41 de gânduri despre “La Antena 3 – discutie pe teme internationale

  1. Buna dimineața ….. când …. la ce ora ?

    Trimis din Yahoo Mail pentru iPad

    La duminică, mai 10, 2020, 10:03 a.m., ADRIAN NĂSTASE a scris:

    #yiv1643823298 a:hover {color:red;}#yiv1643823298 a {text-decoration:none;color:#0088cc;}#yiv1643823298 a.yiv1643823298primaryactionlink:link, #yiv1643823298 a.yiv1643823298primaryactionlink:visited {background-color:#2585B2;color:#fff;}#yiv1643823298 a.yiv1643823298primaryactionlink:hover, #yiv1643823298 a.yiv1643823298primaryactionlink:active {background-color:#11729E !important;color:#fff !important;}#yiv1643823298 WordPress.com | Adrian Năstase posted: „Puteti urmări pe site-ul Antena 3, discutia mea de ieri cu Ana-Maria Bujor si Alexandru Ganci, in special pe teme internationale. ” | |

  2. O prietenă din liceu, profesoară de limbi străine la Brașov ( à-propos, a dat mereu meditații la limbile engleză și germană și a reușit să-și cumpere un apartament și o mașină; nu are copii) mi-a trimis un sms, ieri, după ce v-a văzut la Antena 3: ,, Mi-a plăcut foarte mult domnul Adrian Năstase la Antena 3. A avut mare dreptate în ce a spus; a fost de bun simț”. Eu spun că ați fost prudent și bine ați făcut.Nu trebuie să vă puneți liniștea familiei în pericol, pentru că ăștia nu merită. Au deveni imuni . Fac ce vor, cum vor și lucrează în ,,subteran.”

    • E grav c-am ajuns sa ne fie frica sa vorbim ce gandim. Mai multi mi-au atras atentia sa fiu extrem de retinut in ceea ce spun deoarece astia sunt mai rai decat au fost comunistii, sunt extrem de violenti in exprimare si-n comportament. Pentru privilegiile lor si scaunele lor sunt in stare sa faca moarte de om si au facut-o de multe prin diverse metode perfide si meschine.
      Interviul acordat de amfitrionul blogului a facut ca simpaticile gazde, Ana-Maria Bujor si Alexandru Ganci, sa aiba o misiune usoara, iar ca de obicei emisiunea acestora a fost captivanta, insa extrem de scurta.

    • ” De bun simt ” , in vocabularul romanului mediu al anilor 2010 , nu inseamna ” respectuos ” , ” politicos ” , ” educat ” asa cum e normal .
      ” De bun simt ” inseamna in vocabularul facebookistilor cu buletin romanesc mai ales ” cel care are dreptate ” , ” primitor ” , ” deschis ” , ” cel care ajuta ” etc .
      Asa cum ” frustrat ” , tot dupa aceiasi indivizi , nu este cel respins si izolat , care dezvolta resentimente , ci ” cel care se opune Binelui , adica PNL USR ” , ” cel care este antipatic pentru ca spune ce nu vreau eu sa aud ” samd
      O saracie spirituala …

  3. 1. Ma intreb daca nu cumva ar fi oportun pentru constructia europeana, care e soarele tuturor europenilor, sa rasucim, avantajos in ceea ce ne priveste, vorbele exceptionale ale inegalabilului presedinte american John Fitzgerald Kennedy: Sa ne intrebam nu ce face Uniunea Europeana pentru statele sale nationale membre, ci ce fac statele europene comunitare pentru Uniunea Europeana! 2. Am remarcat o laudabila neutralitate politica a Antenei 3, care cred ca o spala de toate acuzatiile de lipsa de echidistanta informationala, dar necesar insurubata in principiul „Primus Inter Pares” cand e vorba de stat si de guvern: Transmisia de la Corbu a fost intrerupta cateva clipe pentru a da intaietate unei transmisii a Primului-Ministru!

  4. Cand statu quo-ul functioneaza, criza nu exista!

    Unii hamaie la stelele Uniunii Europene (UE), pretinzand ca aceasta ar fi in “criza”. Ei incrimineaza anumite “cauze”, prin care de fapt sugereaza o directie convenabila unor terti. Cat e realitate si cat e fictiune? O cutuma a bunului simt, cu confirmari in cele mai multe situatii, glasuieste ca atata vreme cat statu quo-ul functioneaza, nu exista criza.

