Idiotii fac parte din peisajul in care trăim

M-am obisnuit, de-a lungul anilor, cu existenta idiotilor. Si in politică si in presă. Si in viata de fiecare zi. Poti să le explici, poti sa le fluturi si un tramvai, ei vor continua să pună aceeasi placa.
De data aceasta a fost randul seniorului editor de la Ziare.com, Ioana Ene Dogioiu, să reia teza unei asa-zise initiative pe care as fi avut-o de prelungire, in 2003, a mandatului prezidential de la 4 la 5 ani. Am precizat de zeci de ori ca acea initiativa nu mi-a apartinut, am publicat documentul Comisiei speciale pentru revizuirea Constitutiei. Inutil. Idiotii, pentru ratiuni subiective, au continuat sa o propage. E adevărat, unii doar s-au prefăcut că sunt idioti. Unul dintre ei a fost si presedinte al tării…

Iuteala de mana si nebagarea de seama

de Ioana Ene Dogioiu

„…Combinatia intre mandatul de cinci ani si alegerea intr-un tur face practic primarul in functie sau presedintele de CJ aproape de neinvins, daca nu se intampla ceva cu totul si cu totul exceptional. Dar si sa se intample, in 5 ani e timp sa-ti scoti banii din campanie si sa faci un profit consistent.

Aceasta prelungire a mandatelor nu va face decat sa accentueze feudalizarea Romaniei si va face aproape imposibila schimbarea celor in functie.

Daca e vreo analogie cu mandatul presedintelui, aceea ar trebui sa functioneze in sensul revenirii mandatului prezidential la 4 ani. Eu cred ca prelungirea la 5 ani, pe care Adrian Nastase si-a facut-o cadou la modificarea Constitutiei, fara sa stie ca nu va fi pentru cine se pregatea, a fost o imensa eroare care a stricat intreaga arhitectura constitutionala si a dus la toate crizele fara de sfarsit prin care trecem.”

PS Unul din rationamentele celor care au dorit prelungirea mandatului prezidential la 5 ani a fost dorinta de decuplare a alegerilor prezidentiale de cele parlamentare, impiedicand utilizarea candidatului PSD la prezidentiale ca „locomotivă” pentru parlamentare (vezi exemplul Iliescu din 2000).

28 de gânduri despre “Idiotii fac parte din peisajul in care trăim

  1. Nu stiu a cui initiativa a fost dar dupaparerea mea este foarte proasta. De atunci au inceput frecusurile dintre institutii

    Trimis din Yahoo Mail pe Android Pe vin., mai 22, 2020 la 10:45, ADRIAN NĂSTASE a scris: #yiv1585721078 a:hover {color:red;}#yiv1585721078 a {text-decoration:none;color:#0088cc;}#yiv1585721078 a.yiv1585721078primaryactionlink:link, #yiv1585721078 a.yiv1585721078primaryactionlink:visited {background-color:#2585B2;color:#fff;}#yiv1585721078 a.yiv1585721078primaryactionlink:hover, #yiv1585721078 a.yiv1585721078primaryactionlink:active {background-color:#11729E !important;color:#fff !important;}#yiv1585721078 WordPress.com | Adrian Năstase posted: „M-am obisnuit, de-a lungul anilor, cu existenta idiotilor. Si in politică si in presă. Si in viata de fiecare zi. Poti să le explici, poti sa le fluturi si un tramvai, ei vor continua să pună aceeasi placa.De data aceasta a fost randul seniorului edito” | |

    • @ Gabriel Cosma
      Partidele cărora nu le convenea alegerea lui unui PSD-ist președinte au propus această modificare.
      Ea trebuia, ziceau ele, să rupă alegerile parlamentare de alegerea președintelui, pentru ca alegerile parlamentare să nu influențeze alegerea președintelui și invers.
      Se considera că alegerea PSD-ului majoritar trage după ea alegerea lui Năstase sau a altui PSD-ist.

  2. Îmi pare rău că ați băgat în seamă pe această purtătoare ilegală de sex. O dobitoaca securista.

  3. A durut domnule Năstase ? Nu articolul. Drumul spre o exprimare mai directă, mai precisă și ‘fără mănuși’. Felicitări! Ar trebui s-o folosiți mai des. Sunt situații și persoane care o cer.

