Modelul nord vietnamez

M-am gandit ca putem dezvolta sugestia ministrului Tataru referitoare la transferarea celor in varsta de peste 65 de ani in hoteluri, pentru a-i proteja de virus, eventual pana la sfarsitul anului. Acestea ar deveni astfel un fel de apart-hoteluri pentru a ajuta si industria hoteliera.

Pentru a fi protejati eficient de contactele cu ceilalti, ar fi util ca aceste persoane sa nici nu voteze in toamna. Astfel, si rezultatul votului ar fi mai echilibrat, tinand seama de preferintele lor, cunoscute, pentru un anumit partid. Iar pentru a nu fi contaminati, usile camerelor de la hoteluri ar trebui sa aiba cate o ferestruica, prin care sa le fie adusa mancarea.

In Hanoi, in urma cu cateva decenii, se spune ca persoanele in varsta erau scoase din oras ca sa nu strice imaginea capitalei. Nu stiu unde erau duse. Poate in niste camere de hotel, in afara oraselor.

32 de gânduri despre “Modelul nord vietnamez

  1. Securitatea biologica si securitatea militara, in conflict fisionabil, in Statele Unite: Dominoul si piatra cazuta. Spre revolta alexandrina in armata ideologica a Globalismului. Sindromul „Arminius”

    In general, analizele politice privind armata americana, ai carei militari au origini de imigranti, cu mai multe sau mai putine generatii in urma, sunt atente la compozitia etnica a leadershipului militar superior al Imperiului SUA. Daca luam in calcul primele trei persoane din verticala ierarhiei militare a SUA, care au fost implicate in scandalul coronavirus de pe USS Theodore Roosevelt, dramatic prin indiferenta si consecinte, nu este nevoie sa le supunem unui studiu genealogic rasial. Este vorba de Donald Trump, comandant suprem, Mark Esper, secretar al apararii si Thomas B. Modly, secretar al marinei in timpul scandalului, care ulterior a fost demis. Este suficient sa le privim chipurile, pentru a ne da seama ca sunt un fel de „mutanti” rasiali ai Globalismului.

    Daca privim fizionomiile militarilor de rand, din teatrele de operatiuni ale SUA, cat si pe cele de la bordul portavionului coronavirusat, ajungem fara gres la concluzia ca intre leadershipul superior si masa de executanti exista o bariera rasiala de netrecut. De o parte, un leadership mono-etno-rasial, de cealalata parte, un mozaic etnic si rasial. Ambele situatii sunt semnificative pentru patura globalista, care, incepand din 1776, controleaza prin linii genealogice polul de comanda al statului federal nord-american, si grosul populatiei americane, care are un rol cvasicolonial. Aceasta din urma este folosita de globalisti ca forta de munca, contributoare la produsul intern brut si bugetul SUA, cat si ca sursa de recrutare pentru razboaiele duse de Casa Alba. Altfel spus, ca sclavi si soldati.

    Aflam in acelasi timp un indiciu tulburator, despre cat sange au varsat imigrantii americani pentru minoritatea dominanta a globalistilor. Acest lucru explica si aroganta triadei amintite fata de marinarii infectati de pe portavion, care erau meniti sa moara fara sens pentru globalisti. Liderii politico-militari globalisti au pus intr-un conflict fisionabil securitatea biologica si securitatea militara. Acest conflict a fost denuntat de comandantul portavionului, Bert Crozier, care a emis un mesaj, pe care l-a copiat si trimis la 30 de persoane, ajungand inevitabil in presa, in care a scris: „Nu suntem în război. Nu există niciun motiv ca marinarii să moară.” Crozier a fost demis de secretarul Marinei, Thomas B. Modly, care pare o clona a lui Donald Trump. Dar comandantul portavionului a devenit erou pentru echipaj si pentru americani, deoarece si-a salvat oamenii de la moarte prin coronavirus, la care fusesera condamnati, prin indolenta, de catre sefii globalisti.

    In atentie este si o alta chestiune sensibila, cu proiectii spre viitor. Modly, a treia piesa a dominoului militar globalist, a cazut. El a fost demis, la randul sau, pentru salvarea aparentelor globaliste, ca nu sunt o clica rasista, si pentru prevenirea unei revolte in armata de imigranti a SUA. De obicei, cand pica o piesa a dominoului, pica si celelalte pietre. Sunt asteptari ca secretarul apararii Mark Esper sa fie demis, iar comandantul suprem Donald Trump, care a gestionat execrabil si coronacriza, sa fie recuzat la alegerile prezidentiale din noiembrie, prin neincredintarea unui al doilea mandat la Casa Alba.