    De cand a aparut aceasta lamentatie despre “criza” UE? Daca nu ma insel, cam de cand s-a vazut ca proiectul Statelor Unite ale Europei (SUE) nu are nicio sansa, fiind respins, aproape in integrum, de Statele-Natiuni ale Europei. Pana la acea decantare, care a pus si Brexitul pe sine, aplauzele americane si britanice nu conteneau.

    De ce aceasta intorsatura? Deoarece autorii ei si-au vazut spulberate ambitiile de a pune mana pe un pol de comanda federala, din care sa administreze colonial un teritoriu atat de vast si de bogat, dupa modelul SUA. Este stiut ca banii si media globalistilor fac posibile castigarea oricaror alegeri, de oriunde, daca stapanii lor doresc acest lucru.

    Globalistii care caineaza „criza” UE au inventariat, printre “cauze”, germanocratia si moneda unica din uniune, care ar avea roluri de anexare, datoriile suverane, sistemul bancar, inexistenta unei politici monetare comune si, mai presus de toate, a unei uniuni fiscale (fiscalitatea e ruda de gradul 1 cu dobanda si dobanda la dobanda, stia el liderus maximus de ce a luat-o din carca cetateanului!). Adica, cam tot ceea ce ar “recomanda” un SUE, o federalizare, cu un guvern federal european cu puteri discretionare.

    Cum ne raportam la aceste critici si “cauze”? Cred ca cea mai buna solutie este cea din zicala ca atunci cand adversarul te lauda esti pe o cale gresita, iar cand te critica esti pe calea cea buna. Prin urmare, nu trebuie sa ne preocupe nu stiu ce analize cauzale sofisticate, cand ceea ce trebuie sa facem este exact invers criticilor care vin din partea adversarilor.

    Sa nu confundam restrangerea activitatii economice dictate de pandemia coronavirus cu o criza. Statu quo-ul functioneaza, nu va fi nevoie decat de modificari de ritm si de combustibil! Desigur, nu vorbesc de adaptari, care sunt curente sau de etapa, dar ele nu inseamna o criza, in sensul neputintei. Motorul franco-german al Europei, la care l-as adauga pe cel rus, iar la scara Eurasiei pe cel chinez, trebuie sustinute. Pentru ei imi dau oricand obolul.

    Temerea mea este sa nu stricam ce merge bine, sub influenta unor critici ostile. Ne-am inscrie astfel inconstient in planuri straine. Nu cred ca ar trebui sa ne intoarcem la unilateralism, despre care avem cele mai palpabile dovezi ca este un lucru extrem de pagubos. Doar miopii nu vad ca desolidarizarea, fiecare pentru el, inseamna unilateralism! Dimpotriva, sa cultivam intensiv si extensiv multilateralismul, fara pasi inapoi, fara falsul argument ca ar putea fi substituit prin bilateralism.

    Mai mult, acest multilateralism european trebuie extins, cred, la est de frontiera UE, unde exista o mare geodisponibilitate, daca la vest nu se mai poate. Cred ca buna credinta si solidaritatea sunt intrinseci multilateralismului. Le vedem la est, unde egoismul si lacomia nu sunt caracteristice ca in vest. Ar trebui nici sa nu ne grabim, fara sa vedem ce fac altii, care sunt si pentru noi, RO si UE, restrictii, ca intregul mediu extern.

    Privind impartirea tortului care este bugetul UE, criterii trebuie sa fie contributiile, proiectele si marimea “familiilor”. Insa nu de aici trebuie sa fie asteptarile cele mai mari, ci din eforturile proprii. Titlul se vrea mai degraba o metafora stimulatoare a reflectiei privind dezvoltarea si perfectionarea, care sunt esential diferite de criza.

  5. Felicitări, domnule Adrian Năstase !!!
    Emisiunea respectivă practic fusese scoasă din grilă ! Cei doi realizatori spuneau cam multe fraze imcomode și, de la un moment dat, cum începea emisiunea se și întrerupea pentru că exista un aranjament pentru producerea unui eveniment ce trebuia preluat în direct!
    Luați pe nepregătite, căci erau siguri c-au îngropat emisiunea, l-au pus pe Orban, aflat pe niște coclauri, să furnizeze el oștire de senzație, dar de unde nu e – degeaba ceri !
    Încăodată felicitări – ați salvat pâinea unor oameni care chiar pot face emisiuni interesante !
    Sper ca, prin modul cum ați răspuns, să fi convins pe cei ce încă sunt speriați de atacurile abjecte de prin presa sorocistă. Doamne ajută !

