Dubla măsură la CNCD

Consiliul national anti-discriminare l-a sanctionat cu amenda contraventională de 2000 lei pe Călin Popescu-Tăriceanu pentru utilizarea termenului de „Fuhrer” la adresa lui Iohannis. Acelasi Consiliu (director) nu i-a sanctionat insa pe premierul Orban si pe euro-parlamentarul Rares Bogdan pentru folosirea expresiei „Ciuma rosie” la adresa PSD. 

Reamintesc că expresia „Ciuma rosie” a fost folosită de nazisti ( Joseph Goebbels) la adresa stangii politice. CNCD a considerat că utilizarea ei pentru a stigmatiza un partid politic, printr-o sintagmă fascistă, intră in limitele libertătii de exprimare. Cateva zile mai tarziu, a statuat că folosirea termenului „Fuhrer” (conducător) la adresa lui Iohannis este discriminatorie. Cu un vot de 7-1, deci tot cu 75% din reprezentantii PSD.

Nu este aceasta o judecată cu dublă măsură?

„4. Afirmațiile domnului Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, din data de 16.04.2020, comunicate prin pagina de socializare, în care a utilizat termenul de „Führer” la adresa Președintelui României reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. Afirmațiile în speță sunt următoarele: 

„Pe dl Iohannis l-au lasat nervii. Cred ca izolarea nu-i prieste nici domniei sale, cum nu ne prieste nici noua. Doar asa imi explic atacul furibund la toti cei care nu sunt de acord cu instructiunile de la Cotroceni. Astazi a revenit la impartirea politicienilor. Intre buni si rai. Aia buni pot sa munceasca pentru tara. Aia rai pot doar sa dea sfaturi si in schimbul acestor sfaturi ei se aleg cu niste dosare penale.

Cum sunt absolut convins ca ma numar printre politicienii rai, ii dau cateva sfaturi:

1. Sa o lase mai usor cu amenintarile ca nu e Fuhrer ci, inca, Presedintele Romaniei.

……

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 2.000 lei față de Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu. Hotărâre adoptată cu 7 voturi pentru, 1 împotrivă.”

 

23 de gânduri despre “Dubla măsură la CNCD

  1. TOTI RASPUND LA COMANDA LUI JOHANIS 6 CASE.  UN PRESEDINTE SI UN GUVERN DE TOT RASUL PLINSU.  VAI DE NOI CE NE ASTEAPTA DACA VOR IESI IARA EI LA ALEGERI DUPA CE CA NE-A TINUT SECHESTRATI IN CASA CA LA PUSCARIE SI CU BOTNITA PROBABIL URMEAZA CATUSELE SI INFOMETAREA CA ATA STIE SA DARAME NU SA CONSTRUIASCA.  MI SA FACUT SCARBA DE FETELE LOR RAUTACIOASE SI JEGOASE. Pe joi, 28 mai 2020, 09:20:07 EEST, ADRIAN NĂSTASE a scris: #yiv2322805290 a:hover {color:red;}#yiv2322805290 a {text-decoration:none;color:#0088cc;}#yiv2322805290 a.yiv2322805290primaryactionlink:link, #yiv2322805290 a.yiv2322805290primaryactionlink:visited {background-color:#2585B2;color:#fff;}#yiv2322805290 a.yiv2322805290primaryactionlink:hover, #yiv2322805290 a.yiv2322805290primaryactionlink:active {background-color:#11729E !important;color:#fff !important;}#yiv2322805290 WordPress.com | Adrian Năstase posted: „Consiliul national anti-discriminare l-a sanctionat cu amenda contraventională de 2000 lei pe Călin Popescu-Tăriceanu pentru utilizarea termenului de „Fuhrer” la adresa lui Iohannis. Acelasi Consiliu (director) nu i-a sanctionat insa pe premierul Orban si” | |