    Armata de imigranti a SUA da semne de oboseala si iritare. Ea pare sa fie satula sa tot plateasca globalistilor tribut de sange pentru nesfarsitele lor razboaie, pentru bunastarea personala si a familiilor acestora. O revolta de tip alexandrin nu este exclusa. Crudul dictator Alexandru cel Mare (338-323 I.H.), care ducea razboaie pentru gloria personala, si-a exasperat armata, necontenit terfelita, care s-a revoltat, nemaivrand sa lupte. Evenimentul a avut loc in India, dupa o serie de razboaie cumplite cu armatele pline de vitejie ale rajahilor. Armata alexandrina era epuizata si nu mai mai dorea sa lupte impotriva unei alte armate indiene uriase, care ii astepta pe celalalt mal al Gangelui. Cand Alexandru le-a ordonat sa treaca Gangele, armata a refuzat. Astfel, au luat sfarsit campaniile de cucerire ale lui Alexandru cel Mare, care pe drumul de intoarcere si-a pierdut nu numai imperiul, ci si viata. In plus, deasupra armatei de imigranti a SUA pluteste oricand pericolul numit „sindromul Arminius”. Arminius era un germanic in armata Romei, care in cursul organizarii administratiei in Germania de catre generalul roman Varus, si-a adus aminte de originile lui si a trecut de partea triburilor germanice, care au exterminat armata lui Varus, in batalia din Padurea Teutoburg (9 d.H). Oricand, in armata multiimigranta a SUA pot aparea „Arminius”-i, imigranti la origine, care sa auda glasul sangelui natiunilor si religiilor originare, ale strabunilor lor, si sa le dea curs.

  2. pai, de ce in hoteluri, in gropi mari direct ca sa luam unii de la altii toate bolile si repede scapa de noi. ma gandesc, poate ca ei nu gandesc si ar fi partial scuzabil. dar daca nu gandesc ce cauta acolo. am citit in presa ca unul cercel ar fi propus masarea „batranilor”. pana acum se discuta ca oamenii sa fie omorati prin munca, adica sa mareasca varsta de pensionare la 70 de ani. nu cumva au fost niste exprimari faciste. parchetul n-ar trebui sa se sesizeze, mai ales ca unii au mari legaturi de afaceri cu companiile de medicamente și substanțe dezinfectante. parca am retinut de la unu ca nu e bun alcoolul sanitar pentru dezinfectie, lucru practicat de peste o suta de ani iar evident, dr. R l-a contrazis! ce canalii!

    • Multe spunea Confucius, multi dintre cei de langa noi nici macar n-au auzit de acesta. In cazul de fata, in problema ridicata in privinta batranilor nu este vorba de ignoranta, este ceva mult mai grav, extrem de grav.

  3. IN PRIMUL RAND , NU EXZISTA NICI UN VIRUS REAL!.. IN AL DOILEA RAND , EXSTERMINAREA, IN MASA, A OAMENILOR , CU VARSTE INAINTATE, ESTE O REALITATE, CE SE DOREA, CU MULT TIM IN URMA. IN AL TREILEA RAND, ACEST ” MINISTRU ,” PRIN DECLARATIA CEI APARTINE…( CONTRA COST !…) DOVEDESTE , CA ACEST HAOS, IN CARE MAJORITATEA OAMENILOR , AU FOST SI SUNT MANIPULATI, ESTE O AFACERE GLOBALA! ACESTI ” GUVERNANTI”, IN FRUNTE CU UN SAS…NU CONSTIENTIZEAZA , CA, ORI CE INCEPUT ARE SI UN SFSRSIT…DEJA POPULATIA ROMA SI NU NUMAI, INCEP A CONSTIENTIZA, REALITATEA ACESTUI HAOS.

    INCA O DOVADA, O POTI GASI SCRISA IN GAZETA DE SUD , JUDETUL DOLJ , CE NE RELATEAZA ,CUM ANUMITI ” PACIENTI” , AU FOST, INTRODU SI IN CARANTINA, NEAVAND , ACEST VIRUS…INEXZISTENT . CONSECINTELE, FIIND DRAMATICE.

