Presedintele – actor

Faceti un exercitiu si urmăriti-l pe Johannis, la televizor, cu sonorul inchis. Veti observa o nouă gestică a mainilor. Dacă la inceputul epidemiei gesticula cu mainile deschise, pentru a sugera unitate si solidaritate, in ultimul timp foloseste sublinieri, nu doar cu pauze de discurs, ci si utilizand, tot mai des, degetul arătător.

Specialistii in comunicare stiu semnificatia…

IMG_1269

 

44 de gânduri despre “Presedintele – actor

  1. Cine stie, cunoaste.
    Dar, iertati-mi curiozitatea, nu ati facut, cumva, actorie laolalta?

    • Cat esti de spiritual !
      Lui Iohannis ii pui aceeasi intrebare pe pagina lui ?
      Bineinteles ca nu .
      Nastase te-a scos in lume suprimandu-ti vizele in 2002 ( iti amintesti ca bulgarilor le-au fost suprimate in 2000 ? ) , te-a facut pe tine , asa cum esti , cetatean european si membru NATO , ti-a scos tara din escrocheria suedeza , i-a adus pe Carrefour si Saint Gobain in tara ta cu investitii de miliarde de lei , le-a dat copiilor saraci de mancare la scoala , ti-a facut 100 de kilometri de autostrada spre Mare cu 6 luni mai devreme decat prevazut si cand nu aveam bani decat din bugetul national …si tu vii cu ” actoria ” , tu , un … ?

  2. Ma intriga si ingrijoreaza contactele guvernului Orban cu ” o institutie financiara europeana ” pentru un numit ” imprumut punte ” destinat finantarii loturilor 1 , 4 si 5 din autostrada Sibiu – Pitesti , cand aceste infrastructuri au , dupa acelasi guvern , finantarea europeana aproape asigurata .
    Bode spune ca imprumutul va degreva bugetul Statului pe perioada lucrarilor ceea ce este inexact .
    Daca Bruxelles acorda finantarea pe masura ce ROMANIA prezinta facturi de lucrari acestea sunt rambursate de finantarea europeana nerambursabila .
    Cum sa te imprumuti cand ai finantarea deja ?
    Este un non sens fara limite .
    Cu atat mai mult cu cat nu avem cheltuieli inspaimantatoare in momentul de fata si nici nu vom avea in 2020 – 2021 pentru aceasta investitie – se lucreaza de o luna doar la lotul 1 de la Sibiu , cel mai usor , 13 km , la decopertari si fundatii pentru poduri de traversare , cam 2 % din efort , se va ajunge in octombrie la 12 – 15 % – sumele nu sunt gigantice , poate 20 – 50 de milioane de lei in 2020 .
    Pe Pitesti – Curtea de Arges cu ajutorul lui Dumnezeu in cel mai fericit caz lucrarile vor incepe in mai – iunie 2021 cu decopertari si fundatii .
    Ce rost are acest imprumut , ca eu nu inteleg .
    Comisioane si costuri inutile , banca in cauza va face o afacere frumusica ” imprumuta ” 900 milioane de euro Romaniei pentru o lucrare deja finantata din alte surse – deci banii europeni vor stinge imprumutul sau ce ?
    Nu inteleg nimic din logica lor .
    Nu mai bine se imprumutau cu aceasta suma pentru proiecte care nu au finantare europeana , autostrada Brasov – Ploiesti sau modernizarea caii ferate Bucuresti – Buzau sau a caii ferate Iasi – Pascani ?

    • Deeuta dvs provine din faptul că luați prea în serios promisiunile privind așa-zisa finanțare europeană.
      Ați văzut vreodată curse de ogari ?
      Cineva trage iepurele- momeală cu o ață, cel puțin la fel de repede ca cel mai iute ogar.
      Când ești de fapt o mârțoagă….. în fine, continuați dvs în minte.
      PS
      L-am auzit pe Băsescu (cel de acum) afirmând, cu o nonșalanță care m-a lăsat perplex, că….,,guvernul trebuia să se concentreze pe finalizarea unui proiect început (autostrada Brașov-Bors), nu să-si disipeze efortul în fragmente de infrastructură împrăștiate peste tot (sic!)”.
      Mare tupeu, la un om care a torpilat o investiție majoră, doar pentru că Adrian Năstase a initiat-o….
      Așa se face politica la nivel înalt în zona dreptei, stimate coleg…..cu tone de vorbe, promisiuni, amenințări și maculatură indescriptibilă – produsă pe bandă și pe bani grei de turma de birocrați ..ue_uropeni și ceata lor de consultanți de casă…

    • Pe mine nu ma mai intriga nimic, ma ingrijoreaza foarte tare serparia care dainuie de foarte multi ani in cladirea simbol a CFR-ului, ministerul Transporturilor, pastorit acum de dl. Bode alaturi de o gramada de experti „tehnocrati” galben-portocalii matusalemici. Pentru mine a fost edificator ceea ce vor sa faca „expertii” in frunte cu dl. Bode, sa reabiliteze un drum forestier instabil din punct de vedere al terenului si sa-l ridice la rang de DN. Pun o intrebare (retorica) cand va fi gata podul de la Gradistea a liniei feroviare istorice Bucuresti-Giurgiu ? Imi permit sa anticipez, atunci cand vor inceta licitatiile perpetue pentru acesta.

  3. Neabătut rău de tot Dumnezeu. După un bețiv un mincinos un curvarul în securist nea dat un dobitoc. Cât de prosti sunt cei care îl au votat crezând că a făcut șase case din meditații. Analfabetul nu știe să citească nici după prompter.

