Reincepe lupta cu „daunătorii”…

Ca in fiecare primăvară, incep să vină graurii. Ciresii din grădină sunt in pericol. Cum incep să se inrosească, stolurile de grauri reapar. Culoarea rosie atrage – se pare – dăunătorii.

Din acest motiv, in timp ce ascult, la ora 5, discursul televizat al „Dăunătorului national”, am inceput să pregătesc armele de apărare – cd-uri, legate cate două, pe care le voi atarna in copaci. La orice adiere de vant, ar trebui să sperie graurii.

Poate că unii, dintre cei care se mai ocupă cu politica, ar trebui să agate unele si in copacii de la Cotroceni…

38 de gânduri despre “Reincepe lupta cu „daunătorii”…

  1. Credeti ca l-ar speria pe afon? Cred ca mai degraba se sperie pasarile de el/poate ocupa un post de sperietoare de ciori cand expira mandatul – bineinteles la sparanghel.

  2. Poza poate fi intitulata „Ce nu face un Premier impotriva daunatorilor”. Graurii, domnule presedinte, pot fi si daunatori, iar cu multa, multa rabdare pot fi imblanziti. Din pacate ceilalti daunatori nu pot fi imblanziti, ci exterminati, asa cum vor ei sa faca cu adversarii politici. E bine ca „intalnirea de la ora 5” sa fie urmarita, se pot trage concluzii, insa invataminte nu. Dl. 66,09% este si va ramane ancorat intr-un discurs partinitor, amenintator, partizan, revansard si fara perspectiva, noroc cu „matusica” si „unchu’ „.

  3. A trecut spre cele veșnice IPS Pimen. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!
    Sunt curios să văd omagiul pe care i-l va aduce Prezidentul Băsescu!

    • Asa cum probabil ati sesizat, domnul Basescu a disparut odata cu popa. Nu ne-ar mira sa-l vedem cum revine in batalie calare pe vreun dragon, OZN…ceva..😁

  4. @Amalia + Zev
    Da – sunt susținător al lui Ponta! Am mai declarat că îmi place cuplul Ghiță-Ponta și cred că sunt singurii care chiar sunt porniți să facă ceva pentru țară. Ca nu-s pe înțelesul tuturor metodele lor este posibil dar se poate verifica cu alte situații din trecutul apropiat. Ce s-a întâmplat cu cele două Guverne PSD, sabotate de PSD ? Cel mai edificator exemplu este cazul Firea. Ponta și Firea, după ce AU FOST PORT DRAPELE ale PSD la alegerile din 2016, AU FOST BATJOCORIȚI DE dragnea !
    Invit pe toți cei ce nu cred că dragnea a venit în PSD su misiunea de a-l scoate din joc să explice CUM DE LA SITUAȚIA DE INVITAT LA FESTIVITĂȚILE DE INSTALARE A PREȘEDINTELUI U.S.A.(Șeful Partidului + viitorul Prim Ministru), PSD a fost trecut pe linie moartă și a fost invitat, chiar de două ori, iohannes ?!?
    @ZeV Nu vreau să cred că exprimarea referitoare la Ponta: „Nici măcar mândru că e român, nu l-am mai auzit spunând public…” te reprezintă.

  5. E … un soim, un erete acolo ar rezolva problema!!!

    Dar se pare covidu e mai naspa decat se crdea .. Cica la Manua a umplut un cimitir!

    Manaus, in Brazilia, pe fluziul Amazon, „capitala Infernului Verde”! Manaus 3 grade latitudine sudica .. adica in zona ecuatoriala !!!!

      • Domnilor, eu n-am probleme cu partidele. Îmi plac și îmi displac toate în aceeași măsură. De-aia aș intra și aș ieși în și din toate, fără teama de a fi etichetată drept infidelă, inconstantă, lipsită de principii.
        Eu cred ca suntem toți în aceeași barcă și nu avem decât câteva manevre la dispoziție pentru a rămâne pe linia de plutire, iar acele manevre trebuie făcute de orice partid aflat la guvernare.
        Cu chestia cu „analfabeții”, „alfabetizații”, „inculții” și „culții”…, sper ca v-ați lămurit. Nu există partid numai cu membri inculți, și partid numai cu membri culți.
        Rămâne deci problema oamenilor pricepuți în diverse domenii, indiferent de partid. În toate partidele, sunt și neinstruiți, și nesimțiți, și necinstiți, și lipsiți de inteligență, și ipocriți, și interesați…, dar și d-ăilalți.
        Iată de ce vreau un singur partid, partidul românilor.
        Nu vreau mai multe partide, dă-te jos ca să m-așez eu, jos! jos! sus! sus!, tabere în societate, eu țin cu ăla, tu ții cu ălalalt, ba pe-a mă-tii!…
        Și stânga, și dreapta au de aplicat aceleași câteva politici, unele de stânga, altele de dreapta, pentru crearea condițiilor propice afacerilor private, și pentru susținerea în viață a defavorizaților.

