In „stare de urgentă”

Sentimentul meu, după aproape două luni de „stare de urgentă”, este acela că vegetez. Ritmul lucrurilor este tot mai redus, interesul pentru ce se intamplă in lume a scăzut. Privesc tot mai rar dezbaterile la televiziuni si imi aduc aminte de cartea lui Orwell – „1984” – si  de discursurile la megafon ale lui Big Brother. Uneori si de teoriile lui Malthus si mă intreb dacă nu cumva vor fi fiind unii nebuni prin lume care să se „joace” cu ele.

Mi se par penibile opiniile si discutiile interminabile despre  cum va fi „relaxarea” după 15 mai, in conditiile in care noi nu putem anticipa, de pe o zi pe alta, evolutia epidemiei. Sigur, la un anumit moment, vor trebui tinute alegeri si ele trebuie „pregătite”. Ne intoarcem, „pas cu pas”, la „Romania normală”, tara in care „tătarii rosii” au pustiit hambarele guvernamentale inante de guvernele Orban si ,in general, la formula tapului ispăsitor din  interior – Parlamentul, condus de pesedisti.

Poate insă că Parlamentul ar trebui criticat nu atat pentru ce face cat pentru cat doarme. Si mă refer la adoptarea tacită, la Cameră, a proiectului de lege vizand autonomia Tinutului secuiesc, probabil pentru a sărbători centenarul Trianonului.

Ieri, am tinut o prelegere pentru studenti prin intermediul aplicatiei Zoom. Am vorbit despre Curtea Penală Internatională, despre jurisdictii penale internationale ad hoc si despre diferitele forme de sanctiuni internationale. A fost un prilej si pentru mine de a revedea felul in care a evoluat pozitia americană, după afirmatiile extrem de critice la adresa CPI, din 2018, ale consilierului pentru securitate natională al  presedintelui Trump.

In restul timpului, imi fac de lucru prin grădină, „asteptandu-l pe Godot”.

 

32 de gânduri despre “In „stare de urgentă”

  1. Evolutia in plan virtual a pandemiei a fost modelata folosind Big Data si avand drept model revolutiile colorate din diferitele colturi de lume. In plan real, este generatoare de crestere economica si de profit in logica america- a se vedea criza anilor 30. In caz ca procesul de deposedarea a unora in favoarea altora si restructurarea economiei mondiale va decurge lin, sub umbrela Covid19, atunci nu vom mai avea parte de un razboi. In caz contrar ramane de urmarit ce se intampla in Pacific si pe plan local cum va muta Turcia!

  2. Continuitate pe linia dragnea de a distruge PSD sau atât poate ciolacu ?!
    Pentru cine a observat ca și amfitrionul nostru: „Poate insă că Parlamentul ar trebui criticat nu atat pentru ce face cat pentru cat doarme. Si mă refer la adoptarea tacită, la Cameră, a proiectului de lege vizand autonomia Tinutului secuiesc, probabil pentru a sărbători centenarul Trianonului.”
    Seful actual al PSD acuză Guvernul care și-a trimis punctul de vedere DUPĂ ce a trecut termenul de aprobare tacită !!! Adică pe omu’ din fruntea PSD și a Camerei Deputaților nu l-a dus mintea ce să facă ăntr-o asemenea situație.
    Așa se pierde electoratul, dar probabil asta a și vrut !

  3. Domnule Năstase, cum putem lua legătura cu dumneavoastră ? Am multe nelămuriri în legătură cu vremurile noastre. Consider că îmi puteți oferi multe răspunsuri folositoare.

  4. PSD s-a pus singur pe faras…. atunci cand Camera Deputaților a adoptat tacit un proiect de lege care acordă autonomie administrativă Ținutului Secuiesc. Inițiativa legislativă a fost depusă de deputați UDMR cu o zi înainte de Crăciun, în 2019.
    Fapt ce a dat prilej lui Iohanis sa marchez epuncte la …nationalism romanesc ! „Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor.” si mai bine: „Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înţelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înţelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale naţiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României şi împotriva românilor. Este inadmisibil aşa ceva şi, până sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista!„( adev.ro/q9jfuf)

    Nu stiu ce au „gandit” – daca au gandit ! – insa e bine domnu’ parlamentar pesedeu. . Eu v-am făcut parlamentar, . Nu ştiu dacă e bine, domnu’ parlamentar!