    DECLARATIILE UNOR DOCTORI IN DOMENIU, CE SPECIFICA , CA , DEFAPT ACEST VIRUS , ESTE O GRIPA , CE POATE FI TRATATA USOR DACA SAR VREA…( DAR NU SE VREA , AFACERILE GUVENANTIILOR , PRIN FIRMELE CE LE DETIN, TREBUIE SA PROSPERE…DE CE NU SI LANTURILE HOTELIERE! DACA , FRAIERII …NE AU VOTAT , DE CE, SA NU PROFITAM! ) REFERITOR LA FERESTRUICA …AR FI MAI EFICIENT , PENTRU ” ECONOMIA ” ,ROMANIEI, SA FIE INLOCUITA CU O GAURA ,CU DIAMETRUL UNEI SIRINGI DE DOUA ZECI, (ML.)PENTRU AI ALIMENTA, PE ” PACIENTI, „PRIN INTERMEDIUL SIRINGII DE UNICA FOLOSINTA. PRIMUL AVANTAJ, SIRINGA , OBLIGATORIU ,SE SCHIMBA. IN AL DOILEA RAND, MANCAREA INDIFERENT DE GUST…ESTE TRECUTA PRIN, APARATUL DE MACINAT ,DEVENIND USOR DE ASORBIT , ATAT DE SIRINGA RESPECTIVA , CAT SI DE ” PACIENT”…AVANTAJ PENTRU , PACIENT SI PENTRU REALIZAREA UNEI ECONMI, DUDUITOARE… PENTRU VIITOR!

    REGRET , CA AM RE PUS IN FUNCTIUNE , ( DUPA 5 ANII…)CONTRACT REALIZAT CU FIRMA DE TV. TELECOM, AVAND PLACEREA DE A VIZIONA CAMPIONATUL EUROPEAN DE FOTBAL. DIN PACATE ,ACEASTA PLACERE , S A TRANSFORMAT, IN SCURT TIMP, INTR O DEZAMAGIRE , A PROPRIEI MELE FIINTE, CE EVITA SA URMAREASCA , DESFASURAREA EVENIMENTULUI , „GUVERNANTIILOR” DICTATORI, REZUMANDU MA , DOAR LA DESENE ANIMATE, SI BINEN TELES , LA FILMELE CLASICE, REALE, DOCUMENTARE , CE REPREZINTA REALITATEA TRECUTULUI SI A PREZENTULUI.. AM ALES , PACHETUL , CA NUMAR DE PROGRAME, MINIM!

    REINTORCANDU MA SI AVAND OPINIA , PE CARE O MENTIN , REFERITOARE LA ACEST , HAOS GLOBAL, MENTIONEZ CA, VIZOALITATEA , TOT MAI FOCALIZATA A, ACESTEI AFACERI GLOBALE, IN CARE GUVERNELE, ALIATE ,” REPREZENTATE” DE ” ILUSTRII” POLITICIENI , FIECARE CU NAIONALITATEA LOR , ESTE DIN PACATE, REALA!

    AVEM , PARTE DE UN TIMP , IN CARE JIGODIILE , UMANE.. TERORIZEAZA, POPOARELE, IN MAJORITATEA LOR, PENTRU UN INTERES …CE ADUCE INTERESE, PERSONALE.

    DIN FERICIRE ORI CE TIMP , ESTE INLOCUIT, DE ALT TIMP!…TRECUTUL NE , DOVEDESTE!… PACAT DE FIINTELE, INDIFERENT DE INFATISARE, CE SUN EXSTERMINATE…

    PS. IOHANNIS SI A LUI GASCA DE GUVERNANTI , VOR AVEA SOARTA , SOTIILOR CEAUSESCU! PREVIZIUNIILE CE IMI APARTIN, IN MAJORITATEA LOR , S AU INPLINIT!…

    CU RESPECT SI SINCERITATE , PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, ROMANUL, AUTENTIC!

  4. O idee excelentă, care ar fi, cred, mai bună dacă s-ar aplica de la vârsta de 60 de ani,la orașe, și 50 la sate, pentru a le îmbunăți gradul de confort de care n-au avut parte.

    Trimis de pe iPhone‑ul meu

    Pe 21 apr. 2020, la 10:11, ADRIAN NĂSTASE a scris:

    
    Adrian Năstase posted: „M-am gandit ca putem dezvolta sugestia ministrului Tataru referitoare la transferarea celor in varsta de peste 65 de ani in hoteluri, pentru a-i proteja de virus, eventual pana la sfarsitul anului. Acestea ar deveni astfel un fel de apart-hoteluri pentru „

    • Nici de gluma nu e buna. N-am simtit nicio ironie, un om grijuliu cu seniorii familiei. Pe ei i-as duce la hotel, pe dvs. la balamuc.

  5. Romania este o tara vesela, cu oameni ce iau decizii vesele in timp ce restul ramin destul de tristi. Eu nu am inteles, de exemplu, ordonanta cu formularele ce trebuie completate si semnate daca trebuie sa iesi la cumparaturi. Nu avem noi masti aici in Canada, dar, pe de alta parte, nu ne pune nimeni sa completam inutil niste hartii, si nu te opreste absolut nimeni pe strazi sau autostrazi sa te verifice unde ai plecat si de ce. Administratiile se bazeaza pe cinstea cetatenilor, nu ii insulta apriori cu verificari pentru ca ar minti. Deci, conform autoritatilor romane, Romania e o tara de infractori, si avem destui copaci ca sa facem atitea formulare? Parca era o problema cu defrisarile in Romania…foarte vesela situatia.

