18 gânduri despre “Despre Trianon la TVR Cluj

  1. FELICITARI !!!

    mie., 10 iun. 2020, 11:31 ADRIAN NĂSTASE a scris:

    > Adrian Năstase posted: „Puteti urmari pe link-ul de mai jos interventia > mea de aseara, la TVR Cluj, pe tema Centenarului semnarii Tratatului de la > Trianon: ” >

  2. Un simbol gol, un nume de cod: “Moartea” lui Floyd, o operatiune bipartizana de instigare rasista. Genunchiul Globalismului de pe gatul Natiunii americane. Minciuna stranguleaza Lumea

    “Moartea” lui George Floyd exprima, aproape turnesolic, gargaunii din subconstientul tenebros al Globalismului, care este identificabil cu un Fascism actualizat. Subconstientul Globalist este elocvent sugerat de filmele de propaganda ale Hollywoodului. Productiile acestei fabrici propagandistice hranesc si reflecta psihologia freudiana a politicii globaliste privind scopurilor sale finale. Pelicule politice hollywoodiene precum planeta maimutelor, king kong si altele de acelasi gen sunt in acest sens extrem de edificatoare. Ele ofera de asemenea indoctrinare si idei pentru antrenarea structurilor de forta – politie, armata, servicii secrete, justitie, mai nou si mass-media, ca soft power, incorporare de agenti secreti si falsificare de perceptii, etc -, care sunt mijloace ale scopurilor politice ale Globalismului.

    Afroamericanul George Floyd, “ucis” de un politist alb, este un simbol gol, care prin sine nu ar fi avut putinta si justificarea sa rascoleasca retrograd o societate. Daca acest lucru se intampla e pentru ca el are concursul masinariei de propaganda si al fortei guvernului, aflate in slujba Globalismului. Mai degraba, George Floyd este un nume de cod pentru o operatiune de instigare bipartizana, de catre cele doua partide, democrat si republican, care doar la vedere par diferite sau opuse, dar in realitate ele sunt doua aripi ale unui partid unic. Instigarea a fost vizibila cand Donald Trump, Barack Obama si Joe Biden au palmuit literalmente opinia publica americana, de la dreapta la stanga si invers, asmutind rasistii afroamericani impotriva populatiei indigene, folosindu-se de institutiile statului, in principal de armata si politie, pe care le-au contrapus si manipulat intr-un mod similar finantarii si controlarii de catre globalisti a ambelor tabere din Razboiul de Independenta.

    Un fapt a devenit vizibil si iritant: in timp ce militarii albi, care apartin suta la suta Natiunii Americane, sunt trimisi la moarte in afara SUA, in razboaiele Globalismului, inauntrul tarii familiile lor, rudele lor si populatia alba sunt hartuite si persecutate de negri, incadrati din ce in ce mai mult in structuri de represiune, desi ei sunt proveniti, doar pe jumatate americani, cum le arata si originea si denumirea de afroamericani. Acest fapt este declansatorul unui inceput de radicalizare in armata americana, de care Trump se foloseste discretionar si batjocoritor, in interesul clanului sau genealogic, familial si globalist, de parca ar fi intangibil si nu ar fi existat staufenbergi antidictatoriali si planuri valkirii de eliberare. Un sir de fapte de dizidenta militara e simptomatic, instabilitatea de leadership al marinei e fara precedent, s-au perindat patru secretari intr-un timp foarte scurt, pe un portavion a fost o revolta, s-au inregistrat atentate in marina, exista nemultumiri mari ca numarul mortilor americani din Afganistan nu mai e facut public etc. Cand il vezi pe Trump cum se foloseste de armata americana, cum a tradat-o si cum le livreaza cuvinte mincinoase militarilor albi, pe care ii ia manipulator pe dupa umeri, in timp ce-i trimite la moarte si-i “lucreaza” pe toti albii, nu ai cum sa nu te gandesti la Iuda.

