Primul număr on-line al Revistei FET, „Perspective”, dedicat Tratatului de la Trianon

In contextul epidemiei de coronavirus, am decis să adaptăm activitătile Fundatiei Europene Titulescu la noile circumstante. Revista on-line „Perspective” este o primă initiativă. Iar tema primului număr este, firesc, marcarea Centenarului semnării Tratatului de pace de la Trianon. Iată cuprinsul:

CUPRINS

CUVÂNT ÎNAINTE

Adrian Năstase – 4

TRATATUL DE LA TRIANON – O ANALIZĂ DE TEXT ŞI CÂTEVA CONSIDERAŢII
Ioan Scurtu – 8

FACTOR DIPLOMATIC ŞI FACTOR MILITAR ÎN ÎNFĂPTUIREA ŞI RECUNOAŞTEREA INTERNAŢIONALĂ A UNIRII ROMÂNILOR Dumitru Preda – 24

ROMÂNIA ȘI SISTEMUL DE TRATATE DE LA VERSAILLES

Dr. Alexandru Ghișa – 66

UNIREA TRANSILVANIEI, BANATULUI, CRIȘANEI ȘI MARAMUREȘULUI CU REGATUL ROMÂNIEI Constantin Ungureanu 0 92

100 DE ANI DE LA SEMNAREA TRATATULUI DE LA TRIANON

Ion M. Anghel – 126

Hărțile Transilvaniei

Adrian Năstase – 146

ESTE NECESARĂ O LEGE PENTRU DECLARAREA ZILEI DE 4 IUNIE CA ZI A TRATATULUI DE LA TRIANON
Dr. Titus Corlățean – 180

INTERVIU

Adina Rențea – Ion Bulei – 206

O CHESTIUNE DE ISTORIE ȘI DREPT INTERNAȚIONAL ÎNTR-UN CONTEXT ACTUAL DE SECURITATE NAȚIONALĂ – PROCESUL OPTANȚILOR UNGURI DIN TRANSILVANIA Codrin Dumitru Munteanu – 210

TITULESCU ȘI TRIANONUL – SAU DESPRE DEBUTUL UNUI TITAN ÎN ARENA DIPLOMAȚIEI EUROPENE
Liviu Țăranu – 246

ÎNAINTE ȘI DUPĂ TRIANON

Ionuț Cojocaru – 254

 

Perspective – Revista Fundației Europene Titulescu – Nr. 1

27 de gânduri despre “Primul număr on-line al Revistei FET, „Perspective”, dedicat Tratatului de la Trianon

  1. !Legea privind privind declararea zilei de 4 iunie ca Zi a Tratatului de la Trianon a fost atacată de către Plăvan la Curtea Constituțională. De ce? Pentru a nu intra în vigoare. Se pare că pe Plăvan a ajuns să-l cam jeneze tot ce are legătură cu noțiunea de român. Și probabil îl mai jenează și că nemții lui și-au cam luat-o pe coajă atunci, așezați fiind – cu atâta amar de sacrificiu – acolo unde le era locul.
    Ironia amară a istoriei face ca, la o sută de ani de la sacrificiile de-atunci, urmașii degenerați ai eroilor de-atunci să aducă în fruntea țării un asemenea exemplar care, nu doar că-i retardat sever, dar mai e și ticălos cât cuprinde.

    Iar regimul instaurat de acest neputincios e unul al coșmarului. Tocmai ce-a ieșit la iveală scandalul de la Ministerul Finanțelor.
    Întrucât Ministerul se află în proces cu tatăl lui Cîțu, contestându-i acestuia o retrocedare, odrasla ce face? Decimează Direcția Juridică a Ministerului.
    Mai mult, într-o sfidare supremă, Cîțu ăl bătrân, adresându-se Ministerului printr-o adresă, solicită ca răspunsul să-i fie transmis fiului său care este Ministrul Finanțelor. Mai ceva ca asta nici c-ai mai putea vedea. E un conflict de interese limpede ca lumina zilei. Dar cine să-l vadă?