  6. E de recunoscut ca in conditiile restrictive impuse de guvern/cel putin in parte justificate, un asemenea interviu nu putea dezvolta ideile dezbatute intr-o forma cursiva, organica – de altfel, o oarecare stridenta verbala a amfitrioanei/moderatoare?, a fracturat dialogul. Pentru cei ce suntem familiari cu mesajul dv, a fost foarte clara vina ce o poarta actualii manageri ai crizei pentru lipsa de program, viziune si vointa politica in a asista interesul national si a reporni motorul economiei. Romania va trai vremuri mult prea interesante pentru comfortul natiunii pe termen scurt si mediu.

  7. Am văzut interviul live, în care un profesionist de cea mai înaltă clasă a răspuns la întrebări privitoare la cele mai importante stări și evoluții actuale. A fost, pentru toți intelectualii, cred, un semnal că există, totuși, în așa-numita clasă politică, oameni care dovedesc, pe lângă cultură politică, și energie, respectiv curaj specific, ceea ce ne asigură că există și speranță în relansarea țării pe o orbită proprie, nu doar de satelit al altor planete din sistemul planetar global. Folosind fie și numai ”creanga de aur a lu Hermes”, cea care în condiții normale îi trezește pe cei capabili și îi adoarme pe cei nevrednici, cuvintele sale – când erudite, când aspre -, răspund exact cerințelor momentului. Un moment în care este nevoie de noi toți, cărturari sau lucrători modești, pentru a-i contrazice pe cei care numesc România un stat falit cu conducători indolenți și proști. Nu întâmplător vorbește, în aceste zile, un ilustru clujean, despre meritocrație, mediocrație și ”prostocrație”. Chiar ne trezim?

  8. VOM VEDEA, VOM ANALIZA ,VOM FACE SI VOM DREGE ASTA ESTE PRESEDINTELE SI GUVERNUL DE CACAO AL NOSTRJU.  VAI DE NOI CE NE ASTEAPTA CU UN HOT DE CASE SI UN SOMER IN FRUNTEA TARII DAR II VOM BIRUI PE TOTI.

  9. As vrea sa spun un lucru: ororile razboaielor ramin orori oricine le-ar fi facut. In timpul razboiului niste ofiteri nemti au stat in casa unei parti a familiei mele. Au avut onoare. Nemtii au plecat, au venit rusii. In aceiasi casa au stat doi ofiteri rusi. Au avut onoare. Din istoria familiei reproduc ca au botezat doi prunci au acelor ofiteri rusi mai tarziu. Erau din St Petersburg. Nu stiu istoria lor si ce s-a intimplat cu ei, or fi fost mai intai in Armata Alba…Nu apar pe nimeni, nu elogiez pe nimeni. Am spus doar o poveste uitata, ca si multe altele. Peste povestile „bune” se pune praful si e bine totusi sa le amintim.
    Nu sarbatoresc Ziua Victoriei, si nu stiu citi romani o fac, dar a insemnat ceva si pentru Romania. Istoria este azi folosita politic pentru a ataca din nou pe unii si pe altii. Nu arat cu degetul, dar se stiu ei care sunt.
    Dupa aproape un secol de la cel mai nimicitor razboi din istoria omenirii, dupa decenii de efort de reconstructie pentru pace si prosperitate, omenirea pare sa o ia inapoi, cu regimuri paternaliste votate „democratic”, care tinjesc dupa trecut, care doresc conflict, care vor cuceriri militare. Revin regimurile „tari”, cu oameni forte, pe care oamenii ii voteaza, dar le e frica de ei.
    Asa, ca o paranteza, am colegi chinezi la servici, oameni cu totul deosebiti, ii apreciez foarte mult. Nu vorbesc mult, dar muncesc mult. Extrem de inteligenti si rafinati. Dar le e frica cind merg in tara lor de origine, le e teama de ce li se poate intimpla acolo, le e frica chiar si sa vorbeasca cu noi pe teme sensibile pentru ei. Unora le e teama ca vor fi discriminati din cauza acestei pandemii. Si poate unii sunt, nu stiu, dar nu ar trebui. Ei nu au nici o vina. In general, nici noi, restul, nu prea avem nici o vina. Doar ca altii se joaca cu vietile noastre. Si nici macar nu putem sa ne atingem de ei. Vedeti, in comunism ne plingeam ca nu avem libertati, ca aia de la partid nu ne lasa, si ca se joaca cu vietile si destinele noastre…Dar azi, in „libertate”, cum e? Iarasi, nu spun asta din nostalgie, pur si simplu mi se pare ca orice regim produce elitele lor, si ca exista tot timpul o distanta enorma intre cei de sus, si ce de jos, multi, si „democrati”, care ii voteaza, chiar si implicit, nestiind cine ii papushshte pe politicienii pe care i-au ales. Totusi, exista azi factori egalizatori ca tehnologia. Doamne Ajuta!