    Este limpede ca Globalismul instaureaza in SUA o altfel de sclavie, in care populatia nativa este luata in sclavie. Acest lucru incumba un risc militar, de descompunere a armatei, dupa modelul celei tariste. Militarii americani albi, covarsitori ca si populatia nativa, nu se vor lasa antrenati in razboi impotriva Natiunii Americane. Armata nu e a lui Trump, a Casei Albe sau a Globalistilor, ci este a Poporului American. Infamii Globalisti trebuie sa stie ca si White Lives Matter este la fel de valida. Ca nu vor exista unitate si pace interne atat timp cat nu se va recunoaste legislativ ca nu exista un rasism unilateral, impotriva negrilor, ci ca exista si unul impotriva albilor. Ca rasismul impotriva albilor trebuie deplans in egala masura cu cel impotriva negrilor. Ca ori de cate ori se clameaza Black Lives Matter, acelasi lucru trebuie facut si cu White Lives Matter. Ca cele doua formule trebuie sa fie scrise si rostite impreuna, ori de cate ori se fac aceste lucruri, ca sa nu existe o preeminenta a unuia asupra celuilalt. Reforma politiei, care e in pregatire legislativa, este un pericol pentru populatia alba, atat timp cat ea pleaca unilateral de la ideologia Black Lives Matter. A inlocui o Sclavie cu o alta Sclavie sau un Rasism cu un alt Rasism este dovada suprema a unei imoralitati dezgustatoare, a existentei unei cloace a lacomiei si setei egoiste de putere. Aşa-numita Justice in Policing Act (legea justiţiei în activitatea de poliţie) care ar interzice “strangularea” în scopul imobilizării, un cuvant idiot intr-un context idiot, strangulare se face cu mainile, strangerea cu ambele maini de jur in jurul gatului, nu cu genunchiul, ar interzice unele mandate de percheziţie fără preaviz, timp in care bunurile furate pot fi ascunse – oare cine nu are cultul si abilitatile muncii, ci doar pe ale furatului?, e o intrebare retorica, dar si un secret al lui Polichinelle – ar impune utilizarea pe scară mai largă a camerelor video aflate asupra agenţilor şi ar înfiinţa o bază de date pentru urmărirea abaterilor disciplinare ale poliţiştilor reprezinta o timorare a oamenilor legii si o incurajare a infractorilor. Modificarea „imunitatii calificate” de care beneficiază poliţiştii in lupta cu infractionalitatea si pentru apararea ordinii publice va avea ca efect criza de autoritate a politistilor si descurajarea acestora, care vor alege sa devina spectatori neputinciosi la crime si jafuri, asa cum au inregistrat camerele de luat vederi in timpul spargerilor magazinelor albilor si incendierii unei biserici de catre “protestatari” in cazul Floyd.

    Miscarea care se naste in SUA este de imunizare calificata a infractorilor afroamericani, in numele rasismului autentic sau al falsului “rasism”, dupa precedentul “antisemitismului”. Despre George Floyd, sunt deja o suma de dovezi, inclusiv din trecutul originar american, cu inselaciuni globaliste si substituiri celebre de personae, care pun la indoiala moartea sa. Probabil este ascuns in comunitate sau i se va schimba infatisarea, in locul sau fiind pus cadavrul unui biet negru, mort de coronavirus sau de saracie. “Experimentatori” de la Hollywood au demonstrat ca iti poti schimba infatisarea incat sa nu te recunoasca nici cei apropiati. Astfel de experimente, de a te face de nerecunoscut, reprezentand fara indoiala o sursa de inspiratie pentru serviciile secrete, au facut Brad Pitt, Russel Crowe, Keanu Reevs etc. Daca i se asociaza si schimbarea de identitate in acte, se poate trai bine mersi, precum rapperul Tupac Shakur, despre care s-a spus ca a fost ucis in 1996, dar care a fost descoperit, in 2016, ca traia, chiar foarte confortabil! Nu exista nicio garantie ca negrul ucis cu “genunchiul” de un politis alb , care va fi inmormantat marti, va fi cel din cosciug. Probabil ca globalistii l-au substituit pe falsul mort cu un cadavru autentic, iar George Floyd isi va privi cu amuzament „funeraliile”, dupa care va duce o viata imbelsugata, la fel ca si politistul care l-a “omorat”.

