35 de gânduri despre “Decăderea unui mare partid…

  1. Cred că sunt mulți candidați pe partea dreaptă… a montajului, În frunte cu Iohannis, Alina Gorghiu, Lacsi Orban – ce bătaie de joc pentru istoria PNL!… Cineva, acolo sus, chiar îi urăște! Dar și ce dovadă de decădere a României.

    • PRIVIND SI ANALIZAND, FOTOGRAFIA ADAUGATA DE DOMNUL ADRIAN NASTASE, DIFERENTA DINTRE CELE DOUA PERSONAJE ESTE UIMITORE, OFERINDU- TI SANSA, SA-TI EXPRIMI OPINIA, IN URMA UNEI GANDIRI REALE!

      TRECUTUL , STRABATE NECONTENIT, TIMPURILE…PREZENTUL , FIIND SUFOCAT… DE EXZISTENTA NEJUSTIFICATA ,A UNOR SPECIMENE, CE SE VOR, IN GANDIREA LOR, A DEVENI… FIINTE UMANE , DEVINE INUTIL, PENTRU A FI MEMORAT SI OCROTIT, IN GANDIRILE VIITOARE!

      PS. IN OPINIA MEA , DATORITA ACESTOR SPECIMENE, ROMANIA CU AL SAU POPOR ,IN MAJORITATE, DEZECHILIBRAT IN GANDIRE SI COMPORTAMENT, SE VA DEZINTEGRA , RISIPINDU- SI AUTENTICITATEA, DEFINITIV, SUB CUPOLA, ANUMITOR, ” GANDIRI,” EUROPENE!…

      PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, ROMANUL , POLITICIANUL AUTENTIC!…

  2. Domnule Nastase, din pacate si in
    Psd la fel de prost stau lucrurile! Din 2004 toti care s-au perindat la conducerea partidului au fost de o calitate mai mult decat indoielnica.
    Dragnea nu ar fi avut sansa sub conducerea dvs sa ajunga mai mult decat ceea ce a fost la Teleorman!!
    Nu mai avem oameni de calitatea dvs in politica romaneasca! Pacat!!!

  3. Părerea mea e că actualul PNL nu e continuatorul vechiului PNL, că nu are în comun cu vechiul decât numele, pe care dealtfel îl consider anacronic. La fel a fost și cu PNȚ.
    I-aș fi zis simplu Partidul Liberal. Adjectivul „național” nu are niciun rost. Toate partidele sunt naționale, nu-i niciunul internațional sau al națiunii kazahe.
    Ce e mai important însă e că doctrina și ideologia actualului sunt altele decât cele ale vechiului.

  4. Un exemplu cât se poate de elocvent despre decăderea clasei politice, și nu numai. Decăderea rasei umane in general. Nu numai exemplare precum domnul din partea dreapta a imaginii sunt de vină, ci întreaga societate românească postbelică. Regret enorm ca m-am născut în aceasta epocă. Nu regret țara în care m-am născut, regret faptul ca m-am născut alături de acești…..nefericiți.

  5. Lovitura dura data ingenunchierii progresiste: Black Lives Matter este un rasism impotriva albilor!

    Solidaritate cu producatorii de civilizatie si denuntarea instinctelor consumatoriste si necontributive: Mai multi sportivi au refuzat, la startul motocursei de la Spielberg, sa ingenuncheze in fata rasismului BLM
    Progresismul, cu care se identifica Partidul Democrat din Statele Unite ale Americii, nu numai ca rimeaza cu fascismul, dar si rezoneaza. Fascismul a inceput cu zvastici brune si nopti de cristal, progresismul se afirma cu simboluri negre, daramari si vandalizari de statui ale unor presedinti americani si personalitati istorice din SUA.

    Ingenunchierea (albilor in fata negrilor) este un simbol al rasismului negru. Ea a fost initiata si instigata de Nancy Pelosi, membru al Partidului Democrat si presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, si Joe Biden, fost vicepresedinte al Statelor Unite si candidatul democratilor la alegerile prezidentiale din noiembrie. Opinia publica interna si internationala asociaza actele reprobabile ale celor doi lideri progresisti americani cu simbolistica unui gest murdar si profanatoar, asemenea aruncarii cu vopsea neagra pe sediul imaculat al Congresului SUA!