    • Armata Albă ?! În 1938 stalin a făcut epurări masive în armată și s-a văzut lipsa de pregătire a ofițerilor, la începutul războiului.
      În rest … contează mult educația, mai ales cei „7 ani de acasă”. La ruși erau mulți din prima generație de încălțați !

    • @trexsr:”… Ziua Victoriei … a insemnat ceva si pentru Romania.”
      ======
      Bun sau rău? Poate exemplificați, afară de terminarea unui război în care România a fost împinsă.

      @trexsr: „Dupa aproape un secol (!?) de la cel mai nimicitor razboi … regimuri paternaliste votate “democratic” … vor cuceriri militare.”
      =======
      Din nou, nu știu ce exemple concrete puteți prezenta, dar văd că iar folosiți formula atât de dragă progresiștilor europeni a conflictelor, a războaielor provocate de statele naționale, conflicte pe care, desigur, doar federația UE le poate preveni.

      • Numai că s-a uitat și de Declarația de Independență a lui Mihail Kogălniceanu, din Parlamentul României, din data de 9 Mai 1877: ,,”suntem independenți, suntem națiune de sine stătătoare… suntem o națiune liberă și independentă” , iar Guvernul “va face tot ce va fi cu putinţă ca starea noastră de stat independent să fie recunoscută de Europa”. Cine nu dorește ca Guvernul să nu facă ca ,, starea noastră de stat independent să fie recunoscută de Europa”? Am ajuns slugile Europei, în special al Germaniei. Ne este frică să mai pronunțăm hitlerism, fascism, extremă dreaptă. Dar ni se umple gură cu ,,ciuma roșie”. O spun eu, care nu am avut în familie niciun comunist, ci doar deținuți politici!

      • @Mirea Popescu,
        1. rau
        2. ma refeream la Rusia care a cucerit Crimeea militar.

    • Raman cu gura cascata .
      Ofiteri ai Armatei Tariste , in razboi , in Romania , cu familia , si ” botezandu-si pruncii ” in tara in care sunt in misiune , in razboi ?
      Asta da fantezie familiala .

      • Nu ati inteles si probabil e vina mea. Erau ofiteri ai Armatei Rosii, dar au avut onoare. Din cauza asta, am spus ca, fiind din St Petersburg, poate fusesera mai educati si poate in trecutul lor avusesera vreo legatura cu armata tarului. Poate da, poate nu. Nu este „fantezie familiala”.

  10. L-am urmarit .
    Ce conteaza este mai ales nivelul interviului , argumentatia , cu mult peste ce ne ofera peisajul media romanesc al anilor 2010 .
    Am retinut ca SUA acorda o iertare de datorii cetatenilor ei de 1900 de miliarde de dolari , ca SUA sunt ingrijorate de importanta economica a Chinei ( vazand ce operatiuni fac chinezii la Pireu , ce investitii fantoma fac in lume si ce contracte semneaza cu Vucic , Tsipras si Viktor Orban , si eu sunt ) , ca Romania este izolata in UE , ca Iohannis nu trebuia sa atace subiectul ” Tinutului Secuiesc ” ( care inocent , inglobeaza nu doar cele 3 vechi judete secuiesti , Trei Scaune , Ciuc si Odorhei plus Valea Nirajului din Mures , ci intregul judet Mures , cu Sighisoara , Reghin , Ludus , Iernut , Bogata de Mures , Oarba de Mures etc , plus Toplita din Harghita si Intorsura Buzaului in Covasna , regiuni care nu au nimic de-a face cu secuimea ) in maniera in care a facut-o , ca Der Spiegel are dreptate ( asta o spunea reporterul Antena ca ziarul german are dreptate – daca ajungem sa luam ca referinta a Dreptatii Washington Post , Le Monde , Die Welt , Corrierre della Sera , Der Standard , The Sun etc unde multi neprieteni scriu ce alti neprieteni le dicteaza … ) .
    O remarca absolut inofensiva a mea – Eurostat confirma ca in 2019 PIB-ul Romaniei l-a depasit pe cel al Cehiei si Portugaliei .