    • @fragmentarium: „…Infamii Globalisti trebuie sa stie ca si White Lives Matter este la fel de valida. Ca nu vor exista unitate si pace interne atat timp cat nu se va recunoaste legislativ ca nu exista un rasism unilateral, impotriva negrilor, ci ca exista si unul impotriva albilor. Ca rasismul impotriva albilor trebuie deplans in egala masura cu cel impotriva negrilor. Ca ori de cate ori se clameaza Black Lives Matter, acelasi lucru trebuie facut si cu White Lives Matter. Ca cele doua formule trebuie sa fie scrise si rostite impreuna, ori de cate ori se fac aceste lucruri, ca sa nu existe o preeminenta a unuia asupra celuilalt….”

      Foarte corect, de acord!
      Exista in aceasta miscare Black Lives Matter un rasism anti-albi usor de remarcat, desi ei s-au folosit de multi albi spalati pe creier de progresisti. Unul din liderii Politiei din New York, Mike O’Meara, a facut un apel emotionant catre public ca Politia nu este parte a dezbaterilor despre reforme, ca Politia este demonizata en-gross, si ca nu este corect pentru majoritatea care isi fac munca de politist in mod corect. Plus ca sa ei bani de la Politie sa dai la servicii sociale, sau sa desfiintezi Politia (cum au facut cei din Minneapolis) este un indemn la anarhie. De ce nu iei bani din alta parte si trebuie sa iti vulnerabilizezi sistemul de ordine publica?
      Am ascultat la Bill Maher ieri pe HBO un „amic” al sau negru, care spunea ca e OK ca negri distrug proprietati si fura, pentru ca toate companiile sunt asigurate. Si daca ai un mic business, si ti-l aperi cu pusca in mina, si niste negri de ai tai sunt impushcati, e OK? Asta s-a intimplat chiar…Deci, pentru cei de stinga, anarhia este justificata.
      Dar am auzit si niste opinii ale unor negri educati, care inteleg ca cei din comunitatile lor sunt manipulati de albi bogati ca Biden, care incearca penibil sa cistige voturi pe spinarea americanilor care isi vad de treaba, fie el negri, albi sau altii. Am fost socat sa aflu ca 75 % din copiii negri nu au tata. Solutia, asa cum corect spun acesti lideri ai lor, este ca ei sa isi rezolve problemele lor fara interferentele albilor cu putere, care le depling soarta in mod ipocrit, ca sa fie alesi. Au libertatea sa o faca, ba mai mult au o oportunitate uriasa azi. Multi insa se tem ca vor pierde aceasta oportunitate istorica, agitind concepte anarhice si continuind cu rasismul anti-albi.

      https://www.foxnews.com/media/new-york-police-union-officers-help-fix

    • Bun, an citit acest comment labirintic cu repere foarte greu de identificat, dar vă întreb:
      Cum poate globalismul să valorifice un asemenea haos care tinde să slăbească forța și coeziunea armatei americane ?
      Doar nu vă imaginați trupe de comando ale marinei formate din afro-americani și piloți de elită din rândul homosexualilor pasivi.
      Sau, poate, vor încropi o armie din… femei de la MeToo ? Le scalpează talibanii.
      În lumina argumentației dvs nu mă pot gândi decât la un singur câștigător potențial: ….

  3. @Zev: „..Vladimir Putin va fost, după părerea mea, insuficient de hotărât. Cred că ar fi trebuit, pentru a-și întări pozitia, să secționeze întreaga parte de est a Ucrainei, nu doar Crimeea…”

    O excelenta sugestie pentru dl. Viktor Orban, pentru a isi realiza visul de destramare a Romaniei, cu ajutorul prietenului sau rus. Sigur, odata ce propunerea sustinuta de tine de desfiintare a NATO se realizeaza. Alte idei „bune” pentru Romania mai ai?