    Stiu doar ca atunci cand zeii vor sa piarda un muritor dintai ii iau mintile …

    Si asa o melodie potrivita marlamentarilor PSD care au lsata sa treaca propunerea aia :

      • Eu nu ma iau dupa fenta.
        Tin minte „doar micul amanunt” ca ar urma niste alegeri locale si parlamentare !

        Asa ca cu acest mic discurs Klaus incearca sa capteze voturile din zona nationalista.

        Si nu uit ca in 2004 voturile PRMiste au hotarat cine merge la 3 Coceni . Basescu a intins o mana .. elctoratului PRM .. amabila gada s-a ferit sa se expuna ca „nationalist” si „populist”…

        Si tine mkinte „majoritatea, fioe ea „telepotali” fie „boboreni” se cam ia dupa fenta!!!

    • Lipsa de logica in tara asta este deja coplesitoare. Maestre Ghita ai cazut si tu prada ei. De ce este doar PSD-ul de vina? Ailalti undee erau? Unde era vigilenta lor? In conducerea Camerei erau si de la PNL si de la USR. Aia ce faceau, daca PSD-istii dormeau? Doar ca noi ne-am obisnuit atat de mult sa dam crezare celui care tipa primul si care zbiara mai tare. Deci daca KWJ a ineput sa tipe, gata, el are dreptate. PSD-ul a vrut sa vanda Transilvania lui V. Orban. Dar restul parlamentarilor in ce tara traiesc?

      • @ Nic
        Așa e. Biroul Permanent al Camerei e format din reprezentanții tuturor partidelor parlamentare. Președinte e Ciolacu, dar nu el face bucătăria Biroului, există secretari care țin evidența proiectelor depuse și a termenelor.

  5. Nu-l mai așteptați pe Godot, pentru că în România viața bate și film horror și teatru al absurdului.
    Tocmai a apărut Clovnul, să ne spună că PSD se pregătește să cedeze Ardealul, în cârdășie cu Viktor Orban.
    Nu este improbabil să ne imaginăm că cei doi lideri, colegi în PPE, au discutat înainte o strategie de scoatere a cetățenilor români și maghiari din letargia pandemiei și să le reamintească că alegerile sunt mai importante decât un banal virus (desconsiderat public de Ioahnnis și Trump la începuturile crizei).
    Totuși, cred că oamenii responsabili din această țară ar trebui să se întrebe la modul serios dacă sănătatea mintală a ocupantului de la Cotroceni este intactă, sau ura viscerală a produs un ,,damage” total.
    … În context, apar tot mai multe cazuri de români infectați cu coronavirus plecați la munci- cu acordul…tacit al autorităților peneliberalo-yohanniste – pe plantațiile de sclavi ale Vestului. Evident un subiect suficient de incomod pentru pentru a genera un scenariu conspiraționist.
    …. Așa cum incapacitatea endemică a politicului din spațiul libertății, în primul rând din SUA, de a gestiona eficient efectele pandemiei, au făcut imperios necesare teorii fantasmagorice și acuzatoare, de tip război rece, despre originea noului virus gripal și…gradul de intenționalitate al răspândirii lui.

  6. Malthus poate că nu, dar Orwell se adeverește tot mai mult.
    Cel care dorea alegeri anticipate acum le vrea amânate, dar a început deja să le pregătească pas cu pas. Nu înțeleg de ce conducerea P.S.D. nu reacționează față de acuze, care am văzut că merg de la ultimul guvern P.S.D. până la primele.

  7. NU AVEM CU CINE UITATIVA CE HAL DE GUVERN SI PRESEDINTE AVEM. .VAI MAMA LOR CIT DE SLABI SUNT.. MI SA FACUT SILA SA-I MAI VAD LA TV SCHIMB POSTUL SA NU MAI VAD ATATEA PROSTANACI CARE VORBESC PARCA AR FII DROGATI.

  8. Folosind Big Data in mod /inteligent/ iobagii reali din trecut devin iobagi virtuali in prezent si spectacolul din Coloseum se transforma in show-ul Covid19. Ma intreb daca o lume malthusiana nu-i inevitabila…..

  9. Pentru adoptarea tacită în Camera Deputaților a unei legi antinaționale, normal, obligatoriu ar fi ca Președintele Camerei să-și dea demisia imediat.
    Degeaba caută scuze dl. Ciolacu, el trebuie să-și asume responsabilitatea acestei rușini.

