Ce mai puteti citi…

Dragi prieteni, in conditiile in care s-a prelungit starea de urgentă, m-am gandit că puteti include in lecturile voastre unele din volumele mele (in calitate de autor sau coautor), volume pe care le găsiti pe site-ul meu  adriannastase.ro., la rubrica cărtile mele. Este vorba de 12 volume in format electronic din cele 50 prezentate acolo.

27 de gânduri despre “Ce mai puteti citi…

  1. Avem acordul autoritatilor de la Bruxelles pentru finantarea modernizarii portului dunarean Isaccea – 18 milioane de lei sau 4 milioane de euro sau 6 milioane de dolari , sunt bani , in timpul lui Dej sau Ceausescu ce n-ar fi exportat statul sau unde nu s-ar fi imprumutat , daca ar fi putut , sa-i aiba si cat de pretiosi ar fi fost .
    Domnul ministru Bode isi permite momente de lirism comentand acest succes ” nu avem voie sa pierdem nici un cent din finantarea europeana ” .
    Numai ca , domnul ministru , nu ati obtinut in mandatul dv nici un acord nou de finantare de la Bruxelles pentru nici un proiect nou din Romania – marea investitie de la Bacau , centura de 150 milioane de euro , cu asa zis comisar roman la Transporturi , nu are nici astazi OK-ul Bruxellesului .
    Ca sa nu vorbesc nimic despre sectoarele 1 , 4 si 5 ale autostrazii Sibiu Pitesti ( croitorul cenusiu , Natura 2000 , animalele prinse in cursa intre DN 7 si autostrada samd ) .
    Portul Isaccea este un proiect a carui finantare a fost obtinuta tot de guvernele PSD …
    Finantare europeana nerambursabila este o sansa unica pentru Romania pe care tari ca Argentina sau Ucraina sau Turcia nu o vor avea niciodata .
    Cu banii europeni s-au construit cei 325 de km de autostrada de la Nadlac la Sibiu , investitie de cel putin doua miliarde de euro sau 3 miliarde de dolari – daca-mi amintesc bine Ceausescu ne-a facut sa suferim un deceniu pentru o datorie de 10 miliarde de dolari …
    Numai ca azi o materie atat de rara ca banul nu este pretuita si valorizata cum trebuie in Romania .
    Creierele dezvoltate care racnesc pe Facebook , ProTV sau TVR ” faceti autostrazi !!!! ” nu-si pun o secunda intrebarea nici unde vor sa fie aceste ” autostrazi ” nici cine , cum , cu ce le finanteaza .

      • Esti de o finete a spiritului , domnule de la Iasi in contact cu vecinii de la 2000 km … Unde e Madame de Stael ca ar pali de invidie …

    • Pardon , nu avem nici un acord de la Bruxelles pentru acesti bani .
      E un contract semnat intre romani – Ministerul Transporturilor pe de o parte si Compania de Navigatie a Dunarii pe de alta parte – Ministerul Transporturilor e de acord cu cererea de finantare a Companiei de Navigatie si le va da finantare , cand o va avea .

  2. @mircea popescu.
    Au trecut 4 zile la la momentul când te-ai declarat, cu un aer superior : „Cine vrea să audă „traducerea” lui Adrian Severin, numai pe aia o acceptă deoarece îi sună frumos în urechi și altceva nu vrea să înțeleagă.”
    Te-am invitat să ne dumirești dumneata, dacă tot îl desconsideri pe Adrian Severin, ba chiar și pe cei ce-s de acord cu cele scrise de acesta.
    Până la urmă ești capabil să scri o altă „traducere”, coerentă, a diferenței între declarațiile ambasadorului USA în China și cele ale ambasadorului USA în România ?!

    • @serbanfl, aveți originalele? Eu nu.
      Declarații? Unde le-a făcut?

      Mă intrigă concluzia tembelă a lui Severin care incită poporul român ultragiat la revoltă împotriva reprezentantului imperialismului american.

      Cică ambasadorul Americii în România ar fi făcut declarații împotriva Chinei care înseamnă amestec brutal în treburile interne ale României.
      Cel puțin așa relata Cotidianul.

      Acu’ nu știu intenția ziarului, să devină tribună de luptă hotărâtă împotriva yankeilor, sau să-l facă de râs pe „diplomatul” Adrian Severin.

      Dar indiferent de intenție, românii adevărați au înțeles mesajul transmis de artizanul cedării Insulei Șerpilor.