    Nici nu avem in Canada ore speciale de shoping pentru batrini. E absurd – si deci vesel – pentru ca bunicile de pe dealuri si vai nu cred ca au Carefour la indemina. Si bunicutza aia pe care au prins-o dupa ora de shopping pentru bunici si pe care au amendat-o cu 5000 lei, o alta bazaconie ce arata veselia conducatorilor sai.

    O idee buna din Canada care poate fi adoptata si in alte tari: Longos si COSTCO le permit cadrelor medicale sa faca cumparaturi fara sa stea la coada.

  6. Eu am devenit dintr-o dată mai indulgentă, nu știu prin ce minune. Îi acord lui Nelu circumstanțe atenuante: oboseala, tracasarea, nervozitatea…Și vocea îi era stinsă, el spunea asta fără prea multă convingere.
    Microbiologii, virusologii, infecționiștii, unii medici văd doar soluții radicale, dar politicul nu poate să îi copieze, pentru că are și alte responsabilități.
    Apoi, degeaba stârpești, să zicem prin absurd, virusul în țară, că oamenii se vor mișca în continuare prin Europa, prin lume, și, inevitabil, îl vor duce, îl vor aduce…
    Zic să-l iertăm pe numitul Nelu ministrelu”, mai cu seamă că ideea e absolut utopică. Cum să cazezi „omul și camera”, și să hrănești, să îngrijești din toate punctele de vedere 3,5 milioane de oameni timp de mai multe luni?

    • @Amalia:” Microbiologii, virusologii, infecționiștii, unii medici văd doar soluții radicale”
      ======
      Văd pe naiba soluții. Se plimbă pe la televiziuni, tropăie prin presă aflându-se în treabă cu „hai să ne dăm cu părerea”, desigur, fiecare cu părerea lui care se bate cap în cap cu a altuia, provocând multă confuzie și alimentând teorii conspiraționiste.
      Ba că nu știu cine are vaccinul, dar că …, ba că medicamentul ăla este bun, dar că …, ba că ventilatoarele sunt bune, dar …
      Vaccinul este soluție pentru viitor, nu pentru acum.
      Soluția imediată trebuie să fie tratamentul.
      Omul care se îmbolnăvește vrea să știe ce pilulă poate lua ca să-i treacă, vrea să știe dacă este imun după ce i-a trecut boala și dacă poate ieși liber din casă după ce s-a făcut sănătos.

      Asta ar trebui să facă respectivii, nu să devină vedete de TV dacă n-au răspunsuri clare. Și sigur că n-au că doar întreaga lume bâjbâie.

      Crearea unui organism guvernamental împuternicit cu un proiect național de dezvoltare a unui medicament, a unei metodologii unice de tratament eficient, zic eu că este o sarcină guvernamentală prioritară.

      Doar o asemenea agenție guvernamentală ar avea autoritatea să pună cap la cap toate resursele umane, informaționale și materiale, deoarece este o sarcină mult prea complexă pentru a fi redusă la interpretări prin talkshow-uri și discursuri politice.
      Și poate chiar mai sus, la nivelul Organizației Mondiale a Sănătății, care are bani, are resurse, dar a devenit tot un instrument politic.

      Nu știu, poate Arafat conduce o astfel de organizație națională cu sarcină clară, specifică, poate altcineva, dar vorbăria, confuzia și degringolada care par să cuprindă tot procesul ăsta de combatere și ținere sub control a maladiei nu dovedesc că lucrurile merg pe o direcție bună.

      Din contră, se preferă soluția „să vedem ce se mai întâmplă”, nu soluția „să lucrăm pentru găsirea tratamentului”.
      Și până când virusul se plictisește să mai bântuie, oamenii să stea izolați și economia țării să moară încet, încet.

  7. Iresponsabilitate sau fascism ?

    Cu toate că regimul politic numit „democraţie” stabileşte prin însăşi esenţa sa deplina egalitate dintre toţi membrii societăţii, indiferent de vremuri obişnuite sau stare de urgenţă, într-un interviu recent la Realitatea PLUS, ministrul sănătăţii Nelu Tătaru a declarat că – în funcţie de evoluţia epidemiei de Covid-19 – nu exclude carantinarea totală a persoanelor de peste 65 ani, deja discriminate faţă de alte segmente ale populaţiei prin măsuri de izolare draconice. Şi deşi în urma reacţiilor de indignare, propunerea nu a fost acceptată de executiv, se pune totuşi problema cum mai poate să facă în continuare parte din guvernul unei democraţii europene o persoană ce dă dovadă de o atare iresponsabilitate cinică ?

