12 gânduri despre “„La coada”

  1. Am citit comentarii persiflante la adresa românilor care încă ,, îndrăznesc” să meargă la biserică spre a se ruga pentru ei, familiile lor și pentru nația română în ansamblu. Acești sfătuitori autoerijati în mentori ai progresismului ne îndeamnă să revenim cu picioarele pe pământ.
    Mă întreb ce ne oferă, alternativ, prezența/pozitia ,,cu picioarele pe pământ”, dacă vom…. împlânta și capetele în nisip ?
    Mai multă protecție ? Falsă iluzie…
    Isterie generalizată indusă de tembeliziuni paranoide, teamă de drobul de sare și, nu în ultimul rând, mai multă vulnerabilitate, da, cam cu aceste ,,valori” ne putem pricopsi, pare-se, mai contagioase decât orice virus.
    Felicit colegii noștri lucizi care au distribuit un comment despre strategia Marii Britanii bazată pe imunizare comunitară prin confruntare cu virusul, nu prin izolare.
    Știți, există o vorbă care circulă printre oamenii simpli care merg, mai mult sau mai puțin, la biserică:
    De ce ți-e frică, sau de ce ți-e dat, nu scapi, nu scapă nimeni.
    Cu o economie prăbușită din…. teamă schizofrenică, vom fi scoși din case, de viitorime, ca la Pompei…. în cele mai grotești poziții și ipostaze…
    😏
    Conform oamenilor de știință, microorganismele, bacteriile și virușii reprezintă cca 60% din masa biologică a Terrei ! Noi, oamenii, suntem tolerați pe această planetă și am supraviețuit pentru că am trăit simbiotic în armonie cu natura și legile ei, nu contra naturii ( cum încearcă să ne convingă moderniștii lu’ pește prăjit, far’ de niciun Dumnezeu, care tind să prolifereze malign în spațiul euro-atlantic).

  2. Nu pastreaza distanta de 1 metru intre ei pot sa-si transmita virusi 🙂
    Interesant sa faci o comparatie intre viata ce o duceam in comunsim, cind nu aveam habar de acesti virusi (in afara de raceala si gripa) si nu existau vectori gloabalii de transport a tuturor bolilor, si viata de azi. Toate aceste precautii extreme duc la concluzia ca oamenii vor trai din ce in ce mai izolati cu finalitatea ca nu se vor mai inmulti. De unde si teoria conspiratiei….

    • În comunism se așeza românul la coadă pe la 2:00 noaptea ca să „prindă” a doua zi un pachet de „tacâmuri”. Dacă se aduceau.

      În același timp, înalții funcționari ai statului cumpărau ce doreau la magazinul partidului de la șosea.

      Pt. cei care nu erau preocupați de grija zilei de mâine, fiind copii, dar care astăzi regretă binefacerile comunismului, le traduc: „tacâmuri=ghiare de pui”.
      Sigur, foarte gustoase și indicate pt. o supă hrănitoare de găină, măi tovarăși.

      • @Mircea Popescu, nu stiu daca intentionat sau nu ma bagati, sau nu, in categoria „mai tovarasi”, cu scopul de a insulta. Nu am fost membru al PCR, nici al CC al PCR. Aveam plete si blugi si cintam intr-o trupa de rock…Doar remarcam o anumita realitate, nu am laudat comunismul, pe care nu il suportam, de unde si pletele. Nu suportam in special dogma. Libertate de exprimare era, dar sigur, ca si in zilele noastre, trebuie sa fii atent ce spui si cui, inclusiv aici unde sunt multi ochi invizibil.

        Eu zic sa nu uitam ororile trecutului, dar sa nu ne facem ca nu vedem pe cele de azi.

  3. Proba evidenta ca Romania dupa 2005 este un Stat controlat de Securitate este comportamentul Televiziunii Romane ” publice ” in aceasta zi .
    De trei ore aceasta oficina a securistilor Baneasa promotiile 1995 – 2005 nu face decat sa transmite asa zise emisiuni in direct cu functionarii Serviciului detasati in Floreasca ( Lucaci , Radulescu , Constantin , Csiki ) turuind despre ” Starea de Urgenta ” si vai cat de mare este Pericolul dar si cat de mare este si Orban .
    Stare de urgenta cu 108 cazuri de colonizare Coronavirus , nici un spitalizat in Reanimare si nici un deces , decisa de clovnii Iohannis si Orban sambata seara …
    Unul nu vorbeste de ceea ce conteaza , fapte grave , la 4 luni de la trimiterea cererilor de finantare Comisia Europeana PPE refuza finantarea variantei ocolitoare Bacau , 140 milioane de euro , si a trei loturi din autostrada Sibiu Pitesti , 900 de milioane de euro , desi ambele aveau acordul Comisiei Europene de ani buni si acceptarea reprezentantilor ei la Bucuresti acum 7 luni .
    Efectiv , dezgust absolut .
    De sapte ani am avut guverne PSD si nimeni nu a vrut sa se atinga de aceasta cloaca securista – sorosista de la TVR …si nu doar atat , guvernele PSD ALESE au parasit pozitia democratic aleasa de doua ori , in mod las , o data in fata Isteriei SRI Colectiv si o data refuzand sa-l trimita candidat unic pe Tariceanu … e bine ce am avut – avem in loc ?

