După aniversare

A fost o săptămană in care am vorbit sau corespondat cu multi prieteni sau  cunoscuti   (uneori cu necunoscuti)  la telefon sau on-line. Despre aniversarea mea de 70 de ani. Am primit multe mesaje de felicitare si de la oameni politici din tară sau din străinătate. Cel mai spectaculos  a fost, fără indoială, cel primit de la premierul Ungariei, Viktor Orban.

As fi dorit să organizez o petrecere cu mai multă lume dar nu au fost conditiile necesare. Asa incat am organizat un mic eveniment in familie.

Vreau insă, cu toată prietenia,  să vă multumesc tuturor celor care, pe blog, pe facebook, pe email, pe telefonul mobil, mi-ati trimis mesaje de felicitare.

16 gânduri despre “După aniversare

  1. Să aveți multă sănătate, dvs și familia, domnule Năstase.
    Indiferent de poziționările și orientările noastre, ale celor care ne exprimăm pe acest blog, avem cu toții vor constantă care se numește dependența de normalitate.
    Din perspective uneori diferite, tindem finalmente în unanimitate către repere autentice, ce nu pot fi definite în afara valorilor fundamentale: națiune, familie, demnitate, unitate, istorie și, cu puține excepții, cooperare multiazimutală egală și reciproc avantajoasă cu toate celelalte părți ale ACELEIAȘI ȘI UNICII planete propice vieții.

  2. Este intr-adevar o aniversare de referinta, ati intrat in „clubul” select al septuagenarilor, sunteti inca „verde” si nu numai eu consider ca mai aveti multe de spus si infaptuit atat pe plan stiintific, cat si politic.
    La Multi Ani cu sanatate si bucurii !

    P.S. Zilele trecute l-am zarit in targ pe dl. V. Hrebenciuc.

  3. Surse spun că:
    ,,După ce au ratat la mustață Autostrada Ploiești – Brașov, secțiunea 5 din Autostrada Sibiu – Pitești sau mega-podul de la Brăila, chinezii ar putea câștiga primul lor mare contract de infrastructură din România: secțiunea 4 din Autostrada Sibiu – Pitești. Conform unor surse oficiale, oferta China Railway s-ar plasa pe primul loc în cursa pentru acest tronson din cel mai important proiect rutier al țării.”
    Sper că autoritățile române au responsabile nu vor permite accesul unei companii din China să penetreze și să infesteze infrastructura strategică a României. În baza informațiilor care îmi parvin pe diverse căi, o astfel de șosea reprezintă un pericol potențial uriaș pentru siguranța cetățenilor români care vor naviga pe aceast traiect rutier. Vor fi amplasați în asfalt senzori dedicați produși de Huawei care vor intercepta traficul efectuat pe rețelele de telecomunicații de românii care circulă pe tronsonul resoectiv, iar datele sensibile vor fi transferate și stocate în serverele Partidului Comunist Chinez.
    Deci, atenție CNAIR, nu vă jucați cu focul !
    Dacă Trump și Zuckerman vă/ne spun ceva, rețineți că este adevărul gol golutz. Ăștia nu se joacă cu vorbele, sunt oameni importanți, ce naiba…

  4. IN PRIMUL RAND ,ASA CUM SE CUVINE , PENTRU ANDRIAN ( SI NU NUMMAI ) CEL CARE REPREZINTA SI VA REPREZENTA VIITORUL FRUMOSEI FAMILI , DESTINATA FIIND, DOMNULUI PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , SA- I URAM UN SINCER LA MULTI ANI, SANATATE SI O EXZISTENTA INCUNUNATA DE INPLINIRI SUFLETESTI !

    FIINTA UMANA SI NU NUMAI A FOST SI VA RAMANA O CONTINUITATE , PARCURGAND TIMPURILE ! ( LA MULTI ANI, ANDREI! )

    REFERITOR LA ANTERIOARA ZI, IN CARE DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE A MEMORAT IN EXZISTENTA SA, INPLINIREA CE LOR 70 DE ANI , INTR-O LUME IN CARE GANDIRILE MAJORITARE DEVIN ACCENTUAT , INPREVIZIBILE , DIN PACATE, ACESTE GANDIRI SUNT PERMANENTE . INSA- SI ,DANSUL , CONSTATAND NU CU MULT TIMP IN URMA, AUTENTICITATEA ACESTOR GANDIRI INPREVIZIBILE!…

    DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , EXZISTENTA DUMNEAVOASTRA , CA FIINTA UMANA,POZITIVA, DEOSEBITA , A FOS SI VA RAMANE INVIDIATA, DE EXZISTENTA UNOR NESEMNIFICATIVE FIINTE” UMANE,” CU A-LE LOR NUME… CE SE VOR DEZINDEGRA IN GANDIRILE VIITOARE . NICOLE TITULESCU, UN EXZEMPLU…PE CARE IL VENERATI,FOCALIZANDU-L IN PERMANENTA, PENTRU GADIRILE PREZENTULUI, SI A-LE VIITORULUI ,MAI ALES, EXZISTENTA SA, MEMORATA IN TRECUT , RAMANE DE INVIDIAT!…

    IN OPINIA MEA , FOTOGRAFIA DE FAMILE ,EXPUSA PRIVIRILOR NOASTRE , PENTRU A FI GANDITA, ULTERIOR, EXPRIMANDU- NE OPINIILE PERSONALE , PERSONAJELE ,DIN CADRUL RESPECTIV , SUNT CELE CARE VOR EXPRIMA NECONTENIT LOIALITATEA, MERITATA, FATA DE DUMNEAVOASTRA ! ( ELE SUNT SI RAMAN LINISTEA SUFLETULUI , DUMNEAVOASTRA! )

    A ORGANIZA O PETRECERE CU MAI MULTA LUME , ULTERIOR FIIND SURPRINS, DEZAMAGIT, NECONTENIT, DE APARITIA GNDIRILOR INPREVIZIBILE , PREFERABIL , BENEFIC A FOST , ORGANIZAREA SI DERULAREA ACESTUI EVENIMENT PLACUT, INTRUN CERC RESTRANS , IN CARE LOIALITATEA , INDIFERENT DE SITOATIE, NU POATE FI DEZRADACINATA!

    PS . LOIALITATEA ESTE UN COMPONENT AL SUFLETULUI AUTENTIC!… TRADAREA, GANDITA SI INFAPTUITA, TE CARACTERIZEAZA!…

    MESAJUL PRIMIT DE LA PREMIERUL VIKTOR ORBAN, ESTE UN MESAJ BENEFIC , CONSTRUCTIV, TINAND CONT DE EVENIMENTUL ACTOAL, EVENIMENT CE OFERA SANSA ROMANILOR , DEZAMAGITI…DE A SE UNI SI A INFAPTUI PRIN VOTUL LOR O NOUA GUVERNARE!

  5. Guvernare: Tripartidism, Rotatie si Dacorector

    Natiocratia este sinonimul modern al democratiei. Ea exprima puterea Natiunii, cea mai evoluata forma de comunitate umana. Forma anterioara de comunitate umana a fost Poporul. Puterea sa a fost exprimata prin termenul Democratie. Distinctiile inca nu s-au impus in vorbirea curenta. Insa, stiintific si istoric, termenii corecti ai stadiului actual sunt Natiunea si Natiocratia.

    Denumirile sistemelor si institutiilor politice actuale au fost impuse, in mare parte, de Globalism. Exceptiile tin de traditii sau vointe de particularizare. De pilda, Parlamentul – o inventie britanica, desi ea este partial acoperita de eligibilitate (camera lorzilor e numita) si, prin aceasta, de reprezentativitate -, poarta numele de Congres la americani, Adunarea Federala la rusi (v. si Duma), Adunarea Nationala Populara la chinezi, Bundestag la germani, Knesset la israelieni etc.

    La fel stau lucrurile si in cazurile functiei de Premier sau Prim-Ministru. La americani, functia de Premier nu exista. Prerogativele acestei functii sunt indeplinite de Presedinte, care este sef al guvernului si sef al statului. Este o hipercentralizare probabil unica, aproape autocrata. La germani, Premierul se numeste Cancelar, la irlandezi Taoiseach, iar exemplele pot continua.

    In privinta sistemelor politice, Comunismul a consacrat Sistemul Monopartid. Sistemul cu un singur partid genereaza o responsabilitate unica, nationala si cu durata nedeterminata. Aceste caracteristici sunt extrem de contributoare, dupa cum s-a dovedit in situatii care cer eforturi si mobilizare intensive. Cazul Chinei monopartidiste are elcoventa unui miracol nemaiauzit, prin uriasul salt economic si cea mai buna gestionare sanitara a epidemiei de coronavirus.

    Liberalismul a adus cu sine fractionismul politic prin sistemul multipartid. Dincolo de flexibilitatea pe care o ofera in schimbarea de politici si de directie, multipartidismul este totusi un demultiplicator de forte, datorita nesfarsitelor neintelegeri, certuri si interese sectare ale partidelor. El ofera si posibilitatea toxica de control geopolitic asupra unui partid sau a unei parti a esichierului, asupra guvernului sau opozitiei, dupa cum dicteaza oculte interese externe.