    • Greșeală de „tipar” sau ce.. ?!
      „ cu mult peste ce ne ofera peisajul media romanesc al anilor 2010 ”

    • Cineva trebuie să investească, măcar în țările apropiate României.
      Dacă nu vreți să circulați pe autostrăzile lor chinezești, luați-o pe drumuri de țară, ocolitoare. (Z)
      Este mai bine să ne pierdem în hățișul de detalii insipide din studii și parastudii de pre/fezabilitate menite să protejeze urși, albine și…lilieci (sic!) ?
      Noi tot așteptăm investiții de la licuricii mai mari, sau mai mici, de ni s-au lungit urechile (proporțional cu elongația nasurilor din dotarea celor care ne-au promis luna de pe cer… până ne-au băgat, cu forța, în noul lagăr euroatlantic fără nicio condiționalitate serioasă acceptată de suzerani.
      Vă e frică de multilateralism și dezvoltare durabilă… foarte bine, rămâneți în carantină dacă așa vă simțiți bine.
      …Și stingeți lumina.

      • ” Investitii ” ?
        Cumpararea unor porturi strategice , a unor bogatii nationale , profitand de faptul ca tara e in faliment …
        ca sa -si vanda maculatura de aici in Europa …
        Cui au construit chinezii in Europa un pod , un metrou , o autostrada ?

      • Ma Seciuristaneze

        ia de aici cu lamanie :
        If Japan can … Why can’t we? was an American television episode broadcast by NBC News as part of the television show „NBC White Paper” on June 24, 1980, credited with beginning the Quality Revolution and introducing the methods of W. Edwards Deming to American managers that was produced by Clare Crawford-Mason[1] and reported on by Lloyd Dobyns.[2]

        During the 1980s, Japan was seen to be a manufacturing powerhouse while American industry was struggling to keep pace. It was strongly believed that Japanese manufacturing techniques were uniquely developed for and suited to the Japanese culture, and thus unsuited for American culture.

        https://en.wikipedia.org/wiki/If_Japan_Can…_Why_Can%27t_We%3F

        si vezi aici :
        https://youtu.be/vcG_Pmt_Ny4

        Adica acum cca 40 de ani stiau ca au o „mica” problema …. si? Si ?!

  11. Ma uit pe NHK World, care e un fel de TVR International al Japoniei. Un canal excelent de a prezenta totul strainilor despre Japonia, o tara speciala, cu o cultura speciala. Nu stiu daca TVRI are sau nu, dar daca nu, ar fi foarte util sa aiba o emisiune in care sa invete strainii sa converseze in romaneste. In fine, japonezii vad ca au o relatie speciala cu tara si stramosii lor. Am fost impresionat cum isi conserva meserii stravechi desi au imbratisat robotica. Va recomand acest post daca puteti sa il vizionati. O alta lume, veti descoperi (cei care nu au fost in Japonia).

  12. In marja coronavirus: Repornirea graduala si securizata a economiei si societatii. Intre doua steaguri, al social-democratiei si al austeritatii

    Nu cred ca vom putea vorbi curand de istoria coronavirus. Nici macar daca de covid-19 vom scapa vreodata. Abordarea cea mai realista e ca vom fi mereu in marja coronavirus. Ca in cazul unei boli cronice, cu episoade acute, cu care sau de care chiar putem muri. Vor aparea vaccinuri, dar si coronavirusii vor inregistra mutatii, cu pericole noi care vor cere raspunsuri noi. De aici nevoia ca atacurile biologice globaliste sa fie blocate la sursa. Izolarea sursei geopolitice de coronavirus va fi cea mai buna strategie a natiunilor de prevenire si neutralizare.

    Trebuie sa ne fie foarte clar ca iesirea din situatia de urgenta nu va insemna iesirea de sub amenintarea coronavirus. Starea de alerta care va urma nu e sinonima cu victoria finala impotriva pandemiei. Printre noi vor continua sa circule coronavirusi. Chiar daca la o scara mai redusa, vom continua sa avem morti si infectati de coronavirusi. De aceea starea de alerta are nevoie in continuare de reguli si sanctiuni de drept. Dar dupa doua luni de oprire a societatii si economiei, e nevoie sa le repornim, sa ne producem cele necesare vietii.

    Numele sanitar al perioadei care urmeaza dupa 15 mai e “starea de alerta”, dar numele ei economic si social e “repornirea”. Scopul starii de alerta e sa repornim gradual si securizat societatea si economia. Gradualitatea si securizarea, cele doua caracteristici ale repornirii, vor permite flexibilitatea in ambele sensuri, in functie de evolutia situatiei epidemiologice. Conceptul de “repornire” este cel mai indicat pentru ce va urma.