  2. Mai degraba o lipsa de judecata (in sensul absentei acestei capacitati). CCAP-T a afirmat ca NU ESTE fuhrer!

  3. Romania a intrat „pas cu pas” intr-o normalitate, unde sunt vehiculate din ce in ce mai des expresii, gen „ciuma rosie”, „Fuhrer”, apucaturi si intamplari cel putin ciudate, oare de ce ? Oare asa pasim impruna intr-o Romanie normala ? Din in ce in ce mai multe intrebari si putine raspunsuri.
    Statul acesta cu fundul in doua luntrii sau mai multe, nu este deloc benefic Romaniei si implicit cetatenilor acesteia.

  4. ASA CUM AM MENTIONAT, AVEM PARTE DE,TAPITII , INCONSTIENTII UMANI, CAND SE SUPUN !…

    DOMNUL TARICEANU , NU A FACUT ALTCEVA DECAT SA MENTIONEZE CA, IOHANNIS REPREZINTA INCA , FUNCTIA DE, „PRESEDINTE” AL ROMANIEI, SI SA LASE DEOPARTE NATIONALITATEA DE SAS! … ( PROVERBUL , LUPUL I- SI SCHIMBA BLANA DAR , GANDIREA NU! ) A FOST O AFIRMATIE CONSTRUCTIVA SI NU DISCRIMINATORIE .

    SI IN TRECUT , MAI ALES IN PREZENT , GANDIREA CONSTRUCTIVA , BENEFICA PENTRU VIITORUL NATIUNII , ESTE CATALOGATA CA FIIND DAUNATOARE, GANDIRILOR CELOR DIN PREJUR…

    CU ACEASTA OCAZIE …MA ALATUR DOMNULUI CALIN POPESCU – TARICEANU, REAMINTINDU-I , ” DOMNULUI ” IOHANNIS CA, NATIONALITATEA CU CARE A FOST DESTINAT, NU POATE FI MODIFICATA, IN GANDIREA SA… PROFITAND , ANTERIOR … DE GANDIRILE ROMANILOR , GANDIRI, MANIPULATE, CE L-AU ALES!

    DOMNULE IOHANNIS , TERMENUL DE ” FUHRER ,” NE AMINTESTE DE UN TRECUT SANGEROS!…DACA, A FOST FOLOSIT , NU A FOST CU INTENTIA DISCRIMINATORIE , REFERINDU- SE LA DUMNEAVOASTRA . DOMNUL CALIN POPESCU- TARICEANU , V- A REAMINTIT CA , DETINETI FUNCTIA DE PRESEDINTE AL ROMANIEI SI TREBUIE SA GANDITI CONSTRUCTIV, PENTRU INTERESELE ROMANILOR IN TOTALITATEA LOR.

    CAND ESTI ALES , DETINAND FUNTIA DE PRESEDINTE AL ROMANIEI, FI ALATURI DE ROMANI SI NU INCERCA IN ACELA- SI TIMP, SA REPREZINTI SI PE CEI CARE AU ACEIA-SI NATIONALITATE…CU CARE A- I FOST DESTINAT!

    PS. PREMIERUL ORBAN ULTERIOR DOMNUL RARES SI NU NUMAI, AU DEVENIT CU VOIA LOR, MARIONETELE TIMPULUI PREZENT.

    IN GANDIRILE VIITOARE, IMAGINI ,”UMANE,” NESEMNIFICATIVE!…

    PENTRU DOMNUL ADRIAN NASTASE , ROMANUL, POLITICIANUL AUTENTIC!