  4. KWJ, cu…”noua gestica a mainilor’
    Nu sunt specialist in comunicare dar suport tot mai greu sa-l vad si sa-l aud. Totusi, ma straduiesc sa-l urmaresc (fara placere, desigur) si cu sonorul….deschis.
    Ma infurie acest tip de actor si inteleg, prin aceasta „gesticulatie a mainilor”, modul cum „interpreteaza” rolul de propagandist PNL. Iata, ne explica cum se poate imparti Romania in…. ”pesedisti”(”acești pesediști”) și ”nepesedisti”, ori cum se poate imparti Romania intre… ”pesedistii rai”(PSD) si ”nepesedistii buni”(PNL).
    Sau, priviti-l !, folosind „degetul aratator”, cum ne avertizeaza ca….., in aceasta „peroada”(!)…”suntem in razboi cu PSD” si ca…: ”Eu imi doresc o Romanie fara PSD !”….
    O fi un actor bun ? O fi rau ?

  5. „Cum e turcu si pistolul” a devenit azi cum e sasu asa e si guWerneru~~~

    Citetsc si nu imi vine sa crez !
    Mult mai grav și mai iresponsabil este însă că nici sporul pentru condiții periculoase nu poate fi acordat, conform HG 153/2018!!! Pentru că, iar asta e MONSTRUOS, ministerul Sănătății nu a emis NICI ACUM ordinul de declarare a epidemiei în țara noastră! Suntem în 14 mai, ultima zi din starea de urgență, iar Ministerul Sănătății nu a fost în stare să emită acest act fundamental.”, scrie Bodog pe Facebook.

    Pai daca oficial nu este epidemie atunci ce dracu semna Werneru’?!!

    • @ Cici
      „Specialiștii în comunicare știu semnificația” a scris domnul Năstase. Ei urmează o facultate la o universitate, o absolvă și apoi acumulează experiență. Clădirile universităților sunt FĂCUTE de constructori. Studenții studiază și absolvă.

  6. Poate ne explicati si noua, care nu suntem „specialisti in comunicare”, semnificatia folosirii degetului aratator.
    Altfel, eu nu-l suport pe idiot nici macar cu sonorul la zero…

  7. @gatsby, re. la un raspuns pe un thread anterior despre „prostanacu'” si doamna Birchal. Sa incepem cu doamna. Dinsa mi-a dat in permanenta impresia ca e mai presus decit PSD, vazind apropierea cu dl. Iohannis in anumite conjuncturi (cu „sectia”). Dinsa a avut foarte multe „misiuni” prin exterior, nu stiu daca pentru a promova imaginea Romaniei in lume – de dragutza si desteapta ce este – dar clar era „cuplata” acolo unde era si Presedintele. Si de unde isi lua salariul dublu dl Zgonea. Adica pe la undele servicii. Nu spun ca e rau pentru Romania sa aibe asemenea emisari „cu lipici”. Cred ca mai toate statele imping astfel de agenti in exterior. Problema era insa la PSD ca nu stia ce tine in brate, sau stia, dar nu au scapat-o…

    Despre Dl. Geoana, stiu, veche animozitate cu dl Nastase in PSD (Geoana era privit ca un reformator progresist in diverse cercuri influente), a pierdut alegerile cu Basescu pentru ca nu a stiut sa cistige, sau…Romania nu era pregatita pentru el, ci pentru o figura ca Basescu. Nu cred ca e „prostanac”. Nu ajungea el la NATO al doilea om daca nu era dotat. E adevarat ca are un limbaj…sa-i spunem diplomatic, si ca nu este genul de a produce si intretine conflicte cu altii, ca mine, de exemplu, chiar aici pe blog, am multi „fani”. Dar mie nu imi pasa, nu sunt om politic si nu cred ca voi face politica vreodata, mai ales in Romania. Revenind insa, dl. Nastase a avut fair play si l-a felicitat pentru postul de la NATO. Deci, i-a intins o mina. Nu stiu insa daca si dl. Geoana a intins mina inapoi, sau s-a facut ca nu vede mina dlui Nastase intinsa. Vom vedea in viitor, daca va exista unul in universul asta, daca dl. Nastase si dl.Geoana vor apare impreuna pe undeva public, sau noi doi nu vom sti niciodata.

    • Geoana, baiatu’ lu’ tac’su/mare macar la Secu, in general vorbing – sic!, e cam subtire intelectual, daca si numai pentru stralucita graduare a metalurgiei, deh, 10 facultati + metulrgia. Sigur ca apoi a facut si dreptu/la fara evidenta?, dar asta nu se pune, c-ar fi trebuit sa-l ia in armata… Constient fiind ca e mediocru, a compensat, spre meritu’i, cu o atitudine onctuoasa fata de cei mai tari, mai ales la Washington, pe vremea ambasadoriatului. Cum cei de pe malul Potomacului au nevoie de tolomac, iata-l le Geoana jucand au naturel rolul ‘idiotului util’. Cat despre Birchall, tipul acesta de arivist e repugnant; n-are clasa, cat despre caracter…

  8. Ministerul Transporturilor lanseaza o procedura de expropriere de terenuri si imobile de 5,17 milioane de lei pe traseul lotului 4 al drumului expres Pitesti – Craiova ( vecinatea municipiului Pitesti , comunele Albota , Lunca Corbului ) .
    Foarte bine , numai ca pe acest lot , unde se bat pentru contract 10 firme dintre care 3 cu avocati care obisnuiesc sa conteste totul si sa intarzie totul cel putin un an de la numirea castigatorului ( Strabag , China Railway , Erbasu ) , evaluarile candidatilor inca nici nu s-au incheiat .
    Daca se va incepe un santier , in cel mai bun caz aceasta se va intampla in vara lui 2022 .
    Nu mai bine au loc exproprierile pe sectoare date deja unor constructori – Curtea de Arges , podul Braila ( care trebuie legat spre Tulcea de un drum de 20 de kilometri , nimic facut pana astazi in acest sens ) , autostrada de centura Sud , calea ferata intre Sighisoara si Brasov ?

