Cronica din timpul coronavirusului

Stiu ca sunteti ingrijorati, asa cum sunt si eu. Mi-am reamintit istoria unor cetati asediate, dinafara sau dinauntru.Timpul va dovedi daca deciziile luate in aceste saptamani au fost sau nu corecte. Va incepe, indubitabil, o noua era.

Va doresc sa treceti cu bine aceste incercari si sa fiti sanatosi.

PS Una din caprele noastre de la Cornu a fatat trei iezi in ziua in care Nicolas a implinit 3 ani! Viata merge inainte…

58 de gânduri despre “Cronica din timpul coronavirusului

  1. LA MULȚI ANI! micutului Nicolas. Grijile, probleme interne și externe vor fi mereu. Vorba românului ” noi sa fim sănătoși „. Va doresc toată sănătatea și binele din lume.

  2. Dle prim ministru, vă mulțumim pt.urari! Vă doresc din tot sufletul sa treceți cu bine prin aceste încercări, împreună cu toată familia Dvs.! Sper sa treaca și România cu bine prin aceste încercări!

  3. Asemenea ?i dv.,doamnei,tuturor celor apropia?i ?i desigur,caprei cu trei iezi ! Izolare cât mai impermeabilă vă dose?te

    Mircea Corni?teanu

    ________________________________ De la: ADRIAN NĂSTASE Trimis: joi, 26 martie 2020 14:55 Către: cornim@hotmail.com Subiect: [New post] Cronica din timpul coronavirusului

    Adrian Năstase posted: „Stiu ca sunteti ingrijorati, asa cum sunt si eu. Mi-am reamintit istoria unor cetati asediate, dinafara sau dinauntru.Timpul va dovedi daca deciziile luate in aceste saptamani au fost sau nu corecte. Va incepe, indubitabil, o noua era. Va doresc sa trece”

  4. Sanatate va doresc si dumneavoastra si familiei si caprei care a fatat 3 iezisori ! Sunt tare necajit de situatia in care se gaseste Tara mea si Natia mea. Sunt batran, am 78 de ani, dar asa conducere a tarii nu a fost niciodata, slaba, nepriceputa si orgolioasa si fara stiinta de a conduce! N-am ce sa mai zic. Va trimit un mesaj pe telefon, mesaj primit de la un colonel de la Oradea. Sa traiti! M.M.

  5. La mulți ani micuțului Nicolas! Să fie sănătos, voios și înconjurat mereu de dragoste!
    Dacă trei ieduți au venit pe lume de ziua lui Nicolas este un semn, într-adevăr, de bun augur! Sănătate tuturor!

  6. Mulți ani sănătoși lui Nicolas! Odată cu cei trei ani ai săi au venit și cei ,,trei iezi cucuieți”. Cred că la cei trei ani ai săi, poate înțelege tâlcul poveștii lui Ion Creangă!

  7. În sfârșit, doctorul Costache a înțeles că trebuie să se întoarcă acolo unde se pricepe mai bine. S-ar părea că semnarea protocolului cu Gabriela Firea ar fi nemulțumit pe Orban sau pe Președinte, care vrea să țină totul sub control. Zic și eu:,, s-ar părea”.
    însă ceea ce mi se pare grav este faptul că nicio asociație a pensionarilor, niciuna care ia atitudini împotriva discriminării nu s-a sesizat de limbajul jignitor al tovarășului de la B1, Radu Banciu, la adresa persoanelor în vârstă, numite de el ,, boșorogi”, despre dreptul acestora la viață. Eu îi doresc tovarășului să trăiască ani mulți, iar la bătrânețe să-l chinuie toate bolile și nevoile și să aibă parte de unul ca el, care să-i zică, că a trăit destul și să nu pretindă tratament egal cu al unui tânăr!

  8. Pun întrebarea domnule prim ministru și sper din suflet să regăsim răspunsuri într-un articol viitor:
    Ce se urmărește de fapt???
    Trecând peste veștile oficiale, începând cu demisia de la MS și terminând cu ce doriți, pentru că sunt convins că lumea nu va mai fi aceeași după ce această pandemie va trece.
    Întreb deoarece un email revoltă, primit cu putin timp in urmă, îmi spune ce fac țăranii din Vălenii de Munte, preocupați de munca câmpului și nu de coronavirus, iar postarea dumneavoastră îmi arată că tocmai a fătat capra trei iezi frumosi.
    Sănătate dumneavoastră și nepotului.
    Cu sinceritate

  9. Capra cu trei iezi, mai frumoși ca în poveste. Vă doresc dumneavoastră și celor dragi, sănătate și liniște sufletească.

  10. Nu iesiti sau daca iesiti nu va apropiati la mai putin de doi metri de vecin .
    Masti .
    Spalati-va mainile .
    Sper ca soarele va diminua perioada de stagnare a virusului in aer .
    Daca sunteti bolnavi Azitromicina 500 mg prima zi , 250 mg zilele urmatoare , ideal asociata cu Hidroxiclorochina ( 200 mg de trei ori pe zi ) .
    Virusul face ravagii la diabetici , pneumoniile sunt teribile .
    Traiasca gusturile alimentare ale resortisanilor chinezi , care au adus la om un virus ce de milenii e incubat de liliac si pangolin .
    Si traiasca foamea de bani a vest-europenilor care , dupa ce au dispretuit chinezii 45 de ani , se bat in cucerirea acestui public turistic needucat , snob si ” m’as tu vu ? ” pentru cumparaturile de parfumuri Dior si coniac Henessy pe care acestia le fac in duty-free -uri , aducand virusul in Europa .
    Vive la Chine !
    Tara ascutitorilor si a copiatorilor …

    • Ești spălat excesiv pe creier, stimabile. N-ai nicio șansă să te virusezi (în sensul bun al cuvântului).
      Chinezii nu și-au schimbat obiceiurile alimentare, noi, ,, educații”, nu le-am schimbat copiindu-le obiceiurile.
      Cândva, la revelioane, mâncăm românește, acum nu se pune în farfurie exact sosurile dulci-picante și combinațiile exotice preluate din lumea asiatică…
      Mai bine te-ai preocupa de felul în care partenerii euro-atlantici ne dau m…..

  11. Pandemie de coronavirus si razboi informational: Globalismul, atacuri virale cu fake news impotriva Chinei. Expulzarea de ziaristi americani, o reactie chineza de sanogeneza. Studiu: Acces exclusiv al mass-mediei Natiunilor la acreditare si informare?

