Marius Ghilezan – Despre cumetria politică in vremea coronavirusului

Exploziv / Caracatiţa ministrului GRINDĂ: manichiuriste, norocei, berbeci, amante, angajaţi la stat

MARIUS GHILEZAN INVESTIGAȚII ACTUALITATE INVESTIGATII POLITIC PRINCIPAL

 

Ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, poreclit “GRINDĂ”, după ce a declarat că i s-a mărit casa cu un etaj în plus din cauza nevestei care a vrut tavanul mai sus, e de departe campionul cumetriei politice.

La adăpostul Ordonanţei Militare, civilul GRINDĂ şi-a pus rudele în posturi cheie, a căpuşat mai multe ministere, a urcat pe posturi cheie personaje fără pregătire, amantele şi le-a pus la adăpostul statului, iar două manichiuriste au fost aduse secretare la minister.

Rudele si activiștii de partid numiți de Ion Ştefan în funcții publice, în ordinea “numerelor de pe tricou,” clasamentul fiind întocmit de presa locală:

1.    Dorina Ștefan – soția verișorului deputatului liberal Ion Ștefan, cunoscut drept ministrul „Grindă”, va conduce Centrul județean Vrancea al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

2. Nicolae Ștefan – verișorul deputatului „Grindă”, este consilier la Direcția Antigrindină, fiind unul dintre numele vehiculate la nivelul județului pentru a-l înlocui pe Ion Marin, directorul Centrului de comandă al Unității de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 2.

3. Ionuț Lăţcan – verișorul soției lui Ion Ştefan este propus pentru șefia Electrica.

4. Florin Jan Vasilache  – finul lui Ion Stefan – consilier al ministrului Agriculturii

5.  Sergiu-Marian Bordea-Ștefan – soțul nepoatei lui Ion Ştefan – Fără niciun fel de concurs, el a fost numit șef al Finanțelor de la Galați, iar a doua zi de la această numire a fost promovat, tot fără concurs, director general adjunct la Fisc pentru regiunea sud-est a țării.

6.  Sorin Mihăilescu – cumătrul lui Ion Stefan – a fost numit, miercuri, director general al Regionalei de Căi Ferate Galați7. Gheorghiță Berbece – chelner si consilier personal al lui Ion Stefan, activist PNL Vrancea, – numit Prefect de Vrancea.

7. Iulian Berbece – fiul prefectului Berbece, ajuns din şef de sală, reprezentantul guvernului în Vrancea, a urcat ierarhic din ajutor de șef de post la Vulturu pe funcția de consilier al secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Pompiliu Norocel Stroe.

8. Elena Codruța Mihalache – verișoara prefectului Berbece – stomatolog la Păunești, numită la conducerea Spitalului Județean.

9. Ana Maria Dumitriu – consilier local PNL si consiliera personala a lui Ion Stefan, a „donat” 1,4 milioane de lei la alegerile europarlamentare către PNL. A fost numită în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Vrancea.

27 de gânduri despre “Marius Ghilezan – Despre cumetria politică in vremea coronavirusului

  1. Cu tot respectul dar trebuie să recunoastem că la capitolul ăsta de promovat nulități au depășit PSD-ul, părerea mea e ca ar trebui desființate amândouă,de fapt este unul singur dar are două filiale

    • Cine spune asta ? Un reprezentant de seamă ( cu pălărie) al filialei Diaspora a orașului Țăndărei ?

  2. DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , CUMETRIA POLITICA , A EXZISTAT SI CU MULT TIMP IN URMA , DAR DIFERENTELE SUNT IMENSE INTRE ACESTE TIMPURI , TIPURILE SCURSE, SI TIMPUL ACTOAL.

    IN ACELE TIMPURI SCURSE, (INDIFERENT DE PERIOADE…) POLITICA ROMANA, EREA REPREZENTATA DE OAMENI CAPABILI , SCOPUL GANDIRII ,EREA ACELA DE A – SI APARA INTERESELE NATIUNII CE O REPREZENTA.