  9. Un amărât de politruc, admirat de prostălăi !

    sâm., 16 mai 2020, 11:42 ADRIAN NĂSTASE a scris:

    > Adrian Năstase posted: „Faceti un exercitiu si urmăriti-l pe Johannis, la > televizor, cu sonorul inchis. Veti observa o nouă gestică a mainilor. Dacă > la inceputul epidemiei gesticula cu mainile deschise, pentru a sugera > unitate si solidaritate, in ultimul timp foloseste sublinier” >

    • De ce Estul stă mai bine decât Vestul? Am auzit multe variante; vaccinarea antigripală, grupa sanguină. ADN etc.Nu știm nimic precis. Dar știm și nu vrem să spunem, pentru că nu vrem să-l supărăm pe Președinte, de ce.avem mai mulți bolnavi, în comparație cu celelalte state din est ( de fapt, geografic, suntem o țară central-europeană, conform măsurătorilor geografice, care arată ce centrul Europei este lângă Satu Mare). Avem mulți români lucrători în străinătate, care au intrat în țară, pe vremea când se spunea că acest virus este o simplă răceală și care nu au fost luați în evidență, nu au fost trimiși sau sfătuiți să se autoizoleze. De asemenea, au fost mulți confrați. care nu au recunoscut că vin din zone roșii. Pe vremea aceea, guvernanții erau preocupați pentru demiterea lui Arafat, pentru alegeri anticipate. După ce s-a instaurat starea de urgență, l-au înlăturat și pe profesorul Streinu.
      Ceea ce mă îngrijorează pe mine, adept al democrației, este faptul că înșiși medicii, profesorii universitari, în interviurile lor, menționează: ,,după cum a spus domnul Președinte…”. Nu am crezut că după 30 de ani, ne vom întoarce la această sintagmă: diferența constă că tovarășul a fost înlocuit cu domnul.

  10. CORONAVIRUS: Desi a luat inca de la inceput printre cele mai dure masuri, ROMANIA are CEL MAI MARE NUMAR DE MORTI la 1 milion de locuitori DINTRE TOATE TARILE DIN EST

    Iata lista cu numarul de morti la un milion de locuitori, la ora la care scriu acest articol, conform https://www.worldometers.info/coronavirus/

    In est:

    Romania 57

    Moldova 51

    Slovenia 50

    Estonia 47

    Macedonia 47

    Ungaria 46

    Bosnia Hertegovina 39

    Cehia 28

    Serbia 26

    Polonia 24

    Croatia 23

    Lituania 20

    Armenia 19

    Rusia 17

    Belarus 17 (n-au luat nici o masura iar bisericile au ramas deschise pentru credinciosi)

    Bulgaria 15 (bisericile au ramas deschise pentru credinciosi)

    Muntenegru 14

    Ucraina 11 (bisericile au ramas deschise pentru credinciosi)

    Albania 11

    Letonia 10

    Slovacia 5

    Azerbaijan 4

    Tajzikistan 4

    Georgia 3 (bisericile au ramas deschise pentru credinciosi)

    Kazakhstan 2

    Kyrgyzstan 2

    Estul sta extrem de bine comparativ cu vestul. Cateva exemple din Occident:

    Belgia 777 (locul 1 in lume)

    Spania 590

    Italia 525

    Marea Britanie 508

    Franta 422

    SUA 269

    Germania 96

    Nu stiu de ce estul sta mai bine decat vestul.

    In comparatie cu vestul, Romania sta bine. Comparativ cu estul, insa, Romania sta rau. Si cred ca noi trebuie sa se comparam cu tarile regiunii din care geografic facem parte, nu cu vestul.

    De ce suntem pe locul 1 in est, nu stiu, insa este cert ca masurile dure nu ne-au ajutat. Si nici nu cred ca aplicarea unor masuri si mai dure ne vor ajuta mai mult sa coboram de pe locul 1, din simplul motiv ca in celelalte tari din est numarul de morti nu va creste spectaculos, caci oricum numarul de morti zilnice la nivel mondial se afla in scadere. A se vedea graficul “Daily Deaths” de la:

    https://www.worldometers.info/coronavirus/worldwide-graphs/

    • Nu ma incred in acuratetea acestor raportari, mai ales cand INS a comis-o recent. Sa nu uitam ca Romania are cea mai mare „diaspora” in occident, iar aceasta s-a intors in corpore acasa, lasandu-se cu chiolhanuri monstruoase, acestia contaminandu-se in grup.

  11. Criza Europei şi a democraţiei

    Abia a trecut şocul Brexit-ului şi Uniunea Europeană scârţâie din nou. De data aceasta, criza este generată de Sars-CoV-2. Din păcate, epidemia nu putea fi prevenită în nici un fel întrucât mutaţiile acestor tulpini de viruşi sunt permanente şi impredictibile, ceea ce relativizează şi eficienţa vaccinurilor. Cu certitudine însă, Covid-19 a scos la iveală neajunsurile mondializării care nu numai că a permis circulaţia extrem de rapidă a agentului patogen în întreaga lume, dar a determinat şi maximizarea influenţei nocive a mass-mediei ce de luni de zile instrumentează cu cinism acest virus practicând o propagandă a fricii fără limite. Vechiul aforism « Somnul raţiunii naşte monştri» cunoaşte acum o nouă confirmare sub forma «Frica naşte monştri » : sinucigaşii care şi-au luat zilele de teamă să nu fie infectaţi cu noul coronavirus, îngrijitorii care au fugit de frica contaminării abandonând în voia sorţii bătrânii din azile în Spania, sau cei care au incendiat ori vandalizat locuinţele şi autoturismele unor persoane din mediul medical pentru a-i sili să părăsească zona nu sunt decât câteva exemple.