      • @m.popescu. Adrian Severin are păcatele lui, dar să-ți permiți să-l faci tembel mi se pare o obrăznicie.
        Pe de altă parte vreau să-ți amintesc că eu m-am exprimat de minimum 10 de ori, pe acest blog, că ultimii 4 ambasadori ai USA au fost din gașca clinton-soros și s-au amestecat fățiș în politica României.
        Despre actualul am scris chiar că a fost „fezandat” cam 2 ani până să ajungă la post – nu de alta dar Departamentul de Stat al USA a fost capturat de Partidul Democrat, căci are 90% personal angajat de administrațiile democrate. („Capital Research Center”, prin Jacob Grandstaff, ne-a spus multe despre influiența sorosistă în România. Tot J.G. ne-a lămurit și cum s-au reușit atât de multe debarcări în atât de multe state – prin acapararea întăi a Partidului Democrat din USA care a permis acapararea Departamentului de Stat, unde 90% din personal este angajat de Partidul Democrat!)
        P.S. Insula Șerpilor a fost cedată în 1949 de ana pauker). Tratatul semnat de Adrian Severin, pe vremea lui Emil Constantinecu, a permis arbitrajul câștigat de Bogdan Aurescu.

      • Fiind încă în Săptămâna Mare, mă voi abține de la comentarii care pot supăra, deși atacul CNAD, în calitate de Minister al Adevărului, împotriva Bisericii Ortodoxe mă întristează.

        Cer iertare tuturor celor pe care i-am contrat, uneori răutăcios, în diversele mele postări sperând ca măcar în aceste zile Sfinte să avem cu toții parte de pace și liniște în suflete și să ne renască speranța pentru o lume așa cum ne-a învățat Mântuitorul.

        Paște Fericit!

  3. Mulțumesc dle Prim ministru! Pe unele le-am citit! Sărbători Pascale fericite și binecuvantate !

  4. Aliati si Coronavirusi: Oprobriu mondial: Casa Alba tradeaza razboiul impotriva pandemiei. Trump suspenda contributia financiara a SUA la OMS

    Razboiul antipandemic a organizat lumea intr-o alianta globala impotriva coronavirusilor. El e ca un mare razboi de aparare a umanitatii. Nimeni nu i se poate sustrage fara riscul de a se pune sau de a fi pus in afara umanitatii, atragandu-si sanctiunea de oprobriu general. Linia de demarcatie e inconfundabila. De o parte Aliatii, ingloband umanitatea unita. De cealalta parte Coronavirusii, inamicii umanitatii. In plina contraofensiva a umanitatii impotriva Coronavirusilor, presedintele globalist Donald Trump a consternat-o prin suspendarea contributiei financiare a SUA la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Acest gest reprobabil al Casei Albe poate fi asimilat cu tradarea, cu trecerea din tabara Aliatilor in cea a Coronavirusilor. Catre o asemenea semnificatie conduce efectul actiunii sale unilaterale, de slabire a resurselor si operatiunilor OMS in combaterea pandemiei. Cand o parte beligeranta e slabita, implicit cealalta e intarita. Cel putin pe termen scurt, al reactiei de compensare a defectarii. Oricum, umanitatea va castiga razboiul cu pandemia. Cu sau fara SUA. Insa SUA vor ramane cu stigmatul de tradare a aliatilor si a umanitatii. In această trenă semantică, va fi si convocarea de către Trump, joi, a unei videoconferinte a liderilor tarilor membre G7. Scopul ei, anuntat de presedintele SUA, va fi „coordonarea” raspunsurilor nationale de combatere a molimei. Culmea, la doua zile dupa ce le-a subminat! Va fi doar fanfaronada si fatarnicie, in binecunoscutul stil trumpist. E de asteptat ca participantii G7 sa nu inghita tot ce le va turna Trump. Ca il vor opri critic si ii vor cere revina de partea umanitatii, sustinand financiar lupta OMS.

    • Fragmentarium, care au fost rezultatele „operațiilor” OMS în combaterea pandemiei?

      Ia să vedem declarațiile OMS:
      – virusul nu se transmite de la om la om
      – nu este nevoie să fie sistate călătoriile în China
      – regretabilă închiderea granițelor Statelor Unite pentru China.

      Statele Unite au o contribuție, în creștere pentru OMS de la 450 milioane dolari la 500 milioane dolari.
      De departe cea mai mare, reprezentând 15% din banii OMS.

