ce scria un amarat, lasat singur pe un santier sa se descurce ca si cum ar fi fost considerat omul paianjen cu mai multe brate. Inevitabilul s-a produs, omul s-a accidentat, cumpana improvizata a cazut peste el cu incarcatura de ciment..ceva de acest gen, ori imbecilii aia, in loc sa mearga la fata locului si sa ia masuri, se amuzau copios. Au mai aratat si lumii ce destepti sunt ei si cat de incapabil era muncitorul. Astia fac umbra pamantului degeaba, domnule!
    Lumea inca se mai intreaba de ce v-ati dus copiii la studii in strainatate. Nu era mai inteligent, si mai putin egoist, sa creati un mediu propice in tara dumneavoastra mult respectata, iubita si stimata?
    Surse si resurse au fost. Mai era nevoie doar de bunavointa.

  2. Un articol mai mult decât corect. Oare cineva, va da seama, de „oistea trimisă drept în gard cu tot ce înseamnă România „? Mirama-și!

  3. P.S. PENTRU MINE , ATAT TIMP CAT IN DECURSUL ANILOR, …ACTOALUL PSD, REPREZENTAT IN MAJORITATE DE TRADATORI, INCLUSIV DE UN ” PRESEDINTE ” INEXZISTENT , O MARIONETA…NU MAI MENTIONEZ , ” CULTURA”, ACESTUI ” DOMN”, CE A ICNORAT IN PERMANENTA , GANDIRILE UMANE, CE SUSTIN ACEST PARTID.

    ..DIN PACATE , PSD , CEI CARE IL REPREZINTA … IN OPINIA MEA SI NU NIMAI , A DEVENIT INEXZISTENT, PENTRU ACTOALII GUVERNANTI . IOHANNIS , PERMITANDU- SI PRIN DECLARATIILE , JUSTIFICATE, NEJUSTIFICATE LA ADRESA PSD, SA FIE MEREU „ACTIV”!

    TRAIM O PERIOADA , TOTAL CONFUZA REFERINDU- MA MAI ALES LA ACEST HAOS IN CARE „COVID- UL 19 ” ESTE IN PERMANENTA ” VINOVATUL ” A SUTELOR DE MII DE DECESE UMANE. O AFACERE GLOBALA , MONDIALA , CE ARE CA SCOP , IN PRIMUL RAND , REDUCEREA NUMARULUI DE FIINTE UMANE DIN ANUMITE TARI , INDIFERENT SUB CE FORMA.

    TOT IN OPINIA MEA, CEA CE VAD, CA SE PUNE IN APLICARE , „MASTILE „OBLIGATORI, A FI PURTATE IN PERMANENTA PE STRADA SI NU NUMAI, LA O TEMPERATURA NECONVENABILA…MA FACE SA CRED , FARA A AVEA DUBII, ULTERIOARA STARE DE URGENTA, VA FI INEVITABILA! CINE SPUNE CA NU, SE INSEALA, INDIFERENT DE PROTESTELE ,MAI VIZOALE , INDIFEREN DE CONSECINTE, „STAREA DE URGENTA” VA FI PUSA IN APLICARE CAT DE CURAND.

    EXZISTA UN PROVERB : PANA NU AJUNGE CUTITUL LA OS …EU MODIFIC ACEST PEOVERB SPUNAND : PANA CAND CUTITUL NU VA FISURARA , RUPE OSUL , NU NE TREZIM !…ACTOALII… CANI UMANI , CONDUSI DE UN LUP , UMAN, DEVIN TOT MAI ACTIVI, IN URMA UNEI SUPUNERI FIIND, NEJUSTIFICATA !…

    MI- AM EXPRIMAT OPINIA PERSONALA , ” RECUNOSCAND ” CA A FOST , P. S. ( GUVERNANTII ACTOALI CU AL LOR „PRESEDINTE”, VOR RECUNOASTE ABUZURILE FACUTE …NU! ) ( ATUNCI, EU DE CE
    SA RECUNOSC !…) ZILE BUNE, LA TOATA LUMEA …DORESC , DACA , V
    OR FI! ( PENTRU DOMNUL ADRIAN NASTASE POLITICIANUL , ROMANUL AUTENTIC! )