    Ingenunchierea progresisto-fascista a primit o lovitura dura din partea lumii sportive. La Motocursa de la Spielberg, pentru Marele Premiu de Formula 1 al Austriei, sase piloţi au refuzat denuntator să îngenuncheze pentru mişcarea rasista Black Lives Matter (BLM), care cotropeste istoria si cultura SUA. Acest refuz sportiv, care a facut rapid ocolul Lumii, este un semnal ca civilizatia incepe sa se trezeasca si sa respinga manipularea primitiva care incearca sa o dezbine si sa o intoarca din drum, spre vremuri intunecate. Semnificatia refuzului de a ingenunchea in fata rasismului negru este ampla: Black Lives Matter este un rasism impotriva albilor! Respingerea ingenunchierii exprima solidaritatea cu producatorii civilizatiei si condamnarea instinctelor consumatoriste si necontributive. Reactia britanicului Lewis Hamilton, campion mondial care a terminat cursa pe locul 4, de prozelit al rasismului negru, a fost lipsita de ecou si i-a palit din popularitate. Faptul ca a intors spatele creatorilor de civilizatie a fost taxat ca act meschin, pentru bani.

  6. Lepa…le de chinezi au contestat lotul 3 Craiova – Pitesti si o fac si pentru lotul 4 .
    Asta cand UMB , castigatorul roman , are o oferta de 615 milioane de lei si urmatorul de 850 de milioane de lei …
    Ce sa conteste ?
    Si niste turci de care nimeni nu a auzit pana acum , sar si ei cu contestatia .
    De ordonanta de urgenta a guvernului care -i impiedica sa blocheze si sa saboteze nu a mai auzit nimeni nimic .
    Urmeaza CNSC , comisia de solutionare a contestatiilor , dupa aceea chinezoii vor pleca la Tribunallul Bucuresti , la Curtea de Apel , recurs la hotararea Curtii de Apel … puneti sase luni interval intre fiecare institutie de mai sus .
    Ce tara suntem ?

  7. Vă propun să nu fim atât de răutăcioși și să admitem că acest partid este, condiționat, în grațiile divine ale partenerilor strategici. Poate cu excepția țărilor nordice ale Europei, supărate că statul român încă nu a legalizat prostituția, căsătoria homosexuală, drogurile ușoare și nu se pregătește să elimine mențiunea sexului din cărțile de identitate …
    Apropo de partide și lideri, am citit că premierul Greciei a declarat că țara sa nu va accepta bani de la UE, oricum, adică la pachet cu condiționalități suplimentare, umilitoare pentru poporul grec, referindu-se la fondul de 750 miliarde încă în dispută sub aspect procedural între țările donatoare. În text nu ni se spune pe ce se bazează liderul grec. Putin probabil să-și tragă siguranța doar din forța și stabilitatea economiei elene, dar cine urmărește CNN, Fox News, sau RT, știe, probabil, despre ce este vorba…

  8. D-le Nastase…
    Sunteti partinitor cu partidul pe care l-ati slujit cu onestitate si respect/faitplay fata de cel care v-a acordat pe buna dreptate creditul de a deveni un om politic de valoare.
    DAR…ce sa ne ascundem dupa degete? Nici PSD nu mai e cea fost!
    Aveti dreptate cu PNL/PDL si cum s-or mai chema..niste ciumeti in frunte cu propagandistul metamorfozat din jurnalist „impartial”
    Din nefericire pentru tara si la PSD e aceeasi jalnica situatie.
    Ciolacu ? Badulescu? Nasar? Chifor? Jurnalista Firea? Niste primitivi,
    Nici unul nu va ajunge nici la degetul mic al piciorului. Noua generatie ?
    Nu vedeti cum sunt indepartiati cei tineri gen Plesoianu?
    Cu cine sa guvernezi acum daca ar trece o motiune de cenzura?
    Am activat fara pretentii intr-o orgnizatie de sector.
    Putregaiul domina acum PSD!

  9. Este irelevant unde a ajuns PNL-ul. Problema e că are foarte multă putere în România și o va distruge. O altă problemă, la fel de mare, ar fi : Care e alternativa ?