    Globalismul foloseste fake news ca pe niste virusi cu care ataca adevarul. El a recurs la acesti “virusi” ca munitie in razboiul informational privind epidemia coronavirus din China. Este a treia faza a agresiunii impotriva Natiunii Chineze, dupa razboaiele comercial si biologic. Scopul stirilor false americane despre atacul biologic asupra orasului chinez Wuhan este de a ascunde cauzele criminale, abate atentia pe piste false si detracta victima. Servind acest scop, “mass-media of fake news” ale Globalismului devin ele insele mijloace strategice ale inselarii si modelarii toxice a Natiunilor. Proasta lor reputatie de “a minti ca o gazeta americana”, ca slugi private ale unilateralismului, le pune la indoiala deontologia si le instraineaza de adevar si public. Nimeni nu poate servi la fel doi stapani, public si privat.

    Asemanator se intampla si cu tipatorul ONG globalist Reporteri Fara Frontiere (Reporters Sans Frontieres, RSF). El isi ia tainul de la Globalism. Ca orice mica secta care il slujeste politic. Scopul si denumirea “Fara Frontiere” sunt cele mai dragi Globalismului. Ele sunt atribuite si altor trompete ONG in care sufla aceeasi voce, care da impresia de numeroase. Am vazut o data un clip cu aceasta inselatorie, de a crea aparenta de multime. O orchestra antrenanta se auzea din spatele unei cortine. Ritmul te subjuga, nu puteai sa-i rezisti. Cand cortina s-a ridicat, ce sa vezi!, in loc de mai multi muzicieni, doar unul singur! Un michiduta nadusea alergand sa cante aceeasi melodie la mai multe instrumente muzicale, de percutie, suflat, coarde, dand impresia de orchestra! Aparenta era aproape totala. Media si RSF sunt in cuplu ca de biela-manivela, prin care imping minciuna in fata. Insa ele isi fac din “corectitudinea” politica podiumul pe care premiaza si introneaza minciuna. Adica pe un fel de nisip, de pe care in postglobalism se va prabusi orice a fost construit pe el. RSF raspandeste fake news globaliste despre cauze si vinovatii privind epidemia de coronavirus. El dezinformeaza prin clasamente false si comunicate tendentioase privind libertatea presei si a internetului in China, pe care o defaimeaza, in asociere cu alte doua entitati globaliste si colportoare, Centrul John Hopkins si Fundatia Bill Gates, din SUA. Fondatorii Hopkins si Gates au ascendente globaliste, nutrite originar de rasismul biblic al poporului “suprematist”, in virtutea unui pretins “legamant” cu providenta. Invocat si de Hitler, e un indiciu definitoriu de otravire ideologica a tuturor, evrei si neamuri, in scop de Supraordonare Globalista. “Libertatea” in Globalism este libertatea minciunii si a sclaviei, care au ca tinte Natiunile. Este “libertatea” plasarii interesului privat deasupra interesului public. E o tactica privata instigatoare, care vizeaza dislocarea presei si internetului de pe taramul intereselor Natiunilor si aservirea lor Globalismului. Ea este deja mai mult decat un esec. E un razboi pierdut. Natiunile revin ireversibil in centrul epocii. Solidaritatea le face invincibile. Ele vor scrie istoria si ordinea viitoare.

    Libertatea si independenta presei si internetului sunt libertatea si independenta Natiunilor fata de tentativele virale ale Globalismului de a le subjuga. Pretentia ideologica a Globalismului ca presa si internetul din colonia sa numita “SUA” ar fi “libere”, in timp ce presa si internetul Natiunilor independente ar fi lipsite de libertate, este de un ridicol absolut. Nici macar numele nu si-l merita. Amerigo a descoperit doar America de Sud. Pe criteriul descoperitorului, SUA sunt indreptatite exclusiv la etnonim derivat de la Cristofor. Aceasta e o alta problema, dar ea avertizeaza asupra continuitatii din vechime a Globalismului si a probabilitatii extensiei sale sud-americane, uzand de autoatribuirea vicleana a numelui de “american”. Reactia legitima a Chinei la intoxicarea cu virusii Globalismului, reprezentati de presa si internetul stirilor sale false, este un act de sanogeneza. China a expulzat 12 ziaristi americani, de la Wall Street Journal, Washington Post şi New York Times. Speta priveste toate Natiunile. In studiu se afla ideile privind containmentul impus presei fake news a Globalismului si accesul exclusiv al mass-mediei Natiunilor la acreditare si informare.

  12. Un bun moment de reflecție pentru dușmanii neobositi ai Omului de Valoare, extrem de mici în dușmănia lor, asa cum se vede acum. La mulți ani pentru minunatul nepoțel!

  13. @Nastase, sa fiti sanatos si in siguranta impreuna cu toata familia. Eu sunt nevoit sa iau o pauza de la internet si sper sa revin in curind.
    Toate bune tuturor!

  14. O concluzie corecta! Sa speram ca ne vom numara printre cei care vor ramane sub zborul pasarilor. Frumoasa urare celor care va urmaresc.

    PS Asediatorii, indiferent de unde, pana la sfarsit poate vor intelege ca si iezii si caprele de la Cornu vor supravetui.

  15. Din nefericire unii au hotarat sa asedieze planeta … de dinafara. Vor cu tot dinandinsul sa schimbe randuielile, pentru ca cele de pana acum nu i-au multumit si sigur va fi altfel. Sunt putin grabiti.
    Din fericire viata pe aceasta planeta, cu tot asediul, isi urmeaza neabatuta cursul, dovada cei trei iezi si cel mai important aniversarea celui mai tanar membru al familiei Nastase. La Multi Ani !

  16. Imi sunt cunoscute cele doua strategii de cucerire a unei cetati! Intotdeauna v-am considerat ”un om al cetatii”, indiferent de functiile pe care le-ati ocupat in statul roman! Nutresc speranta, ca-ntr-o buna zi veti renunta la tihna pe care vi-o da coltul de rai de la Cornu si veti alege sa va folositi maiestria diplomatica in a aduce la aceeasi masa opiniile contrare din politica romaneasca si de a canaliza energiile aferente acestui demers, catre un liman dorit de fortele sanatoase din aceasta tara!