  4. CORECT SI LA OBIECT. PAI CU ASA GUVERNANTI PARCA SUNT BETI CIND VORBESC CE SA MAI SPUNEM. VAI ANISIE UITATIVA CUM VORBESTE PARCA PLUTESTE  ASA CEVAAAAAA NU AM VCAZUT IN VIATA MEA DESI AM FOAST PLECATA ANI PE AFARA DAR CA ANISIE MAI RAR ASA CATASTROFA.  VAI DE NOI ROMANII CU ASA PROSTANACI NEEDUCATI CARE DAU VINA PE VECINI.  SILA CIT CUPRINDE PT ASA GUVERN IN FRUNTE CU ORBETE SI HOTUL DE 6 CASE DIN PRIMA LINIE.  ESTE MOMENTUL SA FACETI CEVA SA PLECE UNDE A INTARCAT MUTU IAPA. CATASTROFEEEEEEEEEEEEEEEEE

  5. Imi amintesc de Colectiv o tragedie ingrozitoare care a zguduit o tara intreaga . PSD guverna cu fostul prim ministru fostul membru PSD si fostul Doctor in Drept chiar fostul dumneavoastra protejat Victor Ponta PSD nu a putut gestiona ingrijirea citorva zeci de arsi si??? au mintit ca de obicei prin gura si a fostului ministru al sanatatii ,fost membru PSD domnul doctor Banicioiu citez avem tot ce ne trebuie . Nu domnule Adrian Nastase nu suferim de amnezie .

      • PENTRU DOMNUL MATEI CU TOT RESPECTUL, VREAU SA- I REAMINTESC SI SUNT SIGUR CA A URMARIT DOCUMENTARE TV REALE… IN CARE OAMENII DE STIINTA INCLUSIV CEI AMERICANI , NE DEMONSTREAZA CUM SE POATE INFAPTUI, ( O INFAPTUIRE DIABOLICA…) INSCENA DIVERSE EVENIMENTE CE POT DIRIJA, MANIPULA GINDIRILE UMANE ,CAND ESTE VORBA DE INTERESE MARI DE GRUP, MAI ALES IN SISTEMELE POLITICE…LA NIVEL INALT , MA REFER. ( O MANIPULARE A GANDIRILOR GLOBALE , MONDIALE IN CARE INTERESELE, NEBANUITE IN TOTALITATE, A UNUI GRUP RESTRANS, NE DOVEDESTE , CONCRET , VIZOALA IMAGINE ACTOALA…CUM POT FI MANIPULATE GANDIRILE UMANE , INDIFERENT DE CONSENCINTELE DUREROASE , NU PENTRU A CEL GRUP RESTRANS… ASA SI IN CAZUL , COLECTIV , VA ASIGUR CA, A FOST NECESAR SACRIFICIUL UNOR FIINTE FARA VINA . IN POLITICA NIVELULUI INALT , DECUZIILE IN CARE INTERESUL PRIMEAZA , NU TINE CONT DE VIETI UMANE. DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE STIE CEL MAI BINE , DAR FIIND UN OM , UN POLITICIAN COERENT IN GANDIRE SI COMPORTAMENT, A TACUT…FARA A FI INTELES. ESTE USOR SA ARATI CU DEGETUL , APOSTROFAND…MAI ALES CAND NU CUNOSTI SISTEMUL POLITIC LA NIVEL INALT. DOMNUL PONTA , IN OPINIA MEA , ESTE UN BUN POLITICIAN , MAI ALES FIIND EDUCAT… IN POLITICA DE DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, S-A LASAT DUS DE VALUL ” PRIETENILOR” LA ACEL TIMP, ICNORAND , FARA SA VREA…POLITICA ESTE UN ” JOC” DUREROS, GANDIRILE CELOR CARE AU FOST SI SUNT SENIORII AUTENTICI , AI POLITICII. IN ORI CE CAZ , CAND DOMNUL PONTA EREA PRIM MINISTRU , SITOATIA ECONOMICA SI NU NUMAI , EREA MULT PESTE CEA ACTOALA, IN CARE ACTOALI SACALI…CE „GUVERNEAZA”, TE FORTEZA SA TE SUPUI , NEJUSTIFICAT FIIND… SA MORI, DACA SE POATE. SI IATA DOMNULE MATEI VAIDA , CA DIN PACATE SE POATE, MURI!… FARA A FI INFECTAT DE ACEST VIRUS INEXZISTENT , DOAR O GRIPA CA TOATE GRIPELE TRECUTULUI… VA CONVINE SITOATIA ACTOALA IN CARE EXZISTENTA DUMNEAVOASTRA , NU- SI REGASESTE ADEVARATA EXZISTENTA , DATORITA NEPUTINTEI, FIIND , „INCATUSATA!”… NU ZIC CA DOMNUL PONTA NU A GRSIT , DAR SITOATIA EREA MULT MAI CONVENABILA. NU MAI ZIC DE GUVERNAREA DOMNULUI ADRIAN NASTASE , INSA- SI „INCORUPTIBILUL” BASESCU, A RECUNOSCUT PE POSTUL TV…CA SINGURA GUVERNARE VIABILA ,PENTRU VIITOR ,EREA A DOMNULUI ADRIAN NASTASE.

