Despre „narativ”

„Narativul” este povestea spusa frumos pentru a te convinge. O mantra mai ampla. Esenta din cele 1001 de nopti, cu expuneri, la ceasurile inserarii, pentru fraieri.

„Vom lua”, „analizam”, „trebuie, dar”, va vom da daca sunteti cuminti si aveti mai putin de 65 de ani. Rar am ascultat declaratii mai insipide, spuse insa apasat, prin rostirea, in silabe, a cuvintelor citite de pe prompter. Declaratii avand ca scop adormirea populatiei, a romanilor. Un sir de batai repetate pentru a pregati locul unde se va face injectia.

Am totusi o sugestie pentru guvernul Iohannis – comunicatele sa fie citite cu vocea invaluitoare, calda, egala, persuasiva, anti-PSD, a lui Claudiu Pandaru.

44 de gânduri despre “Despre „narativ”

  1. Dle Prim ministru, ne-au luat drept proști! Nu mai cred nimic din ce se spune în mass media!

  2. Excelenta, va admir pentru impartialitatea si obiectivitatea de care dati mereu dovada.
    E o placere sa va citesc scrierile. In aceste vremuri, atat de sumbre…in care politicul e egal cu zero ma bucur ca dumneavoastra continuati sa scrieti aici…pentru noi.
    Cat de frumos e nepotelul! Sa va traiasca!

    Numai bine!

  3. Era evident încă de la începutul coronacrizei că ai noștri guvernanți adoptă deciziile administrative și, recent, pe cele politice, cu ochii și cu mâna întinsă către parteneri și aliați.
    Chiar și serialul ,,Ardealul- pământ românesc” pare inspirat din scenariile marveliene de ,,autovictimizare ale lupului” create peste Ocean, începând cu alegerile prezidențiale din 2016, cu sprijinul comunității de informații.
    Diferențelet sunt pe măsura calibrului. Dacă o superputere ca SUA dă vina pe restul lumii – din simplul motiv că își poate permite – pentru toate problemele ei interne, reale, sau imaginare, cu România este altă cacaia problema..
    Un stat minuscul și impotent, așa cum este statul român, poate doar să latre și să muște, aidoma unui pechinez, turul pantalonilor adversarilor politici din interior, percepuți ca ,,inamici” ai puterii străine instaurate din anul 2005 în România, consolidată ulterior prin numirea unui guvernator germano-american la București.
    Culmea, o putere politică controlată din afară, care invoca tema naționalistă cu o ipocrizie fără seamăn (sic!).
    Dacă tupeul yohannist este pe măsura celui trumpist, cu totul altfel stau lucrurile când e vorba să-l muști pe Viktor Orban.
    ,, Cățelușul” a încercat, dar s-a întors în fugă, schelălăind, lăsându-și dințișorii de lapte în osul orbanist, ascunzându-se între zidurile Palatului de unde, periodic, scuipă venin și vorbe seci în ochii, urechile și mințile (prea) deschise ale tele-românilor.
    Chiar nu vrem să ne trezim din somnul rațiunii ? Sau nu putem deoarece prealungul somn tinde să se transforme în comă profundă ?

  4. Domnul Orban nu are nevoie de prompter. Cel putin in discursul de ieri nu a avut.
    Cand v-am vazut cu vesta cea portocalie, daca nu mi-as fi impus cu ani in urma sa nu mai bocesc, aproape ca mi-ar fi scapat o lacrima. Credeam ca ati ingropat securea din razboiul orgoliilor. Suntem asa obositi, ravasiti, confuzi, de toate ,,bataliile,, astea fara rost, de toate dracoveniile lui Dragnea, Mazare…nume multe pentru ca sunteti multi, gandeam ca ne-am gasit si noi, in sfarsit, linistea.
    Cei din actualul guvern fac si ei ce cred ca e mai bine. Bine era daca puneati umarul toti, pentru ca aveti o datorie cel putin morala(poate asta o sa faceti dupa urmatoarea mutare a lui Trumpi. Sper sa nu va ia pe nepregatite)

    • Umărul la ce, prietene al blogului ? La demolarea completă a nației române și transformarea ei în sursă inepuizabilă de carne de tun pentru războaiele și plantațiile altora ?
      Ai auzit ce a spus ,,pretenul”tău, Lucovid Orban..că nu contează la PIB cifra de afaceri a HORECA. Se poate și fără turism și destrăbălare prin restaurante. .. și când te gândești câtă monedă s-a bătut (la propriu și la figurat) pentru brand de țară în guvernările portocalii…. îți vine să-ți iei lumea în cap, nu-i așa ?
      Și apropo, ce ,, drăcovenii” a făcut Mazăre ?
      A… a pigmentat turismul la Mamaia și a dat din…la carnaval înconjurat de donșoare exotice și nu e bine ?…. nu-i bai, vom avea, iarăși, vacanțe model ca în anii ’70-’80..
      Sau Dragnea ? A avut îndrăzneala să scuture puțin praful de pe zulufii coanei ,,Justițea” transformată de stăpâni în armă de nimicire în masă a politicienilor incomozi ? De ce nu l-ați împușcat, măi băieți ? Văd că sunteți și acum uzi în pamperși că scapă infractorul galactic grațiat, evident, de Klaus Iohannis.
      Ați fi de râs dacă nu am fi cu toții de plâns. Și de râsul lumii.

    • Curajosule !? Eu sunt Anonimul, tu nici macar atat. Nici voi nu credeti ce spuneti, ce-i mai rau, nu stati de vorba cu nimeni.

