Se pare că 75% din PSD sunt de acord cu utilizarea formulei „ciuma rosie”

Ieri, Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării  a adoptat 18 hotărâri. Mi-au atras atentia hotărarile 4, 7 si 14. Desi, merită să cititi Comunicatul CNCD in intregime. Are mult haz si multe contradictii intre hotărarile pronuntate.

Mai intai, un comentariu despre hotararile 4 si 7.  Colegiul director a decis că utilizarea formulei  „ciuma rosie”, de catre premierul Ludovic Orban si de către europarlamentarul Rares Bogdan se incadreaza in limitele libertătii de exprimare. Cu această hotărare, CNCD a abdicat, in opinia mea, de la misiunea de construire a unei societăti civilizate, care să aibă ca modele lideri cu tinută democratică. După această decizie, in numele libertătii de exprimare vor fi posibile orice fel de excese de limbaj – de ce nu si „bozgor”, „cioară”, „muie PSD” (chiar dacă formula asta este disciminatorie – de ce numai celor de la PSD?), nazist, etc.

A doua observatie este legata de „resetarea”  PSD. Partidul social democrat are in CNCD patru reprezentanti. Votul a fost de 7-1, ceea ce inseramnă că trei dintre ei au fost de acord cu utilizarea acestei formule. Deci 75%. Nu stiu din ce motive. Poate pentru ca in vară se va pune problema reinnoirii mandatelor?

 

„….4. Afirmațiile domnului Ludovic Orban: „Toată ciuma roșie, toți cei care se băteau cu cărămida în piept că ei fac referendumul pentru familie, arătându-și ca niște farisei credința, dar nu în Dumnezeu, ci în idolul la care nu au voie să se închine, s-au dus și au sărbătorit la nuntă, sfidând pe toți românii care cred în Dumnezeu, care respectă tradiția bisericii și care țin în această perioadă postul Paștelui. Ăștia nici atei nu sunt, ci mai degrabă sunt păgâni și nu mai au voie să conducă România”, se încadrează în limitele libertății de exprimare și este protejată de art. 10 al Convenţiei pentru apărarea drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale. 

Hotărâre adoptată cu 7-1 voturi.

…7. Folosirea apelativului de „ciumă roșie” de către domnul Rareș Bogdan nu reprezintă faptă de discriminare, se încadrează în limita libertății de exprimare și este protejată de art. 10 al Convenţiei pentru apărarea drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale.  

Hotărâre adoptată cu 7-1 voturi.”

Genial, nu? In definitiv, si nazistii foloseau formula asta…

Al doilea comentariu este legat de sanctionarea lui Klaus Iohannis.

„…14. Afirmația domnului Klaus Werner Iohannis: „Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD).Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulţumesc!” reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenență etnică/națională, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. 

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5.000 lei față de Klaus Werner Iohannis. Constatarea a fost 6-1, amendă 5-1.”

Dupa anuntarea sanctionarii lui Iohannis, premierul Orban,  a acuzat ca PSD are majoritatea in CNCD. Anterior, Iohannis  ceruse recuzarea  Mariei Lazar pe motiv ca aceasta este secretar general al organizatiei de femei PSD,  situatie fata de care aceasta s-a abtinut. Titular de dosar a fost  Asztalos Csaba, presedintele CNCD – cel care a propus amenda de 5000 lei. Alaturi de acesta au fost reprezentanta PNL, Claudia Popa, precum si reprezentantii minoritati (Ilie Dinca) si ai societatii civile (Istvan Haler).  Deci nu reprezentantii PSD au avut majoritatea si nu ei au impus sanctionarea. Cred ca e clar cine si de ce…

Nu ar fi cazul ca premierul sa-si ceara scuze – tot public – pentru aceste afirmatii mincinoase?

29 de gânduri despre “Se pare că 75% din PSD sunt de acord cu utilizarea formulei „ciuma rosie”

  1. S-au implinit 30 de ani de la alegerile din mai 1990 si unii mai zic despre Duminica Orbului
    Mda…

    Nu voi a ma referi la politica si preferinte politice , ci la cultura. Cultura europeana in gnl.

    De se se zice cu obstinatie despre „votul din Duminica Orbului„?

    De ce sublinieaza mereu ca a avut loc in Duminica Orbului ?! Daca nu era Duminica Orbului se vota altfel?
    Mira-m-as !

    Insa cei care nu au castigat au primit rau rezultatul (de altminteri absolut previzibil*) si au gasit un motiv de ironie ca rezultatul votului a fots cum a fost ptr ca era Duminica Orbului si deci, romanii au votat „ca orbetii”.
    Gandire proasta de propagandist comunist educat numa in conformitate cu „invataturile” propagandei materialist-ateist-stiintifice dedicate … unora cu mai putina deschidere culturala . Care ii defineste si ii „nemureste”ca epiginoni ai socialismului stiintific „mecaniscist”..