  4. NU BAGATI IN SEAMA PE ACEASTA PROSTANACA URATA DOGIOIU CA II LIPSESTE O DOAGAAAAAAAAAAAA…HAHAHAHAHAAAA AR ZICE JOHANIS 6 CASE. Pe vineri, 22 mai 2020, 07:45:11 UTC, ADRIAN NĂSTASE a scris: #yiv0262689745 a:hover {color:red;}#yiv0262689745 a {text-decoration:none;color:#0088cc;}#yiv0262689745 a.yiv0262689745primaryactionlink:link, #yiv0262689745 a.yiv0262689745primaryactionlink:visited {background-color:#2585B2;color:#fff;}#yiv0262689745 a.yiv0262689745primaryactionlink:hover, #yiv0262689745 a.yiv0262689745primaryactionlink:active {background-color:#11729E !important;color:#fff !important;}#yiv0262689745 WordPress.com | Adrian Năstase posted: „M-am obisnuit, de-a lungul anilor, cu existenta idiotilor. Si in politică si in presă. Si in viata de fiecare zi. Poti să le explici, poti sa le fluturi si un tramvai, ei vor continua să pună aceeasi placa.De data aceasta a fost randul seniorului edito” | |

  5. Nu-mi plac eforturile generate de debilii mintali, dar dacă se apucă cineva să caute în presa perioadei, nu m-ar mira să găsească un articol semnat chiar de individa în cauză!
    Exista sperietura „Locomotiva Iliescu” și, privind în propria ogradă, opoziția, mai ales PD, și-au dat seama că mai curând va exista „Locomotiva Năstase” decât o locomotivă roman sau băsescu!
    Sunt tare curios dacă se vor sesiza singuri CTP sau Cristoiu sau Nistorescu – așa că n-ar strica să-i întrebe „cineva” !

  6. D-na Ioana Ene Dogioiu, se pare purtatoare de epoleti, in lipsa de inspiratie sau la un indemn a scos cu greu din putul gandirii un articol, in rest … nimic.
    In locul Dvs. nici nu m-as fi obosit sa-l postez. Mai e un aspect, astia in disperarea lor ca nimic nu pot lega, isi dau cu stangul in dreptul, de sus pana jos, de la 66,09% pana la ultimul jurnalist (oare ?) ataca trecutul sau reiau teme demult uitate, apuse. Vezi Doamne astia nu pot guverna sau da tunuri din cauza PSD. Psd-istii, alte hahalere (scuze pentru exprimare) dorm in cizme, n-au nicio strategie, n-au nimic. Am inpresia ca varful acestui partid a fost acaparat de unii ca d-na ziarista, scuze doamna purtatoare de epoleti si nu dau nume se stiu ei, au fost cu totii prezenti la apel (de seara). Unde sunt politicienii de altadata ?

  7. Probabil ca d-na cu pricina a analizat putin lista reprezentantilor Comisiei speciale pentru revizuirea Constitutiei din acele vremuri, s-a produs un scurtcircuit, si de aici…sinapsa.(constitutie prin care, apropo’ se gaseste si art.33….varsta lui Isus).
    Domnule prim-ministru, ar trebui sa fiti recunoscator, pe undeva, poporului roman, ca nu v-a acceptat ca si presedinte. Prea multi prosti, prea multa bataie de cap. Banuiesc ca de aici si motivul pentru care i-ati scolit pe flacai in afara granitelor, sa nu se ia..ceva..orice. Deranjul a fost destul de mare totusi, pregateati o dinastie? N-a fost sa fie. Poate data viitoare?
    De ce am impresia ca nu poporul alege ci acel ,,motor,, de cautare , care intotdeauna pare a fi acelasi, doar sumele din joc difera?

  8. E mulșți idioții,mai ales în primele rînduri!În Franța,Israel sunt decuplate. La noi, o țară cu destui indivizi/lefegii care acceptă să fie ”duși/îndrumați” , te poți aștepta la orice opinie a acestora! Pe vineri, 22 mai 2020, 10:45:25 EEST, ADRIAN NĂSTASE a scris: | Adrian Năstase posted: „M-am obisnuit, de-a lungul anilor, cu existenta idiotilor. Si in politică si in presă. Si in viata de fiecare zi. Poti să le explici, poti sa le fluturi si un tramvai, ei vor continua să pună aceeasi placa.De data aceasta a fost randul seniorului edito” | |

  9. Un rau mic si necesar a expirat: Decalarea alegerilor si mandatelor prezidentiale si parlamentare

    Cred ca Ioana Ene Dogioiu, senior editor de la Ziare.com, care ii imputa lui Adrian Nastase ca ar fi avut initiativa prelungirii mandatul prezidential de la 4 la 5 ani, cand era prim-ministru, exprima mai degraba o nemultumire fata de presedintele Klaus Iohannis. Se pare ca l-ar fi votat in 2019 pentru Cotroceni, dar, acum, vede ca s-a inselat amarnic in evaluare si asteptari, ca majoritatea romanilor.

    Decalarea alegerilor prezidentiale si parlamentare, in ani succesivi si cu durate diferite, a fost, in opinia mea, rezultatul unui joc geopolitic, care i-a excedat pe politicienii romani. Pe cei de stanga in mod sigur, insa nu exclud ca cei de la dreapta esichierului sa fi avut o implicare interesata. Presupun ca stanga s-a aflat in planuri globaliste, care au vizat sa o tina la pamant, de care fie nu a stiut, fie nu a avut de ales, dar carora li s-a opus, cu costuri sacrificiale imense, cum au fost cele personale si familiale pentru Adrian Nastase. Sper ca intr-un final sa si fi meritat. Ma gandesc la o compensatie simetrica, de sustinere electorala majoritara. Chiar nu mai suntem poporul de ignoranti din vremea lui Petre Tutea.