    Adormitul ăla pe care Klaus îl întronizase la Ministerul Sănătății nu era într-un conflict strigător la cer de interese? Nu i s-a clintit un fir de păr din cap. Cine să-l deranjeze? Lucovid? Păi ăla-i ocupat până peste cap cu analiza chimică a conținutului paharului, astfel încât n-are timp de nimicuri de-acestea mizere. Astfel încât nu m-ar mira ca deviantul de Finanțe să continue la fel de halucinant ca până acum. Deh, ei sunt oamenii Gauleiterului.

    Mă uitam la imaginea aia scăpată cu petrecerea de la Guvern. Efectiv ai imaginea unei șlehte de coate-goale cocoțați în funcții la care n-ar fi visat niciodată. Văzându-l pe Aurescu fumând trabuc cu mănuși de latex, pe Lucovid lăfăindu-se pe-un scaun pe care n-ar fi meritat nici măcar să-l șteargă de praf, cu înunericitul ăla de la Economie sau cu Turcanca – fata cu fața de transplant – te-apucă instantaneu greața. Realizați totuși ce nulități a putut aduce retardatul ăsta de Plăvan?

    Biata țară, suferă în tăcere sub dictatura proștilor. Sunt mult prea mulți degenerați în biata țărișoară, mult prea mulți prostovani, nătângi, neghiobi. Văzându-i cum răsar de peste tot realizezi că prostia e una dintre cele mai contagioase boli ale lumii acesteia. Dac-ar fi dreptate pe pământ, ar trebui carantinat tot prostu’ care-acum umblă mult prea liber răspândind molima asta nenorocită.

    Au trecut doar o sută de ani de când tributul de sânge al eroilor acestui neam a făcut ca românii să se pună la o singură masă, într-o țară a lor. Nu-mi dau seama ce s-a întâmplat ca, după doar câteva generații, să ne prostim într-un asemenea hal încât să cărțărăm în fruntea noastră doar cozi de topor care put a prostie de la o poștă. Nu mai vorbesc că, dacă-i iei la bani mărunți, unu nu-i român pur. Vai de capul nostru de pigmei ai istoriei! „

      • Din pacate comentariul nu este al Humorului… care are prostu obicei de a nu da sursele!
        Si da.. eu si Radu „ne cunoastem” de ani de zile. Cu bune si cu rele

  2. Dar iată şi ce se întâmplă şi la case mai mari şi mai…. Albă 😉 :
    Trump denunță invazia Irakului: ‘Nu a spus Powell că Saddam deține arme de distrugere în masă? Și am plecat la război’

    Donald Trump i-a răspuns lui Colin Powell, fostul secretar de stat american şi şef al Statului major general.

    Donald Trump a afirmat pe o rețea de socializare că generalul Colin Powell este „responsabil că a târât America în dezastruoasele războaie din Orientul Mijlociu”, atacând argumentele lui Powell cu privire la deținerea de arme de distrugere în masă de către Irak.

    Replica lui Trump vine după ce generalul Colin Powell, care este republican, a afirmat că va vota pentru candidatul democrat Joe Biden la alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA.

    Powell l-a criticat în termeni duri pe Donald Trump, precizând că Trump „deviază” de la Constituţia SUA şi „devine periculos pentru democraţie şi pentru ţară”.

    În replică, Donald Trump a transmis pe pagina sa de Facebook că îl consideră pe Powell „rigid”, la fel ca „Sleepy Joe”, apelativul cu care actualul președinte se adresează contracandidatului său Joe Biden. Trump l-a acuzat pe Powell că a „târât” SUA în războaiele din Orientul Mijlociu și a amintit poziția lui Powell cu privire la faptul că Irakul ar fi deținut arme de distrugere în masă.

    Statele Unite ale Americii au invadat Irakul în 2003 folosindu-se de justificare potrivit căreia fostul dictator Saddam Hussein ar fi deținut arme de distrugere în masă, teorie care nu s-a putut confirma ulterior.

    Trump a făcut referire la o lungă prezentare în fața Consiliului de Securitate al ONU, în 5 februarie 2003, când Collin Powell a prezentat dosarul Statelor Unite cu privire la armele de distrugere în masă pe care Irakul le-ar fi deținut.

    Şi două comentarii :

    – Asa aflam si noi bucatele de adevar.Adevar cunoscut de toata lumea de cativa ani.