    Caci de fapt ce este Duminica Orbului?
    Se sarbatorteste ziua in care Iisus Cristos a daruit vederea unui orb din nastere!

    V „Sfânta Evanghelie după Ioan” capitolul 9 :
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    1. Şi trecând Iisus, a văzut un om orb din naştere.
    2. Şi ucenicii Lui L-au întrebat, zicând: Învăţătorule, cine a păcătuit; acesta sau părinţii lui, de s-a născut orb?
    3. Iisus a răspuns: Nici el n-a păcătuit, nici părinţii lui, ci ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu.
    4. Trebuie să fac, până este ziuă, lucrările Celui ce M-a trimis pe Mine; că vine noaptea, când nimeni nu poate să lucreze.
    5. Atât cât sunt în lume, Lumină a lumii sunt.
    6. Acestea zicând, a scuipat jos şi a făcut tină din scuipat, şi a uns cu tină ochii orbului.
    7. Şi i-a zis: Mergi de te spală în scăldătoarea Siloamului (care se tâlcuieşte: trimis). Deci s-a dus şi s-a spălat şi a venit văzând.
    8. Iar vecinii şi cei ce-l văzuseră mai înainte că era orb ziceau: Nu este acesta cel ce şedea şi cerşea?
    9. Unii ziceau: El este. Alţii ziceau: Nu este el, ci seamănă cu el. Dar acela zicea: Eu sunt.
    10. Deci îi ziceau: Cum ţi s-au deschis ochii?
    11. Acela a răspuns: Omul care se numeşte Iisus a făcut tină şi a uns ochii mei; şi mi-a zis: Mergi la scăldătoarea Siloamului şi te spală. Deci, ducându-mă şi spălându-mă, am văzut.
    ……………………………………………………………………
    ……………………………………………………………………………

    39. Şi a zis: Spre judecată am venit în lumea aceasta, ca cei care nu văd să vadă, iar cei care văd să fie orbi.
    40. Şi au auzit acestea unii dintre fariseii, care erau cu El, şi I-au zis: Oare şi noi suntem orbi?
    41. Iisus le-a zis: Dacă aţi fi orbi n-aţi avea păcat. Dar acum ziceţi: Noi vedem. De aceea păcatul rămâne asupra voastră.
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    39.Si cei ce mergeau inainte il certau ca sa taca, dar el cu atat mai mult striga: „Fiule al lui David, miluieste-ma!”
    Mt 20:30-34, Mc 10:47-52, Mc 15:22

    40.Si, apropiindu-Se, Iisus a poruncit sa-l aduca la El; si cand acela I-a fost aproape, l-a intrebat:
    Mt 20:30-34, Mc 10:47-52

    41.”Ce voiesti sa-ti fac?” Iar el a zis: „Doamne, sa-mi capat vederea”.
    Mt 20:30-34, Mc 10:36, Mc 10:47-52

    42.Si Iisus i-a zis: „Capata-ti vederea! Credinta ta te-a mantuit”.
    Mt 20:30-34, Mc 10:47-52, Lc 7:50, Lc 8:48, Lc 17:19

    43.Si indata si-a capatat vederea si-L urma slavind pe Dumnezeu. Si tot poporul, vazand aceasta, a dat lauda lui Dumnezeu.
    Mt 20:30-34, Mc 10:47-52

    Deci , impotriva a ce au potrivit adeptii „materialismului mecanicist” Duminica Orbului este ziua in care .. orbul primeste darul vederii !!!!!

    Si deci a sustine ca votul din Duminica Orbului s-a datorat „orbiri” este o dovada de .. putina cultura , de neaderenat la „cultura europeana” si , daca vrem sa ne mentinem stilul „mecanisct” de interpretare a textului iese cam invers! Adica votul din Duminica Orbului a fost vointa divina!!

    * Ca am scris absolut previzibil ….

    Mie , personal , „agitatia” din pta Universitatii mi-a adus aminte de 68 ul din Paris si rezultaele lui elctiorale. Asta ptr ca eu am citit si ziare plitice, si revista Lumea
    Insa, de atunci , ma intreb cam cate parale fac opiniile si sfaturile „diasporei” noastre . Putine spre deloc ca cand atunci ca cand aportul lor nu e negativ!

    Si stiu de Duminica Orbului ptr ca ma citit si Biblia (ma rog .. mai mult rasfoit) si am ceva cunostinte despre imagistica crestina …desi sunt .. necredincios ba am si tinut cateva sedinte de „ateism” . Dar, daca vrei sa ai ceva acces la cultura europeana .. trebuie sa fi rasfoit si Biblia!!!