  17. Personal medical din cel mai afectat oraș american (New York) se plânge că, în lipsa combinezoanelor, se improvizează cu…saci de gunoi.
    Îmi dau seama cât de greu îi vine unui stat autoritarist și global – megalomanic să admită că deține un sistem medical subfinanțat și neglijat timp de decenii, un sistem care nu se prea poate erija în model pentru restul lumii.
    Pe de altă parte, iată că americanii descoperă și utilitatea… producției. Înțeleg că printr-o legislație de război General Motors va fi obligată să producă aparate de ventilație pentru spitale, ceea ce ar putea fi un pas important către redescoperirea prioritizării într-o națiune care dorește să facă față la crize.
    Și, mai, ales, contează revalorizarea solidarității și organizării sociale, chiar dacă, uneori, este necesar să înveți și de la alții, percepuți ca adversari și/sau competitori incomozi.
    Nimeni nu deține adevărul absolut, în acest moment există un singur reper major: Viața.
    După ce pandemia va fi fost învinsă, este interesat de urmărit dacă vom trage învățămintele care se impun, alegând pacea, schimbul de valori și cooperarea uniform avantajoasă, sau vom aloca și risipi în continuare resurse pentru supra-anihilare reciprocă și îmbogățirea unei minorități grandomane așa cum facem, în totală inconștiență, de multe zeci de ani.

    • Imediat după intrarea Americii in război, industria s-a transformat, practic peste noapte, în industrie pentru necesitățile războiului.
      Așa că nu-i o descoperire nouă.
      Nu știu cum a reușit Trump să-i determine pe cei de la GM să fabrice aparate de ventilat, deoarece au fost foarte refractari. Bănuiesc că nu li s-ar fi dat suficienți bani din actualul pachet de salvare economico-socială.

  18. Vreau sa va spun ca decizia doamnei Firea de a testa Capitala pentru Covid este ok dar … insuficienta . Eu puneam oamenii platiti de bucuresteni sa faca teste . Daca ma gandesc bine si in tara la fel faceam .

  19. Am dat telefon la TELVERDE coronavirus si am aflat ca simptomele mele nu corespund unei stari de urgenta pentru coronavirus. Prin urmare, nu mi se va face nici un test pentru coronavirus , pentru ca nu tusesc si nici nu am febra (dupa parerea lor). Dar eu iau aspirina si paracetamol, cum sa mai fac febra ?
    Pe mine ma dor plamanii de 4 saptamani. E adevarat , o durere usoara , dar acum imi da insomnii teribile.
    Surprinzator, dar in Romania , la 30 de ani de la revolutie, nu poti sa obtii o testare pentru coronavirus de la Statul Roman nici daca PLATESTI.
    Asta e capitalism ?

      • Vreau sa explic mai bine.
        Eu nu doresc sa ies din casa , sa merg la spital sau la diverse clinici .
        Eu vreau sa stau IN CASA.
        Vreau ca Statul Roman sa trimita un om la mine acasa , sa imi ia proba de test pentru coronavirus, apoi sa faca testul respectiv intr-un spital si sa-mi trimita rezultatul cat mai repede posibil, totul CONTRA COST .
        E prea greu pentru Statul Roman sa faca astfel de servicii cetatenilor sai ?
        Platesc ORICAT (in limite rezonabile , desigur, si transparent, cu factura sau bon fiscal).
        p.s. : si nu am nimic impotriva ca acelasi serviciu sa-mi fie oferit de o clinica privata

  20. 1O MOTIVE PENTRU CARE, LA VREME DE „STARE DE URGENȚĂ”, MERITĂ SĂ VĂ UITAȚI LA FILMUL „STARE DE ASEDIU”, 1972

    1.Pentru că este un film făcut de Costa Gavras, iar dânsul nu e un regizor oarecare, ci e unul dintre aceia care au luat și OSCAR și PALME DʹOR și BAFTA și alte alea, dar, desigur, pe vremea când lumea era mai puțin liberă și valorile democratice nu erau atât de ferme ca acum. Din fericire, nu cred că astăzi Occidentul magnific ar mai premia filmele lui Costa Gavras pentru că ele sunt de o INDECENTĂ (citiți: TULBURĂTOARE) INCORECTITUDINE POLITICĂ. Or, să nu uităm, noi suntem ferm împotriva incorectitudinii politice!

    2.Pentru că e un film de-acum 50 de ani, deci orice asemănare, dar absolut ORICE asemănare cu ceea ce ar putea să facă astăzi partenerul nostru strategic, numit și MARELE LICURICI, prin coloniile sale… pardon, țările prietene, este cu totul și cu totul întâmplătoare. Deci, nici prin cap să nu vă treacă…

    3.Pentru că ar fi de neînchipuit ca, așa cum în America Latină de atunci existau președinți de mucava, puși cu mâna și dispuși să ofere LICURICIULUI patria pe tavă pentru un mandat sigur, să existe și în Europa de Est de astăzi unii președinți care să creadă că o șapcă pe care scrie MAKE ROMANIA GREAT AGAIN, primită de la cine trebuie, costă 2% din PIB, dar în avans, dacă se poate!

    4.Pentru că în filmul lui Costa Gavras veți vedea cum arătă un jurnalist de modă veche -specie dispărută, din fericire, aproape total din România- și veți putea compara prestația reprobabilă a aceluia cu prestația incisivului și strălucitorului Radu Tudor, după cum veți avea prilejul de a compara întrebările demodatului jurnalist din STARE DE ASEDIU cu întrebările devastatoare ale lui AUTOSTRADU Tudor de la „șueta cu jurnaliștii mei” organizată de Klaus înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

    5.Pentru că acolo- ce mare scofală!- este vorba despre „asistența tehnică” oferită de MARELE LICURICI cu generozitate, Ministerului Afacerilor Interne al unei țări din America Latină, țară cu prea mulți simpatizanți ai CIUMEI ROȘII autohtone în rândul studenților și liderilor sindicali. Deci, nici un pericol, că e taman invers decât la noi, unde atât studenții cât și liderii sindicali au numai idei liberale în cap, așa că puteți să vă uitați liniștiți. Nu mai spun că acolo, în ficțiune lui Costa Gavras, „asistența tehnică” a constat, printre altele, în instructaj cu privire la tehnici de tortură a deținuților politici, plus aparatura necesară -or, asta e prea de tot, cine ar putea să creadă așa ceva pe planetă!