    SUA au vehiculat conceptul de “deschidere”, desi ele sunt si vor continua sa fie una dintre societatile cele mai inchise. “Deschiderea” lor e doar un exponat propagandistic, de vitrina, pentru a-i amagi pe altii sa o faca. Pe de alta parte, “societatii deschise”, conceptul popperian cu care globalismul a deschis comunismul pentru a-i lua locul, i-a trecut vremea. Ea a facut posibila “golania globalista”, care a adus toate relele primitivismului in cetatile civilizatiei. Chinezii o data au gresit, deschizand globalistilor usa olimpiadei de la Wuhan, si au platit scump si nemeritat. Pentru ce va urma nu este recomandabil nici termenul de “criza”, care implica riscul politic sa fie speculat pentru a redeclansa o noua etapa de austeritate.

    La conferinta de presa de duminica, Marcel Ciolacu a avertizat, inainte de a i se face rau, asupra unui risc foarte probabil: “Iohannis a început să vorbească deja de austeritate. Adică ne așteaptă tăieri de pensii și salarii”. PSD a propus un plan de relansare economica, intitulat „Repornim România”. El cuprinde 28 de măsuri economice şi sociale şi 4 obiective pe termen scurt şi mediu, şi anume repornirea economiei, protejarea locurilor de muncă, protejarea puterii de cumpărare şi stimuli economici.

  13. trexsr
    Din păcate, țara tinde să fie răvășită de efectele scăpate de sub control ale pandemiei.
    Păcat de o țară frumoasă, cu o cultură milenară, dar a cărei coloană vertebrală (Împăratul Japoniei) a fost frântă de cotropitorul atomic
    american. Yankeii încă nu au fost judecați de un tribunal internațional, dar eu încă mai sper.. dar asta este o altă chestiune, a viitorimii.
    Cu câteva decenii în urmă, Japonia era miracolul economic al Asiei și al lumii, până când globaliștii unchiului au spus: ,,Stop, până aici”.
    Evident conducătorii cuminți și disciplinați ai fostului imperiu s-au conformat, iar în zilele noastre, un stat mediocru (rămășiță a colosului ambițios de altădată) își modelează politicile după tot ce iese din gura trumpistă: ,,E o banală gripă, domnilor”.
    (Z)
    Acum, ca și prietenii (stăpânii n.r.) americani, dau din colț în colț..
    PS
    Ce faceți în Canada ? Jucați bam…. ? Și voi așteptați ,, lumină” de la Washington ? Aveți grijă, țărișoara dvs a depășit China la numărul de morți și tinde să-i ia locul și la numărul de infectări.

    • ZeV, Japonia un stat „mediocru”. In Canada oamenii joaca bambilici. Discutia e foarte serioasa.
      Stiu ca vrei sa fiu sincer. Sunt. Cu mine, asa ca ma intorc la munca.

    • „Cotropitorul atomic american” și dăi, și dăi, și tot dăi în yankeul care a atacat pașnica Japonie.
      Atâtea prostii pe milimetru pătrat nici în Pravda nu puteai întâlni, măi ZeV.
      Ce naiba, nu au găsit rușii pe altul mai breaz?

    • ma ZeVzecea te intreci pe tine insusti!

      Uiti ca ca dintai japonezii s-au rugat frumos pe muricani sa vina sa ii viziteze in Niponia? Ca cica ii astepatu cu caldura .. Cum care invitatie ?
      Aia de la Pearl Harbour!