    Pe de alta parte, cred ca decalarea in cauza a avut, conjunctural, un rol constructiv, de flexibilizare, repet temporara, prin care Romania a evitat sa intre in periculoase spatii inguste, intr-o ordine europeana si americana neoliberala. In ultimul caz, neoliberalismul a fost o chestiune bipartizana, in care culorile stangii si dreptei nu au facut diferenta, ci doar cat de mult putea sa obtina una sau alta de la Romania, ca avantaje financiare si economice unilaterale. Mi-e greu sa aleg cuvantul, dar cred ca integritatea a fost ratiunea decisiva.

    Sa ne amintim de presiunile geopolitice, de la mijlocul anilor ’90, cand ni se cerea “alternanta” la putere, de la stanga la dreapta. Dreapta a obtinut-o, cu Emil Constantinescu presedinte si CDR la guvernare, o etapa catastrofala, care a readus stanga pe ambele ramuri executive. Dar globalistii nu au fost multumiti. Ei aveau nevoie de o solutie prin care sa imparta puterea, jumatate pentru ei, cealalta pentru poporime, reprezentata de PSD.

    Cred ca atunci s-a nascut ideea decalarii alegerilor, ca presedintia sa nu mai fie de aceeasi culoare politica cu guvernul, cum de regula se votau cand alegerile erau legate. Si asa ne-am procopsit cu solutia “eterna” a coabitarii, prin alegeri si mandate decalate, pe care le-am trecut si in constitutie, ca si apartenenta la NATO si UE, care imi imaginez ca faceau parte dintr-un sistem de “garantii” occidentale. Desi a fost o prostie, SUA si Europa nu si-au trecut asa ceva in constitutii cand au pus de “consortiul” militar comun numit NATO.

    Smecheria care a stat la baza decalarii a fost ca opiniile electorale tin cateva luni, maxim un an, si faptul ca “ajutate” cu retelele de socializare pot fi rasturnate, astfel ca in anul prezidentialelor stanga sa fie demonizata si dreapta sa fie adusa pe val, care sa o debarce la… Cotroceni. Cum s-a intamplat, cu regularitate de ceasornic, in ultimele cicluri prezidentiale, care vor insuma 20 de ani la sfarsitul mandatului al doilea al lui Klaus Iohannis. Practic nu s-a furat la urne, ci la intentiile de vot, pe care dracusorul care apasa pe cantarul electoral le influenta in beneficiul dreptei. Sigur, nu un furt fizic, ci emotional, cu acelasi rezultat.

    Coabitarea intre stanga si dreapta, reprezentate de partide distincte, care a fost un accident francez, dar nu o regula, nu mai este la moda, datorita mutarii ambelor laturi ale esichierului spre centru si atenuarii, in acest fel, a unei dihotomii clasice, invechite, care dureaza de la revolutia franceza. Coabitarea pe partide este de fapt o frana, o risipa de energie si resurse.

    Mutatia pe care o intrevad, pe baza revolutiei macroniste, este a unei coabitari in interiorul aceluiasi partid, care are in programul sau atat orientari de stanga cat si de dreapta, care servesc deopotriva munca si capitalul, pe care le scoate din schema antagonismului si le aduce intr-o armonie de centru. Partidele social-liberale sunt un exemplu, dar si alte partide, pe alte probleme, de mediu, clima, educatie, sanatate, securitate etc, in functie de prioritatile de etapa, vor avea in interiorul si programele lor prevederi si de stanga si de dreapta. Deci coabitarea stanga-dreapta nu va mai fi o chestiune intre partide, ci una in interiorul aceluiasi partid sau al unei coalitii (cred ca va fi vremea coalitiilor multipartide).

    Pentru noua etapa a Romaniei, de dupa pandemia coronavirus, va fi nevoie ca motorul politic sa nu mai traga infranat, cu jumatate de putere. Presedintele si guvernul sa iasa din sectarismele ideologice ale partidelor traditionale de “stanga” si de “dreapta” si sa se conjuge pe problema prioritara a etapei, sustinuta de formatiunea sau coalitia mandatata la urne, in alegeri prezidentiale si parlamentare nedecalate, ca an de desfasurare si durata mandatelor. Decalarea lor este prin urmare o solutie expirata. Nu este nevoie de existenta unei prescrieri ante-factum, ci de consacrare post-factum, in sensul ca daca maine ramanem fara presedinte, din varii motive, demisie, demitere, imposibilitate fizica etc. nu inseamna sa ramanem cu postul vacant sau cu presedinte interimar pana la alegerile la termen urmatoare.