        VA DORESC DOMNULE VAIDA MATEI CU SINCERITATE SI RESPECT, MULTA SANATATE SI SA INTELEGETI , PENTRU VIITOR, CE INSEAMNA POLITICA LA NIVEL INALT…CU SPERANTA CA VETI STI SA FOLOSITI STAMPILA DE VOT …ATUNCI CAND ESTE MOMENTUL OPORTUN!

        P.S. PENTRU A NU- MI DA O REPLICA NEREALA , AFIRMAND : DAR CINE I- A PUS PE RESPECTIVII DOMNI…SA FIE ALESI IN FUNCTII DE DE DECIZIE, VA RASPUND EU, CU SINCERITATE : VALORILE UMANE, AUTENTICE … NEINPLICANDU- SE , INDIFERENT DE NATIUNE…AUTENTICITATEA NATIUNII CE- O REPREZINTA, SE DEGRADEAZA, FIIND, NERECUPERABILA! ( DIN PACATE AUTENTICITATEA POPORULUI ROMAN , DEVINE , VIZOAL, NERECUPERABILA!… )

  6. PSD prin pasivitate si nenumarate concesii a legitimat guvernul dezastrului si al incompetentei. PSD e onorat de aceasta atitudine conforma cu interesul national, e onorata de Ponta, Negoita si alti independenti de vointa lor, deci nevinovat ! Sa nu ai un candidat credibil, sa te faci ca participi si sa te multumesti cu locul doi, sa fentezi electoratul … e calitatea cea mai evidenta a noului PSD, deci nevinovat ! Este inadmisibil ce se intampla cu acordul tacit al PSD …

  7. În medie 40% din absolvenții de liceu nu iau BAC-ul. Absolvenții aceia au drept de vot. Are sens să mai dezvoltăm subiectul?

  8. Regionalizare a la Hermanstadt ……..

    Ma bazez pe Scrisoarea a 3a catre Klaus scrisa de Aristotel Căncescu ( fost senator al Romaniei [1992-2000] si fost presedinte al Consiliului Judetean Brasov [2000-2014]) aparuta in Luju.

    Aristotel scrie ca In 2014 m-ai implorat sa nu fac aeroport la Brasov, pentru ca va afecta traficul aeroportului din Sibiu. Mi-ai cerut sa facem, in schimb, un tren de mare viteza intre Brasov si Sibiu. Te-am refuzat.
    Normal as zice io.
    Subiul avea la ultimul recensamant doar 147.245 locuitori. Judetul Sibiu 375.992.
    Brasovul , Brasovul insa avea iin 2011 275.200 locuitori ca oraw.. Zona metropilotana 301,596 iar judetul, judetul 549.217 locuitori .
    Care locuitori din Brasov trebuie sa foloseasca aeroportul din Sibii (64 km distanta). … Sibiul ar pierde mult …

    Deci Aristotel a refuzat .. si ce a urmat ?
    Dupa doua saptamani m-am trezit cu Curtea de Conturi din Sibiu, in control, desi CJ intra in aria de responsabilitate a Curtii de Conturi Brasov. O premiera, in treizeci de ani. Simpla coincidenta? GHINION- ca sa te citez! Si, pentru ca nu au gasit nimic pe anul in curs, m-au verificat cu zece ani in urma, desi aveam descarcarea de gestiune.