    Dar nu în ultimul rând, mondializarea a determinat răspunsul politic identic – ineficient şi antidemocratic – al cvasitotalităţii statelor, ai căror lideri au preluat modelul de carantinare de tip dictatorial introdus de China, o ţară ce nu a fost până acum considerată un paragon al democraţiei şi nici cea mai dezvoltată din punct de vedere al asistenţei medicale.

    S-a ignorat cu bună-ştiinţă că toate marile molimi din Antichitate până în prezent apar în Asia unde au existat dintotdeauna o mare concentrare umană şi condiţii precare de igienă. Iar Covid-19 nu este cea mai teribilă epidemie cu care se confruntă lumea modernă de la „gripa spaniolă” încoace : în ultima vreme au mai fost episoade severe de viroze pulmonare, spre exemplu „gripa porcină” care între 2009-2010 a cauzat moartea a aprox. 575.000 de oameni pe tot mapamondul – în condiţiile în care până acum, victimile Covid-19 merg spre 300.000, în marea lor majoritate decedaţi din cauza bolilor asociate. Oricum, epidemia şi-a urmat curba naturală atât în Suedia unde nu s-au aplicat decât măsuri minime de protecţie cât şi în celelalte ţări transformate în imense puşcării naţionale.

    În Europa, criza sanitară a dovedit criza UE. Măsurile de suspendare a libertăţilor socio-economice şi de control amplificat până la absurd asupra cetăţenilor – experimentate iniţial la scară mai mică în cadrul luptei împotriva terorismului unde erau în cea mai mare parte justificate – pun sub semnul întrebării princiipiile de integrare europeană care au justificat fondarea Uniunii : libertatea de circulaţie a oamenilor, a mărfurilor şi a ideilor, respectarea libertăţilor individuale, apărarea democraţiei, etc.

    Iar faptul că existenţa unei epidemii a dus la paralizia întregii vieţi economice şi sociale a Europei – atunci când valorile democraţiei implică toate laturile libertăţii individuale, printre care şi cea economică – arată în mod clar apetitul pentru dictatură al clasei politice europene, extrem de birocratizată şi vădit interesată în deţinerea puterii discreţionare asupra întregii societăţi, indiferent de ideologia politică la care pretinde că se rataşează. Restrângerea vieţii socio-economice vine în continuarea erodării constante a democraţiei de tip occidental posterioară căderii sistemului comunist şi reprezintă un tipar extrem de periculos pentru continuarea vieţii democratice. În plus, actuala clasă politică a dat dovadă de incompetenţă şi de lipsă de responsabilitate deoarece măsurile adoptate au dus la recesiune economică, provocând o criză majoră în toate statele Uniunii.

    La nivelul cetăţenilor, Uniunea Europeană şi-a dovedit astfel slăbiciunea, euroscepticismul s-a întărit, iar distanţarea pare din ce în ce mai accentuată între liderii politici şi marea masă a corpului electoral.

    Rămâne de văzut cum se va ajunge la normalizarea vieţii şi cine va plăti nota de plată a prăbuşirii economice ? Simpli cetăţeni, micile întreprinderi sau – măcar în parte – marile concerne supranaţionale ? De răspunsul la această întrebare s-ar putea să depindă urmările politice ale crizei.

    P.S. Gesticulaţia lui Iohannis se încadrează în ceea ce socio-psihologii numesc «beţia sau adicţia puterii».

    • Pentru că noi, ,, fericiții” stătători în noul lagă euroatlantici , ne considerăm un fel de semizei pe Pământ, vă propun un scurt/mediu istoric al igienei:
      ,,La ora actuală, omenirea a ajuns să aibe adevărate obsesii legate de igiena corporală. Parcă am vrea să ne ascundem cu orice preţ orice urmă de miros corporal. Parcă ceva ruşinos din trecutul nostru ca specie ne aduce aminte că odinioară, curăţenia şi igiena corporală a Occidentului, nu doar că lăsa de dorit, dar lipsea cu desăvârşire. Jegul, mizeria, mirosul acru-pestilenţial emanat de generaţii întregi de oameni care nu se spălau niciodată pe dinţi sau pe trup, a lăsat urme adânci în subconştientul colectiv. Acest aspect este de altfel unul dintre care industria produselor de igienă corporală are în prezent cifre de sute de miliarde de dolari. Cumva, trecutul nostru cu damf pestilanţial, nu doar că ne urmăreşte, dar ne şi obligă la nişte standarde ridicate de igienă corporală. Dar, hai să vedem faptele:

      Termenul modern de igienă provine încă din Antichitate, de la Hygeia- nimeni alta decât Zeiţa Curăţeniei, care era însăşi fiica lui Asclepyos (sau Esculap la romani), Zeul Medicinei la vechii greci. Se observă, deci, cum încă din acele vremuri imemoriale, oamenii au observat strânsa legătură dintre starea optimă a sănătăţii organismului şi igiena corporală.
      Surprinzător sau nu, dar popoarele şi civilizaţiile antice preţuiau baia şi curăţenia mult mau mult decât oamenii care aveau să trăiască în Evul Mediu occidental. Popoarele semite, în speţă triburile evreieşti şi celelalte populaţii din Orientul Apropiat, aveau legi foarte stricte care obligau o drastică curăţenie corporală. La fel şi vechii egipteni preţuiau curăţenia.