  5. Oh, nu stiam de originea propagandei cu „ciuma rosie” (Goebbels). Dar nu cred ca trebuie interzise aceste cuvinte, nici „Fuhrer” nu cred ca e o insulta. Inseamna „Conducator” in germana. Solutia nu e sa interzici cuvinte ci sa lucrezi la comportamente. Daca ii zicea „Boss” se mai supara Iohannis? Eu asa i-as spune: „Hey Boss!”, cu nuanta ironica de rigoare…

  6. Sintagmă nazistă….stat fascist…. (1938).
    Sintagmă fascistă…stat de drept…(2020).
    Nimic fundamental nu se schimbă în istorie. Se pare că imaginația umană și-a atins limitele. Nu poate crea decât ,, jucării” tot mai sofisticate care tind să ne facă rău, sau să atrofieze abilitățile native ale ființei umane, sau noi ideologii, reproduceri cosmetizate ale celor vechi.
    Democrația se aplică cu tot mai multe excepții, iar deviaționismul de orice fel este transformat în virtute, DACĂ folosește scopurilor de putere și dominație.
    Din păcate, pseudovalorile se spulberă sub impactul crizelor și a tensiunilor (inclusiv rasiale) camuflate sub preș, iar hainele păpușarilor globaliști devin tot mai transparente.
    Iată ce se întâmplă la Mineappolis …. haos, violență, intoleranță, incendii, distrugeri. Orasul pare acum un teatru de război, scăpat de sub controlul autorităților.
    Se pare că viața bate filmul produs în fabrica de vise și (mai nou) de ideologie cu cartierul general la Hollywood.
    Din fericite în Canada este încă liniște și bine…poate se (re)deschid rutele aeriene dintre România și acest ,, tărâm al făgăduinței”, chiar și cu mai multe escale ?

    • Pai i=a zis ca inca inca, (doar) Presedintele Romaniei. Nu Domn si Stapan, nici macar Sefu Sefilor au Capetenia de capatai a natiei ,,,

  7. Poate /specialistii/ de la CNCD au o viziune politizata a cuvantului /fuhrer/.
    Sinonime – caesar, despot, dictator, opressor, faraon, tiran (VEZI dictionarul online Merriam-Webster)

  8. Ca simpatizant al PSD- tot mai șters după plecarea lui Ponta/instaurarea lui Dragnea- nu pot să nu remarc cu oarecare amărăciune tratamentul cel puțin nedrept la care este supus dar și slaba prestație a partidului însuși. Probabil culege roadele promovării inconștiente a mediocrității. Valorile ajunse minoritare au fost înlăturate sau s-au retras. Îmi pare rău că istoria a optat atunci în defavoarea dumneavoastră ( dar și a țării, dacă ne uităm la ce a urmat ), privându-ne de experiența și profesionalismul personal și al echipei în ansamblu. Vă doresc sănătate și putere de muncă.