    Chiar dacă ministrul în cauză vorbea de „condiţii hoteliere de lux”, este totuşi vorba de circa 6 milioane de oameni, deci imposibil de relocalizat altfel decât în nişte lagăre de concentrare ! Şi pentru ca lucrurile să fie clare, lozinca hitleristă «Munca Eliberează» (Arbeit Macht Frei) de la intrarea în lagărele naziste ar fi fost probabil înlocuită cu «Izolarea însănătoşeşte». În felul acesta s-ar fi realizat în sfârşit proiectul de tip fascistoid al lui Ceauşescu de a aduna toţi bătrânii în tabere în mediul rural.

    Atunci, pensionarii erau consideraţi vinovaţi de punuria alimentară fiindcă se aşezau cu noaptea în cap la cozi interminabile pentru a-şi putea aproviziona întreaga familie. Astăzi, tot ei sunt făcuţi vinovaţi – implicit – de propagarea molimii. Se incită astfel generaţiile mai tinere la o ură scelerată împotriva propriilor părinţi şi bunici, consideraţi un balast pentru societate.

    Aceasta este «România normală» în viziunea lui Iohannis şi a guvernului său !

    • Eu numesc astfel de manifestari „filoxera mentala” (adica are aceasi efect ca filoxera … care ptr viticuotura a fots o inimaginabila catastrofa !!) ..

      As putea sa brodez diferite scenarii in marginea acesti idei demne de „oameni cu idei” dar … nu cred ca ar fi util .

      Insa doresc sa amintesc tuturor ca , cea mai imporanta contribututoe a noastra la literatura europeana este lireratura absurdului ! Sa ne fereasca Dumnezeu!!!

  8. Nu sunt chiar slaba de inger dar vestea unor spatii speciale pt cei cu o anume virsta m-a tulburat profund si sentimentul ca se poate intimpla orice, ca orice e posibil, a prins contur. Problema mea e cine ma despagubeste pt sentimentele de frica si umilinta care mi-au fost induse.

  9. O diversiune menită să-i ridice lui Klaus Iohannis mingea la fileu pentru a ieși intempestiv pe sticlă și a poza în salvator al democrației.
    O nadă electorală întinsă unei mase importante de votanți: Pensionarii.

  10. Da, domnule Năstase – este foarte interesantă ideea!
    Și sunt semne că-i posibil ca, tot de la Suceava, să înceapă reeducarea. Nu văd de ce s-ar muta la Pitești. Azi este în vogă Sibiul și tot cu cineva din neamul Țurcanu!

  11. Criza din turism îi lasă pe băieţii fără muşterii, aşa că ce s-au gândit prietenii lor guvernanţii : ia să le umplem hotelurile cu bătrâni,şi statul plăteşte casă şi masă aşa că nu pierdem nimic, ci câştigăm şi noi şi ei !

  12. Lumea fierbe despre cine este resonsabil pentru pandemie:
    1. Cine a produs virusul,
    2. Cine l-a propagat si de ce;
    3. De ce informatiile despre virus au fost ascunse cetatenilor chinezi si lumii intregi pentru o perioada semnificativa, cind se puteau lua masuri care sa limiteze propagarea si poate evitarea pandemiei;
    4. De ce China le-a interzis cetatenilor sai sa calatoreasca intern, dat nu le-a interzis sa calatoreasca in afara granitelor dupa ce acest virus a inceput sa contamineze intern;
    5. De ce cele mai multe tari nu au inchis granitele cetatenilor chinezi imediat dupa ce s-a aflat de pericolul generat de acest virus?
    6. De ce OMS s-a complacut in a fi portavocea PC Chinez si nu a solicitat inchiderea granitelor mult mai repede pentru a evita pandemia? De ce a durat atit de mult pina sa realizeze oficial ca este o pandemie?

    In timp ce serviciile de informatii ale tuturor incearca sa obtina informatii relevante, China afirma ca e transparenta, dar de fapt nu raspunde la intrebari concrete. Acest mod tipic mincinos de a ascunde lucrurile, de a induce in eroare, e probabil o greseala de proportii infinite ale Chinei, o tara care a muncit enorm sa ajunga la virf, doar pentru a contempla o cadere dramatica din cauza ca minciuna este arma regimului comunist in relatiile cu alte state. Am spus „tipic mincinos” pentru ca aceasta tara a mai mintit odata tot globul cu laptele praf infestat cu melanina in 2008. Parerea mea este ca la un moment dat, cind dependenta de China nu va mai fi critica, toate tarile isi vor retrage investitiile strategice din aceasta tara, care le pune viata in pericol cetatenii proprii.