    Asta imi este greu sa inhitz. Adica cum Curtea de Conturi din Sibii se duce in terenul aleia din Brasov?
    hai sa zicem … că Căncescu , totusi, e in toate mintile lui . Asta chiar ar fi tare de tot!!!! Se supara judetu J pe o decizie a judetului F si gata judetul J face acte de cercetare impotriva judetului F !!!!!
    Tare cestie e si regionalizarea asta!
    Dar sa vedem urmarile obrazniceiei lui Căncescu si compania brasoveanca :
    In 2014 a venit la DNA Brasov noul sef… Si, iar GHINION ! Intamplator, era tot din Sibiu…
    La o saptamana dupa ce am inaugurat pista aeroportului- care reprezinta peste 50% din totalul investitiei- am fost retinut de procurorii DNA.
    Iar GHINION … Ai reusit din nou, Klaus.
    De sase ani lucrarile aeroportului Brasov sunt blocate.

    Deci de 6 ani niste lucrari care au costat bani buni sunt blocate.
    In acest timp totalul pasagerilor aeroportului Sibiu , cu sau fara tranzit, a cescut de la 250.431 in 2014 la 700.353 in 2018!
    As zice ca operatiunea a reusit .

    Insa costurile? Cele umane voi a zice …
    Saptamana trecuta, cu sentinte definitive, mai multi fosti colegi de ai mei, din conducerea Consiliului Judetean Brasov, au fost achitati, dupa ce au fost arestati si apoi sicanati timp de cinci ani de zile, pierzandu-si si locurile de munca.
    Unii nu au nici acum, dupa cinci ani, locuri de munca si nicio sursa de existenta, traind din mila altora.
    Tot saptamana trecuta, sotia unui politician din Brasov a fost achitata definitiv, dupa ce a stat 8 luni in arest si cinci ani in procese, pentru ca ca nu a vrut sa-si denunte sotul.
    In Brasov doua persoane au murit, la scurt timp dupa ce-au fost achitate prin sentinte definitive, in dosare instrumentate de DNA.
    DNA Brasov, dupa ce cinci ani a fost condusa de un procuror @@@@nt, a ajuns sa aiba peste 90% achitari.
    Acest procuror, dupa ce a decapitat, atat conducerile Primariei cat si Consiliului Judetean Brasov si dupa ce a vazut rezultatele muncii sale, a fugit inapoi la Sibiu – cu un salariu de 20000 lei pe luna.

    Ca sa zic asa Hermanstadtu vesnic recunoscator fiului cel loial! Loial fata de parohia sa…

    E .. deci ca cam asa rscam sa stm cu regionalizarea model vest european. Cam ca Italia in quatrocento!
    da fara condotieri ci cu procurori !!!

    Ce e aia „coronasceptic” ?

    La magazinul Megaimage de langa mine se tot da un anunt care ma cam enerveaza . Cica sa nu cumparam prea mult ca dezechilibram si asta e rau ptr toata lumea ….

