Mircea Popescu – „Revolutia progresistă”

Un text incitant al colegului nostru de blog, Mircea Popescu, avand ca scop să ne atragă atentia asupra unor evolutii preocupante din America si din lume:

„Ceea ce se întâmplă în America și Europa, cu vandalizarea statuilor, interzicerea unor creații artistice (vezi scoaterea filmului „Pe aripile vântului” din grila HBO) constituie parte din „revoluția progresistă” mondială în care are loc o răsturnare de valori sub diverse pretexte.

Mulți dintre participanții la protestele antirasiste, la violență și la acte de vandalism, nu sunt educați, mulți nu știu istorie, mulți sunt luați de val.
Dar, din ce în ce mai mulți sunt tineri albi educați care mărșăluiesc venind direct din universități.
Iar autoritățile care le dau satisfacție n-au altă scuză decât aceea că rezonează cu noua religie a progresismului pe care o vor implementată peste tot în lume.

De fapt, în revoluția aceasta progresistă, ca în mai toate revoluțiile, sunt manevrați tineri ghidați din umbră, tineri care având o energie debordantă cred că ei sunt autorii mișcării prin care se poate schimba gândirea lumii.
Dar ei sunt carnea de tun, sunt marionetele, adevărații păpușari rămânând în spatele cortinei.

Avântului lor tineresc și nechibzuit, nu i se mai pot opune cei care au obosit în eforturile pentru clădirea lumii actuale și care doresc o stabilitate verificată prin ani de experiență și secole de dezvoltare istorică a societății.

Lumea noastră este în colaps, iar principiile morale cad unele după altele sub loviturile revoluției progresiste.

Sub ochii noștri asistăm la un recul al istoriei, la instaurarea necontrolată a primitivismului social și a barbariei culturale.”

 

63 de gânduri despre “Mircea Popescu – „Revolutia progresistă”

  1. De ce sa ne mai mire cum degenereaza protestele in America si peste tot in civilizatia occidentala? S-a lucrat de multa vreme in departamentele de stiinte sociale din universitati pentru spalarea creierelor tinere si usor influentabile, multe dintre cadre fiind intelectuali marxisti europeni ce emigrasera in preajma razboiului doi mondial. Ei sunt aceeia care au creat si impus conceptul de political correctness, atatcde nociv in aplicatia sa pentru gandirea libera si obiectiva. S-a ajuns intracolo ca tinerii isi repudiaza parintii, trecutul, istoria si intreaga cultura, inlocuindu-le cu ‘contra-cultura’, horribilus dictum/spelling?

  2. Este un nou totalitarism .
    O minciuna enorma neo-marxista .
    In fictiuni hollywwodienne recente ca Robin Hood nu apar , in padurile comitatelor englezesti , personaje africane , de culoare , perfect integrate echipelor lui Robin Hood , in Anglia secolului XIII ?

  3. Gand la gand cu „bucurie” .Mare n-am ce zice!!!!!

    Cand am auzit si chestia cu demolarea unei statui din Londonistan :
    https://www.activenews.ro/images/articole/161895.jpg
    mi-am amintit de unele lecturi vechi si mi-ma zis „vai ce potriveala! Cam la fel a fots si in Rusia pe la 1900!”

    Si apoi citesc ca e unu Gary Saul Morson, profesor de lliteratura rusa la Universitatea din Chicago care zice ca „Pentru mine, seamănă cu ce s-a întâmplat la finalul secolului XIX, începutul secolului XX, în Rusia

    Mde mde mde …

  4. De ce vă plângeți, domnule Mircea Popescu ?
    Nu spuneți dvs că democrația este imperfectă, dar preferabilă celorlalte forme de organizare socio- politică ?
    Așa este democrația, un sistem în care toată lumea are dreptate. Adevărul (inclusiv adevărul istoric) ?
    Este mult prea puțin relevant..
    Cultura ? Este opțională..
    Ce e de făcut ? Să vă întoarceți în România, sau să vă ungeți fața cu cremă de ghete neagră……desigur, metoda este contraindicată în opera Aida, care ține casa închisă la Metropolitan, machiajul prin solistei Anna Netrebko deranjând, se pare, într-un mod intolerabil.
    Cum să fie prezentată astfel o sclavă din Africa ? Normalitatea este alta, sirenele nevăzute de soare și Alba că Zăpada trebuie, musai, să fie negre că abanosul.
    Dar să știți, nici în România nu vă veți simți în siguranță după aprobarea în CSAT a Strategiei de Securitate Națională, probabil elaborată după dictare (sau ureche, la alegere), o strategie care, după părea mea, generează mai multă insecuritate României, decât siguranță și stabilitate în zona Mării …Negre (!)
    Doamne, ce cuvânt urât….de-a dreptul rasist.
    Doar ,, ciuma roșie” sună corect politic.

  5. @to all
    Adică „…….ca în mai toate revoluțiile, sunt manevrați tineri ghidați din umbră, tineri care având o energie debordantă cred că ei sunt autorii mișcării prin care se poate schimba gândirea lumii.” înseamnă că și fenomenul Piața Universității, pe care alde Miluță îl cercetează, sau Maidanul de la Kiev sau Piața Piața Tienanmen sunt exemple de asemenea manipulări ?!

    • Hihihi hahahha! Ah ce comic ahaha !!!

      Asa intre noi fie vorba ….. cea mai ….ta cesti auzita din Pta Universitatii a fost aia cu „Ceausescu nu fi trist/Ilescu-i comunist” de parca comunismu-l durea pe Nae la ultimu congres cand putea zice „toarsasi, am 71 de ani , sanatatea asa si asa .. E timpu sa ies la pensie mai ales ca am reusit sa platesc datoria pe care tot io am facut-o! hai va pup si bafta!”
      Ntz..
      Ntz.

      Adevarul este ca cei care pierd functiile nu sunt recioscatori celor care i-au inlocuit in functii si mai ales in beneficiile colaterale!
      Si in regimu socialist pierdera functiei … era nashoa very muci. Aveam 2 colegi de serviciu .. ambii incepusera licreul la ala de stabi din Primaverii.. Prin 67. Ina parintii peimind „alte insarcvinari” .. s-ua mutata din Primaverii in Drumul Tberei. Nu erau de loc fericiti insa isi afiosau oftica cu discretie (fata de altii)

      Si pe 25 dec 1989 era clar ptr multi ca ajunsesera „la capat de linie”. Si aveau exemplul Licai GFheorghiu .. a grupului lui Ghuta Batranu’. Care grup a fots inclocuit cu grupu lu Ceausescu.. cam in 10 ani. Ei, gripul lui Ceasca erau deja ca si inlocuiti!

      Plus mai erau si alti nemultumiti. De ex 2 ziiaristi de marca .. care se lipisera de Printisor.. si isi vedeau viitoirul spulberat!

      Sau … unii care au crezut ca revin in functii .. dar nu! De ex tit un fots zairistr, ajuns si stab , pensionat si devenit moralitst Dupa ce nu a reusit sa prinda nici un ziar, revista brisc a devenit mare denunator al comunismului .. el care scrisese dicursurile lui Dej despre colectiviuzare~!!

      Adfica hai pe bune. Doar nu va inchipuiti ca „Astia” erau fericti de rastiurnare? Ntz.
      Ei erau cu adevarat Opozitia!!!

    • Raspunsul vi-l puteti da singur/mai ales ca insusi Soros a confirmat ce se stia de mult re. Kiev. Nu i-a iesit la Tg-Mures, dar de atunci si-a luat revansa pe Romania. Nici Holywoodul nu mai e ce-a fost, acum cand viata bate arta.

      • @gatsby. Mi-ar prinde bine un mic ajutor, pentru a-mi da singur răspunsul. Adică recentul anunț al fostului Președinte Emil Constantinescu, despre un proiect privind evoluția statelor din zona Levant, unde suntem cuprinși și noi, dar și Libia, are asigurată finanțarea de cine și pentru ce ?!

  6. “Progresismul”: Stanga capturata de Globalism. „Progresistul” anarho-rasist Joe Biden

    Domnule Mircea Popescu, ceea ce se intampla, in prezent, pe scena internationala, nu este fara precedent. “Progresismul” este doar o alta masca a unei ideologii cu adanci radacini in istorie. Unele sunt foarte indepartate. Derulati filmul istoriei, fie numai si a celei traite, si va veti reaminti. Luați act că nu practic golănia tutuirii si băiețirii. Nu inseamna ca imi sunt straine, nu am facut o scoala de calugari. Ori ca nu le voi folosi, dar cand o voi face le voi da ca fundament argumente irefutabile, care sunt faptele istorice si/sau actuale. Mai retineti ca termenii de globalism si globalisti nu se refera exclusiv la etapa actuala a globalizarii, ci la intregul fir rosu al incercarilor de a stapani Lumea, care strabate istoria. Agentii si organizatiile care urmaresc acest scop au primit de-a lungul timpului diferite nume. L-am ales pe cel care mi se pare o chintesenta a ultimului si celui mai inalt stadiu al capitalismului de tip american, dar si pentru a ocoli alte determinative politice si religioase, care ar necesita explicatii pe care nu mi le-am propus in aceasta scrisoare, din motive de spatiu si timp.

    Aceasta obsesiva “vointa de putere”, cum ar spune Friedrich Nietzsche, ori inaintea lui Edward Bulwer-Lytton cu fantasma “rasei care vine”, sau si mai inainte sub formulele ideologice globale de stapani “alesi” sau “suprematisti” nu sunt decat variatiuni pe aceeasi tema. In fapt, compulsiunea globalistilor de a deveni “supraoameni” nu este decat o boala a suboamenilor. Este o tentativa de lovitura data civilizatiei – am putea spune o lovitura de civilizatie, comparativ cu lovitura de stat – de intoarcere la primitivism, hoarda si jungla. De remarcat sunt spatiul talharesc din care vin toate acestea – Imperiul Globalist, si tinta lor – subjugarea Natiunilor. Dar si ca mijloacele angrenate acestui scop sunt chiar Natiunile, pe care Globalismul le corupe cu ideologii stangiste si bancnote verzi (care sunt purtatoare de lacomie prin dobanda, spre deosebire de cele curate ale lui Lincoln). Asa se explica de ce mai devreme sau mai tarziu toate Natiunile cad in aceeasi groapa, sapata de Globalism, a falimentarii statelor, jefuirii resurselor si inrobirii populatiilor lor. In acest tip de relatie se afla insa un calcai al lui Ahile. Intregul edificiu globalist se va prabusi cand mijloacele se vor rupe de scop. Deja se aud zgomotele specifice. E limita Globalismului. Oricum ar fi asamblate ideologiile si actele politice ale Globalismului, in oricate tipare ar fi puse, din ele iese aceeasi intriga de conflictualizare si razboi. Spre edificare, observati ca scopul final suprematist din “conflictul civilizatiilor”, un “mein kampf” globalist din anii ’90, este la fel ca cel fascist din anii ’20-’30. Conflictul si ciocnirea apartin aceluiasi gen proxim. Este si o explicatie privind inacceptabila sectionare globalista a siamezelor Antifa si Holoca. Globalismul tinde sa reabiliteze monstruoasa sa creatie care a fost Hitlerismul.

