Cum au sărbatorit urmasii Brătienilor Trianonul

Raspunsul e simplu – nu l-au sărbătorit.

Poate că le-a fost rusine, desi Ion I.C. Brătianu a avut un rol important la Conferinta de pace de la Paris, de după Primul Război Mondial, si in negocierea tratatelor ce au urmat. Inclusiv in ceea ce priveste negocierea Tratatului de la Trianon.

Credeam că liberalii, urmasii Brătienilor, vor folosi momentul Centenarului, la 4 iunie, pentru a pune in lumină contributia ilustrului om politic in realizarea Romaniei Mari.

Nu a fost asa. Ei au preferat să urmeze instructiunile noului lor coleg de partid, Klaus Werner Iohannis, si au blocat toate manifestările din tară si din străinătate, dedicate marcării acestui important eveniment.

Sunt convins că alegătorii din Transilvania vor sti să aprecieze cum trebuie această decizie rusinoasă.

24 de gânduri despre “Cum au sărbatorit urmasii Brătienilor Trianonul

  1. Sigur nu este o eroare??? sau poate nu am inteles eu bine la cine va referiti cind spuneti de „urmasii Bratienilor” ??

  2. Bună ziua domnule prim ministru

    Am dorit să vă propun un alt studiu, cred interesant, despre finanțele lumii deoarece am remarcat că discursul lui Joseph Borell a fost ok, însă am observat că domnul KWY a gândit că este bine să facă o surpriză poporului român. În altă zi o să postez, promit.
    https://www.presidency.ro/ro/media/sesizare-de-neconstitutionalitate-asupra-legii-pentru-declararea-zilei-de-4-iunie-ziua-tratatului-de-la-trianon
    Nu vreau să fiu răutăcios, dar apreciez că pe undeva vă aparține și dumneavoastră vina ca parte a PSD, care refuză să ia atitudine față de președinte.
    Cu stimă,

  3. Wow, Iohannis a atacat la CCR aceasta lege…perfect anti-roman acest Iohannis! Un presedinte care actioneaza impotriva intereselor romanilor. Probabil a primit telefon de la Berlin si a fost tras de urechi. Mi se pare nescuzabil sa te legi de o tehnicalitate ca sa impiedici aceasta lege. El este cel care erodeaza statul roman. Sunt curios, Ministrul de Extrerne, dl Aurescu, ce parere are? Doar el este cel mai autorizat sa se pronunte…

    https://www.mediafax.ro/politic/presedintele-iohannis-a-atacat-la-ccr-legea-tratatului-de-la-trianon-19245633

  4. Pe vineri, 5 iunie 2020, 11:56:59 EEST, ADRIAN NĂSTASE a scris: | Adrian Năstase posted: „Raspunsul e simplu – nu l-au sărbătorit.Poate că le-a fost rusine, desi Ion I.C. Brătianu a avut un rol important la Conferinta de pace de la Paris, de după Primul Război Mondial, si in negocierea tratatelor ce au urmat. Inclusiv in ceea ce priveste neg” | |

  5. Johanis 6 case a fost si ramine o rusineeeee pt Romania. Pe vineri, 5 iunie 2020, 13:43:35 EEST, stoica sica a scris:

    Pe vineri, 5 iunie 2020, 11:56:59 EEST, ADRIAN NĂSTASE a scris: | Adrian Năstase posted: „Raspunsul e simplu – nu l-au sărbătorit.Poate că le-a fost rusine, desi Ion I.C. Brătianu a avut un rol important la Conferinta de pace de la Paris, de după Primul Război Mondial, si in negocierea tratatelor ce au urmat. Inclusiv in ceea ce priveste neg” | |

  6. Daca se intimpla asa ceva in Ungaria, ungurii ar fi fost toti in strada. Acum se va vedea daca romanilor chiar le pasa de istoria lor.

  7. La polul opus :

    Autoritățile turce au sărbătorit 567 de ani de la cucerirea Constantinopolului. Evenimentul numit „Conquest Festival” („Festivalul cuceririi”) a avut loc lângă zidurile bisericii Sfânta Sofia, potrivit publicației turcești AA.com.tr.