    • @#fragment zice:
      „… pe baza revolutiei macroniste … programul sau atat orientari de stanga cat si de dreapta, care servesc deopotriva munca si capitalul, pe care le scoate din schema antagonismului si le aduce intr-o armonie de centru.”
      =========

      Măi #fragment, după cât îl adulezi pe Macron, spune cinstit, nu cumva ești Dacian Cioloș?

      Reprezinți portretul perfect al unui #macronist prin afecțiunea ta deschis exprimată pentru arabi, iubirea absolută și nedisimulată pentru Putin și Rusia, simpatia pentru chinezi și ura paranoică pentru americani.

      Trebuie să recunosc că un personaj alcătuit din atâtea cioburi de gândire confuză, stanga-dreapta, muncă-capital care nu se pot aduna într-un întreg coerent, nici nu putea avea un nickname mai potrivit decât #fragment.

  10. Nu sunt sigur ca aceasta noua generatie de securisti merita vreo atentie .
    Atentie pe care ar trebui sa o acordam ineficacitatii Ministrului actual al Fondurilor Europene , marele pedelist basist Bolos de la Oradea din anii 2010 – 2011 , si a comisarului european roman Valean in Noua Comisie a UE .
    Lucrarile progreseaza pe mari santiere presupuse de a fi finantate cu fonduri europene – varianta ocolitoare Bacau , mare santier cu viaducte si poduri , de 150 milioane de euro si drumul expres Craiova – Robanesti – Bals – est Slatina cu pod peste Olt , 215 milioane de euro .
    Nici unul din cele doua proiecte nu sunt in acest moment finantate de UE , desi se conteaza pe finantarea lor 85 % din finantele UE .
    Pe varianta Bacau se lucreaza din greu , stadiul lucrarilor 60 % , iar pe Craiova – Slatina un constructor are in teren 700 de muncitori , un record , iar lucrarile iau proportii , cam 15 % ambele tronsoane .
    Toate aceste lucrari sunt finantate de la bugetul de Stat pentru moment , o sarcina suplimentara pentru finantele Tarii .
    PS – se are in vedere schimbarea lui Bode ? ( ceea ce ar fi rau , este mult mai incisiv decat posibilii lui inlocuitori ) – nu-mi explic altfel activitatea lui febrila in ultimele zile – exproprieri pe tronsonul 4 al drumului expres Craiova – Pitesti si pe autostrada de centura Nord , contracte semnate pe Pitesti – Curtea de Arges si doua drumuri nationale in Botosani si Iasi , studii de fezabilitate semnate pentru autostrada Brasov – Bacau si drumul expres Braila – Tulcea …

  11. Ma uitam la tv si-l vad pe marele guru, acest clarvazator al PNL-ului, Rares Bogdan, acesta grait-a astfel. Dl. Orban & Co. iau decizii excelente, numai neispravitii, functionarii din ministere nu inteleg si „fac lucruri traznite”. Nu stiu daca ati simtit nuanta, PSD-ul a cazut pe locul 2,3, acum prostii, incapabilii, functionarii din ministere incurca lucrurile extrem de clare, lucide si transparente ale ministrilor si insusi ale Premierului, ei sunt cauza raului.
    Acum imi dau seama acest guvern este unul neinteles ceva deasupra tuturor, iar restul, toti, toti cetatenii si functionarii din ministere nu ne putem ridica la nivelul acestora de intelegere.

  12. Peste tot sunt tot felul de „jurnalisti”. Despre Lady Dogioiu de la Newspapersdotcom stim foarte multe. Mie imi plac articolele sale care folosesc tehnici securiste de manipulare pentru ca imi aduc aminte de tinerete, de Scanteia, de textele alea laudative pina la lesin la adresa Iubitului Conducator (cine naiba il iubea nu stiu?!) si incriminatoare la adresa dusmanului de clasa (Occidentul decadent). Aveau o latura „romantica” care a ramas se pare si in democratia romaneasca. Si pe atunci multi pupatori de dosuri, si azi, se gasesc, pe bani oriunde.

    Citeam pe Mediafax acum citeva zile un articol al lui Marius Oprea (pe care nu il mai gasesc acum cind fac search, oare de ce, o fi fost scos?) in care infiera Guvernul Nastase pentru ca ar fi scos nu stiu cite hotariri de guvern care sa le permita „serviciilor” sa desfasoare activitati economice. De aici, dinsul a extrapolat exotic ca Guvernul Nastase ar fi creat noua Securitate pe model comunist, pentru ca noii securisti nu pot fi controlati ce firme si ce bani au facut si unde se duc banii aia. Uno, asta e aiurea, pentru ca si in SUA serviciile pot exercita activitati economice (de unde si filmul cu Brad Pitt parca care era agent CIA si „derula” business cu droguri cu un avion). Poate numeste dinsul un stat democratic care nu permite. Duo, e total ilogic sa sugerezi ca dl Nastase ar fi imbogatit noua Securitate, doar pentru ca sa fie scos pe tuse, dus la racoare, interzicandu-i o gramada de drepturi civile, si luindu-i medalia. Sau nu au facut destui bani sub Guvernul Nastase si s-au razbunat? 🙂