    Citez “progresismul” cu ghilimele pentru a atrage atentia ca e o denumire inselatoare, un fals care se pretinde adevar. Inapoia lui se ascund exact opusele progresului si civilizatiei. Nu este o noutate pentru mine, l-am denuntat in repetate randuri. Am evidentiat ca marele capital financiar globalist are intotdeauna doua banci siameze, pentru banii blestemati, cu care sunt amagite burtile si pentru ideile stangiste, cu care sunt narcotizate constiintele. Am propus ca Stanga sa continue sa mearga spre Dreapta, iar esichierul sa fie construit pe Centru, in care trebuie adus un nationalism nou, cooperativ si constructiv. E nevoie de o reevaluare a Centrului si Extremelor. Noul nationalism trebuie disociat de internationalism si sovinism, de lupta de clasa si de rasa, si adus pe Centru, iar la Extreme sa fie plasat orice nu serveste Natiunii. Capcanele in care Stanga a fost prinsa de catre Globalism pentru a o instrumentaliza, ca mijloc al scopului sau, trebuie distruse. Stanga trebuie sa fie libera de Globalism si sa serveasca Natiunea. “Progresismul” este o stanga captiva Globalismului.

    Dar, senior MiPo, acelasi lucru se poate spune si despre Unilateralism – nu-l pun intre ghilimele pentru ca el este autentic – care pozeaza ca Dreapta americana, dar in fapt este o dreapta captiva a Globalismului, ca si “progresismul”. Acest adevar a primit confirmari noi din partea lui Trump, care s-a manifestat ca un coechipier al lui Obama si Biden in instigarea rasismului organizatiei extremiste Black Lives Matter (BLM, belemism), dupa a carei ideologie se vrea ca politia sa fie supusa unei “reforme”, care o va face impotenta la infractiunile negrilor, ce vor avea astfel liber la furat din bunurile albilor si la distrus proprietatile acestora. Practic, blm-istii africani ii vor reactualiza pe cromwell-istii britanici, care i-au deposedat pe irlandezii catolici de proprietati si de puterea politica intr-o proportie de 60%. Africanizarea “irlandizarii” albilor americani e un pericol foarte real. Terorizarea fizica si razboiul psihologic si informational asupra albilor din Minneapolis au amintit de asediul si ororile de la Drogheda si Wexord (Irlanda, 1649-1650). De la politica fricii la politica masacrului nu e decat un pas, cu atat mai mult cu cat SUA sunt scena unui lung sir de masacre civile. BLM sunt replica neagra a KKK (Ku Klux Klan), extreme care se ating, ambele controlate de aceeasi forta complotista. Este o nebunie politica sa se creeze iluzia ca America ar fi pamant african sau ca America ar fi Africa. Negrii trebuie integrati mediului american, legii pamantului, educati sa produca bunuri si marfuri, nu sa le fure sau sa le distruga. Cine este acest delirant Joe Biden care instiga negrii la violente si distrugeri impotriva albilor, declarand, cocotat pe lege si statul de drept, ca “Ora dreptatii rasiale a venit in SUA”?! Cumva el se crede “biciul lui Dumnezeu”, ca Oliver Cromwell, masacratorul de irlandezi, sau Dumnezeu insusi?! Joe Biden trebuie sa coboare de indata si pentru totdeauna de pe pozitia ilegala de deasupra legii si justitiei si sa raspunda penal. Organizatia extremista BLM nu are ce sa caute la Casa Alba, cum indreptatit au reactionat politistii, care au denuntat ca rasismul nu e in fortele de ordine, ci in mintile politicienilor.

    Intr-adevar, universitatile globaliste ii spala pe creier pe tinerii albi, americani si europeni, si-i indoctrineaza cu noi teorii ale vechii otrăvi a rasismului, pentru a-i folosi impotriva rasei si natiunilor lor. Alienarea universitara este dirijata de Colegiul Invizibil, fondat de Societatea Regala a Angliei secolului al XVII-lea, cu continuitate si in zilele noastre, care emite directive politice pentru universitatile globaliste, privind obiectivele si tehnicile “stiintei” manipularii, in numele unui fals “umanism”. De la scopurile timpului, privind distrugerea religiei catolice si puterii regale si aprofundarea unor cercetări “întunecate” – forme timpurii de control mental, arme energetice, biologice etc. -, indoctrinarea universitara globalista actuala are ca obiect distrugerea autoritatii statelor, anarhizarea societatilor, slabirea guvernelor si legislativelor cu ajutorul retelelor sociale, intarirea supravegherii digitale a populatiei, defrontierizarea, atacuri asupra identitatii rasiale si etnice prin migratie geopolitica, ascunderea, contestarea sau minimalizarea efectelor climatice antropogene etc. China a pus piciorul in prag, recomandand studentilor chinezi sa nu mai frecventeze universitati globaliste (in speta recenta pe cele australiene), o cale inevitabil de urmat de Natiuni, ca protectie identitara si securitara fata de Globalism. De curand, o declaratie a lingvistului evreu american Noam Chomsky, “progresist” marcant, care se descrie ca “anarho-sindicalist”, a reprezentat un prilej de analiza si decodificari politice. El e preocupat de manipularea prin diverse forme de “gramatica generativa” sau “transformationala” (modificarea comportamentelor prin limbaj). E un fel de “alchimie a cuvintelor”, de cautare a unor formule lingvistice “infailibile”, prin care “sa ai mereu dreptate”. O incercare pe care o vedem la toti globalistii americani, iar Trump este de departe cel mai tragicomic aplicant. Chomsky a deplans sclavizarea digitala a populatiei, faptul ca “internetul ofera un potential enorm de control si supraveghere, se intampla deja, nu e in viitor.” Dar Chomsky e cel care a oferit guvernelor americane zece principii si strategii de manipulare macro – o “biblie” sau un “decalog” al manipularii, destul de intuitive de altfel. E declaratia “progresistului” Chomsky doar o deplangere ipocrita? Nu, este mult mai mult, e o laudarosenie si un avertisment ale “progresistilor” ca au controlul si supravegherea totale asupra societatii americane, pe care o pot manipula dupa bunul plac.

    • Dacă tot amintiți de Trump și Biden, îmi permit să fac niște amendamente, mai ales în ceea ce îl privește pe Trump pe care constat că-l priviți „europenește”, foarte superficial, fără să înțelegeți contextul american și revoluția pe care încearcă s-o realizeze. Respectiv pentru reafirmarea în viața americană a celor patru valori pe care le-am amintit, familia, tradiția, munca și națiunea valori atacate în toată lumea de progresism.

      Este un scurt articol pe această temă pe blogul meu, „Biden sau Trump?”(https://mipopescu.wordpress.com/5-politica/biden-sau-trump/).

      • America lui Floyd
        Spuneau că-i leagăn al democrației
        Că la ei legea nu e de decor
        Dar când declari erou un infractor
        Te califici… ca leagănul prostiei!

  7. Sună cunoscut: când au venit la putere în România, comuniștii au demolat statuile regilor, ale politicienilor liberali și țărăniști care lucraseră pentru propășirea țării, au schimbat nume de străzi și de localități, sub cuvânt că cei care au purtat acele nume au fost exploatatori, dușmani ai poporului…

  8. Unde sunt revolutiile de alta data ? Ce se intampla acum in importantele capitale ale lumii, nu sunt revolutii, sunt disolutii (ale statului) pe diferite trepte, multe din aceste experimente avand loc si pe plaiurile mioritice ca si poligon experimental pentru tot felul de nastrusnicii ale „odihnitilor” lumii.
    Nu stiu unde auzeam, sa se „umble” la simboluri, statui, cladiri, traditii, pentru a zgudui din temelii o societate si a o directiona spre un nou fagas si totusi mi-e greu sa acreditez toate acestea ca miscari neo-marxiste, in primul trebuie bine definit acest neo-marxism si apoi sa vedem ce ramane.

    • Buna observatia; disolutie este mai peste tot in lumea occidentala. Unii vor Califat, altii Gubernie, altii un tip nou de ordine mondiala, unde Occidentul lucreaza pentru chinezi.

  9. E … multa lume necajita cu capul … desi au diplome si se zice ca ar fi teleptauli…

    Urmaresc la A3 o emisune despre 13-14, valea Jiului ./… Multe prostii mai aud!!!

    Deci ….

    Da. Minerii erau bine platiti . E vreoi tara incare sunt rpst platiti? E mmunca grea, condituu grele si sunt si riscuri mari. Si azi mineru nu mai este ala care da cu tarcacopu ca in „Singur pe lume” .
    Deci este bine platit.
    Nu stiu daca in ’85 in Valea Jiului era ca-n vest. Stiu doar ca in gnl habar nu aevam ce e aia „ca-n vest” . Si mai stiu ca nu stiu pe unu care sa se fi dus sa isi cumpere Telecolor de la Lupeni!

    A si inca ceva..

    la noi chestia cu mineritu a fots cum a fost … asa si asa cam pana prin 1970. Cand , intrucat tara se industrializa se previziona crsterea productiei de energie .
    Si ptr aceasta cerere cresciuta de energie s-a dezvoltat mineritu carbonifer. . Din alte considerente si mineritu de neferoase . Tin minte ca a inceput „o goana” dupa tienri care sa fie califcati in meseria de miner . Conditiile in mineritm cum zic sunt DURE. Dar si momeala din anunturi era pe masura .. Un elev-ucenic incepea cu „numai” 800 de lei in primul an, continua cu 1600 in al doilea an (1971! 1600 era leafa de tehnician/merceolog cu peste 10 ani vechime!) si cadn ontra in paine .. peste 2000! Si s-au dus destui baieti de la tara. ma rog nu cei mai isteti, dotati catre studiu insa dispusi sa lucreze dur , mult ptr o plata pe masura … (am avut vreo 3 colegi in armata)

    E .. si sar peste dispute politice … mineriade samd (blonda aia rafufalta zicea ca mineriada este cuvand inventat in iunie .. ce curis eu l-am auzit din martie~!) Sar direct la inchiderea minelor din V Jiului.
    Bun ! Au fots inchise!
    Si am inceput sa importam gaze din Rusia!
    Adica in oc sa platim cu lei tramvai minerii nostri i-am facut someri. Si ca sa compensam lipsa de combustibil am incput sa impritam pe valuta vest gaze din Rusia! Destoeti oameni „anticomunistii” astia!!!