    6.Pentru că o să priviți pelicula așa, ca pe-o fantezie cinematografică, și nici n-o să vă treacă prin cap că în România JUSTIȚEA ʹNDEPENDENTĂ a primit și ea, săraca, asistența tehnică din palma partenerului strategic, care partener ne mărturisea prin chiar vocea autorizată a ambasadorului Klemm:

    „Prin intermediul diverselor agenţii, inclusiv al FBI, al Serviciului Secret al Statelor Unite şi al Departamentului de Stat, Guvernul Statelor Unite oferă variate PROGRAME DE PREGĂTIRE instituţiilor implicate în eforturile de luptă împotriva corupţiei, inclusiv poliţiştilor, procurorilor, judecătorilor şi instituţiilor precum Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. Această pregătire IA FORME VARIATE, de la oportunităţi pe termen mai lung în Statele Unite, până la scurte seminare sau conferinţe în România ori în Europa. De asemenea, Departamentul de Stat intră în parteneriate cu organizaţii ale societăţii civile şi le oferă acestora o varietate de programe care să le îmbunătăţească eficienţa.” (interviu Hans Klemm STIRILE PRO TV, 19 ianuarie 2017)

    7.Pentru că, privind filmul veți înțelege că la „instructaj” tinerii noștri procurori și alți oameni din „instituții”, cu aspirații atât de înalte, au învățat numai și numai despre statul de drept și domnia legii, și nicidecum că ar putea stropi cu apă saltelele deținuților, în toiul iernii, pentru ca aceștia să nu se poată odihni… că e util să chemi o femeie gravidă la audieri la ora 8,00 dimineață și să o ții în picioare până după prânz, fără apă și mâncare… că o anchetă în crucea nopții, cu lampa-n ochi și cu „penalul” mort de somn, e mai eficientă decât una la lumina zilei… că dacă îi mai plimbi și copiii înlăcrimați prin față, „banditul” se frăgezește mai ușor… că un bolnav de diabet poate declara ce i se cere dacă nu primește medicație și ajunge la limita comei diabetice… Nici prin cap nu ne-ar trece că la instructajul „partenerului strategic” au prins ei meșteșugul audierilor de succes, cele după care „penalul” semnează absolut orice i s-a dictat… Rămâne , totuși, întrebarea: atunci de unde știu tinerii aceștia, care au trăit aproape exclusiv în democrație, repudiind, desigur, cu oroare, metodele comisarilor sovietici din anii 50, de unde știu ei, zic, cum se face? Pe ei cine i-a învățat? Întrebare cu răspuns deschis…

    8.Pentru că, ajunși la sfârșit, veți spune ușurați: „Doamne, ce bine e să trăiești într-o democrație reală și într-o țară suverană, care nu-și vinde LICURICILOR DE TOT FELUL resursele pe nimic… unde Constituția nu e o cărticică nostimă, cu glume, răsfoită de un președinte având degetele pline de grăsime, pentru că așa l-a făcut natura- suficient de lung cât să ajungă la slănină!”

    9.Pentru că sunteți în „stare de urgență” și veți fi curioși să aflați, teoretic, dintr-o ficțiune, cum arată o „stare de asediu”.

    10.Pentru că după aceea veți dori să vedeți și filmul „Z”, al aceluiași regizor, film politic din 1969, teribil, în care aventura așa-zis democratică a unei țări mediteraneene se sfârșește cu „salvarea” patriei, după alegerile libere care au adus la putere un regim de stânga, prin măturarea brutală a acestuia și instaurarea unei patriotice dictaturi. Primele interdicții hotărâte de noul regim au fost, spune dulce-amar Costa Gavras, următoarele:

    „Pletele, mini-jup-ul, Sofocle, Tolstoi, Euripide, urările ruseşti de la petreceri, grevele, Aristofan, Ionesco, Sartre, Albee, Pinter, sindicatele, libertatea presei, sociologia, Beckett, Dostoievski, muzica modernă, muzica populară, matematicile moderne şi litera «Z» care înseamnă «El e viu » în greaca veche”…

    Cu ușurare, veți concluziona că toate astea erau posibile doar într-un trecut îndepărtat, care nu vă spune nimic, de-acum o jumătate de secol. Căci pe-atunci regimurile autoritare se instaurau la vedere și fără frisoane.

    Astăzi, bănuiesc , mijloacele sunt ceva mai rafinate, că doar au trecut, totuși, la naiba! peste cincizeci de ani …

    • Apreciez postarea Dvs. si analogia cu filme de referinta din filmografia marelui Costa Gavras, insa n-as mai dori sa revad acele filme dure, poate tinerii sa le vizioneze. Problema e, daca vor intelege ceva. Cum se uziteaza ? „Orice asemanare cu faptele si personaje reale e pur intamplatoare”, insa cat se poate de adevarate.

      • @ Anonimul
        Revedeți-le, pentru că nu sunt gen Martin Scorsese. Sunt minunate. Lăsați-i pe tineri, mai bine zis pe unii tineri, că nu toți sunt la fel!
        Avertismentul lui Gavras nu e cum ziceți dv, ci: orice asemănare cu fapte și persoane reale nu e întâmplătoare, ci INTENȚIONATĂ.
        În plus, „Z” are și umor, atât cât trebuie ca să nu bagatelizeze subiectul.

  21. Viaţa continuă chiar şi în această perioadă tensionată. Să vă bucuraţi de nepot !

    La Mulţi Ani, sănătate şi numai bine !