    • Si la ei tot asa, nu se mai moare de AIDS, cum se murea de obicei, nu se mai moare de denghi, de prea multe droguri, nu se mai impusca lumea prin favele, toti mor de Covid. Umbla vorba-n targ ca Bolso va fi tras de urechi pentru genocid. Omul, intuitiv, expert, rece(ca un militar)si cu talent in a copia modul operandi de la Lula(chiar daca nu recunoaste) a spus cu seninatatea si relaxarea celui care a fost la 1mm de moarte: Sunt Mesia dar nu pot face minuni.
      Dar mai bine sa ne intoarcem la modul nostru operandi(cel cu discuri, pe care domnul Nastase ni-l prezinta aici , si-i multumim) cu care, de ce sa nu recunoastem, s-ar putea sa salvam copacii, umilele noastre recolte pe care trebuie sa invatam sa le pretuim, sa le dramuim cu grija pentru ca viitorul se prevede a fi din ce in ce mai gri pentru multi dintre noi. Eu nu auzisem niciodata de aceasta metoda de a alunga daunatorii. O voi lua in serios.
      (Doar daca nu e un soi de ultimatum, o aluzie la vreo forma de santaj, cu vreo inregistrare compromitatoare la adresa ,,imparatiei,,😊)

      Domnule Nastase, semanati izbitor cu tatal meu. Nu prea-mi explic lucrurile astea.
      Deseori il vedeam mesterind cate ceva, cu aceeasi atentie si incruntare🤗
      Sanatate va doresc

  6. Ca tot s-a adus vorba de soimi. D-le Premier cu certitudine trebuie sa cunoasteti vreau seic … arab. Rugati-l sa va imprumute cativa soimi pana se parguiesc ciresele si scapati de corvoada cd-urilor.

  7. @Adrian Nastase, pe timpul noptii va recomand sa va faceti si un „dreamcatcher” care sa prinda visurile rele si sa le lase doar pe alea bune (de la indienii din America). E suficient cit va supara radiatiile de la Cotroceni zilnic 🙂

    https://youtu.be/Vmtkc7FOWLw

  8. IN COPACII DE LA COTROCENI POATE SA AGATE SI BALAURI CA HOTUL DE CASE NU-I PASA DA DIN MIINI SI FACE CU DEGETUL SPRE POPOR SPUNIND NUMAI TAMPENII CA EL SE CONSIDERA BALAURUL NOSTRU DAR GRESESTE ESTE DOAR UN FATARNIC NEPREGATITR PT FUNCTIE INSA ESTE PREGATIT FFF BINE SA FDURE CASE SI SA PACALEASCA PROCURORII.  UITATIVA CITE TAMPENII DEBITEAZA TARA ACUM ESTE IN COLAPS SI LA PUS PE ARGATUL 

  9. Am citit ca Basescu a fost amendat pentru o declaratie ce a facut-o despre romi. Am citit declaratia. Nu vad nimic de amendat, sunt total de acord ca ne fac de ris in strainatate si ca ne fac o imagine foarte proasta, noua celor care muncim cinstit si respectam legile tarilor in care traim. Am fost socat sa vad la Paris in centru, pe Champs Elisee cohorte de tiganci cu copii pe sub fuste cersind. Era si problema politiei franceze insa, ca nu ii arestau pentru trafic de minori. A masurat cineva criminalitatea romilor fata de restul in Romania si in tari UE?
    Corectitudinea politica o sa ne omoare daca nu punem ceva in loc. Dar UE are o alta problema pe care o ignora. A cita oare?
    Asociatiile de romi fac rau ca nu admit enorma provocare pe care cultura tiganilor migrationisti o aduc lumii civilizate. Ei inca traiesc in evul mediu. Ce programe au aceste asociatii pentru a resolva problemele lor si ce succes au cu aceste programe?