    SI pyr ceim mai recenti… de pe bloc/

    Da ma ceva cu „intelectualii”. Ptr mine „intelctual” se traduce ca PARVENIT! Orice neispravit cu liceu care nu lucreaza la un birou e cica „intelectual” . Asta ca sa nu se mai zica „mic burghez”
    Eu m-am nascut in mediu de „mici burghezi” ca ai meiu aveau ceva mia multa scoala decat media generatiei lor … Si prin 1970 am afaklat ca nu mai sunt copil de mic burghezi ci de „intelectuali”.

    Ada.. Da exista si intelctuali. Nu stiu cine ar fi aia caci anglistul Leon Levițchi (fost elev al bunicului matern) zicea ca intelctual era Iorga sau Hasdeu, el insa avea decat o profesie intelectuala. Defci nu vi se pare ca avem o inflatie de … intelctuali ?

  10. CORONAVIRUS. Document al Ministerului german de Interne:
    Pandemia a fost o alarmă falsă la nivel global. Sursa foto: Shutterstock Un document intern, realizat de mai mulți experți, la comanda Ministerului german de Interne, susține că măsurile luate de Guvernul de la Berlin pentru combaterea pandemiei de COVID-19 au fost exagerate.
    Potrivit raportului, pandemia de COVID-19 nu este atât de gravă, fiind mai degrabă o alarmă falsă la nivel mondial, informează Global Research.
    Guvernul federal al Germaniei, dar și presa din această țară, se confruntă cu un scandal după ce documentul a apărut recent în spațiul public. Printre cele mai controversate puncte ale raportului se numără ideea că pericolul prezentat de COVID-19 a fost mult supraestimat.
    Autorii susțin că nu există dovezi potrivit cărora pericolul prezentat de noul coronavirus ar fi fost mai mare decât nivelul considerat normal în cazul epidemiilor în general.
    Raportul mai notează că multe dintre persoanele care au murit din cauza acestei boli ar fi murit oricum, din punct de vedere statistic, anul acesta, ori din cauza vârstei înaintate, ori ca urmare a afecțiunilor de care majoritatea sufereau.
    Autorii documentului fac și o comparație cu mortalitatea provocată de alte afecțiuni. Astfel, ei notează că, la nivel mondial, în trei luni au murit 250.000 de persoane din cauza COVID-19, comparativ cu 1,5 milioane de decese provocate în întreaga lume de epidemia de gripă din 2017-2018.

  11. Este sfârșitul unei paradigme sociale și politice, sfârșitul unei lumi…
    „Şi va da frate pe frate la moarte şi tată pe copil şi copiii se vor răzvrăti împotriva părinţilor şi îi vor ucide.” – zice apostolul și evanghelistul Marcu…
    Mulți tineri sunt orbiți de ură… și nici măcar nu au cultura sa înțeleagă de ce…
    Planeta trăiește din resursele și munca generației de după al doilea război mondial. Într o zi se vor epuiza și acestea..

    • @Mikael, valorile fundamentale și perene ale societății care se doresc schimbate de progresism sunt familia, tradiția, munca și națiunea.

      Exact astea sunt atacate în universitățile care trebuie să dea liderii de mâine.

      Bazele familiei tradiționale sunt distruse de organizații gen LGBT, mișcări pentru promovarea diversității de gen, susținute deschis de guvernele europene împănate cu progresiști de diverse nuanțe liberali, socialiști sau falși (convertiți) conservatori.
      Ați văzut și opoziția la Referendumul pentru familia tradițională în care chiar președintele României a purtat stindardul acestei opoziții.

      Tradiția, unul dintre pilonii de bază ai societății, este săpată la rădăcină prin incitarea la distrugerea însăși a simbolurilor.
      Desecrarea statuilor, eliminarea creațiilor artistice realizate de generații, refuzarea celebrării evenimentelor astrale din istoria popoarelor (vezi actuala poziție a președintelui României față de Trianon) sunt doar câteva exemple. Dar lista este mult mai lungă.

      Munca începe să fie înlocuită cu ajutorul social, încurajând grupuri tot mai largi de populație să trăiască pe spatele societății devenind sursă de instabilitate socială și să fie folosită ca masă de manevră politică sau sursă de instabilitate, haos și anarhie.

      Națiunea și statul național sunt condamnate la dispariție prin asaltul agresiv al elitelor mișcării progresiste mondiale infiltrate la vârful principalelor instituții și agenții internationle (UE, ONU, etc), cabale politice cum sunt diversele „internaționale” politice gen PPE, PES, ALDE, Verzii, etc, sau fundații și organizații cu agendă progresistă cum sunt cele finanțate de Soroș în cadrul programelor „societății deschise”.

      • Interesanta postarea Dvs. acest progresism „neo-marxist” (inca nu e clara aceasta doctrina sau ce se vrea aceasta miscare) doreste exact dintrugerea familiei, a traditiilor a muncii cinstite si asidue și a națiunii, acestea eu considerandu-le ca facand parte din simbolurile care se vor distruse alaturi de oameni, statui, cladiri sau orice ce se poate constitui intr-un simbol .
        Aici am un mic amendament, nu toti sunt ca-n Romania, natiunile si statul national vor dainui chiar daca multi lideri suveranisti vor fi denigrati, combatuti prin orice mijloace, minimalizati sau pur si simplu suprimati, prin retinerea acestora in inchisori sau fizic.
        Nu ne vom putea astepta la ceva bun pe plaiurile mioritice atata timp cat guvernul prezidential zburda intr-o ineficienta crasa, iar opozitia e ca si inexistenta una de complezenta, care mangaie crestetul prezidential.

  12. 13 – 15 iunie 1990, și mai ales 13 și ce a fost înainte de 13:

    În aprilie 1990, Frontul Salvării Naționale a luat în alegeri 65% din voturi, iar Ion Iliescu 85%. Prezența la vot a fost de 86%.

    Existau și nemulțumiți, ca după orice scrutin. Unii au blocat traficul pe bd. Bălcescu, între Teatrul Național și Universitate. Au stat acolo 5 săptămâni zi și noapte. Noaptea rămâneau câteva zeci care dormeau în corturi, ziua, mai cu seamă după-amiază și spre seară, se adunau câteva mii.

    Automobiliștii erau nevoiți să ocolească bulevardul pe străduțele laterale pe care se creeau blocaje, și erau nemulțumiți pentru că pierdeau timp. Unii se plângeau la Poliția Rutieră și la alte autorități.

    Protestatarii cereau demisiile parlamentarilor, guvernanților și președintelui, ignorând rezultatele alegerilor.

    După 5 săptămâni, forțele de ordine au încercat, pe 13 iunie, pe la ora 4:00 – 5:00, să-i ia din mijlocul bulevardului pe cei care îl blocau ilegal. Aceștia din urmă au atacat forțele de ordine și au incendiat mașinile MI, au chemat alți protestatari care au pornit spre sediile MI și SRI pe care le-au atacat cu cocteiluri Molotov, în unele chiar pătrunzând și furând arme ușoare. Sediul SRI Relații cu Publicul din vecinătatea MI a fost demolat pe jumătate.

    Lucrătorii MI erau timorați de evenimentele prin care trecuseră în dec 1989, șefii lor se temeau să dea ordine drastice, pentru a nu fi acuzați după aceea.

    Protestatarii au atacat TVR, sediul guvernului și alte instituții, cu intenția de a pătrunde în ele.

    Armata a scos tehnică ușoară, dar ea era pregătită pentru război în spații deschise, largi, nu pentru gherilă urbană. În plus, și ea se temea de acuzații ulterioare.

    Iliescu a ieșit pe 13 iunie pe la prânz, și a făcut apel la populația din București și din țară, să vină să apere sediile atacate și incendiate, cu intenția de a apăra instituțiile cu civili, de asaltul altor civili.

    Au venit în fața instituțiilor, pe 13 iunie seara, bucureșteni și locuitori din împrejurimi, însă multora le era frică de confruntări cu protestatarii care erau foarte violenți. Din tărășenia asta, te puteai alege cu răni sau chiar mai rău.

    În seara de 13 iunie, au pornit minerii organizat, enervați de tensiunea din țară creată de mișcarea „piața Universității”. Ei au ajuns pe 14 iunie dimineața, și s-au dus direct în centru unde i-au gonit cu bâtele pe protestatari și i-au bătut ca la carte pe cei care îi jigneau sau își manifestau antipatia față de guvernanți, și nu voiau să părăsească carosabilul.

    Minerii au făcut excese pentru că erau doar cinci luni de la căderea comunismului, regim în care ei erau obișnuiți să fie văzuți ca o categorie profesională temută. Cine avea pretenția ca societatea și mentalitățile să se schimbe peste noapte era nerealist.

    Pe 13 iunie seara, am fost în fața clădirii guvernului, dar n-am putut să stau mult de teama violențelor. Protestatarii erau hotărâți să intre cu orice preț în clădire. Câțiva soldați încercau să-i oprească așa cum ai vrea să oprești apa să-și găsească drum. Tineri roșii la față și cu părul vâlvoi ar fi călcat pe noi, cei care nu eram cu ei, ca să-și atingă scopul.

    A doua zi, pe 14 iunie, pe la 9:30, am fost în centru să văd cu ochii mei ceea ce se spunea la radio. Am văzut o clădire a MI cu geamuri sparte și înnegrită de fum, SRI Relații cu Publicul dărâmat pe jumătate și fumegând, mașini parcate făcute scrum, și…interesant! vârsnici care se duceau pe lângă un miner și îi arătau câte un tânăr sau o tânără: „uite, îl vezi p-ăla? a fost în Piața Universității…”, iar minerul se ducea la respectivul îi cerea actele, vorbea ce vorbea cu el și îl lăsa în pace.

    MI-am dat seama că vârstnicii instigatori erau simpatizanți PNL sau PNȚ care îi incitau pe mineri să bată oamenii, pentru ca mai apoi să sară tot ei, instigatorii, ca arși, că uite ce-au făcut minerii! Și chiar așa a fost.