    Asa o fo .. Da care e motivatia ?
    Pai , ca cand s-a anunta ca numa maine nu-i poimaine si ca poisomane e stare de urgenta si vom fi „rugati” sa stam in casa vreo 40 de zile, concetanenii nostri, aia de mai buna credinta – naivii care credeau ca guWernerii de la 3Coceni si Victoriei stiu ce vorbesc , au dat navala sa cumpere malai, conserve, orez, fasole, conserve, carnati, zahar si ulei si alte asemenea ca sa poate „rezista” „sechestrati” in domicilii pe perioada starii de urgenta!
    Eu, om cu credinta putina in Al de Sus si cu si mai putina in Al de la 3Coceni si Lucovid a, facut provizie decat de .. spirtoase (adevarul este ca am prins o „promotie” la 30 lei litrul de trascau de import la 40 grade). Ca pobservatie – concetaneii mei care au „ras” malaiul, faina si drojdia au „omis” sa se aprovizioaneze cu … „produse de drojdie” baubile!
    Eu avand putina credinta in capacitaile intelctuale ale guWenerilor eram sigir ca dupoa ce vor gandi (altii ptr ei) ne vor da o pazua zilanica de aproviionare .
    Am avut dreptate.
    Si acu suport mereu anuntu ala imbecil !

    Deci ce e aia coronasceptic ?

    Ca cum sa va spui ….. e greu sa fii „coronadul” ca cand guveRnerii demosntreaza saptamanal ca … nu stiu ce vor!!!
    Repet – oamenii de buna credinta care chiar au crezut ca guWeRnerii stiu ce zic si au gandit logic au ajuns sa fie luati la misto .
    Pai cum sa ii mai crezi ?

  9. Da, dl. Palada a concluzionat bine, pentru tot ceea ce se intampla „rau” in Romania, „De vina e PSD, evident”. Am urmarit in un canal tv un documentar despre Franco, fostul dictator spaniol. Pentru a-si consolida pozitia, acesta a adoptat aceeasi metoda a demonizat stanga si nu numai ( socialiști, anticlericali anarhisti, autonomisti sau liberali), iar mai grav i-a elininat fizic (masacrat) pe toti cei care nu erau de sorginte franchista, nationalista.
    Asemanari cu persoane sau fapte din viata reala romaneasca sunt pur intamplatoare.

    • Asa de mult i-a masacrat ca tot invatamantul si toata media este in mainile marxiste in Spania si ca el , la 50 de ani de la moarte , e scos din mormant …

  10. Foarte corect articolul. Totuși, în opinia mea, exista și o vina a PSD, chiar una mare : cu concursul PSD ului au putut lua aceste decizii (mai exact cu neimplicarea partidului în combaterea reala a PNL). Consider ca nu este un blat, consider ca este o strategie politica prin care se urmărește ca, pana la urma, și orbii sa vadă incompetenta politicienor „de dreapta”. Dar aceasta strategie afectează poporul în mod direct, astfel încât dacă PSD urmărește ca PNL plus usr sa își rupă gatul pe suferința populației, ok, asta e, însă după ce își vor rupe gatul, faceți ceea ce nu ați făcut niciodată, călcații pe cap cu șenilele, nu mai iertați nimic în baza unor asa zise prietenii personale. PNL și PDL au fost și rămân de departe cele mai corupte partide, cel puțin de la președintele Constantinescu încoace, și cele mai răzbunătoare. Luați odată decizia de a plăti polițele vechi, eu unul sunt satul sa tot vad cum PSD devine împăciuitor cu opoziția după ce ajunge la putere. Nu sunt și nu voi fi niciodată PSD ist, însă de fiecare data când vad ca asa zisa dreapta sta la putere mai mult de 4 ani, consider ca e obligatoriu ca un partid cu doctrina și masuri sociale trebuie imperativ sa vina la guvernare. Raul făcut de guvernările de „dreapta” într-un mandat, nu zic doua ca e de jale, oamenilor simpli, necesita masuri sociale. Personal sunt prea scârbit de gașca de doi bani iohannis Orban, mai grețoasa chiar și decât familia Udrea Traian, încât voi mai acorda o șansă masurilor social democrate, dar va fi ultima data când o voi face dacă nu voi vedea un PSD dur. Luptați sa ajungeți la putere și apoi plătiți polițele care exista, aveți motive suficiente, sunt penali pana în măduva oaselor. Nu o veți face, adio PSD definitiv, va dispărea în neant în loc sa renască precum pasarea Phoenix. Am sa fiu fair-play, nu va voi ura succes ci putere de a lua deciziile corecte care sa va readucă voturi.