  13. EXZISTA O LEGE ,SCRISA, IN DESTINUL NATURII UMANE!

    FIECARE DINTRE NOI, SUNTEM SUPUSI UNEI EXZISTENTE PROPRI, CE NE – A FOST DESTINATA. DESTINUL , CUM AM MENTIONAT SI IN ALTE COMENTARII, ANTERIOARE, NU POATE FI SCHIBAT!…( INDIFERENT, DE INCERCARI. )

    EXZEMPLU: DUCANDU-MA LA UNUL DINTRE MOLURILE DIN CRAIOVA , PENTRU A MA APROVIZIONA CU HRANA, ATAT EU CAT SI SUTE DE CLIENTI CE SE PERINDA IN FIECARE ZI , SUNTEM TERMOSCANATI, IN URMA APLICARII UNUI OBIECT,APARAT, PE FRUNTE , CE MEMOREAZA FIECARUIA DINTRE NOI TEMPERATURA CORPORALA.

    IN PRIMUL RAND , SE INCALCA DREPRUL LA LIBERTATEA UMANA , DE A DECIDE CAND SI CUM…IN AL DOILEA RAND, PERSONAJUL RESPECTIV CE INFAPTUIESTE ORDINUL PRIMIT , NU FACE PARTE DIN SISTEMUL SANATATII SI DE CE SA NU SPECIFICAM REFUZAND SA NE SUPUNEM, FARA A AVEA UN COMPORTAMENT VIOLENT , VERBAL , FIZIC, SUNTEM AMENINTATI CU CHEMAREA CELOR DE LA INTERVENTIE . RESPECTIV FIRMA DE PAZA, N.P. G.

    ACESTE INITIALE MA FACE SA GANDESC CA, UNEORI IN VIATA TE POTI INSELA …STIU, CINE SUMT CEI CARE DETIN SEFIA ACESTEI FIRME DE PAZA IN ORASUL CRAIOVA, NE CUNOASTEM SI NE RESPECTAM. DAR, ATUNCI CAND, I – AM EXPLICAT DOMNULUI PAZNIC, CARE ESTE CAUZA ,NESUPUNERII ACESTEI SCANARI,( NU REPREZINTA SISTEMUL MEDICAL…) MA INTREB, CE SAR FI INTANPLAT DACA , AR FI APELAT LA ACEASTA INTERVENTIE. RESPECTIVII , DEVENEAU INSTANTANEU , VIOLENTI, PRECUM IN ALTE CAZURI?…

    UNUL DIN MIILE DE EXZEMPLE, CE NE ARATA CONCRET, CUM IDIOTII UMANI, INDIFERENT DE ACTIVITATEA LOR PROFESIONALA, CE O DESFASOARA IN SOCIETATE, AU DEVENIT PESTE NOAPTE UN NUMAR SEMNIFICATIV DE SPECII… DAUNATOARE NATURII UMANE .

    DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , ESTE ERA TAMPITILOR, IDIOTILOR , DAR SI PEISAJUL ,LA CARE VA REFERITI , DIN PACATE DEVINE ACCENTUAT , NEPLACUT ,DATORITA, TRADARILOR !…

    VA INTELEG SI NU CONTEST, SUNTETI DINTRE PUTINII OAMENI, POLITICIENI AUTENTICI, CE A VRUT SI DORESTE SA FIE ALATURI DE ROMANI, PENTRU A LE CREEA UN MEDIU DE VIATA ,BENEFIC, EXZISTENTEI IN VIITOR !

    PS. SANSELE UNEI REGENERARI A, AUTENTICITATII ROMANESTI , SUNT MINIME LA TIMPUL PREZENT. ( NU AM PRONUNTAT , CUVANTUL, RESETARE!…) ( NU FAC SI NU DORESC , SA FIU IMPLEMENTAT IN HAITA TIPITILOR, IDIOTILOR UMANI ! )

    CU SINCERITATE , MARIAN

  14. Contracarați de fiecare dată cu documentele, poate măcar câțiva dintre cei care molfăie prostia asta se vor lămuri. Vorbesc despre cei care nu urăsc ca să-și ogoiască frustrările, și care nu au interese, ci repetă un clișeu servit lor de cei cu interese.