    Pe 15 iunie, nu a mai fost nimic, iar minerii au plecat.

    După un timp, au apărut 3 cruci în fața Teatrului Național, pe care scria NEIDENTIFICAT. Toți trei „morții” erau neidentificați.

    • Televiziunea franceza TF 1 ceruse si obtinuse un elicopter PENTRU 13 IUNIE cu cateva zile inainte . Interesant , nu ? Aceeasi televiziune , 12 ani mai tarziu , vara anului 2002 , trimitea echipe de filmare la Bouaké , capitala regionala a nordului Cote d’Ivoire , exact in ziua in care un atac sangeros militar tinut secret pleca spre Abidjan din Nordul Cote d’Ivoire , format din subofiteri musulmani ivorieni dezertori si refugiati la Blaise Compaoré , in Burkina Faso . Interesant , nu ?

      • Mai pe romaneste, nimic nu este intamplator, cum se potrivesc toate.
        Toate acestea n-ar fi rau sa le fie povestite tefelistilor si rezistentilor feibucisti, cu mentiunea ca toate acestea sa fie intelese .

    • @Amalia
      Cred că ar mai trebui menționat și faptul că bucureștenii ce locuiau în blocurile din apropierea Pieții Universității; ieșiți la ferestre sau în balcoane, APLAUDAU coloana de minieri !!!

      • Asta n-o știam, dar e bine de știut. Dealtfel, mulți bucureșteni și mulți români din țară erau enervați de blocarea centrului și de revendicările fără rost de vreme ce abia fuseseră alegerile. Autoritățile i-au lăsat pe contestatari câteva săptămâni, în speranța că aceștia vor renunța în cele din urmă, dar unii cetățeni le acuzau de slăbiciune și de toleranță față de încălcarea legii. De ce, se întrebau ei, nu putem să circulăm în orașul nostru pe unde vrem?

    • Neavand posibilitatea unui „Apreciat” incerc pe aceasta cale sa va apreciez cele scrise mai sus.
      Numai cei care au trait cu adevarat acele evenimente stiu ce s-a intamplat, poate n-ar fi rau s-o intrebam pe d-na Macovei care la acea vreme era un rodnic procuror.

    • Şi eu am fost pe 13 iunie la guvern. Păcat că nu ne-am cunoscut. Eram destul de puţini. Nu mai mult de două-trei sute. Totuşi cred că a contat.

  13. Editorial din numarul din aceasta saptamana al revistei franceze Le Point , semnat de redactorul sef , Giesbert : ” universitatile americane sunt ultimele bastioane ale marxismului ” .
    In alta ordine de idei , amuzanta manevra autoritatilor de Beijing , care , dupa ce au declarat ritos in martie – aprilie , cand mureau 1000 de persoane pe zi in Ile de France si 1000 pe zi in Lombardia , ca in China virusul a ” disparut ” si ca la Wuhan viata s-a normalizat , ca virusul din China este adus ” episodic de calatori straini ” ( sic ! ) acum , cand in lumea dezvoltata epidemia regreseaza si lumea revine la viata , anunta ” revenirea virusului ” si inchiderea unor cartiere la Beijing – de ce ghicitoarea mea , ce credeti , din motive de sanatate publica sau pentru blocarea , din panica , a economiei lumii , din nou , laminand economiile Vestului si nu numai ?
    Si tot in alta ordine de idei , de extrem amuzament , interventia lui Orban la Oradea la semnarea contractului autostrazii de la Biharea la Marghita .
    Sa-l auzim , ca e mortal :
    ” in 2001 am fost printre cei carora li s-a prezentat proiectul autostrazii Transilvania in premiera . Unii din anturajul meu erau neincrezatori . In 2003 acest proiect era conceput ca un proiect in parteneriat public – privat . A fost insa semnat cu Bechtel cu statul finantand constructia de la buget ” .
    Mai departe nu am avut rabdare , nici nervi , sa il ascult .
    In 2001 , el , urmasul CDR in opozitie , care dusese tara nu doar in bancruta , ci in tr-un hal de depravare in care aventurieri – investitori ca cehul Priplata ucideau lideri de sindicat de la Tepro Iasi ?! , el , vede un mare proiect propus de altii decat ai lui ?
    Si , deja , ” unii erau neincrezatori ” – cititi ” bunul simt era neincrezator ” sau asa ceva ?
    El vorbeste de parteneriat public privat , el care a suprimat in prima lui de guvernare acum 6 luni proiectele PPP ale autostrazii Iasi – Pascani si Ploiesti – Brasov si -si pune subordonatii sa tipe peste tot ca PPP nu se fac nicaieri ??
    Ce PPP in 2002 – 2003 pentru Romania de atunci , de trei ori mai saraca decat cea de astazi si nici membru NATO , nici UE , pentru 450 de km de autostrada de la frontiera la Brasov , trecand prin Marghita – Simleu – Zalau – Meses – Cluj – Turda – Targu Mures – Sighisoara – Fagaras – Brasov ?
    Cum sa fie facute investitiile atunci , decat prin bugetul de stat ?
    El , incapabil in opt luni sa-si faca nulitatea de comisar trimisa sa apere Romania si sa acorde finantarea europeana cuvenita pentru Sibiu – Boita , Pitesti – Curtea de Arges – Tigveni , refuzata scandalos de comisia lui Van Leyden de opt luni , el vorbeste ?
    El , obligat , in lipsa obtinerii acordului Bruxellesului , sa finanteze cu bani de la BUGET ce a inceput PSD , adica Sibiu – Boita , si drumul expres Craiova – Slatina , ambele in santier ?!
    E ceva scandalos .
    Apropo , si aceasta autostrada Biharea – Marghita , 30 de km si cel putin 69 de milioane de euro , va fi finantata tot de la buget , cererea de finantare nefiind nici macar trimisa la Bruxelles .

  14. Pe Romania TV chiar acum un titlu: „Clanurile Diasporei recuceresc tara”. Dom’le, clanurile alea nu sunt ale „Diasporei”, si nu „Diaspora” le-a trimis in Tara sa o „cucereasca”. Stim bine ca majoritatea clanurilor sunt ale unor tigani mafioti, care opereaza pentru ca nimeni nu ii deranjeaza, nici Politia, cu care probabil are relatii bune ca si Mafia de odinioara, nici politicienii, care nu au ochi pentur problemele astea (in afara de Basescu, care le zice pe nume pe tema asta!). Mai stim ca Politia nu face fata. Progresistii au o „solutie”: sa dizolvam Politia!

    Ceva nu e in regula cu mintile unora…Chiar nu se gasesc niste titluri mai normale, sau e musai sa se bage zizanie intre „Diaspora” si „Tara”?

    • @trexsr
      Îmi permit să amintesc de bercea mondialul, care a fost introdus de băsescu în lumea serviciilor secrete, conform unor fotografi ale vremii ! Așa că nu este cazul să te entuziazmezi de ce spune azi unul dintre cei mai josnici politicieni români.
      Pe de altă parte mesjele de pe burtiere și titlurile din ziare sunt, de regulă, mult iferite de conținutul știrii propriuzise – s-a răspândit ideea că numai știrile negative, bombe de tot felul, vând emisiuni și ziare !

    • Nu vă mai supărați! E un termen generic, scurt, pentru „cei din afară”. Știți că media lucrează cu propoziții scurte, simple. Sigur că nu e bine să generalizăm în privința niciunei categorii.

      • Merci Amalia, asa e, prea multe lucruri deranjeaza, trebuie sa fii selectiv 🙂

  15. Canalul de “cooperare” dintre Globalism si Natiuni privind crima organizata, prin care retelele locale ale acesteia pot fi globalismizate, trebuie taiat! Daca penalii acuza ca sunt „strangulati” si „discriminati”?

    Sustragerea SUA de la ancheta CPI privind crimele de razboi din Afganistan si imunizarea politica si legislativa a infractorilor afroamericani sunt cote extrem de inalte si alarmante ale abuzurile Globalismului impotriva justitiei si statului de drept. Din aceasta cauza, angrenarile “multilaterale”, cu partenerii si aliatii, ale unilateralistilor globalisti nu mai au practic nicio credibilitate. Controlul prin “cooperare” asupra multilateralismului il poate secatui pe acesta de putere, prin transferuri de puteri multilaterale catre unilateralism. Este cat se poate de limpede ca Globalismul se foloseste de “sprijinul” si “cooperarea” pe care le acorda Natiunilor pentru a patrunde in cercurile informationale si operative ale acestora. “Viermele” infiltrarii globaliste poate ajunge pana in inima structurilor si deciziilor nationale de combatere a crimei organizate. Cunoasterea in acest mod de catre Globalism a hartilor locale ale crimei organizate implica un risc intern enorm si real de subversiune. Exista si un risc extern, de crestere mondiala a caracatitei globaliste, prin anexarea retelele locale de crima organizata la reteaua sa globala de crima organizata. Desi i-a trecut vremea, la romani exista un liberalism inertial. Nocivitatea sa economico-sociala si izolationismul international sunt ca ale comunismului inertial de dinaintea revolutiei din 1989. De altfel, filosofia esentialista a postulat ca nu exista deosebiri esentiale intre liberalism si totalitarism (un ganditor lucid in acest sens e filosoful italian Giorgio Agamben). Dar la noi pare un blestem sa fim mereu ultimii care abandoneaza un sistem perimat. Presedintele liberal Iohannis si premierul Orban tin cu dintii de liberalism. Aflu ca regimul liberal a cerut sprijin tehnic din partea SUA pentru a lupta împotriva grupărilor de criminalitate organizată şi a traficului de persoane. De fapt, e un fel de a spune ca a cerut, este oferta ambasadorului american Adrian Zuckerman, de cand acesta s-a prezentat la post. Hans Klemm, fostul ambasador, care a lasat in urma sa “Colectiv” si “Caracal”, a avut ca obiective coruptia, justitia, statul de drept, care in SUA se afla acum in cea mai neagra situatie posibila. Ma intreb, ce va fi dupa Zuckerman? Vom avea „sanse” sa devenim o placa turnanta a crimei organizate si a traficului de persoane in Europa de Est? Nu este ridicol sa cerem asistenta de la cei care incurajeaza politic si legislativ infractiunile rasiale?! Statele Unite trebuie sa lupte cu infractiunile prioritar la ele in tara, iar politistii americani sa primeasca sprijin tehnic international privind securitatea cetateanului si publica si sa se bucure de solidaritatea politistilor din lumea civilizata. O reactie politica a Natiunilor si un apel international al sindicatelor de politie sunt extrem de asteptate: Toleranta zero fata de infractiuni, fara deosebire de rasa sau etnie!