  10. Deja s-a schimbat şi vechea apostrofare :
    Nu se mai zice, ” ce mă eşti turc, nu pricepi „?!
    De când cu ăsta preşedinte şi toate acţiunile lui de pomină, se utilizează din ce în ce mai des :
    – Ce mă, eşti sas, nu-nţelegi ?!

    Ce-ar trebui să mai facă klaunul ăsta ca să fie pedepsit să nu mai facă săptămânal naveta Bucureşti-Carmen sit a şi retur , pe banii şi pe nervii noştri ?!
    Că văd că altfel n-are nici o fărâmă de bun simţ !
    .
    Ăsta chiar ne-a luat de proşti, sau chiar suntem, de nici atâta nu suntem în stare:
    să blocăm şi să amedăm toate mizeriile lui îndreptate împotriva poporului român, cu care el n-are nici în clin , nici în mânecă, ci doar poate prin alcoov !

    Prea s-au obişnuit alogenii să arate nici măcar dojenitor, ce de-a dreptul ameninţător şi dispreţuitor, cu degetul spre români !!
    Iată că după Iohanus, un altul,Cercel străin de România procedează la fel , iar Isărescu , Arafat,sau cel de la „Holocaust” se pare că se iau la întrecere postmortem cu alde Brucan sau Ana Puker !
    Până când ?!

    P.S.
    Mi-am adus aminte de un banc :
    Bulă îi zice lui taică-su să-i dea nişte bani…
    – Pînă când, întreabă ăla ?
    -Până când nu te iau la bătaie, îi zice Bulă !

  11. Râdeți dvs, dar cred că ar trebui să luăm foarte în serios starea de sănătatea mintală a Președintelui.
    Atenționați consilierii prezidențiali să ascundă vasele, peturile și flacoanele cu dezinfectant existente la palat, că nu se știe….. dacă a dat sute de milioane de dolari pe apa sâmbetei, doar pentru o șapcă, orice poate fi posibil.. .

  12. Cum ajung persoane fara nici o legitimitate sa decida soarta unor tari sau a unor provincii .
    Nu , nu e vorba de Hitler si Stalin .
    Valter Roman era un inginer roman de origine evreiasca oradeana , vorbitor de maghiara acasa ( nascut in 1911 ) .
    A trait pana in 1945 foarte putin in Romania ( studii universitare la Brno , misiuni kominterniste in Cehoslovacia , Franta si Spania , inginer sovietic in orasul rus Kalinin , dupa aceea radio Moscova in limba romana si incadrarea prizonierilor romani in URSS ) .
    Asta nu l-a impiedicat sa fie propulsat referent , impreuna cu Litvinov , asupra viitorului Ardealului de Nord in culisele sovietice in 1944 .
    Si Valter Roman ne lasa cu gura cascata – ” Transilvania trebuie sa fie stat independent , a existat in trecut ca formatiune statala diferita si este mai progresista decat restul Romaniei ” – Ardealul independent e raul cel mai mic al iredentistilor unguri , cand romanii se apropie …

  13. Pare că-i scris astăzi ?! E vina noastră !
    Cea mai superficială socoteală din lume ar dovedi, îndestul, că puterea productivă a naţiei româneşti n-a crescut, n-a putut să crească în raport cu groaza de cheltuieli pe care le-au impus formele de civilizaţie străină, introduse cu grămada în ţara noastră… Clasele productive au dat îndărăt; proprietarii mari şi ţăranii au sărăcit; industria de casă şi meşteşugurile s-au stins cu desăvârşire – iar clasele improductive, oamenii ce încurcă două buchi pe hârtie şi aspiră a deveni deputaţi şi miniştri, advocaţii, s-au înmulţit cu asupră de măsură, dau tonul, conduc opinia publică.

    Am admis legi străine în toată puterea cuvântului, care substituie, pretutindenea şi pururea, în locul noţiunilor naţie, ţară, român, noţiunea om, cetăţean al universului… Am creat o atmosferă publică pentru plante exotice, de care planta autohtonă moare… Azi avem cele mai înaintate instituţii liberale: control, suveranitatea poporului, consilii judeţene şi comunale. Stăm mai bine pentru aceasta? Nu, de zece ori mai rău, căci instituţiile noi nu se potriveau cu starea noastră de cultură, cu suma puterilor muncitoare de care dispunem, cu calitatea muncii noastre, încât trebuie să le sleim pe acestea pentru a întreţine aparatul costisitor al statului modern.