  5. Am revăzut zilele trecute un film american – Crash – Povești din L.A. (2004). Unul din puținele filme americane care are și substanță. Un film despre prejudecăți, frustrări, intoleranță așa cum sunt ele întâlnite în viața de zi cu zi. Despre tensiunea generată de ele și despre cum crește această tensiune până se ajunge la o dezlănțuire furioasă ale cărei efecte sunt, de multe ori, neașteptate.
    În societatea românească sunt prea multe prejudecăți, frustrări și intoleranță și prea puține repere morale și alternative.
    Iohanis și sistemul reprezentat de el e rezultatul societății românești iar situația este destul de întunecată. La apariția situației de față a contribuit foarte mult, din nefericire, și PSD-ul.
    Întrebarea care se pune este: Avem vreo ieșire din situația asta neagră?
    Eu nu văd niciuna.

  6. Eu cred ca aceste comnunicate ale lui KWJ, devenite aproape zilnice, ….”insipide, spuse insa apasat, prin rostirea, in silabe, a cuvintelor citite de pe prompter”, sunt specifice pentru copiii de la clasa pregatitoare ( ! ) . Sau ca sunt potrivite pentru o mare parte din electoratul care l-a votat pe Werner si pentru al doilea mandat. Ori ca, probabil, „oratorul”(!) are informatii de la servicii precum ca pedeleii prefera declaratiile lui….” cu vocea invaluitoare, calda, egala, persuasiva, anti-PSD, a lui Claudiu Pandaru”… Sau, pur si simplu, „expuneriile” ii sunt specifice profesorului Werner din perioada cand explica,…..” prin rostirea, in silabe”, (de ex.) Legile lui Kirchhoff la clasele de liceu de la ….sectia „umana”……

  7. Apropo de media audio-video: Realitatea Plus e pe față postul Puterii. Mădălina Pușcălău a dat la o parte și ultimul văl (arab) pe care îl ținea ipocrit Denise Rifai peste grămada de ra…tați…E al doilea post preferat al meu, după Comedy Central.

  8. Laura Codruța Kovesi a câștigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului procesul prin care a contestat decizia de revocare din funcția de procuror-șef al DNA.

    Personal ma mir . Ca cica dreptul la un proces echitabil samd etc …..

    Parerea dvoastra ca jurist?

      • A venit momentul ca ministrul Cătălin Predoiu să se dovedească activ! Cere Guvernului României să-l elibereze pe profesorul universitar Tudorel Toader din funcția de membru al Comisiei de la Veneția! A venit și momentul când Președintele și Premierul să atace, încă o dată, C.C.R. Urmează să o declarăm pe Codruța martiră pe Tărâmul Justiției și s-o sanctificăm!

      • Doar „foarte surprins!”?!

        Stimate domn,

        Daca Dvoastra prof univ de drept, ex „cersetor” stiintific * la Institutul de Cercetări Juridice/(c)Academia Romana, Bucureşti, Conducător de doctorat, Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti; si Conducător de Studii, Institutul Internaţional pentru Drepturile Omului, Strasbourg atat piteti/doriti sa ziceti atunci ce pretentii sa mai avem ?

        Io . absolvent „detracat” la Fara Folos, care nu am practicat nici un minut, care …. … (pieti pine ce credti mai rau si prost!) zic doar ca

        1) Mi se pare suspect ca CEDO da o „Judgment” in care decizie zice odata ca There was no such express exclusion in Ms Kövesi’s case, confirmed by the Government’s argument
        that she had not exhausted domestic remedies by not taking her case to an administrative court
        si in finalca ca „Joins to the merits the Government’s preliminary objection as to the non-exhaustion of domestic remedies, and dismisses it? Care in comunicatul l de presa in romana apare ca „Curtea a respins obiectia Guvernului cu privire la ne-epuizarea remediilor nationale
        observatie , care , in alte cazuri duce la inadmisibiltatea cererii petentului!!!
        Ce dracu facem ? Devine CEDO o .. loterie?!!!

        2) The Court dismissed the Government’s objection of non-exhaustion of domestic remedies and
        concluded that the respondent State had impaired the very essence of the applicant’s right of access
        to a court owing to the specific boundaries for a review of her case set by the Constitutional Court.
        There had accordingly been a violation of Ms Kövesi’s right of access to a court
        .. Hm hm hm,
        Cirtea Constitutionala nu „jideca”cazuri particulare .. ci „mecanisme constitutionale” (aici poate gresesc termenul) Nu intefeseaxza paricularul (madam Codruta) ci de fpat era vporba daca Presu poa sa decifda duoa vointa muschiului saiu fesier (*”muschii mei minte nu are!” e sloganu de mahala a alora mai „smardoi” – si e bine sa ii asculti daca nu vrei sa „iti aplice cosstitutia”) sau csa poate totsui regulile constitutionale „europene”

        3) Curtea a trecut peste raportul Ministrului ai considwra ca motivul demisiei a fots numa „ legatura de cauzalitate intre exercitarea de catre reclamanta a dreptului la libertatea de exprimare si revocarea mandatului acesteia.

        Adica, dupa parerrea mea – absolvent „detracat” la Fara Folos, care nu am practicat nici un minut – CEDO zice ca de fapt constitrutria Romaniei e de .. my sheet (my, Bufallo) .
        Insa constitutia noastra nu este orijinela….

        Deci aceasta decizie ar trebui sa ofer relevanta si ptr alte state din ERRORpa !!

        Deci ce facem ?

        Cativa insi numiti nu stiu cum refac constitutiile europene ?