    • Ehe …

      daca in perioada 2001-2004 amabila noastra gazda nu „prpteja opozitia” OLALALALA!

      Daca ati uitat – se incheiase Zodia Tapului aia cu „inainte sa ne fie mai bine trebuie sa ne fie mai rau” (si noi care credeam ca intre 1983-89 ne-a fots destul de rau!!) , „reforma cu spatele la zid, „provatizarea prin lichidare” si s-a vazut ca „luminita de la capatul tunelului wera de la lumanarea de pe coliva …
      Si in ultimul; an al zisei zodii erau destule articole in ziare despre „ireguolaritaile finaciare” ale diversilor elcrtonisti ai agriculturii…..
      Uf! Daca atunci s-ar fi dat satiffactie publocului exapserat si se dadeau cativa Motoci (capu lui Motoc! Capa capa cap!) si nu erau protejati d’alde Nuztu portuaru si electronistui agricol … e … e. Altfel era!

      Da de …..

      Sefule mai tii minte ? „Eu nu procedez asa!”
      Gresit! Ca pana la urma electronistu’ a ajuns la racoare .. dar ptr „Caltabos” …..

  11. Sunt multi analisti care ne spun ca suntem deja in epoca „post”: post-democratie, post-capitalism, post-petrol, post-bunastare (capitalismul a „obosit” si nu mai produce bunastaee pentru toti din cauza ca si-a atins limitele). Vedem cum Romania a avut doar vrei 30 ani de „post-comunism”, doar ca azi sa se „avinte” intr-un ocean de incertitudini.
    Deunazi dl. Cristoiu Ion – ascuns in poza Mediafax dupa propriile maini intr-o ipostaza care nu stiu ce reprezinta – ne spune ca Romania e „cracanata” intre o UE (Germania) si o SUA care se distanteaza pe zi ce trece. Ei, din aceasta pozitie ineleganta – dar as spune „sportiva” – Romania ar avea dublu de pierdut pentru ca plateste ambilor stapini. Banui ca dl. Cristoiu ar vrea sa ne sopteasca ca Romania ar trebui sa se hotarasca cui face platile de „haraciu” (multumesc, am invatat un cuvint romanesc nou), si nu mi-e clar daca optiunea dansului este Germania, pentru ca nu ne spune clar. Ne spune ca trebie sa facem declaratii de iubire Germaniei ca sa mentinem alianta strategica cu SUA. Si daca nu am mai face declaratii de iubire Germaniei ce s-ar intimpla cu Romania? Pina acum nu am facut prea multe declaratii de iubire Germaniei, eu nu vad cantitativ si calitativ in afara de schimburile economice substantiale (pentru Romania). Si ce ar face Germania, daca ar fi sa continuam sau sa largim colaborarea strategica cu SUA, ne-ar tine in afara Shengen? Ne-ar „pedepsi” cu amenintari perpetue cum face cu Ungaria si Polonia?
    Sunt niste vise franco-germane vechi de a crea o structura militara separata de SUA-NATO, doar ca ea nu doar ca nu se justifica in acest moment, dar planul e mort din cauza de pandemie si pericole iminente din Rusia si China, pe care doar NATO le poate rezolva. Oh, inteleg, soldatii NATO vor primi parfumuri frantuzesti si masini de ras nemtesti…

    Chiar daca e „cracanata”, Romania este buna la gimnastica si aceasta „cracaneala” poate sa se aseze frumos intr-un spagat a la Nadia, pentru ca ea chiar l-a facut mutindu-se in SUA. Mai mult Romania nu e singura tara UE care traieste aceasta dilema, deci nu cred ca Frau Merkel ne va da nana doar noua pentru ca are mai multi copii nedisciplinati.

