Globalizare si coronavirus

In mod evident, globalizarea a facilitat transmiterea peste granite a coronavirusului. Argumente sunt o multime. Puteti consulta si un interesant articol publicat in ultimul numar din Foreign Affaires despre coronavirus si ordinea mondiala.

Din punctul meu de vedere, actuala pandemie marcheaza sfarsitul unor utopii – aceea a „unitatii si solidaritatii europene” sau cea a unei ordini mondiale bazate pe „valorile si principiile occidentale”. Este clar, in situatii de criza, fiecare tara isi vede de propriile interese.Aceleasi consecinte se vor vedea si la nivelul indivizilor.

Nu vreau sa fiu pesimist, asa ca adaug o poza cu Nicolas care ne arata cum se cultiva capsunile dupa modelul spaniol.

 

61 de gânduri despre “Globalizare si coronavirus

  1. https://www.activenews.ro/stiri-politic/Romania-jignire-diplomatica-grava-la-adresa-Chinei.-La-o-videoconferinta-cu-Ministrii-Sanatatii-din-statele-Europei-Centrale-si-de-Est-Guvernul-a-trimis-niste-functionari.-Ponta-Romania-are-un-Guvern-format-din-sclavi-orbi-160618

    Și citez: „Acesti sclavi orbi ajunsi sa ne conduca in momente cumplit de grele pentru Romania au o singura preocupare acum: cum sa faca achizitii fara numar si fara limita de suma, totul fara licitatie si fara transparenta! Ca de asta este stare de urgenta: sa faca niste „baieti destepti” niste miliarde profit fara sa ii deranjeze nimeni! ”

  2. Întotdeauna fiecare tara europeana, mai ales mare, și-a văzut de propriile interese. Asa am reușit sa rămânem fără industrie și ne-am pricopsit cu MCV-ul pe durate istorice.

    • Avem industrie grea și ușoară atâta câtă poate susține sectorul privat. Sunteți neinformată. E păcat, cu atâtea mijloace de informare…Vă dau deschiderea: automobile, vagoane de tren, de tramvai, locomotive, tractoare și alte mașini agricole, medicamente, confecții, unelte mici și materiale de meșterit, materiale de construcție, extracția resurselor naturale, rafinărie pentru țiței, cherestea și mobilă, produse chimice…(căutați mai departe!), și toate sunt private, varsă impozite și contribuții, au creat locuri de muncă, desfac pe piața internă și la export. Fabricile și atelierele subzistă doar dacă există cerere și dacă produsele lor sunt competitive. În comunism, așa-zisa concurență se manifesta doar în piața economică comunistă. Exista industrie pentru care nu aveam materie primă și care nu producea mărfuri competitive în toată lumea.

      • nu este chiar asa..

        Avem .. da e cu un „dar” .
        Aveam, dar unele capcitati erau bune de muzeul Leonida, altele erau moderne. Da’ nu asta a contat!

        Si zici materie prima? pAi asta ziceau si cei 15 mii ai Tzapului dEbil ca apoi tiot ei sa se mire : nu importam materii prime da creste deficitu comercial! Normal zic io fiincda importam produse finite facute din materiile prime care nu le mai importam!!!

  3. E totusi trist sa avem astfel de confirmari de la dumneavoastra. Si oful se simte parca si-n scrierea de mai sus. La cat s-a muncit cu intrarea asta-n UE…
    Cu respect,
    C. Iorga

  4. Fobia COVID-19 şi amatorismul politic

    Noul coronavirus (Sars CoV-2) a afectat până acum în jur de 200000 de persoane şi a făcut aproximativ 8.000 de victime. Deşi mai contagios decât predecesorul său Sars CoV responsabil de epidemia din 2002-2003, este totuşi mai puţin mortal : boala – o pneumonie atipică denumită COVID-19 – poate fi asimptomatică sau cu forme clinice ce variază de la uşoare la moderate, asemănătore cu cele ale unei gripe obişnuite. Excepţie fac anumite grupe fragilizate unde riscul de mortalitate este de 2-3% : bătrânii (în Italia, media de vârstă a celor decedaţi este de 81 ani), cei cu anumite boli cronice (diabet şi obezitate în Île-de-France) şi persoanele suferind de deficienţe imunologice acute. Conform cifrelor oficiale oferite de CNSCBT, în România 94,7% dintre cazuri au dezvoltat o formă uşoară şi doar 4,2% o formă severă (vezi «Libertatea», 20.03.20.) Cât despre sechelele lăsate de maladie este mult prea devreme pentru a fi evaluate, iar prognozele catastrofice vehiculate în mass-media sunt cu siguranţă exagerate.

    Desigur, în condiţiile dezechilibrului major creat de promiscuitatea urbană rezultată în urma exploziei demografice şi de mondializare, unde avioanele joacă un rol cheie în propagarea bolilor infecţioase, în caz de epidemie se impun anumite acţiuni sanitare în vederea frânării propagării bolii, dar mai ales implementarea unui sistem public de sănătate bine dotat şi bine pregătit, singurul capabil să facă faţă unor situaţii de urgenţă.

    Iată însă că suntem constrânşi la măsuri restrictive drastice, nemaiîntâlnite în epoca modernă, şocant de asemănătoare în esenţa lor cu cele luate în timpul epidemiilor de ciumă din Evul Mediu : carantină totală, interzicerea circulaţiei, recluziune forţată. Urmând exemplul Chinei, ţară după ţară a introdus starea de urgenţă /necesitate/alertă, ceea ce implică suspendarea legislaţiei în vigoare şi a anumitor libertăţi, creîndu-se astfel, pe lângă problema sanitară, şi una politică. Din nou în România, primăriţa Bucurestiului l-a somat pe Preşedinte să instituie starea de necesitate fără să-şi dea seama – sau fără să-i pese – că îi dă lui Iohannis şi guvernului său demisionar puteri enorme şi posibilitatea de a-şi face propagandă înaintea alegerilor de anul acesta ( evident, toate măsurile sanitare puteau fi luate şi în cadrul ordinii constituţionale normale). Pentru a evalua capacitatea politică a PSD, ar fi interesant de ştiut dacă înaintea acestui demers pesedista G. Firea a cerut sau nu opinia partidului.

    Starea de necesitate implică o situaţie de război. Ori, un război cu un inamic insesizabil este pierdut dinainte. Cu toate restricţiile, în Europa nu s-a putut constata nici o limitare a cazurilor de infectare, mai degrabă din contra : un vector patogen precum Sars CoV-2 – care se transmite prin aer, pluteşte în atmosferă purtat de vânt până la 3 ore şi rezistă pe anumite suprafeţe, chiar dezinfectate, timp de 24 ore – nu poate fi oprit cu mijloace administrative, interzicând circulaţia persoanelor şi reglementând distanţa dintre indivizi la 1,5m ! Primul rezultat palpabil este alterarea stării psihice şi psihologice a populaţiei, confruntată cu psihoza bolii şi predispusă în condiţiile recluziunii la manifestări obsesive, cum ar fi stocarea de hârtie igienică !

    Deşi este vorba de o pandemie, nimeni nu face caz de părerile specialiştilor în epidemiologie şi virusologie, eventual de cea a lui Marc Barthélémy, o somitate în domeniu, cercetător la CEA (Comisariatul energiei atomice, al energiilor alternative şi al tehnologiilor referitoare la sănătate din Franţa), primul care a creat în 2008 un model virtual al răspândirii precedentei epidemii de gripă din China (La Tribune, 2008). S-a arătat că evoluţia unei epidemii descrie în general o curbă în formă de clopot, ce începe să descrească abia atunci când fie virusul, transmiţându-se de la individ la individ, suferă o mutaţie care îi micşorează periculozitatea, fie populaţia începe să manifeste o reacţie imunologică de autoapărare la maladie. Or, conform unui principiu fundamental în epidemiologie, pentru ca organismul uman să dezvolte anticorpi (un fel de vaccin natural), este nevoie ca aproximativ o jumătate din grupul respectiv de populaţie să ajungă în contact cu agentul patogen !

    Imposibil ca responsabilii politici să nu fi fost informaţi de această situaţie. Cu toate acestea, asistăm la un scenariu aberant prin absurditatea sa : oprirea activităţii umane şi transformarea vieţii într-un fel de semi-puşcărie. Trebuie să ne aşteptăm ca de acum încolo omenirea sa încremenească în nemişcare la fiecare episod agresiv de gripă ? Trebuie să suportăm restricţiile în speranţa unui vaccin miraculos dar improbabil deoarece avem de-a face cu tulpini de viruşi ce suferă mutaţii frecvente (deja virusul responsabil pentru epidemia din Spania are genomul modificat faţă de cel care a cauzat focarul din Wuhan, China). Orice vaccin de tip anti-gripal este întotdeauna cu un pas în urma mutaţiilor virusului – deci relativ ineficient. „Nu se poate opri răspândirea virusului în societate” a spus recent Gérard Krause, epidemiolog şef la Helmholtz-Zentrum für Infektionsforschung (Germania) într-un interviu acordat ziarului „Neuen Osnabrücker Zeitung“. Şi a adăugat : „Trebuie să ne concentrăm eforturile şi resursele pentru grupele de risc, bătrâni şi cei predispuşi la îmbolnăvire (cam 20% din populaţie) ”.

    De ce asemenea voci competente nu se fac auzite ? Pentru că responsabilii politici se gândesc la voturile electoratului şi ţin să arate populaţiei că au grijă de ea, temându-se că ar putea fi acuzaţi de indiferenţă şi lipsă de preocupare pentru sănătatea oamenilor dacă s-ar opune. Numai că acest război bacteriologic inutil are un preţ economic enorm. Toate sectoarele de activitate sunt afectate. Pieţele financiare se clatină. Singurele care profită de pe urma pandemiei sunt firmele farmaceutice. Modul în care este gestionată actuala criză epidemiologică conduce direct la o nouă recesiune.

    O recesiune pe care Uniunea Europeană se declară gata să o contracareze cu subvenţii centrale, adică cu bani publici. „Nimeni nu va pierde”, au dat asigurări Angela Merkel şi Em. Macron. Fals. Pierderile vor fi suportate de cetăţenii de rând. Se va repeta situaţia din 2008 când statele au salvat băncile falimentare, intrând unele dintre ele aproape în faliment (criza datoriilor suverane) şi au fost creditate de FMI doar cu condiţia acceptării unor măsuri de austeritate draconice – suportate de populaţie ! De data aceasta, sumele deblocate de UE pentru a salva marele capital şi pentru a acoperi pierderile provocate de blocarea completă a economiei vor fi compensate prin reduceri în bugetul Uniunii, cele mai multe probabil din fondurile de convergenţă alocate ţărilor şi regiunilor mai sărace. Iar în România, unde guvernul dă asigurări ca va plăti – tot din bani publici ! – şomajul tehnic impus angajaţiilor, salariaţii şi mai ales pensionarii pot să-şi ia la revedere de la prevederile legislative care preconizau mărirea nivelului lor de trai în următoarea perioadă.