      În China Antică, obligativitatea unui trup curat era o cerinţă definitorie pentru a trăi în societatea din acele vremuri. Chiar şi vechile populaţii europene care trăiau în sânul naturii precum celţii, tracii, germanicii, balticii şi slavii, se spălau des.
      Vechii hinduşi erau de asemenea foarte curaţi, cu atât mai mult cu cât ei au stabilit cele mai vechi seturi de reguli şi coduri de igienă, pe care le găsim în unele texte clasice ale hinduismului precum Manusmriti şi Vishnu Purana.
      Spălatul copiilor este de factură foarte recentă. În Evul Mediu, copiii erau spălaţi foarte rar, şi de obicei erau băgaţi în apa în care se spălaseră deja părinţii şi fraţii mai mari.
      De altfel, în hinduism, îmbăiatul este una dintre cele cinci Nitya Karmas (reguli zilnice), iar neîndeplinirea sa, era considerată un păcat greu. Baia regulată, a fost una dintre trăsăturile definitorii ale civilizaţiei Romei Antice. Băi publice deosebit de complexe şi elaborate au fost construite în toate oraşele de pe întinderea Imperiului Roman. Tot romanii au fost primii care au construit toalete publice care erau curăţite zilnic de un sistem de apeducte prin care curgea mereu apă.

      Chiar şi propoarele migratoare care au răvăşit Europa la finele Antichităţii, cunoşteau importanţa îmbăiatului precum şi legătura dintre igiena corporală şi răspândirea bolilor contagioase. Aceasta pare să fie de altfel una dintre cauzele pentru care în perioasa Antichităţii, marile epidemii au avut o anvergură sensibil mai mică decât în perioada medievală. Oamenii erau pur şi simplu mai curaţi, iar idealul unui corp nu doar frumos fizic, ci şi plăcut mirositor, era luat în serios în acele vremuri.

      Evul Mizeriei, Epidemiilor şi Ignoranţei

      Şi dacă anticii au ştiut să preţuiască curăţenia corporală, nu acelaşi lucru se poate spune despre oamenii Evului Mediu. Acolo, lenea, ignoranţa, superstiţiile crase, teama şi de ce nu, chiar şi prostia, au făcut adevărate dezastre în ceea ce priveşte păstrarea curăţeniei.

      Putem considera, fără să exagerăm prea mult, că tot ce câştigase omenirea în Antichitate în privinţa igienei, nu doar că a bătut pasul pe loc, dar a făcut paşi mari înapoi. Nu de alta, dar conform ultimelor cercetări în domeniu, precum şi al descoperirilor arheologice, se pare că hirsuţii Oameni de Neanderthal, erau în multe privinţe mai curaţi şi mai îngrijiţi decât marea majoritate a oamenilor din
      Occidentul Evului Mediu.”

      • cica i n Roma Antica , pana prin mijlocul sec II en, un senator era imediat reognoscibil la baia publica.. Gol pusca era vizibil senator! Adica avea „tinuta” si un corp „corespunzator” intretinut la palestre.

    • O completare referitoare la genocidul comis de cuceritorii imperiali sosiți peste mări din Vestul Europei;
      ,,..Un alt blestem al omenirii a fost variola care a lovit continentul american după ce europenii au ajuns în acea zonă. Se estimează că aproximativ 90 de milioane de nativi (cam 90% din populaţie) au murit din cauza variolei, boală la care organismul lor nu a avut niciun răspuns imunologic, pentru simplu motiv că microbul nu fusese niciodată acolo.
      Deşi proporţiile epidemiei au fost catastrofale în Americi, variola făcea victime extrem de multe şi în Europe şi Africa, de milenii. Rata obişnuită de mortalitate în cazul variolei era de 30%.”

  12. MEP
    Mă faceți să spun mai multe decât mi-aș fi dorit, dar chiar viziunea dvs vă conduce către izolaționism….cel puțin mental.
    Apropo de igienă, dvs spuneți că Europa de Vest din Evul Mediu era un exemplu de urmat (comparativ cu țările asiatice) ?
    Știți ce a cauzat boli și moarte printre băștinașii Americii de Sud ?
    …. Când eram student am cunoscut o chinezoaică….am comparat-o cu câteva românce….. mă lăsați ?

  13. CIIIIINEEEEE… ESTEEEEE… GENEEERALUUUL???

    Chiar, m-am întrebat și eu, ascultând o secvență din EUROATLANTICA, emisiune transmisă de Radio România Actualități, pe data de 14 mai 2020, cine oare o fi generalul? Iar pentru că generalul avea niște idei care mi-au dat fiori de-a lungul coloanei vertebrale, l-am căutat și l-am și găsit…

    Domnul general(r) Stan Petrescu, care este și profesor universitar-doctor, asociat în cadrul mai multor universități din România, scrie mult, vorbește la fel de mult și are o biografie ilustrând succesul său deplin. Dar pe mine o astfel de biografie de succes mă interesează mai ales prin prisma activității sale didactice. Căci ascultându-l vorbind la radio și citindu-i editorialele, publicate mai ales în ZIUA VECHE, am încercat să-mi imaginez cam în ce fel a modelat domnul general plastilina numită „tânăra generație”, în calitatea sa de profesor.

    De exemplu, întrebat de redactorul Radio România Actualități despre „starea de alertă”, domnul general Stan Petrescu a făcut următoarele afirmații:

    G-ral Stan Petrescu: „Așadar alerta invită la mai multă precauție, la mai multă prudență… Eu nu știu de ce parlamentul a putut să radă (!!!) un articol privind angajamentul forței publice … Păi, domnilor, dragi ascultători, în toate statele lumii civilizate forța publică IMPUNE! ea trebuie să fie prezentă pentru că dacă punem presiune pe poliție să aibă temeri, o obligăm să fie tolerantă, să nu aplice legea, totul poate să ne scape din mână!”