    Festivalul a început cu o demonstrație a videoînregistrărilor realizate de un drone pe traseul pe care sultanul otoman Fatih Mehmet l-a trecut pe străzile din Constantinopol și a ajuns la catedrala Sfintei Sofia.

    După aceea, în biserica Sfintei Sofia a fost citită „Sura Cuceririi” a lui Al-Fatah și a fost rostită rugăciunea de vineri, la care a participat președintele Turciei Recep Erdogan. Această rugăciune a amintit-o pe cea pe care sultanul Mehmet a săvârșit-o în biserica Sf. Sofia după cucerirea Constantinopolului în ziua de marți, 29 mai 1453.

    Apoi pe platforma instalată în fața catedralei Sfintei Sofia a avut loc un spectacol cartografic cu recrearea principalelor etape ale cuceririi capitalei Imperiului Bizantin. Festivalul se va încheia cu focuri de artificii.

  8. Nu am văzut liderii PSD manifestându-se cu dedicație și convingător la acest moment aniversar. Nevalidarea legii de către președinte nu este un motiv credibil, deoarece istoria la care se face referire este (în)scrisă în documente oficiale de netăgăduit.
    După reacția cvasi inexistentă a presei și indiferența clasei politice, trag concluzia că tema națională este în România o banală frecție electorală reactivată periodic pentru distragerea atenției de la cursul aproape ireversibil către disoluția statului (român n.m.) național, unitar și indivizibil.
    O țară dezbinată este mult mai ușor de condus de politruci incompetenți, răuvoitori, lacomi și aserviți intereselor străine.
    Cred că Viktor Orban a depășit, ieri, momentul de tristețe, după piedica jalnică pe care și-a pus-o, sieși, națiunea română, în integralitatea ei.
    Excepțiile…

  9. Ardelenii sunt niște încăpățânați care nu vor să recunoască când greșesc.sunt în stare să meargă cu Iohannis până în pânzele albe. Chiar dacă și ei recunosc că este un mare dobitoc

  10. Studiul de fezabilitate pentru modernizarea caii ferate Brasov – Predeal a fost incredintat ieri firmei franceze Egis .
    Au timp suficient sa-l faca , ” 23 de luni ” – adica vom putea visa la licitatie pentru construire in toamna lui 2022 – primavara lui 2023 .
    Simplu , in infrastructura feroviara nu avem , cu exceptia construirii unui nou pod la Gradistea pentru 155 milioane de euro pentru Bucuresti – Giurgiu , a caii ferate in santier de la Gara de Nord la aeroport si caii ferate Arad – Caransebes , nici un proiect ” matur ” , susceptibil de a fi lansat in stadiul de santier .
    Iar licitatia pentru aceasta cale ferata , ca si cererea de finantare la Bruxelles , nu sunt nicaieri .
    Sunt ingrijorat de absenta raspunsului Comisiei pentru finantarea loturilor 1 , 4 si 5 ale autostrazii Sibiu – Pitesti – saptamana viitoare sunt DOUA LUNI de cand ” clarificarile ” cerute in decembrie au fost transmise de Romania la Bruxelles si nici un semn .