  15. Poate ca asa zisul prim ministru al guvernului Dodon , un anume Chicu , face parte din aceeasi categorie ?
    ” Romania este tara cea mai corupta din Europa . Judetul Suceava are jumatate din numarul de infectati ai Republicii Moldova ” ?! ?!
    Stim cu totii ca nimeni nu a auzit de coruptie la Moscova sau St Petersburg , nici la Atena sau Budapesta ( unde Orban Viktor isi are cumnatul in agentia de distribuire a fondurilor europene )

    • „Romania este tara cea mai corupta din Europa .”
      =======
      Oare nu asta este eticheta lipită pe fruntea țării de partidele și președintele României în scandalul politic intern pe care-l exportă în organismele europene?

      Nu lupta fără sfârșit împotriva unei corupții aflată în fibra națională a românului, cum se induce permanent de președinte, a ajuns să fie considerată sarcina principală a guvernării României?

      Nu sub stindardul corupției endemice din România a fost propulsată Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror general european, special inventată pentru ea datorită expertizei sale într-o țară a cărei caracteristică principală larg cunoscută este tocmai corupția și nimic altceva?

      Supărător, jignitor ce-a spus Chicu la adresa României, dar cine seamănă vânt …

      P.S. Eticheta respectivă rămâne lipită pe fruntea oricărui român: „Produs în România”.

      Măcar atâta să fie etichetat ca produs românesc dacă altor bunuri nu li se permite de UE să le fie specificată originea.

      • @Mircea Popescu, foarte corect. As mai adauga ca pare un scandal amplificat de Romania pentru a il apara pe Siegfried Muresan, omul de legatura al lui Iohannis cu Berlinul. Nu putea Siegfried sa ilk roage pe un coleg al sau sa critice conducerea Republicii Moldova, daca chiar trebuia? Si ce anume nu a facit Republica Moldova de il supara pe Siegfried? Daca exemplifica, era mult mai corect. Asa, sa critici, oricine poate, vezi si pe Chicu, „fratele roman”, care denigreaza Romania, dupa ce Romania a venit cu ajutoare acolo pentru a combate pandemia. Un episod urit, foarte urit, sper sa nu fie tipic pentru „inaltimea” politicienilor romani, fie ei de la Bruxelles, fie de la Chisinau.

        Romanii nu vor ca acesti politicieni sa ii ia prizonieri in micile lor lupte mizerabile, ignorind interesul national!

  16. Idioții de genul CT Popescu, Radu Tudor, Dogioiu si alte nevertebrate de care e plina Romania, au facut sa fie ales Basescu de doua ori, Galiganis de doua ori, Orban sa ajungă premier, si vor continua … este clar ca sunt mai multi si majoritari. Cu prostia nu poti sa lupți, astia nu reacționează la argumente, sunt spalati pe creier ca niste sectanți drogați, gandesc doar in clișee si lozinci … sunt niste dobitoci agresivi si plini de ura .., alimentați permanent de Ciolanis si propaganda securista. Dezinformarea ca politica de stat, ura ca arma politica, disprețul valorilor ca scop, este ce ne-au adus securistii iubitori de tara … comunismul a fost pantaloni scurți pe langa ce trăim acum. Cel mai trist este ca neo-marxismul se manifesta la nivelul întregii europe, este mult mai perfid si păcălește foarte usor … toti imbecilii au impresia ca este ceva bun, liberal si folositor. Niciodata sistemul de valori nu a fost mai distrus ca acum, totul este inversat, idioții fac legea si dau tonul in societate. Un simplu control psihiatric ar fi internat demult la nebuni pe CT Popescu, Dogioiu, etc … ar fi fost bine sa se dea prin lege ca jurnaliștii si formatorii de opinie sa fie obligați anual sa aiba un certificat medical de sănătate mentală … dar si toti cei care ocupa funcții publice.

  17. serbanfl
    Omule, nu înțelegi că Dragnea este deja istorie ? Chiar dacă ar vrea PSD-ul, nu se poate trece de voința/opoziția partenerilor strategici, care au ales să sprijine cu toate mijloacele o infractoare utilă (Laura Codruța Kovesi), opțiune incompatibilă cu permisiunea revenirii în politică a lui Liviu Dragnea. Trebuie să ne între și să ne rămână în tărtăcuțe că nu mai există în România partide naționale (reale_ n.m.) cu impact la public. Pur și simplu nu și-o doresc românii, deveniți fie corporatiști, fie migratori economici (în calitate de ,, cetățeni europeni”).
    Deci, te rog, nu mai imagina scenarite de reformare, sau simplu-electorale atribuibile PSD, în care Dragnea să joace diferite roluri. Epoca acestui domn a apus, fostul lider putând fi doar observator….printre zăbrele.
    În altă ordine de idei, actualul PSD zombificat [adică supus (și metaforic) austriac)] se teme de domnii Năstase și Cosmâncă, stigmatizați pe viață de diriguitorii lagărului ideologic euro-atlantist.
    Nu e nimic de făcut, decât doar dacă partidele naționale (în mod real) și suveraniste din Europa vor câștiga încrederea majorităților, cu toată îndârjirea disperată a oficinelor de presă globaliste – Europa Liberă și Deutsche Welle.
    …Să ne preocupăm mai bine de ce ne este tangibil, adică să urmărim evoluția politică a lui Victor Viorel Ponta..
    Să vedem dacă este până la urmă un Cezar, sau un Brutus amărât (în raport cu PSD-ul care l-a creat), în mâna căruia se află pumnalul inscripționat cu ,, made în uesa (12 și/sau 134)”.