    Redactor: „Dar probabil că dacă se va solicita se vor impune legi care să fie în concordanță cu Constituția, cu măsuri mai drastice….”

    G-ral Stan Petrescu: „Păi… dar au fost scoase!!! … Nu vreau să insist dar nu trebuie să ocolim această chestiune: forța publică, mai ales în situații de urgență trebuie să fie prezentă… păi când s-a născut ordonanța militară ea era imperativă și impunea!!! … ÎNCETA CONSTITUȚIA pe timp de război… în FÂȘIA TACTICĂ a acelui comandant nu erau decât ordinele care se executau pentru că scopul era SUCCESUL în luptă.”

    Redactor: „Vorbește militarul din dumneavoastră!”

    G-ral Stan Petrescu: „Păi da! că și noi ACUMA suntem într-o FÂȘIE DE ACȚIUNE și SUCCESUL înseamnă să învingem acest virus, nu să ne lamentăm!”

    Oare ați înțeles și dumneavoastră, cetățeni și „dragi românii” lui Iohannis, exact așa cum am înțeles și eu, că pentru moment la dracuʹ cu Constituția, „halt! halt!” și mai e un pas până la „hände hoch!” deoarece suntem în FÂȘIA aia unde Constituția nu mai contează, ba chiar ne încurcă, nenorocita naibii, în bătălia cu virusuʹ? Domnul general așa crede… nu mai spun că mi se pare că și parlamentul îl cam incomodează la mers! Oare îi învață dânsul și pe studenți magia asta cu suspendarea Constituției, când și când, pe timp de pace, deoarece altfel viața e chiar plictisitoare? Întreb pentru o vecină, căci văd că este o opinie destul de populară, mai ales pentru PENELEU!

    Dar să ne întoarcem la domnul general Stan Petrescu, să încercăm să-l cunoaștem mai bine și să ne imaginăm cam ce le predă dânsul studenților… iată, spre exemplu, părerea domniei sale despre cenzură:

    „Cenzura ne ferește de ciuma dezinformării, manipulării și propagandei agresive în contra statului!”

    Domnul general(r) numește acest tip de pumn în gură, cu dinții scuipați în batistă, „cenzură pozitivă”, deci benefică. Și ne dă și exemple de „propagandă toxică”, adică dintr-aceea care ar trebui să fie supusă „cenzurii pozitive”:

    „Propaganda, dezinformarea și manipulările prin fake-news sunt dirijate direct, sau indirect de Moscova împotriva României și a Republicii Moldova. Subiectele predilecte ale propagandei ruse în România sunt cele legate de «globalistul Soros», de «statul paralel», de «problema LGBT» și a «imigraţiei» necontrolate, de pericolul de moarte al «fracturării hidraulice», pentru gaze sau petrol de șist, pe teritoriul României. Urmează la rând «România stat de rangul doi în UE», «NATO și costurile mari ale acestui sistem de securitate», «riscurile prezenței armatei americane pe teritoriul României», «România, colonia Occidentului», «portul Constanța la schimb, pentru admiterea în spațiul Schengen». (ZIUA VECHE, 4 aprilie 2020)

    Haideți să traducem ceea ce a scris mai sus, atât de frumos, domnul general… Așadar: Soros nu e globalist, prost e cine a crezut așa ceva, e doar propagandă rusă… statul paralel nu există, să fim serioși, tot rușii au inventat conceptul… nu putem observa o ofensivă a LGBT, ci doar niște parade frumoase, vesele și colorate în anii în care n-avem COVID 19… imigrația necontrolată e o glumă, la dracuʹ, ce-ști copil?… exploatarea prin fracturare hidraulică a gazelor de șist e o binecuvântare, căci natura se revigorează prin fracturare… România nu e de rangul doi în rândul țărilor europene, ci este pusă pe picior de egalitate, cel mai adesea, cu Germania și Franța… și cum să fie o colonie a Occidentului, când ea e puternică, suverană, firmele românești prosperă iar vocea președintelui nostru, de-o profundă originalitate, este ascultată cu atenție și preocupare de toate națiunile cultivatoare de sparanghel!… iar costurile parteneriatului cu NATO sunt minime, practic, președintele nostru i-a dat președintelui Trump o șapcă inscripționată cu MAKE NATO GREAT AGAIN și-atât… în timp ce Olanda n-are nici o treabă cu portul Constanța, ci se opune intrării noastre în spațiul Schengen doar pentru că a auzit cum în România corupția a înflorit pe vremea Codruței Koveși… dar acum, că nu mai este baschetbalista aia adormită la conducerea DNA, s-ar putea ca și Olanda să-și schimbe opinia!

