Cum se construieste agenda zilei: Scandalul de coruptie Unifarm vs Doi deputati PSD la saormerie

A inceput pre-campania electorală. Este important cine construieste agenda media si cu ce teme. Guvernul Orban  se atasează tot mai mult de coronavirus, pe care il doreste impachetat in continuare in diverse „stări” (de urgentă, de alertă, etc) pentru a controla agenda zilei si „carantinarea” opozitiei.

Scandalul măstilor de protectie – de proastă calitate dar scumpe – a perturbat oarecum această strategie. Pare că a fost un act de coruptie necesar si util pentru tară.

Totusi, pentru a acoperi micul zumzet mediatic declansat de această operatiune „specială”, a fost declansat, prin mai multe site-uri de stiri si televiziuni, „mega-scandalul” celor doi deputati PSD bonomi (grasuti si cu chelie) care au cotropit, in miez de noapte, fără măsti, o saormerie. Acolo, vajnicii apărători ai ministrului PNL de la interne au intervenit operativ si i-au amendat. In apel, cei doi deputati au mai primit cate o amendă.  La stiri, filmuletul respectiv bate imaginile cu inundatii sau căderea guvernului din Franta. De două zile, PSD se ocupă să explice că cei doi nu au avut mandat de la partid pentru a merge să consume saorma in Centrul (istoric) vechi al Capitalei.

In locul lor, as fi anuntat, sec, imediat, că după alegerile parlamentare cei doi vor avea mai mult timp să meargă noaptea la saormerie si să se certe cu Mustafa.

Iar apoi as fi revenit la temele economice si sociale critice ale acestei perioade.

14 gânduri despre “Cum se construieste agenda zilei: Scandalul de coruptie Unifarm vs Doi deputati PSD la saormerie

  1. Majoritatea pesediștilor aflați în rândul liderilor sunt neprevăzători, când este vorba de cum reacționează cei cu care sunt în opoziție politică. Nu intuiesc, cum vor reacționa cei pe care-i critică zi de zi. Pesediștii nu pierd nicio ocazie ca să nu vorbească despre puterea exemplului, amintind publicului aniversările lui Orban, Rareș Bogdan sau întâlnirea liberalilor, la Iași. Ce credeau cei doi, mai ales stimabilul Solomon, care este foarte vocal? Că nu vor fi ,,vânați”? Au devenit ,,lupi moraliști”, pe care oamenii nu-i vor mai crede. Nu cred că ei sau ceilalți pesediști au învățat ceva din această întâmplare.

  2. Un anacronism istoric : PNL-ul de astăzi

    Decăderea de la I.C.Brătianu, primul preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi artizanul Marii Uniri, la epigonii afacerişti ce conduc PNL-ul azi pare şocantă la prima vedere. Era însă inevitabilă, deoarece renaşterea PNL-ului în 1990, după mai bine de 4 decenii de suspendare, reprezintă un anacronism fără nici o analogie pe scena politică europeană, unde oricum partidele liberale existente şi-au pierdut în mare parte conţinutul doctrinal originar şi totodată şi majoritatea electoratului care a migrat spre cei doi poli ai politicii europene actuale : o stângă social-democrată şi o dreaptă creştin-democrată.

    Şi înainte de instaurarea regimului totalitar comunist, vechiul Partid Naţional Liberal a evoluat treptat încă de la apariţia sa, trecând de la o ideologie politică de stânga spre centru, numai că a încercat constant să se adapteze la situaţia vremii şi să-şi păstreze concepţia naţională. Spre deosebire de PNL-ul istoric, PNL-ul post 89 este în acest moment un partid cosmopolit de dreapta, chiar de extremă-dreapta, poziţie exprimată prin doctrina ultra-liberală pe care o promovează nu numai printr-o teroare mediatică, ci şi prin mijloace insurecţionale, cum s-a văzut în timpul manifestaţiilor orchestrate de PNL, prin care acesta a încercat să răstoarne de la putere partidele democratic alese.

    Ne aflăm foarte departe de figurile emblematice ale liberalismului românesc autentic din a doua jumătate a sec. XIX şi prima jumătate a sec. XX !