  16. Suntem bombardati cu studii de fezabilitate ,perdea de fum a puterii lui Iohannis in lipsa proiectelor reale pe care nu vrea sa le propuna .
    Ultimul , ” studiu de fezabilitate pentru centura Timisoara Vest ” lansat ieri – 4 milioane de lei , evaluare in octombrie 2020 , acordare anul viitor in august – octombrie , un an , deci studiul de fezabilitate va fi terminat in 2023 , licitatie pentru constructie poate in 2024 , santier acordat in 2025 …
    Aceeasi putere este la revizuirea studiului de fezabilitate pentru autostrada Rasnov – Predeal , Iasi – Pascani , la studiul de fezabilitate Ploiesti Focsani prelungit pana la 31 decembrie 2021 , modernizarea cailor ferate Bucuresti – Giurgiu si Oradea – Cluj …
    Bataie de joc .
    Si publicul romanesc habar nu are si aplauda , in ignoranta lui totala .
    E ceea ce a facut Ciolos in anul lui , licitatii pentru revizuiri de studii de fezabilitate .
    Nimeni nu stia ca proiecte cu studii facute dormeau in sertare si ca trebuia sa vina Grindeanu sa ne spuna ca avem proiecte de inceput necunoscute de nimeni pana in 2017 – pod la Braila , 3 loturi din Sibiu – Pitesti , drumul expres Craiova – Pitesti …

  17. DECLARAȚIA DE LA PARIS: EUROPA ÎN CARE PUTEM CREDE

    1. Europa este casa noastră. Europa ne aparține și noi aparținem Europei. Aici este casa noastră; nu avem altundeva. Motivele pentru care Europa ne este scumpă depășesc capacitatea noastră de a ne explica sau justifica această credincioșie. Este vorba de o istorie comună, de speranțe și iubiri. Este vorba despre obiceiuri împământenite, de clipe de patos și durere. Este vorba despre inspiraționala experiență a reconcilierii și promisiunea unui viitor împreună. Peisaje și evenimente obișnuite sunt pline de semnificații speciale pe care doar noi le putem înțelege. Acasă este acolo unde lucrurile ne sunt familiare și unde rămânem recunoscuți oricât de mult am rătăcit. Aceasta este adevărata Europă, prețioasa noastră civilizație pe care nimic nu o poate înlocui.

    2. Suntem sub amenințarea unei false Europe. Europa, cu toată bogăția și măreția ei, se găsește sub amenințarea unei false înțelegeri a propriei identități. O falsă Europă care se vede pe sine ca o culme a civilizației, dar în realitate ne va confisca căminul. Care face apel la virtuțile autentic europene, pe care însă le exagerează și distorsionează, în timp ce ea însăși rămâne oarbă la propriile vicii. Această falsă Europă, care se complace în promovarea unei caricaturi partizane a istoriei noastre, este iremediabil discriminatorie față de trecut. Adepții ei aleg să fie orfani fără trecut și prezintă starea de orfan fără familie și cămin ca pe o cucerire nobilă a prezentului. Astfel, falsa Europă se erijează ca înaintemergătoarea unei comunități universale care de fapt nu este nici comunitate, nici universală.

    3. Falsa Europă este utopică și tiranică. Campionii falsei Europe sunt vrăjiți de superstiția progresului inevitabil. Cred că Istoria este de partea lor, iar această credință îi face aroganți și disprețuitori, incapabili să mai recunoască defectele lumii la care pun umărul, o lume în care nu mai există națiuni și culturi. În plus, aceștia ignoră adevăratul izvor al virtuților umane pe care le prețuiesc – la fel ca și noi. Ei ignoră sau chiar resping rădăcinile creștine ale Europei. Și sunt extrem de atenți să nu-i ofenseze pe musulmani, despre care își închipuie că vor adopta cu bucurie perspectiva lor seculară și multiculturală. Năpădită de prejudecăți, superstiție și ignoranță și orbită de viziunea înfumurată și plină de sine a unui viitor utopic, falsa Europă înăbușă în mod automat orice dezacord. Ceea ce se face, desigur, în numele libertății și toleranței.

    4. Trebuie să apărăm adevărata Europă. Mergem pe un drum înfundat. Cea mai mare amenințare cu privire la viitorul Europei nu este nici intervenționismul rus, nici imigrația musulmană. Cel mai mare risc pentru adevărata Europă este menghina în care falsa Europă ne ține imaginația. Națiunile și cultura noastră sunt golite de conținut și înlocuite de fantasma unei Europe iluzorii. Ne angajăm să ținem piept acestei amenințări la adresa viitorului. Vom apăra, susține și promova adevărata Europă, Europa căreia cu toții îi aparținem de fapt.

    Mai multe pe :

    https://www.activenews.ro/stiri-politic/Declaratia-de-la-Paris.Apel-impotriva-TIRANIEI-birocrate-corecte-politic-si-multicultural-imperiale-Europa-in-care-putem-crede.-Sever-Voinescu-Un-document-ce-spune-adevaruri-mari-si-periculoase-pentru-3aceste-timpuri-147381

  18. Duminica asta, la 15, 30 pe B1 o emisiune extrem de interesantă din serialul ” America divizată”: „Trump versus Obama”.
    Merită urmărit şi mai ales de tras concluziile de rigoare .
    P.S.
    Titlul corect ar fi fost „Trump versus Soroş”, sau şi mai exact : „Soroş şi cei din spatele lui versus Trump ” !”
    Urmărind serialul american veţi înţelege la ce să ne aşteptăm şi noi, dar mai ales ne vom explica ,prin comparaţie, tot ce ni s-a întâmplat până acum ! Dar mai ales, de ce !?
    Vă dezvălui doar o secvenţă : Hotărârea luată de Trump, imediat după alegeri, la doar 2 zile, de a nu mai fi preşedintele tuturor americanilor, ci doar a unei părţi a lor !
    Deplin conştient de justeţea deciziei luate, deoarece şi-a dat seama că altfel nu poate lupta cu Deep state-ul consolidat la un nivel nemaiîntâlnit până atunci, fapt ce a dus la destituirea sefului FBI Comeey şi tot ce a decurs în urma acelui gest oarecum sinucigaş al unui preşedinte disperat de ceea ce a găsit la Casa Albă !
    Vi se pare cunoscut scenariul ?

  19. S-ar putea sa ma insel, dar SUA au nevoie de Rusia in noua ordine mondiala. Se pare ca Trump l-a sunat pe Putin recent…SUA are in momentul asta UE ca o entitate rivala, cu o Germanie progresista, cu pretentii imperiale, care nu e pe placul lui Trump, si invers. Merkel si Trump nu se pot suferi.
    De ce nu ne-am putea imagina o alianta a SUA cu Rusia si statele din centrul si estul Europei, care sa se opuna hegenomiei Chinei si Germaniei? Aceasta relatie a SUA cu statele din centrul si estul Europei deja exista si e cimentata de istorie. Aducerea Rusiei in aceasta noua alianta ar putea aduce multe avantaje Europei de Est, inclusiv Romaniei, daca Rusia ar renunta la interventia in Vestul Ucrainei (Luhansk – Donesk). SUA, Ukraina si noii aliati estici ar putea sa agreeze ca Crimea sa fie un teritoriu rusesc, daca alianta ar produce stabilitate si dezvoltare mai multa decit cea promisa de UE.
    Asta ar insemna si o investitie americana mai mare, dar, odata ce Trump ar retrage SUA din emisfera Vestica, si ar retrage trupele de prin zone unde Trump nu mai vrea sa duca SUA, ar avea mult mai multi bani de redistribuit. Practic, acest process a inceput mai demult si e solidificat prin declaratia de azi a lui Trump ca SUA nu mai trebuie sa fie politistul lumii. O declaratie salutara, asteptat de multa lume!

    • @trexsr
      Rușii au inițiat demolarea comunismului sovietic (stalinist) ȘI din cauza Chinei, care a preluat cu mult succes titoismul, DAR rușii, ca și toți esteupenii, nu mai pot crede în promisiunile occidentalilor ! Nu sunt puțini cei ce se întreabă unde-i capitalismul de omenie (paternalism german sau scandinav) !?
      Nu uita că BRIC + Afirca de Sud au pus de o altă Bancă Mondială.
      Merkel este fidelă PD american care a ajutat-o să obțină supremația în Europa. În plus Merkel are anual mai multe întâlniri cu rușii și chinezii.
      Din păcate Trump, în afară de Marea Britanie, nu prea mai are pe cine conta – gașca clinton-soroș aproape l-a izolat !

  20. Ma astept ca multi sa imi sara in cap re. comentariul precedent re. o alianta intre SUA, Rusia si Europa de Est. Ar fi insa un breakthrough pentru Romania, sa poata sa se uneasca in final cu Basarabia, si sa nu mai aiba un dusman la est, sau pe Marea Neagra. La Vest am avea garantia ca Ungaria este cuminte si nu are pretentii teritoriale. Ar deschide o piata vasta in Ucraina si Rusia, daca cele doua tari ar cade la pace sub Pax Americana.
    UE este buna atita timp cit Germania e fericita (si Olanda si alte tari bogate). Azi aceste tari bogate au realizat ca trebuie sa investeasca mai multi bani ca sa nu piarda estul Europei. Totusi, alaturi de SUA (si Rusia), intr-o noua zona de comert libera in Est, Romania si celelalte tari estice ar putea sa se dezvolte fara scheme smechere gen Shengen si fatarnicia unor tari ca Germania si Olanda, sau Austria. Austria, de fapt, ar putea sa ne devina un aliat.
    Please do not shoot the Pianist. Incerc si eu sa sparg gheatza….

  21. Mircea Popescu
    Nu știu ce revoluție implementează Donald Trump, dar deocamdată nu controlează nici măcar Departamentul de Stat.
    Iată, avem la București un ambasador care mă face să-l regret pe Hans Klemm.

  22. ARTA „FLUIDĂ” ȘI ROCHIA „NEON” A IULIEI MOTOC

    În general, e destul de simplu să fii artist în momentele acestea de nebunie ale planetei… dacă nu știi să scrii versuri, concepi o bucată de proză slăbuță, șocantă mai ales prin banalitatea temei, prin limbajul trivial și prin violența explicită (teme de poezie contemporană: cutia de bere stâlcită și aruncată în parc, sau dezamăgirea pentru ultima partidă de sex așa-și-așa, urmată de recuperarea optimismului prin exercițiu solitar, sau reflecțiile poetului în timp ce așteaptă autobuzul, printre ambalaje de înghețată pe băț, sau meditația asupra tristeții exhibiționistului amator, etc.) o aranjezi ca și cum ar fi cu „vers alb -și gata poemul!