    PS . Acum suntei preveniti care e schema cu Duminica Orbului. Derci, ca sa parafrazez : Dar acum ziceţi: Noi am aflat ce este aia Duminica Orbului . De aceea păcatul rămâne asupra noastră. „

  2. Nu-i de mirare ! Este o poziționare a reprezentanților PSD care pregătește admosfera pentru ca, odată cu eliberarea lui dragnea, să înceapă mult așteptata reformă a PSD.
    Refuzul doamnei Dăncilă de a accepta oferta dumneavoastră, din vara trecută, se dovedește că a avut oarece susținere în structurile de decizie ale PSD !

    • D-ta crezi, sincer, că Liviu Dragnea va vedea libertatea (sa_n.m.) mai devreme de anul 2025 (termen optimist) ?
      Eu nu cred, sistemul va face totul pentru a finaliza dosarul Teldrum (și nu numai) în sensul dorit de sistem și de Klaus Werner Iohannis.
      Nu poate rămâne așa, doar cu două sentințe transparente
      care se ,, văd” și de pe Lună. Nu de alta, dar chiar și CEDO ar fi pusă în dificultate…

      • Problema păpușarilor este PSD. Dacă se va constata că nu s-a finalizat acțiunea de scoatere din joc va fi reactivat dragnea, să reorganizeze partidul. D’aia a refzat dăncilă oferta domnilor Năstase și Cozmâncă!
        Ultimile evenimente din organizațiile din țară indică „o nereușită” a actualei conduceri, care n-a mai reușit să mascheze adevăratele intenții. Pe Firea nu o mai pot bloca, dar mai sunt persoane care la parlamentare pot trage în sus – deci alde Titus Corlățean, Șerban Nicolae trebuie puși de la locul 3 în jos, nu în fruntea listei! Ori asta nu o poate face oricine, ci numai dragnea.

  3. Naiv ca întotdeauna!  Nu,  ”ei  e  fără de greșeală”!Nu ”încape scuze”!(”Cațavencu”) S-ar umple pagini întregi cu ororile în VORBE ȘI ÎN FAPTĂ ale acestor indivizi! Ex. De ce nu-l lasă(!?opinia mea) pe Daea să-i ”izbească” la concret cu incompetența  lui DON PROFESOR OROS!Ei cer comisii de anchetă! Ce să facă cu acestea! NIMIC alta decât spectacol de sunete!!Dar, aștia sunt,aștia defilează,AȘTIA NE CONDUC! Păcat! Era ”loc” pentru cu totul altceva! Dar….. Să scăpăm cu bine! prof univ dr ing Mircea Ilinca Pe joi, 21 mai 2020, 11:16:15 EEST, ADRIAN NĂSTASE a scris: | Adrian Năstase posted: „Ieri, Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării  a adoptat 18 hotărâri. Mi-au atras atentia hotărarile 4, 7 si 14. Desi, merită să cititi Comunicatul CNCD in intregime. Are mult haz si multe contradictii intre hotărarile pr” | |

  4. M-da, daca trei sferturi din psd se distanteaza de ciuma rosie, care e in galerie cu alte ciumi (bruna, galbena etc, nu stiu corona ce culoare o fi avand), e un indiciu serios de atitudine, care ar putea lua si o forma politico-organizatorica. Ma uit si la tablou: sa fie printre caciulari vreun strabun de-al lui Iohannis?! Dupa cate imi dau seama dupa steagul cel mare, stefanesc, si confluenta raurilor, e o batalie impotriva turbanelor, dusa de o coalitie moldo-maghiaro-polona, cum pare sa sugereze contextul strategic, care mi se pare ca ar coincide cu unul istoric, celebru (1476, Vaslui/Podul Inalt). „Exclus!” este raspunsul meu la intrebarea dinainte: episodul electoral-cotrocenist „tinutul secuiesc”, prin care iohannismul cauta dusmani printre conlocuitori este fluierat de istorie; cu vecinii de la vest am avut si momente de unitate si lupta comuna, sub semnul crucii, impotriva semilunii. Poate a venit vremea ca din istoria relatiilor cu vecinii sa luam ce ne-a apropiat, in momente de primejdie comuna, lucru valabil si pentru vecinii geopolitici mai de la Est…

    • Dupa pandemie, cred ca nici PSD, nici PNL nu vor mai fi ce au fost. Ca si tot ce va fi pe scena internationala, ca tip de ordine si relatii. Trebuie sa fim pregatiti pentru noile schimbari si provocari, sa le raspundem cu cele mai inteligente alternative, pe care deja incep sa le intrezaresc, pe esichierul politic national, sub forma unor noi partide.