    Dl. Iohannis cu dl. Trump impart aceleasi origini germanice, si din punctul asta de vedere, nu m-ar mira sa nu aiba totusi cele mai bune relatii cu Frau Merkel, desi eu habar nu am ce depese amoroase se trimit de la Cotroceni si incotro. Problema nu este neaparat a Romaniei in a alege dar mai mult a SUA, de a isi mentine anumite aliante vitale pentru securitatea zonei lor de influenta. Glasul SUA s-a auzit recent intr-o declaratie a Ambasadorului SUA, as spune fara precedent in mandatul sau, in ce priveste relatia SUA cu Romania. Ramine sa vedem faptele ca de vorbe suntem satui.

  12. Am uitat sa precizez Mirel Palada este din cite imi amintesc si citesc in internet distinsul domn care in lipsa de argumente isi ia la pumni interlocutori in emisiuni ,apropo are deja calitate de inculpat ,dosarul este pe rolul instantei. Bravo demn de citat ! Am putea sa il citam si pe deputatul Mitraliera si pe multi alti de aceasi teapa. Oricum cel 8 spitale din programul de guvernare PSD au ajutat mult in aceasta pandemie

      • Ce repede ajungem de la comentari politice la fashion ! Nu basca ci mai degabra sapca asa cum ii sta bine unui urmas demn al tovarasului prim secretar de judet PCR Ion Iliescu fondator FSN PDSR PSD etc . Domnule Profesor Adrian Nastase loialitatea dumneavoastra pentru PSD este un lucru care va face onoare si o spun la modul cel mai serios si sincer . Dar PSD fata de dumneavoastra ? Nu v-am vazut la ultimul congres nici pe dumneavoastra nici pe domnul Mircea Geoana si mai ales nici pe Presedintele de onoare domnul Ion Iliescu , frumos nu am ce zice . Acesta este comportamentul din actualul PSD cu domni ca Stanescu , Nicolae Bacalbasa , Oprisan , nea Mitraliera, Buzatu&fiul , Ministrul Economiei Andrusca etc . Un partid care a schimbat in 4 ani peste 80 de ministri , un partid care a schimbat in cinci ani 4 premieri care ulterior au parasit partidul , nu asa a aratat guvernarea PSD cu dumneavoastra Premier . Cred ca nu asa veti putea umfla pinzele PSD si chiar de ati reusi nu este nimeni la cirma . Se spune ca o tara nu poate functiona corect fara un partid de stinga adevarat si puternic probabil ca aceasta este explicatia situatiei in care ne gasim.

  13. PSD are o mare problemă, ,, originară”, ca să spun așa….este perceput (încă) drept un partid periculos de naționalist de către partenerul strategic principal.
    Dar asta nu pentru mult timp, deja partidul (încă) social democrat tinde să fie repus pe șinele care duc ireversibil către o singură direcție strategică, adică spre vest, cu sprijinul actualei conduceri. Nu ar trebui să ignorăm ultimul discurs al Ambasadorului prin care domnul Ciolacu este lăudat pentru că vrea să elimine ,,corupții” din partid.
    Puținii naivi rămași (cum ar fi domnul Buzatu de la Vaslui) își imaginează că se pot…..contra vântului. Vor fi dezamăgiți și mai mult decât atât.
    Eu nu pot să înțeleg înverșunarea românilor în dispute politice sterile, de miză mică, având în vedere că păpușarii sunt în afara României, cei care fac jocurile care ne influențează destinele coloniale. Cred din ce în ce mai ferm că ,, poporul român ales” nu este decât un mit mioritic, sau, mai sugestiv, un instrument cu care românii se scarpină atunci când îi mănâncă orgoliile deșarte.

  14. Sa va aduc aminte ….

    În ziua în care s-a înregistrat primul caz de coronavirus în România, Iohannis a desemnat premier Florin Cîţu.