    Nu știu ce intenții are PSD în această direcție, nu știu dacă îl va mai menține în fruntea partidului, este treaba PSD-iștilor să-și regleze conturile interne, dar din punctul de vedere al alegătorului român, lipsa de implicare și vigilență a șefului Parlamentului este impardonabilă și nu poate trece neamendată.

    Instituția fundamentală a statului care reprezintă poporul român a fost prinsă cu garda jos.
    Românii s-au găsit fără apărare în fața unui atac direct al minorității maghiare.

    Nu mai are importanță că va exista opoziția Senatului. Răul a fost făcut.
    Conducerea Parlamentului, dovedindu-și dezinteresul și incapacitatea, trebuie schimbată.

    Cum spuneam, nu știu ce frământări interne vor avea loc la PSD. Dar electoratul român va taxa starea de non-combat arătată pentru apărarea unor interese naționale.

    Românul poate ierta multe, dar nu ceva care ține de ființa națională.

    Fără niște măsuri drastice pe linie de partid și fără o cotitură definitivă spre elementul național, nu este exclusă o cădere atât de dramatică a PSD-ului, astfel încât să devină un actoraș fără importanță pe eșichierul politic românesc.

    Dar mai are PSD cadre competente și credibile?

  10. Bune cele patru întrebări, domnule Ciolacu, adresate pacientului de la Cotroceni.
    Aștept, totuși, după solicitarea prezentării serviciilor în Parlament, inițierea, la momentul oportun, a procedurii de demitere a președintelui României.

  11. De data aceasta, Președintele a făcut cea mai mare gafă, după aceea cu acuzarea de trădare a Vioricăi Dăncilă cu ,,niște evrei”. Nu știu cine-l sfătuiește, dar îl sfătuiește rău. Ce cred eu, un simplu cetățean?
    1. Președintele i- a jignit pe maghiari, când a salutat PSD în această limbă, vrând să arate că, pronunțând acest salut, comiți o ofensă la adresa cuiva sau o nelegiuire.
    2. Președintele a intrat voit sau nevoit într-un conflict diplomatic cu țara vecină, Ungaria, ,,copilul neascultător” din UE., acuzând , indirect, că Viktor Orban pune la cale cu președintele PSD luarea Ardealului, încălcând tratatele internaționale.
    3.Am constatat că ungurii din Parlamentul României sunt foarte bine pregătiți. Ei știu că nu este constituțional să ceri autonomia Ținutului Secuiesc, pentru că în Constituție scrie clar: art.1,, România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil.” , iar art.3 ,,Teritoriul României este inalienabil.” De aceea, au cerut mereu schimbarea art.1 din Constituție. Prin autonomia Ținutului Secuiesc, România devine un stat federal. De ce revin, periodic, cu această lege? Simplu: pe de o parte, să verifice cât de naționali, naționaliști ori șovini mai sun românii, iar pe de altă parte, să învrăjbească partidele politice, să le dea prilejul de a arăta electoratului cât de mult își iubesc țărișoara, pe care o vând, la bucată.
    4. Președintele știe prea bine că o lege nu intră în vigoare fără semnătura lui, că o poate trimite la Curtea Constituțională. Atunci, de ce a făcut atâtă vâlvă? Pentru a arăta electoratului că PSD trădează țara, având prilejul de a desființa partidul. Este a doua încercare: prima dată cu Dăncilă, acum cu Ciolacu. S-a gândit că Orban este criticat în UE, nu este prea iubit, pentru că nu cedează și nu se ploconește, că, probabil,Ungaria nu are în lume susținerea pe care o are statul Israel și de această dată va reuși să scape de PSD. I s-o fi cerut să declanșeze un astfel de conflict sau a făcut-o de capul lui ori la sfatul consilierilor, care vor să-l pună într-o situație jenantă?
    5. Compararea lui Iohannis cu Vadim Tudor este o impietate la adresa memoriei lui Vadim Tudor, un patriot cam țicnit, uneori șovinist, dar un om de cultură (I s-a conferit titlul de „Distins intelectual al Secolului 20” de către Centrul Internațional Biografic din Cambridge). Eu nu am constatat la primul, patriotismul și cultura, ci doar șovinismul.