      China contribuie între 38 și 42 milioane dolari.

      Fragmentarium, poți comenta cu datele în față, nu făcând propagandă antiamericană fără acoperire?
      Am impresia că atunci când ești confruntat cu date exacte nu mai ai argumente.
      Pentru tine, retorica și propaganda sunt instrumente pentru „analize politice”.
      În rest idei lipsite de conținut și vorbe ce dau din coadă.

    • Global Research: Can We Trust the WHO?

      Putem avea încredere în Organizația Mondială a Sănătății?

      de F. William ENGDAHL

      Falsa pandemie de gripă porcină H1N1 a OMS din 2009

      De la anteriorul scandal și fiasco din 2009 al OMS produs de declarația acesteia cu privire la o pandemie globală a “gripei porcine”, sau H1N1 cum fusese denumită, OMS a luat decizia renunțării la utilizarea termenului de pandemie. Motivul este ilustrativ pentru corupția endemică a OMS.

      Cu doar câteva săptămâni înainte ca primele notificări din 2009 despre un băiețel mexican care se infectase cu un nou virus de “gripă porcină” H1N1 în Veracruz, OMS schimbase pe muțiș definiția tradițională a pandemiei. Nu mai era necesar ca o anumită boală să fie răspândită pe scară largă în multiple țări și extrem de mortală sau debilitantă. Era suficient să fie larg răspândită, precum gripa sezonieră, în caz că “experții” OMS vor să o declare pandemie. Simptomele gripei H1N1 a OMS erau aceleași ca ale unei răceli mai grave.

      Când Directorul General al OMS de la vremea respectivă, Dr. Margaret CHAN, a declarat oficial o urgență de pandemie globală de faza a 6-a, acest fapt a declanșat programe naționale de urgență de miliarde de dolari reprezentând achiziții guvernamentale de presupuse vaccinuri H1N1. La finele gripei sezoniere din 2009 s-a observat că decesele cauzate de H1N1 erau minuscule raportat la gripa sezonieră normală. Dr. Wolfgang WODARG, medic german specializat în pneumologie, era la acea dată președinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. În 2009 a solicitat o cercetare a unor presupuse conflicte de interese care gravitau în jurul reacției UE la pandemia de gripă porcină. Parlamentul olandez a descoperit, de asemenea, că profesorul Albert OSTERHAUS din cadrul Universității Erasmus din Rotterdam, persoana din centrul pandemiei mondiale din 2009 de gripă porcină H1N1, în calitate de consilier principal al OMS cu privire la gripe, era intim poziționat pentru a profita personal de miliardele de euro din vaccinuri presupus a fi destinate H1N1.

      În rândul celorlalți donatori privați regăsim producătorii de medicamente și vaccinuri de vârf din lume, incluzând Gilead Science (care în acest moment face presiuni ca medicamentul său să fie folosit ca tratament pentru COVID – 19), GlaxoSmithKline, Hoffmann-LaRoche, Sanofi Pasteur, Merck Sharp & Dohme Chibret și Bayer AG. Producătorii de medicamente au acordat zeci de milioane de dolari OMS în 2017. Acest sprijin privat al industriei pro-vaccin față de agenda OMS, provenind de la Fundația GATES și Big Pharma este mai mult decât un simplu conflict de interese. Este o deturnare de facto a agenției Națiunilor Unite responsabile pentru coordonarea reacțiilor internaționale la epidemii și boli. Mai mult, Fundația GATES, cea mai mare din lume cu vreo 50 de miliarde de dolari, își investește dolarii scutiți de taxe în aceiași fabricanți de vaccinuri, incluzându-i aici pe Merck, Novartis, Pfizer și GlaxoSmithKline.

      Sub managementul lui Tedros, corupția și conflictele de interese de notorietate au continuat, și chiar au sporit. Potrivit unui raport recent al Corporației Australiene de Transmisiuni, în 2018 – 2019, sub Tedros, Programul de Urgențe de Sănătate al OMS, sectorul responsabil pentru răspuns global la COVID – 19, a fost citat drept cel cu riscul cel mai ridicat, evidențiindu-se “eșecul de a finanța adecvat programul și operațiunile de urgență (riscă să ducă la) livrarea unor rezultate necorespunzătoare la nivel de țară.” Raportul ABC a mai descoperit că a existat de asemenea “un val de acuzații de corupție cuprinzând întreaga organizație, cu depistarea de multiple scheme țintite să fraudeze sume importante de bani din organismul internațional.” Asta nu prea îți conferă siguranță și încredere.