    Florin Cîţu.care, in martie 2018 zicea :” Eu cred că ar trebui să terminăm cu această propagandă, adică sănătatea şi învăţământul, prioritatea zeroîn România. Au fost 28 de ani priorităţi şi nu ştiu dacă vă place cum cum atât sănătatea, cât şi învăţământul. Când vorbim de ele în România, nu vorbim de reforme, ci de salarii mai mari. vedem că aceşti bani au intrat îns ectoarele respective, dar nu se văd. E momentul ca România să-şi pună prioritatea zero sectorul privat. Adică partea aceea care creează bunăstare. Sectorul privat trebuie să fie principalul obiectiv în românia, nu învăţământul, nu sănătatea. Trebuie să muncim mai mult. România nu-şi permite azi să stea o lună acasă, plătit, în condiţiile în care suntem aproape cea mai săracă ţară din Europa. Un sector privat puternic aduce competiţie în sectorul de stat.„(Citeste mai mult: adev.ro/pbe7k0)

  15. Pentru admiratorii „modelului chinezesc”, un articol BBC despre cum arata „toleranta” chinezilor fata de islamici (uiguri) pe care ii considera en gros teroristi, separatisti si extremisti.

    China este si ea amenintata de separatismul si extremisul islamic, dar metodele sale de tortura nu fac cinste acestei natiuni in sec XXI, care se doreste a fi o mare putere cu capacitate de influenta mondiala.

    Multumesc, dar nu imi doresc acest „model”!

    „…I saw 50 to 60 people detained in a small room no bigger than 50 square metres, men on the right, women on the left,” he writes.

    „Everyone was wearing a so-called ‘four-piece-suit’, a black head sack, handcuffs, leg shackles and an iron chain connecting the cuffs to the shackles.”
    He writes about the constant sound of screaming, coming from elsewhere in the jail. „Interrogation rooms,” he suggested.

    And he describes squalid and unsanitary conditions – inmates suffering from lice while sharing just a handful of plastic bowls and spoons between them all.

    „Before eating, the police would ask people with infectious diseases to put their hands up and they’d be the last to eat,” he writes.

    „But if you want to eat earlier, you can remain silent. It’s a moral issue, do you understand?”

    Then, on 22 January, with China at the height of its coronavirus crisis, news of a massive, nationwide attempt to control the epidemic reached the prisoners.

    Mr Ghappar’s account suggests the enforcement of quarantine rules were much stricter in Xinjiang than elsewhere. At one point, four young men, aged between 16 and 20, were brought into the cell.

    „During the epidemic period they were found outside playing a kind of game like baseball,” he writes.

    „They were brought to the police station and beaten until they screamed like babies, the skin on their buttocks split open and they couldn’t sit down.”
    ….
    When the officers later came around with thermometers, several inmates including Mr Ghappar, registered higher than the normal body temperature of 37C (98.6F).

    Still wearing his „four-piece suit”, he was moved upstairs to another room where the guards kept the windows open at night, making the air so cold that he could not sleep.

    There, he said, the sounds of torture were much clearer.

    „One time I heard a man screaming from morning until evening,” he says.

    A few days later, the prisoners were loaded onto minibuses and sent away to an unknown location. Mr Ghappar, who was suffering from a cold and with his nose running, was separated from the rest and taken to the facility seen in the video he sent – a place he described as an „epidemic control centre”. Once there, he was handcuffed to the bed.

    „My whole body is covered in lice. Every day I catch them and pick them off from my body – it’s so itchy,” he writes.

    „Of course, the environment here is better than the police station with all those people. Here I live alone, but there are two people guarding me.”

    It was the slightly more relaxed regime that gave him, he says, the opportunity he needed to get word out. His phone appears to have remained unnoticed by the authorities among his personal belongings, some of which he was given access to in his new place of imprisonment.

    After 18 days inside the police jail, he was suddenly and secretly in touch with the outside world.

    For a few days he described his experiences. Then, suddenly, the messages stopped.

    Nothing has been heard from Mr Ghappar since. The authorities have provided no formal notification of his whereabouts, nor any reason for his continued detention.”

    https://www.bbc.com/news/world-asia-china-53650246

  16. Păcat că a fost ratat, sau omis intenţionat – finalul :
    Cu toate acestea guvernarea aceasta haotică, antiromânească, jaful şi îmbogăţirile pe timp de criză, sărăcirea alarmantă a populaţiei , teroarea mediatică cu ştirile pandemice şi încă multe altele continuă,
    De vină e PSD, evident.”

Lasă un răspuns