  5. Probabil ca dezincriminarea insultei si calomniei ( fostele 205 , 206 , 207 vechiul cod penal) , acest dezmat , „frau liber” , la libertatea de exprimare sub orice limita acceptabila, nu a fost ceva bun. Efectul negativ in relatiile sociale , in clasa politica deja greu de gasit un cuvant care sa descrie joasa speta a limbajului, creste exponential de la o zi la alta. Libertatea de a spune ce vrei , ca fiind al doilea grad de libertate dupa libetatea de a gandi , a ramas neingradita. Pacat, oamenii isi mai ies din limbajul cordial , dar s-a ajuns mai rau decat la usa cortului. Argumentarea proriilor pareri ale individului a fost inlocuita cu „catalogare si indexare” , e mai simplus sa spui cuiva ca -i prost decat sa-i argumentezi opinia ta inversa .Dialogul nu mai contine intrebari si raspunsuri ci doar injrii .Problema e ca tonul l-a dat clasa politica degradata la golaveraj negativ .notele pentru politicienii de azi nu mai au loc intrte zero si 10 ci le pui minus in fata.

  6. Se știe că sintagma ,,ciuma roșie” a folosit-o Eminescu, care era conservator, când se referea la liberalii radicali. Se știe, de asemenea, că în conformitate cu legile cromaticii, galbenul glisează spre roșu, după cum se știe că neoliberalismul, creat în perioada interbelică a preluat multe idei ( mai ales cele legate de protecția socială și de rolul statului în politica fiscală, pe perioada crizelor economice) de la socialiști și social-democrați, dar nu știm că liberalii actuali din România crapă de ciudă că ei nu vor putea face niciodată să producă prosperitate în România, prin dezvoltare economică.De ce? Pentru că, pe de o parte, prioritatea lor principală este apucarea celui mai mare os, iar pe de altă parte, nu-i duce mintea, pentru că mintea lor este programată numai pentru obținerea de avantaje personale, Liberalismul este doctrina individului, nu a colectivității. Ei nu-și iubesc semenii; ei sunt plini de ură, de răzbunare și nu-i suportă pe cei mai inteligenți, deștepți și mai isteți ca ei! Acesta este adevărul. Îmi pare rău pentru o parte din intelectualitatea română, care nu poate vedea toate acestea. Statul român a investit degeaba bani în formarea ei, reușind să creeze, în parte, doar o pseudo intelectualitate
    Vreau să se înțeleagă că eu nu am nimic cu adepții doctrinei neoliberale sau liberale, ci cu cei care au ajuns la putere, care nu respectă doctrina pe care au adoptat-o și cred că ei pot face tot ce vor, manipulând un popor care în ultimii ani este din ce în ce mai puțin instruit și educat.

  7. Cu siguranta nu va face placere, sunteti un iubitor al limbajului civilizat, diplomatic, condescendent, fin ironic, insa va rog sa-mi permiteti sa continui in nota a hotararilor CNCD. Ciuma galben-portocalie a reusit sa rastoarne toate normele de respect si buna cuviinta, iar dureros este, ca tacit sau nu si cei din partidul de opozitie subscriu si incurajeaza asemenea conportamente si limbaj. Dl. Premier nu a inghitit cu placere iesirea recenta (neautorizata) a celor din Piata Victoriei, insa domnia sa a uitat cand topaia si vuvuzaia (neautorizat) tot pe acolo. In perioada celeilalte ciume, Dide zburda prin piata si se lega de gardul guvernului, acum imediat l-au retinut. „Institutiili” ar face bine sa fie apolitice si sa aplice legea indiferent de cine este la butoane. Nu vreau sa mai aduc in discutie si limbajul folosit de la cel mai inalt nivel de dl. 66,09% la fiecare „intalnire de la ora 5”.

  8. Cred că a început să le placă treaba aia care era pe placuta suedeză. În rest totul este un film prost cu Sică Mandolina in rolul principal