    CUNOASTETI MAI BINE CA TOTI DINTRE NOI… INTERESUL POLITIC, PE CARE LA AVUT, UNUL DINTRE GENIILE POLITICII ROMANESTI, REFERINDU- MA LA NICOLAE TITULESCU, UN POLITICIAN AUTENTIC CE NU SI -A TRADAT NATIUNEA SI DEMNITATEA SA DE, OM SI ROMAN!

    DACA EREAU, IMPLEMENTATE, SUSTINUITE, ANUMITE CUNOSTIINTE, RUDE IN SISTEMUL POLITIC , ACESTE PERSOANE EREU CAPABILE , COMPETENTE PENTRU FUNCTIILE RESPECTIVE, IN PREZENT AVEM PARTE IN PRIMUL RAND DE UN SISTEM POLITIC ROMAMESC, COMPLECT FALS , DAUNATOR NATIUNII ROMANE, O NATIUNE CE ,DATORITA ACESTUI SISTEM, CREONAT DE NISTE INCOPETENTI, CE NE „REPREZINTA” LA ORA ACTOALA, A DEVENIT VIZOAL VORBIND, CONFUZA IN PROPIA EI GANDIRE.

    IN AL DOILEA RAND, CUMETRIA POLITICA … IN CARE ,NISTE PARAZITI AI SOCIETSTII ROMANESTI ,SUNT INTRODUSI , DETINAND FUNCTII SUPERIOARE , FATA DE CULTURA SI STUDIILE NESEMNIFICATIVE CE LE – AU ACUMULAT, ESTE INCORECT, TINAND CONT DE VALORILE UMANE, CE SUT UMBRITE INTENTIONAT!…

    ACEAST HAOS ACTOAL, ORI VA REGENERA, GANDIREA POPORULUI ROMAN , ORI ,IN MAJORITATE, ROMANII IS- I MERITA SOARTA!

    PS. POPORUL ROMAN SI NU NUMAI, A DEVENIT DE MOMENT…UN EXPERIMENT PENTRU VIITOR ! ( DOMNULE ADRIAN NASTASE , DACA DORITI , SA NE RASPUNDETI LA O INTREBARE , STIIND CA SUNTETI CAPABIL , COMPETENT, DATORITA CULTURII SI FUNCTIILOR INPORTANTE …CE ,LE – ATI DETINUT, REFERITOR LA TERMOSCANAREA ( ABUZIVA, ZIC EU…) PE CARE PASNICII MOLURILOR SI NU NUMAI O EFECTUEAZA ,ASUPRA ROMANILOR: ESTE CONSTITUTIONALA SAU NU?…(S- A CREAT IN RADUL POPULATIEI OPINII, PRO SI CONTRA! )

    PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , ROMANUL, POLITICIANUL AUTENTIC!

  3. CE NEMERNICI SI-AU PUS RUDELE SI AMANTELE IN FUNCTII SI TOT EI VORBESC DE GREUA MOSTENIRE.  SI ATUNCI DE CE NA MIRAM CA.GUVERNUL LUI MANDOLINA SOMERUL MERGE ASA DE PROST PT CA AU ADUS OAMENI FFF SLABI PREGATITI,  . SA PLECE CA NI SA FACUT SCARBA  CE FAC NICI MACAR NU II AJUTA FIGURA SARACUTII O LIOTA DE PROSTANACI.  UITATIVA LA ORBETE CUM VORBESTE PARCA ESTE DROGAT SARACUTUL.  PLECATIIIIIIIIIIIIII

  4. Adrian Năstase
    Percep dezamăgirea dvs reflectată în comentariul de mai sus.
    Și eu aș fi fost dezamăgit dacă aș fi sperat că noua echipă de la palatul Victoria va fi altfel decât precedentele…