      La începutul lunii Martie, Universitatea Oxford a renunțat a mai folosi statistici OMS legate de COVID – 19 din cauza unor inadvertențe și erori repetate pe care OMS a refuzat să le corecteze. Protocoalele de testare ale OMS pentru testele de coronavirus au fost menționate de diferite țări, precum Finlanda, ca având vicii, indicând rezultate pozitive false, cât și alte defecte.

      Aceasta este Organizația Mondială a Sănătății în care ne punem acum încrederea să ne ghideze pe parcursul celei mai grave crize de sănătate a ultimului secol.

  5. multumesc mult doream sa citesc cateva dintre cartile DVS .Sarbatorile Pascale cu sanatate, liniste sufleteasca !! Hristos a inviat!!

  6. Multumesc pentru picul de cultura…
    In noianul de agramati care ne tot spun cum trebuie sa arate existenta noastra, aveam nevoie de altceva: lectura cartilor dumneavoastra. Citesc si uit unde traiesc acum, cum traiesc acum si mai ales cine ne conduce destinele.

  7. INCREMENTA ATQUE DECREMENTA MARCELLI VELAE

    Păi, ce grozav ajunsese el în ultimul timp… și cum devenise geaca lui din piele mai cunoscută decât cea a lui Tom Cruise din TOP GUN… cum fusese el uns vedetă de videoclip, alături de Irina Rimes, Dragoș Anastasiu și Marcel Pavel, daʹ el e mai important ca Marcel Pavel, deoarece încheie videoclipul de pandemie postat pe pagina Ministerului de Interne, cu memorabilele cuvinte: „Dragi români, acum mai mult ca niciodată trebuie să dăm dovadă de solidaritate, înțelegere și respect. Haideți să gândim și să acționăm cu toții corect! Acum! Și vom trece și peste asta cât de curând ! Împreună!” Unde s-a mai pomenit așa un ministru cu vânt în Velă! Vă zic eu: nu s-a mai pomenit! Din pricina lui, geaba ieșea Klaus să ne învețe cum să ne spălăm pe mâini, pe la prânz, că Vela ne spusese deja de dimineață cum se face. Geaba ne explica Arafat care-i treaba cu distanțarea socială, că Vela deja măsurase distanța, cu zece minute înainte. Geaba cuvânta, cu o cută-ntre sprâncene, premierul Ludovic Întâiul-Al doilea-și-al Treilea: „Nu vreau să vorbesc despre decese, le UREZ condoleanțe familiilor care au avut decese în familie”, că ministrul Vela era deja în zbor cu helicopterul către cimitirul din Caraș Severin, ca să depună o coroană la mormântul asistentei a cărei familie acuză că fost lăsată să moară de medici de teama infectării cu coronavirus… Asta, evident, FĂRĂ VREO CONOTAȚIE POLITICĂ.

    Și este clar că nici nu ar avea cum să apară vreo conotație politică, doar se știe că în țara noastră chestiunea escaladei pe cadavre este „ES-CLU-SĂ!!!”… iar cine zice altfel e ca și cum ar insinua că președintele Klaus ar fi spus pe 4 noiembrie 2015:
    „…foarte târziu Guvernul (Ponta, n.n.) a demisionat… a FOST NEVOIE SĂ MOARĂ OAMENI ca această demisie să se producă!”… sau ca și cum Rareș Bogdan și-ar fi început tirada de campanie electorală, pe 20 aprilie 2019, la Alexandria, cu următoarele fraze: „…Înainte de a vorbi, de a dialoga, permiteți-mi să vă rog… să păstrăm un moment de reculegere pentru cel care… cel care a venit în mijlocul României , în mijlocul Bucureștiului… ca să-și strige deznădejdea și pentru a spune JUSTIȚIE , NU CORUPȚIE. Moment de reculegere alături de soția sa îndurerată, pentru Ilie Gâzea! Vă mulțumesc! Ilie Gâzea ne privește din ceruri acum!” (deși bietul Ilie Gâzea murise, de fapt, „în urma hemoragiei digestive superioare”, din pricina unei afecțiuni vechi, iar nu pentru că ar fi fost „gazat” de jandarmi pe 10 august 2018, în Piața Victoriei, cum lăsa să se înțeleagă Rareș)… sau ca și cum tot Klaus ar fi rostit, pe 28 iulie 2019, după ce publicul aflase, cu oroare, despre presupusele crime din Caracal: „…Guvernul României ar trebui să se gândească dacă nu cumva este autorul moral al acestei tragedii(…).”