    Cestiunea economică la noi nu e numai o cestiune a mişcării bunurilor; ea e mai adâncă, e socială şi morală. Fără muncă şi fără capitalizarea ei, adică fără economie, nu există libertate. Celui care n-are nimic şi nu ştie să se apuce de nici un meşteşug dă-i toate libertăţile posibile, tot rob e, robul nevoilor lui, robul celui dintâi care ţine o bucată de pâine în mână. Nu există alt izvor de avuţie decât sau munca, fie actuală, fie capitalizată, sau sustragerea, furtul. Când vedem milionari făcând avere fără muncă şi fără capital nu mai e îndoială că ceea ce au ei a pierdut cineva.

    Mita e-n stare să pătrunză orişiunde în ţara aceasta, pentru mită capetele cele mai de sus ale administraţiei vând sângele şi averea unei generaţii… Oameni care au comis crime grave se plimbă pe strade, ocupă funcţiuni înalte, în loc de a-şi petrece viaţa la puşcărie… Funcţiunile publice sunt, adesea, în mâinile unor oameni stricaţi, loviţi de sentinţe judecătoreşti. Acei ce compun grosul acestei armate de flibustieri politici sunt bugetofagii, gheşeftarii de toată mâna, care, în schimbul foloaselor lor individuale, dau conducătorilor lor o supunere mai mult decât oarbă.

    Elemente economice nesănătoase, jucători la bursă şi întreprinzători şarlatani, se urcă, cu repejune, în clasele superioare ale societăţii omeneşti… Justiţia, subordonată politicii, a devenit o ficţiune. Spre exemplu: un om e implicat într-o mare afacere pe cât se poate de scandaloasă, care se denunţă. Acest om este menţinut în funcţie, dirijază însuşi cercetările făcute contra sa; partidul ţine morţiş a-l reabilita, alegându-l în Senat. Partidele, la noi, nu sunt partide de principii, ci de interese personale care calcă făgăduielile făcute naţiei în ajunul alegerilor şi trec, totuşi, drept reprezentanţi ai voinţei legale şi sincere a ţării… Cauza acestei organizări stricte e interesul bănesc, nu comunitatea de idei, organizare egală cu aceea a partidei ilustre Mafia şi Camorra, care miroase de departe a puşcărie.
    Vom avea de-acum înainte dominaţia banului internaţional, impusă de străini; libertatea de muncă şi tranzacţiuni; teoria de luptă pe picior în aparenţă egal, în realitate inegal. Şi, în această luptă învinge cel pentru care orice mijloc de câştig e bun. Urmare ei, capitalul, care ar trebui să fie şi să rămână ceea ce este prin natura lui, adică un rezultat al muncii şi, totodată, un instrument al ei, e, adesea, ca posesiune individuală, rezultatul unor uneltiri vinovate, a exploatării publicului prin întreprinderi hazardate şi fără trăinicie, a jocului de bursă, a minciunii.

    Peste tot credinţele vechi mor, un materialism brutal le ia locul, cultura secolului, mână-n mână cu sărăcia claselor lucrătoare, ameninţă toată clădirea măreaţă a civilizaţiei creştine. Shakespeare cedează în faţa bufoneriilor şi dramelor de incest şi adulteriu, cancanul alungă pe Beethoven, ideile mari asfinţesc, zeii mor.
    (Articol apărut în TIMPUL, la 9 ianuarie 1879, cu titlul “Credem că destul am vorbit…”)

    P.S.
    Mai nou, UE ne interzice ca să se scrie la raft pe produsele româmneşti ” fabricat/produs în România ” !!

    • @Radu Humor: „Mai nou, UE ne interzice ca să se scrie la raft pe produsele româmneşti ” fabricat/produs în România ”
      ======
      Tocmai doream să atrag și eu atenția asupra acestei mizerii din partea Bruxelles-ului și a lașității și slugarniciei din partea Bucureștiului care primește o nouă palmă fără să crâcnească.