    – Oare cum ar fi fost catalogati ministrii de externe ai Rusiei, Chinei, Iranului sau Coreei de Nord daca ar fi facut ce a facut acest Powell?? In mod normal acest individ, dar si alti acoliti, ar fi trebuit sa putrezeasca in puscarie ca si criminali de razboi!

    • Mda, republicanul Powell care l-a susținut și votat pe Obama, iar acum face declarații similare în favoarea lui Biden.
      Și-și susține afirmația că americanii nu ar trebui să se gândească doar la economie.
      Da, are Powell principii, nu glumă … tari ca fularul în mijlocul verii.

      Mai nou, și Bush căruia nu i-a trecut paraponul că Jeff, frat’su a fost învins în preliminariile republicane trecute, uită de principiile conservatoare d’autrefois și declară nici el că nu-l va vota pe Trump.
      Probabil, la asta contribuie și critica lui Trump legată de Irak.

      Între noi fie vorba, deși Jeff a fost favoritul establishmentului republican și a încercat să se înfățișeze ca un conservator sadea, n-a reușit să convingă în dezbaterile dintre candidați în care a părut destul de nearticulat și nesigur.

      Trump cu abordare directă și, să recunoaștem, destul de grosieră, dar cu o agendă clară și bine punctată a atras masa americanului profund … și mai terre à terre.

      Și, meritul său incontestabil este că se ține fără compromisuri și de agenda promisă, dar și de principiile conservatoare.
      Ca niciun alt președinte sau politician cu limba subțire.

      • Buna Popescule! (adica mai precis proasta zi! e o constatare nu o urare))

        Ia zi mai tii minte NABUCO ? Nui opera ci conducta : https://en.wikipedia.org/wiki/Nabucco_pipeline
        Era un proiect „major” cu sprijin politic american.
        Trativele au inceput in 2002, in 2009 s-a semnat acordul si in 2020 NOTHING. NIENTE. NIMICA. NICEVO. Canci adica!!!
        Insa avem Turkish Stream!!!!

        Noi, aia acuzati ca planem dupa rusi samd ca cica nu ne-ar place America ca cum asa si pe dincolor eram sustinatorii Nabuco. Se pare ca singurii.

        In plus acel esec major *, repet MAJOR, al politicii americane , fost-a acompaniat de unele miscari care pe mine ma indispun total. Adica ca cum sa zic .. se pare ca Romania este cam ultima fideluta ramasa in flancul sud-estic al NATO.

        Nu stiu cum sa iti zic asa ca sa pricepi. Nu sunt antiamerican insa nu voia a ma sacrifica ptr binele altora! vreau si eu sa traiesc ! Nu chiar dupa standardele din America dar sa traiesc decent, aici in coltu asta de Europa!

        INsa … insa ? !!

        ina ca sa „compenseze” esecul NABUCO s-ar fi nascut BRUA. Prescurtata BRU. In speranta (stupida te asigir! )ca gazele de la M Neagra ar putea egala ca volum pe alea din Caucaz, Iran sau Rusia …
        Si ca urmare noi avem parte de presiuni si Viktator de promiuni!!!

        Cum sa va explic ..? Greu de crezut insa , cam pana la 1900 SUA erau un model ptr staele latino-americane. Azi … mai putin!
        Ati putea sa pbtinetsi si aici acelasi rezultat!!!
        Fiindca NABUCO a aratat clar limitele SUA …. fiindca devine clar ca nu aveti nici o oferta compensatorie (nici ptr 5G nici ptr reactiarele nucleare de la Cernavoda..) nici nici. Si aia care manifestara ieri cu beculete in strada intr-o proasta zi ar putea sa se sucrare ca „nu li se da” si vor lua decizii very bad de proaste!
        Ca nu mege chiar asa .. ca cum sa zic „cuoerarea” insulei Belina nu va aduce bani .. si in nici un caz banii pe care ar fi trebuit sa ii plateasca companiile carer vir extrage gazul din M Neagra!!! Cu adaugirea ca daca , titusi, daca titusi , gezele din M neagra se dovedesc a fi in cantitati enorme .. frustarea va fi si mai mare!!!
        Si va fi amplificata choiar de lectuule de stnagism predate in unversitaile americane!!!! V si de ce se inmapla azi in SUA …. unde e si muota frustare materiala!