  9. CUM SA -SI CEARA SCUZE UN A,METIT NU-L VEDETI CUM VORBESTE DE PARCA DOARME PE EL…A INVATAT EL SOMERUL SA CEARA SCUZE CUIVA?  NU EL DECIT JIGNESTE FARA SA SE UITE LA EL CA UN SOMER ARE DITA,MAI VILOAIA  FARA SA FII LUCRAT UNDEVA PINA ACUM SI DOARME PE EL.CUVIMTUL POTRIVIT PT EL ESTE SILAAAAAAAAAAAAAAAA Pe joi, 21 mai 2020, 08:16:05 UTC, ADRIAN NĂSTASE a scris: #yiv5106798381 a:hover {color:red;}#yiv5106798381 a {text-decoration:none;color:#0088cc;}#yiv5106798381 a.yiv5106798381primaryactionlink:link, #yiv5106798381 a.yiv5106798381primaryactionlink:visited {background-color:#2585B2;color:#fff;}#yiv5106798381 a.yiv5106798381primaryactionlink:hover, #yiv5106798381 a.yiv5106798381primaryactionlink:active {background-color:#11729E !important;color:#fff !important;}#yiv5106798381 WordPress.com | Adrian Năstase posted: „Ieri, Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării  a adoptat 18 hotărâri. Mi-au atras atentia hotărarile 4, 7 si 14. Desi, merită să cititi Comunicatul CNCD in intregime. Are mult haz si multe contradictii intre hotărarile pr” | |

  10. Nu vad o problema cu „ciuma rosie” in sensul ca nu cred ca aceste cuvinte trebuie cumva interzise. Nu sunt vulgare, nu sunt injurii, dar au o tenta discriminatorie la adresa…culorilor!
    Nu stiu ce culoare are drapelul PNL, dar daca e albastru, de ce nu ii apelati cu „ciuma albastra”? Problema e ca cei cu singe albastru pot fi insultati. La fel daca folosesti sintagma „ciuma galbena”, se supara chinezii.
    Vad insa o problema cu celelate cuvinte insultatoare, ca „bozgor”, „cioara” si „XXXX PSD!”. Nu vad nimic insultator in cuvintul „tigan”. „Gypsy” e considerat insultator pentru ca ar confunda originea tiganilor, ca fiind din Egipt, cind ei vin din Punjab (India) (familiile Sinti si Roma). De ce e „tigan” insultator?
    Cred ca e o problema serioasa cu modul defectuous in care interesele tiganilor sunt promovate, si problemele lor rezolvate. Exista o miscare sustinuta care se plinge ca sunt discriminati, dar nici unul din acesti „activisti” ai cauzelor rrome nu arata cum sunt rezolvate problemele lor. Se pling, de exemplu ca doar 1.6% din fetele tiganci merg la scoala (vezi art de mai jos din 2017), dar autoarea nu spune de ce nu merg fetele tiganci la scoala, sau de ce nu merg tiganii adulti la munca, sau de ce criminalitatea tiganeasca e din ce in ce mai mare in UE si acum in Romania?
    Nu exista statistici, si aici e problema tarilor ai caroror cetateni sunt, inclusiv a Romaniei unde se pare ca sunt cei mai mult din Europa de Est. Au gasit teren fertil in Romania, in sensul ca romanilor in general nu prea le pasa ce se intimpla in jurul lor, incepind cu romanii de linga ei. Poate ar trebui ca romanilor sa inceapa sa le pese, si sa inceteze cu timpeniile cu „discriminarea”, in loca sa arate clar care sunt problemele cu rromii.
    Exista insa o discriminare de care nu vorbesc activistii pro-tigani si nici nationalistii romani, sau romanii in general: aceea ca rromii insulta poporul roman folosind sintagma „Romani”, sau „Rom” pentru ca induc la rindul lor ideea ca romanii ar veni ca si ei din Punjab. Daca ei se simt insultati cind li se spune „Gypsy/Gitano” pentru ca ar veni din Egipt, romanii de ce nu ar fi insultati din acelasi motiv, ca ar veni din alta parte decit Roma antica? Dar nici romanilor nu le pasa ca sunt confundati de multi ca fiind tigani, „romani”…Poate ne desteptam totusi din somnul cel de moarte?

    https://now.org/blog/the-g-word-isnt-for-you-how-gypsy-erases-romani-women/

    • În majoritatea filmelor străine în care apar secvențe cu țigani, aceștia vorbesc românește. Iar subtitrarea spune „în limba romany”.
      Cum rămâne cu originea și cu limba lor?

      În România, țiganii au ajuns să fie tratați că negrii din America. Nu ai voie să-i numești țigani (negri în America), nu ai voie să-i atingi verbal cu nicio vorbă fără să fii considerat (abuziv) că discriminezi.

      Mai nou, există o lege trecută tacit prin Parlament pentru pedepsirea aspră a discriminării romilor.

  11. Toti tradatorii de tara ar trebui sa fie bagati in puscarie si sa nu mai acceada in politica niciodata ! Aveti mare dreptate cu nazistul, asa este !

  12. Mi-am adus aminte ….
    IPS Pimen a fots un adevrat „print” al Bisericii .
    Nu stiu cum era cu partea cu credinta da daca memoria nu ma inseala era destul de bun ca ministru al economiei . Mai bun decat altii . Si-a gospodarit bine „gospodaria”…. si chiar daca banu e ochiul .. Altuia il facea si pe ala sa joace dupa.. tropare!