  3. Slogan de anticampanie: “Liberalii botnițarii!”

    Precampania pentru alegerile locale si parlamentare nu a inceput deloc bine pentru PNL. Plecand de la o situatie reala si grava din China – epidemia de coronavirus – care a justificat masuri sanitare drastice, de carantinare si izolare, Guvernul liberal Iohannis-Orban a avut reaua inspiratie sa le aplice abuziv romanilor, in scop de control politic si social.

    Nimeni nu s-ar fi asteptat la atata speculatie politica din partea liberalilor. Imaginea ei in oglinda, cu semn schimbat (speculatie economica), e doar prin imperiul Globalismului. Acolo, malversarea in sens exponential a statisticilor covid-19 urmareste interese economice ale big pharma, de crestere in aceeasi masura a profitului de pe urma vanzarilor cat mai mari de vaccinuri, care au potentialul de afacere a secolului.

    Dar cioclii liberali, care sunt gemeni cu globalistii necrofagi ai pandemiei, vizeaza o alta sursa de imbogatire, castigarea alegerilor din toamna-iarna, pe care spera sa le controleze prin false situatii de “urgenta” si de “alerta”. Liberalii mizeaza de pe acum pe imbotnitarea populatiei si distantarea sociala ca pe armele lor de campanie si de scrutin. Nenorocul lor e ca politicieni lucizi din opozitie si experti imunologi au denuntat acest scenariu, aplicat fortat unui mediul epidemic imaginar, iar perdelele de fum liberale din jurul lui au inceput sa se risipeasca. Stigmatul “Liberalii botnitarii” prefigureaza un slogan de anticampanie, doar momentan in surdina, si prabusirea politica si electorala a PNL, care va fi fara precedent si extrem de zgomotoasa. El il va devansa cu mult pe cel de „PSD, ciuma rosie!”. Pozitiile de guvernare si opozitie vor face diferenta. In plus, PNL nu mai are niciun spatiu de rezerva sau de fuga, l-a consumat prin fuziunea cu fostul PDL. In contrast, PSD beneficiaza de un enorm spatiu de manevra.

  4. Vestile proaste abunda. De exemplu, 200 de oameni de stiinta acuza OMS ca subestimeaza faptul ca virusul COVID 19 se poate transmite prin aer. Pina acum OMS afirma ca virusul se transmite doar prin picaturi provenite din stranut sau tuse. Daca se transmite si prin aer, inseamna ca virusul chinezesc e mult mai potent si poate infecta mult mai multi oameni (cea ce poate se intimpla in SUA, India si in alte tari unde cazurile cresc dramatic).

    O alta stire (relativ) proasta este ca directorul FBI a numit China drept cel mai important „pericol” pentru SUA. Atentie, nu „dusman”, ci „pericol pe termen lung”. Ca o nouatate, China exercita presiuni asupra unor cetateni chinezi disidenti, sau opozanti Chinei, care traiesc in SUA, incercind sa ii determine sa se intoarca in China (unde nu e clar ce ii asteapta).

    „China is engaged in a whole-of-state effort to become the world’s only superpower by any means necessary,” he added.

    „We’ve now reached a point where the FBI is now opening a new China-related counterintelligence case every 10 hours,” Mr Wray said. „Of the nearly 5,000 active counterintelligence cases currently under way across the country, almost half are related to China.”

    The FBI director mentioned a programme called „Fox Hunt”, which he said President Xi Jinping had „spearheaded” and he said was geared at Chinese nationals living abroad seen as threats to the Chinese government.

    „We’re talking about political rivals, dissidents, and critics seeking to expose China’s extensive human rights violations,” he said. „The Chinese government wants to force them to return to China, and China’s tactics to accomplish that are shocking.”

    https://www.bbc.com/news/world-us-canada-53329755

  5. Delicată formula: ” De două zile, PSD se ocupă să explice că cei doi nu au avut mandat de la partid pentru a merge să consume saorma in Centrul (istoric) vechi al Capitalei.
    In locul lor, as fi anuntat, sec, imediat, că după alegerile parlamentare cei doi vor avea mai mult timp să meargă noaptea la saormerie si să se certe cu Mustafa.”
    ====================
    Eu, ca outsider, cred că îmi pot permite să fiu mai tranșant.