    • @ZeV, Bănuiesc că, din lipsă de timp, citești în diagonală. Nu-i bai, mă bucur totuși că ai ajuns la ideea:
      „…Să ne preocupăm mai bine de ce ne este tangibil, adică să urmărim evoluția politică a lui Victor Viorel Ponta..
      Să vedem dacă este până la urmă un Cezar, sau un Brutus amărât (în raport cu PSD-ul care l-a creat), în mâna căruia se află pumnalul inscripționat cu ,, made în uesa (12 și/sau 134)”.”
      La un moment dat credeam că am rămas, dintre vizitatorii de pe acest blog, cam singurul susținător al lui Ponta și cam singurul ferm convins că dragnea a avut sarcina de a distruge PSD.
      Dacă amfitrionul nostru ar permite sunt convins că acum ar fi urmat să fie plasată o reclamă la Ginkoprimhot!

  18. PANDEMIA TRIMĂNUȘATĂ

    MOTTO: „Eram la magazin/ Ca să-mi iau un vin,/ Era coadă mare./ Eu am strănutat,/ Unu’ m-a-ntrebat:/ Ai pățit ceva?»/ Dă-te-n pana mea,/ Eu am corona!»/ Lumea a fugit/ Casa s-a golit” (Romeo Fantastik, hip-hop trist de pandemie și stare de alertă).
    …………………………………………………………………….
    În curând granița dintre pandemie și sinistră comedie va fi din ce în ce mai incertă.

    Există un efort vizibil al „guvernului meu” de a ține acest cadavru COVID 19 în geam cât mai multă vreme, în așa fel ca rudele să mai primească pensia și, mai ales, finanțarea mortului pentru o lună și încă o lună. Dar cu cât tușa este mai groasă, cu atât populația este mai neîncrezătoare. Reporterul de teren -această fiară nesimțitoare și amorfă- vânează cu obstinație nunțile, înmormântările și slujbele duminicale… grotescul se atinge rapid în astfel de situații, căci a prezenta oficierea unui cununii, cu doar câțiva participanți -obligați de împrejurări să fie participanți, adică miri, nași, preot, dascăl și țârcovnic, plus fotograf, na! că s-au și făcut 8 persoane!- ca fiind „scandaloasă” pentru că protagoniștii nu purtau măști și nu practicau cu entuziasm „distanțarea socială” este o porcărie, oricum ai lua-o!

    La fel cum înmormântarea unui copil, filmată și „dată” la televizor, tot ca exemplu negativ pentru că rudele îndurerate nu și-au pus botnițe când jeleau și n-au stat la 2 metri de mica raclă, a fost o barbarie și-un lucru dezgustător, după opinia mea. Și, tot la fel, imaginea sicriului ÎPS Pimen, purtat în pas domol de către un comando de astronauți mi-a lăsat o impresie de neșters… pentru ce spectacolul ăsta? Nu se putea „igieniza” o cutie din lemn, lăcuită, și închisă ermetic? Chiar nu se putea? Trebuie să facem o asemenea parodie din moartea unui om? În schimb, în balanță cu imaginea suprarealistă a sicriului purtat de extratereștri cu combinezoane și viziere, șirul de oameni care au ieșit din case ca să-i aducă înaltului ierarh un ultim omagiu, tăcuți, păstrând „distanța” între ei și arătând ca un zid aproape imaterial construit din însoțitori de departe ai sicriului, părea dintr-un alt film, al unei lumi normale, pe care o parte a poporului român a și uitat-o deja, într-un răstimp atât de scurt.

    Și toate astea, până la urmă, pentru ce?

    Pe 20 mai 2020, la ANTENA 3, în emisiunea SINTEZA ZILEI, domnul secretar de stat Horațiu Moldovan, a făcut următoarele declarații:

    „Este un tabel preliminar asupra mortalității generale din România. Luna martie, comparativ în anii 2017, 2018, 2019, 2020, unde este prezentată mortalitatea. Analiza este încă în curs, de aceea am putut prezenta doar luna martie.

    Se arată că mortalitatea în 2020, pe grupe de vârstă e mai mică sau egală cu ceilalți ani. Mortalitatea generală în România e cam aceeași în anii anteriori. Mai mult decât atât, se constată că mortalitatea e puțin mai mică, asta datorându-se din diminuarea accidentelor de circulație.”