        Si, stimate domn, de acord sunt un diletant detracat , un prostovan, un …. (totusi atentie! am scoala de Maramu! asa ca libertatea de expresie risca sa fie moderata cf tipuitirii „bine-mi taie cutitu!”
        https://www.youtube.com/watch?v=wGJC5LX9uMI ) , argumetele mele sunt de my sheet , da nu credeti ca ar fi cazul sa coborati din Olimp pe campia Scamandrului ?
        https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b8/Achilles_Xanthos_Simoeis_Couder_decoration_Louvre_INV3379.jpg/640px-Achilles_Xanthos_Simoeis_Couder_decoration_Louvre_INV3379.jpg

        Oricum Diomède a murit cu vreo 3 milenii in urma!!!

        b>* Gumma de CS si CSP din isntutul unde am lucrat …

    • Cei ce au permis scoaterea dubioasă din joc a judecătorului Bârsan și instalarea prietenei udroaicăi – iulia motoc – fi sigur că s-au gândit la MCV-ul de la toamnă! „Distracția” tip băsescu continuuă!

  9. Nu pot sa suport vocea mieroasa a lui Pandaru. Intotdeauna schimb canalul (parca e la Digi, nu?). E ca un M&M’s dulce in care gasesti o arahida stricata.

  10. CEDO nu poate interfera în deciziile Curților Constituționale ale țărilor europene.
    Deciziile CCR nu se referă la persoane, ci la legi și instituții, în cadrul constituțional existent al fiecărei țări în parte.
    CEDO știe aceste lucruri, dar judecătorii acestei instanțe sunt și ei… tot oameni.
    Totuși, există persoane în această lume situate deasupra legilor și instituțiilor. Nici măcar legile naturii nu sunt, pentru unii, obstacole de netrecut.
    Că așa este în democrația progresistă globală.. unii sunt statui vii – substitute de idoli tradiționali – iar alții, cei mai mulți, culeg bumbac.

  11. Pe plantație
    Dragi români lăsați umorul
    Că oricum n-aveți de-ales
    Salutați guvernatorul,
    Puneți mâna… la cules!

  12. Aseară, l-am auzit pe Ministrul Velea, explicându-ne cum vom trăi în perioada stării de alertă. O ziaristă l-a întrebat, dacă în această perioadă, prin măsurile care se vor lua, nu se vor încalcă niște libertăți? Ce a răspuns ministrul liberal?!, Ne-a lămurit că aceste măsuri sunt luate pentru a ne proteja ( total de acord) și că este vorba de măsuri colective, nu individuale, Așa va să zică: măsuri colective, nu individuale. După cunoștințele mele modeste, ideologiei specifice Ciumei Roșii îi sunt specifice măsurile colective, în timp ce liberalismului îi este specific individul și libertatea sa! Văd că galbenul glisează spre roșu, conform legii contrastului culorilor!
    Guvernarea liberală actuală, profitând de superficialitatea cunoștințelor majorității populației acestei țări, privind doctrinele politice și cele de istorie, au luat măsuri specifice regimurilor dictatoriale de tip comunist, fascist, personale, militare, ale partidului unic sau ale celor specifice țărilor bananiere și ale burgheziei compradore. Nicio măsură liberală și națională!

    • Nu va pot acorda „apreciaza”, o fac pe aceasta cale cu un mic amendament.
      Velea este un tip de toata isprava, un cantaret, este o vedeta a noului val, un tip care-si cunoaste lungul nasului, cu bun simt, chiar daca pare un rebel.

  13. Dupa cum putem constata „injectia” este facuta fara batai repetate, fara o „anestezie” prealabila, totul este abrupt, insa impachetat intr-o naratiune fara cap si coada.
    Dl. 66,09% a iesit din nou astazi la declaratii, bineinteles acestea au fost neavenite, pline de ura, incrancenare si de un parti pris de prost gust.

  14. CEDO n-a spus că Curtea Constituțională a dat o decizie greșită, ci a spus că i-a fost încălcat Corduței dreptul la un proces echitabil. Mai concret, Constituția are prevederi privind numirea și revocarea, care încalcă un drept al omului.
    Curtea Constituțională, care a luat decizia cu 6 la 3, nu modifică Constituția dacă ea încalcă vreun drept, ci se raportează la Constituție așa cum e ea. Scrie la Constituție că procurorul-șef e numit de președinte la propunerea ministrului, cu avizul consultativ al CSM? Scrie. Revocarea se face deci în oglindă: de președinte, la propunerea ministrului, cu avizul consultativ al CSM (care a fost favorabil revocării).
    Curtea nu a făcut decât să spună: în cearta guvern-președinte, guvernul are dreptate, pentru că uite ce zice la Constituție!
    Cei care nu sunt mulțumiți n-au decât să modifice Constituția pentru ca ea să nu mai încalce vreun drept al omului.

  15. Constitutia Romaniei nu vorbeste nicaieri de „autonomie”. Ba din contra, Art 1.1 spune clar ca:
    „(1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.”
    Mai apoi la Art 3, aliniatul 1:
    „ARTICOLUL 3
    (1) Teritoriul României este inalienabil.”

    Si atunci mi se pare absolut corect sa interzici discutarea in Camera Deputatilor proiecte ce contravin Constituiei. Well done, Mr. Ciolacu 🙂 Dar cam tarziu…se puteau evita atitea conflicte pina acum…

  16. Guvern demis, dar cu puteri discreţionare

    Acest paradox este întruchipat de guvernul lui Iohannis, demis de Parlament la începutul lunii februarie prin moţiune de cenzură şi căruia acelaşi Parlament letargic i-a conferit la începutul lui aprilie – prin acceptarea stării de urgenţă – puterea legală de a conduce autocrat Romania.