    Dar, nu … în țara noastră nimeni nu SE SUIE pe cadavre. Știind aceste lucruri, Vela Marcel nu a luat-o de jos în sus, URCÂNDU-SE pe imaginea celei dispărute, ci a venit de sus în jos, COBORÂND cu helicopterul. Și unii l-au filmat… și l-au fotografiat la mormânt… apoi televiziunile au preluat rapid filmarea, iar internetul s-a umplut de pioasa sa imagine. FĂRĂ VREO CONOTAȚIE POLITICĂ, deci…

    Acum însă, din pricina acordului Ministerului de Interne cu Patriarhia, pentru perioada sărbătoririi Paștelui Ortodox, steaua lui Marcel Vela pare că scapătă. Cel puțin așa am înțeles eu din bâțâiala din picior a președintelui care a fost nevoit să-și petreacă sărbătorile pascale închis în casă, cu „soția mea, Carmen”, fără să știe că „guvernul meu, Orban” are de gând să ofere, prin „ministrul meu Vela”, peste doar o săptămână, alternative mai agreabile pentru „românii mei” și pentru „dragii mei”. Și părea destul de supărat, președintele, când a scrâșnit din măsele, în încheierea scurtei sale declarații de pe 15 aprilie 2020: „Stați a-ca-să! Altfel după săr-bă-tori vom avea în-mor-mân-tări!”

    Degeaba încercase domnul Vela în dimineața de 15 aprilie 2020 să iasă, ca de obicei, înaintea lui Klaus, trăgând mortul pe Academiei ca să nu fie nevoit să pronunțe numele lui Edgar Quinet:

    „E un fake news că e un scandal și lumea e nemulțumită. Președintele a fost de acord cu acest lucru, la fel ca și prim-ministrul Orban. Aceste măsuri vreau să vă asigur că vin în sprijinul populației. Dacă nu am fi luat această decizie, în noaptea de Înviere ieșeau mulți oameni și era imposibil să fie opriți de forțele de ordine. Plus că dacă am fi luat decizia de a-i opri am fi născut multe polemici între oameni și forțe de ordine. Oamenii n-ar fi înțeles, din credință că sunt Sfintele Paști, s-ar fi dus la Biserică (…) Pentru sâmbătă sunt suficient de mulți cetățeni de bine din alte partide care vor să facă mici diversiuni care să ducă la un fel de 10 august, să stârnească credincioșii să asalteze bisericile. Eu nu am vrut să se ajungă la asta în care cetățenii stârniți de primari PSD-iști se duceau grămadă la biserică. Aveam informații în acest sens!”

    Deci, în spiritul toleranței și al solidarității naționale, domnul Vela a cârmit-o frumușel către PESEDEUL cel rău, cel care pregătea nu știu ce grozăvii în noaptea Învierii… ca „un fel de 10 august”… Păi, eu nu înțeleg… ce s-a întâmplat reprobabil pe 10 august 2018? Eu știu de la Rareș Bogdan că niște cetățeni foarte pașnici au manifestat atunci extrem de civilizat, scandând numai lozinci de-un zdrobitor bun-simț în timp ce forțele de ordine, nemiloase, i-au gazat și le-au inversat ADN-ul. Cumva dorea domnul Vela, cu un gaz antidot, să le sucească ADN-ul la loc? FĂRĂ VREO CONOTAȚIE POLITICĂ, așadar…

    În ciuda explicației ministrului de Interne, Klaus a fost însă necruțător, cu grimase și cu rictusuri, iar Marcel Vela a priceput pe dată că nu-i de joacă, a lăsat geaca din piele, și-a pus costumul gri și cravata roșie cu picățele (am remarcat că nu mai semăna deloc, dar deloc cu Tom Cruise) și a modificat acordul.

    Mai ales că între timp l-a auzit și pe Cristian Bușoi subliniind cu patos ce frumos, ce deștept, ce măreț, ce istoric, ce sublim, ce inatacabil este tot ce face președintele Klaus! Și a înțeles că demisia lui Victoraș Costache de la Ministerul Sănătății, din „motive personale” e o molimă în care se poate aluneca foarte ușor, ca-ntr-o infecție cu COVID 19 înșelător, de nouă generație!