  12. PSD pare că are suflu în ultima vreme. Poziția domnului Ciolacu este cel puțin îndoielnică.
    Cât despre teoriile lui Malthus, putem vedea apariția unor membrii ai Clubului de la Roma și ne amintim de declarațiile doamnei Christine Lagarde care a spus că oamenii în vârstă trăiesc prea mult ceea ce constituie un risc pentru economia mondială. (d-na Lagarde nu mai este o tinerică are 64ani). Evident, ceilalți oameni în vârstă trăiesc pre mult.
    PSD trebuie să se regăsească și să se miște altfel o parte din cei care îl susțin s-ar putea să se reorienteze.

    • @ Hogea Cristian
      Christine Lagarde nu a spus că vârstnicii trăiesc PREA mult, ci că speranța de viață a crescut mult și că toate țările trebuie să se gândească la soluții pentru ca seniorii să poată avea pensii toată viața, și nu orice fel de pensii, ci pensiile meritate conform muncii și contribuției.
      Multe state au deja fonduri private pentru că fondul de stat nu face față.

      • Care este impresia pe care v-o lasă companiile care administrează fondurile de pensii de la noi??

  13. Corecție. Am constatat o greșală după publicare: în prima propozitie trebuie citit PSD pare că NU are suflu în ultima vreme.

  14. Sper sa ajute a o reconciliere in viitor
    *******************************************************************************
    Moscova a dat acces la date: lista NOMINALĂ a celor 20.718 români care au murit în lagărele rusești
    Lucian Negrea, Reporter 18/04/2020 21:05

    Ambasada României la Moscova a publicat lista integrală a celor 20.718 români care au murit în lagărele rusești, spitale și obiectivele speciale NKVD-MVD.

    ”Ambasada României la Moscova anunţă cu satisfacţie finalizarea procesului elaborării LISTEI NOMINALE INTEGRALE A 20.718 PRIZONIERI DE RĂZBOI (MILITARI) ŞI “INTERNAŢI” (CIVILI DEPORTAŢI) ROMÂNI, decedaţi între 1941-1956 în lagărele, spitalele şi obiectivele speciale NKVD-MVD, respectiv în batalioanele de muncă sovietice, şi înhumaţi în cimitire şi locuri de înhumare multinaţionale pe teritoriul actual al Federaţiei Ruse. 20.718 este numărul maxim de prizonieri de război şi “internaţi” civili – cetăţeni români decedaţi în Rusia care a putut fi identificat în timpul cercetărilor în arhivele ruse, efectuate de misiunea diplomatică timp de 10 ani (2009-2019).

    Scoaterea la lumină şi aducerea la cunoştinţa urmaşilor şi opiniei publice din România a datelor de identificare ale foştilor prizonieri de război şi deportaţi români care nu s-au mai intors niciodată din Rusia reprezină o PREMIERĂ pentru istoriografia românească. Totodată, rezultatul final al cercetărilor arhivistice ale Ambasadei României la Moscova în problematica prizonierilor de război şi victimelor române ale celui de al Doilea Război Mondial are o simbolistică aparte, dat fiind contextul marcării, în anul 2020, a 75 de ani de la încheierea celei de a doua conflagraţii mondiale.

    Lista nominală, întocmită în ordine alfabetică, a celor 20.718 militari prizonieri de război şi civili “internaţi” români decedaţi şi înhumaţi în Rusia poate fi consultată pe acest site al Ambasadei României la Moscova, la Relaţii Bilaterale / Comemorarea Eroilor Români, pct.6: https://moscova.mae.ro/node/931

    Lista este însoţită de Anexa “Locurile de amplasare a cimitirelor multinaţionale de pe teritoriul actualei Federaţii Ruse, în care sunt înhumaţi prizonieri de război și „internați” civili români decedați în anii 1941-1956”.

    Ambasada semnalează, de asemenea, publicarea în decembrie 2019 (Editura Honterus Sibiu) a monografiei “Deportarea în fosta URSS a etnicilor germani din România. Argumente arhivistice ruse”, elaborată de Ilie Schipor, ministru-consilier la Ambasada României la Moscova (2009-2019), care a scos la lumină din arhivele ruse şi calvarul celor peste 70.000 de cetățeni români (în majoritate, de origine etnică germană), deportaţi în contextul celui de-al Doilea Război Mondial în lagărele și batalioanele de muncă ale NKVD/MVD pentru a fi folosiţi la „reconstrucția URSS”. Studiul, care vine să întregească fondul documentar al lucrărilor, studiilor, memorialisticii și cercetărilor științifice publicate până în prezent în România, poate fi consultat pe site-ul Ambasadei României la Moscova, la Relaţii Bilaterale / Comemorarea Eroilor Români, pct.2: https://moscova.mae.ro/node/933