  22. Sa uit un pic de aceasta nenorocire , e sigur , doua noi proiecte de mare infrastructura semnate anul acesta cu lucrari incipiente anul viitor , amandoua lansate de guvernele PSD in 2017 .
    Amandoua 30 de kilometri , una intre Pitesti si Curtea de Arges , 329 milioane de euro , alta intre Biharea si Marghita , 80 milioane de euro ( sector pe care Bechtel a lucrat inainte de 2011 ) .
    Restul ( 120 km licitati pentru autostrada Transilvania , 50 de km autostrada de centura Nord , 60 de km drum expres Slatina Pitesti si 9 km licitati intre Curtea de Arges si Tigveni ) vor fi subiectul a cel putin doi ani de contestatii si procese .
    Interesant e ca in fiecare an in Romania sunt inceputi efectiv 40 – 45 de km de autostrada – drum expres ( in 2015 – 30 de km intre Turda si Aiud , 2016 – 40 de km intre Ungheni – Mures si Ludus , 2017 – 40 de km intre Aiud si Sebes , 2019 – 50 de km intre Craiova si Slatina , anul acesta – 13 km intre Sibiu si Boita plus poate minime exproprieri pe autostrada de centura Sud ) – ceea ce corespunde in mare in acelasi numar de km sau terminati sau aproape de terminare in acel an – adica o logica de ” incepem atat cat suntem aproape de terminat ” , ” incheiem Sebes – Alba Iulia 17 km si ne apucam de Sibiu – Boita – 13 km ) .
    PS – Patrick Devedjian , 75 de ani , fermecator politician francez de dreapta , fost ministru si Presedintele Consiliului Departamental al departamentului de la Vest si Sud de Paris , Hauts de Seine , cel mai bogat din Franta , a murit astazi intr-un spital particular de la Antony – Sud Paris – de pneumonie Covi … odihneasca-se in pace .

  23. Am citit un articol mizerabil al lui Mirel Palada, fost purtător de cuvânt în guvernul Ponta (https://m.dcnews.ro/mirel-palada-scenariul-crunt-al-mortii-diaspora-avertizata-au-adus-prapadul-furia-si-ura-vor-creste_739293.html).
    Este o incitare fățișă la ură și violență împotriva românilor care s-au întors din străinătate în aceste timpuri grele.
    Dar pentru a-și justifica această poziție, individul induce o stare de disperare și panică în rândul populației, lansând scenarii apocaliptice. Și o face tocmai într-un moment în care oamenii au nevoie mai mult decât oricând de speranță.
    În opinia acestui „sociolog” în căutare de publicitate, vina mortalității cauzate de epidemia care a cuprins inerent o țară europeană ce nu trăiește în izolare, România, aparține exclusiv „diasporei”.
    Sunt convins că dl. Palada nu numai că nu este în stare să definească „diaspora”, dar nici nu înțelege ce înseamnă românii care lucrează în străinătate, care este situația lor și, ce-i mai rău, habar nu are care este statutul lor în raport cu statul român. Dar nici obligațiile unui stat față de cetățenii proprii de a face tot ce este posibil ca să-i repatrieze.
    Mirel Palada este un exemplu tipic de politician venal, lipsit de scrupule care pentru voturi este capabil să calce peste oameni, să separe și să dezbine societatea românească.
    I-aș recomanda, dar în aroganța sa sunt convins că nu-l interesează decât egoul său, să citească și un alt punct de vedere: „Vremea urgiei” (https://mipopescu.wordpress.com/2-reflectii/vremea-urgiei/) mai apropiat de realitățile „diasporei”.

    • Palada este un prost .
      Dar nu are dreptul la opinie ? Uitati-va pe nenorocitul Facebook al romanasilor de la Alcala , Valladolid sau Palermo , toti primitivii scuipa pe tara lor si indruga nerozii de te ingrozesti . Oamenii aia n-au nimic in cap , nu intelegeti ?
      De ce sa nu recunoastem ca sunt diferente enorme de educatie intre romanii emigrati in SUA Canada Australia in anii 80 – 2000 si masele de muncitori necalificati , cvasi-analfabeti , emigrati in anii 2005 – 2019 pentru doua sute de euro pe luna mai mult in Spania si Italia ?

      • Nu, Mirel Palada este un ticălos care invită la ura și violența unei părți a populației împotriva altei părți.
        Nazism, talibanism? Numiți dumneavoastră cărui curent terorist ce dorește epurarea unei națiuni, aparține.
        Palada este formator de opinie, a fost și purtător de cuvânt al premierului Ponta, și din această poziție educă masele în cultul urii.
        Și „educații” României dintre hotare îi sorb cuvintele, așa cum am văzut și pe acest blog din reproducerea unui întreg paragraf din „opera” sa.
        Cei needucați care lucrează temporar peste hotare nu sunt mai needucați decât noile generații care bat străzile patriei și care au „opinii” pe Facebook, fără să cunoască regulile elementare ale gramaticii. Pe cei dintre granițe nu-i vedeți, sau nu vreți să-i vedeți?

        Practic, românii care nu se află între granițele actualei Românii sunt îndemnați să nu mai calce în Patria lor.
        Personal, ca diasporean, dar și ca român având cetățenie americană sunt de două ori nedorit, după cum îmi demonstrează numeroasele apostrofări, inclusiv de pe acest blog.
        Și astfel, după 46 de ani în care am trăit și am muncit pentru România, am ajuns să fiu considerat persona non grata în țara în care se află mormintele părinților.
        Cu opinii ca cele ale lui Palada, care au prins și care abundă în spațiul public românesc, România va ajunge să se bucure din plin și să se mândrească doar de populația sa neaoșă dintre hotare.

      • Romanii americani si canadieni au fost iubiti si raman iubiti de poporul roman .
        De la George Pomut , romanul din razboiul de secesiune , la bucovinenii din zona Cernauti stabiliti in Saskatchewan , de la legiunile de voluntari americani romani ardeleni si bucovineni in primul razboi mondial la fetele care desfasurau un imens tricolor romanesc in 1994 la Los Angeles la meciul Romania Argentina si la comunitatile neo-protestante romanesti din SUA , intotdeauna romanii i-au iubit pe romanii nord-americani .
        In general romanii iubesc America , bombardamentele ucigase din 1944 ale aviatiei americane nu sunt complet uitate din memoria colectiva romaneasca ?

        Si dv sunteti iubit .
        Unii de pe aici va invidiaza dar ati reusit prin meritul dv , nimeni nu v-a dat nimic peste Ocean ( daca si-ar asuma si la noi initiativa oamenii , macar o crescatorie de capre sau iepuri sau o ciupercarie sau terenuri pentru legume , investitii minime ,ce rentabile ar fi ) iar cei in serviciul altora fac ce le spun sefii lor sa faca , ce altceva .

  24. Optiunea pentru capre rosii este in opinia mea un indiciu de calitate. Nu in ultimul rand, de subtil, de ezoterism. Capra rosie are cel mai bun lapte pentru sanatate (intarire imunitate, echilibru hormonal etc., niveluri la care se opereaza in primul rand energetic).