      Tocmai mi se schimbă instalația de aer condiționat și pe toate componentele scrie „Proudly Made in USA”.
      La magazinele de alimente și de legume, produsele sunt marcate cu: ” din California, din Georgia … Dacă este cazul, „Produs din Chile”, etc.

      Personal aș fi dorit o luare de poziție a domnului Adrian Năstase, având în vedere că domnia sa are un cuvânt greu care a început să fie publicat și apreciat în media românească.

      • Mircea Popescu, am obosit sustinand acest tip de proiect. L-am lansat cand eram premier, l-am sustinut in perioadele urmatoare. Spre exemplu, inscriptionarea la raft – varianta inginerului Vlad, initiativa legislativa Gavrilescu/Constantinescu. Din pacate, nu suntem in stare sa ne aparam interesele la Bruxelles.

      • Domnule Adrian Năstase, dacă dumneavoastră ați obosit luptându-vă cu morile de vânt, atunci ce să mai spunem de tot românul care, pe zi ce trece, este tot mai frustrat din cauza poziției de inferioritate în care este pus de organismele UE de conivență cu administrațiile României de orice culoare politică.

        Dacă măsura interzicerii etichetării produselor românești este aplicabilă doar României, atunci este vorba de o discriminare evidentă pe care un guvern responsabil are obligația să o combată și să o respingă.

        Vorbind de CNCD, adică de un Minister al Adevărului care să pedepsească INDIVIDUL pentru modul în care gândește sau se exprimă, abia aici ne aflăm în fața unor încălcări flagrante ale dreptului omului. Adică o instituție a statului care pune pumnul în gura individului interzicând, sub diverse pretexte dreptul la liberă exprimare reprezintă o caracteristică a regimurilor dictatoriale.

        Probabil s-a dorit ca o asemenea instituție să contribuie la o armonizare a societății, la o dispariție a conflictelor generatoare de stări conflictuale și implicit a scindării societății.

        Dar, în acest caz, cum rămâne cu adevăratul război civil între partidele politice în care, într-un limbaj suburban, oameni politici își permit să îndemne populația la ură și acțiuni discriminatorii față de adversarii politici?

        Aici CNCD (sau cum s-o numi) nu mai intervine?

  14. Domnule Prim Ministru, dupa parerea dumneavoastra, un Presedinte de tara stie tot ce se intampla in tara pe care o conduce?

      • 😊
        Este foarte adevarat.

        Stiti ca nu l-a asta ma refeream, ci la lucruri mult mai importante, unele chiar foarte grave, destul de multe(intr-un spatiu atat de mic)

      • Ha, ha, dibaci/ca deobicei/raspuns pentru unu’ care nu e nici pe departe atat de pur/poate doar simplutz/ in curiozitatea sa. Se pare ca altii nu pot fi la fel de curiosi.
        p.s. asta e vreun sef de promotie la cooperativa servicii?

  15. Episcopul Pimen a murit ca un erou , expunandu-se pericolului la 90 de ani pentru a nu rupe contactul cu credinciosii pe care ii pastorea in zilele de Paste .

  16. Lucian Bode in rolul politaiului Pristanda ?
    ” La sfarsitul anului vom incepe lucrarile la 84 de noi kilometri de autostrada ” .
    84 de km in santier de unde ? – cu proiectarea terminata sunt , in cel mai bun caz , cei 50 de kilometri ai autostrazii de centura Sud . Nu avem nicaieri alt proiect in asteptare . Unde sunt ceilalti 34 de kilometri ? Pitesti – Curtea de Arges ? – de abia s-a semnat contractul , 8 luni cel putin este proiectarea .
    PS – trista si ingrijoratoare , lipsa de atentie acordata dupa 1989 transportului feroviar , sigur , rapid , nepoluant , confortabil ( in civilizatie ) .
    In afara de calea ferata modernizata Bucuresti – Constanta , terminata , si de sectorul Curtici – Arad – Simeria – Sighisoara – Brasov in lucru de 8 ani nu avem nici o linie ferata sigura si rapida .
    Si singurul proiect de viitor ( cu licitatia bineinteles , neinceputa ) este calea ferata Arad – Timisoara , poate prelungita , daca negociatorii romani sunt abili , pana la Caransebes .
    Regiuni populate dens ca Ardealul de Nord ( Satu Mare , Baia Mare ) sau nordul Moldovei ( Suceava ) sunt private de o legatura feroviara civilizata spre Bucuresti si litoral .
    Ca sa nu spun nimic de calea ferata spre Craiova de la Bucuresti , pare-se o catastrofa .