    Astfel, se încheie un proces care a durat 10 ani de cercetări efectuate de Ambasada României la Moscova în principalele arhive ruse: Arhiva de Stat a Federației Ruse (GARF – Государственный архив Российской Федерации / ГА РФ), Arhiva Militară de Stat Rusă (RGVA – Российский Государственный Военный Архив / РГВА), Arhiva de Stat Istorico-Militară Rusă (RGVIA – Российский государственный военно-исторический архив / РГВИА), Arhiva de Stat Economică Rusă (RGAE – Российский государственный архив экономики / РГАЭ), Arhiva Rusă de Stat pentru Istoria Social-Politică (RGASPI – Российский государственный архив социально-политической истории / РГАСПИ), Arhiva Centrală a Serviciului de Securitate a Rusiei (ȚA FSB – Центральный архив ФСБ

    России / ЦА ФСБ), Arhiva Centrală a Ministerului Apărării Federației Ruse (ȚA MO – Центральный архив Министерства обороны Российской Федерации/ЦА МО РФ) ş.a..

    Ambasada României la Moscova adresează mulţumiri colegului Ilie Schipor pentru abnegaţia de care a dat dovadă în munca de cercetare arhivistică şi nu numai şi ambasadorului extraordinar şi plenipotenţiar al României în Federaţia Rusă, E.S. domnul Vasile Soare, pentru încurajarea şi derularea tuturor proiectelor dedicate comemorării zecilor de mii de militari și civili români – căzuţi în luptă, prizonieri de război şi deportaţi -, decedaţi în perioada 1941-1956 pe Frontul de Est, în lagărele, spitalele şi obiectivele speciale NKVD-MVD, respectiv batalioanele de muncă sovietice, şi înhumaţi pe teritoriul actual al Federației Ruse.

    Dumnezeu să le odihnească în pace pe toate victimele de război române din Federația Rusă! Veşnică lor pomenire!”, arată Ambasada României la Moscova.

    https://www.stiripesurse.ro/moscova-a-dat-acces-la-date-lista-nominala-a-celor-20718-romani-care-au-murit-in-lagarele-rusesti_1454893.html

  15. Luni 11 mai se semneaza contractul pentru construirea lotului 5 al autostrazii Sibiu – Pitesti , Pitesti – Curtea de Arges , 30 de km si cost 329 milioane de euro .
    Clarificarile pentru cele 3 loturi din 5 au fost trimise din 13 aprilie Comisiei Europene .
    Sa spunem , ca crainicul radio ungar Szepessy , in finala CM 1954 intre RFG si Ungaria , la 2 la 0 in minutul 8 pentru unguri : ” destupati butoaiele de vin ” ( si au ungurii mari vinuri , Tokaj , Badacsonyi , Somlyo , vinurile de la Balaton … mai fine , mai de pret ca ale noastre , sa nu ne fie cu suparare dar vinul este o arta ) .
    Nu trageti in sasi – au fost loiali intotdeauna Romaniei ,de la Stephan Ludwig Roth ( ” limba oficiala in Ardeal ? este , clar , limba romana ” – in 1846 ! ) la declaratia lor de Unire cu Romania de la Medias in 1919 la ofiterii sasi din armata romana in ultimul razboi – generalul de vanatori Hugo Schwab si generalul Conrad Schmidt – ultimul dand ordine pentru rezistenta impotriva Germaniei in zona Timisoara dupa 23 August 1944 !

  16. Proiectul de Autonomie al PSD pentru „Tinutul Secuiesc” este si el o diversiune, o mare diversiune cred eu, in aceste timpuri tulburi, o diversiune ce ar fi putut sa coste enorm in regiune. Imi amintesc ca pe vremea cind PSD era la putere, chiar si declaratiile vagi de sustinere a unui asemenea proiect din partea unora din opozitie se loveau de un zid al PSD. De ce a trecut PSD „dincolo”, ceva legat de „universul paralel”? Deci care este miza? Si cine, ce calcule a facut ca aceast proiect de lege va trece de ambele camere? S-a dorit adoptarea lui sau sa se creeze o diversiune care sa puna iar Romania in dificultate? PSD chiar mai gindeste pentru aceasta natiune?