    În aceste condiții, concluzia este de domeniul evidenței: exasperat de numărul accidentelor de circulație, guvernul a „băgat” starea de urgență și ne-a ținut în case, fiind cunoscut faptul că în apartamente ciocnirile între autovehicule, răsturnările de cisterne, proptirea tirurilor cu șoferi ațipiți în copaci și alte întâmplări de aceeași natură se reduc simțitor. Rezultatul a fost încurajator! Acum, dacă se va reuși și epuizarea stocului de termoscanere spre bunăstarea întregului popor, eu zic că lucrurile sunt ca și rezolvate!

    Seriozitatea opintelii cu pandemia se diluează pe zi ce trece. Reanimarea zilnică a subiectului, prin respirații „bouche-à-bouche” pe orice post de televiziune sau pe NET, resuscitări ale căror gâfâieli le putem asculta la orice oră și la radio, precum și contabilizarea atentă a victimelor, însoțită de îngrijorarea tot mai accentuată că NU MAI SUNT DESTULE în raportările zilnice, toate acestea transformă spectacolul guvernamental în șușanea. Vigilența personalului însărcinat cu măsurarea temperaturilor de avarie covidică e deja pleoștită iar entuziasmului inițial îi ia locul, pas cu pas, plictiseala…

    Și cam atât. Sau poate că, totuși, ar mai fi ceva de spus: privind retrospectiv, prieteni, pe mine nu CONFORMAREA cetățenilor mă neliniștește, ci DORINȚA LOR NESĂNĂTOASĂ DE CONFORMARE! Și faptul că, la fel ca-n orice parodie reușită, și de astă dată cei mai buni actori sunt cei capabili de exces de zel, adică aceia care-și aplică masca și pe față și pe cur… viziera și pe ochi și pe burtă… și poartă cele trei mănuși de latex cu eleganța legendară a lui Zaroni!

  19. trexsr
    Mizele partenerilor sunt mult mai mari decât îmbogățirea unor securiști români amărâți.
    Domnul Năstase era ultimul obstacol serios în calea programatică a duzolvatorilor de suveranități.
    Doar nu că imaginați că extinderea UE și NATO s-a realizat, sau se poate face fără ,,fezandarea”‘ socio-polirică a statelor-ținte (în sensul obținerii prealabile a acceptabilității și însușirii valorilor de export ale partenerilor strategici).
    Am definit, de fapt, sintagma ,, pre-integrare în structurile euroatlantice”, obiectiv incompatibil cu conceptul tradițional de autodeterminare națională.
    Iată de ce domnul Adrian Năstase a plătit cu libertatea și cariera politică. Există, din fericite, și oameni cu coloană vertebrală verticală în România, stimate coleg trexsr, ceea ce ne motivează, pe unii dintre noi, să sperăm că vor veni și vremuri mai bune pentru țară..

    • ZeV, si eu sper sa vina vremuri mai bune pentru Romania. Dl. Nastase cred ca a vazut in aderarea la UE ce am vazut atunci mai toti: o mare oportunitate pentru dezvoltarea rapida a tarii. Decalajele de abordare fata de Romania (si Bulgaria) in raport cu celelalte tari estice „premiante” (Ungaria, Polonia, Cehia) care au fost primite in „club” mai repede, au mentinut insa decalajele economice. Romania a fost tinuta in banca sa invete lectia de democratie inca din perioada de „pre-aderarea” (prin asa zisele Association Agreements), dar si cu „ajutorul” masiv al SUA si ai celorlalti latratori de la citeva Ambasade (Olanda, Suedia, UK,mai erau citeva), in special sub administratia lui Obama. Ca o observatie, Romania a avut mereu de suferit de pe urma administratilor democrate, unde „progresismul” obamist-clintonist a orbit pe cei ce o propagau cu superioritate si trufie. Statelor tinta li se dadeau permanent noi teme de casa, si mai mereu ele cadeau examenul dat se „profesori”. Cred ca Trump si cei din jurul sau au realizat foarte bine acest lucru, si vedem un alt fel de „progres” real in relatiile dintre SUA si Romania, unde Ambsada SUA nu isi mai vira non stop nasul in chestii ca justitia. Sigur, celelalte ambasade au lasat-o si ele moale, unele pentru ca statele pe care le reprezinta nu mai vor sa se asocieze cu noua Administratie americana. Daca vine Biden la putere, gata, adios, va fi „parteneriat” doar pe hirtie, daca va mai fi.

      Romania a fost tratata de UE (si SUA democrata), ca o codasa tot timpul, dar nici noi nu am reusit sa ne opunem eficient acelui curent, pentru ca intr-adevar, existau atunci, ca si acum, probleme (politice, perceptia mare de coruptie etc). Pur si simplu ne-au sufocat cu aceasta agenda, tinindu-ne prizoniei cu lupte politice care se faceau cu Justitia/”DNA sa vina sa va ia!”.

Lasă un răspuns