  5. După tot felul de aroganțe și acuze trumpiste ( în traducere liberă: necredibile și rizibile_nota mea), a urmat enormitatea conform căreia spioni chinezi ar încerca să fure marile secrete ale laboratoarelor biologice americane. Mă și mir că America nu are încă antidotul, cu atâția premianți Nobel pe metru pătrat.
    Nu înțelegeam de ce se tem liderii guvernului SUA, de parcă ar fi anticipat evenimente viitoare nu neapărat favorabile.
    După știrea pe care o citez mai jos, cel puțin eu, m-am lămurit.
    Iată informația:
    ,,OMS: 8 vaccinuri anti-COVID 19 sunt în etapa de testare pe oameni.
    Sunt 8 proiecte de vaccinuri anti-COVID 19 care sunt în faza 1 şi 2 de testare, potrivit unui document al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii obţinut de MEDIAFAX.

    Care sunt companiile în cursa finală pentru vaccin?

    CanSino Biological Inc./Beijing Institute of Biotechnology Faza 1 şi 2 de testare

    Moderna/NIAID Faza 1 şi 2 de testare

    Wuhan Institute of Biological Products/Sinopharm Faza 1 şi 2 de testare

    Beijing Institute of Biological Products/Sinopharm Faza 1 şi 2 de testare

    Sinovac Faza 1 şi 2 de testare

    University of Oxford Faza 1 şi 2 de testare

    BioNTech/Fosun Pharma/Pfizer Faza 1 şi 2 de testare

    Inovio Pharmaceuticals Faza 1 de testare

    Din 8 companii care sunt aproape de un vaccin, patru sunt din China”.

  6. Dictatura supunerii oarbe fata de un lider civil: Casa Albă exaltă “dreptul” lui Donald Trump de a destitui functionari loiali natiunii, dar care nu-i sunt lui “loiali”

    Casa Alba exhala in lume un miros greu de dictatura a unui lider civil. Aceasta atmosfera de la varful leadershipului american, insuportabila intern si extern, s-a instalat o data cu intronarea lui Donald Trump ca presedinte al SUA. Globalismul si-a pus un lider suprem care are toate atributele de putere personala ale unui fost lider comunist est-european. Vor avea, oare, acelasi rezultat?!

    Nimic institutional nu functioneaza liber, in interesul poporului american. Nici parlament, nici guvern, nici justitie, nici economie. Nimic. Totul poarta amprenta unilateralismului lui Donald Trump. Nimeni nu i-a putut opri deciziile autocrate, bune doar pentru clanul sau parazit si ticalosit, dar rele pentru majoritatea covarsitoare, care ii duce in spate pe toti. Cine a incercat, ori a fost dat afara din serviciu, ori a ajuns la inchisoare. Partea extrem de proasta, ca si in comunism, este ca globalismul trumpist duce SUA intr-o directie gresita. Toti sunt spectatori neputinciosi. Politia secreta globalista e omniprezenta, intr-un scenariu politic cu aparente de democratie. Dar in istorie, solutia la problema antagonismului dintre o realitate social-politica sufocanta si aparenta sa democratica, creata prin manipulare si cosmetizare, a fost explozia sociala sau implozia sistemica. Solutii la regimurile monarhice autocrate au fost parlamentul si prezidentiatul, ca institutii eligibile. La iudeo-comunism, raspunsuri au fost revolutiile est-europene. Nu se intrevede, inca, reactia social-politica la globalismul SUA.