  10. Nu Merkel, ci solidaritatea Natiunilor creste Europa!

    Nu exista nicio tara care sa nu aiba probleme. Cu atat mai mult o regiune sau un continent ca Europa. Dar Europa nu se afla in situatia de a fi “salvata”, cum insinueaza un articol din Financial Times, ci de a creste, de a fi si mai viguroasa si mai puternica decat este. Nu printr-o centralizare federala, ci prin solidaritatea Natiunilor Europene. Cand nu se va mai vorbi de Germania, Franta sau de alte Natiuni din vestul ori din estul Europei ca despre Natiuni cu state nationale libere si independente, ci de un conglomerat, in care partile isi pierd identitatea si puterea, prin cedarea lor unui centru discretionar si acaparabil – desigur, si acaparator -, care sa dispuna de sute de milioane de oameni, ca in SUA sau fosta URSS, va fi o zi trista pentru Europa.

    Articolul FT “Va salva Angela Merkel Europa?” reia ofensiva finantistilor globalisti de a modela o Europa financiara de tip federal, potrivit visului din totdeauna al Globalismului. O astfel de reusita ar aduce Europa in bataia pustii speculatorilor financiari globalisti, din Wall Street si City of London. Ar face Europa foarte vulnerabila la catararile microbilor globalisti pe trupul economico-financiar european sanatos, la napadirea parazitara si luarea lui sub control. Ca sa fie limpede, o Europa a Statelor Nationale ofera Globalismului tot atatea tinte, ceea ce incomodeaza teribil Globalismul, pentru ca-i fragmenteaza actiunile si nu-i dau niciun fel de sanse, spre deosebire de o tinta mare si unica, tip federal, daca ar deveni Statele Unite ale Europei (SUE).

    Finantistul editorialist deplange deciziile cancelarului german Angelei Merkel, din 2008 si 2009, prin care a refuzat “salvari comune europene de banci” si a introdus “frana datoriei”, printr-un amendament constitutional privind echilibrul bugetar, care ar fi adus zona euro pe “buza prapastiei”. Apoi, critica, numind-o “funesta”, respingerea de catre Merkel, la reuniunea liderilor UE din 2012, a ideilor privind o mai profundă integrare politică și economică. Si daca inca ne mai indoim ca ceea ce se confectioneaza propagandistic ca “esec” european are aceeasi origine cu cei care l-au facut pe George Soros miliardar cu banii britanicilor, luati speculativ din Banca Angliei, chiar Soros este citat in sustinerea demersului de centralizare a zonei euro!

    Germania trebuie sa fie nu numai o superputere stiintifica si tehnologica. Ea trebuie sa devina si o putere financiara de acelasi rang. In primul rand, prin cunoasterea subtilitatilor financiare ale Globalismului, pentru a-i afla limitele, dejuca si contracara intentiile si planurile ostile Natiunilor. Fosta redegista Angela Merkel, succesoarea refegistului Helmut Kohl, dovedeste ca are, impreuna cu echipa sa de consilieri si experti de cea mai inalta clasa, aceste capabilitati financiare de exceptie. Germania are astfel nu numai sansa geniului tehnologic, ci si a geniului financiar. E o garantie ca saracirea Natiunilor printr-o simpla apasare, de catre Globalism, a unei taste a sistemului financiar mondial, nu se va mai intampla. Planul franco-german de redresare post-pandemie ofera o noua oportunitate pulsiunii globaliste de a-l influenta. Fondul de redresare, care urmeaza sa fie aprobat la reuniunea UE din 17 iulie, nu ar fi insa “suficient”, potrivit aceleiasi viziuni non-europene. Ca sa nu mai lungim vorba, “modelatorii” globalisti spera sa furnizeze “argumente” pentru o conferință privind viitorul Europei, urmarind ca prim pas modificarea tratatelor UE pentru ca zona euro să aiba instrumente de autoguvernare (“eficienta”, spun ei, federala, adaug eu).

    “Dacă Franța și Germania ar conveni asupra unei poziții comune privind viitorul monedei euro, acela ar fi într-adevăr un lucru mare.” Ei da, nu ma asteptam la o asemenea devoalare a scopului de federalizare a zonei euro, dar, precum gura pacatosului care adevar graieste, pe profetii mincinosi ii ia gura pe dinainte. QED! Lectia de care trebuie sa tina cont europenii e ca la un acelasi rezultat se poate ajunge pe mai multe cai. In cazul de fata, la cresterea Europei se poate ajunge si prin evitarea solutiei perverse (toxice pe termen lung) a federalizarii zonei euro, a unei SUE mai mici si selective, cu tarile vestice cele mai dezvoltate economic, care cu atat mai mult ar fi mai nociva pentru viitorul natiocrat al Europei.