    Cei doi derbedei se află în Parlamentul României, nu datorită unor merite personale, poate cel mult printr-o contribuție bănească substanțială, ci deoarece au fost puși pe listele PSD pentru parlamentare.

    Oare calitatea membrilor PSD a ajuns atât de coborâtă încât partidul să nu poată promova la cel mai înalt nivel de reprezentare decât doi golani?

    Sau poate suma oferită pentru cumpărarea unui loc ELIGIBIL pe lista parlamentară a partidului, este principalul criteriu de selecție?
    Să fie corupție internă, să fie clientelism, să fie lipsă de principii?

  6. Dar daca a fost ,,necesar” sa manence saorma? Sigur ca nu cu mandat de la partid. Ca partidu’ nu mai exista de ceva vreme. Mai era o ,,stire” cu un biciclist tot membru de partid care lua o ,,amenda” babana menita sa ajute la tinerea in case a poporului. Ce-i interesant in cazul celor doi pofticiosi e ca stirile i-au dat ca amendati pentru ca ,,n-au purtat masca si au facut scandal” in timp ce realitatea comunicata de politie e ca au luat amenda numai pentru scandal (ca doar pentru nepurtatul mastii inca nu este sanctiune). Da’ stirile astea sunt adresate analfabetilor functional (se apropie ingrijorator de 70% dupa unele surse) care retin doar partea cu amendatul pentru ca n-au purtat masca si si-o vor indesa pe figura pe a lor (vorba lui Ludovic) cu mai mult devotament chiar daca purtatul pe perioade lungi (8/10 ore/ zi) poate duce la o gramada de disfunctionalitati medicale purtatorului.
    La noi e mai soft treaba. Mai o saorma, mai un ,,reprezentant al statului” care ne mai ademeneste cu inca o ,,alerta” pentru a uita de ,,pandemia economica” care face ravagii la umbra celei pe baza de virus.
    O gramada de ,,stiri” au legatura intre ele in perioada asta.
    Astfel, citeam pe http://www.bbc.com/news/world-europe-53332225 cum ,,prestigiosii’’ de la b b c ne spun ca-n ,, Serbia s-a înregistrat o creștere dramatică a cazurilor, iar autoritățile au anunțat o stare de urgență în mai multe orașe’’. Care-i ,,cresterea dramatica’’? ar trebui sa se intrebe tot prostu’ alarmat de ,,prestigiosi’’. Hai sa vedem! zic putinii curiosi care-au mai ramas si care inca nu pun botu’ la abundenta de manipulari venite din toate partile pe ,,canale media prestigioase’’. Pe 08.07 ,,decidentii’’ din Serbia aveau ,,raportati’’ 16.719 insi depistati cu virusul problema si 330 persoane decedate (depistate si astea cu virus si nu decedate din cauza virusului). Cu doua zile in urma, pe 06.07 aveau 16.420 depistati si 317 decedati.
    Adica ,,cresterea dramatica’’ a celor de la b b c cat si a ,,decidentilor’’ din Serbia e de 229 de depistati si 13 decedati in doua zile. Sigur ca cifrele astea ,,dramatice’’ i-au determinat pe ,,decidenti’’ sa readuca Serbia in stare de urgenta. Cica au ,,spitalele pline’’. Le-o fi umplut si ei ca pe la noi cu asimptomatici?
    Adeptii teoriilor conspirationiste ar afirma ca-i inca o testare a rezistentei poporului sarb la socuri, punandu-l mai intai pe Djokovic sa agite spiritele („Facem ceea ce ne spune guvernul sârb’’) si sa arate poporului ce patesc ,,irersponsabilii’’ care nu respecta ,,masurile’’ infectandu-se ca acum sa le redea starea de urgenta pe ,,cresterea dramatica’’. Dar sigur ca noi nu credem asemenea aberatii chinuindu-ne sa bagam la cap ca-i o ,,crestere dramatica’’ daca asa spun ,,autoritatile’’ si sa asteptam ,,cu sufletul la gura’’ o noua alerta/ urgenta ,,binevenita’’ pentru a ne apara ,,de una, alta’’.