    În felul în care evoluează criza actuală, reacţia populară se lasă pentru moment aşteptată. Oamenii sunt încă obsedaţi de boală. Dar dacă chinezii – cu spaima patologică de viruşi a asiaticilor şi obişnuiţi să vieţuiască dintotdeauna în condiţiile unor civilizaţii colectiviste, în care nu există conceptul de drepturi şi libertăţi individuale – au acceptat fără să crâcnească carantina totală, izolarea şi recluziunea, totuşi europenii – trăind de o lungă perioadă de timp în atmosfera de respect a individualităţii şi a drepturilor individului – nu vor putea suporta la infinit condiţii de trai similare unor lagăre de concentrare. Şi cum sarcasmul este primul semn al revoltei, ar fi cazul ca simbolul establishment-ului politic european să fie … HÂRTIA IGIENICĂ !

    Pentru încheiere, o urare strămoşească : Un Coronavirus uşor !

  5. Mare ” diaspora ” avem in Spania si Italia .
    Intelectuali unul si unul .
    Copilul asta -i depaseste pe multi de acolo prin cunostinte si educatie .

  6. Ca intotdeauna clar vazator, cu viziuni clare despre viitor si solutii bune. Pacat ca acum un fruntea tarii sunt un mascarici si un neghiob iresponsabil. La fel de rau imi pare ca PSD ul a luat-o pe o panta complet gresita care il va la pierderea unei mari parti a electoratului. Regret ca in aceste vremuri tulburi nu sunteti dvoastra la carma tarii si a partidului.

  7. Pana sa consult Foreign Affaires sa aflu parerea unor avizati, ma uit in jur, incerc sa ma adaptez noilor provocari si sa ma uit in gura guvernantilor de la care trebuie sa luam lumina. Printre toate situatiile de urgenta mai apar sau se „scurg” unele magarii pe ici pe colo, ca tot sunt vremuri tulburi si la mica nebagare de seama se intampla unele nefacute la care voi face referire alta data, las sa se mai adune „materie prima”.
    Globalizarea si „noua ordine mondiala”, cu ocazia acestei pandemii, e posibil sa apuna si apara o alta ordine pusa la cale de odihnitii lumii, una ori mai laxa fara unitati si solidaritati de complezenta, ori mult mai dura cu multe restrangeri de drepturi si libertati. Vom trai si vom vedea. Astazi, aceasta situatie a pandemiei ne arata slabiciunile ca tara, lipsa de interes a guvernantilor din ultimii ani pentru intarirea statului. Astazi se clameaza necesitatea sprijinirii si incurajarii capitalului autohton, careia in asemenea situatii ii vedem putinta, un capital careia in ultimii zeci de ani i s-au pus tot felul de piedici. Astazi acestia sunt cei pe care ne putem baza, „prietenii si aliatii” fiind si ei ocupati cu ale lor. Cum bine aminteati in asemenea situatii „fiecare tara isi vede de propriile interese”, iar dupa terminarea ostilitatilor COVID-19, poate va trebui sa ne reconsideram valorile si interesele si sa lasam deoparte internationalismul prost inteles sau statutul de vasal.
    Ar mai fi un aspect neluat in seama, situatia „diasporei” si rezolvarea statutului acesteia mai ales acasa si de ce nu in tarile de adoptie. In asemenea situatii vedem ca oameni plecati de peste 20 de ani sunt fara un statut, multi fara un camin, traitori din expediente, sunt frunze in vant, sunt masa de manevra, iar in cazuri extreme apeleaza la tara mama care normal va trebui sa-i ajute, prin efortul tuturor platitorilor de taxe si impozite a tarii mama. Ma intreb banii aia multi trimisi in tara de acestia de-a lungul anilor unde sunt in asemenea cazuri.
    Terminand intr-o nota optimista, sper ca-n scurt timp sa avem ocazia sa ne bucuram de tot ceea ce astazi se cultiva in tara chiar si dupa model spaniol.

  8. trexsr
    ,,Nici o tara din lume nu a fost pregatita pentru aceasta criza….”
    Corect, totuși, unele țări cu o mai mare coeziune socială au recuperat rapid, din mers.
    Iată că modelul este preluat, după Franța, și de statul California ( cel mai bogat din confederație).
    Este foarte bine arunci când oamenii, fie și motivați de crize, sunt capabili să renunțe la prejudecăți.

  9. DOAMNA ARHIRE
    În panica pandemiei actuale, postările dumneavoastră,pline de umor, ne scot din pesimism.Știrile false creează în rândul populației o stare de nesiguranță. Guvernanții ne alungă această stare cu noua lozincă ,,ÎNVINGEM PANDEMIA ÎMPREUNĂ!” . Bun, dar cum bine ați consemnat, este doar o lozincă, pentru că după acest val va veni din nou , în actualitate, vechea lozincă cu ,, M… PSD”. Însă, nenea Cîțu nu mai are răbdare până vor veni acele vremuri și ne-a dat un AVERTISMENT. Conținutul AVERTISMENTULUI nu m-a lămurit dacă este o înștiințare prealabilă, o prevenire, un semnal (asupra unui risc sau a unei primejdii), o mustrare pentru o abatere sau o sancțiune acordată pesediștilor sau simpatizanților PSD, care îndrăznesc să critice sau să aibă o altă părere, privind măsurile pentru combaterea coronavirusului, pe care o mai fac și publică. Eu nu mai înțeleg: împreună înseamnă că nu trebuie să contribuim ( mă refer la cei îndreptățiți să o facă, prin pregătirea pe care o au) cu idei care, puse în practică, pot ajuta această activitate? Avertismentul ar fi trebuit adresat celor care lansează știri false, pe rețelele de comunicare. De exemplu, discutând la telefon cu doctorița mea de familie, care mi-a fost colegă de clasă și care-mi este prietenă, am aflat de la dânsa ( ea a fost informată de un pacient), că zilele aceste au venit 30.000 de soldați americani, care vor fi plasați la granița cu Rusia. M-a întrebat revoltată, dacă este normal, ca în această perioadă, să mai primim și militari americani. Când am rugat-o să-mi repete știrea, ajungând la cuvântul graniță, și-a dat seama că România nu are graniță cu Rusia. Așa se preiau știrile false, fără a trece prin filtrul minții fiecăruia.
    Așadar, Cîțu ar trebui să găsească soluții financiare pentru ieșirea din criză, să asculte de sfaturile unora mai pricepuți ca el, în loc să dea AVERTISMENTE pesediștilor și simpatizanților, iar Vela să ia măsuri împotriva celor care lansează știri false, care nu respectă izolarea la domiciliu sau carantina și procurorii să nu mai deschidă dosare penale celor ce fac bine sau celor care îndrăznesc să aibă opinii!

  10. Statele lumii și-au urmărit întotdeauna interesele…. mă rog, poate cu excepția României. Din păcate, diferă radical viziunile în ceea ce privește modalitatea de promovare a acestor interese.
    De exemplu, SUA și Marea Britanie au cam tras de timp pentru a nu fi nevoite să accepte public eficiența superioară a modelului chinezesc.
    Până la urmă, după cum se vede, toate statele occidentale sunt silite, rând pe rând, să adopte măsuri radicale, gradual (ca Italia, Spania, SUA, Marea Britanie și Germania), sau abrupt (ca Franța).
    Cum bine ați punctat, domnule Năstase, problema cea mai grea este la nivel de indivizi. Este foarte dificil să transpui în comunitățile libertine ale Vestului măsuri extreme implementate în China, țară în care există un adevărat cult pentru (auto) disciplină și solidaritate.
    De fapt, parcă cineva, din sferele Divinității, și-a propus să testeze viabilitatea diverselor tipuri de civilizație, punând în fața fiecăruia câte o oglindă.
    Ce va face cetățeanul occidental ? Va privi chipul reflectat de oglindă, sau își va face in continuare selfie-uri ?

  11. Dacă vorbim de SUE, adică Statele Unite ale Europei, atunci vorbim de o entitate politică suprastatală, exact cum a fost URSS care a dirijat politicile în toate statele naționale aflate în componența sa.
    Și la fel ca URSS care a modificat structura demografică a acestor state și caracterul național (vezi Basarabia), se observă aceeași tendință dinspre Bruxelles care transformă pas cu pas UE în SUE.

    UE ca spațiu comun și Piață Comună (cum a mai fost) este benefică pentru o dezvoltare armonioasă a statelor-națiuni membre.
    Deci state naționale independente și suverane, nu state-regiuni subordonate unei politici unice transnaționale care nu ține seama de specificul, de tradiția, de interesele fiecărui stat membru.

  12. Stiu ca nu voi place multora dar unde a aparut Coronavirusul mutat ?
    Primele cazuri de pneumonie virala mortala sunt intr-o piata de vanzare a animalelor , in China .
    Chinezii mananca lucruri de necrezut , nu le detaliez .
    Coronavirusul uman de azi are 80 % din genom in coronavirusul liliacului ( animalul dragalas pentru care am pierdut 5 ani la construirea autostrazii Nadlac Sibiu langa Deva ) .
    Liliacul a transmis virusul omului prin intermediul unor animale mancate de chinezi ( daca nu chinezii nu mananca si lilieci , ca africanii ) .
    Din China virusul a ajuns in Europa de Vest prin cohortele de turisti chinezi veniti la Domul din Milano si la Luvru ( primul mort in Franta de virus este un turist chinez ) si prin resortisantii vest -europeni repatriati acasa din China si prin echipajele avioanelor care i-au adus din China .
    Sa nu ne laudam cu marele noastre succese in fata virusului – nu avem turism extern de masa , ca altii – dar asteptati venirea diasporenilor cu patru clase din Italia …
    PS – in afara completa a subiectului – stie cineva o investitie chinezeasca in strainatate care sa creeze bogatie si locuri de munca autohtonilor ? Eu nu stiu nici una – portul Pireu este pentru descarcarea marfurilor chinezesti , reprezentantele Huawei sunt ca sa vanda , in restaurantele – magazinele lor lucreaza doar ei , cumpararile de vii in Franta sunt pentru copierea metodelor de vinificatie in China …

  13. Sa mi pun si eu gaz pe foc. Pai uniunea ca si comunismul nu au fost create pentru societate si solidaritate, au fost create doar ca un miraj prin care sa se stoarca masele. E adevarat aceste doua miraje au fost productia a unor tabere antagonice, fiecare cu indivizii ei . Au creat aceste miraje pentru a insufla gloatei ,prin moduri diferite , pofta de munca si de supunere fiecare oferind gloatei ,in schimb, margele si oglinzi. Napoleon a dorit sa faca o Europa unita prin arme, n-a reusit. Comunistii au facut aceasta devalmasie prin arme si au reusit. Actuala UE este un miraj facut fara arme. Doua intrebari retorice am pentru cunoscatori : 1. De ce in 1970 Mcnamara vine cu delegatia fondului la Bucuresti si finanteaza in 1972 un stat comunist? 2. De ce in 1945 insasi SUA ii da lui Tito imprumut ,colosal la cea vreme , un sfert de Miliard de dolari ca Tito sa faca devalmasia comunista in Yugo?. Cine crede si / sau spera ca Uniunea Europeana a fost facuta pentru binele comun se insala.

  14. Dle prim ministru, bănuim toți că ceva este în neregulă! Aveti dreptate! Poate dvs.ne mai puteti spune cate ceva! Vă mulțumesc din suflet!