    Virusul e mult prea eficient in a ucide pe oricine pentru ca sa cred ca e o mutatie sau un produs al naturii. Nimeni nu va uita in vest pentru multi ani, poate o generatie, ca am suferit un atac biologic venit dintr-o alta tara.

      • Una din preocuparile tale existentiale? Daca ai ceva sa discuti, discuta. Atacul la persoana fara alte argumente te descalifica din start.

  13. Inteleg de ce in Romania e atita agitatie cu banditii colorati care s-au intors din alte tari in Romania si pur si simplu socheaza pe romani cu alte crime si comportament indecent si agresiv. Eu zic sa nu ne ferim sa spunem ca majoritatea sunt „tuciurii” dupa „cultura” pe care o afiseaza, cu fuste peste cap, urlete si multi „mincati-as”. Probabil sunt si romani prinsi in viata criminala, dar trendul este al „tuciuriilor”, tiganilor, sa le spunem pe nume. Da, sunt multi tigani pentru care s-au integrat bine in Romaia, si isi vad de viata lor ca orice alt cetatean. Dar nu cred ca ar fi o supriza daca s-ar cuantifica pe etnii cine sunt in top 2 pozitii la crime si bande in Romania. Iar politia, la primul act de violenta impotriva lor ar trebui sa foloseasca armamentul din dotare.

    Important este ca media in Romania sa nu ii asocieze, sau sa ii disocieze, de ceilalti diasporeni romani.

    Nu am eu calitatea de a da sfaturi nimanui, dar eu as fi foarte dur cu acesti nenorociti care fac viata in Romania insuportabila. Ai comis prima crima violenta? Mergi la zdup. A doua oara, fie nu mai iesi de acolo, fie iti iau cetatenia si te deportez in no man’s land. Rusii, desi privesc idilic viata tiganilor, sunt necrutatori cu ei, asa ca acolo tiganii nu prea au succes sa duca o viata criminala in Rusia.

    • Chestia cu mersul la zdup are nevoie de trecere la un alt nivel. Ideea ce vor să o impună lumii cei ce, în timp, și-au deportat răufăcătorii în Tasmania, Siberia, Africa de Nord, etc., iar acum nu concep existența unor măsuri dure – cică să faci reeducare. O.K., dar ce faci cu cei ce au ajuns la a 5-a sau a 7-a sau la a 19 -a condamnare?! Niciodată n-am să înțeleg de ce contribuabilul cinstit terbuie să se îngrijească în primul rând de paza și securitatea sa, fiecare la nivelul său de posibilități materiale(!), și apoi să suporte „cazarea și masa”, mai ales pe timp de iarnă, a tâlharilor/hoților/criminalilor/pedofililor și alții care nu țin seama de legi, de N ori ?!?
      Am mai scris aici, acum câți va ani, că dacă s-ar stabili un prag peste care reciduviștii să fie hrăniți numai cu apă și pâine/mămăligă rece și, dacă-i cazul, un prag de la care să fie condamnați la moarte – să vedeți cum se vor lăsa de furtișaguri/jafuri/acte anti sociale, inclusiv de trimis femeile la cerșit !!!

      • Sigur ca vor fi abuzuri, comise chiar de Politie. Avind experienta, canadienii (in Ontario) au creat SIU, Special Inverstigation Unit:

        „The SIU is a civilian law enforcement agency, independent of the police, that conducts criminal investigations into circumstances involving police and civilians that have resulted in serious injury, death or allegations of sexual assault. In the course of its investigations, the Unit gathers and assesses evidence, and the Director of the SIU decides whether or not the evidence leads to the reasonable belief that a criminal offence has been committed. If the Director forms such a belief, she or he shall lay a criminal charge against the officer(s), and that charge will then be prosecuted by the Crown Attorney. If the Director does not form such a belief, she or he cannot lay a criminal charge against the officer(s).”