  11. Sa spuna cineva ca ungurii nu au imaginatie si nu-si asuma crimele din trecut …
    Deportarea = asasinarea populatiei evreiesti maghiare in aprilie – iunie 1944 a fost nu-i asa , cum spun materialele Yad Vashem de pe Internet si cum spunea si Horthy americanilor care l-au lasat sa plece la Estoril , liber si curat ,urmarea ” ocupatiei germane a Ungariei ” .
    Ocuparea germana a Ungariei a avut loc cu … patru divizii in martie 1944 .
    Patru divizii …
    Ce ocupare ?
    Evreii unguri au inceput sa fie deportati in aprilie 1944 – la inceput cei din Rutenia Subcarpatica ( 14 % din populatie ) adica Maramuresul de peste Tisa si Ujgorod , Munkacevo , Berehovo , Hust , apoi in mai compatriotii nostri evrei din Ardealul de Nord , dupa aceea populatia evreiasca a altor 4 zone – dupa acelasi scenariu – jandarmii unguri cu un caiet in casa , numele fiecarui membru al familiei , taiat cu creionul cum de membrul numit era identificat si luat , incolonati spre ” ghetou ” , o geanta pentru o familie , ghetou intotdeauna ales intr-o fabrica de caramizi parasita .
    Si la Cluj , si la Dej , si la Simleu , si la Berehovo ” ghetoul ” ales de administratia maghiara era o caramidarie abandonata .
    Cum puteau 4 divizii germane sa organizeze intr-o luna asemenea operatiuni intr-o tara straina ?
    Dureros este ca evreii in varsta din Cluj si-au pus in ziua deportarii pe piept decoratiile unguresti si austriece din primul razboi mondial …
    Dupa doua saptamani de infern in caramidarie , copii , femei , batrani , in care bietii de ei incercau sa asigure un serviciu de ordine din baieti inchisi cu banderole albe , urma plecarea spre ” trenul care-i ducea in Germania ” – tren de marfa – inainte de a urca jandarmii unguri controlau , grosolan , cu mana , pieptul si pelvisul fiecarui cetatean , femeie , copil , barbat , in cautarea ” valorilor ” – trenuri supraincarcate , in care stateau in picioare , unii peste altii .
    Trei zile de iad in tren spre Polonia , iesind din Ardeal in Rutenia la Munkacevo , apoi Slovacia si Polonia .
    Fotografiile cu ei odata ajunsi la Auschwitz sunt ingrozitoare , cand sunt luate in fata – adolescenti de 14 ani cu bereta anilor 30 pe cap aproape sa planga , o fetita care se aseaza pe jos in afara coloanei , epuizata , batrane de la tara cu naframe negre ca bunicile noastre , copii in pantaloni scurti …
    Au asasinat in doua luni peste 400000 de israeliti unguri nevinovati , printre ei 160000 de compatrioti din Cluj si Baia Sprie , Satu Mare si Bistrita , Oradea si Beclean pe Somes …
    Dumnezeu sa ne ierte pe toti .

  12. Urmasii Bratienilor … vai mama lor. „Jo napot kivanok, PSD !”, a dat-o acum la intors. As fi dorit din partea „contestatarilor” explcatii pertinente pe acest subiect, iar cel care sa le expuna sa fie Ministrul de Externe, dl. Bogdan Aurescu.

  13. Off topic.
    Tocmai l-am ascultat pe Trump la o întâlnire cu muncitorii din statul Main pe fondul celei mai mari creșteri de locuri de muncă într-o lună în istoria Statelor Unite – 2,5 milioane.

    Cele mai multe joburi în statele republicane care și-au deschis economia.
    Din acestea, un număr mare, neașteptat de mare, în manufactură, sectorul despre care se spunea că este terminat în Statele Unite.

    Producția de echipamente medicale (ventilatoare, testere, echipamente de protecție, etc) este mai mult decât suficientă. Statele Unite a devenit independentă pentru acestea și a ajuns să exporte masiv. Și asta în circa două luni.
    De altfel, Trump a subliniat că intenționează să aducă industria farmaceutică în Statele Unite.

    Principalii parteneri economici și comerciali vor fi Canada și Mexico.

    În acest ritm se estimează că anul 2020 va fi anul cel mai bun al Americii de până acum.

    Inclusiv antreprenori negri declarau că Trump este „omul zilei”.

    • Va rog sa-mi permiteti sa va adresez o intrebare. Ca om apropiat al „fenomenului” american, considerati ca Presedintele Trump este un suveranist, ca patriot cu certitudine este ?