  15. Securitatea biologica mondiala si victoria totala impotriva pandemiei: China, pregătită să „lucreze alături de toate celelalte ţări” contra coronavirusului

    Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat coronavirusul drept “inamic al umanitatii”. Pe cale de consecinta, anticoronavirusismul inseamna razboi. Ca in orice razboi, e nevoie de un steag si de o alianta. Din multe motive, dintre cele mai intemeiate, China le-a oferit pe ambele, joi seara, intr-o discutie telefonica a presedintelui Xi cu presedintele rus Putin.

    China eroica a fost prima tinta lovita de coronavirus. Ea dispune de cea mai competitiva capacitate virusologica, demonstrata in razboiul popular cu coronavirusul, in care recent nu s-au mai inregistrat cazuri noi de infectare locale. Sursele ultimelor infectii sunt externe.

    Xi Jinping a evidentiat in dialogul cu Vladimir Vladimirovici Putin doua idei strategice, privind “securitatea sanitara mondiala” si “victoria totala impotriva pandemiei”. Ele amintesc intrucatva de surprinderea strategica cu care a fost lovita URSS si de reactia decisiva pe care aceasta a dat-o in razboiul contra virusului geopolitic brun al nazismului.

    China are autoritatea morala, expertiza si resursele pentru o alianta globala si un razboi total impotriva pandemiei. Ea este pregatita, potrivit lui Xi, să „lucreze alături de toate celelalte ţări”. Este o punere in comun a fortelor tuturor Natiunilor, fara precedent in secolul XXI, impotriva coronavirusului Globalist, care tinteste “suprematia” asupra Lumii.

    Presedintele chinez a subliniat cu determinare ca tara sa, cu cea mai numeroasa populatie si a doua ca forta economica mondiala, „are dorinţa de a depune eforturi concertate cu Rusia şi toate celelalte ţări pentru (…) a păstra securitatea sanitară mondială”. „China are încrederea, capacitatea şi certitudinea că va ajunge la o victorie totală împotriva pandemiei”, i-a mai spus liderul de la Beijing omologului său rus.

    Concertarea antiepidemica de urgenta intre China si Rusia si a acestora impreuna cu toti actorii multilateralisti este motivata de amploarea raspandirii coronavirusului si de proportiile sale letale. Multilateralismul este unica solutie pentru iesirea tuturor statelor din criza biologica si economica provocata de coronavirus. Cele mai negre cifre pana in prezent se refera la 158 de ţări şi teritorii si peste 10.000 de morti.

    Unilateralismul SUA se exhibitioneaza, numai el stiind ce vrea sa ascunda, acuzand China, culpabilizand grotesc si vehement victima. O tactica a Globalismului, de a deconta crimele sale altora. Un adevarat circ de maimute. „Lumea plăteşte preţul ridicat pentru ceea ce au făcut ei”, i-a acuzat cu tupeu sfruntat pe chinezi preşedintele SUA, Donald Trump, joi, într-o conferinţă de presă la Casa Albă. Tot manipulatorul Trump utilizeaza si denumirea stigmatizanta “virusul chinez”, dupa ce diversionistul Pompeo a testat varianta “virusul Wuhan”. Dar nimeni nu poate minti toata lumea tot timpul (Abraham Lincoln). A devenit deja un adevar global ca Statele Unite ale Americii folosesc biopolitica drept mijloc de agresiune, in scop geopolitic.

  16. De obicei, băieții seamănă cu mamele lor. Nepotul dumneavoastră cel harnic seamănă cu bunica lui. Să fie sănătos și să fie binecuvântat cu toate darurile! Este un drăgălaș, mândru de ceea ce face!

    • [blockquote]
      În realitate, Uniunea Europeană nu există. Există un şir de camioane militare pline de sicrie, înaintînd, prin Bergamo, lent, ca un şarpe metalic pătrat, cu morţii la bord. Nu mai e loc de săpat în cimitire. Morţii se vor întoarce acasă, peste cîteva zile, în urne.

      Lumea n-a fost niciodată mai clară. Viaţa şi moartea îşi rostesc limpede numele, dar iluziile au tot zgomotul de partea lor şi ne lasă fără auz. Nu toată lumea minte, dar mai toată lumea vrea să creadă altceva. Mai exact, nu suportă adevărul.

      Sîntem la capătul bilanţului 1989-2001-2008-2014-2020. În numai 30 de ani, falsul liberalism conducător al Occidentului a irosit capitalul enorm cîştigat la sfîrşitul Războiului Rece. Terorismul, criza financiară, migraţia şi molima lui Xi au fost tratate cu toată slăbiciunea aflată la dispoziţie. Ceea ce spune că UE e o utopie mercantilă germană. Şi că lumea progresului autist la istorie a jucat totul pe o carte şi a pierdut.

      Citeste mai mult: /adevarul.ro/international/europa/unde-e-ue-1_5e7799f15163ec42711bb91b/index.html

      [/blockquote]
      Autor ?

      Insusi TRU, adica Traian Radu Ungureanu , europarlamentar pentru legislaturile 2009-2014 și 2014-2019 din partea PDL, ziarist samdf etc si cica victima inocenta a lui A Nastase.

      Ai retinut ?
      UE e o utopie mercantilă germană….

  17. Oare nu poate globalizarea să ducă la o rezolvare mai rapidă și completă a unor astfel de situații ?
    Nu e oare o chestiune de exercițiu ?
    Dacă la prima catastrofă , se clatină , înseamnă că ori nu a ajuns la maturitate , ori e doar o utopie . Sper ca nu .

    • Apropo de globalizare , cred că dacă Pe locul pieței ăleia mizerabile , cu produse “tradiționale “ ar fi fost un McDonalds , de Ex , poate făceau , din exces , colesterol , dar nici într-un caz coronavirus ; globalizarea o înțeleg mai mult la dispariția a astfel de piețe ; nu neapărat apariția McDonalds ului

    • Speri mata, dar speri aiurea! Crezi că este posibil ca grupul China, India, Rusia, Brazilia, Africa de Sud – care au pus de un nou FMI – vor fi și ele cuprinse în globalizarea la care speri să nu fie utopie?!

  18. Doar Liviu Dragnea a incercat !
    CINE MAI INCEARCA ? Singurul om din fruntea unui partid(PSD) care a incercat si a reusit DOAR(!!!) pana la un anumit punct, a fost Liviu Dragnea ! Unde se afla acest om (pentru nimic !, in comparatie cu Johannis – infractiuni de sute de mii de euro, doar prin furt de case !) ??? La zdup ! Cine mai incearca. ??????

    • Nu te înțeleg, dar n-ar mare importanță.
      Dacă te referi la distrugerea PSD – părerea mea este că a reușit! Și nu mă bucur pentru această „reușită” .

    • Banuiesc la ce faceti referire, cu siguranta nu la partid, va rog fiti mult mai explicit pentru ca nu intelege nimeni dintr-o fraza si aia alambicata.

  19. O ştire zăbăucă: Naţiune-cobai, de experimentare vaccinuri anticoronavirus, produse de Globalism

    O stire privind posibilitatea expunerii Natiunii la un vaccin experimental anticoronavirus, adus din zona Globalismului, provoaca serioase temeri si respingeri de constiinta. Acestea din urma sunt motivate, in randul analistilor si cunoscatorilor politici, de foarte probabila incadrare a experimentarilor anticoronavirus in binecunoscuta si arhiuzitata paradigma a Globalismului: creeaza problema-obtine reactia-ofera solutia. Prin aceasta gaselnita a “stiintei” manipularii, Globalismul modeleaza inrobitor de sute de ani Natiunile. Efectele grave ale acestei modelari toxice le vedem in zilele noastre, cand Globalistii au reusit sa se urce ca paduchii in capul Lumii, de unde numai propaganda si ordinele lor se aud. Globalismul a atacat instinctul de conservare al Natiunilor si le-a distrus sistemul politic imunitar, indreptandu-le spre o prabusire ireversibila. Clarvazatorii politici, sociali si istorici care au citit in mintea Globalistilor stiu fara echivoc ce le poate pielea. Diseminatorii de coronavirusi au cu certitudine si antidotul, pentru autoprotectie. Ei sunt in cautare de Natiuni-cobai cu rol propagandistic pentru “experimente”, pe care sa le foloseasca si drept cutii de rezonanta pentru “descoperirea” vaccinului anticoronavirus. Vanturarea “sperantei” unui vaccin in cateva saptamani este o imensa inselaciune. Amagitorii au nevoie imediat sau cat mai curand de profit, sa-si compenseze pierderile economice, pe care nu le-au prevazut. Am in fata si o alta stire avertizoare, de la experti OMS, potrivit careia gasirea si distributia unui vaccin pentru covid-19 in 18 luni ar fi o realizare istorica. Deci, mai devreme de un an si jumatate sau de doi ani nu vom avea vaccin. Pana atunci, unicul antidot care poate salva vieti si scadea rata infectarilor coronavirus este respectarea stricta a regulilor de carantina, izolare, distantare sociala si protectie individuala specifica, recomandate sanitar si luate de autoritatile nationale si locale. Starea si normele de urgenta sunt sfinte. Ele ne apara, daca le respectam. Cine nu respecta regulile, care sunt bariere in calea coronavirusilor, isi face rau siesi, dar si celor dragi si apropiati, prin autoinfectare si infectare. Aerul este otravit cu si de microbii Globalismului. Coronavirusul vizeaza dominatia si prabusirea Natiunilor, ca si Globalismul. De aceea, cred ca o denumire mai adecvata, care atrage mai bine atentia asupra cauzelor si consecintelor pandemiei este cea de CoronaGlobalism. Dixi et salvavi animam meam.

  20. o constanta moderna :obsesia hartiei igienice!
    Si la noi, dar mai ales in „Europa” s-a cumparat Kurpaier cu baxurile.
    Chiar si Australia.