  11. Hm .. intereant ..

    Adica ar fim interesant asa un sondaj intre mamebrii PNL. Aiai „parati” ca e teleptuali si ca ei „le stiu” ca „nu au fots prostiti de comunism”.
    Sondaj „cine este mustaciosul din poza din stanga” ?
    Ca n ici unu nu a avut asa o tresarire la reclama asta :

  12. Nu mă pot abține, ca să nu spun câte ceva despre Marele Partid Istoric, care avea ,,metehne” și în perioada lui de glorie. De fapt, decăderea marelui partid a început odată cu declanșarea conflictelor dintre ,,tinerii” și ,,bătrânii” liberali. De aceste neînțelegeri a profitat Regele Carol II, care, la 3 ianuarie 1934, după asasinarea lui Duca de către legionari ( 29 decembrie 1933) l-a numit Premier pe ,Gh. Tătărescu, ,,tânăr liberal”,înainte ca PNL să-și aleagă noul președinte și să propună un premier. Pe 4 ianuarie, liberalii l-au ales președinte pe ,, bătrânul” C.I,C. Brătianu. Perioada următoare a fost marcată de permanente lupte între ,,tinerii” aflați la guvernare și ,,bătrânii” aflați la conducerea partidului, ceea ce a favorizat întărirea puterii regale și instaurarea dictaturii. Să nu uităm nici faptul că Guvernul Tătărescu IV a încheiat un cartel electoral cu Frontul Românesc și cu Partidul German, organizații de dreapta și de extremă dreaptă.
    Conflictele dintre cele două grupări au continuat și după 23 august 1944. ,,Bătrânii” liberali s-au folosit de ,,tineri” ca mijloc de propagandă. Cu toate acestea, o parte dintre ,,bătrânii” liberali nu au fost de acord cu manifestația ,,tinerilor ” din Piața Victoriei, din 10 mai 1946.
    Cât despre cinstea liberalilor ( ieri, în Parlament, Ludovic Orban voia să ne convingă de cinstea guvernanților liberali), vă relatez o practică a acestora în perioada lor de decădere: în ajunul legii exproprierilor rurale, liberalii, pentru a-și pune la adăpost o parte dintre averi, au făcut niște manevre financiare. Au luat ample împrumuturi ipotecare, garantate cu moșiile lor. Prin expropriere, dispărând gajul, pierderea era transferată asupra Băncii, care se găsea în imposibilitatea de a executa garanțiile. Deștepți, nu? Cu ce au trăit liberalii în străinătate după fuga unora dintre ei, în anul 1947?
    Cât despre liberalii de după 1989, știm cu toții câte partide liberale au fost! Pe liberali i-a cuprins întotdeauna febra puterii și a banului, ascunsă sub masca dragostei de țară.
    Cred că ați constatat și dumneavoastră, cititorii acestei postări, continuitatea practicilor liberale.

    • @ Oscar Wilde
      Cine are curiozitatea să frunzărească presa interbelică și cea dinainte de 1918 va vedea câte acuzații li se aduceau liberalilor și nu numai. Nu știu dacă toate erau întemeiate, pentru că Parchetul nu se obosea să verifice, egalitatea în fața legii fiind atunci o vorbă goală, dar presupun că unele erau. Acum, unii idealizeaza partidele de dinainte de 1940, îi idealizeaza și pe politicieni, însă atunci ei erau urâți în aceeași măsură în care sunt și cei de azi. Toată lumea dădea vina pe politicieni pentru neîmplinirile ei.
      Timpul și detașarea înlătură patimile și aduc obiectivitate măcar într-o oarecare măsură.

  13. Nefiind un mare amator al dreptei, nu provin din mari familii boieresti, toti ai mei fiind din mosi stramosi slujitori ai scolii, bisericii sau mici mestesugari (prin excelenta de centru-stanga), insa dreapta in politica este un „rau” necesar. Din pacate PNL este astazi o umbra palida a istoricului PNL. Sunt putin rautacios si am sa spun ca PNL este astazi o ingemanare galben-portocalie.