    Dacă nu te pricepi să cânți pentru că -fatalitate!- nu ai fost înzestrat cu voce, nu-i nici o problemă să devii vedetă -poți să vorbești, tărăgănat, răgușit, pe un fond muzical conceput de mintea computerului, fără nici un ajutor din afară, și te numești cântăreț. Important este ca în textul cântecului, scris chiar de tine, artistule, să folosești cât de des se poate cuvântul care începe cu P… , are două silabe și e scris în toate toaletele publice.

    Dacă n-ai talent pentru desen sau sculptură, no problem! iei niște manechine, le mânjești cu ketchup, le înfigi niște cuie-n cap, adaugi un craniu de capră, mai multe lanțuri ruginite, o pasăre moartă de ceva vreme și răspândind o duhoare încurajatoare pentru actul artistic și cu faci o expoziție cu toate astea, dacă se poate într-un grajd dezafectat, care stă să cadă pe vizitatori.

    Dacă vrei să montezi o piesă clasică dar actorii sunt vai și-amar de capul lor, nu te îngrijora , regizorule… înțolește-l pe Hamlet în costum de camuflaj, urc-o pe Ofelia, mai mult dezbrăcată, pe motocicletă, pune-l pe Polonius să-și joace rolul într-o rochie de cabaret și cu pene de struț în cap, înlocuiește craniul lui Yorick cu o conservă cu fasole și ciolan afumat… apoi explică la premieră de ce anume este Shakespeare demodat și cum ar trebui îmbunătățit.

    În toate cazurile, la vernisaj, la premieră sau la lansarea unei piese muzicale revoluționare e util ca artiștii să fie în pielea goală… uneori, în cazul unor acte culturale mai hotărâte, e indicat ca artistul să și urineze, de față cu publicul, într-o căldare.

    Doar suntem în epoca bananelor lipite pe pereți cu bandă adezivă, care se pot cumpăra cu 120 000 de dolari, la ofertă!

    Nu mă îndoiesc că trăim într-o epocă în care orice, DAR ABSOLUT orice produs, poate fi numit artă, dacă niște șmecheri îi aplică PLEOSC! o etichetă deasupra, ca o bancnotă de 100 de lei lipită pe frunte. Nu este însă obligatoriu, cred, ca Ministerul Culturii și însăși distinsa doamnă vicepremier Turcan să-i facă acestui tip de produs, reclamă.

    Or, asta s-a întâmplat pe 10 iunie 2020, la „Marele vernisaj de vară la MNAC” (sau „MNAC Summer Grand Opening”, ca să înțeleagă tot anglo-românul despre ce anume este vorba).
    La „vernisajul de vară” acestei expoziții de unde nu pot să pun fotografii cu exponatele deoarece nu e încă ora la care copiii merg la culcare, programul „muzical” a fost susținut de trupa FLUID iar înregistrarea prestației celor doi FLUIZI a stârnit un val de contestare publică pe pagina de FACEBOOK a MNAC. Reprezentanții muzeului au tras concluzia că populația e intolerantă și de aceea nu a apreciat produsul artistic al celor doi travestiți sau transsexuali, că nu se înțelege bine ce anume sunt dânșii. Eu cred însă că PRODUSUL ARTISTIC în sine, de-a dreptul monstruos, lipsit de cea mai elementară formă de talent, este cel care a stârnit reacția publicului. Îngrijorat de scandal, muzeul a șters de pe pagina de FACEBOOK „momentul muzical”, dar s-a declarat în continuare solidar cu „artiștii”:
    „Rămânem alături de formația FLUID. Considerăm că respectul față de celălalt și promovarea drepturilor omului stau la baza unei societăți deschise și că trebuie susținute eforturile de multiplicare a acestor valori. De-a lungul existenței sale, MNAC s-a străduit să fie un spațiu cultural liber, accesibil tuturor, indiferent de culoare, identitate, orientare sexuală sau de gen și a încercat să aducă un aport la reprezentarea, în spațiul public, a acestor comunități. (…) MNAC a susținut și va continua să susțină comunitatea queer / LGBTI+, prin expoziții și evenimente trecute în parteneriat cu asociații precum Bucharest Pride, Asociația Accept, având în pregătire un proiect împreună cu Asociația MozaiQ. Acestea se alătură unei liste lungi de evenimente și expoziții din trecut, cât și artiști ale căror lucrări se află în colecția muzeului.”

    Nu dragă muzeule…, nu, nu, nu! matale nu trebuie să fii „accesibil tuturor, indiferent de culoare, identitate, orientare sexuală sau de gen”, ci numai celor talentați, că doar nu vorbim aici despre orientarea sexuală a lui Piotr Ilici Ceaikovski, ci despre trans-băieții de la FLUID, interpretând o abjecție pe care matale o prezinți cu titlul de „artă”. Iar „drepturile omului” sper că nu înseamnă promovarea oficială a oricărui produs muzical execrabil. Atât.

    Aflată la fața locului, doamna Turcan, îmbujorată, a spus:

    „Aş dori să consideraţi prezenţa noastră aici, a mea şi a domnului ministru al Culturii, ca reprezentanţi ai guvernului din care facem parte, ca pe un angajament de a fi aproape de artiştii contemporani, să integrăm componenta artistică contemporană autohtonă în contextul internaţional şi să ne punem în valoare, ca ţară, prin creaţia artistică.” (Raluca Turcan 10 iunie 2020, MNAC)

    Iar ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, se pare că a fost și el încântat de „tablouaș”căci iată ce a declarat:

    „Am asistat azi la o porție de creativitate și reinventare (!!!), așa cum îi stă bine unui muzeu de artă contemporană.” (Bogdan Gheorghiu, pe 10 iunie 2020, la deschiderea noului sezon expozițional al MNAC București)

    Așadar: CREATIVITATE și REINVENTARE… Știu și eu?

    Ca să fiu sinceră, la CREATIVITATE n-am remarcat nici un scâncet… în schimb, la REINVENTARE, da, sunt de acord! Cei doi „artiști” ai trupei FLUID, au REINVENTAT cu succes, rochia „neon” cu care doamna judecător Iulia Motoc a depus jurământul pentru Curtea Constituțională, în 2013. Amândoi s-au îmbrăcat fix cu acest model de succes, încercând să-și pună mai bine în valoare feminitatea! În acest context, remarcând eu respectul pe care FLUIZII îl acordă ținutelor clasice, îmi permit să le recomand, pentru costumația la următorul spectacol, paltonul din „moltondoré” al doamnei Raluca Prună, sprâncenele Liviei Stanciu, șosetele tărcate ale inegalabilei Codruța Kovesi și căciula de nutrie a lui Klaus Werner Iohannis, în două trepte, aproape cât racheta lui Conrad Haas, din Sibiu !

  23. Care SUA, domnule trexsr ?
    În primul rând această țară sfâșiată din interior trebuie să-si regăsească echilibrele și stabilitatea definindu-și setul d valori pe baza cărora vrea să-si construiască viitorul.
    Fără valori, nu poți nici să visezi măcar să intri în competiție cu un popor monolit și creativ de 1400 milioane de oameni cu o cultură de 5 milenii.
    Până la urmă o istorie bazată pe sânge, rapt teritorial, jaf și sclavie se răzbună, ar trebui să realizăm că ceea ce se întâmplă acum era inevitabil.
    Pandemia scăpată de sub control sau, mai grav, ignorată voit de autorități centrale iresponsabile, care a afectat în primul rând comunitățile sărace din ghetourile orașelor răvășite de criză economică- acutizată de conjunctura medicală actuală- a trecut la nivelul următor și a scos gunoiul de sub preș. Se întâmplă la fel și în Marea Britanie.
    Asistăm de fapt la falimentul ideologic al unor imperii coloniale, erodate din interior de urmașii sclavilor și băștinașilor transmutați masiv din Africa și Asia pentru a asigura prosperitate albilor bogați . S-a ajuns de exemplu ca Londra să fie condusă de un primar indian, iar simbolurile forței, bogăției și aroganței să fie profanate în plin centrul marilor metropole.
    SUA, împreună cu aliatul său principal, au inventat globalismul pentru a continua o politică colonială rebrănduită, absorbind resurse, materiale, financiare și intelectuale din alte țări. Să nu uitam ce valoare imensă, în titluri de stat americane, dețin alte state (în primul rând China).
    Așa s-au dezvoltat Statele ,,Unite”, așa au ajuns de fapt pe Lună. A murit Werner von Braun și s-a ales praful de Space Shutlle. Chiar și Elon Musk provine din Africa de Sud, trecând prin Canada în prealabil. Dar Musk este băiat deștept și a construit la Shanghai o uriașă fabrică Tesla pentru Model 3, deoarece piața chineză este viitorul în materie de automobile electrice. Recent s-a deplasat în China pentru a testa noile baterii produse de firma CATL (una din cele mai mari din lume) capabile să funcționeze cu acelasi randament cca 2 milioane de kilometri (bateriile actuale fiind limitate la 300.000).
    Vreau să spun că strategii globalismului au subestimat restul lumii și nu au luat în calcul că popoarele ,,partenere” (în special) asiatice dețin nu doar forță de muncă ieftină și…capacitate de copiere, ci și un potențial uriaș de creativitate. Așa se explică progresul rapid din China în materie de înaltă tehnologie și A.I.
    În fine, cine să facă alianță cu SUA, în afară de umilă și bicisnica colonie numită România și evident Israel (care s-ar prăbuși fără sprijinul elitelor albe din America) ? Nu mai amintesc Canada și Australia, acestea fiind trofee obediente din tezaurul Reginei.
    Rusia ? E bună asta…. poate doar dacă NATO se retrage pe aliniamentul din 1989, ceea de este greu de crezut.
    În plus Rusia are un parteneriat solid cu China, deja funcționează un mare gazoduct între cele două țări, iar Huawei implementează o vastă rețea 5G pe teritoriul rusesc.
    Eu îți sugerez, trexsr , să iei foarte în serios ce spune domnul Borell, omul este mult mai informat decât mulți alții…

  24. ,,…Nouriel Roubini (renumit economist american_n.m.) a vorbit de un studiu realizat de Rezerva Federală, conform căruia 40% dintre americani nu au 400 de dolari în numerar pentru a fi pregătiţi pentru situaţii de urgenţă. „Acum avem această urgenţă. Sistemul este bolnav, iar oamenii ies în stradă din această cauză”.
    „În zona în care locuiesc, Bowery din Manhattan, trei sferturi dintre manifestanţi sunt albi. Mulţi dintre ei sunt tineri şi aparţin „Precariatului” urban, noua clasă care a înlocuit clasa muncitoare tradiţională în economiile avansate. Precariatul este format din lucrători temporari, freelanceri, oameni care lucrează cu ora, chiar dacă de multe ori au diplome universitare. Cei care nu au un loc de muncă regulat cu normă întreagă nu mai primesc ajutor de stat după trei luni. Aceşti oameni nu îşi mai pot plăti chiria şi facturile de telefon, iar electricitatea şi apa le sunt tăiate. Va fi o vară lungă şi fierbinte”, a spus economistul.”
    ADAUG
    Este posibil ca SUA să devină, treptat, o țară deplin integrată în lumea a treia ? Dacă da, va avea nevoie de sprijin masiv din partea organizațiilor umanitare internaționale.
    Dau și eu 10 dolari, dacă cineva publică un cont credibil.