    Directiva recenta a clicii lui Donald Trump ca functionarii superiori sa i se supuna acestuia in mod absolut, adica necritic si orbeste, cand loialitatea reala si primordiala este fata de natiune, nu fata de o persoana, lectie de neuitat de catre europeni, deopotriva de estici si vestici (v. dictaturile nazista si comunista), dar inca neinvatata de americani, starneste o furtuna de contrareactii legitime pe scena americana. Cum?! Ciracii lui Trump cer “loialitate” absoluta fata de persoana civila a acestuia, intr-o America cu democratie si guvern civil?! Cand subordonarea totala este ceruta de regimurile militare sau cele civile dictatoriale?! Anturajul lui Donald Trump a pledat, duminica, ca Donald Trump are toată “autoritatea” pentru a demite funcţionari “neloiali” presedintelui, trecand peste situatii cand acestia sunt patrioti si loiali natiunii. Iata cateva mostre din gandirea unilateralistilor lui Donald Trump, care pun in paranteza democratia functionala, caracterizata prin opinii critice si propuneri constructive, ale caror meniri sunt de a evita greseli grave ale unui om, care poate duce un popor in prapastie. “Există mulţi birocraţi care se cred preşedinţi în locul lui Donald Trump”, a declarat consilierul economic al Casei Albe, Peter Navarro. “Nu deplâng plecarea lor (a celor demisi, n.m.), va exista întotdeauna cineva mai bun pentru a-i înlocui, mai loiali poate nu faţă de preşedinte, ci faţă de programul Trump”, a mai spus Navarro, fara sa ia in consideratie ca opozitia la “programul Trump” ( al unui singur om? din nou acelasi viciu!) s-ar putea datora loialitatii fata de natiune. “Până la urmă toţi sunt în serviciul preşedintelui şi el are autoritatea de a-i recruta şi de a-i destitui”, a sustinut si senatorul republican Ron Johnson. Ciudata opinie de legislator, care nu a aflat ca americanii sunt in serviciul natiunii, nu al unui om, care poate fi un dictator! Dezideratul democratic american trebuie din nou relevat, si ori de cate ori sunt derapaje sau tentatii unipersonale. SUA nu trebuie sa fie un stat-garnizoana sau un stat-personal, ci o democratie, un pluralism care prin definitie exclude orice individualism politic, in mod cert vedetismul, care poate duce de rapa societatea, dupa negrul exemplu al lui Hitler.

  7. Domnul Orban promite astazi in Camera Deputatilor ” investitii uriase in infrastructura ” .
    Nu o spune , dar sunt atat de uriase pe cat le-a lansat la indemnul lui Dragnea in 2017 guvernul Grindeanu , nimic mai mult :
    1 ) doua contracte semnate pentru doua loturi din autostrada Sibiu – Pitesti – 43 de kilometri
    2 ) doua contracte semnate pentru doua loturi din drumul expres Craiova – Pitesti – 57 de kilometri
    3 ) podul Braila
    4 ) trei contracte semnate pentru autostrada de centura Sud – 50 de kilometri
    5 ) calea ferata Gara de Nord – Otopeni
    6 ) doua contracte din trei posibile pentru calea ferata Sighisoara – Brasov
    Si , de interes regional :
    7 ) varianta ocolitoare a Bacaului
    8 ) varianta Timisoara Sud
    9 ) centura Radauti
    10 ) centura Barlad
    Tot ce am enumerat mai sus sunt proiecte ale guvernelor Grindeanu – Tudose .
    Apropo , trist , dar in infrastructura feroviara nu avem nici un nou proiect adevarat , in afara de calea ferata de modernizat Arad – Timisoara – Caransebes , de modernizarea a 40 de gari si de podul de la calea ferata Bucuresti – Giurgiu .
    Proiectele modernizarii caii ferate Bucuresti – Giurgiu si Oradea – Cluj sunt studii de fezabilitate …pana si Brasov – Predeal ( calea ferata ) este studiu de fezabilitate …

    • Căutați pe YouTube clipurile care prezintă felul chinezesc de a construi linii feroviare de mare viteză (inclusiv numeroase și imense viaducte impuse de relieful variabil și accidentat al Chinei).
      Înțeleg, nu e corect politic față de puzderia de consultanți plătiți cu bani grei, atât de statul român, cât și de Uniunea Europeană.
      Poate ați auzit de o anume doamnă cunoscută sub numele (și prenumele) Clotilde Armand ?

    • Ooo da, la studii de fezabilitate stam bine, iar dupa ce expira le reluam. Tot asa au procedat si chinezii cand au conceput si finalizat linia c. f. de mare viteza Beijing-Shanghai care masoara numai 1300 de km. Noroc ca s-a amanat campionatul european de fotbal ca linia cf Gara de Nord – Otopeni, nu stiu daca lucrarile erau finalizate. Interesant, de linia de metrou Drumul Taberei nu se spune nimic, poate in viitorul cincinal.