    SUA au facut oaresicum exceptie. Adica au cumprata si zisa hartie dar nu s-au zgarcit sa dea bani pe arme si munitii !
    totusi virusii nu pot fi .. impuscati!!
    Din pacate …

  21. Doamnă M.E.P., metodele dure aplicate tuturor chiar funcționează (vezi cazul Chinei). Dar acolo avem de-a face cu un tip de societate care pune preț pe autodisciplină și solidaritate de multe secole de istorie…
    În Occident, sistemele democratice care propovăduiesc libertăți excesive pentru indivizi se dovedesc, în realitate, extrem de vulnerabile și dragile la impactul cu o criză majoră . Unii , cei mai mulți, încă mai cred că refugiul în tehnologie și în lumea virtuală te apără de revanșa biologiei. Practic, pe acest fond se devoalează principala valoare a democrației occidentale:
    Egoismul individual infantil, restul este mit și literatură SF, acestea fiind, din păcate, valorile reale ale atlantismului ateu.
    Dacă nu credeți, urmăriți statisticile referitoare la vânzările de arme un SUA…
    Egoism dublat de prostie și goliciune spirituală.
    Sau, dacă vreți, luați act de aroganța autosuficientă a multor cetățeni (chiar și călătorii româno-europeni rămași fără venitul zilnic din furat, proxenetism și vânzări de mașini second-hand pe coclauri vest-europene) care se cred mici dumnezei pe această lume ceea ce îi determină să ignore cu satisfacția erecției recomandările de bun simț ale autorităților…

  22. Sunt citeva aspecte interesante:

    1. Directia bilaterala de cooperare internationala intre tarile afectate intens de coronavirus, ca Italia si China, tari care nu au avut o astfel de relatie pina acum. Va incerca China sa isi intareasca influenta in Italia, o tara extrem de eurosceptica (sudul)?
    2. Reintoarcerea spre national, cu tot ce par a fi egoismele nationale (stoparea exporturilor pentru produse de baza, agroalimentare, sanitare ). Asta in lipsa unor mecanisme de cooperare care sa asigure stocurile necesare in criza (unionala, regionala etc). In Canada, de exemplu, Guvernul din Ontario a anuntat ca a creat un program de stimulare a producatorilor canadieni pentru produse medicale pe care le importam pina acum;
    2. Aspectele ce tin de globalizarea economica par sa aibe un recul din cauza crizei. Totusi, companii ca Amazon profita de situatie, pentru ca oamenii sunt din ce in ce mai limitati sa faca shopping si prefera sa le vina comanda acasa. Valabil pentru online shopping, ce vede o crestere spectaculaosa;
    3. Guvernele tarilor capitaliste puternice au aprobat bugete impresionante sa ajute populatia in situatia extraordinara, deci se remarca o componenta sociala in politica care pina acum nu a existat (iertarea datoriilor, bani pompati la cetatenii afectati de somajul crescind exponential, decalarea taxelor, neplata amenzilor, transport gratuit). Intrebarea este cit timp vor distribui bani ieftini catre populatie: 6 luni, 1 an, indefinit?
    4. Se destructureaza modul traditional de lucru de la birou, cu efecte necunoscute pentru companii si piata muncii traditionala.
    5. Un pericol major este posibilitatea anarhiei. Sa vedem cit vor suporta oamenii sa stea doar in casa si daca vor gasi produse alimentare cum promit oficialii Un alt pericol este ca cetatenii sa nu mai aiba acces la servicii medicale de care au nevoie (dentist, chirurgi, specialisti). Un specialist pe care il vad eu m-a anuntat ca nu mai primeste pacienti si ca va consulta prin telefon. La fel dentistii. Sa ajungi in spital este poate mult mai riscant acum, sa nu iei virusul, sau sa nuai parte de produse medicale.

    https://www.ontario.ca/page/how-your-organization-can-help-fight-coronavirus

  23. Ce a făcut Guvernul, până în prezent?
    1. Prima grijă a fost să-și aducă alegătorii în țară. După ce au trecut frontiera, fără niciun control, vreo câteva sute de mii de români, Guvernul s-a gândit să limiteze pătrunderea în România și să efectueze, la frontiere, trierea. Numai că bieții lucrători din vămi, cadrele medicale s-au confruntat deseori cu unele persoane recalcitrante sau mincinoase.
    2. A doua grijă a fost să-i lase să pătrundă în țară pe toți românii, care vin din zonele roșii, pentru că și ei sunt votanți, și să intervină , pe cale diplomatică la Guvernul Ungariei ca să-i lase să treacă pe un culoar bine stabilit.
    3. Președintele țării, informat că majoritatea celor veniți, în prima perioadă, nu au fost verificați, că o parte dintre cei veniți, în a doua perioadă, nu respectă regulile, s-a hotărât să declare stare de urgență, după care să facă un apel către cei rămași în Diaspora să rămână acolo de Sărbătorile Pascale, fără a le transmite faptul că în momentul când vor trece granița vor fi duși direct în carantină. Așa că, ai noștri diasporeni au continuat să vină acasă, acolo unde și-au lăsat gospodăriile de izbeliște, pământul agricol nelucrat și pe copii în grija cui s-au nimerit. Bucuroși că au fost lăsați la vatră, s-au pus de nuntit ( deși este post și în această perioadă nu se fac nunți), de petrecut și de umblat brambura pe străzi.Astfel, organizarea perfectă făcută de doctorul Arafat a scăpat de sub control.
    4. După ce au rezolvat aceste probleme, s-au gândit guvernanții, aflați în izolare, să dea niște fonduri spitalelor, să ia niște măsuri socio-economice, pe care mulți cetățeni nu prea le-au înțeles, pentru că nu au fost explicate sau pentru că procedurile sau metodologiile de aplicare nu au fost finalizate.
    5. În sfârșit, s-a dat și Ordonanța Militară Nr. 1, care , de asemenea, a nemulțumit instituțiile care se ocupă cu ordinea publică.
    În concluzie:
    – un milion de români și-au amintit că sunt români și s-au întors acasă;
    – o parte din populație nu înțelege cât este de periculos este acest virus și nu respectă indicațiile, mergând la iarbă verde, unde să-și facă fripturi la grătar;
    – mulți părinți merg cu copiii la cumpărături;
    – indivizi teribiliști se ceartă cu polițiștii, cu jandarmii, cu doctorii.
    DAR AVEM ȘI O VESTE BUNĂ: AVEM O ȚARĂ CA AFARĂ, PE CARE, ÎN MARE PARTE, DIASPORENII NOȘTRI NE-AU AJUTAT S-O REALIZĂM, ÎN CÂTEVA SĂPTĂMÂNI!

    • Interesante si totodata adevarate toate cele enumerate mai sus, mai ales ca am ajuns sa avem o „tara ca afara” si numai in cateva saptamani.

    • @oscar wilde, voi continua să postez mesaje ca cel de mai jos până voi reuși să produc o breșă în mentalitatea pe care diverși factori de influență politici sau din massmedia au reușit s-o implanteze unei anumite părți a ”românilor mai români decât alții”, românii ”neaoși” dintre granițe.

      Vorbiți cu parapon despre ”diaspora” care a votat altfel decât ați fi dorit dumneavoastră.
      Vorbiți cu ură despre ”diaspora” care se întoarce acasă la vreme de deznădejde aducând molimă, aceeași diasporă pe care în alte împrejurări politice o căinați că a luat drumul străinătății din cauza condițiilor de nesuportat din România.
      Vorbiți cu dispreț despre ”diaspora” needucată care face de râs România prin cerșetori, prin prostituate, prin cei care se vând ”nedemn” pentru a șterge fundul bătrânilor pe meleaguri străine.

      Dar, v-ați pus problema că această ”diasporă” este de fapt România?
      V-ați pus problema că nu străinătatea i-a educat și i-a format, ci sistemul de educație din România?
      Oare manelele sunt ”made in Diasporă” sau sunt „made in România”?

      Nu credeți că este este timpul să aruncați aceste haine murdare ale urii dintre români pe care vi le așază pe umeri diverși politicieni meschini sau jurnaliști în căutare de senzațional ieftin pentru a dezbina societatea românească?

      Da, pe toți ne oripilează comportamentul țiganilor în țară sau peste hotare, dar mai ales atunci când îi vedem la revenirea în țară.
      Dar, situația cu țiganii este urmarea unei politici incoerente a guvernelor țării care au închis ochii la „specificul” antisocial al acestora. Și aceste politici au fost și sunt inspirate din „sugestiile”, chiar directivele progresiste ale Bruxelles-ului.
      Scoala și educația copilului, altădată obligatorii în România, ca și în alte țări, au rămas istorie, deoarece ”obligarea” individului de a se comporta conform normelor sociale, nu este o noțiune compatibilă cu valorile europene.

      Revenirea ”diasporei”, de fapt a cetățenilor români în țară, este un drept inalienabil. Iar un principiu de bază al oricărui stat este de a avea grijă de cetățenii săi oriunde s-ar afla. Inclusiv să-i primească în țară și chiar să întreprindă toate măsurile pentru a-i aduce acasă.
      Altfel, luați-le cetățenia română.

      România nu este singura țară care își primește cetățenii sau îi ajută să se întoarcă. În plină pandemie, pentru orice american, oriunde se află în lume, statul american angajează curse speciale (chartere) să-i aducă acasă, mai ales în condițiile în care granițele terestre, maritime și aeriene sunt închise. Și primul lucru este plasarea lor în carantină. Și nu numai America.

      Dacă situația monitorizării din România este scăpată de sub control, atunci avem dovada unui stat neguvernat din cauza unei administrații neexperimentate sau nepricepute. Dar este și un stat neguvernabil prin lipsa de disciplină a locuitorilor, rezultat al unei mentalități alterate, mentalitate exacerbată de formatorii de opinie care profită de lipsa totală de educație civică.

      Practic, trăim o vreme de război global cu un inamic puternic și necruțător. Trăim un moment de criză majoră pe care doar guvernele pot și trebuie s-o gestioneze, nu strada.
      Ce pot face pentru ieșire la lumină zvonurile, protestele bazate pe zvonuri sau pe impresii personale? Are strada experiență în asemenea situație?
      Acum este timpul acțiunilor coordonate și decise și doar guvernele le pot lua, deoarece guvernele au și toate datele generale, dar și resursele. Altfel se ajunge la haos și anarhie.
      Suntem nemulțumiți de măsurile luate, considerăm că se putea face mai mult, dar concluziile se vor trage mai târziu când societatea se va reașeza.

  24. Foarte bun articolul semnalat de Dvs. L-am trimis la mai multă lume. Părerea mea este că nepotul seamănă cu Dvs., chiar şi la ţinută corporală.

  25. Am văzut pe un post TV, că prin donații, o fundație din Sibiu a reușit să realizeze un laborator pentru efectuarea testelor, privind depistarea virusului Covid-9. Această fundație dorește să achiziționeze și paturi pentru terapie intensivă pentru bolnavii infectaâi. Felicitări tuturor sibienilor care au contribuit la această activitate umanitară!. Eu îndrăznesc să-i sugerez Președintelui, cetățean al municipiului Sibiu, ales de 4 ori primar al urbei, să doneze fundației banii care-i datorează statului din chiria luată pe un imobil obținut ilegal sau banii din chiria pe care o obține, pe imobilele pe care le mai deține în Sibiu. El nu are cheltuieli mari, în această perioadă: nu are copii, soția are venituri proprii, iar domnia sa nu plătește chirie la Cotroceni, mănâncă și bea pe gratis, nu plătește transportul la domiciliu, deci are venituri suficiente,.

  26. Criza asta arata si ce inseamna statul mic, cu o administratie mica, cu fonduri publice mici. Acum toti ar vrea sa fie „calariti’ de stat in sensul de a primi ajutor din cauze crizei (bani, servicii medicale care sa le salveze viata, medicamente, mincare acolo unde nu se gaseste). Este exact ca in gluma aia cu taranul care se minuneaza ca i-a murit calul dupa ce l-a obisnuit sa nu mai manince, ca sa salveze el bani.

    • Ca o parere personala, daca toti ar vrea sa fie „calariti” de stat, mai ales la ananghie, ar face toti bine ca-n vremuri de liniste si mult soare, sa-si achite toate taxele si impozitele, mai ales ca acest stat in ultimii 30 de ani a fost supus la o cura de slabire vecina cu moartea.

  27. Sunt multe opinii „calde” care vorbesc de o decuplare a economiei SUA de China, Mexicul fiind cel mai important beneficiar al acestei piruete americane. Stim ca americanii vor sa limiteze drastic numarul imigrantilor mexicani, asa ca , cea mai buna metoda ar fi sa investeasca acolo.

    „Mexico is the best positioned to take advantage of the long term geopolitical rift between the U.S. and China. It is the only low cost border country with a free trade deal with the United States, so there you have it.

    Thanks to over 25 years of Nafta, Mexico has become a top exporter and producer of trucks, cars, electronics, televisions, and computers. Shipping a container from Mexico to New York takes five days. It takes 40 days from Shanghai.