    P.S.1 Celor care vor fi oripilați că am îndrăznit să scriu cu ironie despre frumosul gest al ministrului de Interne de a depune o coroană pe un mormânt, la Caraș Severin, le reamintesc că cimitirele sunt închise și că mulți oameni ar dori să ajungă la mormintele celor dragi dar nu pot, deoarece n-au helicopter.

  8. Ne ferim de pandemie cu ajutorul lui Străinu Cercel de România, dar dăm ( sau mai bine zis, când o să dăm ? )de afacerile lui de milioane puse la cale mai ales prin firma căpuşă ( Fundaţia Matei Balş) ce suge din greu la Spitalul mamă Matei Balş şi una şi alta conduse de acelaşi prea infectat specialist şi aflate în aceleaşi clădiri !
    Şi apoi , dacă ne aducem aminte ce spunea specialistul prea infectat cu verzişori pe timpul celorlalte gripe ( aviară şi porcină) în duet adhoc cu alt mare specialist în alertare , încoronatul de-acum cu covidis Gheorghe Flutur, că peste două milioane de români vor muri dacă nu se vaccinează, dar în realitate n-au murit decât câteva sute de mii de găini după raidurile prin coteţele de găini ale oamenilor, prea mare crezare în spusele infecţiosului de la ambele Matei Balş nu prea putem avea !
    Pericolul vine din vechea poveste a celui care striga aiurea că vine lupul, acum covidul şi nu-l mai credea nimeni, dar până la urmă a venit lupul. Se pare că şi ceva covid, dar mult mai paşnic decât cel profeţit de unii străini !
    Numai că acum să vedem ce remedii va mai scoate pe piaţă, ca un adevărat cămătar de viruşi ce e specialistul Cercel !

  9. Nancy Pelosi, a lansat marți publicului o scrisoare adresată colegilor ei democrați în care a acuzat președintele Trump că a dat greșeli în tratarea pandemiei coronavirusului care „a provocat moarte inutilă și dezastru economic” în Statele Unite.
    https://news.yahoo.com/pelosi-trump-coronavirus-missteps-caused-unnecessary-death-and-economic-disaster-
    Păi, să fie clar : dintr-o asemenea situaţie creată, unii zic cu bună ştiinţă, de specialişti în molime şi pandemii, cum sunt la noi Gheorghe Flutur de Suceava şi Adrian Străinu Cercel de România, nu poţi fi cum zice o vorbă veche „şi sătul şi cu slănina-n traistă” ! Ori una, ori alta !
    Ori laşi lumea să-şi vadă de treabă şi accepţi ceva pierderi colaterale, unii spun că-n marja vechilor sezoane gripale, ori bagi oamenii-n case şi economia în aia a mă-sii şi te alegi la urmă cu şi mai mulţi morţi, e drept că nu de covidis, ci de foame !

  10. Morții au vorbit! Iată dovada !

    Institutul Național de Statistică și de Studii Economice (INSEE) din Franța a difuzat cifrele mortalității în Hexagon, în luna martie anul acesta, în comparație cu aceeași lună din 2019 și 2018.
    În contextul pandemiei de coronavirus și al informațiilor despre sute de decese pe zi având această cauză, INSEE a difuzat în mod excepțional datele privind mortalitatea pentru luna care a trecut.
    Ele pot reprezenta o surpriză doar pentru naivi.

    Numărul de morți din martie 2020 este puțin mai mare decât în martie 2019, în schimb este inferior celui din aceeași lună a lui 2018, „an în care gripa sezonieră a fost mai virulentă în martie”, explică INSEE.

    Astfel, în 2020, între 1 și 30 martie, au fost înregistrate 57.441 de decese, față de 52.011, în aceeași perioadă a anului 2019.

    În schimb, în luna martie a anului 2018 s-au înregistrat 58.641 de morți, mai mulți decât la apogeul epidemiei de coronavirus.

    Din ce ne amintim, regimul Macron, care se afla și atunci la putere, nu a decretat stare de urgență, nici nu i-a zăvorât pe francezi în locuințe, punând lacăt pe economie.