    Contradicţia în ceea ce priveşte atitudinea Parlamentului este doar aparentă. Covid-19 a scos la iveală apetenţa pentru putere a actualei clase politice : indiferent de filozofia politică la care pretind că se raliază, politicienii aflaţi la guvernare sau în opoziţie se arată dispuşi să distrugă societatea umană şi oamenii numai ca nu cumva să fie acuzaţi că nu au grijă de populaţie, ameninţată de o molimă despre care numeroşi virusologi de renume – dar neangajaţi politic – au declarat că nu este mai gravă decăt unele episoade de gripă sezonieră (care de altfel a dispărut ca prin minune împreună cu victimele ei în ziua în care a apărut noua tulpină SARS-CoV-2). Oricum, măsurile adoptate, de băgare a oamenilor într-un fel de semi-puşcărie la domiciliu, nu au avut nicăieri rezultatul scontat, boala a continuat să se răspândească şi a încetinit de la sine (ca toate virozele respiratorii) odată cu schimbarea vremii. Doar că în numele apărării sănătăţii şi chiar a vieţii cetăţenilor s-a interzis practic orice acces la sistemul de îngrijire medical – cu excepţia celor infectaţi cu Noul Coronaviurs ! În plus, pe lângă traumele fizice, psihice şi materiale cauzate de recluziunea forţată, urmează inevitabil recesiunea economică, inflaţia galopantă şi eventual o nouă criză a datoriilor suverane.

    Covid-19 a dovedit însă forţa lobby-ului fabricanţilor de medicamente care – cu sprijinul mass-mediei conştientă că doar ştirile rele se vând – au ajuns să dicteze politica întregii lumi. Pe de altă parte, guvernanţii au redescoperit avantajele utilizării fricii ca mijloc de propagandă, ceea ce dictaturile au făcut dintotdeauna. Aşa a fost folosită de către Hitler teama faţă de conspiraţia universală evreiască cu expresia ei cea mai agresivă – comunismul. La fel, Lenin şi Stalin au exploatat fobia capitalismului mondial, iar mai recent Ceauşescu a mizat pe teama ancestrală a românilor faţă de un vecin expansionist mult mai puternic, fostul URSS. Astăzi, apetitul pentru dictatură al liderilor politici din întreaga lume profită de panica populaţiei – întreţinută în mod conştient – faţă de Covid-19, iar „războiului” împotriva virusului este utilizat de deţinătorii puterii pentru abuza de ea în deplină legalitate. Chiar şi măsurile prevăzute de relaxare – luate la presiunea diferitelor cercuri economico-financiare – reprezintă în continuare suspendarea libertăţilor individuale ale omului, care au constituit totuşi motorul dezvoltării întregii civilizaţii moderne.

    În felul acesta, sloganul lui W. Churchill – «Puterea corupe, iar puterea absolută corupe absolut» – se dovedeşte a avea o valoare eternă.

    • N-ați finalizat suita de similitudini istorice și nu ați spus că, pentru capitaliștii de azi din SUA (în special), depășiți de situație, noua sperietoare este China.
      …Actuala temă de campanie electorală trumpistă, în lipsa economiei…

  17. Se întâmplă şi la case mai mari …şi mai Albe !

    Cazul generalului-locotenent Michael Flynn zguduie teribil scena americană, în ciuda tăcerii presei – într-o majoritate covârșitoare mâncătoare de căcat „democrat”. Ce s-a întâmplat peste Ocean este tulburător pentru un om care are cât de cât o minimă cultură a democrației de tip american. Pentru noi, din contră, întâmplările de-acolo seamănă ca două picături de apă cu ceea ce-am trăit și, din nefericire, continuăm să trăim aici.

    Michael Flynn, militar de carieră și cunoscător al sistemului de securitate american, era consilierul cel mai prețios al lui Trump deoarece, sub conducerea sa, urma să se petreacă o restructurare din temelii a serviciilor de securitate americane. Păcatul lui Flynn era acela că știa exact ceea ce face. Astfel a devenit o țintă principală în lupta pe care statul subteran american a dus-o de la bun început împotriva lui Trump. Tot ceea ce ați văzut în afacerea „RussiaGate” a fost, simplu spus, o mâncătorie de rahat, o însăilare de așa-zise probe nesusținute de absolut nimic. Asta însă nu i-a împiedicat pe rahații din statul subteran american să-i provoace permanente daune de imagine lui Trump prin torpilarea membrilor echipei sale.

    Cu Flynn situația a fost extrem de bine orchestrată. În lumina noilor probe dezvăluite recent, rezultă fără drept de apel că FBI a comis o înscenare grosolană în cazul acestuia, conducând ancheta în așa fel încât să-l determine să mintă. A fost o operațiune ticăloasă care s-a lăsat cu demisia lui Flynn. Iată însă că lucrurile nu s-au oprit acolo.

    Ancheta lui Robert Mueller, care avea ca scop incriminarea lui Trump, s-a încheiat fără niciun rezultat, dar cu cheltuirea inutilă a câtorva zeci de milioane de dolari din banii publici, într-o isterică vânătoare de vrăjitoare. Meritul lui Trump a fost acela că a rezistat eroic și, până la urmă, ancheta uneltei Mueller s-a prăbușit sub presiunea propriei prostii. Doar că, odată rostogolită roata, ea a avut un efect de bumerang. Dac-ar fi să amintim numai afacerea „Uranium One” și-am avea o probă suficientă pentru a-i incrimina pe democrații responsabili(Obama&Clinton) într-un proces de înaltă trădare.