        * esec major. Un proiect spijinit de SUA, poa chiar conceput in primul rand in SUA , vizand „eloiberarea” Europei de sub „tirania gazefiera” a Gazprom a fots sabotat chia de tari aliate cu SUA, membre NATO si miluite de SUA.
        Scuze dar asta ne arata clar limitele puterii SUA .

        Adica s-a inceput cu NABUCO si se termina cu Nord Stream si Turkish Stream …

        In rest iti urez o zi buna …

  3. Felicitări, dle președinte, pentru ideea revistei on line – ca și pentru toate abordările dvs. din ultima perioadă (de vreo 30 de ani încoace!)…

    În lun., 8 iun. 2020 la 18:07, ADRIAN NĂSTASE a scris:

    > Adrian Năstase posted: „In contextul epidemiei de coronavirus, am decis să > adaptăm activitătile Fundatiei Europene Titulescu la noile circumstante. > Revista on-line „Perspective” este o primă initiativă. Iar tema primului > număr este, firesc, marcarea Centenarului semnării Tratatu” >

  4. Că tot e vorba de Fundaţii :
    GEORGE SOROS recunoaste ca e PAPUSARUL evenimentelor din UCRAINA

    Iata ce putem citi in articolul SOROS ADMITS RESPONSIBILITY FOR COUP AND MASS MURDER IN UKRAINE:

    Soros admite responsabilitatea pentru lovitura de stat și genocidul din Ucraina

    Colaborarea cu revoluția colorata a început la scurt timp după căderea regizată a Uniunii Sovietice. (nota 1)

    George Soros a declarat pentru CNN-ul lui Fareed Zakaria în timpul week-end-ului că el este responsabil pentru înfiinţarea unei fundaţii în Ucraina, care a contribuit în cele din urmă la răsturnarea liderului ales al țării și a dus la instalarea unei conduceri de juntă aleasă de către Departamentul de Stat. (nota 2)

    “Înainte de Ucraina, unul dintre lucrurile pe care mulți oameni îl cunosc despre tine a fost că in timpul revoluțiilor din 1989 ai finanțat o mulțime de activități disidente, grupuri ale societății civile din Europa de Est și Polonia, Republica Cehă. Faci lucruri similare în Ucraina? “a întrebat Zakaria pe Soros. (nota 3)
    “Ei bine, am înființat o fundație în Ucraina, înainte ca Ucraina să devină independentă de Rusia. Și fundația a funcţionat de atunci și a jucat un rol important în evenimentele de acum “, a răspuns Soros.
    P.S.
    Sandra Pralong (nume complet, Sandra Marilyn Andreea Budiș) consiliera lui iohanuss este un autor, politolog și activist civic. Emigrată din România în timpul regimului comunist, s-a întors după Revoluția din 1989 pentru a înființa așezământul român al Fundației Soros pentru o societate deschisă:

    • Foarte necesar P.S,-ul dvs. . Sandra Pralong este consiliera d-lui presedinte actual al Romaniei si a altor fosti presedinti, este o veche „locatara” a Cotrocenilor. Nu este de mirare faptul ca dl. de la Cotroceni are anumite abordari asupra problematicilor politice romanesti.

  5. Felicitări pentru inițiativa apariției acestei reviste, în acest context aniversar pentru romani!
    Ne ajuta sa vizualizam pericolul viitorului.

      • AM CITIT TOT PRINTRE RANDURI , OPINILE ,PRO SI CONTRA, A FIECARUIA , PRIVIND EVENIMENTUL POLITIC,ACTOAL, UN EVENIMENT IN CARE PRINCIPALII „ACTORI POLITICI ” CE DETIN DECIZIA , ( DE MOMENT…) ASUPRA DESTINELOR… ALTOR POPOARE, MA FACE SA CRED CA, UNEORI, OMUL IN ANUMITE MOMENTE ALE VIETII , DEVINE NAIV , INCERCAND SA MASOARE ADINCIMEA OCEANULUI , OCEANELOR CU BATU!…

        DOMNILOR, A INTUI , A DESCIFRA GANDIRILE , DICTATORILOR , TIMPULUI ACTOAL, ESTE BENEFIC, DAR SA NU UITAM, „INTERESELE” POLITICE, VIZOALE…AU FOST SI RAMAN INSELATOARE , PENTRU VIITOR!… ( EVENIMENTELE POLITICE, A LE TIMPULUI TRECUT, SE INCEARCA… A FI DESCIFRATE SI IN PREZENT!…)

        PS. PRIMUL NUMAR ( CE VA DA CONTINUITATE URMATOARELOR NUMERE ) ON- LINE AL REVISTEI FET , IN OPINIA MEA , ESTE SI VA FI BENEFIC , BENEFICE … PENTRU GENERATIILE VIITOARE !