    They manufacture complex items like airplane engines and micro semiconductors. Mexico is the rank the 8th country in terms of engineering degrees.

    Multinational companies are all there. General Electric is there. Boeing is there. Kia is there.”

    https://www.forbes.com/sites/kenrapoza/2020/03/01/coronavirus-could-be-the-end-of-china-as-global-manufacturing-hub/#1b7fea625298

  28. DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, AM FOST DESTINAT SA FIU NASCUT IN ROMANIA SI DECI SUNT ROMAN, MI AM DORIT SA FIU UN ROMAN AUTENTIC , VOI RAMANE UN ROMAN AUTENTIC , DAR SA ACCEPT CE SE PETRECE LA ORA ACTOALA IN ROMANIA , AR FI ABSURD , NU POT FI MANIPULAT SI DIRIJAT , ASA CUM IN MAJORITATE POPOARELE VIZATE …AU DEVENIT MARIONETA UNOR „CONDUCATORI” IRESPONSABILI , AVAND O GANDIRE DIABOLICA, SACRIFICAND VIETILE UNOR FIINTE UMANE , PENTRU A MENTINE ( NEJUSTIFICAT…) MOTIVUL ,ACESTUI HAOS GLIOBAL…

    ROMANII DIN ROMANIA , IN MAJORITATEA LOR , S SU LASTAT PRADA ACESTUI HAOS , UN HAOS UMAN , CE IN REALITATE , ASCUNDE PE TERMEN SCURT…ACCEPTAT FIIND , DE DOMNUL IOHANNIS CU A SA GASCA DE TRADATORI , SUSTINUT, EVIDENT…DE DICTATORII GLOBALI, CE AU PUS IN APLICARE PLANUL UNUI NOU RAZBOI MONDIAL . ASA CUM AM SPECIFICAT…FOCUL FARA SCANTEIE NU SE APRINDE , INDIFETENT DE NUMARUL IMENS DE INDIVIZI CE FAC PARTE , DIN ACEST PLAN , VOCIFERAND LA NESFARSIT , CU INTERESUL DE A MANIPULA.

    ORI CE BOALA UMANA SI NU NUMAI, ORI CE EVENIMENT CU AL SAU SUBIECT , CE SA DERULAT , S AU SE DERULEAZA , ARE O CAUZA, CAUZA ,CE JUSTIFICA APARITIA…PRIVESC CUM SE DERULEAZA ACEST HAOS UMAN SI IMI PUN INTREBAREA, DE CE NU SE SPUNE CARE A FOST CAUZA, APARITIEI ACESTUI „VIRUS „…DE CE POPULATIA ESTE ” DRESATA ” VIZOAL FIIND , APLICANDU SE, DE FAPT , REGULILE, IN CAZUL UNUI RAZBOI!…( LA ORA 22 POPULATIA SA STEA IN CASA ( CULMEA! , LA ORA 22…) POLITIA ATENTIONAND SI PATRULAND, IOHANNIS CU AL SAU DISCURS , AGITAT FIIND, AMENINTATOR LA ADRESA CETATENILOR SI ALTE ASPECTE CE NU JUSTIFICA CORECTITUDINEA APLICARII ACESTOR REGULI INPUSE . ( DACA „EXZISTA ” ACEST VIRUS, TOTI TREBUIE SA NE SUPUNEM SI SA NU APLICAM PROVERBUL : PENTRU UNII MUMA, PENTRU ALTII CUMA!…) (POSTURILE DE TELEVIZIUNE, ANGAJATII ACESTOR POSTURI ,IN PREUNA CU ALTE SUTE DE „ZIARISTI” CE SE PERINDA , PENTRU EI NU EXZISTA ACELEA SI REGULI ,

    DANSII, AU DEVENIT, PRINTR O ” MINUNE”… IMUNI , LA ACEST „VIRUS”… EI TREBUIE, ( DOAR FAC PARTE DIN SISTEM…) SA RAMANA ACTIVI , PENTRU A MENTINE HAOSUL , ACESTEI SOCIETATI …

    CEEA CE VAD SI URMARESC, DECIZIILE LOATE, IMI INTARESC OPINIA PE CARE AM AVUT O NU CU MULT TIMP IN URMA , OPINIE, CE MI APARTINE FARA, A MI FI TEAMA , DE A MI EXPRIMA PUNCTUL MEU DE VEDERE, PRIVIND DESFASUREAREA ACESTUI EVENIMENT .

    DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, ACEST EVENIMENT… SEMNIFICA , DIN PACATE, INCEPEREA , ( NU UN EXZERCITIU MILITAR…IN CARE PLANUL „EUROPE DEFENDER 20 , SE DESFASOARA CA EXZERCITUI… VEZI TU DOAMNE! ,CE” PROSTI ” SUNT ROMANII SI NU NUMAI SI CE DESTEPTI SUNT DICTATORII… ) UNUI NOU RAZBOI MONDIAL , IN CARE SUNT INPLICATE, MAI SEMNIFICATIV, ANUMITE TARI…ROMANIA , CU „PRESEDINTELE SI GUVERNUL SAU” OFERA, TERITORIUL SI ULTERIOR , CAND SE VA CERE, NUMARUL DE SOLDATI.

    AM OMIS UN ASPECT , ASPECTELE VREMII , POAT FI CONTROLATE ATUNCI CAND AVEM NEVOIE…EA , POATE FI UN SPRIJIN BENEFIC LA ACEST HAOS CREEAT.

    REANTORCANDU MA IN TIMP , RESPECTIV LA ALEGERILE PREZINDENTIALE SI NU NUMAI, CONSTAT , DE CE IOHANNIS EREA REVOLTAT SI DECIS SA DESFINTEZE PSD. DANSUL , EREA CONVINS CA ” LIDERII” ACTOALI NU VOR FI DEACORD CU DECIZIA SA ,DE A SUSTINE PLANUL, „EUROPE DEFENDER 20″

    S A INSELAT! , ” LIDERII” PSD, L AU SUSTINUT!… O POSTARE, IN CARE PRESEDINTELE PUTIN, CERE POPORULUI SAU, DOAR 15 ZILE SA STEA IN CASA…15 ZILE, SA SPRAM , CA NU SEMNIFICA IN REALITATE, UN DEZASTRU PENTRU POPORUL ROMAN.

    PESONAL , PENTRU MINE INCEPEREA UNUI NOU RAZBOI MONDIAL , NU MA SPERIE , CONSTIENTIZEZ , CONSENCINTELE, DAR MA SPERIE SUFERINTA CU CARE VOR PIERII O MAJORITATE DIN ACEST POPOR ROMAN SI NU NUMAI… TRISTETEA DACA , IOHANNIS AR FUGI… IN CAZUL IN CARE ROMANII , NU AR MAI SUPORTA , ARATANDU SI FURIA…

    AR FI MAI MULTE DE SCRIS …DAR MA REZUM SI SPUN DOAR ATAT : IOHANNIS SI A LUI GASCA DE TRADATORI ,PRIN DECIZIA RESPECTIVA…DE A INPLICA TARA CU AL SAU POPOR , INTR UN NOU RAZBOI MONDIAL, O DECIZIE DIABOLICA , VA VENI TIMPUL RESPECTIV, CAND POPORUL ROMAN NU VA SUPORTA CONSENCINTELE SANGEROASE , DUREROASE , PIERDERI UMANE , NEACCEPTATE SI VA PROCEDA CUM SA PROCEDAT SI IN CAZUL PRESEDINTELUI CEASESCU…

    PS. DOMNUL EX.PRIM MINISTRU PONTA , A REPETAT DE TREI ORI : TARA ESTE IN RAZBOI, „ECONOMIC”!…

    IN CRAIOVA, NU CU MULT TIM IN URMA , INAINTEA APARITIEI VIRUSULUI, SCANTEII…DEASUPRA CARTIERULUI CRAIOVITA, SAU PUTUT VIZOALIZA CU OCHII , PATRULAREA UNOR ELICOPTERE DE LUPTA … TIIMPUL, NU PREA INDEPARTAT, VA CONFIRMA OPINIA MEA …( DIN PACATE! )

    DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , CU TOT RESPECTUL SI PRIETENIA CE CRED DIN SUFLET CA NU SA STINS … NU ESTE NEVOIE SA PUBLICATI ACESTA OPINIE PERSONALA , NU DORESC SA VA CREEZ PROBLEME IN CARE LUPII UMANI… SA VA ACUZE CA INCURAJATI , AR FI NE DEMN DIN PARTEA MEA ATAT TIMP CAT VA CONSIDER UN PRIETEN ADEVARAT , PE CARE NUL POT UITA SI UN POLITICIAN AUTENTIC CE A DETINUT FUNCTII INPORTANTE, REALIZAND PENTRU ROMANII ACESTEI TARI POZITIVUL, BENEFIC PENTRU VIITOR!

    ASA CUM MENTIONEZ : AM FOST NASCUT IN ACEASTA TARA , PE ACEST PAMANT, SI VREAU SA RAMAN , ROMANUL AUTENTIC!…CE NU POATE FI MANIPULTAT , ULTERIOR , SA MI FIE
    CONTROLATA PROPRIA GANDIRE!…

    CU RESPECT SI SINCERITETE, VA DORESC MULTA SANATATE , INPLINIRI SUFLETESTI ALATURI DE CEI DRAGI , SA RAMANETI ,SUNT CONVINS, ROMANUL , POLITICIANUL AUTENTIC , ADRIAN NASTASE

    PENTRU UNII ..
    CARE NU INTELEG ,EXZISTENTA, ESENTA VIETII UMANE SI NU NUMAI : NU SCRISUL GRAMATICAL, INCORECT , CREEAZA DEZASTRE IREPARABILE..

    GANDIREA UMANA, INCORECTA
    GRAMATICAL, CREAZA DURERI NEVINDECABILE , PENTRU PREZENT SI VIITOR , IN CARE FIINTELE CU A LOR INFATISARE, MAI MULT S AU MAI PUTIN VIZOALA , NU VOR TRAI , VIITORUL INDEPARTAT!…

    • Am o mare rugaminte la Dvs. si la toti cei cu postari cu majuscule, nu mai scrieti cu majuscule, este extrem de obositor de urmarit (citit), mai ales la monitor.

    • @trexsr: „Reintoarcerea spre national, cu tot ce par a fi egoismele nationale (stoparea exporturilor pentru produse de baza, agroalimentare, sanitare ). ”
      ========
      Fără discuție. Impact mai ales pt. China care va pierde principalul său furnizor de contracte și cea mai mare piață de desfacere, America.
      Va trebui să-și exporte produsele prin țările mai slab dezvoltate și cu putere redusă de cumpărare, deoarece UE nu este nici acum o piață foarte mare pt. „chinezării”.
      De asemeni, o reașezare a economiei globale va trebui să țină cont de un izolaționism economic pronunțat al SUA (producție și desfacere internă).
      În conferința de presă zilnică de ieri dedicată evoluției coronavirusului și a măsurilor întreprinse, Trump a lansat niște semnale fără echivoc spre China și spre UE.
      Mai ales spre UE pe care a acuzat-o direct de refuzul de colaborare în aceste momente.
      Printre altele, a dat exemplul aparaturii medicale pe care America a vrut s-o trimită UE, dar care n-a fost acceptată din cauza „normelor tehnice specifice UE”.
      Textual, a spus că aceste relații se vor schimba. Sigur, dacă va câștiga alegerile.