    Însă, cum bine se știe, mecanismele de apărare ale democraților sunt extrem de bine puse la punct, mai ales în condițiile în care absolut toată presa și majoritatea instituțiilor statului american sunt infectate de ideologia lor abjectă. Astfel a trebuit să se meargă mult mai adânc. Așa s-a ajuns la desecretizarea unor documente ale FBI care scot la lumină un număr incredibil de abuzuri comise de instituția în cauză pe vremea administrației Obama. Fac o paranteză pentru a vă aminti că Obama a fost președintele american care a pus pe tapet în cel mai brutal mod posibil agenda globalistă, în detrimentul intereselor logice ale statului american.

    FBI a acționat ca o veritabilă poliție politică, fabricând documente, inventând rapoarte și false dovezi pentru un singur obiectiv: eliminarea adversarilor politici ai democraților americani. Așa au picat, rând pe rând, o groază de adversari care nu se dovedeau suficient de „corecți politic” pentru a rămâne pe scena politică. Prin acest gen de presiuni, democrații au reușit să forțeze – inclusiv în rândul republicanilor – politicieni care au deturnat obiectivele istorice ale conservatorismului tradițional american. Mai mult, și-au dezvoltat tot felul de instrumente de presiune astfel încât să restrângă cât mai mult dreptul de exprimare a opiniilor politice contrare trendului impus de agenda globalistă. Întregul mecanism de tip caracatiță avea în centrul său binomul FBI-CIA. De-aceea, propulsarea generalului Flynn a fost considerată o alertă de grad zero și de aceea a fost atras în capcana care s-a sfârșit cu procesul său de sperjur.

    Modul în care acționa FBI a fost replicat la noi de Laura Codruța Koveși – zisă și Cicloapa – care-a beneficiat de training specializat după vizita la București a fostului șef FBI James Comey. Dezastrul pe care l-a produs Cicloapa în România e ireparabil întrucât a reprodus la modul grosolan structura discretă sub care acționa FBI. În timp ce acolo structura subterană era conspirată, aici totul s-a făcut la lumină, cu protocoale grosolane și procese publice în care acuzații n-aveau nicio șansă în condițiile în care întreg „universul” complota împotriva lor: judecătorii erau colaboratori ai serviciilor secrete, porcurorii de asemenea și avocații apărării – uneori și ei cu stagii la SRI – defectau în momentele cheie. Așa se ajungea ca un simplu denunț al unui pușcăriaș să se rostogolească, susținut fiind de o presă ventilatoare de căcat și de o justiție iremediabil compromisă.

    Nu-mi dau seama care va fi rezultatul final în SUA. În mod normal, dovezile scoase la lumină ar trebui să detoneze statul subteran american. Doar că, peste toată povestea amintită, s-a abătut prostia virusului lu’ Pește care miroase de la o poștă a afacere globalistă menită a-i detona candidatura lui Trump. Dacă vă veți uita cu atenție, vei putea constata că evoluția lui Trump urmează o curbă similară evoluției lui Dragnea. Fix în momentul în care părea că Dragnea a câștigat – reușind să impună legile normalizate ale Justiției – a venit inexplicabila „bombă electorală” a europarlamentarelor în care STS-ul a fabricat din generoasa sa pălărie succesul PNL + USR.

    Până în clipa de față vă pot spune că, dacă lucrurile continuă în aceeași direcție, deznodământul aventurii lui Trump ar putea să-l coste nu doar mandatul, ci și propria avere și libertatea. Spun aceasta deoarece văd cum, în ciuda dovezilor care-ar fi trebuit să se lase cu ani grei de pușcărie, proptelele statului subteran american stau bine-mersi, fără nicio problemă. Și, mai mult, își continuă neabătute programul la nivel global.

    O putem constata limpede la București, unde Ambasadorul SUA – teoretic numit de Trump – e chiar mai golan decât Klemm – lucru greu de imaginat întrucât, în materie de bădărănism și ghiolbănie, acesta părea de neegalat. Sau, o constatăm la nivel european, unde Cicloapa a fost impusă la șefia Parchetului multi-național. La fel, la nivel de CEDO, tocmai ce-a obținut o decizie grosolană de susținere care, dacă n-ar fi tragică pentru noi, ar fi demnă de râs întrucât numai niște prostovani notorii și ageamii în domeniul dreptului se pot pronunța pe o asemenea speță altfel decât respingând-o. Ca să nu mai vorbim de împingerea lui Coldea spre șefia unui mega serviciu secret european, de parcă s-ar dori repetarea tragicomediei românești la nivelul Continentului. Sincer să fiu, boii care-au complotat atâta împotriva noastră și-ar merita cu vârf și îndesat un tratament bădărănesc pus în scenă de cei doi prostovani recrutați din bătătura noastră.

    N-o mai întind inutil. Voi spune doar atât: singura șansă a lui Trump este aceea de a scoate la lumină dovezile crâncene care să incrimineze întreaga ocultă mondială. Dacă va reuși să aducă la nivelul publicului dovezile care se prezumă că există, atunci ar mai avea o șansă de salvare, chiar dacă aceasta ar presupune dinamitarea întregului stat american. Gândiți-vă că doar picajul Hollywood-ului ar fi o teribilă fragilizarea atât a politicii interne cât și externe. Hollywood-ul însă e doar partea vizibilă a aisbergului. În subteranele mizerabile se ascund judecători, procurori, șefi de servicii mai mult sau mai puțin secrete s.a.m.d. O viermuială crâncenă care ar dinamita efectiv statul american, dar ar conduce la o necesară curățire a societății. Rămâne să vedem dacă Trump va lupta până la cap sau dacă o va sfârși într-un destin banal precum cel al autohtonului Dragnea.