  25. Inteligenţa militară albă, pe care evreii o sacrifică şi de care negrii îşi bat joc: Ce promisiune deşartă le face Donald Trump absolvenţilor Academiei Militare

    Evenimentele rasiste din SUA, care tintesc populatia nativa americana, sunt provocate de microbii globalisti ai regimurilor Trump si Obama. Ele au adus in atentia opiniei publice nationale si internationale o contradictie antagonista insuportabila si de neimpacat, pe care se fundamenteaza politica Casei Albe.

    Populatia majoritara alba este persecutata politic si fizic, prin campanii psihologice si informationale de intimidare/culpabilizare si prin jafuri si distrugeri ale proprietatilor acesteia, urmarind deposedarea de puterea politica si economica. In acelasi timp, inteligenta militara alba este sacrificata de evrei in teatre de operatiuni externe si albii sunt batjocoriti intern de negri.

    Presedintele american Donald Trump a tinut sâmbătă un discurs în faţa absolvenţilor Academiei Militare a SUA, din West Point. Oricine vede imaginile de la eveniment constata un adevar rasial gol-golut: inteligenta militara americana este alba. Tineri albi, floarea populatiei albe, selectionati dupa cele mai inalte standarde si teste de IQ, alcatuiesc armata SUA, menita sa apere teritoriul national si populatia americana. Dar, stupoare! In timp ce militarii albi lupta pe diverse fronturi pentru interesele globalistilor, acasa se intampa lucruri abominabile cu parintii, familiile si rudele lor. Populatia alba este atacata agitprop, politic si juridic de evrei si fizic de negri, pentru a i se fura din pamantul american al tarii, proprietatile si bunurile private.

    Cum vine asta?! Dusmanii sunt in interior? Pentru un militar nimic nu este mai sfant ca integritatea pamantului si a neamului sau. Asa cum prefigureaza actele rasismului politic globalist, dezlantuit de un pretext – inscenarea “uciderii” politienesti a unui negru infractor – inamicii dinauntru vor sa dezbine America, sa faca din ea un lagar evreiesc cu paznici negri, in care sa fie internata populatia alba. Nu sunt figuri de stil, ci fapte si realitati crude. Armata americana a fost mobilizata de presedintele globalist Trump in timpul demonstratiilor rasiste ale Black Lives Matter. Nu impotriva incendierilor, spargerilor si jafurilor magazinelor albilor, ci a antifascistilor, catalogati ca “extrema-stanga”, si a nationalistilor, defaimati ca “extrema dreapta” a “suprematiei albilor”. Iar Obama, primul presedinte negru peste albi pe pamant american, nu stiu daca e de ras sau de plans la o asemenea bazaconie, dar sigur pe pamant african e de neconceput un presedinte alb peste negri, a facut exercitii cu armata de internare a populatiei civile in lagare.

    In discursul adresat celor peste 1000 de cadeti, Donald Trump le-a facut o promisiune: „sfârşitul erei războaielor nesfârşite”. E foarte probabil desarta, avand in vedere un lung sir de antecedente. A fost o promisiune electorala, pe care nu a indeplinit-o. A fost o promisiune repetata de mai multe ori in ultimii patru ani, dar mandatul i se incheie peste cateva luni fara ca sa fi pus capat vreunui razboi si sa aduca acasa toti militarii dintr-o zona de conflict, desi a fost si o recomandare a ONU, in contextul epidemiei de coronavirus.

    Datoria militarilor americani este de “a apăra – şi de a apăra puternic – ţara noastră de inamicii străini”, a mai spus Trump. Acest lucru este principial corect, dar istoric e lipsit de fond, SUA neavand niciun razboi de aparare a granitelor sau pe teritoriul lor. Nici nu se intrevede, datorita pozitiei strategice geo-maritime speciale. Deci, care “inamici externi” vor sa cucereasca SUA?! Naratiunea trumpista pare mai degraba o tentativa de control mental asupra ofiterilor albi si de abatere a atentiei acestora de la ce se intampla in tara. E de necrezut, dar pericolul pentru stapinirea pamantului american strabun de catre populatia indigena a SUA nu vine din exterior, ci din interior. Africanii care au fost gazduiti cu casa si masa pe pamant american, adusi de samsarii britanici in epoca expansiune a Imperiului si mai nou introdusi pe usa din dos de catre presedintele negru american, vor ca din chiriasi sa devina proprietari, dupa precedentul prin care evreii au luat pamanturile arabilor. Cam acesta ar fi substratul mișmașului cu inarmarea africanilor ca “politie” si controlul armat de catre acestia a unor suprafete din pamantul american.

    Ce vor face militarii albi? Vor fi patrioti ai tarii, neamului si rasei lor sau vor fi niste mercenari care savarsesc crime impotriva umanitatii, puse la cale de globalisti? Riguros spus, uniforma militara nu e o livrea de lacheu, cu care globalistii sa imbrace corpul ofiterilor albi. Tinerii militari albi, educati in familiile si credinta lor sa pretuiasca viata, stiu ca morala si dreptul sunt de partea lor pentru a nu executa ordine criminale. Chiar daca in universitatile militare globaliste nu li se spune, ei traiesc intr-o civilizatie transamericana in care pentru haina militara nu exista o dezonoare mai mare decat crimele de razboi. Ele pot fi ordonate de sefi politici si militari globalisti, aflati in “pozitii de autoritate”, cum le place sa-si dea importanta, desi e discutabila pentru un comportament colonial fata de tara si populatia unde si-au facut cuib. Principial, ca ratiune de a exista, armata nu se subordoneaza unui om, ci poporului. In spatele inteligentei militare albe numit subconstient, care este o banca imensa de memorie genealogica, dormiteaza porunca inaintasilor de a nu permite nimanui sa scoata poporul din civilizatie. Pericolul de a fi scos din civilizatie e acum mai mare ca niciodata pentru poporul american. Memoria sa genealogica inevitabil se va trezi. Trump a mai livrat absolventilor militari si o alta amagire globalista, “diversitatea” ca indicator de “superioritate”, la fel de fals ca “egalitatea” comunista. “Aţi venit de la ferme şi din oraşe, din state mari şi mici, şi proveniţi din toate rasele, religiile, culorile şi credinţele. Dar, când aţi intrat aici, aţi devenit parte dintr-o singură echipă şi o singură familie, servind cu mândrie o singură naţiune americană”, le-a transmis Trump, un mesaj ticluit in laboratoare de “alchimie lingvistica” (v. Chomsky). Dar, avand in vedere distributia geografica a raselor, diversitarismul distruge identitatea, proprietatea si majoritatea intr-o masura mult mai mare decat egalitarismul. Comparativ cu al doilea, care viza clasa, primul tinteste rasa, o trecere la nivelul urmator. Ca si in egalitarismul comunist, unde existau un primus inter pares si unii mai egali decat altii, in diversitarismul globalist evreii sunt primii dintre diversi si negrii mai diversi decat albii.

    • @fragmentariumpolitic Chiar este adevărat ?
      „ Iar Obama, primul presedinte negru peste albi pe pamant american, nu stiu daca e de ras sau de plans la o asemenea bazaconie, dar sigur pe pamant african e de neconceput un presedinte alb peste negri, a facut exercitii cu armata de internare a populatiei civile in lagare.”
      N-am mai citit/auzit despre acest fapt !
      Afirmația „…..inamicii dinauntru vor sa dezbine America, sa faca din ea un lagar evreiesc cu paznici negri, in care sa fie internata populatia alba.” îți aparține sau ai preluat-o ?!

    • Ai ramas fara .. medicatie?
      Armata americana a fost mobilizata de presedintele globalist Trump in timpul demonstratiilor rasiste ale Black Lives Matter. Nu impotriva incendierilor, spargerilor si jafurilor magazinelor albilor, ci a antifascistilor, catalogati ca “extrema-stanga”, si a nationalistilor, defaimati ca “extrema dreapta” a “suprematiei albilor”
      Si ma rog cine se timne de jafuri ma? Nu cumva aia mobilizati de „antifascisti”? Si te asigiur ca atinci cand se incige riotul .. sunt jefuite sio magazonele negrilor!

      Cu productia asta ai depasit masura ! Cauata-te!

  26. Am facut un „tur” al televiunilor si am constatat ca politicienii (unii) sunt suparati ca se deschid sau au fost deschise salile de „pacanele” in detrimentul bisericilor si a teatrelor. E o suparare si adaug, o manipulare. Bisericile sunt deschise, se oficiaza slujbe in aer liber, in fata bisericilor, iar daca tii neaparat sa te reculegi in incinta bisericii, alaturi de icoane si alte obiecte de cult, se poate. In privinta teatrelor este o mica problema, desfasurarea spectacolelor in sali. Avand in vedere ca este vara, e relativ placut afara, s-ar putea desfasura spectacole in aer liber si cred ca „salile” ar fi pline. Cel mai deranjant este faptul ca nimeni nu scoate o vorba despre industria si agricultura (atat cat a mai ramas) romaneasca, de turismul romanesc si implicit de HoReCa.
    Trebuie tinut cont ca vara trece repede si ne vom trezi in iarna si mai trebuie sa tinem seama de suprizele care ni le poate rezerva aceasta „revolutie progresista”, pentru ca valul „viiturii” acesteia va ajunge cu certitudine si la noi, chiar daca forta acesteia va fi semnificativ diminuata.