  4. GUVERNAREA DIN IZOLETĂ

    Stimați cetățeni, dacă nu ar fi anotimpul CORONAVIRUSULUI migrator, oare am putea noi să credem că lucrurile acestea chiar sunt adevărate, chiar ni se-ntâmplă? Și că privim cu gura căscată, ba mai și dăm semne de toleranță pentru această șușanea națională, „cu figuri”?

    Faptul că detestatul guvern Orban-cel-Bun, demis dar reconvertit în guvernul Cîțu-cel- Stupefiant, avortat, la rândul său, cu succes, după o gestație de doar câteva zile, se reîntrupează acum în guvernul Orban-cel-și-mai-Bun, cu sprijinul substanțial al lui PESEDEU-cel-malefic, pare o poveste românească de succes! PENELEUL cel înțelept, de la o cădere la alta, de la o audiere cu trânteală la cealaltă, nu a schimbat NICI MĂCAR UN MINISTRU; dacă Vasilică Cîțu ar fi putut deține, în guvernul care aproape că i-a purtat numele, nu numai demnitatea de premier ci și portofoliul Finanțelor, n-ar fi ezitat!

    Oare de ce? Să fie doar o încăpățânare absurdă, dragi compatrioți oarecare sau stimați „românii LUI”? Să ne facă ei în ciudă, așa, fără rost? Luați-vă gândul! Pur și simplu ei nu au ceva mai bun în trăistuță. Pur și simplu au epuizat lista de competenți. Ăștia sunt! Costache, Veoleta, Vela, Anisie, Cîțu, Ștefan, Gheorghiu…( pe ultimii doi citiți-i separat, căci este vorba de Ștefan ȘI Gheorghiu, iar nu de școala Superioară de Partid „Ștefan Gheorghiu”, cum v-ați putea imagina) … Brătienii uzuali sunt aidoma cu brătienii de criză, obișnuiți-vă cu ideea.

    Din „izoleta de criză”, Orban-cel-și-mai-bun ne dă niște „indicății” răsuflate de leșină muștele-n zbor. Uneori am impresia că el chiar se ia în serios. În aceste condiții nu-i de mirare că informația cea mai tare din perioada asta ne-a furnizat-o Turcan. Iată:

    „PNL este singurul partid care poate asigura guvernarea României până la ALEGERILE LA TERMEN. ”( Raluca Turcan, 12 martie 2020, FACEBOOK)

    Păi, cum, Ralu? Și Planul C, D, E și alte planuri pe care președintele vostru le-a pus așa de bine la punct, ca la șah, pentru sfintele anticipate, s-au topit în febra CORONAVIRUSULUI? Ne-mpiedicăm noi într-un agent patogen vulgar? Se pare că da.

    Până și Rareș Bogdan a devenit aproape uman și ceva mai permisiv, din izolare… nu și mai deștept, desigur… căci CORONA nu face astfel de minuni…

    „În acest moment trebuie să fie un singur popor, să existe doar neamul românesc și să fim extrem de solidari. Nu am dușmănii în această perioadă”(Rareș Bogdan, DC NEWS 15 MARTIE 2020)

    Bine, Rareș. Adică tu crezi că unde ai scuipat, pupi acum din vârful buzițelor rujate și gata, trece? Doar fiindcă te speli tu pe mâini timp de douăzeci de secunde cu apă caldă și săpun, din zece în zece minute? Ia să vedem ce spuneai în 29 februarie 2020 :

    „PSD, Partid de hoți și de mafioți! Va dați seama cât au jefuit ăștia România cât au fost la putere, dacă ajung să o fure în halul ăsta și în Opoziție? Și pe un subiect de maximă îngrijorare, CORONAVIRUS! Și Parlamentul dominat de acești infractori trebuie să valideze Guverne democratice?”

    Asta era pe când fusese vârât pe țeavă guvernul Cîțu, o bomboană de guvern… ziceți și voi… cum să nu-l validezi? Decât că Vasilică Cîțu, când a auzit că „acești infractori”, chiar au luat-o în serios și au vrut „să marce bila albă” în urnă, a fugit și s-a ascuns în baie, ca să plângă în tihnă. Și nimeni nu l-a mai putut scoate de-acolo, nici măcar când l-a audiat, telefonic, comisia parlamentară în calitate de ministru nominalizat la Finanțe, ca să-i dea un binemeritat aviz negativ! Văzând cum stau lucrurile, pe 14 martie Rareș a devenit, așadar, mai bun și mai tolerant cu CIUMA și n-a mai fost incomodat deloc, dar DELOC! că aceiași infractori l-au validat pe guvernul Orban 2, în timp ce marele bărbat cu batistuța sterilizată în buzunărașul de la piept zăcea, epuizat din punct de vedere nervos, la izoleta P+1+M! Așa că „pupături Piața Endependenței”, fraților, ura și la gară!