  17. Putem sa-l denigram pe Bode dar actualul ministru al Transporturilor are meritul de a fi continuat toate proiectele incepute si mult avansate de Grindeanu , Tudose , Dancila , fara a le sabota si ineca asa cum au facut colegii lui in 2005 – 2012 .
    Doua contracte semnate pentru calea ferata Sighisoara – Brasov , semnarea contractului autostrazii Pitesti – Curtea de Arges – primul in contestatii si procese de patru ani , al doilea de trei ani .
    Azi a fost semnata modernizarea DN Botosani – Targu Frumos , poarta Botosaniului spre exterior , 71 de km si 50 de milioane de euro – e ceva .
    Numai sa obtina finantare europeana – in mandatul lui Orban , de la Noua Comisie , am primit zero lei pentru noi proiecte in infrastructura de transport …

    • Va sugerez sa nu va puneti cu dl. ministru Bode, c-acu’ se pune pe adunat kilometri din fata primariilor, guvernului, a aleilor dintre blocuri si sa vedeti cum ii iese de o autostrada. Ar fi si culmea sa opreasca lucrarile incepute de alti premieri si minstri. Toate lucrarile sunt in „legea firii”, sunt imperios necesare, insa am un amendament in legatura cu DJ-ul acela care leaga Campina de Brasov, care se doreste a fi transformat in DN, alternativa la DN1 sau a unei autostrazi Comarnic-Brasov.

  18. Stop microbilor globalismului: Sub acoperirea de pastor, raspandea coronavirusul. Dezinfectarea umanitatii de ideologia rasismului leadershipului mondial, al sectei asa-zise alese, de stapani globali

    Indoctrinatii globalismului, care au mintile legate in trecutul primitivismului, pe care genealogic l-au adus in civilizatie, nu au niciun fel de scrupule pentru a-si promova ideologia “leadershipului mondial”, al unei secte rasiste biblice, autointitulate “alese”, care are drept scop final sa stapaneasca toate rasele si natiunile lumii, pe care o cred mai prejos. Persistenta istorica a sectei globaliste s-a datorat transmiterii genealogice a scopului sau utopic si a mijloacelor sale nelimitate, ambele definitii fiind total condamnabile, in noul stadiu, de inalta evolutie, al natiunilor si civilizatiei. Aceasta secta, supraordonata lumii, este redusa numeric, de ordinul milioanelor, comparativ cu populatia mondiala, de peste sapte miliarde. Ea este o secta parazita, care isi bazeaza existenta pe razboaie criminale si de jaf impotriva omenirii. Modelul dominatiei globaliste este al submultiplului impotriva multiplului, luat de la imperiul britanic, care cu o armata si o administratie de 350.000 de oameni a supus colonial India, cu o populatie de peste 350 de milioane.