  14. Formidabila campania anti-romaneasca de fake-news pe Internet , organizata in 80 % din cazuri de serviciile lui Putin din Rusia .
    Scrieti pe Google ” Cernauti ” si aveti imediat blogul ” Razboiul pentru trecut ” , evident pus in linie de serviciile lui Putin si cateva antene din Chisinau cu articole scrise chipurile de ” Obadin ” sau altii ca el toate tratand exclusiv crimele Romaniei intre 1941 – 1944 din surse extrem de serioase ca cele care au servit la Procesul lui Antonescu ( la o pagina omoram 150000 de evrei in trei zile , la alta 200000 , la alta 50000 etc ) , despre crimele romanilor impotriva evreilor din intreaga Bucovina si Dorohoi –
    – sursele sunt ” jurnalul unei fetite deportate de 12 ani ” – care descrie umilinte , insulte , soldati romani grosolani si hoti , ofiteri romani corupti , traversari de santuri pe jos , drumuri in noroi in Basarabia spre Nistru , dormit pe camp , soldati romani care impusca batranii cazuti sau ” mame cu copii in brate ” etc – unde isi putea scrie micuta jurnalul in asemenea conditii ? Interesant ca , pentru o populatie evreiasca maltratata in septembrie – octombrie 1941 , sursele fiabile vorbesc de ” ningea ” – ningea in septembrie , octombrie 1941 ?
    Sa nu uitam nevinovatii germani , care , o linie mai jos , sunt si ei la datorie , Deutsche Welle , 2016 , cu crimele acelorasi romani ” 150000 de evrei din Cernauti deportati in lagarele mortii de romani ” – in tot Cernautiul erau 40000 de evrei …
    Fara sa neg imbecilitatea unui om care din intamplare a ajuns conducatorul Romaniei , crimele ordonate de el si persecutiile scandaloase la care populatia evreiasca din Romania a fost victima intre anii 1940 – 1944 ( parintii marelui poet Paul Celan , evrei Anschel din Cernauti , care nu au facut , bineinteles , nici un rau nimanui , au murit in lagarele lui Antonescu din ” Transnistria ” ) , nu pot sa nu fiu scandalizat de exploatarea acestui adevar , de deformarea si exagerarea lui , de dusmanii Romaniei de astazi .

    • Nu era imbecil .. „Sub vremi” desigur si vremile erau cam .. judeofobe. Si nu doar in Romania..
      Celan ala era poet german, caci limba in care se exprima este Faterlandu lu’ poetu’. SI Celan se duse in Vaterlandu’ sau …. antisemit (cel putin mezinu’ Bizonilor l-a cunoscut pe Celan…. Era masa mare. Toti 3 Bizonii se stransesera impreuna si cam 1/2 ora fu’ pomenirea lu’ Celan. )

      Ca ar fi ajuns din intamplare care din intamplare a ajuns conducatorul Romaniei.. da .. Din intamplare.
      „Din intamplare” a fost singurul suficent de „imbecil” sa accepte sa fie numit premier! E.. si deci cum sa iti spui .. daca asta e motiv sa fii numit imbecil ce dracu or fi aia „desteptii” ?!

      Si da .. de la executia Maresalului s-au implinit 74 de ani .. 1 iunie 1946, la ora 18:03
      Domnule, nu m-ati omorat” au fost ultimele cuvinte ale lui Ion Fara de Mormant ..

      Pentru onor, înainte!
      https://www.youtube.com/watch?v=Iu1EbWANBBk

      „Drepti! Pe loc repa’!”

      • E normal ca la eliberarea Basarabiei si Bucovinei de Nord sa incurajezi tacit trupa sa ucida compatrioti evrei fara nici o vina la Sculeni sau Briceni sau Herta ?
        Sa permiti macelul compatriotilor israeliti de la Iasi ?
        Sa deportezi in conditii barbare , in lagare fara nici o structura igienica , intreaga populatie evreiasca din judetele neocupate de rusi Campulung , Suceava , Radauti si Dorohoi in plus de cea din rafinatul Cernauti si din intreaga Basarabie ?
        Magariile lui sunt exploatate astazi copios de dusmanii nostri care au permis , unii , distrugerea intregii lor populatii evreiesti in camerele de gazare , de functionarii ONG-urilor evreiesti care surfeaza cinic pe minciuni si aproximari intre zeci de mii si sute de mii de victime evreiesti ( la Herta o sursa evreiasca spune ” 39 de coreligionari au fost luati de acasa si impuscati , nimeni nu a stiut de ce ” alta sursa de la ONG-uri Yad Vashem vorbeste la Herta de ” 169 de evrei pusi sa-si sape groapa ” – undeva cineva minte ) ?
        De faptul ca nu am trimis evrei la moartea atroce destinata lor de germani nimeni nu spune nimic .