      • Te-ai întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă firmele AMERICANE și VEST-EUROPENE, care și-au mutat parțial producția în China vor fi obligate, de administrația americană, să nu mai exporte în USA, iar aministrația chineză le va deschide total piața internă ?!
        Atunci, după maxim 10 ani, sigur va aprea în USA un alter ego al lui Jean-Jacques Servan-Schreiber, care va scrie „Sfidarea Chineză”. La fel de sigur sunt și că va exista o frază de genul „chinezilor opriți-vă ritmul de dezvoltare, că o să ajunge-ți să nu mai aveți ce discuta cu noi, așa cum noi nu avem ce discuta cu românii”.
        Așa cum USA s-a dezvoltat, în principal, pe baza stimulării cererii interne, o pot face și alții – mai ales China, dar și Rusia care speră mult de la dezvoltarea Siberiei. Pe aproape se situează India, Brazilia, Africa de Sud. Ca să nu mai vorbim de Japonia, care a și intrat în deflație, că n-a reușit să gestioneze supra saturarea pieții interne!

      • Știți oare ce înseamnă „și-au mutat toată producția în China”, sau doar bănuiți?.
        Vă dau o idee. Pentru ca pe un produs să apară „Made in USA”, acel produs trebuie asamblat in ISA.
        Asta implică testarea conform normelor americane, implicit asumarea calității.
        Orice produs asamblat în Statele Unite poate avea componente produse în alte țări, dar care sunt verificate din punctul de vedere al calității, fiabilității, etc odată ce ajung pentru asamblare la compania americană producătoare a produsului final.
        Calitatea produselor chineze este discutabilă și loturi întregi sunt respinse și trimise înapoi, sau reziliat contractul, după controlul de calitate efectuat în America.
        Sunt produse ieftine dar uneori, acest dute-vino depășește costurile admise.
        Trump s-a exprimat pt. readucerea manufacturii înapoi în America.
        Pentru moment, America exportă masiv produse alimentare, agricole în China.
        Am lucrat cu chinezii și cunosc bine calitatea și modul exasperant de lucru cu ei.
        Produc ieftin, multe produse find făcute cu pușcăriași și vândute prin firme de fațadă.

      • @Mircea Popescu MARTIE 26, 2020 LA 7:18 PM Ești obositor. Una am scris eu și alta crezi că-i momentul să-mi răspunzi! La cele scrise de dumneata ți-ai răspuns singur: „Trump s-a exprimat pt. readucerea manufacturii înapoi în America.”

  29. „ELEMENTAR, WATSON… MICUL CARAMITRU E UN GENIU ȘI-UN MARTIR!”

    Între timp, de când COVID 19 umblă slobod prin atmosferă și lumea stă în case, m-am gândit să văd cu ce se mai ocupă și cum ne mai luminează spiritual micul Caramitru. De altfel, mi-ar fi fost și imposibil să nu aflu, căci geme FACEBOOK-ul de înțelepciunea și maturitatea sa exemplară. Iar după ce m-am familiarizat cu ultimele idei ale neobositului gânditor și strateg din „off” al USEREULUI, mi-am dat seama că n-aș avea inimă să-i tulbur clipele de reflecție… așa că i-am scris, pe pagina de FACEBOOK a Teatrului Național, fericitului său tată, adică lui Ion Caramitru, care tocmai filmase un clip impresionant în care ne cerea tuturor solidaritate cu TNB și „puțintică răbdare” publicului -adică să înțeleagă spectatorii și să nu ceară contravaloarea biletelor care au fost deja vândute, în timp ce spectacolele nu mai pot avea loc. Eu am înțeles mesajul și m-am gândit să-i răspund. Iată:

    „Stimate domnule Caramitru, așa este, e nevoie de solidaritate și tot ceea ce spuneți este corect. Mă gândesc că printre cei care vor înțelege apelul dumneavoastră sunt și oameni în vârstă. În general, cei în vârstă sunt mai toleranți pentru că au trecut prin mai multe -e firesc.

    De aceea, atunci când citesc «panseurile» unui tânăr care scrie pe pagina lui de FACEBOOK:

    «In orașele mici și sate majoritatea nu respecta nimic, se plimba pe străzi ca idioții. Bine, nu ma mira deloc. Majoritatea in orașele mici și sate Votează cu PSD. Asta e nivelul lor de prostie. Și sunt și in vârsta majoritatea – deci au un risc urias sa moară. » (am păstrat ortografia acestui înțelept pentru că este savuroasă, la fel cum savuros este textul) mă gândesc că domnia sa, săracul, nu poate mai mult.

    Dar în același timp aș spune că, poate, el reprezintă și eșecul educațional al părinților săi. Falimentul «celor 7 ani de acasă». Cred că și tatăl său este vinovat pentru asta.

    Fac parte dintre «idioții» din orașele mici care au votat cu PSD, adică aceia depistați cu atâta inteligență și gentilețe de tânărul despre care v-am scris mai sus. Și-mi pare tare rău pentru nereușita tatălui său.” (20 martie 2020, pagina de FACEBOOK a TNB)

    Pe 14 august 2018, Ion Caramitru, care din pricină că era în Elveția n-a putut participa direct la „revoluția” care avusese loc cu patru zile în urmă în Piața Victoriei, a declarat pentru DIGI 24:

    „Compoziţia pieţei, aşa cum o ştiu, PENTRU CĂ FIII MEI AU FOST ACOLO, era una de bună calitate. Cu ce să facă lovitură de stat oamenii ăştia care au venit? Cu ce arme?”

    Ei bine, tocmai asta m-a încurajat să-i scriu -căci dânsul trebuie că nu are ADN-ul zdruncinat, precum al micuțului Cara, participant direct la revoluția din 10 august 2018 și agresat cu substanțe gazoase care i-am modificat dramatic polinucleotida esențială!

    Cât despre armele folosite în lovitura de stat, mă tem că revoluționarul Andrei Caramitru nu i-a făcut o expunere convingătoare binecunoscutului său tată și de aceea doresc să-l informez eu: pietre din pavaj, bare metalice din gardurile de protecție, cocteiluri Molotov, ciubere cu arbuști ornamentali în flăcări, bâte, răngi, cuțite, bucăți de asfalt și pungi de culoare maro cu ultima cină a participanților, dar numai după ce a parcurs sinuosul traseu al digestiei complete.

    În fine, pentru intimidarea adversarului, băieți cu pantalonii-n vine, arătându-le forțelor de ordine ce au ei mai expresiv…

    Oricum însă, Ion Caramitru poate să se gândească doar așa, teoretic, la ceea ce am scris eu, deoarece e imposibil ca fiul său, Andrei, să scrie pe FACEBOOK astfel de lucruri. Căci Ion Caramitru îl descrie micul Cara după cum urmează:

    „El este o eminență privilegiată în ceea ce privește analizele economice la cel mai acut simț științific pe care îl poate oferi cineva astăzi în România (oooo!!!! mai tare ca Vasilică Cîțu? n.n.). Analiza lui economică vizavi de ce se întâmplă în România este perfectă (fără cuvinte! în sfârșit, avem ceva perfect în România! n.n.). S-a orientat, pentru că a venit în România, plecând dintr-o carieră care i-ar fi asigurat un venit de milioane, de zeci de milioane de euro, poate, în lume să trăiască unde voia el, să își ia iahturi, avioane, sau nu știu ce, să vină în România lângă familia lui și să facă ceva pentru țara asta.”

    Ei, acum sesizați eroarea pe care era cât pe ce să o comitem, cetățeni? Păi, dânsul e un MARTIR, iar nu un infatuat ridicol și lipsit de cea mai elementară bunăcuviință, cum, poate, fost tentați să credem!

    GENIU și MARTIR! „Elementar, dragul meu Watson, elementar!”

  30. Uf …..

    ca bine le zice Maestrul :

    https://www.youtube.com/watch?v=iQErxVopoc4

    Dintai sa il citez pe Vasilica Citu :
    „Dacă ești PSD-ist, simpatizant, urăști PNL-ul, îți spun foarte clar: Nu mai merge în emisiuni – în special la televiziunile prietene – să induci panică în societate, să critici orice măsură a acestui guvern.

    Românii nu sunt proști! Românii știu ce faci.

    Românii își dau seama că în timp ce acest guvern muncește, tu îți faci campanie electorală.

    Pai hai sa vedem cum munceste guvernu’ ….

    “In urma discutiilor pe care le avem, incepand de saptamana trecuta, am identificat producatori care doresc sa-si modifice sau sa achizitioneze linii de asamblare pentru a produce masti sanitare si combinezoane sanitare si eu sper ca, in decurs de o saptamana, sa pornim productia de masti in Romania “ „În urma discuţiilor pe care le avem începând de săptămâna trecută, am identificat producători care doresc să-şi modifice sau să achiziţioneze linii de asamblare pentru a produce măşti sanitare şi combinezoane sanitare şi eu sper ca, în decurs de o săptămână, să pornim producţia de măşti în România.” Virgil Popescu , sinistruo economiei , acum o saptamana.

    Of Doamne ! “? Ce mare stiinta este masca aia ?! O bucata de material si nistre elastic!!
    O “artizana” din Iasi s-a “gandit” si se lauda ca face manual , ca sunt bumbac bio si ca .. au imprimeuri dragute!!!! O “firma” din Codlea s-a hotarat :va produce masti! Dati comanda !!!!!
    hahaha! Cred ca doar careva disperat a intrebat ceva in genu “fa asta da cate masti poti face la pretu de sub un leu ?” si nici artizana si nici “firma” (am imprsia ca ceva cu 20 de maisni de cusut) nu au avut nevoie de linii de asamblare …. doar de asigurarea ca nu vor munci pe daiboj si ca voar ramane si in paguba si cu mastile ….

    Sau … combinezoane sanitare? O alala! Ce credeti ca este costumu antichimic model 2 ? Ca trebe sa reziste la iperita, sarin , efort mecanic si agresiuni chimice ? Tzt. E “pelerina” aia de la spital pe care o pui peste haine. Doar cusuta “salopeta” .
    Simplu! Atat de simplu incat Jiji el Ciobandate in calitatea sa de Prim Cioban al Tarii , in virtutea inaltei sale pregatiri tehnologioe , adtive si medicale , a aranjat cu supertehnologica firma Brainconf : „Am vorbit la cea mai mare mare fabrică de cămăşi din România. Le-am zis: «Băi, nu mai faceţi cămăşi! De acum încolo lucraţi non-stop şi faceţi măşti şi halate. Vi le cumpăr eu». Cei de acolo au întrerupt producţia de cămăşi. Spuneau că nu au materiale de măşti. Cum să nu fie? Nu avem nişte petice, nişte materiale?

    Să se facă în fiecare zi câte 5.000 de măşti şi halate, ca să dau la spitale. Le plătesc eu</b?. Vreau să menţionez că cei de acolo nu mi-au pus niciun adaos. Doar 10%, căt costă mâna de lucru şi salariile muncitorilor”

    Nashpa ca daca Primul Cioban al Tarii da banii nu va fi loc de “studii” gras platite!!!
    Ce este drept fata de ministrul de resort Jiji nu are diplome 3, doctorat si nici figura fina de intelectual … Doar credinta, bani, testosteron si bunavointa.