    De ce?, nu am o explicatie certa. Doar o presupunere. Cred ca e o legatura energetica intre rosul caprei si rosul muladharei chakra. Ultima e “radacina” (“baza”, “fundamentul”) pe care se inalta alti sase centri energetici ai corpului uman, incepand din crestetul capului. Prin ei circula energia cosmica. Ea poate fi si recirculata, potrivit lui Mantak Chia, ducand la “iluminare”. Referinte despre acest taoist le-am aflat din unele texte ale unor Illuminati sau despre Illuminati, care erau preocupati sa utilizeze tehnicile acestuia pentru a-si stimula propriile “iluminari”.

    Mai are legatura si cu spectrul vizibil al culorilor rogvaiv, care incepe cu rosu si se termina cu violet. Nu prea inteleg de ce mantiile regilor si cardinalilor sunt rosii si nu violet, simbol al celei mai inalte spiritualitati. Apropos, si presedintele Traian Basescu a avut consilieri pentru “flacara violet”!

    Ieri am fost deceptionat de senatoarea liberala Alina Gorghiu, care, imbracata toata in rosu, a criticat PSD ca s-ar afla in campanie!!! Oare cine a fost in campanie pentru alegerile anticipate?!… Evident, PNL! Cred ca ordonantelor militare le lipsesc un articol important, care sa interzica politizarea starii de urgenta. Atunci, Alinutza nu ar mai fi politizat-o!

    Cei trei iezi si cei trei ani nu sunt o coincidenta. E un semn astral de bine. Sanatate la toti, sa iesim teferi din pandemie! Va fi mult de lucru pentru tara. Natiunea trebuie sa-si regaseasca sinele, sa-si ia in posesie deplina teritorialitatea si sa puna capat pentru totdeauna naravurilor transfrontieriste si transnationale ale Globalismului.

  25. Mirel Palada (sociolog): „Atunci să vezi cum se schimbă opinia publică dintr-o extremă în alta. Atunci să vezi emoții negative la adresa diasporenilor care au adus virusul în țară.
    Au înjurat țara. Au criticat sistemul de sănătate și statul român. Iar acuma, întorși acasă, medicii nu mai sunt corupți, sunt buni. Spitalele din România nu mai sunt jalnice, sînt locul unde se străduie să-și salveze viața. Străinătatea nu mai e raiul pe pământ, e locul de unde fug. România nu mai e țara aia de rahat, e locul de refugiu, unde din păcate au adus prăpădul.”

    • @Tocmai comentasem acest mizerabil articol care îndeamnă la ură, la violență, la disperare.
      Este un politician-taliban.
      Prin asemenea discursuri și politică afișată de la nivelul clasei politice, românii care locuiesc peste hotare vor fi determinați să nu mai calce în România.
      Nu mai sunt bineveniți și vor fi posibile diverse măsuri coercitive împotriva lor din partea autorităților și violențe din partea populației instigate să-și urască compatrioții.

      • M. Palada NU este politician. Pe postul lui au mai funcționat și alții nepoliticieni – G.Vrânceanu (azi și Firea și probabil ca pe noul soț) afost purtătoare de cuvând a Guvernului pe vremea CDR.
        Analiza lui Palada este aceea a unui sociolog și NU îndeamnă nici la ură față de diasporeni și nici NU le cere să nu mai vină acasă celor dezrădăcinați.
        Cineva, mai sus, îți propune să vezi cam ce scriu unii diasporeni din Europa. Eu te întreb: Ce mă-sa l-a apucat pe diasporezul român din USA, care la un meci al Simonei Halep a scandat „muie psd”.?
        Sincer, nu-i compătimesc pe cei ce au plecat. Am mai scris că am un frate vitreg în Italia, „rămas” din 1980 și o verișoară fugită la oportunotatea mineriadei din iunie, întăi în Olanda și apoi în Canada. Nu le merge rău, dar SIGUR le mergea mai bine aici. Și știu ce scriu!

  26. SOLIDARITATE ȘI CIRC

    Deci, să fim solidari, nu-i așa?

    Păi, să fim… Într-un fel, oarecum amar, dintr-o dată, persoanele de peste 65 de ani se trezesc în mijlocul unei solidarități puse grămadă, cu mistria, într-o construcție de-o ipocrizie care mă sperie. Căci, după cum vedem, cu prilejul lui COVID 19, ei nu mai sunt „votanții tradiționali ai PESEDEULUI”, nu mai sunt protestatarii anti-Iohannis din februarie 2017, descriși atât de sugestiv de dantura strălucitoare, lustruită cu TIX, a lui Liiceanu Gabriel drept „…gurile știrbe… spunându-și păsul în fața unui microfon, șuierând cuvintele care se strecurau, molfăite, prin șanțurile din gură…”(„România gurilor știrbe”, 24 februarie 2017), nu mai sunt ei bătrâneii naivi și încăpățânați care-și obligau copiii și nepoții „frumoși&liberi” să le „palmeze” cărțile de identitate din poșetele sau borsetele roase pe la colțuri, ca să nu mai iasă la vot.

    Nu. Nu mai sunt ei aceia. Acum ei sunt „dragii noștri”. De-a căror soartă tremură întreaga patrie, deoarece sunt în prima linie a venerabililor și a vulnerabililor. Președintele se străduie să-și rotunjească frumușel gura când îi pomenește și încearcă să se exprime cu căldură prin intermediul celor 142 de dinți mai șmirgheluiți decât ai lui Liiceanu și, evident, mai numeroși decât ai balaurului-cu-șapte-capete, luați ca sumă pentru toate cele șapte.