    Apoi am citit atent și părerea domnului general despre condițiile propice pentru ca guvernul liberal să lucreze:

    „Pentru ca să poată lucra în liniște și să poată lua decizii bune, guvernul are nevoie de liniște, precum și obligația de a coopera și conlucra cu presa.” (ZIUA VECHE, 4 aprilie 2020)

    Traducem, cetățeni? Păi, zic, să traducem… Guvernul ACTUAL are nevoie de liniște ca „să poată lua decizii bune”… dar oare guvernul CIUMEI ROȘII n-ar fi avut nevoie? Și-o fi dorit CIUMA sute de mii de oameni în stradă, la începutul lui 2017, fără să fie clar pentru ce anume protestau băieții cu vuvuzele… și câinii în lese… și Nicușor Dan înfofolit… și Florin Bădiță cu pantalonii pe el? Oare a vrut CIUMA cohortele de „pașnici” manifestanți din 10 august 2019, dintr-aceia dotați cu cataroaie și cocteiluri Molotov în ghiozdănele? sau Mălinii Bot și Ceaușeștii Tivilic ținându-se ca scaiul de pulpana lor? Nu l-am auzit pe vocalul domn general vorbind despre liniște pe vremea aia…

    Cum vede presa domnul general? Iată:

    „În situații de cumpănă pentru țară, edecarul din presă trebuie să devină «soldatul condeier» care să o apere. Un jurnalist luptător, contondent, dedicat luptei pentru adevăr trebuie să aibă în ranița sa de campanie știrea adevărată, dar și PROPRIA-I CENZURĂ, nefiind nevoie de una impusă prin Ordonanță Militară.” (ZIUA VECHE, 4 aprilie 2020)

    Așadar, ne trebuie soldați-condeieri, aplicându-și tesla autocenzurii prin părțile delicate… ce imagine delicată!

    Mă opresc aici… trec peste admirația totală a lui Stan Petrescu, general în rezervă, pentru Găbiță Oprea, în 2015, pe când acela era pe cai mari, urmată în 2017, când Găbiță ajunsese nimic în ploaie, de decăderea acestuia din „om de caracter(…) având o aleasă și serioasă educație militară” la „impostor” sau „magnific academician de hârtie creponată” sau pur și simplu „pretinul” de țuică al lui George Maior.

    Și să ne înțelegem… eu nu pun la îndoială faptul că domnul general în rezervă și profesor-doctor multiplu-universitar Stan Petrescu iubește România. Numai că felul în care dumnealui afirmă că o iubește și felul cum ar putea să-i învețe și pe alții, mai tineri, să o iubească, mie mi se pare pur și simplu înspăimântător.
    ………………………………………………………………………………………..
    P.S. Profesor universitar. dr. general de brigadă (r) Stan Petrescu a fost director adjunct la Direcţia Protecţie şi Siguranţă Militară a MAp.N. (1999-2000), Locțiitor al Direcției Doctrine și Instrucție (2000-2001), locțiitor al Direcției Cercetare Informații din SMG (2001-2002) comandant de brigadă (2002-2003), expert gradul I în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii (2004-2005), prof. univ. dr. la Academia Naţională de Informaţii din Bucureşti, prof. univ. dr. asociat în cadrul Universităţilor „Lucian Blaga” din Sibiu, „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti (2007-2009); Universitatea de Vest Timișoara (2009-2013); Universitatea „Lumina„București (2012-2013); prorector al Universității Bioterra din Bucureşti (2009-2012)…etc.

  14. Încearcă dar nu reușește, pentru că este rigid. Nici la actorie nu se pricepe, deși ar trebui, pentru că pedagogia spune că profesorii trebuie să fie actori, în timpul predării, pentru a menține interesul și atenția activă a elevilor. Probabil, nici atunci nu reușea decât să trezească sentimente de teamă și de nesiguranță.

  15. Sincer ?! Nici nu m-am obosit sa-i urmaresc aparitia. Ce-i al lui e pus deoparte, m-am edificat in privinta sa. Prefer sa urmaresc un film usor in locul urmaririi alocutiunii acestuia, oricm aflu mai tarziu. Nimic nou sub soare. A mai iesit unul rampa zilele astea si a spus ca „economia functioneaza normal”. Normal, omu’ functioneaza … anormal.

  16. Dl. Orban declara „… sloganele și declarațiile (protestatarilor din Piața Victoriei) mi se par că fac parte din apanajul unor tematici care nu au legătură cu interesul național.” Nu stiu cand era bine, cand dl. Orban topaia in Piata Victoriei si striga lozinci impotriva „ciumei rosii” sau acum cand in lipsa argumentelor si solutiilor invoca si se ascunde in spatele „interesului national” ? Colegul de guvern Catu, tot in interes national a contractat acele imprumuturi imense si astazi Parlamentul il astepta la raport. Daca as fi politician as lasa acest „guvernul meu” total ciumat galben-portocaliu sa guverneze cat mai mult, poate cetatenii vor judeca singuri cum este mai bine. Fermierii striga si astazi dupa ajutorul care se lasa asteptat, anumite culturi fiind compromise in lipsa unor masuri urgente de irigare sau alte solutii, aceasta fiind una dintre exemple. Ajutorul si solutiile de rezolvare a problemelor din HoReCa se lasa si astazi asteptate, tot in interes national.

  17. Pentru cei total necunoscători aș recomanda primele episoade dintr-un serial mai vechi „Lie to me”.
    E vorba despre microexpresii faciale și gestica folosită de interlocutor. În ceea ce privește gestica
    abordată în prima fază, s-ar putea spune că sunt gesturi care arată susținerea și deschiderea deși nu e chiar așa.
    E o încercare nereușită. Iohanis vorbea spre cameră. Nu prea artă palma nici către cameră nici nu o întreaptă spre tavan.
    Deci rolul e jucat slăbuț în prima fază. În a doua fază e clar cum arată acuzator cu degetul către vinovatul enunțat- P S D -UL.
    (Nu că PSD-ul n-ar fi de vină pentru situația creeată, sau că i-aș simpatiza. Am votat cu ei când am votat pentru că alternativa nu era ca și ei-rea-, era monstruoasă. Se vede. Mă rog, încă n-au înțeles toți dar vor simți și înțelege. E deja mult prea târziu.)
    Specific lui dar, ar mai fi ceva de menționat referitor la microexpresiile faciale. Ca să nu o lungesc mult. Ele îl ajută să exprime totuși puținele tipuri de stări emoționale de care e capabil Ură, dispreț, îngâmfare, superioritate, puțină bucurie. Foarte puține stări emoționale care să îi facă cinste a putut afișa.
    Într-o exprimare foarte plastică – În poza de jos exprimă iritare și nervi în a doua exprimă ură.