    Sau ce? Biocide ? Ce e asa mare chestie? Ce credti9 ca este sarin sau fosgen? De dilueaza niste substante cam prea „tari” .heximasa?! Hexi Pharma se pare ca avut o simgira hiba “dilua prea mult! In rest .. era OK Sehr Fut…. Cu ce sa te lauzi ?!!!
    Cum cu ce ?!

    Pai cum cu ce ? Cu globalizarea!

    Ca daca produci tu (masti chirugicale, “biocide” , tigari, kurpapier) in loc sa importi inseamna ca esti “comunist”, “ceausist”, “xenofob” samd etc ….

    Si te mai lauzi cu justitia : in septembrie 2019 Tribunalul Bucuresti a hotărât dizolvarea companiei Hexi Pharma…. Linia de productie a ramas , se zice intacta. Deci curent, mana de lucuru , materii prime si bidoane!

    Dar nu .. nu „să-şi modifice sau să achiziţioneze linii de asamblare ! Adica chletuieli de genu „imi trebe tigaie noua ca in aia care o am prajesc numa oua si cartofoi nu pot praji si chiftele!”. Ei nu zau ?

    Sau ….. se pare ca nu prea avem restere ptr coronavirusu asta .. asa ca lecumpram ! Are ceva de zis Tariceanu : „Guvernul Orban a decis, în sfârșit, că este cazul să achiziționeze și mai multe teste pentru coronavirus.

    Anunțul achiziționării unui număr rezonabil de teste din Coreea de Sud pentru coronavirus este un lucru de lăudat, chiar dacă vine puțin târziu și după ce, de o săptămână, ni se spune de către Organizația Mondială a Sănătății să testăm cât mai mult

    Dar ca orice “lucru bine făcut”, cum spune șeful dlui Orban, în loc să cumpere testele prin Unifarm sau altă companie de stat, Guvernul a hotărât să dea 14 milioane de euro unei modeste firme din Iași.

    Am atenționat atunci când am dat votul pe decretul de instituire a stării de urgență că această criză și starea specială nu trebuie să fie un motiv de îmbogățire a guvernanților sau a firmelor prietene.

    Îi cer lui Ludovic Orban să lămurească rapid acest subiect și să găsească un mod de a transparentiza achizițiile publice din această perioadă. Orice oficial legat de această achiziție dubioasă trebuie să plece din funcție, indiferent cine e și pe cine are în spate”

    Ma rog pandemia poate fi o „oprtunitate” ptr cei maiu fideli cetitori de Mises!!

    A da … Muncesc de zor ptr tara !
    Asa ca ua stbailit ca niste hotelruri din Mamaia sunt numa bune ca spatii de carantina. Asa o fi. recunosc ca niste hoteluri care oricum stau libere … si ca din Mamaia (chiar dac e vorba de Flora) ajungi mai greu in Constnata (pe vremea asta ca e inchis si satu de vacanta!) sunt o solutie „eleganta” .. Bun bun bun! Dar is curios cat costa si cam cine sunt patronoo hotelruirlor ? (cine adicva rude, pretenii, cumetrii , afilieri politice!!) Ca , ca sa zic ca justitia: am suspiciuni rezonabilpe ca asa se face selectia hotelurilor !!!!

    Ca asa sunt eu rau, rau cum zicea vasilica de la Finante ….

    Insa da parca au hoyarat carantina fara sa isi puna intrebarea ce dracu fac aia care ar trebui sa stea reclusi ca Monte Cristo in Chateau d’If? Ca lui Dantes ii dadea apa si hrana un gardian….
    Este drept ca azi exista apa curenta si Water closed insa mancare .. mancare cum ?

    Cam asa muncesc astia si tare mirati o sa fie cand o sa li se zica „zît!”

  31. E …. e …

    E ca inteleptualu roman nu prea isi foloseste mintea si cunostintele generale- daca si cadn le are!!!

    Insa are dom’le stocu de lozinci !

    Un din lozinci este „PIATA stabileste pretul!” si binentels ca „piata” cica nu ar putea fi manarita. Nu dom’le nu!

    Ia sa fac o mica trecere in reviosta a sfintei Piata de petrol

    AD 1972 barilu de petrol in jur de 3 $.

    AD 1974 barilu de petrol sare la 12 $.

    AD 1978 barilu de petrol sare si la 39 $. Pretu spot „curent”pe la 32-34…

    AD 1986 barilu de petrol se vinde cam cu 18$

    AD 2006 barilu de petrol se vinde cu cca 74$.

    AD 2008 barilu de petrol se vinde cca depaseste 100 $. La bursa par „pozitii” futiures cu 120 pana la 140$

    AD 2010 barilu de petrol se vinde cu 70$

    AD 2014 laq inceput barilu de petrol se vinde si cu 100$ si un pic peste. Dar sunt niste „incurcaturi” in Ucraina si unii decid saa determione falimentu benzinariei detinute de mafioti (adica Rusia) si pretu scade la 60$ pe baril

    Luna aceasta barilu de petrol scade la 26 $ !!! Cam la pretu din vremea cand eram tanar si mai aveam par …..

    Cam asa este cu Piata

    Nu este doar cererea mai este si manareala . Adfica mai un rezbel. ai niste calcule politice, mai niste speculatii ..

    SI uneori e cam ciudata rau de tot .. In 2008 pretu crestea si se inviortosa , ameninta la un „normal” de 120 , economia moddiala duduia si Hummeru avea clienti garla!

    E .. la juma din pretu petrolului nici Hummeru nu avea tataia clienti! Ciudata da Hummeru consuma .. cat o gasca de calici la pomana!!!

    Apopos .. „complicatiile” p[oliticii US in Levant se datoresc in mare parte straduintei de a mentine/obtine un pret dorit al petrolului..

    Si Popescule vezi ca benzinaria aia mafiota inca nu a dat faliment!! Nu crezi ca ar trebui sa intrebi nioste inteleiegnti de pe Potomac der ce este ei destapti ca oaia ? Pe banii tai!!!!

  32. Multumim pentru opinii si multa bucurie din partea lui Nicolas. Copiii-singura sansa mai departe! Respecte si salutari!

    Obțineți Outlook pentru Android

    ________________________________

  33. PRIVESC CU TRISTETE FOTOGRAFIA RESPECTIVA , INTREBANDU MA, DE CE, REINTOARCEM TRECUTUL DUREROS , „RRESTAURAND ” IMAGINILE IN CARE COPII CU A LOR VARSTA FRAGEDA , SUNT SACRIFICATI, OAMENI CU VARSTE DIFERITE , AU FOST NEVOITI SA „RENUNTE „LA ACEASTA VIATA , PIERZAND LUPTA CU ” MOARTEA „, DATORITA CELOR CARE VOR SA REALIZEZE O „NOUA ORDINE”… MONDIALA , CU A LE LOR INTERESE PERSONALE, O „ORDINE” DIABOLICA, NEJUSTIFICATA , CE ANULEZA VIITORUL POPOARELOR, DE A TRAI INTR O ARMONIE DE INTELEGERE RECIPROCA , MENTINAND SANSA CA FIECARE POPOR, SA SI MANIFESTE SI SA SI PASTREZE , ORIGINALITATEA SA.

    ” PARCURGEM” , TIMPUL PREZENT, IN CARE , SUFERINTA SI MOARTEA ESTE INRADACINATA ACCENTUAT IN GANDIREA OMENIRII , OMENIRE ,CE IN MAJORITATEA EI , A DEVENIT , SURPRIMZATOR , O „MARIONETA ” USOR DE DIRIJAT…

    SUBIECTUL, CORONAVIRUS, ESTE INCEPUTUL UNUI HAOS… IN CARE INTERESELE DICTATORILOR, SA EXZISTE NECONTENIT , INDIFERENT DE CONSENCINTE . TRADAREA , ACEST CUVANT INTIPARIT , ( DIN PACATE..)IN CONSTIINTA GANDIRII UMANE, CE NU SI PIERDE INDENTITATEA , INDIFERENT DE PARCURGEREA ANILOR , A FOST SI VA RAMANE, CUVANTUL CE DEZBINEAZA, CREEAZA, HAOSUL DORIT , IN CARE OMUL, DEVINE INPREVIZIBIL IN GANDIRE.

    AM FOST SI VOI RAMANE CONSTANT IN GANDIRE , EXPRIMANDU MI OPINIA PERSONALA , REFERITOARE LA DIVERSELE EVENIMENTE , TRECUTE, SAU IN DERULARE, CE AU AJUNS SA NE INGRADEASCA… DREPTUL LA O VIATA CE NI SE CUVINE . NU ACCEPT SA FIU DIRIJAT DE EVENIMENTELE DICTATORILOR , SA DEVIN „MARIONETA” LOR, SA MI SE INPUNA CUM SA MI TRAIESC VIATA, ATAT TIMP CAT , ORI CE OM ,ESTE LIBER SA SI EXPRIME PUNCTUL DE VEDERE…

    MA REPET , DIN PACATE, ACEST VIRUS …CA SI ALTI VIRUSI… AI TRECUTULUI , SUNT CREEATI IN LABORATOARE SPECIALE, PENTRU INTERESE PERSONALE, CE AU SCOPUL DE A REALIZA PROPRIA , ” ORDINE MONDIALA” ( ASA CUM SPECIFICA DE FAPT… SI DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAMN NASTASE )

    CAND UN OM , A DEVENIT PRESEDINTELE UNEI TARI , DATORITA ALEGATORILO… ESTE DE DATORIA SA, SA EXPLICE CAUZA, APARITIILOR EVENIMENTELOR NEJUSTIFICATE …NE DORITE, CE INGRADESC DREPTUL LA O VIATA LIBERA SI NU NUMAI …

    NU AM VAZU , AUZIT, SA FIE EXPLICATE CAUZELE ” VIRUSILOR”…CE SUNT DAUNATORI VIETII. NE ALARMAM , ACCENTUAM LA NESFARSIT , DACA SE POATE ,( SI SE POATE…) UN HAOS GLOBAL, DAUNATOR EXZISTENTEI FIINTEI UMANE IN VIITOR . SUNTEM JICNITI, DE FOSTI FOTBALISTI CE AU „REPREZENTAT ” FOTBALUL ROMANESC IN TRECUT, AVAND O
    EXPRIMARE CEL CARACTERIZEAZA… (STATI DRACULUI ACASA! …) ( NU VREAU SA I OFER UN RASPUS , CARE SA RAMANA INTIPARIT DEFINITIV, IN GANDIREA URMASILOR SAI!…) NU MI STA IN CARACTER!…

    ACEST ” VIRUS ” …PENTRU FRAIERI EXZISTA , ( ASA CUM SPECIFICAM …FARA SCANTEIE FOCUL NU SE APRINDE ) ( DACA NU SUNT PIERDERI UMANE…INTERESELE DICTATORILOR, NU AR MAI FI REALIZATE ) INTREB, PENTRU SUTELE MIILE, DE ANGAJATI AI POSTURILOR DE TELEVIZIUNE , RADIO , ZIARISTII CE REPREZINTA ACESTE POSTURI , NU EXZISTA ACEST VIRUS, CE II OBLIGA SA STEA ACASA…ORI CE SA INTELEGEM, AM INCHIS SCOLI SI NU NUMAI , MOLURI UNDE ANUMITI PATRONI TREBUIE SA PIARDA, ALTI SA CASTIGE , ( LIDAL , ANUNT TELEVIZAT : CUMPARA ATAT CAT ESTE NECESAR… LIDAL ,ESTE MERE DESCHIS , LA DISPOZITIA DUMNEAVOASTRA STIMATI CETATENI ) PENTRU UNII EXZISTA, PENTRU ALTII NU!