        CU RESPECT SI SINCERITATE, PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , ROMANUL AUTENTIC !

  6. Off topic, oarecum
    …. Și încă ceva dom trexsr…
    Dacă prietenii voștri din ,,lumea nouă” și-au extins organizația militară anacronică, printr-o imensă și abjectă înșelătorie, până în coasta Rusiei, voi la ce v-ați așteptat ? La capitulare necondiționată ?
    Îi este mai bine acum României, izolată la Marea Neagră ?
    Crezi că securitatea României a avut de câștigat prin transformarea teritoriului ei într-un portavion nescufundabil, dar…dispensabil ?
    Ține minte ce-ți spun: România nu contează pentru geo-șahiști nici cât o ceapă degerată.
    Cum să o prețuiască cineva, dacă noi românii nu o facem ? Dacă Ambasadorul ne spune că fondul Proprietatea este patrimoniu american, sau că Ardealul trebuie vândut, sau retrocedat, teren cu teren, trebuie să aplaudăm, nu-i așa ?
    Pot gândi altfel după ce sluga trumpistă de la Cotroceni (probabil, în schimbul unei alte șepci amărâte) a refuzat să promulge legea Trianonului ?
    Nu sunt nici prorus și nici antiamerican prin definiție.
    Dar îți spun ce sunt:
    Un român care refuză să plece pribeag din tărâmul lui tot mai înstrăinat de către o clică de trădători far’de mamă, țară și Dumnezeu, orice s-ar întâmpla, chiar de ar fi să rămân ultimul care stinge lumina îngropat în țărână până la gât.
    Mă consolează ideea că suntem, totuși, mai mulți decât vă imaginați voi de acolo, din cele, îndepărtate și ,,corecte politic” străinătățuri…

    • Spui de Iohannis ca e „sluga trumpista”. O alta constructie fara suport argumentativ. De ce e „sluga trumpista”? Si cum se leaga faptul ca ar fi „sluga trumpista” de faptul ca nu a semnat legea despre Trianon?
      Ba mie mi se pare ca este legat nu de Trump, ci de progresisti, de Merkel. Germania nu are nevoie de o Romanie nationalista in UE. O vrea tacuta si ascultatoare. Argumentul sunt banii europeni. Cine da banul, ala conduce.

  7. Cred ca a venit timpul sa vorbim mai pe larg despre nationalism, si unde se afla Romania: printre valuri, dar unde?
    Pe axa recenta a istoriei Romaniei, dupa ampla miscare de uniune nationa (autodeterminare), pot distinge doua tipuri de nationalism recent: cel ce a emanat din miscarea legioanara (national-fascista, de exprema dreapta), si cel natinalist-comunist (extrema stinga). Interesant este ca peste veac, ambele miscari, prin urmasii acelor nationalisti, par sa convearga in zilele noastre spre un alt tip de nationalism romanesc, unul suveranist (care doreste tratarea egala a Romaniei in raport cu alte state membre UE, si care vrea sa identifice temele nationale, si sa ajusteze acolo unde Romania a pierdut mult in favoarea globalistilor – imperialistilor). „Bataliile” intre nationalisti si globalisti se dau azi mai mult in medii virtuale, pentru ca celor din clasa politica le e frica de o dezbatere reala pe teme nationale (de DNA, de pierderea statutului si a afacerilor lor). Mai mult, clasa politica romaneasca a fost in mare masura antrenata de Soros (si altii), globalistul de stinga, prin diverse universitati particulare sau fundatii, sau ONGuri. Stim ca viziunea domnului Soros este una in care el creaza dependente (intelectuale) si ridica o clasa de politicieni („progresisti”) care actioneaza in favoarea scopurilor sale, ignorind agenda care ar trebui sa fie nationala. De fapt, stinga asa cum o stiam noi, social-democrata, a disparut in aceasta mare de progresisti.
    Noi suntem defazati fata de SUA, pentru ca trebuie sa aplicam „gindirea” celor puternici in UE. A spus Comisia UE (citeste Germania) ca s-au alocat 33 miliarde Romaniei, ei , alea sunt. A doua zi a spus nu stiu cine 31 miliarde, nu 33, OK, ii vrem pe astia 31, nu 33. De fapt, romanii habar nu au ce negociaza Iohannis pentru ei, si nici nu prea ii intereseaza, nici banii, nici istoria lor (vezi ignoranta fata de legea cu Trianonul, nepromulgata de Presedinte, care afirma ca e al Romaniei, dar face alte jocuri „europene”).