    Dan Tapalagă nu le mai zice cum le-a zis cu ocazia mitingului de susținere a ANTENEI 3:

    „Ne-am cutremurat de râs vineri după-amiază după câteva zile cu atmosfera de mort. Spirala cu pensionarii a fost de vis… Am cedat, recunosc, în fata unui irezistibil comic de situație. Cum să le cântați bieților pensionari «sus în aer», ăștia nu prea au cum să se zbenguiască, abia ies din iarnă înțepeniți de frig și foame. Data viitoare când vă mai lăudați cu publicul vostru tânăr și vioi, gata să măture puterea abuzivă din temelii, măcar scoateți cumva reclamele la «URINAL». Nu prea poți începe revoluții eliberatoare când publicul tău merge cam des la toaletă.” (HOTNEWS.ro, 19 februarie 2016)

    Nici Grațian Mihăilescu nu mai povestește de maică-sa în acești termeni :

    „Are 71 de ani. E sprintenă şi ageră. Mereu pusă pe treabă, mereu în priză. O iubesc, dar ce să fac cu ea duminică? Să o închid în casă? Altfel votează cu Ponta.(…) Am avut tot timpul opinii politice diferite. Ea cu Iliescu, eu cu Constantinescu, ea cu Năstase, eu cu Băsescu, ea cu Ponta, eu cu Iohannis. Zilele trecute, am făcut-o babă comunistă şi i-am recomandat filmul cu același nume.(…) Ca toţi ceilalţi pensionari, stă pe întuneric, ca să facă economie la curent sau încălzeşte apa caldă, ca să nu consume prea mult. Trăieşte de 25 de ani într-o lume similară cu ce era înainte de ’89, oarecum nostalgică acelor vremuri.” (VICE.ro, 13 noiembrie 2014)

    Ca să nu mai spun că Răzvan Cornețeanu nu-și mai bârfește părinții, așa cum a făcut-o în GENERAȚIA RATATĂ A TATĂLUI MEU, un text care a făcut carieră la vremea lui:

    „Nu înțeleg nevoia unei persoane de a mistifica adevărul de mai multe ori în fiecare frază sau propoziție. Ei bine, părintii noștri au inventat asta și au adus reflexul minciunii la nivel de artă. Pentru că deveniseră performanți la furt, le trebuia talent la minciuni. Nu se poate una fără alta. În plus, ipocrizia societății comuniste, în care toată lumea bârfea și era interesată de detaliile din cearceafurile celuilalt, presupunea o anumită aplecare către minciună, prefăcătorie, simulare.(…) Generația tatălui meu nu a avut coloană vertebrală. Zero. Penibilele manifestări erau destul de dese, în ultimii ani chiar se ajunsese ca mai mult să îți vezi părinții la manifestații decât la serviciu. Nimeni nu protesta și aproape nimeni nu chiulea. Se turnau unii pe alții din cele mai stupide motive. Dar NICIODATĂ pentru furt. Pentru că asta făceau toți.” (REPORTER VIRTUAL.ro, 27 ianuarie 2015)

    Numai Andrei Caramitru pare că nu a înțeles noile comandamente, deoarece dânsul crede că taică-su nu citește ce scrie el și n-o să-l urecheze pentru nesimțire crasă:

    „În orașele mici și sate majoritatea nu respectă nimic, se plimbă pe străzi ca idioții. Bine, nu mă miră deloc. Majoritatea în orașele mici și sate Votează cu PSD. Ăsta e nivelul lor de prostie. Și sunt și în vârstă majoritatea – deci au un risc uriaș să moară.” (CAPITAL.ro, 20 martie 2020, reluare de pe pagina de FACEBOOK a lui Andrei Caramitru)

    Așadar, în afară de Andrei Caramitru, toți sunt acum buni, înțelegători, ocrotitori… Stați în casă, părinții și bunicii noștri dragi… Vi se dau două ore pentru ca să mergeți la cumpărături. Apoi, după o matură chibzuință, s-a hotărât că aveți voie să ieșiți și seara, încă două ore, ca să plimbați cățelul, asta după ce l-ați lămurit că „pipi” se poate executa numai după ora 20,00, niciodată înainte.

    Înțeleg rațiunea acestor măsuri, nu sunt nici îndărătnică, nici absurdă. În același timp, însă, nu m-am născut după 16 martie 2020, pe un nor pufoșel și roz, de iubire și gingășii, în formă de inimioară… căci eu țin minte și ce-a fost înainte. De aceea mă întreb: oare cât va dura? Cam cât durează și „De Crăciun/ Să fim mai buni”?

    Eu cred că solidaritatea aceasta, vândută astăzi de toate posturile de televiziune și radio, are ceva artificial și frivol… pentru că nu va fi trainică.

    Așa cum nu va fi trainică nici iubirea însoțită de aplauzele poporului pentru personalul medical. Căci, dacă-mi amintesc bine, tot însoțite de aplauze din partea aceluiași popor au fost și acțiunile „tematice” și „terapeutice” ale DNA împotriva elitei medicinei românești.

    • Doamnă Arhire sunteți cinică. Folosiți orice prilej, chiar și în vremuri grele, pentru a împroșca lături politice.
      Nu vă puteți desprinde de patima politică care vă înrăește nefiresc.

      • Dom Popescu,
        Ce numiți dv lături politice? Zisele lui Liiceanu? cele ale lui Dan Tapalagă? cele ale lui Grațian Mihăilescu? cele ale lui Răzvan Cornețeanu? sau cele ale lui Andrei Caramitru? sau toate?

      • Ce spuneti, domnule Popescu?! Zau asa! Eu sunt „o baba comunista” si mai am memorie> N-ai cum sa uiti valul de insulte si ura care s-au revarsat asupra ta. Si daca e vorba de „laturi”, ele sunt cuprinse in citatele pe care dna Arhire le-a dat. Personal, nu-i uit si nu-i iert. Sleahta de nemernici, asta sunt> Acum nu mai e „trendy” sa-si verse veninul, asta e secretul. Si nici tampul de la Cotroceni nu s-a luminat ;i nici mai putin ranchiunos nu s-a facut!

  27. In aceasta perioada se vede VALOAREA unei gospodarii la tara ( numita gresit de unii gospodarie de subzistenta ! ) . Ai unde sa te refugiezi in caz de calamitati , epidemii , razboaie , etc si ai tot ceea ce ai nevoie ca sa supravietuiesti si chiar sa traiesti decent ( un petic de teren pe care sa cultivi ceva , apa de la fantana , mancare , o capra , o gaina , etc .!
    Cred ca aceste gospodarii taranesti au salvat de-a lungul istoriei aceast natie de la disparitie !!!!

  28. Umanitate vs umanitate(oameni si ideologii)= o lume fara busola, fara credinta, fara viitor.i Un singur om cu un drapel si o credinta sincera, in neamul si tara lui este mai presus de orice natiune puternica.
    Pentru Romania din sufletul meu

    Domnule Presedinte, care este opinia dvs, este posibil ca cetatenii chinezi, italieni, spanioli, romani, s.a.m.d. sa fi consumat aceiasi mancare de calitate, de ex. conserve/stare proaspata din fructe de mare, carne de vita sau oaie hranite cu acelasi tip de melci din clasa gasteropode?