  7. Nu e nimic de discutat in privinta calatoriilor spre si dinspre un spatiu aflat in varful pandemie

    E foarte ciudata obstinatia secretarului de stat american Mike Pompeo, care tine mortis ca SUA sa reia calatoriile spre Europa, desi America este in varful pandemiei. Calatoriile au fost intrerupte de presedintele Donald Trump, in martie. El a sustinut că numărul mare de cazuri de contaminare cu noul coronavirus din Statele Unite s-ar datora călătorilor veniţi din Europa. Potrivit lui Trump, Uniunea Europeană nu a restricţionat la timp călătoriile din China, de unde el presupune ca a început epidemia coronavirus, şi din alte zone afectate.

    Situatia acum s-a inversat. In timp ce epidemia a fost stopata si a regresat semnificativ in China, ea a devenit noul epicentru in SUA, cu mari focare in sud si sud-vest, in principal datorita neimplicarii active si decisive a administratiei federale. Trump insusi nu poarta masca de protectie si convoaca mitinguri electorale fara reguli sanitare, pentru alegerile prezidentiale din 3 noiembrie. Pe de alta parte, de pe site-ul lui Bill Gates, un vaccinist notoriu, in scop de afaceri, care ar vrea vaccinarea obligatorie a populatiei, ceea ce ar aduce profituri colosale productiei sale de vaccinuri, s-a aflat ca statisticile privind numarul deceselor si infectarilor pot fi manipulate. Prin deductie, el ar fi primul interesat in umflarea statisticilor. Nici epidemiologul Casei Albe, dr. Anthony Fauci, nu este mai prejos, prin situatiile si perspectivele alarmante pe care le elaboreaza.

    In urma unei suite de incoerente si inactiuni favorizante raspandirii coronavirusului, a inceput deja sa se suspecteze ca manipularea in sens crescator a statisticilor coronavirus este o politica de stat – de stat privat, nu public, care slujeste interese inguste, private, nu pe cele largi, ale populatiei. Scopul ei este de a obtine o emotie cat mai puternica si cuprinzatoare, care sa determine acceptarea vaccinarii obligatorii, o mana cereasca pentru suprematia evreilor. Pe aceste premise, se poate concluziona fara gres ca, oficial, cifrele vor continua sa explodeze, pana la aparitia unui vaccin testat ca cert, fapt care nu este prevazut sa se intample in mai putin de un an. Nu e treaba noastra ca cifrele pot fi false, ci ca mergand pe ele ne vom expune unui pericol major de revenire a crizei corona, cu un al doilea val. Pe aceasta perspectiva, va fi de neinteles, pe alocuri chiar hilara, reluarea calatoriilor, fortata de Pompeo, dinspre SUA spre Europa. Mike Pompeo a declarat că pe aceasta tema s-au înregistrat “progrese” în discuţiile cu Uniunea Europeana. Dar nu orice poate fi negociat. Cu atat mai putin cand e vorba de securitatea biologica si medicala a europenilor. Dar, daca vrem sa facem un mare bine poporului american, reluarea calatoriilor transatlantice va trebui conditionata de stingerea focarelor de coronavirus din SUA si revenirea le o situatie epidemiologica normala. Acest lucru va obliga SUA sa implementeze modelul China de control al epidemiei, prin masuri stricte de carantinare, izolare, distantare sociala si protectie individuala, fara sa fi nevoie de o controversata vaccinare. De altfel, vaccinarea sau nu trebuie sa fie expresia libertatii fizice, privind propriul corp, asimilabila cu libertatea de constiinta. In rest, principial si securitar nu e nimic de discutat in privinta calatoriilor spre si dinspre un spatiu aflat in varful pandemiei .

  8. DEMOLAREA STATUILOR ÎN ROMÂNIA ÎNCEPE LA PESEDEU

    MOTTO: „Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat luni, la începutul şedinţei Biroului permanent, că urmează să fie elaborat un proiect de revizuire a Constituţiei pentru punerea în aplicare a rezultatului referendumului (pe tema FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE, n.n.) «Cred că astăzi vom avea un proiect de revizuire a Constituţiei pe tema referendumului», a afirmat Ciolacu. El a precizat, după şedinţa Biroului Permanent, că «a fost un referendum şi oamenii au hotărât ceva.(…) Noi o să venim cu un proiect de lege de revizuire a Constituţiei, un proiect al PSD», a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.”( G4 MEDIA.ro, 3 iulie 2020)
    …………………………………………………………………………………………