    Pina nu demult, citeva luni poate PSD era cel mai nationalist partid din Romania, anti-autonomie de orice fel, alta decit cele oferite individual la nivel european si international prin diverse conventii. Nu se mai aude nimic de la Barcelona, si e nevoie de ceva instabilitate in Romania? Cred ca aliatilor care conteaza le-a cam trecut un frison. Cine i-a pus pe PSDisti sa se roteasca 180 grade, si sa cinte imnul maghiar in inima Romaniei? Au explicat despre acest proiect populatiei, romanilor, mai ales celor care sunt incintati ca traiesc printre majoritarii maghiari in acel „tinut”? Si ei ce-au spus?

    Nu imi vine mie sa il laud pe Iohannis, a vazut ca e poarta goala si a marcat. Sigur ca antrenorilor celeilalte echipe nu i-a placut.

    Am vazut in trecutul imediat incercarile de autonomizare, apoi urmate de cele de deparare si de creare a altor state suverane (Quebec, Catalonia). Nu a inteles nimeni de la PSD ce efecte dezatruoase au aceste miscari, chiar cnd economia duduie? Dar acum pe vreme de pandemie? Mi se pare iresponsabil, ca sa folosesc un cuvint care nu jigneste.

    • Să înțeleg că PSD este singurul partid cu responsabilități, adică responsabil, din România??
      Proiectul de Autonomie pentru „Ținutul Secuiesc” nu este al PSD, iohanis este departe de a fi o sursă credibilă.

      • @Hogea Cristian, sigur că nu este proiect PSD.
        Și nici nu se poate pune în mod serios problema responsabilității partidului.

        Ce spune Iohannis este retorică pentru acumularea de capital politic fiind vorba de o problemă atât de sensibilă pentru români, care însă a fost tratată superficial de președintele Camerei Deputaților care ocupă temporar și funcția de președinte PSD.
        Dar, à la guerre comme à la guerre.

        Rămâne ca PSD să-și reevalueze pozițiile pentru pierderile de imagine provocate de prestația inacceptabilă a lui Ciolacu în fruntea Camerei Deputaților.

        Dar blamându-i pe alții, partidul se poziționează în defensivă și riscă să mai încaseze pumni politici până nu se mai scoală chiar dacă se numără până la 20.

        Spuneam în „Ținutul Secuiesc” (https://mipopescu.wordpress.com/tinutul-secuiesc/), că mingea este la Camera Deputaților.

        PSD riscă să devină țapul ispășitor al oprobriului public dacă continuă să se mintă și să arate cu degetul spre alții în loc să-și curățe propria ogradă.
        Dar analiza internă responsabilă și strângerea rândurilor trebuie să aibă loc cât mai curând, deoarece alegerile bat la ușă și o să-i găsească pe PSD-iști cu gunoiul cât casa.

        Și atunci, oricum, nu ei vor mai deconta eventualele greșeli ale viitorului șef al Camerei Deputaților.

      • Domnul Popescu, se pare că suntem de acord. PSD trebuie să se regrupeze și are nevoie de o conducere energică și inteligentă. Ciolacu nu este nici pe departe așa ceva. Modul de a acționa și atitudinea lui sunt dubioase și cred că nehotărârea nu este o explicație suficientă.

      • @Hogea Critistian, am gresit iar lundu-ma dupa media romaneasca infirbintata. Nu PSD a propus acest proiect, dar, asa cum spune dl Popescu mai jos, e responsabil pentru trecerea sa in Camera Deputatilor. SI PNL a tacut si a lasat proiectul sa treaca tacit in acea camera. Incerc sa fiu cit mai corect…nu imi iese tot timpul.

  17. Cumva situația e mai perfidă decât cea din cartea lui Orwell – „1984”. Aceea era expunerea ororilor unei dictaturi dure deja instaurate. La fel de bine, zic eu, descrie ororile unei dictaturi, dar din altă perspectivă, Franke Herbert W in „Capcana de sticlă”. Ca să n-o lungesc, pentru că subiectul e extrem de vast, dictatura este înfiorătoare din orice perspectivă nu pentru că ucide oameni ci pentru că ucide umanitarismul din oameni.

  18. Nu sunt de acord cu autonomia, dar există țări UE care au regiuni autonome, ca să nu mai vorbim de statele federale care au regiuni cu parlamente și guverne proprii.
    În orice caz, la Bruxelles nu au înțelegere cei poziționați împotriva autonomiei regionale. Maghiarii noștri au avut totdeauna undă verde acolo.

Lasă un răspuns