    Tu afirmi ca nu esti pro-rus, dar ideile „tale”, care de fapt sunt ale lor, te contrazic.

  4. @Nastase, o drama pentru poporul asta ca nu il conduceti. Dar, o faceti cumva cu aceste interventii excelente, despre re-constructia nationala, despre valori nationale, despre o istorie a romanilor pe care nu ar trebui sa o ignoram.

    Dl. Nastase afirma: „Lipsa de capacitati de negociere” a Romaniei. „Romania are relatii complicate cu toti vecinii sai”.

    De ce nu avem capacitati de negociere? Si daca nu avem, ce facem sa avem? Eu nu vad nici macar o strategie, un plan al celor ce conduc politica externa a Romaniei, sau pasi de implementare a unei strategii. Vorbe multe, realizari putine. Inca nu suntem in Shengen. Inca nu suntem in OECD. Nu avem prieteni in vecinatate. Suntem izolati intre neprieteni. Si vulnerabili. Iohannis, Orban Romanu’, si PNL au promis ca resolva. Cind? Relatia cu Germania ramine proasta, desi avem un Presedinte amic cu Merkel. Relatia cu Franta pare inghetata. Anglia e ocupata cu Brexitul. SUA e intr-o perioada foarte tulbure, si pare ca nu mai da atentie Romaniei, asa cum se asteapta romanii. Rusia este ostila. China indiferenta fata de Romania, unde nu are investitii mari.

    Cine deconteaza aceste esecuri permanente, dl Iohannis, dl. Aurescu, predecesorii sai, sau romanii si Romania?

    • România își va reconstrui o politică externă subordonată interesului național, doar după ce își va recupera suveranitatea.
      Rusia nu ne este ostilă, noi am întors spatele rușilor, în așteptarea ,,luminii” de la vest și a euroilor pentru infrastructură de pe gardurile birocrației comisarilor politici europeni. O așteptare nesfârșită, la fel de infinită ca răbdarea ,,Celui cu Secu”…
      China ? Așteaptă să investească masiv în România și să introducă țara noastră pe Drumul Mătăsii, adică în civilizația materială și culturală a lumii.
      Implicit și vocea diplomaților români se va auzi, din nou și cu folos, în zonele fierbinți în ale planetei.

  5. Am ascultat toate interventiile. O emisiune foarte buna, felicitari TVR Cluj!
    Am retinut din interventia domnului Gaspar Mikos Tamas ca nationalismul maghiar are „caracter tragic”, ca maghiarii au „dispret” fata de natiunile ortodoxe, inclusvi rusi, si ca ar avea o „ura profunda” fata de Occident. Maghiarii se simt „abandonati, singuri”. Pai si romanii se simt singuri, poate nu chiar abandonati (inca).
    Doamna Pippidi a spus ca multi cetateni azi nu mai voteaza din „interes national”, ci pentru bani sau favoruri, ceea ce evident nu e ok pentru democratie. Cum sa intorci insa linia natinalismului extrem a lui Orban, cind ungurii o duc bine si vor stabilitate?
    Toate interventiile au fost foarte bune, si cred extrem de util sa ai asemenea dialoguri pasnice, cu argumente clare.