  8. Noi narative propagandistice impotriva Chinei si OMS: Preşedintele american Donald Trump a acuzat abuziv din nou, luni, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). El si-a reiterat criticile privind pretinsa gestionare proasta de catre aceasta a crizei coronavirus, intr-o incercare, fara sorti de izbanda, de a disculpa Casa Alba de intarzieri si chiar sabotari ale carantinarii si distantarii sociale, care sunt atribute esentiale ale suveranitatii statalitatii. “Nu sunt mulţumit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii”, a declarat Trump la Casa Albă. „Sunt o marionetă a Chinei”, a blamat el. Întrebat despre soarta contribuţiei americane la OMS, după ce la jumătatea lunii aprilie a anunţat suspendarea acesteia, liderul administraţiei SUA a raspuns evaziv. “Vom lua o decizie în curând”, s-a eschivat el. In aceeasi detestabila linie propagandistica s-au inscris si alte declaratii tendentioase ale unor oficiali guvernamentali. “Eşecul” Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în gestionarea pandemiei de covid-19 a costat “numeroase vieţi”, a afirmat luni secretarul american pentru sănătate, Alex Azar, în prima zi a reuniunii anuale a organizaţiei, tot ca o tentativa aiuritoare de a masca raspunderea exclusiva a guvernului american pentru cele peste 90.000 de decese şi 1,5 milioane de cazuri înregistrate în SUA. Spre cinstea si onoarea ei, Organizatia Mondiala a Sanatatii a ramas loiala natiunilor, asa cum misiunea de a fi in slujba lor ii este definita de apartenenta ei la Organizatia Natiunilor Unite (ONU). Spre marea lor disperare, globalistii nu au reusit sa integreze OMS in aparatul evreiesc al Casei Albe de propaganda antichineza, dupa cum au mizat, prin amenintari, acuzatii si suspendarea finantarii acestei structuri din componenta ONU. Toate ong-urile globaliste din reteaua mondiala de propaganda a SUA, care le si subventioneaza, sunt niste cutii de rezonanta sparte, dezacordate, fara audienta si fara credibilitate.

  9. Cel mai „tare” membru al guvernului Orban acest ministru „grinda”, caruia nu-i retinusem numele real. E o practica de cand lumea. Pe vremuri se practica acest „sport”, astazi devenit national, cu diferenta ca daca noul venit nu confirma era pus in randul doi, trei, sa nu incurce si sa nu supere pe cutarescu care-l adusese, promovase. Acum e mult mai periculos, daca promovatul este un incapabil ceilalti care sunt profesionisti trebuie sa se supuna elucubratiilor acestuia.

  10. @ serbanfl
    Întrebați cum a ajuns Dragnea, care era membru PD, candidat PSD la președinția consiliului județean?
    Ei, na! Vă mirați parcă ar fi singurul care a trecut dintr-un partid într-altul, parcă n-ar fi zeci de PNL-iști foști PSD-iști/PP-DD-iști/Mișcăriști Popular-iști…, zeci de PSD-iști foști PMP-iști/PNL-iști/PNȚ-CD-iști, zeci de…zeci de.
    Și eu am fost PNL-istă (nimeni nu-i perfect) și mă bătea gândul să trec la PSD (nimeni nu- perfect, doar unii sunt aproape perfecți), dar era organizația prea departe de casa mea…

    • Adevărul e că unii încă sunt fascinați de charisma domnului Victor Ponta.
      Și eu am fost atras de curajul acestui tânăr. MAI ALES când susținea, în mod corect, să cooperăm cu China pentru reactorul 3 și 4 de la Cernavodă, sau pentru parteneriate public-private în vederea dezvoltării infrastructurii rutiere și feroviare.
      O, tempora….. omușorul s-a speriat de Băsescu, SRI, DNA și Ambadador și s-a repliat instant…
      Nici măcar mândru că e român, nu l-am mai auzit spunând public…
      Acum o bate în cap cu Orban, după ce a dărâmat, tot el (Ponta n.m.), guvernul doamnei Dancila…
      Succesuri, Victore…