    • Suveranismul nu are nicio legătură cu mișcarea legionară și național comunismul, este un răspuns reactiv la asaltul dizolvator de valori și tradiții specifice al globalismului (în general) și exceptionalismului occidental (în particular).
      Artizanii nivelării într-o falsă diversitate articulată pe deviaționism și exacerbare sexuală, nu pe egalitatea raselor (dimpotrivă, profund discriminatorie – dpdv economic și social) țintesc fibrele esențiale de ființei umane, malformarea și obedientizarea claselor politice din colonii fiind doar etape preliminare de parcurs pe termen lung.
      Involuțiile din România sunt evidente, privind retrospectiv:
      Atacurile asupra politicienilor incomozi, prin așa-zisul stat de drept (instrument globalist de subordonare a interesului național capitalismului de stat din spațiul euroatlantic) au fost urmate de acțiuni concertate de decredibilizare împotriva Bisericii și Familiei, în numele unui principiu distorsionat pe care l-aș numi ,, toleranță pozitivă”.
      În fapt, un mecanism diabolic de disoluție comunitară, garnisit cu baraje informative diversioniste atent elaborate menite să distragă atenția publică și să o canalizeze pe direcții și spre ținte/pericole false.
      Nu are sens să detaliez care sunt acestea din urmă, pentru că le știm și vorbim în mod repetat despre ele…din păcate și de multe ori nu în convergență de idei, nici măcar pe acest blog.

  8. Domnule Presedinte, Adrian Nastase va felicit pentru revista gandita si aparuta la ceas aniversar, marcarea implinirii a-100- de ani de la statorinicia pentru totdeauna a granitelor tarii ! Aceasta revista istorica ar trebui predata in scoli si licee, sa invete elevii cum a fost Romania si cum este in prezent, pentru ca, doar prin trecut, prezent si viitor care si el va deveni prezent si trecut, elevii vor aprecia si respecta cultura, traditiile si obiceiurile romanilor de la constituirea lor ca popor geto-dac si pana in zilele noastre. Revista in sine nu este numai o lectie de istorie, ci chiar istoria insasi. Ma gandesc ca ar trebui introdusa in invatamant ca manual de istorie. Recomand revista spre stiina si insusire dlui Ion Cristoiu poate isi schimba atitudinea avuta fata de intaiul neom al tarii care nu a promulgat legea statornicirii zilei de 4 Iunie ca zi Nationala a Romaniei ! Asi vrea ca in cuprinsul revistei sa figureze si marele om de stiinta, istoric si academician N. Iorga care a intrezarit mai din vreme ca, ce a urmat a fost si munca lui de-o viata de om, asa cum a fost ! Ma bucur nespus de mult ca am ce sa citesc si sa-mi completez cunostintele, unele sa le reinnoiesc. Domnule Presedinte, daca nu deranjez, va rog, prezentati in intregimea lui TRIANONUL, asa cum a fost! Va multumesc cu deosebit respect. M.M.

  9. Felicitari domnule profesor!
    Va multumim ca v-ati gandit si la acest aspect si ne oferiti posibilitatea sa citim aceasta bine documentata revista!
    Respect,

  10. În peisajul nostru cultural se simţea într-adevăr nevoia unei reviste de perspective politice văzute prin prisma istoriei, care să valorifice trecutul nostru.