    Dar ascensiunea mondiala a sectei globaliste are si explicatii mai soft. Ea se datoreaza utilizarii abile a vectorului discursului, verbului, manipularii, cat si a vectorilor de influenta si ascensiune pe care religii si natiuni i-au intruchipat, intr-o etapa sau alta a istoriei. Globalismul s-a folosit, de pilda, de forta de expansiune spirituala a credintelor crestina si islamica, pe care, cel putin periferic, le-a infiltrat liderologic si institutional. Despre aparitia islamului sunt surse care descriu ca vocea care i-a dictat Coranul lui Mahomed era evreiasca. Foarte probabil, potrivit interpretarilor, a unui evreu viclean, care printr-o metoda narcotica l-a adus pe profet in stare de transa si i-a dicatat scriptura islamica. Este si o explicatie a folosirii terorismului islamic in scopurile globalismului evreiesc, care isi obtine puterea si bogatia cu sangele si resursele islamicilor sclavizati. De la crestinism, globalistii au preluat abuziv, in afara unor mandate ecleziastice si bisericesti ale celor mai inalte instante ale religiilor catolica si ortodoxa, misiunea, falsa in fond si forma, a “evanghelizarii”. Dar asa cum regele Midas transforma in aur orice lucru pe care il atingea, globalistii altereaza, putrefiaza orice valoare, slujba sau institutie crestina. Un alt precedent privind folosirea de catre globalism a natiunilor, in sensul cresterii sale, a fost cel prin care a profitat de sacrificiile fostei URSS pentru ca SUA sa debarce militar in Europa de Vest si sa o ocupe pana in ziua de azi. De Ziua Victoriei, presedintele american Donald Trump sugera, cu o nemasurata aroganta, ca SUA ar fi fost victorioase de unele singure in Al Doilea Razboi Mondial, cel mai mare mit propagandistic al ultimei conflagratii. Dar “victoria” americana nu ar fi fost in niciun fel posibila fara contributia de razboi decisiva a sovieticilor, care intorsesera soarta razboiului, prin platirea unui exorbitant pret de sange, de peste 20 de milioane de morti. Globalismul s-a folosit pana de curand si de natiunea China, care, ca “fabrica a lumii”, i-a aprovizionat populatia si economia la preturi decente si fara concurenta. Acum, globalistul Trump, caruia nu-i mai place videocomunicarea, vrea (dar ce nu vrea el?!) un summit G7 pe persoana fizica, in SUA, pe care sa-l “conduca”, o tentativa de a se folosi de cele mai bogate natiuni pentru a-si relua obsoletele obiceiuri de circulatie de jungla, fara frontiere, chit ca transatlantismul liderilor G7 ar insemna risipa de bani, timp si riscuri pandemice (proaste exemple pentru popoarele lor). A venit timpul ca natiunile sa nu se mai lase folosite de catre globalism.

    Relativ la aceste practici ale globalismului, din care acesta creste si isi extrage forta, un act elocvent s-a intamplat, recent, in Myanmar/Birmania, fosta colonie britanica, careia globalistii ii tot dau ocol, doar-doar o vor aduce din nou sub stapanirea lor (cum, printre altele, se intampla si cu Hong Kong, fosta colonie britanica). Dupa esecul de a inconvoia terorist Myanmar/Bifrmania prin instigarea impotriva statalitatii sale a minoritatii musulmane rohingya, globalistii incerca sa se foloseasca de vectorul crestin al “evanghelizarii”, in care insa isi toarna continutul lor toxic pentru natiunea myanmara/birmaneza, tintind vasalizarea acesteia. Sub acoperirea de “pastor”, un globalist canadian raspandea coronavirusul in randurile discipolilor, pe care ii “asigura” că nu vor fi afectaţi de pandemie, organiza adunări religioase în Myanmar, la care participau zeci de credincioşi ai căror apropiaţi au fost contaminaţi cu covid-19. El a fost arestat, miercuri, sub acuzatia că a organizat slujbe publice, ignorând interdicţia de participare la adunări impusă de guvern pentru a limita propagarea covid-19. David Lah, de 43 de ani, născut în Myanmar, care a facut parte din diaspora globalista in aceasta tara, dar care apoi s-a mutat în Toronto, efectua un turneu în ţara natală, pentru a “predica” Evanghelia. O “vocatie” pe care si-o descoperise subit, foarte probabil la ordinul si cu misiunea din partea globalistilor, care precum cucii si-au depus multe oua in cuibul natiunii canadiene, pe care de asemenea o infesteaza si teritorializeaza din greu, cum le este pretutindeni obiceiul, dar aceasta este o alta problema. Iesit din carantina, falsul pastor s-a infectat pe sine, ceea ce nu este o problema pentru globalisti, despre care se crede ca au vaccinul inainte de a declansa pandemia, cat si multe zeci de credinciosi si de apropiati ai acestora. Sunt lesne de inteles consecintele dramatice pentru o tara in curs de dezvoltare ca natiunea myanmara/birmaneza ale escaladarii epidemiei coronavirus, dar si cat de profitabile ar fi pentru globalisti, care ar avea o noua piata pentru vaccinurile famatului miliardar american Bill Gates. Autorul globalist al import/exportului de coronavirus risca trei ani de inchisoare in Myanmar. Invatamantul si regula de fier pentru toate natiunile, care rezulta din acest caz, sunt clare si de netagaduit: Stop microbilor globalismului, oriunde s-ar afla si de oriunde ar veni! https://www.agerpres.ro/mondorama/2020/05/20/myanmar-un-pastor-canadian-acuzat-ca-favoriza-raspandirea-coronavirusului-a-fost-arestat–509122

Lasă un răspuns