  29. Lacrimile crocodilului: Planificarea aparentelor si parodia ajutorului (un articol de informatie si opinie)

    Bumerangul coronavirus a facut din SUA epicentrul pandemiei. Americanii au inregistrat deja, pana luni seara, 3008 de decese si 163.429 de bolnavi (cel mai mare număr de cazuri confirmate la nivel mondial), conform datelor furnizate de universitatea Johns Hopkins. Prognozele expertilor americani sunt alarmante. Pandemia de coronavirus ar putea ucide între 100.000 și 200.000 de americani, a avertizat duminică dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase.

    In pofida realitatii si perspectivei dramatice, presedintele american Donald Trump refuza cu obstinatie sa ia masuri stricte, de carantinare si izolare sanitara la nivel federal. Nici macar in state-focar, cum sunt New York, New Jersey si Connecticut. Raspandirea necontrolata continua galopant. Casa Alba ramane imperturbabila. Ea a dat de inteles ca sutele de mii de morti si milioanele de infectati, estimate in randurile marii majoritati a populatiei americane, ar fi un cost demografic acceptabil, asumat.

    Trump se reconfirma, abitir in situatii de criza, ca in epidemia coronavirus, ca o viata pierduta de american conteaza mai putin decat un dolar globalist castigat. El este total absorbit de cresterea profitului paturii sociale subtiri de privilegiati, formate aproape exclusiv din evrei superbogati. O voce cu buze groase si unsuroase, semnele hiperobezitatii financiare si comerciale, pare sa-i susure mereu in urechi: “Profit, profit, profit!”. Pentru poporul american, reprezentativitatea sociala si democrata a presedintelui-comandant nu este decat o gluma sinistra. Americanii sunt imprejmuiti cu multiculturalism, migrationism si corectitudinism, care au origini si scopuri politoide, precum un lagar cu sarma ghimpata. Ei sunt inglobati arbitrar intr-un compost de provincii coloniale, supravegheate de guvernatori.

    In criza coronavirus, cu etiologie contradictorie, suspectata, pe baza unor precedente istorice si indicii actuale, ca a fost provocata intentionat, presedintele Donald Trump este capul capusei, al pletorei globaliste. Cine se lasa inselat de vorbaria trumpista e ca victima care a crezut in lacrimile crocodilului. Pentru cine nu a observat, in timp ce Natiunile sunt preocupate de apararea impotriva pandemiei, doar Globalismul isi continua netulburat ofensiva geopolitica. In ultimele ore, SUA au anuntat ca reinnoiesc sanctiunile împotriva Iranului si desfăşoară baterii Patriot în Irak. Un contrast grosolan, medical de o parte si geopolitic de cealalta parte, intre apararea multilaterala a vietii si atacul unilateral asupra ei.

    Pe de alta parte, in mediul social american, adus la disperare de avansul nestingherit al crizei coronavirus, pasivitatea criminala a autoritatilor si deficitul imens de mijloace de protectie (imagini cu folosirea de saci de gunoi au fost virale), a surprins anuntul lui Donald Trump, de luni, privind disponibilizarea interna de ajutoare medicale, in valoare de 100 de milioane de dolari, cu destinatie externa. Este fara indoiala un alt gest de crocodilism geopolitic, in conditiile in care Casa Alba nu are reactii sanitare si de compasiune adecvate, de carantina si izolare, fata de populatia SUA. Daca administratiei globaliste nu-i pasa de declinul epidemiologic al populatiei americane, care nu pare a avea alta valoare de intrebuintare decat cea de sclavi, ma gandesc ca ajutoarele in cauza ar putea fi la randul lor donate poporului american, plecand si de la doua repere altruiste, ale intelepciunii filosofiei crestine, potrivit carora “dar din dar se face rai” si “cine daruieste primeste”. Va fi suficienta o declaratie preventiva de re-donatie, inainte de incarcarea in avioane si pornirea la drum. Cel putin trei beneficii sunt evidente: va fi un pic mai bine pentru unii americani nevoiasi, incalzirea globala va fi crutata de bioxidul de carbon rezultat din arderea de combustibil aviatic, coronavirusii de import vor fi impiedicati sa se raspandeasca prin transport aerian transatlantic. Opinez ca post-pandemie traficul aviatic transatlantic si transpacific trebuie drastic redus.

  30. La adresa: (https://mipopescu.wordpress.com/2-reflectii/post-apocalipsa/)
    poate fi citită opinia: „Post apocalipsa”, din care redau un paragraf:
    „Actuala pandemie este un război global (mondial).
    Istoria ne-a arătat că după asemenea catastrofe fața lumii se schimbă. Inclusiv granițele.
    Omenirea trece prin situații dificile după terminarea războaielor, iar greutățile întâmpinate în eforturile pentru reclădire fac să se modifice mentalitățile.
    Oricum, foarte probabil, oamenii, națiunile, chiar și relațiile din cadrul UE, nu vor mai fi ca înainte.”

  31. O altă campanie CMR pe care o puteți promova și la care puteți contribui.
    =====
    CAMPANIE CMR

    Consiliul Mondial Român, la cererea membrilor și partenerilor din București și din țară, anunță că se implică în lupta împotriva Covid-19, lansând o campanie de strângere de fonduri care vor fi donate autorităților medicale din București, pentru a ajuta personalul medical din prima linie să lupte cu COVID-19. Membrii organizației, partenerii, prietenii și orice persoană care dorește să susțină această campanie poate dona, iar banii vor fi folosiți pentru achiziția de măști și vizete, care vor ajunge într-o unitate sanitară din București, care îngrijește bolnavi cu COVID-19. Vă precizăm că am găsit firme care produc la comandă și ne pot pune la dispoziție aceste echipamente. Cont donații: RO88BRDE426SV60353494260, BRD Ritmului. Pentru cei care susțin campania și nu pot face transfer bancar aștept mesaj în privat pentru a stabilii modalitatea de donație. Pentru toate donațiile și achizițiile vor fi comunicări transparente. Vă mulțumesc tuturor pentru solidaritate și pentru faptul că aveți încredere că împreună putem duce această luptă pentru Romania.

    Director CMR București
    MARIA PETRESCU
    maria.petrescu40@gmail.com
    +40 753 315 818

Lasă un răspuns