  11. Când te uiţi mai atent la şleahta asta aflată la putere, automat te duci cu gândul la o infectă emisiune ce face ravagii la Antena 1 cu doi cretinei pe post de actori principali ce deţin, zic ei, capul afişului în preferinţele telespectatorilor români ! Este vorba de doi amărâţi, culmea tot din Vaslui, Viorel şi Vulpiţa care-şi spală în public lengeria intimă murdară sub atenta îndrumare a Mirelei Vaida sau a lui Sorin Ovidiu Bălan ce nu pare deloc mai frumos sau deştept decât Viorel .
    Un exemplu clar de felul în care înţeleg să facă bani unii producători exploatând fără scrupule handicapul unor bieţi neajutoraţi pe care-i exploatează nemilos, bătându-şi joc de ei în ultimul hal . Dar nu numai de ei, ci şi de cei care acceptă să nu schimbe urgent canalul ( ce aduce înfiorător cu unul plin de dejecţii).
    Da, dar de pe urma bieţilor neajutoraţi nu numai material, ci şi mental, unii se umplu de bani (doar Vaida şi-a luat în 3 luni maşină de 70.000 de euro), ba chiar şi cei doi protagonişti au încasat ceva euroi ! Cu ce preţ ? Cel al îndobitocirii atent urmărite a celor ce cad în plasa producătorilor !
    Veţi zice cum îndrăznesc să aduc în discuţie pe un asemenea stilat blog o problemă atât de ridicolă,
    când aici se discută subiecte de înaltă ţinută intelectuală !
    Mi se pare însă că de dragul excelenţei nu mai vedem realitatea dură din jurul nostru, dar mai ales felul parşiv în care suntem manipulaţi prin tot felul de emisiuni de joasă factură precum aceasta , sau „Puterea dragostei”( unii îi zic pe bună dreptate „putoarea….) şi încă multe altele, inclusiv politice !
    Urmarea : S-a ajuns ca să ne umplem de Viorei şi Vulpiţe până la cel mai înalt nivel, cineva ţinând cu orice preţ să ne arate că pot face din rahat bici şi încă să pocneşti cu el din cele mai înalte posturi ale Statului Român !
    Aşa se face că au ajuns personaje de top o mulţime de vulpiţe ca Elena Udrea , Roberta Anastase, Turcan,, Kovesi, Stanciu, Anisie, Alexandru şi de Viorei ca Băsescu, Boc,Velea, Roman, Năsui, Barnea, şi mulţi, mulţi alţii , dar culminând cu specimene precum Cîţu, Orban şi Iohanus !!
    Asta se numeşte bătaie de joc ! Şi se pedepseşte !

  12. Felicitari! Un demers si o realizare de EXCEPTIE. Multumesc! is

    În lun., 8 iun. 2020 la 18:07, ADRIAN NĂSTASE a scris:

    > Adrian Năstase posted: „In contextul epidemiei de coronavirus, am decis să > adaptăm activitătile Fundatiei Europene Titulescu la noile circumstante. > Revista on-line „Perspective” este o primă initiativă. Iar tema primului > număr este, firesc, marcarea Centenarului semnării Tratatu” >

  13. Cand ma uit atent la sleahta asta aflata la putere, intruchipata in guvern si conducerea tarii cu persoane figurative si limbi de lemn, automat ma duce gandul sa pun mana pe o secure si s-o arunc in mijlocul mesei, in fata tradatorilor de tara care stau picior peste picior si fumeaza trabucuri, sfidand orice bun simt si cei sapte ani de-acasa ! Subscriu comentariului domnului Radu Humor si il felicit pentru pozitia dreapta pe care o ia de fiecare data. Va felicit stimate domnule Radu Humor ! Putini, foarte putini oameni sunt ca dumneavoastra .Va doresc toate cele bune. Sa-i multumim si domnului Adrian Nastase pentru gazduire si ca ne permite sa scriem ce gandim!

  14. „Moartea” lui Floyd: Reinventarea globalista a episodului Booth, din complotul asasinarii lui Lincoln?