    Insa prin scopul expansiv globalist, liberalismul triseza in jocul multipartid. Toate partidele sale actioneaza de fapt ca un partid unic. Coordonarea lor este de culise sau explicita, in scena, ca afirmare deschisa a “bipartizanismului”. Bipartidismul, functional in cele doua state-fief ale Globalismului, SUA cu republicani si democrati si Marea Britanie cu conservatori si laburisti, care formeaza rotativa guvernamentala, este si mai inselator pentru democratie.

    Cred ca deja avem imaginea istorica a faptului ca in ocidentul globalist nu exista democratie. Cu atat mai putin, natiocratie. O eterogenitate imigranta nu e nici popor, nici natiune. Ea este o populatie ultradivizata etnic si rasial, lingvistic, cultural si religios, tinuta in frau de globalisti prin anarhie dirijata. Aceste este numele “democratiei” globaliste: anarhie dirijata! Dirijistii sunt evreii, mijloace le sunt negrii si tinte le sunt albii si civilizatia alba.

    Semnificative pentru “anarhia dirijata”, instrumentata de globalisti, sunt razboiul in curs din Statele Unita impotriva statuilor si atacurile cu cutit din Marea Britanie. Ambele tipuri de actiuni folosesc aceleasi unelte si urmaresc aceleasi tinte. Denuntatoare este si istoria globalista de la “Lordul Protector” Cromwell (1653-1658) incoace, care a instaurat pentru scurt timp “republica” apoi “protectoratul” doar pentru a modela conjunctural un mediu politic britanic care sa-i permita executarea regelui indezirabil Carol I (1649).

    De ce nu s-a pastrat republica, care este superioara monarhiei?! Conservarea si extinderea Imperiului Britanic erau dificil daca nu imposibil de realizat fara un cap incoronat. Destramarea Commonwealth era un risc iminent, inevitabil. Faptul ca regina britanica e seful Commonwealth, ba chiar si seful unor state membre arata cat de manipulator si de tiranic este Globalismul. Intentiile geopolitice ale USA si UK, avandu-i la cârme pe Donald Trump si Boris Johnson, prefigureaza inchiderea natiunilor din Commonwealth intr-un lagar globalist, cu anarhie dirijata pe post de democratie, in care vor fi atrase si alte natiuni, care-si vor afla astfel sfarsitul ca fluturii atrasi de lampa.

    Am facut acest excurs in istoria si actualitatea sistemului politic globalist pentru a oferi premisele unei reflectii privind reformarea sistemului nostru politic. Construirea lui pe alte baze trebuie sa vizeze abandonarea influentelor globaliste, in favoarea unui sistem natiocrat, desprins de dihotomia stanga-dreapta, care este tot de sorginte evreiasca, si a traditiilor romanesti.

    O prima idee ar fi infiintarea de partide de Centru. Nu am cunostinta de vreun partid romanesc care sa se autodefineasca de centru. Toate partidele noastre se revendica de Centru-Stanga sau de Centru-Dreapta. Natiocratia autentica este insa la Centrul Esichierului, acolo se modereaza pulsiunile partidiste partizane de Stanga si de Dreapta, dand prioritate Natiunii.

    O optiune de partid de Centru este programatic echidistanta. Nu inseamna ca ignora interesele diferite de pe cele doua laturi ale Esichierului. Dimpotriva, imbina politicile sociale de Stanga cu politicile si instrumentele de profit specifice Dreptei. Specificul Centrulu e ca o face in interesul armoniei in sanul Natiunii. Doua partide de Centru ar mentine si competitia intre ele. La fel, ca numar si competitie s-ar putea implementa la Stanga si la Dreapta. Ar rezulta sase partide, cate doua pe fiecare din cele trei zone, Stanga-Centru-Dreapta.

    O a doua idee, derivata din prima, ar fi trecerea la guvernari tripartidiste, cu combinari variabile din doua-trei zone, din cele trei mentionate. O guvernare tripardista ar depasi racilele si criticile atat de vehement trambitate in timpul guvernarilor monopartidiste (feseniste) – trebuie observat ca guvernarile americane si britanice sunt tot atat de monopartidiste ca cele chineze – si bipartidiste (useliste). Pentru a fi clar inteles, subliniez ca sistemele politice si de guvernare sunt diferite. Sistemul multipartid este sursa de guvernari monopartidiste, bipartidiste sau cu un numar mai mare de partide (v. Italia).