    • Da – nimeni nu-i perfect !
      Întrebarea, mai exact rememorat, a fost cum după ce a fost PREFECT al PD a trecut ca simplu membru al PSD și apoi a ajuns pe lista de candidați. Sigur că au fost și vor mai fi cazuri de schimbare de macaz în politica românească, dar nu am știință de o altă situație cu ascensiune atât de rapidă într-un partid rival.
      De fapt ideea este că a fost ajutat să ajungă în PSD ca să faciliteze distrugerea acestuia, adică să nu ia poziție de apărare a membrilor vechi ce au demonstrat că pot face ceva pentru țară!
      Observ că vă înrolați în grupul ce pregătește revenirea în forță a lui dragnea, pentru a asigura reformarea PSD. Sincer, nu cred că va fi eliberat până de depun listele pentru alegerile locale ! Este nevoie ca o anume doamnă să candideze tot pe listele PSD, căci NU are contracandidat și va câștiga iarăși. Cum după ce a ajuns pe funcție NU poate trece la alt partid, distinsa doamnă, cu funcție importantă în PSD, va fi obligată să suțină candidații de pe lista PSD pentru parlamentare, așa cum s-a întîmplat și în precedentul an de alegeri locale și parlamentare.
      Sincer – nu înțeleg cum de reveniți să mă abordați pentru pe motiv de dragnea.
      Bănuiesc că doriți să atrageți atenția asupra sa, că nu pot să cred că mizați pe schimbarea concepției mele!

  11. @ serbanfl
    Am uitat, mai aveam la un colț: PD, după cum știți, a fost aripa Roman din FSN, ce naiba! În 1992, când s-a înființat, mulți FSN-iști au trecut alături de Roman.
    Dragnea a intrat în PD în 1994, iar în 2001 a trecut la PSD. Uite-așa a vrut el! Ce mare brânză?! Aceeași familie politică.

  12. Ion Ștefan ăsta e o catastrofă. Am ascultat câteva interviuri cu el la diverse posturi TV, din care mi-am dat seama că insul e lipsit de inteligență și de carte.
    Ăsta, Bode ăla de la Transporturi și alții ca ei sunt intelectualii PNL-ului?
    Păi, PNL-eaua se lăuda că are numai oameni unu și unu. Unde sunt? Ăștia sunt?
    Dă-o naibii de treabă! Ăștia râdeau de Veorica, soro?
    Mai mare rușinea!

  13. Parcă e singurul leberal care și-a pus rubedeniile și pretenarii în funcții bune!
    Câți ca el?! Io-te cine tuna și fulgera că PSD-iștii și-au numit rude în funcții! Lupii moraliști.
    Doar că tîmpitul ăsta a zis că dă afară toți salariații ministerului și că organizează el concursuri corecte. Asta după care lege? Cum să concediezi un salariat care ocupă un post în urma unui concurs, fiindcă crezi tu că acel concurs nu a fost corect? Cum demonstrezi că nu a fost? Există lucrări scrise, interviuri filmate, contestații judecate…
    Idiotul ăsta nu lucrează după legi? Lucrează după cum i se năzare lui?
    El susține că ministerul e politizat 100%, adică toți salariații sunt PSD-iști. PSD-iști membri de partid? Simpatizanți PSD?
    E posibil ca unii să fie membrii unui partid (PSD, PNL, USR, PMP…), dar legea nu interzice. Doar să nu fie cadre de conducere într-un partid.
    Au fost ei angajați ilegal, fără concurs? Refuz să cred că șefii din minister au angajat oameni încălcând legea și riscându-și situația lor.
    Unii salariați sunt acolo de 10 guverne de diverse culori, că doar n-au fost angajați toți în guvernarea PSD.
    Grindă e absolut idiot.

Lasă un răspuns