    La cate inselatorii au fost supuse Natiunile de catre Globalism, sunt arhicunoscute pentru a le mai aminti, nu trebuie sa ne mire reinventarea globalista a complotului “Lincoln” in cazul George Floyd. Cand Abraham Lincoln a devenit presedintele unionistilor americani din nord, la 4 martie 1861, cei care i-au oferit finantarea pentru razboi au fost aceiasi care sustineau sudul: globalistii financiari din Londra. Globalistii i-au pus o conditie lui Lincoln, sa fie de acord cu crearea unei “banci centrale” private a Americii. Lincoln i-a refuzat, el a tiparit bani fara dobanda, numiti “bancnotele verzi”, cu care si-a finantat propriul guvern. Presedintele Kennedy a dus o politica similara, care e cel mai mare cosmar al bancherilor, motiv pentru care cei doi au si fost ucisi. Desi etapele istorice ale celor doua crime politice au fost altele, liniile genealogice globaliste au fost aceleasi. Asasinarea lui Lincoln este revelatorie pentru inscenari globaliste, pentru substituirea clandestina de persoane, a unui “mort-viu” cu unul mort-mort. Asasinul lui Lincoln, platit de globalisti, a fost John Wilkes Booth, care si el facea parte dintr-o organizatie globalista. Operatiunea de prindere a asasinului a fost organizata, de cine credeti?, tot de un globalist, care a inchis toate iesirile din capitala Washington, cu exceptia celei prin care a fugit Booth. Complotul a mers si mai departe, in locul lui Booth a fost ucis un betiv care semana vag cu asasinul, iar cadavrul i-a fost ars intr-un hambar, pentru a nu se afla ca nu era Booth. Cadavrul carbonizat a fost “descoperit” exact de globalistul care a condus prinderea lui Booth si l-a sustras arestarii. El a spus ca era „Booth”. La procesul care s-a tinut la Indianopolis, in 1865, au fost identificate alte fire ale complotului anti-Lincoln, care duceau foarte sus, printre cei citati fiind si Lord Palmerston, premierul UK. Avand in vedere mizele Noii Sclavii din SUA, reformei politiei, epurarii ei de albi si formarii unui aparat de represiune cu afroamericani, “moartea” lui Floyd e o facatura, fiind destinata indeplinirii scopurilor politice ale Globalismului. Inscenarea a fost transformata in platforma politica si electorala a partidului democrat, de pe care candidatul prezidential Joe Biden va fi propulsat la Casa Alba. El nu va fi presedintele tuturor americanilor, ci al unei minoritati pretoriene, „importate” istoric, cu care va controla majoritatea, poporul american. Intrebarea cum poate castiga cineva alegerile cu o astfel de asimetrie electorala deja nu are sens. O documentare a indoielilor privind „moartea” lui George Floyd poate fi consultata la:https://karensmithdotblog.wordpress.com/2020/06/08/demonstreaza-mi-ca-gresesc/

  15. #fragment tu chiar nu recitești … năzbâtiile pe care le pui pe hârtie?
    Globaliști americani în timpul lui Lincoln?
    Cred că nu ești un băiat prost, dar dovedești că nu înțelegi nimic din ce se petrece prin lume.

    Oare ți-e atât de greu să vezi că ceea ce se întâmplă în America și Europa, cu vandalizarea statuilor, interzicerea unor creații artistice (vezi scoaterea filmului „Pe aripile vântului” din grila HBO) constituie parte din „revoluția progresistă” mondială în care are loc o răsturnare de valori sub diverse pretexte?

    Sub ochii noștri are loc o întoarcere la primitivism, la barbarie, asistăm incapabili să reacționăm la un recul al istoriei.
    Lumea noastră este în colaps, iar principiile morale cad unele după altele sub loviturile revoluției progresiste.

    Revoluția aceasta, ca mai toate revoluțiile de altfel, este înfăptuită de tineri ghidați din umbră, tineri care, ca întotdeauna, având o energie debordantă vor să schimbe totul, crezând că ei sunt deținătorii adevărului.

    Iar avântului lor tineresc și nechibzuit nu i se pot opune cei din generația „coaptă” care doresc o stabilitate verificată prin ani de experiență și secole de dezvoltare istorică a societății.

    • Cred ca Fragmentezl are prea multe lecturi ale „scolii americane” aia care a si dresat protestarii din SUA…. d’aia bate campii !!!@

Lasă un răspuns