    Un partid rău condus, cred eu, nu este cu nimic diferit de o clasă de liceu, izolată, cu profesori prost pregătiți și care nu se măsoară cu nimeni. De aceea profesorii când mănâncă, în pauza mare, sandvișul îngrijit ambalat, cred în sinea lor că sunt „performanți”… din această pricină, bucățica de pâine cu salam, rumenită la toaster, nu le stă în gât. Totul e bine și e sub control, căci BAC-ul pare să fie hăt! departe, iar faptul că examenul de maturitate al clasei nu testează elevii, ci nivelul de pregătire se stabilește cu buletine de vot împăturite de cetățeni și vârâte în fanta unei urne împodobite cu panglică tricoloră, nu pare așa o problemă spinoasă.

    Elevii clasei noastre sunt, de! ca peste tot: unii foarte deștepți și studioși, alții niște isteți, dar șmecherași care iau tema de-a gata de la colegi, alții tocilari și grei de cap, iar alții doar loaze apte pentru repetenție, fără niciun drag de-nvățătură.

    Numai că dirigintele și profesorii sunt proști. Și-atunci, nu mai are nici o importanță înzestrarea naturală a elevilor, nici eventuala lor sârguință, căci se vor lăsa pe tânjală cu toții. Cei mai buni și mai conștienți, nici măcar nu vor încerca să meargă la alte școli, înțelegând că mai peste tot e la fel, ci vor abandona pur și simplu, școala…

    Cred că și dacă justiția română ar fi o fecioară în a cărei neprihănire să cred cu tărie, iar nu dama asta de consumație, care s-a-ntins lasciv când cu procurorii de elită de la Ploiești, când cu băieții din servicii, când și cu unii și cu alții simultan, și atunci, zic, aș fi împotriva unei astfel de inițiative lipsite de creier. Căci mi-aș aduce aminte tot timpul cum niște chirurgi plasticieni, care mai montau VIP-urilor blonde, în pauza de masă, unele perechi de silicoane, într-un spital de stat, au fost puși sub acuzare și scoși automat din stabiliment… Numai că foarte curând a venit accidentul -sau ce-o fi fost acela- de la COLECTIV, și chirurgii-infractori au vrut să dea o mână de ajutor. Evident, n-au fost primiți, fiindcă -nu-i așa?- aveau interdicție de a lucra în „spital de stat”… și nu știu, o fi fost bine că s-a întâmplat asta, Românie intransigentă și pură?

    Când inițiativa vine însă din partea PESEDEULUI, un partid pentru ai cărui lideri s-a reinventat , în plină „democrație” postdecembristă, pușcăria politică, e nu numai un lucru profund imoral, ci chiar o ticăloșie dintre cele mai rudimentare. E o barbarie.

    Adrian Năstase, Liviu Dragnea, Adrian Severin…

    Cu Mircea Geoană n-a fost să fie, pentru că pe el l-au crezut procurorii că a primit de la Marian Vanghelie trei ceasuri, costând fiecare cât o garsonieră în centrul unei localități urbane medii, dar nu le-a trecut în declarația de avere deoarece era convins că valorează sub 500 de euro… Ca să nu vă mai amintesc de ambasadorul american, cel care a zis că Geoană e băiat bun… și e prietenul lor, ceea ce s-a și văzut mai târziu… deci n-ar fi avut cum… Ei, și așa știm de ce Geoană nu e „penal”, iar restul sunt.

    Sigur, și Ponta Victor a fost la un pas de a fi „penal”, dar acesta, băiat prevăzător, și-a dat demisia întocmai și la timp ori de câte ori a fost nevoie.

    Totuși… Adrian Năstase, Liviu Dragnea, Adrian Severin…

    Înseamnă că tu, PESEDEULE, recunoști, prin conducătorii tăi de astăzi, această justiție ca fiind una normală. Înseamnă că tu, PESEDEULE, o aprobi și nu vrei ca eu sau alții să mai discutăm despre monstruozitatea ei. Dar oare ce câștigi, PESEDEULE, dacă studenții din facultățile de stat nu vor mai putea avea profesori ca Adrian Năstase sau Adrian Severin? Înțelegi tu, oare, că pierderea nu este neapărat a celor doi?… sau măcar pricepi a cui anume este pierderea?