  14. @trextar Unicele argumente ale celor din diasporă ce-și îmulțesc veniturile prin postări comandate sunt: comuniștii – comuniștii – comuniștii, rușii – rușii – rușii, chinezii – chinezii – chinezii. Păi eu, ca și alți vizitatori ne stipendiați, prezint dovezi clare pe care nu ai cum să le combați și atunci recurgi la subrefugii ce pot avea succes doar la naivi. V-AM POFTIT ÎNAPOI ÎN ȚARĂ PE TOȚI DĂTĂTORII DE SFATURII NE CERUTE. Tu, care ți-ai crescut numărul postărilor, în condițiile în care, din varii motive, nu mai apar mulți diasporeni, de ce nu te întorci ?! Unu’ , nu mai știu cine, se confesa că-I vorba de „până la pensie aș vrea eu, dar copii nu vor în nici un caz”.
    Pe de altă parte, mă obligi să repet că am lucrat într-un institut de cercetare –proiectare, adică NU în armată, cum mă ai scris pentru a deturna discuția. Ehi, dacă aș fi fost în armată ieșeam mult mai devreme la pensie, oricum având o pensie mai mare și mă și angajam, cel puțin până la vârsta de pensie în civilie.
    Revenind – dacă nu poți să vi cu argumente logice pentru a mă combate TACI !
    Când ai să poți combate argumentat că nu gașca clinton-soroș este implicată în scoaterea din joc a laburiștilor în Marea Britanie, socialiștilor din Grecia și Franța, ca să nu mai zic de distrugerea PSD și a leaderilor importanți ai socialiștilor români atunci scrie, altfel – pe această temă – TACI !!!
    Cât timp crezi că va mai dura mariajul evreilor din gașca clinton-soroș cu Germania ?!
    Să te văd ce-o să mai scri atunci când Germania, ajutată să fie leader în Europa, va opta definitiv pentru parteneriat cu Rusia și China.

    • @serbanfl., nu pot sa ma intorc in tara din motive personale pe care nu o le divulg aici ca sa capat acceptul tau. Nu e vorba de bani insa. Trebuie sa te gindesti, daca poti, ca nu toti ne putem intoarce, chiar daca am vrea. Cind o sa pot, o sa o fac.
      Argumente logice suficiente pentru tine?
      Mi-au crescut numarul postarilor, pentru ca sa fac milioane de dolari postind aici! Ieri a scris unul, azi a scris doua. Concluzia? A facut de doua ori mai multi bani! Sclipitoare inteligenta dumitale!
      Ce sa dovedesc cu argumente? Imi dai dumneata tema de casa, si daca nu mi-o fac trebuie sa tac? Dumneata nu vezi cit de ridicol esti?
      Am mai spus, dar retii doar ce poti. Sunt aici de mult, mult timp pe blog si scriu pentru ca il apreciez pe dl Nastase. Sunt sigur ca dinsul nu e de acord cu tot ce scriu eu. Reciproca e valabila. Dar dinsul are eleganta sa ma lase sa ma exprim chiar daca nu e de acord cu tot ce scriu. Dumneata in schimb, fara sa fie blogul tau, ma inviti sa tac. Trage dumneata concluziile logice domnule cercetah.

      • Nici nu mă așteptam să răspunzi la obiect, ba – cu aceeași lipsă de discernământ – îți susți dreptul de a de a-ți da cu presupusul despre ce este bine sau rău pentru România. Ca să n-o mai lungim, îți doresc și îmi doresc ca fiecare dintre noi să aibe barte de la viață de exact aceeași cantitate de bunăcredință care o manifestă față de țara și poporul din care s-a născut !

    • Oricum, educație sexuală se face în școală la biologie, la orele de consiliere, la sociologie sau la opționalul educație sanitară. Vrem să ne ,,aliniem” la educația occidentală. În Germania, încă de acum 30 de ani, se învățau copilașii de la grădiniță cum să folosească prezervativul. Francezii nu mai scriu în certificatul de naștere numele mamei sau al tatălui, ci numele părinților. Orice boală fizică sau psihică, orice devianță se tratează.Numai cea sexuală, nu, pentru că ea este socotită un drept.

  15. @gatsby, iti raspund aici de pe un thread anterior. Nu stiu nimic de dl. Carloteanu, scuze, eu nu sunt apropiat de vreun partid romanesc, de aia probabil se mai supara lumea pe mine cind spun ceva nu tocmai placut de PSD. Am ales sa ma implic politic acolo unde imi platesc impozitele: in Canada. Si nici aici nu prea fac mare brinza, pentur ca sunt foarte prins cu munca.

    Stiu insa de dl Titus Corlatean, un roman super, educat, stilat, principial si nu face concesii pentru a ii fi pe plac vreunui sef al sau. Cu Titus am avut citeva interactiuni foarte placute, el fiind cu gandul tot timpul la Romania, si cum sa isi faca mai multi prieteni, aliati pentru cauze romanesti. Rar asa om! Un tip vertical: asa a fost, asa ramine.

    Pe Serban Nicolae nu il stiu decit de la TV. Este super-destept, fara indoiala, dar nu l-am auzit incercind sa schimbe linia partidului fata de dl Nastase, sau fata de alti oameni care au fost marginalizati. Dl. Cazanciuc a prins si el ceva elan public in ultimul timp.