    O coalitie de guvernare din trei partide, incluzand un partid de Centru, e mai putin ideologizata sau blamata, cu sau fara temei (cum i se intampla PSD, indiferent ca e la guvernare sau in opozitie). Nu i se poate pune o eticheta (ca in cazul guvernarii PNL). De aici vine o a treia idee, de rotatie in coalitie a doi premieri, provenind de la primele doua partide, din cele trei, cele mai bine plasate electoral (de preferinta, din aceeasi zona a Esichierului). Conventia se poate stipula in actul constitutiv al coalitiei de guvernare. Principiul rotational va avea drept consecinta consensuala doi premieri pe durata ciclului electoral.

    Nu in ultimul rand, am putea adopta o denumire alternativa la cea de premier, in stransa legatura cu traditiile milenare romanesti. Nu neaparat specificata constitutional, pentru inceput sa fie implementata in discursul politic. O varianta de neaosizare a denumirii functiei de prim-ministru ar putea fi cea de Dacorector. Denumirea alternativa (si facultativa) Dacorector este o forma prescurtata a compunerii cuvintelor Dac – o trimitere la stramosii nostri Daci, locuitori ai Daciei – si Director [fr. directeur, lat. director], personalitatea de varf care indică direcția, care dirijează, in cazul de fata care conduce (din punct de vedere politic si administrativ) Guvernul Romaniei. Mai notez explicativ un fapt, cuvantul rector se trage din acelasi cuvant director si are acelasi inteles, de persoana care conduce.

  6. Adevarat miracol dumnezeiesc .
    Licitatia pentru sectorul 3 al drumului expres Craiova – Pitesti este castigata de constructorul roman UMB din Bacau , la un pret – 650 de milioane de lei fata de 850 de milioane de lei al urmatorului constructor – care face imposibila orice contestatie .
    Vorbesc prea repede dar este posibil sa nu fie contestatii si sa fie semnat contractul in 2 – 3 saptamani .
    Pe ultimul lot , al 4 -lea , situatia ar putea fi identica .
    Ceea ce , nu stiu daca realizati , este enorm , asta inseamna construirea acestui drum expres si posibilitatea oferita Olteniei de a se dezvolta .
    Cu aeroportul Craiova , podul de la Calafat spre Bulgaria si MAI ALES acest drum expres spre Pitesti – Bucuresti – Constanta , Olteniei i se dau sansele dezvoltarii economice pe care le au azi in Romania zonele Oradea – Arad – Timisoara – Lugoj , Sibiu , Brasov , Constanta .
    Dupa Banatul de campie si Crisana oradeana , dupa Clujul care profita de scolile lui , dupa Sibiu si Brasov si Constanta , toate zone care au beneficiat de mari investitii guvernamentale , un nou pol de dezvoltare economica se creeaza in Romania .
    Nu vor mai fi culegatori de struguri olteni la Malaga , ci la Segarcea , nu vor pleca , pierduti si umiliti , zeci de mii de fii si fiice ale regiunii in Europa bogata , ci vor ramane acasa in tara lor .
    Sa mai spun inca odata cine a facut posibila aceasta minune , guvernarea PSD din 2017 , liderii PSD craioveni ( Olguta Vasilescu ) care au prins oportunitatea si i-au dat viata .

  7. Se apropie 4 iulie, cunoscută în State ca Independente Day.
    Vom afla cu acest prilej ce a mai rămas din măreția Americii, vom vedea dacă cei care au creat această mare națiune mai au continuatori de nivelul lor.
    Trump și susținătorii săi ar trebui să ia aminte la faptul că singurii aliați potențiali, în criza artificială inflamată de anarhiști al căror handicap major este ură față de știința de carte și respectarea legii, sunt… chinezii. Nu este niciun paradox, domnilor colegi de peste Ocean, doar o seminție CREATIVĂ împărtășește aceleași valori cu făuritorii istoriei americane: Credință, Familie, Atașament față de patrie și istorie, Muncă, Inițiativă, Educație, Dezvoltare.
    Se vede peste tot că, acolo unde s-au stabilit, chinezii nu au cerut pomană nimănui. Și-au adus cu ei cultura, gastronomia, experiența de mii de ani în multiple domenii ale cunoașterii și au generat plus valoare oriunde: În restaurante, fabrici, centre universitare și de cercetare, instituții financiare, într-un climat integrator de toleranță față de toți ceilalți.
    Dacă SUA vor să supraviețuiască dpdv cultural și economic în competiția mondială pentru viitor, o pot face împreună și în cooperare cu asiaticii, nu împotriva lor.
    Va prevala înțelepciunea ? Sau va învinge aroganța autosuficientă și perdantă ?
    Haideți să ne imaginăm un scenariu: Să presupunem că pe teritoriul american vor fi construite spații de producție pentru cipuri. Cine vor munci acolo ? Consumatorii de droguri ? Ce spuneți prieteni ?

Lasă un răspuns