        https://www.siu.on.ca/en/what_we_do.php

  14. Am fost intotdeauna sensibil in fata persoanelor care , ajunse in functii publice , sunt eficace , fac sa inainteze proiecte si mai ales dau consistenta cuvintelor lor asociindu-le actiunilor lor .
    O astfel de persoana este doamna Ionita , noul director al Companiei de Drumuri , institutie in subordinea Ministerului Transporturilor ( Lucian Bode , guvern Ludovic Orban ) .
    In teleconferintele si comunicatele ei doamna Ionita indeamna comisiile de evaluare ale participantilor la licitatii la lucreze mai repede , cheama constructorii la mobilizare pe santiere – fara , bineinteles , sa numeasca niciodata clar nici despre evaluarea carei licitatii , nici despre care constructor , este vorba .
    Uitandu-ma la actiunea doamnei director , nu pot sa nu raman impresionat de eficacitatea ei si mai ales de asumarea curajoasa a raspunderii pe care o arata .
    1 ) Modernizarea Drumului National Botosani – Stefanesti ( Prut ) , 200 de milioane de lei , constructor numit la 19 noiembrie 2019 ( de sase luni ) .
    Contractul nu a fost inca semnat .
    In motivarea acestui act curajos , CNAIR vorbeste presei botosanene despre ” acordarea timpului necesar solutionarii contestatiilor ” – constructorul numit era singurul participant , numai daca nu se contesta el insusi .
    2 ) Sa ramanem tot in Nordul Moldovei , Moldova pentru care Iohannis zbiera ca nu se poate dezvolta pentru ca PSD nu vrea sa faca facila si ieftina autostrada Targu Mures – Iasi , sa vedem cum actioneaza guvernul liber de oprimare PNL .
    Drumul National Botosani – Targu Frumos , modernizare de 280 milioane de lei , constructor numit la 12 martie 2020 , nici un contract semnat la aceasta data de institutia doamnei Ionita .
    3 ) Tot in Moldova , tot doamna Ionita si seful ei , dl Bode – studiul de fezabilitate al autostrazii Bacau – Brasov are castigator din 15 martie 2020 , contractul , normal , nu este semnat .
    4 ) Sa trecem Carpatii in judetul Mures- portiunea de autostrada intre Ungheni ( Mures ) si municipiul Tg Mures are constructor numit la 3 martie 2020 , dupa epuizarea tuturor contestatiilor posibile .
    Bineinteles , la doua luni contractul nu este semnat .
    5 ) Sa trecem acum la proiecte foarte , foarte mari , de un miliard cinci sute de mii de lei , autostrada Curtea de Arges – Pitesti .
    Castigator numit la 19 martie 2020 , curajoasa doamna Ionita isi asuma raspunderea cu amandoua mainile , nici un contract semnat .
    6 ) Si , modesti , sa incheiem cu un proiect destinat unei metropole regionale , Craiova , centura ei de Sud , 130 de milioane de lei – un singur participant la concurs – institutia doamnei Ionita il evalueaza pana la 8 mai ( de patru luni ) – stati , Doamne Fereste , nu inseamna ca este deja numit castigator ! daca nu verificam bine ? – si unicul participant la cursa va fi declarat castigator cand ? si contractul semnat cand ?
    Voi , ceilalti , nu sunteti si voi emotionati , ca mine , de perfecta adaptare in practica a cuvintelor de catre doamna Ionita ?

    • Nu! Comisiile pentru licitații să nu lucreze mai repede, să lucreze conform procedurilor, reglementărilor, normelor, chiar dacă acțiunile vor dura ani de zile. De ce? Pentru că nimeni nu îi va apăra pe membrii acestor comisii de acuzațiile procurorilor și ale „opiniei” după ce va trece nebunia.
      Nimeni nu va recunoaște că au făcut repede pentru că era nevoie să se facă repede, să fie începute lucrările.
      Toată lumea va spune că membrii au luat mită pentru grăbirea procesului.
      Nu! Să nu lucreze mai repede! Să se acopere de hârtii, aprobări, autorizații, ok-uri și tot ce trebuie pentru ca mai apoi să nu fie acuzați.
      Ați auzit ce au zis magistrații despre rugămintea lui Arafat și Cercel, cum că după furtună nimeni să nu îi acuze pe ei și colegii lor pentru a fi sărit unele proceduri/birocrația în privința achizițiilor, pentru că intenția lor a fost să meargă treaba mai repede?
      Ei, bag mâna în foc că, după țunami, Arafat, Cercel și colegii lor vor avea dosare penale pentru că nu au respectat procedurile, pentru abuz, luare de mită, neglijență…
      Nu era mai bine ca ei să fi respectat întocmai „procedurilii”, iar materialele să vină la Sfântu” Așteaptă? Era mai bine.

  15. N-am stiut ca nord vietnamezii au „executat” asa ceva. Intotdeauna trebuie sa existe o sursa de inspiratie. La noi inteleg se dorea sau se doreste cazarea in hoteluri sau alte asezaminte a celor singuri si fara ajutor, ceea ce mi se pare un gest nobil. Daca si cel care vor urma acest „tratament” isi dau acordul, totul este ok. Inca un aspect, „batranii” de 65 -70 de ani nu mi se par chiar asa de neajutorati, numai daca nu sunt suferinzi. Cunosc oameni ajunsi la aceste varste care sunt foarte vigurosi si altii de pana in 60 de ani care sunt foarte „batrani”. Inca un aspect care sa deturneze atentia de la problemele grave in care se zbate societatea romaneasca.