  14. teleptualu roman …… e .. e ceva .. ceva #@&W#@I$Y!!!!!

    In articolul precedent am o postare referitoare la (b)”elita” noastra ..

    Acu a, si un egzamplu a ce ionseamna sa fii (b)”elita” (in)culturala in Romania : „O anumită globalizare am avut și la sfârșitul secolului 19, când Maiorescu mergea la Baden-Baden să-și facă vacanța. Era o formă de globalizare și de spațiu european liber, Schengen, dacă vreți, avant la lettre
    Mda.
    Emportant este ca Titu Maiorescu se ducea la Baden-Baden să-și facă vacanța. Ca excact in aceiasi epoca Krupp vondea vapoare de sine de cale ferata in SUA .. nu se pune. Ca engkezii prin anii aia incpeau sa importe carne congelata din Argentina aia nu era globalizare….

  15. Diriguitori si funcționari europeni pun presiune pe politicienii români să respecte statul de drept.
    Dar, depinde cine se află la putere (cel puțin formal) în România…
    După atacul impardonabil al ludovicului asupra CCR și implicit asupra Constituției, nu am auzit niciun comisar, funcționar, politician – din afară României și niciun ambasador să ia atitudine în favoarea respectării legii, Justiției și ordinii de drept constituționale.
    Imaginați-vă ce s-ar fi întâmplat dacă în România ar fi guvernat ,, ciuma roșie”…sunt convins că rezistenții peștelui prăjit ar fi fost în stradă, iar premierul pesedist ar fi fost deja ,,invitat” să dea cu subsemnatul la DNA.
    Oare românii să fie atât de masochiști încât să nu poată trăi fără dictatură și bocanc străin pe grumaz românesc ?
    Să vedem cât timp putem supraviețui ținându-ne respirația..

  16. Cat de credul am putut sa fiu !
    Ordonanta de Urgenta care sa impiedice sabotarea si intarzierea investitiilor in infrastructura de transport , in reabilitarea monumentelor de arta ( Cazinoul din Constanta , bisericile de lemn din Ardealul de Nord ) , in construirea infrastructurii de apa si de comunicatii , ordonanta promisa de Ludovic Orban , nu a venit .
    In schimb au venit trei contestatii impotriva numirii constructorului pe tronsonul 3 al drumului expres Craiova – Pitesti care vor continua dupa programul trist al circului cunoscut – inceput de august CNSC le respinge , dupa aceea ” contestatarii ” turci si chinezi si austrieci pleaca la Tribunalul Bucuresti – 6 luni in medie – dupa aceea Curtea de Apel – inca sase luni – apoi recurs la Curtea de Apel – inca sase luni – mizeria ne duce pana in februarie 2022 numai in procese !
    Cum de putem permite asa ceva ??

  17. Când vom fi PREGĂTIȚI să spunem/aflăm/auzim despre personajul din stânga,care a viețuit acum 100 de ani, vom înțelege/accepta mult mai bine ceea ce ni se întâmplă astăzi. Pt cei interesați: revedeți memoriile lui Al. Vaida Voevod și veți afla cum,datorită ”blestematului” de politicianism dâmbovițean, a fost ratată ocazia de a recupera tezaurul de la Moscova, iar altă șansă nu s-a mai ivit de 100 de ani! La pierderi ”pe mâna noastră” suntem CAMPIONI ABSOLUȚI/IMBATABILI!
    Cel din dreapta nu există. este o mare eroare chiar și de a-l pomeni. Trebuie lăsat în ”întuneric” , de unde a apărut și unde îi este locul/vizuina! La fel ca și pentru marinarul turnător la ”Mânăstirea celor de la Secu”! Dar, românii adoră bârfa ș.m.a. asemenea.

  18. @ Monica G
    În articol e vorba despre un partid care se revendică a fi continuatorul PNL de dinainte de 1940.
    PSD nu spune că e continuatorul PSD de dinainte. Nici PDSR nu a susținut.
    Din ce spun eu aici, să nu înțelegeți că cred că PSD nu s-a degradat! Spun doar că remarca dv nu e la obiect, pentru că PSD nu zice că e continuatorul Partidului Social-Democrat al lui Titel Petrescu.

Lasă un răspuns