  18. Pentru @dar daca Securitate nu e , nimic nu e
    Nu stiu daca ati auzit stirea ca genovezii au finalizat podul in mai putin de doi ani si este considerata o realizare, mai ales ca executantul este italian. Acesta a fost ridicat in locul viaductului Morandi, prabusit in vara anului 2018. Noi nici acum nu suntem in stare sa ne apucam de contructia podului feroviar de la Gradistea a istoricei linii Bucuresti-Giurgiu.

  19. Si se pare ca nici Viktor Orban nu e chiar asa de destept, si ii raspunde lui Iohannis, cu o alta mojicie, o harta a Ungariei Mari pe Facebook. Care ar fi pasul logic urmator pentru pacea in regiune, dupa aceste urlete ale unor egouri superumflate: al doilea conflict armat in NATO, dupa cel Grecia-Turcia? In Europa Unita, dupa decenii de europenism, ungurii si romanii iar vor sa se bata intre ei? Nu le e mai bine in pace si conlucrare? Eu cred ca nu despre unguri si romani e vorba, totusi, ci despre neispraviti de lideri care se bat pentru imagine.

    • Dada, bine face Viktor Orban că nu intră în jocul pueril al gogomanului de la București și se limitează la miștouri inteligente și amuzament ..
      Ce conflict, domnule, fugi d’aci și nu mai lua totul în serios ..
      😏

  20. CE-DO”-VA-DĂ MAI BU-NĂ VREȚI?!!!

    L-ați crezut, cetățeni, nu-i așa? și când v-a spus-o pe aia cu ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT și când v-a vândut gogoașa cu ROMÂNIA NORMALĂ și când v-a informat că el face lucrurile PAS CU PAS… De ce anume l-ați crezut, nu este problema mea. Mi-ar fi foarte greu să-mi explic ce resort interior determină o masă însemnată și de obicei amorfă, adică 66,09% DIN CEVA, să aibă brusc o iluminare interioară și să pună pună ștampila pe VIDUL ABSOLUT. Însă, pentru că ați ales „minunea din noiembrie” (Oana Stănciulescu dixit) în 2014 și ați crezut în repetabilitatea ei în 2019, nu numai că nu veți avea parte în mandatele „minunii” de lucruri bine făcute și de normalitate, ci n-o să beneficiați nici măcar de un PAS CU PAS temperat în procesul de instalare a dictaturii. Deoarece asta se face, după cum puteți și singuri observa, „pe repede înainte”! Căci la scos armata în stradă (ca să vă protejeze de voi înșivă, desigur), la amenzi de zece ori mai mai decât salariul vostru net, la închidere de jurnale care conțin informații complete despre viața lui pigmentată cu căscioare din Sibiu, la încălcări de Constituție și uzurpare de atribuțiuni, precum și la autocultul personalității, Klaus se dovedește a fi Speeddy Gonzales!

    Prilejul COVIDULUI a venit ca o mănușă pe grebla pregătită să vă adune drepturile civile într-o grămăjoară, care ulterior să poată fi depozitată în măruntaiele vilei LAC 3- da, chiar vila aia cu atelierul de tâmplărie amenajat la subsol, pentru singura activitate care-i potolește președintelui vostru neliniștile existențiale.

    De când cu COVIDUL, Klaus nu mai are nici un moment de plictiseală și seamănă din ce în ce mai mult cu Leslie Nielson în SCARY MOVIE 3 (cred!) unde Leslie era Baxter Harris, președintele SUA, cel care nu-nțelegea nimic… În nici două luni de pandemie, dânsul a pus de-o republică prezidențială după chipul și asemănarea lui, adică acea republică în care președintele spune ceva, premierul altceva, ministrul sănătății cu totul altceva iar ministrul de interne, cu un glas părintesc, îi contrazice pe toți.

    Poate că voi, cetățeni care l-ați ales, îl iubiți și îl apreciați pentru că vă spune „dragii mei” în timp ce se gândește cum să ia gâtul PESEDEULUI folosindu-se de abnegația voastră necondiționată, credeți toate fanteziile toxice pe care vi le susură în urechi în declarații de presă pe care i le scriu unii cel puțin la fel de pricepuți ca el. Poate așa, sorbindu-i mereu și mereu cuvintele aflați, cu mare bucurie, că îl preocupă „drepturile omului”. Sau mai exact: DREPTURILE UNUI OM. Ale UNUI SINGUR OM, care a obținut o victorie (nedefinitivă) împotriva statului român la CEDO. În lumina acestei victorii, cu căldura care-l caracterizează, președintele vostru a scrâșnit:

    „Drepturile fundamentale ale omului depășesc frontiera unui stat. Accesul liber la justiție și libertatea de exprimare sunt valori esențiale pentru o societate democratică.”(Declarație de presă, 5 mai 2020)

    Dar vă întrebați, poate, cine este fericitul OM băgat în seamă de titanul gândirii de la Cotroceni? Poate e vorba despre Mircia Gutău sau despre Daniela Tarău, căci atât primarul din Râmnicu Vâlcea cât și doamna Tarău au făcut închisoare, după care au reclamat la CEDO încălcarea gravă a dreptului lor la un proces echitabil, au avut acolo câștig de cauză iar procesele lor s-au rejudecat în România și au fost declarați NEVINOVAȚI. Asta trebuie să fie! Iar când se referă la libertatea de exprimare ca „valoare esențială pentru o societate democratică” trebuie că urechează, de fapt, ANCOM-ul care a suspendat site-ul JUSTIȚIARUL, publicație ce nu mai poate acum să se exprime liber cu privire la fenomenul complex al dobândirii caselor din meditații la profesorii de fizică din Sibiu!