  15. Nu era imbecil .. „Sub vremi” desigur si vremile erau cam .. judeofobe. Si nu doar in Romania..
    Celan ala era poet german, caci limba in care se exprima este Faterlandu lu’ poetu’. SI Celan se duse in Vaterlandu’ sau …. antisemit (cel putin mezinu’ Bizonilor l-a cunoscut pe Celan…. Era masa mare. Toti 3 Bizonii se stransesera impreuna si cam 1/2 ora fu’ pomenirea lu’ Celan. )

    Ca ar fi ajuns din intamplare care din intamplare a ajuns conducatorul Romaniei.. da .. Din intamplare.
    „Din intamplare” a fost singurul suficent de „imbecil” sa accepte sa fie numit premier! E.. si deci cum sa iti spui .. daca asta e motiv sa fii numit imbecil ce dracu or fi aia „desteptii” ?!

    Si da .. de la executia Maresalului s-au implinit 74 de ani .. 1 iunie 1946, la ora 18:03
    Domnule, nu m-ati omorat” au fost ultimele cuvinte ale lui Ion Fara de Mormant ..

    Pentru onor, înainte!
    https://www.youtube.com/watch?v=Iu1EbWANBBk

    „Drepti! Pe loc repa’!”

    • @Anonimul întreabă:
      „Considerati ca Presedintele Trump este un suveranist?”

      Opinia mea este că atât declarațiile cât și politica externă pe care o promovează dovedesc că este suveranist.

      Iată care este concepția sa generală despre suveranitate, exprimată în fața liderilor mondiali la Adunarea Generală ONU din 2017:

      “If you want democracy, hold on to your sovereignty.
      The future does not belong to globalists. The future belongs to patriots. The future belongs to sovereign and independent nations who protect their citizens, respect their neighbors and honor the differences that make each country special and unique.”

      Referindu-se la America:

      ”We will never surrender America’s sovereignty to an unelected, unaccountable, global bureaucracy.”

      Notă: Probabil aceasta este rațiunea pentru care retrage America din acele agenții internaționale și tratate încheiate de administrațiile americane anterioare de tendință globalistă, care contravin intereselor naționale.

      Mai spune Trump ceva în totală contradicție cu doctrina UE:

      „You know what I am? I’m a nationalist, OK? … Use that word. I’m proud of our country and I am a nationalist and it hasn’t been a word that has been used too much … I think it should be brought back.”

      Asta-i o opinie personală.

      • Formula „we will never surrender America’s sovereignty to an unelected…” a fost folosita de Trump la ONU pentru a arata de ce Statele Unite resping jurisdictia Curtii Penale (atunci cand s-a cerut urmarirea penala a soldatilor americani pentru crime in Afganistan). SUA sprijina insa Curtea atunci cand e vorba de alte tari!

  16. Celan era evreu din Cernauti si se numea Anschel .
    Daca nu ar fi fost evreu parintii lui nu ar fi murit intr-un lagar in Transnistria si el insusi n-ar fi fost trimis , tot in timpul regimului lui Antonescu , intr-un lagar de munca .
    Evreu roman , bine tratat de Romania , ca numarul 2 al Dassault Aviation in anii 60 – 80 , Valliéres ( nascut Glebitski la Soroca in 1919 ) .

  17. PNL nu e urmașul PNL dinainte de 1940. I-a luat numele, dar nu e continuatorul vechiului PNL, nici în ceea ce privește doctrina, nici în ceea ce privește politicile avute în vedere.

Lasă un răspuns