    Cu oroare am privit cum, de la o vreme încoace, în țări așa numite democratice, cu sălbăticie și ignoranță crasă, niște fiare pe care nu știu de ce Dumnezeu le-a înzestrat cu darul vorbirii fără însă a le înzestra și cu rațiune, își profanau și-și demolau trecutul, răsturnând în praful revoluției lor deraiate statuile propriei identități. Am fost mirată că România, atât de atentă să copieze rapid orice vine din Occident sau de peste ocean, nu l-a tras încă pe Mircea cel Bătrân, cu arcanul, de pe calul lui de bronz.

    Dar acum m-am liniștit… societatea românească, reacționează totuși, prin cei mai buni fii ai săi numiți Ciolacu și Marcel… căci la PESEDEU a început, de pe 3 iulie 2020, hei-rup-ul demolării statuilor.

  9. DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, REALITATEA ACESTEI PERIOADE…PE CARE NE- O FOCALIZATI IN NENUMARATE RANDURI …IN A, DUMNEAVOASTRA OPINIE , NU POATE FI COMBATUTA DE OPINIILE NOASTRE . AR FI INUTIL !

    A CARACTERIZA, ACEST PERSONAJ, DIN IMAGINE, PERSONAJELE, GRUPARII DIN CARE FACE PARTE , INSA- SI GANDIRILE SI COPORTAMENTUL LOR ACTOAL, NE VIZOALIZEAZA , UMITOR FIIND, CONTINUITATEA EXZISTENTEI LOR, NEJUSTIFICATA! ( IN OPINIA MEA CEEA CE VAD SI NEMULTUMIREA TOT MAI VIBRANTA , A GANDIRILOR ROMANILOR , APROPIATELE ALEGERI , VOR OFERI SANSA SCHIMBARI, ACESTOR GUVERNANTI SI NU NUMAI!

    CU PERMISIUNEA , PRETENIA SI RESPECTUL , NECONTENIT FATA DE DUMNEAVOASTRA , IN URMA DERULARII PROPRIEI EXZISTENTE CE VA APARTINE , EXZISTENTA CU A LE EI INPLINIRI MAI ALES PENTRU ROMANI SI PE CARE O MENTINETI INCONTINOARE , VA-SI PROPUNE, SA NE OFERITI NOUA, ROMANILOR SI NU NUMAI , IN VIITORUL APROPIAT , O CARTE, SCRISA DE DUMNEAVOASTRA , INTITULATA , ADRIAN NASTASE SI CELE PATRU PERIOADE A- LE EXZISTENTEI SALE! …

    AR FI PACAT , TINAND CONT DE NUMEROASELE CARTI PE CARE LE- ATI SCRIS IN BENEFICIUL ROMANILOR SI NU NUMAI, DESTINAT FIIND SA FITI O VALOARE UMANA , CE STRABATE TIMPURILE! ( INDIFERENT, DE APARITIA, EXZISTENTA UNOR NESEMNIFICATIVI, LICURICI… UMANI! )

    INTORCANDU- MA LA AFIRMATIA , CELE PATRU PERIOADE , EU CRED DE CUVINTA CA, OMUL SI NU NUMAI, ARE IN A SA EXZISTENTA, PATRU PERIOADE PE CARE LE DERULEAZA! …

    EXPLICATIE: NASTEREA, ESTE INCEPUTUL MEMORARII A TOT CE NE INCONJOARA, COPILARIA ESTE TRAIREA UNEI LIBERTATI, PROTEJATA… ( PRIMELE PERIOADE!) CELE DOUA PERIOADE ULTERIOARE, SUNT DIFERITE CA FIZIONOMIE, MAI ALES, ADICA , VIZOALITATEA PROPRIEI NOASTRE IMAGINI TRUPESTI,UMANE, CE- SI SCHIMBA FIZIONOMIA, TRASATURA , FOCALIZAND ULTIMA IMAGINE, REALA, DESTINATA FIECARUIA DINTRE NOI! ( UN TRUP CU A SA TRASATURA IN TOTALITATE , FARA VIATA,DEVENIND IN TIMP , ASA CUM GANDESC EU… CENUSA UNEI EXZISTENTE, UNOR EXZISTENTE UMANE!…