    Dar ca am zis print. Cand au fots niste inundatii Prea Sfintia Sa „s-a mobilizat” .. mai ceva decat prefectu si politcienii din Timis cand fu Marea Banatului!!!

    E .. si cam de asta zic ca parca as incerca cu un guvern de Prea Sfinti si Prea Inalti .. alesi dintre cei care dovedesc ca se pricep la ochiul .. Aluilat!
    (imi este frica ca ar revolutona stirile economice cu cestii de genu „Amenintat de criza mondiala guvernul de la Bucuresti a tinut o slujba de rugaciune . Dupa ce ieri au transmis sfintele hotarari azi ratingu Romaniei a crescut cu 14 % !Dupa Tededumul de azi Fitch crede ca Romania va fi cotata la AA+ !”)

  13. Sedinta de guvern de astazi 21 mai 2020 .
    Chestiunea urgenta atinsa de premierul Orban este Las Vegasul romanesc , ” Insula Belina ” : ” o , Belina ! Dupa ce s-a plimbat in mainile Teleormanului si a prietenilor de la PSD insula revine in administrarea statului ” .
    Va asteptati la alte urgente decat Belina ?
    O extrem de vaga referire la investitii in calea ferata ” intarirea retelei feroviare intre Constanta si granita de Vest ” ?! ?! – multumim domnule Orban , e un proiect in lucru de 6 ani intre Curtici – Simeria – Sighisoara – Brasov , cu finantare adusa de Corina Cretu , nimic nou sub soare .
    Daca ar fi fost la curent si la subiect ar fi atins proiectul marii investitii feroviare Arad – Timisoara – Caransebes , un adevarat nou proiect , lansarea licitatiei sau trimiterea documentatiei la Bruxelles dar nu pare sa cunoasca materia .
    Sa nu denigrez totul , au lansat proceduri de expropriere pentru autostrada de centura Nord , Corbeanca si Afumati ( candidaturi in evaluare , 10 firme pentru un contract , asteptati circ in tribunale cel putin 14 luni cu Legea Achizitiilor in curs ) si au semnat studiul de fezabilitate al drumului expres Braila – Tulcea , unde proiectantul are timp berechet , nu mai putin de 24 de luni pentru proiect …
    Inarmati-va cu rabdare .
    Eu tot astept OK-ul Comisiei Europene pentru finantarea celor 3 loturi de la capetele autostrazii Sibiu – Pitesti ( probleme chipurile de mediu ) care se lasa asteptata de cinci saptamani …

  14. Dragă D-nule Năstase,

    La inițiativa dvs. CNCD a luat naștere în 2002 când erați Premierul României. Dvs. ați numit atunci membrii consiliului și practic dvs. ați creat acest organism extraordinar în lupta cu discriminarea, xenofobia, antisemitismul, rasismul etc.

    Lăudabil și extrem de util acest proiect. Neoficial, PSD are o influență destul de mare în CNCD, decisivă aș putea spune. Faptul că Iohannis și Băsescu au fost sancționați, demonstrează că CNCD încă își face treaba.

    Partea cu „ciuma roșie” dacă era sancționată devenea interzisă definitiv în orice context; ceea ce e greșit vis-a-vis de libertatea de exprimare. Dvs puteți face o comparație publicistică și să spuneți (de exemplu) că Iohannis este precum cancerul: distruge și lucrurile bune. E doar o figură de stil, un fel de a spune și accentua o afirmație. Nu văd ceva greșit aici.

      • @Ovidiu LeCiel . Da, , nu este un argument exemplul utilizat . Comparatia pare putin plastica . Continutul exemplului este departe de a justifica fara echivoc sintagme grobiene atasate unui limbaj trivial. Ori , daca o sintagma a generat ceva grav in trecut , utilizarea ei perepetua incurajaza pe de-o parte raul , iar pe alta parte legitimeaza pe cel ce a generat raul sau il reabiliteaza chiar in „ochii” noilor generatii care se documenteaza din ce in ce mai putin in biblioteci si din ce in ce mai mult print titluri aruncate in media .

  15. trexsr
    Asocierea cuvântului ,, ciumă” (culoarea nu contează) cu un partid politic legal constituit, este un demers, nu numai necivilizat, ci profund nedemocratic și anticonstituțional. Există, trebuie să existe, limite ale limbajului în sfera publică a politicii.
    Chiar și băgat în corzi și amenințat cu destituirea, pe baza unor probe circumstanțiale și/sau de-a dreptul fabricate, Donald Trump nu și-a permis să denigreze și să delegitimeze în acești termeni Partidul Democrat, rivalul său ireconciliabil. Totuși, deși mint de îngheață apele (la temperatura glacială a războiului rece), politicienii americani respectă anumite principii și cutume interne, care asigură soliditate și conrinuitate pe termen lung a statului și democrației americane – cu bunele și relele ei (acestea din urmă tot mai multe, din păcate…).