  18. Fiind duminica am avut curiozitatea sa ma uit pe ” Jaspers – erb ” ( situl BEI asociat UE ) la proiectele in curs PROPUSE spre finantare UE in tarile membre din Europa de Est ( Slovenia , Croatia , Polonia , Cehia , Slovacia , Ungaria , Lituania , Letonia , Estonia , Bulgaria , Romania ) .
    In proiectele zise in pregatire ( ” on-going ” adica studiate in tarile de origine de trimisii UE – expertii Jaspers inainte de validare si trimitere la Bruxelles pentru alta validare ) si cele deja validate (
    ” completed ” – trimise la Bruxelles ) Polonia are partea leului cu proiecte foarte scumpe in domeniul infrastructurii de transport .
    Noi avem 70 % din proiectele care sunt sau in studiu la Bucuresti , sau trimise spre validare , proiecte care se refera la aductiunea apei – daca inteleg bine , canalizarea la tara si repararea instalatiilor de apa in orase – ( judetele Braila , Buzau , Vrancea sunt in studiu dupa ce Suceava , Salaj , Cluj , Timis , Caras Severin au fost aprobate la Bruxelles ) si tratarea deseurilor menajere .
    20 % din proiectele in curs se refera la probleme pur teoretice ( ” calificarea autoritatilor romane in gestionarea efectelor schimbarilor climatice ” , ” studiu privind conexiunea multimodala in Bucuresti ” ” studiu privind conceptul de smart city la Cluj ” samd ) si studii de fezabilitate ( ” pol de transport multimodal la Cluj ” , ” studiu de fezabilitate privind modernizarea caii ferate Brasov – Predeal ” , ” studiu de fezabilitate referitor la drumul expres – autostrada Siret – Pascani ” .
    Proiecte scumpe , concrete , cu santier real , nu virtual , imediat , cu studii de tot felul deja terminate , avem in pregatire ( adica ” on – going ” ) pentru validare mai putin decat degetele de la o mana – drumul expres Craiova – Pitesti ( care asteapta validarea Jaspers la Bucuresti din … decembrie 2018 !!! ) , calea ferata Arad – Timisoara , calea ferata Episcopia Bihorului – Cluj ( e neclar in textul lor daca e doar studiu de fezabilitate sau proiect de executie ) , autostrada Bors – Campia Turzii ( sectoarele sunt rau precizate si totul in descriere e vag ) si marirea aeropoartelor Iasi , Suceava , Targu Mures , Craiova ( iar e neclar , e studiu de fezabilitate sau proiect de executie ) .
    Nelinistitor .
    A plecat Corina Cretu …

  19. Ştiţi ce rămâne după meisprăviţii ăştia ?
    Lipsa de constituţionalitate şi de democraţie ridicată la rang de lege, modul abuziv de a impune ilegalităţi, minţind şi manipulând ordinar, ca ultimii borfaşi , sub privirile aprobatoare şi liniştitoare a stăpânilor străini !
    P.S.
    Culmea nesimţirii şi a tupeului dus până la limita absurdului este întruchipată de acuzele nesfârşite aduse PSD-ului şi Rusiei şi laudele , adevărate osanale, ridicate de Iohanus la adresa acestui caraghios guvern de hăbăuci, dar şi unuia ca Flutur care a băgat Suceava în carantină şi are pe conştiinţă sute de morţi !
    Halal !
    P.S. Un pdv ce merită studiat :
    https://youtu.be/NtYIYLmvOtw

  20. Iohannis nu este un pericol decat pentru el insusi, ar putea sa-si scoata singur un ochi cu degetul aratator.
    Problema e alta, cand vorbim despre papusar. Imaginati-va ca iese papusarul si ne spune ca, pana la Urali, pamantul este plat, riscul de a trece ,,dincolo” fiind unul major pentru cine incearca, altfel decat protejat in senilate si in combinezon ermetic.
    Chiar daca ar spune asa ceva, cu siguranta se vor gasi cel putin cateva milioane de fani din intreaga lume ,,civilizata”, iubitori de Twitter, sa creada palavrele acestui farseur care se crede imun la boala, moarte, chiar si la mediul neprielnic din spatiul cosmic. Imun de asemenea la normalitate, drept international, suveranitatea altora, competitie libera in baza unor reguli unanim acceptate, protectia mediului, sanatatea lumii, ba chiar imun si la binele propriilor cetateni.
    Fa, domnule Musk, o capsula securizata si expediaza-l pe planeta Marte, unde sa faca ce vrea muschiul lui, sa traga cu puscociul in dunele de nisip, sau cu bombardeaua in craterele vulcanilor stinsi de milioane de ani.
    …Iar de acolo, sa ne trimita frumoase poze pe Twitter.
    Mai in gluma, mai in serios, dar ce se intampla in aceasta perioada arata cat de jos a coborat nivelul de discernamant al publicului, bombardat cu asazise stiri de catre slugile bine remunerate in concernele media controlate, toate, in grade diferite, de servicii. Intr-un fel, de aici putem trage concluzia ca indelungul proces de spalare a creierelor, demarat imediat dupa sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, s-a finalizat cu succes. Ce urmeaza ? Dumnezeu va decide, oamenii se iluzioneaza ca ei vor avea ultimul cuvant…

Lasă un răspuns