    ESTE PACAT SA NU REALIZATI ACEASTA CARTE A PROPRIEI EXZISTENTE CE VA APARTINE SI CARE DESTINAT FIIND , SA FITI O VALOARE UMANA, INCONTESTABILA, POATE OFERI SPRE VIZOALIZARE , MAI ALES PRIVIRILOR , GANDIRILOR VIITOARE, O CARTE, IN CARE ODATA CU DERULAREA PIGINILOR, CEI DIN VIITOR SA INTELEGA SI SA PRETUIASASCA , EXZSTENTA, UNEI VALORI UMANE!…

    PS. ORI CE VALOARE UMANA SI NU NUMAI, EXZISTENTA SA RAMANE NEMURITOARE!…

  10. Timp de 17 minute, l-am ascultat cu foarte multă atenție pe Președinte. Față de celelalte discursuri, Președintele nu a pronunțat niciodată ,,PSD-u” și ne-a informat că virusul nu are culoare politică. În concluzie: ,, de acea”, ,,trebe” ca în această ,,pereoadă” toate forțele politice să fie unite și să voteze Legea Carantinei.
    Domnul Guran ne-a atenționat că Președintele a spus ceea ce trebuia spus ( mi se pare corect, dar prea târziu a înțeles Președintele că toate forțele politice trebuie să fie unite, în acest context al pandemiei și că trebuie guvernanții să țină cont și de punctele de vedere ale opoziției; însă eu nu cred că-și va menține acest punct de vedere; după votarea legii , Președintele și liberalii lui se vor întoarce la vechile obiceiuri). Apoi, domnul Guran a acuzat PSD-ul și ne-a informat că virusul nu ține cont de Constituție. Concluzia mea este că cei doi, Președintele și Guran, au personificat virusul. Ce-ar fi ca ei să vorbească cu virusul și să-l roage, în numele românilor (atât de mult dragi lor), să plece de unde a venit, pentru că nu înțelege nici politica românească și nici Constituția României.

  11. Un articol întradevăr memorabil, născut din atenta şi obiectiva observare a unui comportament aberant, tiranic şi totalitar specific nulităţilor ajunse prin hazard sau fraudă în fubcţii care le depăşesc puterea de înţelegere, dar datorită micimii de caracter le şi a mediocrităţii crase le hiperbolizează instinctul de atotputernicie mai ales dacă n-are cine-l pune cu botul pe labe la timpul potrivit !
    Dintr-un profesoraş mediocru nu poţi face un bun conducător nici măcar de şcoală, dar mite de Ţară, mai ales că prin tot ceea ce face ne dovedeşte că nu-i a lui, nicio a urmaşilor, urmaşilor săi, pentru că n-are !
    Şi n-are nu doar urmaşi direcţi, dar nici pic de compasiune şi recunoştinţă pentru cei care şi-au călcat pe inimă şi au votat un străin de neam în fruntea Neamului Românesc ! Are în schimb multe case şi un tupeu nesimţit de a-şi băga sub încălţări Constituţia României, ca un adevărat tiran tembel îmbătat de puterea prea uşor încredinţată mai ales a doua oară, nu de toate cele 6,66 milioane de alegători (deh, numărul dracului !) că cel puţin un sfert au fost „donaţi” de servicii, pe care cu siguranţă i-a păcălit prea uşor !
    P.S.
    Se înţelege acum de ce vor să-l scoată din manualele şcolare şi pe Eminescu ?
    Pentru că muntele acesta de înţelepciune ne atrăgea încă de pe atunci atenţia : Cine-o îndrăgi străinii…. nu-i va vedea niciodată la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului sau la Sesiunea omagială a împlinirii unui secol de la cel mai important eveniment naţional ….
    https://www.cotidianul.ro/ce-hal-de-presedinte-avem-cum-i-am-putut-da-tara-pe-mina/?unapproved=384435&moderation-hash=99f362532b27f11db66cc716ab2b81aa#comment-3

Lasă un răspuns