  27. Dacă-i vorba de revoluţie, şi încă progresistă, guvernul ORBan aruncă cu banii imediat :
    Spectacol execrabil finanțat din bani publici și girat de Guvern, în frunte cu Ministrul Culturii: Travestiți au oferit un moment muzical, la finalul căruia și-au dorit „să cadă Catedrala Mântuirii”
    ARTICOLE RELAȚIONATE
    Finanțare norvegiană de 200.000 de euro pentru Muzeul homosexualității din România, proiect în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române și cu Muzeul de Artă Finanțare norvegiană de 200.000 de euro pentru Muzeul homosexualității din România, proiect în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române și cu Muzeul de Artă
    Propagandă homosexuală în serialul Profu’, pentru care ProTV a primit finanțare de 2,2 milioane de lei de la Guvernul României Propagandă homosexuală în serialul Profu’, pentru care ProTV a primit finanțare de 2,2 milioane de lei de la Guvernul României
    Finanțare UE pentru propagandă homosexuală în liceele din România Finanțare UE pentru propagandă homosexuală în liceele din România
    Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu și vice-premierul Raluca Turcan, au participat la deschiderea noului sezon expozițional al Muzeului Național de Artă Contemporană(MNAC).

    Ministerul Culturii a virat două milioane de lei către MNAC pentru achiziția de artă contemporană, în sprijinul artiștilor români și pentru a facilita publicului accesul la operele lor.

    Cum reacțiile publicului la această expoziție au fost vehemente, MNAC a emis o reacție conform căreia instituția „este un spațiu incluziv, care caută să reflecte în programul său diversitatea culturii vizuale contemporane românești, sub toate formele sale. Considerăm că respectul față de celălalt și promovarea drepturilor omului stau la baza unei societăți deschise și că trebuie susținute eforturile de multiplicare a acestor valori. Din acest motiv, nu vom tolera comentariile ofensatoare și defăimătoare, precum cele care instigă la ură, intoleranță, sau care folosesc un limbaj obscen. În urma reacțiilor virulente la adresa evenimentului de ieri, toate comentariile care se încadrează în aceste categorii vor fi șterse”.

    Jurnalista Floriana Jucan s-a întrebat dacă aceasta este cultura pe care dorește s-o promoveze Guvernul României.

    „Valorile și cultura în care crede Guvernul Ludovic Orban!

    Adică… România educată!

    Știu câțiva artiști care lucrează în atelierele lor cu dedicație și doar din dragoste de artă pentru care un sprijin pentru a expune în Muzeul de Artă Contemporană ar fi fost Speranța și Încrederea de a continua pe drumul lor profesional.

    Știu un regizor, premiat în străinătate, care se chinuie să monteze o piesă Trilogia Blaga și nu găsește suport la Ministerul Culturii.

    Știu atât de mulți oameni dedicați artei și valorilor adevărate pe care Guvernul îi ignoră…

    Aceasta este „arta” la care și-ar duce copiii miniștrii Guvernului Orban sau Rareș Bogdan sau Președintele Iohannis- dacă i-ar avea?!?”.

    Reamintim că la instalarea în funcție, premierul Ludovic Orban a refuzat întâlnirea cu ONG-urile conservatoare, preferând să se consulte doar cu cele ale lobby-ului homosexual sau progresist în ceea ce privește nevoile societății civile.

    De asemenea, în context este de precizat că președintele Iohannis a refuzat să fie prezent la inaugurarea Catedralei Mântuirii Neamului, sfințită cu ocazia centenarului Marii Uniri.
    https://www.activenews.ro/stiri-politic/Spectacol-execrabil-finantat-din-bani-publici-si-girat-de-Guvern-in-frunte-cu-Ministrul-Culturii-Travestiti-au-oferit-un-moment-muzical-la-finalul-caruia-si-au-dorit-%E2%80%9Esa-cada-Catedrala-Mantuirii-161920

  28. Am tot aşteptat, dar a trecut şi acest 15 iunie…
    Şi ne mai mirăm cum am ajuns aşa .
    Mihai Eminescu s-a stins pe 15 iunie 1889 (placa de pe strada Plantelor nu a fost, nici azi, modificată), în jurul orei 4 dimineaţa, în sanatoriu. Ziarul ”Românul” anunţa ziua următoare la ştiri, sec: ”Eminescu nu mai este!” În 17 iunie, Eminescu a fost înmormântat la umbra unui tei din Cimitirul ”Bellu”. Sicriul a fost dus pe umeri de elevi de la Şcoala normală de institutori din Bucureşti.
    https://a1.ro/premium/131-de-ani-de-la-moartea-sa-si-daca-eminescu-a-trecut-azi-pe-langa-tine-casele-in-care-a-locuit-in-bucuresti-id998882.html?utm_source=Notificari&utm_campaign=XtremePush&utm_medium=Browser&utm_content=998882

    • In dimineata zilei de 15 iunie la Radio Romania Actualitati, cand se face o retrospectiva a intamplarilor sau aniversarilor din data de 15 iunie, a fost amintit Eminescu, ziua cand acesta a plecat spre eternitate. Din pacate in nebunia asta dezlantuita, cand suntem sufocati de marele nimic, uitam de tot si toate.

  29. Un alt negru a fost omorit de politie la Atlanta, dupa ce a fost depistat ca era sub influenta. Cind au incercat sa il aresteze, a pus mina si a scos taserul politistului dupa care a reusit sa fuga. In timp ce fugea, s-a intors sa traga cu teaserul asupra politistului, care l-a impuscat cind a fost amenintat cu teasereul.

    Media progresista tipa iar asurzitor despre brutalitatea politiei, nenumarati negri se vaicaresc la TV. Ori individul impuscat a amenintat viata unui politist care a incercat sa il aresteze dupa ce a fost depistat ca era sub influenta. Asta fac toti politistii din lume. Nu e vorba de violenta politiei, oricit s-ar screme negrii si democratii sa il faca si pe asta erou. Au urmat iar violente in strada in Atlanta.

    Culmea, politistul ala a fost dat afara din Politie si urmeaza sa fie arestat. Ce? Pai cred ca o sa plece toti din Politia americana. Sa vedem atunci citi o sa se omoare intre ei. Sunt estimari ca daca Politia se va retrage, numarul de crime va creste de 6 ori, si in special negrii vor muri. Urmeaza razboiul civil Numero 2.

    Cred ca media pro-democrata e total iresponsabila si parte a acestei povesti inventate, care poate duce la un real razboi intre rase. Sa te fereasca Domnu sa dea pe din afara, ca vad ca pe europeni ii doare in cot.

    • Ți-am spus de mult că America riscă să facă imploziei și, sincer, nu-mi doresc asta.
      Eu, Fragmentarium și alții, nu avem o problemă cu poporul american, ci cu problemele sistemice existente în SUA și care par aproape insurmontabile.
      Să vedem ce se va întâmpla, dar destabilizarea SUA este turnura cea mai periculoasă pentru echilibrele mondiale.
      Nici măcar nu mai este vorba de Trump vs democrați, este o chestiune de tip ,,to be or not tot be” pentru un model de societate.

  30. Ce nu vi se spune despre instrumentul de finanțare SURE

    Analistul economic, Adrian Câciu
    România vrea să împrumute 5 miliarde euro de la Comisia Europeană, analistul Adrian Câciu explică oamenilor ce nu știu despre intrumentul de finanțare SURE.

    „Acest instrument temporar pus la dispoziție de Comisie este un instrument de ÎMPRUMUT, nu reprezintă fonduri nerambursabile. Șocant, nu? Da, poate părea șocant pentru că autoritățile române iar prezintă lucrurile pe jumătate deși vor ajunge să devină ridicole când se va aplica instrumentul SURE.”

    „Regulamentul 2020/672 privind instituirea unui instrument european de sprijin temporar pentru atenuarea riscurilor de șomaj într-o situație de urgență (SURE) ca urmare a epidemiei de COVID-19 introduce posibilitatea acordării de împrumuturi către statele membre ale caror deficite au crescut urmare cheltuielilor efectuate în special cu schemele de șomaj tehnic dar și alte masuri specifice legate de combaterea efectelor Covid-19.”

    „Împrumuturi! Ca în 2010. Pentru finantarea deficitului. Atunci România a luat 5,4 miliarde euro împrumut pentru finantarea deficitului. Acum intenționează sa ia 5 miliarde euro. Bani care vor trebui returnati. Dar… Acest împrumut se face pe baza unui acord între statul membru și Comisia Europeană. Ca să existe un acord el trebuie RATIFICAT de Parlament.”

    „Pentru că împrumuturile să fie disponibile, statele membre trebuie să depună garanții. Ministrul Finanțelor deja a anunțat ca statul român va depune o garanție de 399 milioane euro. Nu știu în baza cărui mandat ar putea să depună această garanție ministrul finanțelor că nu este la SRL.”

    „Să vă fac acum filmul:
    1. S-a luat o decizie internă de sprijin a șomajului tehnic de către statul român, s-a invocat des, dar foarte des(căutați în presa vremii) că sumele se vor deconta din fonduri europene NERAMBURSABILE, s-a invocat programul SURE.

    2. Programul SURE este un instrument de împrumuturi.
    România își poate finanta deficitul creat de plata șomajului tehnic dar si de alte masuri, dar…. Pe datorie. Cu dobândă.

    3. Pentru ca acest împrumut să existe trebuie un acord de împrumut între CE și România.

    4. Acordul de împrumut trebuie ratificat de Parlament și aprobat prin lege.

    5. Plata garanției nu poate exista înaintea unui acord, măcar de principiu, ca acest împrumut se va aproba de România. Plata garanției implică existența a 400 milioane euro disponibili pe care România este dispusă să îi blocheze la dispoziția Comisiei Europene. Păi la ce criză de bani e la buget, ar însemna că garanția să provină dintr-un alt împrumut (suveica împrumuturilor și datoriilor).

    6. România trebuie sa aibă de unde sa plătească împrumutul.

    Orice alte acțiuni pe temă nu respectă legislația natională și recomand celor care cred ca bugetul Romaniei si politica fiscal bugetară se fac dupa cum au învațat ei la SRL să studieze daca vor sa fie liberi dupa ce își incheie mandatul.

    La acest moment ar fi o prostie, sa te imprumuti ca stat si sa plătești diferenta de sume din KurzArbeit. România nu este vaca de muls a unor oportunisti, iar salariatii nu sunt avantajati.”

Lasă un răspuns