  9. In cele 8 luni ( deja ! ) de guvernare PNL nu numai ca nu a lansat nici un nou proiect de infrastructura de transport dar , si mai grav , a aratat ca nu are NICI UN NOU PROIECT susceptibil de a fi propus pentru construire in urmatorii 10 ani .
    Nici un nou proiect de infrastructura propus de echipa lui Iohannis , care , cu iresponsabilitate si neseriozitate maxima , amana pe genunchi deschiderea liniei de metrou 5 Drumul Taberei , deja intarziata cu acordul marelui Orban 6 luni anul acesta .
    Cu un tupeu colosal Marcel Bolos , zisul ministru al Fondurilor Europene creeaza un ” fond de 100 de milioane de euro pentru identificarea si dezvoltarea proiectelor de infrastructura in perioada 2021 – 2027 ” ?!
    Au nevoie de 100 de milioane de euro ca sa stie ca trebuie o cale ferata noua Bucuresti – Giurgiu sau o autostrada de la Ploiesti la Brasov ?!
    Numai ca ei nu au nimic , nimic , nimic de propus .
    In zona Iasiului si a Predealului revizuiesc studii de fezabilitate pentru autostrada , pentru legatura rutiera rapida Ploiesti – Buzau – Focsani permit proiectantilor prelungirea studiului de fezabilitate inca 17 luni !!! , autostrada Transilvania in Salaj si Bihor este data uitarii , calea ferata Arad – Caransebes , singura care ar putea fi reconstruita , nici nu este pomenita .
    Vin cu diversiuni de doi bani de care uita si ei dupa ce se indeparteaza de microfon ca ” autostrada Oradea – Arad ” ( imaginara imaginarului ) sau ” calea ferata Oradea – Cluj ” ( unde nu avem nici studiu de fezabilitate )
    Ludovic Orban si Lucian Bode isi asuma cu facilitate roadele muncii guvernelor PSD – loturile 1 si 5 ale autostrazii Sibiu – Pitesti ( lansate in 2017 ) , jumatatea de Vest a drumului expres Craiova – Pitesti ( tot 2017 ) , autostrada de centura Sud ( unde , desi contractele au fost semnate de guvernul Dancila acum 15 luni , nu s-a batut pana astazi un tarus ) , podul Braila .
    Tot proiecte PSD sunt si ultimele lansate in octombrie 2019 – autostrada de centura Nord , centura Craiova Sud , podul de la Gradistea pe calea ferata spre Giurgiu si surprinzatoarea investitie in jurul Galatiului – o legatura expres intre lacul Brates – Giurgiulesti ( Basarabia ) si DN care intra in Galati dinspre Focsani si drumul expres Braila – Galati .
    Nimic , ce credeti , de la PNL – ne asteapta cu ei un nou 2005 – 2012 , cu un proiect cel mult pentru intreaga tara pentru 7 ani …
    Matura la alegeri , matura .

    • @ dar daca
      Eu aș vrea ca CNAIR să urmărească lucrările în curs și să-i ardă pe antreprenorii care nu respectă contractul, nu mă mai gândesc la proiecte noi. Zic să le vedem terminate p-ale vechi, că așa, tot începem, tot începem, dar de terminat…

      • Daca ramanem la ce e in lucru nu cred ca avem de ce sa fim satisfacuti .
        Asta ar insemna sa ne multumim cu autostrazile Turda – Sebes si Campia Turzii – Targu Mures ( incepute acum … 7 ani !!!! ) adica 120 de km reunite , cu podul de la Braila , capetele dinspre Pitesti si Sibiu ale autostrazii Sibiu – Pitesti ( 43 de km ) separate intre ele de 70 de km de drum national cu o banda pe mers , cu jumatatea de Vest a drumului expres Craiova – Pitesti ( Craiova – Slatina ) si cu autostrada de centura Sud . Plus calea ferata in lucru intre Arad si Simeria si centura Bacau .
        Investitii incepute cele mai multe acum catva timp si separate , fara continuitate intre ele .
        De departe , insuficient .
        Chiar daca toate proiectele de mai sus depasesc de trei ori in valoare ce a facut Basescu intre 2005 – 2012 .

  10. Singurul mare nou proiect in infrastructura rutiera care sa nu fie doar la studiul de fezabilitate ar fi continuarea autostrazii de la Sibiu spre Fagaras si apoi spre Brasov unde sunt doua studii de fezabilitate in lucru de peste trei ani !
    Cu putin interes s-ar putea lua ca bune si gata aceste interminabile studii si propune proiectul pentru lucrari anul viitor .
    Cale ferata , repet , avem doar Arad – Timisoara – Caransebes .

  11. dar dacă Secu….
    Se rezolvă, vin peste 19 miliarde de la UE.
    Ce spuneți ? Încă n-au mijloc de transport la dispoziție ?
    Nu-i bai, mai răbdăm oțără, vreo câteva cicluri electorale, că așa e în democrație….nimic fără proceduri, comisari și procurori, că se supără maica Tereza a ,,Justiței”.

  12. Cncd-istii nu sunt independenți, nu sunt de capul lor. Ci niște tributari celor de la butoane. Pentru ei, așadar ar fi discriminare expresia strigătoare la cer expresia „ciuma galbena”, dar nu și „ciuma roșie”. Șamd.

Lasă un răspuns