    • Adevarat, si in Canada exista un cod nescris al comunicarii intre toti, inclusiv politicieni, unde politetea si toleranta sunt valori. Cum spunem noi „nu e frumos” sa utilizezi sintagma „ciuma rosie” in context politic, dar in Romania atmosfera politica e atit de inveninata ca nu te mai miri de nimic. Daca Presedintele tarii a instigat la ura intre romani pe motiv politic de atitea ori, de unde sa vina exemplul moral de leadership?
      Nu stiu cum e in SUA, dar in Canada rarisim auzi pe unul injurind sau insultind pe celalalt. Nu aud pe strada, in magazin, la TV cuvinte ca: „Stupid!”, „Idiot!” „F.U.”. Oamenii, in general, sunt mult mai calmi si civilizati, si respecta legile si conventiile sociale. Daca nu esti de acord cu ceva nu te apuci sa tipi ca nebunu pe strada. Oamenii isi zimbesc mult mai des unul altuia aici, si nu se urasc atit de intens ca in Romania. Nu stiu care e secretul…

  16. “Bella Ciao”, imn antiglobalist al natiunilor unite

    In timpul pandemiei au crescut atacurile cibernetice si mediatice la adresa crestinismului si islamului. Intentia ordonatorilor, fara sanse de reusita, pare sa fie abaterea atentiei publice, pe care au atras-o datorita unor indicii de vinovatie, inclusiv pentru situatii similare din trecut. Analize independente, sistematice si detaliate, au ajuns la concluzia ca globalistii au pe teritoriile natiunilor adevarate “state majore”, retele si infrastructuri pentru operatiuni ostile, de intimidare si control asupra politicii si populatiei. Aceasta arhitectura de influentare ostila, uneori si prin actiuni fizice disimulate, reuneste, cel mai probabil, ambasade si diaspore globaliste, care atrag si interlopi locali. Dintre actiunile propagandistice ostile la adresa celor doua mari religii monoteiste, exemplific cu doar doua cazuri, cate unul pentru fiecare din cele doua tinte. La inceputul lunii mai, nuclee ideologice anticreștine si antiortodoxe din România, de inspiratie socialist-ateista, una din multiplele fete ale globalismului, au schimbat pe Google Maps numele Catedralei Mântuirii Neamului cu titulatura de ”Catedrala Prostirii Neamului Românesc”. Scopul lor evident e de mortificare a moralei personale si publice, o cale aducatoare de desfranare a moravurilor, colcaiala anarhica si pieire a normalitatii si esentei umane. Celalalt caz a avut loc in urma cu cateva zile, in plin Ramadan. El a constat intr-un atac informatic asupra mai multor moschei din Turcia, prin care a difuzat, in sistemul de megafoane care anunţă chemarea la rugăciune, cantecul “Bella Ciao”, care a fost simbolul rezistentei antifasciste italiene in al doilea razboi mondial. Ca si in Romania, unde asupra crestinismului s-au revarsat de mai multe ori murdarii globaliste, mai multe situatii similare au fost si in Turcia, intre care difuzarea bandei sonore a unui film pornografic la megafoanele mai multor minarete. Totusi, de aceasta data, globalistii au avut cea mai proasta inspiratie simbolica, ca impotriva lumilor crestina si islamica sa se foloseasca atat de nepotrivit propagandistic de un simbol al rezistentei antifasciste. In mare orbire ideologica si rupere de noile realitati, care le sunt potrivnice si in crestere, globalistii le-au sugerat natiunilor posibilitatea de intoarcere a simbolului antifascist, transformandu-l in simbol al rezistentie antiglobaliste. Fara indoiala ca, avand in vedere izolarea mondiala fara precedent a globalismului, ca un cerc care se inchide treptat si aproape total, cat si uriasa si irezistibila forta de modelare de catre natiuni a istoriei viitoare, ca majoritate covarsitoare care de aceasta data are si cele mai puternice resurse de modelare de partea sa, natiunile pot impune cantecul “Bella Ciao” ca imn al Antiglobalismului. Ma astept ca el sa fie cantat in parlamentele natiunilor si la Natiunile Unite, dupa pandemie, probabil la urmatoarea sesiune a ONU: “Bella Ciao”, Globalism! https://www.agerpres.ro/zig-zag/2020/05/21/cantecul-bella-ciao-a-rasunat-in-mai-multe-moschei-din-turcia-dupa-un-atac-informatic–509747
    https://youtu.be/7EdUlZvmdtU