    Dacă așa v-ați gândit, ați greșit grav… OMUL, singurul din România asupra căruia s-au săvârșit așa niște groaznice abuzuri încât a uitat Klaus să ne spună în deschiderea declarației de presă cum să ne spălăm pe mâini și cum să stăm acasă de pandemie, e doamna Codruța, cea pentru care micul șut în cur aplicat de Tudorel Toader (mă și întreb cum a reușit, avându-se în vedere diferența pe verticală dintre cei doi, acea diferență care l-a determinat pe Tudorel Toader, de-a lungul vieții sale, mai mult să învețe și să se dezvolte intelectual decât să joace baschet) a însemnat un mare pas înainte, peste graniță, ca Procuror European!

    Am remarcat din nou că, având la dispoziție numai câteva ore pentru ca să citească și să aprofundeze ce anume a citit, președintele Klaus nu ar fi avut cum să-și dea seama ce-a vrut CEDO să zică… așa că a ales să înțeleagă ce-i convine: cum că PESEDEUL-i rău deci să nu-l mai votăm… și chiar și Curtea Constituțională e a dracului, așadar trebuie reformată, păstrându-le intacte doar pe doamnele Livia Stanciu (cea care l-a trimis pe Mircea Gutău la pușcărie deoarece omul a dat din mână a lehamite) și Elena Simina Tănăsescu (cea care l-a „presat” pe bombeu pe judecătorul Petre Lăzaroiu, într-un fel care, într-o altă țară, mai puțin democratică decât a noastră, ar putea fi socotit un mic șantaj prezidențial). Dânsele sunt numite de președinte așa că sunt bune, corecte, profesioniste și votează EXACT, dar EXACT cum dorește președintele, pe când ceilalți sunt insuportabili și votează de parcă i-ar da cu tifla! Chestiunea asta nu părea așa de supărătoare înainte de a fi instaurat Klaus dictatura, dar de-acum… judecătorii ăia parcă îl sfidează, na!

    Așa că președintele vostru le-a zis-o de la obraz:

    „Credibilitatea CCR, afectată oricum de unele decizii controversate luate în ultimii ani, este acum și mai puternic zdruncinată. Reamintesc faptul că la referendumul din 2019 românii au decis că atribuțiile Curții Constituționale trebuie modificate.Hotărârea CEDO de astăzi ne arată, dacă mai era nevoie, cât de necesară este o reformă la nivel constituțional a acestei instituții.(…)
    Însă este evident că Parlamentul actual, în această configurație politică, dominată chiar de partidul care a patronat revocarea din funcție a doamnei Kövesi, a dovedit că nu este capabil să ia decizii pentru protejarea cetățenilor. Acesta este partidul care vreme de trei ani a făcut un scop din bulversarea întregului sistem judiciar, prin construirea unei legislații penale menite să-i protejeze pe infractori, și nu pe cetățenii onești.Însă nu mă îndoiesc că românii vor sancționa PSD, prin vot, evident, pentru toate aceste acțiuni extrem de grave.”

    Am fost plăcut surprinsă să aflu că aceiași cetățeni care habar n-aveau în mai 2019 când s-au prezentat la urne care sunt întrebările de la referendum, au hotărât, totuși, în mod matur și responsabil, că trebuie reformat CCR-ul! De aceea sunt convinsă că în aceeași logică fără cusur „…vor sancționa PSD, prin vot, evident, pentru toate aceste acțiuni extrem de grave.”

    Obraznicul CCR i-a explicat președintelui vostru, într-un răspuns în 10 puncte, pe 6 mai 2020 ceva care s-ar putea traduce, într-o maximă simplificare, prin „…amice, ești idiot”… sau cam așa ceva. Judecați și singuri dacă mă înșel citind mai jos punctele 5 și 6 din răspunsul Curții:

    „5. Aşadar, Curtea Constituţională nu putea să încalce dreptul la un proces echitabil al unei persoane fizice pentru simplul motiv că în procedura în faţa Curţii Constituţionale s-a examinat un alt aspect care a vizat, în mod exclusiv, competenţele autorităţilor publice.
    6. În discursul lor public, autorităţile publice, şi anume Preşedintele României şi prim-ministrul Guvernului, folosesc argumente/ motive incomplete şi inexacte, fără a corobora natura, conţinutul şi obligaţiile rezultate din cele două acte jurisdicţionale (Decizia Curţii Constituţionale şi Hotărârea CEDO), ceea ce pune la îndoială comportamentul constituţional loial al autorităţilor publice la adresa Curţii Constituţionale.”

    Și-acum, în final… Într-un text despre statutul judecătorului CEDO, text care mi-a căzut întâmplător sub ochi, Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiției, scria pe 7 noiembrie 2013: „Există o preocupare a Comisiei pentru afaceri juridice şi drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) privind necesitatea CONSOLIDĂRII INDEPENDENȚEI Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO).” Deci… pentru consolidarea PROPRIEI INDEPENDENȚE , CEDO are nevoie de sprijin, existând, de exemplu, o vulnerabilitate a judecătorului după epuizarea mandatului, slăbiciune ce poate fi oricând exploatată politic, să zicem.