  6. Fragmentarium
    De această dată nu am de ales….nu pot să susțin democrații americani, o adunătură de politicieni globaliști profund corupți (a se vedea ,, aventurile” cu miros de petrol ale clanului Biden în Ucraina), răspunzători de declinul cultural și ideologic al SUA.
    Pe de altă parte, după decizia nazistă a platformei HBO de a retrage un film antologic (Pe Aripile Vântului), sper ca populația majoritară a Americii să-si amintească că reprezintă, totuși, forța electorală principală.
    Problema de fond este că elitele superbogate albe și evreiești din SUA ar trebui să realizeze că o țară cu atât de mari și frustrante inegalitati economice și sociale, ușor de speculat de rasiștii tuturor etniilor, nu are viitor.
    Au inventat, la plesneală, ideologia nazistă a ,,corectitudini politice” pentru a ascunde sub preș realitatea rasială, o ideologie dedicată minorităților deviante de orice culoare, în speranța că tensiunile vor fi absorbite prin deturnare.
    A venit timpul să se revină la reperele tradiționale, aceleași atât pentru albi, cât și pentru americanii afro, sau de origine latină: Familia, Comunitatea, Solidaritatea, Credința.
    Doar astfel poporul american își va re-găsi unitatea în încredere și se va împăca cu propria istorie.
    Altfel, așa cum anticipam în comentarii anterioare, această mare țară-fanion riscă să facă implozie.

  7. Lucrul bun pe care il face puterea liberala , care nu prea face lucruri bune , este continuarea proiectelor construite de PSD din 2017 si nu blocarea lor .
    Asa cum am spus insa PNL nu are nici un proiect de infrastructura nou de propus .
    Vineri se semneaza contractul pentru construirea celor 30 de km de autostrada intre Biharea si orasul Marghita ( Chiribis ) cu un constructor roman serios , oradeanul Trameco .
    Este o parte a celebrei autostrazi Bors – Suplacu de Barcau de care am auzit atat de mult cu totii in ultimii 12 ani .
    Va aduce o a doua autostrada dinspre Europa de Vest in interiorul Romaniei , la 35 de km de frontiera .
    Mult , echivalentul din 2015 al Nadlac – Arad , prima legatura pe autostrada a Romaniei cu Europa .
    Din nefericire segmentul spre Est , Marghita – Suplacu de Barcau , nu a fost inca licitat la un an de la anularea licitatiei .
    Daca din nenorocire PNL castiga legislativele cu aliatii lor in cel mai rau caz ramanem in deceniul 20 cu proiectele lasate mostenire de Cretu , Grindeanu , Tudose si Dancila – 3 loturi din Sibiu – Pitesti , poate 70 de km in Salaj si Bihor din autostrada Transilvania ( separati intre ei de cel putin 30 de km de drum national si judetean ) drumul expres Craiova – Pitesti , cele doua autostrazi de centura bucurestene , podul Braila , investitiile din jurul Galatiului ( legatura expres spre Braila si o centura expres de la Prut spre vestul Galatiului ) , centura Bacau , calea ferata Brasov – Sighisoara , noul pod feroviar de la Gradistea pentru calea ferata Bucuresti – Giurgiu si poate metroul spre Otopeni , centura Timisoara Sud , centura Craiova Sud , centura Radauti , centura Zalau , centura Barlad , poate noul aeroport Brasov , mariri de aeroporturi la Cluj , Iasi , Tg Mures , Craiova si cam atat .
    Chiar daca pare mult , este insuficient pentru ca sunt proiecte care se vor derula pe urmatorii 7 ani si noi in 7 ani trebuie sa facem mai mult decat ne-a lasat Grindeanu in 18 luni – in afara drumului expres Craiova – Pitesti , a podului Braila , a autostrazii de centura bucurestene nici un proiect din cele de mai sus nu va fi complet – centurile Galati si Bacau , drumuri expres , sunt izolate , fara legatura cu cai rapide , cele 3 sectoare din Sibiu – Pitesti sunt separate intre ele de 70 km drum national periculos in munte , calea ferata de la Brasov nu are legatura modernizata spre Muntenia , podul nou de la Gradistea nu inseamna ca toata linia Bucuresti – Giurgiu va fi modernizata .