  17. A trecut putin timp de cind PSDul lui Dragnea alaturi de ALDE/Tariceanu se luptau cu balaurul din justitie, cu „sistemul”, si capetele balaurului de pe narile carora inca iesea fum: duduia careia e bine sa nu-i pomenesti numele ca sa nu discriminezi, „celulele de elita” ale DNA unde se facea un fel de inchizitie securistoida aplicindu-se retete bine stiute de pe vremea Securitatii si multe victime reale. Perioada sub doamna Dancila a fost una de tranzitie de la un PSD „agitat”, anti-sistem, spre un PSD „linistit”, chiar obedient, care nu mai umbla sa se ia in spada zi de zi cu „sistemul”. PSDul nou nu-l mai da jos pe Iohannis, desi Iohannis nu a incetat sa ii indese la lada de gunoi a istoriei, unde ii mai intilnim pe cei care sunt legati de miscarea germanilor din Romania, dar e mai bine sa nu le amintim numele. PSDul linistit nu se mai „lupta” sa apere drepturile romanilor, decit poate dand din gura cind unu cind altu, dar la volum redus si pe statii de radio pe care nu le asculta nimeni.

    Ca orice „sistem” al nostru is The Boss, si a biruit a cita oara: Dragnea „La puscarie!”, alianta PSD-ALDE distrusa, PSD diluat semnificativ cu niste sefi potoliti, fezandati europeneshte. Un PSD pe placul UE. Si gata, Shazam!, s-a revenit la puteri care sunt permanent in echilibru, care nu fac rau nimanui, si care se controleaza si ajusteaza automat, ca in Occident. Nu mai vedem demonstratii in strada, pentru ca PSDul e foarte multumit de calitatea inalta a actului guvernamental si al justitiei in Romania. Judecatorilor nu mai le e frica decit de COVID, DNA nici usturoi nu a mincat, conform noului Sef, care se declara jignit de Raportul Inspectiei Judiciare care arata ca in perioada 2014-2018 aprox 3000 judecatori, mai mult de juma, aveau dosarel la DNA, doar asa, de sanchi. Nimeni nu le vroia raul, si spune noul Sef, care ela fel ca vechiul Sef, ca aduce prejudicii de imagine DNA. Sa punem gunoiul sub pres mai bine, sa sclipeasca DNA. Vedeti declaratiile sale din linkul de mai jos.

    In fine, dezideratul Prezidentului s-a infaptuit pas cu pas. Azi avem „Romania Linistita”, unde se mai aud sporadic doar tipetele celor de la granitza, si urletele piradelor cind mascatii le salta mastodontii cu coltii de aur. Nici macar ungurii nu se mai rascoala ca Iohannis nu le da Ardealu’.

    Ce mai tare agent electoral insa este COVIDU. Ce demonstratii sa mai tii 2 m unu de altu? Citi ar mai umple Piata Victoriei si cite lampase ale drepturilor omului s-ar mai aprinde?

    Sa fiu Ciolacu as demasca COVIDU ca fiind un agent pro-PNL si as cere sa-l ia in Guvern. Nu sunt sigur ca dl. Orban mai are simtul umorului, ca de restul simturilor domniei sale nu ma pot eu pronunta…e trist in ultimul timp cind il vad la TV. Poate doar nostalgic dupa vremurile glorioase pe care le-a avut pina la pandemie.

    https://www.mediafax.ro/justitie/seful-dna-sustine-plangerea-impotriva-raportului-care-dezvaluia-miile-de-dosare-cu-magistrati-19165375

  18. PSD a devenit un partid inert, ținut în viață doar de gafele antologice comise de cei doi comici vestiți ai ecranului, Klaus Iohannis și Lucovid Orban.
    Partidul a ajuns la cel mai jos nivel din istorie, după ce a votat, aiuritor, reinvestirea guvernului Orban, la puțin după căderea aceluiași guvern prin moțiune de cenzură.
    Pesediștii ne spun că au făcut-o din spirit de responsabilitate, pentru ca țara să nu rămână fără un guvern. Serios, PSD-ule ? Dar acum avem guvern ? Care era relevanța ca această echipă de tot râsul să fi fost una interimară ? Comitetul Național Special pentru situații de urgență ar fi funcționat oricum.
    Înțeleg, cu un guvern interimar, PNL-ul ar fi furat mai puțin, iar democrația ar fi fost mai protejată în fața asaltului demolator al neamțului cu simpatii naziste.

Lasă un răspuns