    De atunci, când mă gândesc la CEDO, îmi vine în minte dosarul rezolvat scandalos de rapid al Iuliei Timoșenko. În timp ce dosarul lui Adrian Năstase nu a fost acceptat iar dosarul lui Adrian Severin stă într-o nepăsătoare adormire de câțiva ani. Și-mi spun că, fără îndoială, CEDO este și ea tot o Europă, dar la scara redusă. Iar ce va să zică ACEASTĂ Europă și cum lucrează ea, eu una deja m-am cam lămurit!

    • @Luminita Arhire, bun comentariul, pentru ca ati reusit sa sugerati, inclusiv vizual, o (posibila) fisura intr-o anumita parte a constructiei europene. Sunt sigur insa ca s-ar putea produce un contra-exemplu tot atit de relevant, dar din perspectiva opusa, care sa arate cit de buna a fost constructia europeana pentru statele membre si cetateniii sai. Si, ca sa raminem in etosul romanesc, exista acea expresie „pentru unii muma, pentru altii ciuma”, care insa nu ne asigura din punct de vedere statistic, citi si citi.

      Ca sa fim cit se poate de obiectivi, orice decizie a CEDO are o parte care reflecta la „fisura europeana”, pentru o parte pierde tot timpul.

      Respectindu-va opinia, si acceptind ca in multe cazuri insitutiile europene nu functioneaza bine, sau mai rau, functioneaza prost, totusi eu nu sunt convins ca „aceasta Europa” e un lucru rau pentru Romania si romani, oriunde s-ar afla ei in UE, sau Romania. Da, UE este intr-o perioada extrem de dificila, chiar vulnerabila as spune, avind in vedere Brexitul, pandemia, tendintele anti-europene din statele membre, presiunile externe de a se disocia de SUA, pe care le fac alte puteri, precum Rusia si China.

      Din punctul meu de vedere, in loc sa o luam la suturi pe batrina Europa, poate sa o ajutam sa isi revina ar fi o cale mai constructiva, mai ales prin a ne trata nediscriminatoriu. Fara o constructie europeana ne-ar fi mult mai rau, si probabil nu am mai conjuga verbul „a fi” ca romani, ci l-am conjuga in alta limba. Poate cineva va avea argumente sa dovedeasca contrariul aici pe pe acest blog, unde sunt exprimate frecvent pozitii anti-europene si anti-americane.

      • Ba UE și CEDO trebuie luațe în șuturi, chiar porcăite !
        Ce cauta iulia motoc în acel complet de judecată ? Ce, nu se știe cum a ajuns acolo ?!
        Că este o făcătură jegoasă se vede de la o poștă – hotărârea NU este definitivă, adică eventuala lor greșeală se poate repara, dar statul Romnân NU ATACĂ făcând recurs. Statul Român atacă CCR, c-așa-i aranjamentul!
        Nu ți-a plăcut în România din varii motive -O.K. stai acolo și nu ne da sfaturi !!!
        D’ăștia precauți pe pielea altora m-am săturat. Nu toți suntem neam de milogi, cu pălăria în mână în fața boierului.

  21. Kovesi contra România
    de Adrian Severin
    Pentru mine credibilitatea CEDO s-a prăbușit odată cu implicarea partizană în cazul Timoșenko (fostul prim-ministru al Ucrainei).

    Pe atunci, eram adâncit până peste urechi în „problema ucraineană” și de aceea nu puteam vorbi public, dar în spatele ușilor închise am spus ceea ce era de spus. Aceasta a fost picătura care a revărsat paharul răbdării celor pe care îi deranjam de mult și cu multe, determinându-i – așa cum a aflat un anumit serviciu secret străin, care a avertizat, fără folos, și Bruxelles-ul și Bucureștiul – să decidă eliminarea mea printr-o înscenare menită a mă compromite și a mă arunca în închisoare.

    Prin 2013 (cred), am organizat o audiere publică în Parlamentul european, transmisă live în toate țările membre, în care au fost analizate în oglindă tratamentul diferit oferit de „Europa” Iuliei Timoșenko și lui Adrian Năstase. (PSD a refuzat orice sprijin, trădându-l încă o dată pe Năstase.) La finele audierii concluzia a fost că astfel de discriminări sunt una dintre cauzele euroscepticismului în creștere.

    România, lovită de trenul ticăloșilor
    Presa bruxelleză a fost contrariată de această conexiune, iar unii colegi vest europeni m-au întrebat cu vădită iritare: „Tu chiar crezi că abuzurile justiției din România îi îndepărtează pe oameni de UE?” Replica mea a fost: „Abuzurile justiției din România îi fac pe români să nu mai respecte ceea ce ipocrit numim «stat de drept». Ceea ce îi îndepărtează pe oameni de UE este dubla măsură cu care UE tratează justiția din România și din alte state. Iar acest euroscepticism nu îi privește numai pe români, ci pe toți oamenii onești din Europa care, sesizând fenomenul, nu pot să nu simtă instinctiv că nedreptatea făcută unuia pune în pericol dreptatea tuturor.”

    Mai exact, în timp ce la Strasbourg și Bruxelles se făcuseră și se făceau presiuni pentru condamnarea lui Năstase fără probe, se făcuseră și se făceau presiuni pentru eliberarea lui Timoșenko, condamnată cu probe. Pentru România, criteriul independenței justiției era condamnarea „exemplară” a lui Năstase, fără probe, ci doar prin speculații „logico-juridice”, în timp ce în cazul Ucrainei, era intervenția președintelui ucrainean nu pentru grațierea lui Timoșenko, ci pentru schimbarea / revizuirea deciziei de condamnare, în ciuda probelor existente.
    Mai multe aici :
    https://www.cotidianul.ro/kovesi-contra-romaniei/

Lasă un răspuns