    Datele statistice prezentate de italieni arată că numărul de morți în primele trei luni ale acestui an, incluzând aici și martie, cea mai lovită de epidemia de coronavirus, a fost mai scăzut decât în perioadele similare ale lui 2019 sau 2017. Acest aspect ridică mingea la fileu celor care își pun foarte multe întrebări legate de eficiența măsurilor draconice luate de autorități în ceea ce privește distanțarea socială.

    În perioada 1 ianuarie-31 martie 2017 au decedat în Italia, 193.912 de persoane (conform http://data.un.org/Data.aspx?d=POP&f=tableCode%3A65 ). Asta înseamnă că zilnic s-au stins 2.154 de italieni. Anul trecut, din ianuarie până în martie, au murit 185,967 de persoane, adică 2.066 pe zi, potrivit demo.istat.it

    https://www.money.ro/paradoxul-italian-in-primele-trei-luni-din-2020-au-murit-mai-putini-oameni-decat-in-aceeasi-perioada-din-2019/

  11. AM fots la piata. Dintai ptr ca acolo sunt farmaciile .. si farmacia mea de „suflet” (juma dintre farmaciste ma stiu pe numele de famelie! si imi zambesc!!) da oricum indulcitiru nu e neaprat mnecesar.;.
    Apoi doream sa cumpar flori (o dna .. alta decat farmacistele! ) si .. si tuica! Oricum nu se poa zice ca sunt produse de baza ! (nici zaharul cozonacul, pasca – provoaca diabet! Nici carnea de miel ca cade greu! Nici cascavalul – colesterol! De tigari ce sa mai zic ?!!)

    Domle si la piata .. parca eram sub ocupatie!!! Vreo 7 caralii de nu stiu cum puteam, merge la piata fara sa vaz caralii ( de cca 50 de ani!) Masina cu difuxzoare „stati incasa! Satati incasa!!”

    Dom’le am 68 , sunt cam paradit ni nu am mevoe de guvidu asta ca naiba ma ia ( 2 infarcturi, HTA, fibrilatie, BPOC si diabet … cam multe comorbiditati nasoale! ) da zau asa nici sa stau in casa! ma rpg in ziele camunede si reci da.. da si atiunci ma apuca durerea de cap daca nu stau minim 40 minute afara. Asa ca risc sa ma aerisesc „loco” si .. si sa raacesc fara sa ies din casa !!!!
    Si am ceva cu orele lor. De la 11 la 13. La 11 de mulkte ori sunt 6-10 grade… Cam naspa ptr spondiloza mea … imie mai bine dupa 13 cand temperatura poa depsai 18 grade . Da Vela dacu ordin ada ca cicva e litera de evanghelie …

    Litera de evanghleie ? Nu sunt crdiincios, nu ma prindeti „de buna voie si nesilt de nimeni” in biserica, nu imi pare palc popii si fac misto de ei .. INSA ins ama asa o imperise ca acum unii e…i de genu Remus Cernea se agita cam mult!!!!

    Adica sunt 2 agende ascunse sub guvid, Una de „ocupare militara” a societaii si una ateoist frankfurter-stangista …… ambele „motovate” de o perceptie antiromaneasca!

    • Vezi că mulți medici neagă existența preinfarctului și neagă posibilitatea de supraviețuire după infarct, de așa ceva am fost bănuit și eu acum 32 de ani. Până la urmă aveam o tetanie (combinația de cafea, tutun, alcool), adică o scădere a calciului – la copii se cheamă spasmofilie . Eu am rămas cu obiceiul de a lua calciu lactic zilnic (intră rapid în sînge) evitând să-l iau cu apă carbogazoasă.
      Pentru restul problemelor cred că poți solicita o consultație la doamna doctor Iulia Vlad. Atenție – prescrie combinații cu zeci de plante și regim alimentar strict, dar NU interzice sarea !
      Sănătate !

  12. Mulțumesc, e un gest frumos, specific unui om de cultură pe care sper să îl revăd în politică, la singurul nivel care i se cuvine: lider internațional. Pentru mine, pentru că folosesc ebook, era mult mai util să pot descărca, dar văd că funcția e blocată. Poate creați această facilitate, nu cred că ar fi ceva care să dea peste cap planurile vreunui editor. Aceleași sentimente și prețuire! Sărbători fericite!

  13. L-am citit. Mi-a plăcut aia cu până acum, mai toată lumea cerea retragerea statului din toate cele, iar acum, toată lumea cere de la stat.
    E ca aia: să ne dai, dar să nu ne iei că nu te mai iubesc.

Lasă un răspuns