  8. A inceput o adevarata nebunie progresista care vrea sa rescrie istoria prin darimarea unor statui, interzicerea unor filme (despre negri sclavi, Gone With The Wind), redenumirea unor strazi si piete. De exemplu. aici in Toronto e o petitie de a redenumi strada si piata Dundas, Dundas fiind un alb rau care nu stiu ce facea cu sclavii. Un consilier al primariei vrea sa ia 10% din fondurile Politiei din Toronto si sa le dea pe apa lui Don. Intre timp, seful negru al Politiei din Toronto, si-a dat demisia, fara sa explice motivele reale. America de Nord scoate fum, si numerosi serpi au scos capul sa o muste de calcai, fie din interior, fie din expterior. Atentie, modul de viata al aliatilor s-ar putea schimba radical in mai rau, daca nu continua sa il beshteleasca pe Trump.

    In curind si in Romani se va cere capul lui Mihai Viteazul, jos de pe calul din centru, sau scoaterea lui Stefan cel Mare din istorie, din cauza de incalcare a drepturilor iobagilor, sau mai stiu eu ce chestii interzise de progresisti azi. Cita dementa in lumea in care traim. Intre timp, China ii mai trage un sut lui Uncle Sam, incercind sa scape de dolar. Rusia, inca nu e clar in ce ape se scalda, dar nu cred ca vor fi cu rate de Peking.

    Mie nu-mi vine sa cred ca traiesc aceste vremuri revizioniste, auto-distrugatoare. Cu astfel de forte nebuneshti la volan intram direct in groapa.

    Vorba lui Badea: ce ne facem cu Ramses, Faraonu’ si cum s-a folosit el de sclavi sa ridice piramidele. Jos cu ele! Sa arda toate mumiile si cartile!

    Fratilor, a venit Inchizitia Progresista!

  9. Scuze, greseala mea in comentariul postat anterior, va rog cititi: „…daca continua sa il beshteleasca pe Trump…”. Cu Biden sef de stat putem sa spunem „goodbye” acestei lumi Occidentale. SUA va deveni SPA (Statele Progresiste ale Americii). Un stat care ingenuncheaza.

    • …Va fi mai rău ca în Afganistanul sub talibani.
      Aici s+a ajuns datorită aroganței și grandomaniei în numele cărora care au fost ignorate problemele și pericolele reale care mocnesc de mult timp în State.

  10. INTERVENTIA DOMNULUI PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , LA TVR CLUJ , PE TEMA CENTENARULUI SEMNARII TRATATULUI DE LA TRIANON, IN OPINIA MEA SI SPER SA FIE CU ACEASTA OCAZIE , MEMORATA IN GANDIRILE MAJORITARE A ROMANILOR MANIPULATI… RAMANE O INTERVENTIE BENEFICA PENTRU VIITOR.

    IN PRIMUL RAND , BENEFICA FIIND , PENTRU NOI CA NATIUNE ROMANA , NATIUNE CE – SI PIERDE INDENTITATEA IN PARAREL CU SCURGEREA TIMPULUI, DATORITA UNOR CONJUCTURI ALE VIETII , CONJUCTURI REALE S- AU PROVOCTE … NE- MAI AVAND PUTEREA GANDIRII DE A FI DEMNI, APARANDU- NE DREPTUREILE ISTORICE , DREPTURI CE NI – SE CUVIN .

    IN AL DOILEA RAND , MA REFER LA ROMANII MANIPULATI, DIN PACATE, CARE NU AU CONSTIENTIZAT LA MOMENTUL , MOMENTELE OPORTUNE , SA ALEAGA !…

    INTERVENTIA URMATORILOR INVITATI, ESTE BENEFICA CU O SINGURA REMARCA, DOAMNA ALINA MUNGIU IN OPINIA MEA, ESTE UN PERSONAJ , INPREVIZIBIL, SA NU UITAM ATACURILE NEJUSTIFICATE LA ADRESA PSD, DOMNUL ADRIAN NASTASE, EREA UNUL DIN REPREZENTANTII ACESTUI PARTID LA TIMPUL RESPECTIV…

    PS. NU ICNORA TRECUTUL IN TOTALITATEA SA! EL A MEMORAT, GANDIRI BENEFICE , EXZSTENTEI TALE CA ROMAN !…

Lasă un răspuns