    MAI MENTIONEZ UN ASPECT INGRIJARATOR… SI CARE DUPA UN ANUMIT TIMP, VA DA NASTERE UNOR CONTROVERSE . NE „ARATAM SPRIJINUL „FATA DE CEI CARE VOR STA ACASA, SA SI PLATEASCA OBLIGATIILE CATRE STAT SI BANCI , DOAR ATUNCI CAND VA FI FAVORABIL. DAR NU SPECIFICAM , DACA, ACESTE OBLIGATII , VOR FI LOVITE DE CURSUL EURO , DACA SE VOR PLATI PENALITATI …ASA CU SPUNEAM , INETRESELE PROPRI, PRIMEAZA .

    PS. ACEST” VIRUS”… ESTE UN „EXZERCITIU ” ASUPRA UNOR ANUMITE POPOARE , CE TREBUIE SA FIE” DRESATE „, PRECUM ANIMALUL INDIFERENT DE INFATISAREA SA , FIIND DEFAPT UN AL 3 LEA , RAZBOI MONDIAL.

    TIIMPUL NE VA ARATA , DIN PACATE ,TRECUTUL SANGEROS!…

    CU RESPECT SI SINCERITSTE , PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE

  34. MAICA TEREZA ȘI TAICA GABRIEL

    MOTTO: „L-am descoperit pe Vlad Voiculescu în câteva apariții TV pe când era ministru al Sănătății. M-a uimit să văd pe chipul său o bunătate «mîșkiniană», pe care îndeobște o asociem cu dezarmații în fața vieții, cu cei pe care-i înlături din calea ta cu un simplu gest al mâinii.(…) L-am văzut îmbinând urbanitatea cu tenacitatea și practicând calmul sub masca angelicului.(…) Și, cu graba mea de a așeza oamenii care mi se par frumoși sub un arhetip, l-am botezat «Maica Tereza», după sfânta din Calcutta care a înființat «Casa Inimii» și care a spus că «o moarte frumoasă pentru cei care au trăit ca animalele este să moară ca îngerii, iubiți și mângâiați» (…) Când, în urmă cu câțiva ani ne-am cunoscut, i-am mărturisit lui Vlad Voiculescu cum îl poreclisem. Nu s-a supărat. Mi-a zâmbit sfielnic.” (Gabriel Liiceanu, 13 martie 2020, CONTRIBUTORS.ro.)
    ………………………………………………………………………………………
    Era în 13 martie 2020… Ei bine, în acea zi istorică pe când poporul român nici nu îndrăznea să respire de-atâta îngrijorare și de-atâta curiozitate, întrebându-se: … oare cui?… oare cui îi va încredința Klaus mandatul de premier al României, după ce i l-a încredințat lui Vasilică Cîțu și acesta întâi l-a acceptat, crezând că încă ne jucăm frumos, cu găletușa la nisip, de-a alegerile anticipate, dar apoi a fugit unde a văzut cu ochii, abandonând și lopățica și găletușa, deoarece tocmai zărise pe fundul ei un COVID 19, dând viguros din piciorușele împăroșate… în acea zi, spun, când statura titanică a lui Ludovic Orban se ridica pentru a treia oară la orizont, de nici nu știai ce să crezi, o fi clarviziune, încăpățânare sau pur și simplu prostie flască din partea președintelui să-l numească tot pe el, a treia oară… exact atunci, dragii mei, când ne era nouă mai greu, marele gânditor Liiceanu Gabriel scria următoarele:

    „Îi propun așadar, cu modestie cetățenească, celui care va fi fiind prim-ministru, să înceapă această nouă pagină de istorie, prin care competența ar urma să triumfe asupra vanităților, aranjamentelor și hărțuielilor de partid, înființând o «comisie anti-coronavirus» condusă de Vlad Voiculescu. Să i se lase în grijă să gestioneze – așa cum a dovedit că se pricepe – calamitatea care a venit peste noi.”(Gabriel Liiceanu, 13 martie 2020, CONTRIBUTORS.ro.)

    Am fost șocată… păi, cum ne-a fost vorba, Liiceanu Gabriel? Nu spuserăți voi, ăștia „dă dreapta” și anticorupționiști la maximum, care primiți câte-o editură cadou sub șervețel, când „serviți” o cină romantică în compania ministrului Culturii, cel cu lavalieră și bretele, că de-acum gata! fără iubite, amante și alte pile în funcții publice? Nu voiai tu, dragă, să nu se mai promoveze amorurile cunoscute sau secrete prin ministere, inspectorate și direcții? Și uite cu ce propunere vii acum… ca și când noi am fi uitat. „Dăcât” că noi n-am uitat ci dimpotrivă, încă ne răsună în urechi frumoasele și istoricele tale cuvinte:

    „Vă dau un exemplu… m-am ÎNDRĂGOSTIT la un moment dat de cel care a fost ministrul Sănătății în guvernul tehnocrat…mi se părea că e angelic și l-am băgat în edificiul meu afectiv, indiferent că el știe sau nu … un om minunat…” (Gabriel Liiceanu, interviu RADIO EUROPA LIBERĂ, 3 martie 2019)

    Maestre… maestre… nț! nț! nț!… Eu sunt de acord, maestre, că iubitul ăsta al dumitale e implicat în niște proiecte absolut lăudabile în lupta cu cancerul, nimic de zis, bravo! însă compasiunea sa pentru oamenii atinși de această nemiloasă maladie aș zice că ar trebui să fie generală, iar nu limitată… De exemplu, ce inimă de Maica Tereza trebuie să aibă dânsul ca s-o șicaneze cu DNA-ul pe doamna profesor doctor Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din Bucuresti, care a anunțat public că suferă de această boală? Și pentru ce? Țineți-vă de scaune să nu aveți un șoc:

    „Doctorița Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din București, este vizată de o anchetă tot mai complicată: au apărut două noi contracte de închiriere semnate cu firme private, fără organizarea unor licitații în prealabil. Surse spun că după verificări rezultă într-adevăr trei contracte în neregulă încheiate cu trei firme diferite. Toate ar fi fost semnate fără licitații așa cum prevede legea și fără aprobarea consiliilor de administrație ale direcțiilor sanitare și Ministerului Sănătății(…) Se pare că Monica Pop, director al instituției medicale în perioada semnării contractelor, ar mai fi și primit un salariu de 500 de lei (nu se poate!!!! îngrozitor!!! n.n.) de la una dintre firmele ce au avut contract de închiriere cu spitalul, lucru incompatibil cu funcția deținută.” (6 iulie 2016, ȘTIRILE PRO.TV )

    Ooooo! Cetățeni, v-ați cutremurat de indignare? Corpul de control al luʹ Maica Tereza a descoperit în 2016 că S-AR PUTEA ca doamna Pop să fi luat un salariu de 500 de lei (!!!) de la o firmă pe care o avea în chirie, la spital! Pardon? Unde se petrece asta? Ei, bine, asta se întâmplă în țara unde astăzi ministrul Sănătății, Victoraș Costache, are un contract de 20 000 de euroi pe lună cu clinica privată care-i dictează „Ordonanța la miezul nopții” iar secretarul de stat din același minister ia un salariu anual de vreo 270 000 de „coco” de la spitalul particular pe care el însuși l-a selectat spre a ne investiga pe noi, dacă avem sau nu avem COVID 19, pe banii ministerului! Observați vreun paradox în cele de mai sus? Daʹ de unde! Dintre cele trei cazuri, este firesc ca DNA-ul s-o ancheteze la sânge pe doamna Pop, și numai pe dânsa!

    Și tot Maica Tereza e cea care s-a luptat din greu cu doctorul Narcis Copcă, de la clinica Regina Maria, pentru că dânsul a avut tupeul de nesuportat să-și dorească să facă transplant pulmonar în România, țara aceea, știți, în care Radu Tudor n-avea autostrăzi până a căzut CIUMA ROȘIE de la guvernare, dar acum cred că are berechet, deoarece nu-l mai aud să se plângă că i-ar lipsi! Maica Tereza a fost la DNA, ca să-l pună la punct pe obraznicul de Narcis, și ne-a împărtășit din savuroasa sa experiență cu procurorii:

    „Recunosc că mi-a făcut plăcere să explic procurorilor mai multe despre modul în care s-a făcut acreditarea centrului de transplant pulmonar de la Sfânta Maria, despre discuţiile cu oamenii din domeniul acesta, dar şi despre cum se petrec lucrurile în general în transplant în România! Am lăsat şi ceva frumos în scris, scripta manent. Urmăriţi aşadar ce se întâmplă în transplant… în spitale şi în dosare! O să (continue să) fie interesant!” (ADEVARUL.ro, 28 noiembrie 2017)

    Și chiar a fost extraordinar de interesant! Adică atât de interesant încât, pe 12 iunie 2018 doamna Monica Pop a scris pe pagina ei de FACEBOOK:

    „Am primit de la DNA hotărâre de clasare a dosarului! Pe motiv că FAPTA NU EXISTĂ! Sunt și procurori corecți! Are ceva de spus Vlad Voiculescu , cel care a făcut reclamația? Dormiți liniștit, domnule Voiculescu, mulțumit că ați mai făcut ceva rău? Cea mai mare catastrofă din sistemul medical, enorma greșeală a domnului Cioloș!”

    …în timp ce „neobrăzatul” doctor Narcis Copcă, cu acreditarea lui „penală”, cu tot, a scris istorie în medicina românească, înregistrând de la încântătoarele discuții ale lui Voiculescu Vlad cu procurorii și până astăzi OPT (!!!!) transplanturi de plămân, realizate cu succes într-o clinică din România!

    Păi, Vlăduț, tată, ori suntem Maica Tereza, ori nu mai suntem!

    Dar nu te mai îmbujora și tu atât de sfielnic când îți mărturisește Gabriel că te-a numit așa… căci el botează tot ce iubește: bunăoară, când s-a îndrăgostit de BMW-ul lui, numai mușchi și vitamine, l-a botezat „Siegfried” iar când zburdalnicul ALFA ROMEO, din garaj, i-a sucit mințile, i-a spus „Marcello”… Însă asta a fost demult… acum, că a mai îmbătrânit, a lăsat-o și el mai ușor cu simbolurile virile, și a trecut la figuri mai cucernice deși mărturisește că încă mai visează cai negri care-i fac unele avansuri…

  35. Adevaratul motiv al demisiei lui Costache ….

    Primul Cioban al Tarii zis-a „Orban, dormiți acolo? Dați-vă la o parte că vin eu!” !
    Si ca sa aratate ca ei nu dorm ci e treji … Costache s-a catapultat!!!

  36. Domnle Adrian Năstase, văzând că ați fost prins cu alte probleme, sunt încă în așteptarea unui „comunicat important pentru țară”!

Lasă un răspuns