    • Ați înțeles greșit. Era vorba despre seniorii care stau în familii numeroase sau foarte numeroase, nu de cei singuri. Pe cei singuri aveau de gând să-i lase în continuare singuri, iar pe cei cu familii, să-i însingureze. Aceștia, cei cu familii, ar fi 3,5 milioane.

  16. ACEST EVENIMENT! …IN REALITATE UN , EVENIMENT , DICTATORIAL,GLOBAL, IN CARE, ANUMITI DICTATORI…”UMANI „, S AU ALIAT, DECIZAND, DE A INGRADII : DREPTUL , FIINTEI UMANE DE A SI EXPRIMA … LIBER, OPINIA , OPINIILE, PERSONALE , DREPTUL , ACTIVITATII POZITIVE, PERSONALE, DE GRUP, INTR O SOCIETATE ,PENTRU EXZISTENTA PERSONALA SI NU NUMAI, IN VIITOR SI DREPTUL , DE A DECIDE, POZITIV…DACA INGRADIREA , DREPTURILOR CE I SE CUVIN, SUNT REALE!…

    CEEA CE, SE INTANPLA IN SOCIETATEA ROMANA, ACTIVITATILE UNOR FIRME, PRIN ANGAJATII SAI , CONSISTENTI CA NUMAR SI ALTE ACTIVITATI A LE, ALTOR INSTITUTII , INSTITUTII CE NU REPREZINTA , NATIUNEA ROMANA, CU SUTE SI MI DE ANGAJATI IN TOATA TARA, DOVEDESC VIZOAL, CA, DICTATURA GLOBALA, DIABOLICA, S A INRADACINAT IN MAJORITATEA GANDIRILOR UMANE , EA , FIIND ACCENTUATA, ZI DE ZI , DE ACTOALII GUVERNANTI , CONDUSI …DE UN SAS, CE N A FOST DESTINAT, A SE NASTE , ROMAN!..

    DIN PACATE, ACEASTA REALITATE, ESTE, USOR EVIDATA DE ACTOALUL , ” PRESEDINTE ” AL ROMANIEI, DE ORIGINE SAS SI DE CE SA NU FIM CORECTI…DE ACTOALI ” LIDERI” CE REPREZINTA PARTIDELE DE „OPOZITIE”.

    IN OPINIA MEA , ACEST HAOS , VA AVEA CONTINUITATE, ATAT TIMP CAT, DICTATORII , SEMNIFICATIVI…VOR DECIDE!…

    UN PROVERB , OMUL!, MOARE CU SPERANTA!…

    EU , ZIC, OAMENII, TIMPULUI ACTOAL, IN MAJORITATEA LOR, VOR PIERII CU SPERANTA!…( AU PIERIT CU SPERANTA!…)

    CU RESPECT SI SINCERITATE , PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, ROMANUL AUTENTIC!…

  17. Eu, cetatean roman, doresc sa plec din oras, din curtea proprie, cu automobilul propriu, nu as interactiona cu nimeni pana la gospodaria de la tzara, unde as intra in curtea proprie cu automobilul propriu, unde nu as interactiona cu cineva, mi-as pune masca si m-as apuca de tuns buruiana pentru a nu napadi și compromite acea investitie/gospodaria unde cresti o pasare, îngrijești o floare, un pom etc. N-am voie, pentru că nu sunt fermier !!!! In schimb, de m-as fi inscris pentru un lot la sparanghel in Germania as fi fost plecat fara probleme!!!!! Nu suntem intr-o dictatura?!

  18. Domnule Adrian Năstase in prelungirea modelului propus de dvs., model ce are la bază sugestiile ministrului sănătății, dar si al altora, altuia, cred că firesc, spre binele tuturor, ar fi ca in fiecare cameră locuita de un bătrân sa fie montată și o cameră de filmat cu microfon incorporat, apoi cheltuielile sa fie suportate de locatarul- bătrân adică pensia sa nu-i mai fie platita pentru perioda cazării, bătrânii sa fie scoși la plimbare cinsprezece minute o data la trei zile. Mai pot fi activate si alte măsuri spre binele nostru. (Având 70 de ani intru si eu in categoria favorizaților). Asa incat… Să auzim si de bine ca de multe altele sunt sătul. P. S. Acesta este un pamflet si trebuie luat ca atare.

    mar., 21 apr. 2020, 10:11 ADRIAN NĂSTASE a scris:

    > Adrian Năstase posted: „M-am gandit ca putem dezvolta sugestia ministrului > Tataru referitoare la transferarea celor in varsta de peste 65 de ani in > hoteluri, pentru a-i proteja de virus, eventual pana la sfarsitul anului. > Acestea ar deveni astfel un fel de apart-hoteluri pentru ” >

Lasă un răspuns