    Dar si in PNL sunt oameni OK, ar trebui sa recunoastem, chiar daca va sunt opozanti politici.
    Pina la urma democratia inseamna o alternanta, o schimbare, deci mi se pare ok ca si cei de azi de la PNL sa guverneze, cu toate riscurile. Intre timp PSD poate sa isi linga ranile si sa gindeasca, sa gindeasca mai mult si mai bine. Nu sunt adeptul teroriei dlui Iohannis ca acest partid e nociv, ca trebuie sa dispara. Clar gindire totalitara, sau mai bine zis simplista, ce i-ar fi lui bine, o mica dictatura cu Orban execunat! Cam cum a fost pe vremea Baescu-Boc, desi am inteles ca mic cum era totusi Boc facea ceva opinie separata?

    • Chapeau pentru atitudine – toti avem ceva dreptate si tot aceiasi mai putem invata cate ceva. Sansa Romaniei sta intr-un partid de centru-stanga puternic, cu o linie ideologica desteapta si oameni alesi meritocratic; in cea mai mare parte, partidele de dreapta aduc a capitalism timpuriu, dickensian, ce pare total anacronic intereselor Romaniei.. Germania a avut oarecare succes/in fond ce nu merge la nemti?/ prin guvernul hibrid crestin-democrat si social-democrat. La noi Ponta si Tariceanu s-au zbatut putin, dar serviciile si-au facut de-serviciul tarii, ca de’atatea ori.Tara are nevoie de lideri puternici, nepatati, competenti, pentru a taia cateva capete ale hidrei…

  16. Exceptionala semnarea contractului pentru sectorul 5 al autostrazii Sibiu – Pitesti , cei 30 de kilometri din Arges .
    Nimeni nu spune un cuvant dar guvernul Grindeanu a lansat proiectul de nicaieri in primavara lui 2017 .
    Fara el , asteptam si astazi studiile geotehnice cerute de ” Jaspers ” pe cele doua sectoare din mijloc .
    Vom avea 30 de kilometri de santier nou de mare infrastructura anul viitor .
    Numai ca strategii de la Transporturi planifica constructia acestor 30 de km in … 4 ani ?!
    Poate cu 9 km spre Targu Mures si cu 30 spre Marghita vom avea alti 39 kilometri in santier dar nu sunt sigur de nimic .
    In mod normal din anticii 70 de kilometri in lucru din Mures si Alba , inceputi de Ponta si Cretu acum 6 ani , 17 vor fi terminati in iunie , poate alti 17 in octombrie .
    Ce nu-mi place deloc si nu inteleg este remarca lui Bode la semnare : ” am convingerea ca loturile 1 , 4 si 5 vor fi aprobate spre finantare de Comisia Europeana dar noi am gasit deja un partener european care sa finanteze aceste loturi in intregime ” – cum adica ? ne imprumutam pentru 3 sectoare care ar trebui sa aiba finantare europeana ? guvernul incurajeaza Bruxelles sa nu ne finanteze venind cu aceasta declaratie ?
    Trebuie dat cu pumnul in masa pentru aceasta finantare care se cuvine Romaniei in textele UE de 10 ani .

    • Domnu’ meu, faceti ceva ca dl. ministru Bode o tine langa cu revitalizarea unui drum forestier pe care intamplator il cunosc, DJ 102I. Astia nu stiu de ei, vor sa faca dintr-un drum forestier un DN, insa mai grav este ca specialistii ministerului (aia care au mai ramas) tac si nu-si spun parerea cu multe, multe argumente (tehnico-stiintifice). Singura varianta pentru un Campina- Brasov, este o autostrada facuta cu cap (si coada).

  17. Emil Cioran spunea că neobrăzarea nu este acceptabilă decât în cazul nebunilor și că aceasta este primul stadiu al nebuniei. L-am auzit, ieri, în Parlament, pe un ministru al finanțelor furibund, amenințând, suferind, pe de o parte, de mania grandorii, iar pe de altă parte, de mania persecuției, atribuindu-și merite ce nu-i aparțin. Mă întreb, dacă nu le-a trezit invidia Președintelui și a Premierului, când l-au auzit câte fapte bune a făcut el, singurel, pentru țărișoara lui.
    Nu știu dacă poporul meu se va trezi la realitate, ca să-și asume vina pentru că am ajuns să ne conducă astfel de indivizi: neobrăzați, infatuați, mediocri, mitomani, manipulatori, dictatori și escroci.

Lasă un răspuns