    În fine… primesc pe FACEBOOK îndemnuri să ies pe terasă, să aprind lanterna telefonului și să aplaud, pentru a susține personalul medical, angajat în lupta cu dușmanul nevăzut, pe 15 martie 2020 la ora 22.00. Eu am o idee mai bună: propun ca de susținerea acestei acțiuni să se ocupe procurorii DNA, care să dea și un exemplu personal… astfel încât, odată cu pâlpâirea lanternelor pe balcoanele personale și după ce-au bătut viguros din palme, să citească cu glas sonor și intonație, silabisind precum Klaus, un acatist de sănătate, cuprinzând o listă cu reputații medici pentru care au cerut aiurea-n tramvai arestare preventivă în ultimii ani!

    • Doamna Arhire, un lucru trebuie să remarcăm: Guvernul și Președintele, bucuroși că au reușit să instaureze normalitatea în România, ne cer să fim ,,solidari și împreună”! De asemenea, cer pedepse drastice pentru cei care nu respectă regulile și au început cu al lor Chițac, căruia i-au deschis un dosar penal! Nu-i recunosc devotamentul, atașamentul și lipsa de aroganță față de semenii lui!

  5. La coada, la coada, dar mai rasfirat, 1-1,5 metri distanta intre persoane sau cum ni se sugereaza #staiacasa, in rest noi sa fim sanatosi.

  6. ADDENDA la postarea serbanfl MARTIE 13, 2020 LA 7:26 PM
    Pentru cine nu vrea să ia în seamă situația evidentă, că există un Centru de Comandă la Ambasada USA la București, pentru cine a uitat că hans klemm și-a făcut rondul de control la încercarea de răsturnare a Guverului din 10 aug.2018, pentru cine a uitat că același hans klemm a ținut să fie văzut în preajma anei birchall la prima sa conferință conferință de presă, ca Ministru al Justiției, pentru cine a uitat participarea ultimilor ambasadori ai USA la București, la bilanțurile anuale ale DNA, ca și de festivitățile organizate pentru oferirea lui koveși a unor medalii emise de ONG-uri americane, etc., noul ambasador american atenționează că există continuitate :
    https://www.dcnews.ro/declaratia-ambasadorului-sua-adrian-zuckerman-privind-guvernul-orban-3-ciolacu-vizat-direct_736200.html
    Nu cred că este cazul să caut mai vechea declarația a lui zuckerman referitor la exploatarea rezervelor de gaze, ar trebui să n-o uite nimeni.
    Nici precizărlie privind destinația enormelor împrumuturi contractate de câțu, nu cred că este necesar să le citez exact.
    Normal că am în minte „cazul Caracal”, de lângă baza de la Deveselu și am reținut că există o mai veche similară problemă, legată de baza de la Mhail Kogălniceanu, dar a fost rapid camunflată.
    Așa că am ajuns la exprimarea sintetică, din limbajul golănesc : ȘI F….. ȘI CU BANII LUAȚI !!!
    Nu mi se pare mulțumitoare nici o exprimare academică, nu ni se potrivește!
    Refetitor la gravura de la finele anilor ’60 – cred că autorul a avut o premaniție, dar nu și-a imaginat că vor reveni identic cozile din perioada de dinainte de 1960, a sperat că românii se vor așaza la cozile anilor ’70 – ‘80 mai disciplinați

  7. Cu ocazia decretului de mare urgenta, publicat cu 2 zile intarziere totusi-cred eu, revin cu niste observatii in legatura si cu gravura, dar si cu pandemia/epidemia.

    Astazi am vazut ceva ce nu mai vazusem de cand eram mic: cozi sanatoase, si lungi si dese 🙂

    Cozile nu erau la: paine intermediara, cartofi la plasa(cat nuca), dero, lapte, adidas (de porc), pantofi , gheare, oua (maxim 30), mandarine/portocale, ulei (cu buletinu’), jucarii chinezesti (asta e de anii ’90) sau branza topita, ci erau cozi la: banci, bancomate, farmacii sau ghisee unde se fac variate plati.Cei care nu s-au adaptat erei digitale fac asta obligatoriu.
    Stateau oamenii la coada in rand sau in grupuri – gramada organizata.Nimeni nu avea masca si mai toata lumea era la sub un metru distanta fata de ceilalti.

    Ieri am observat insa si modul in care se prezinta centrele comerciale.Angajatii dintr-un retailer de bricolaj nu aveau masti sau alte elemente de protectie biologica, asta in contextul in care era coada la faianta si gresie, magazinul fiind plin ( 🙂 ?), in timp ce in alte magazine tip/supermarketuri/alimentara, erau sporadic, ici colo, cate un angajat cu manusi sau cu masca (niciodata cu ambele ).

    Eu cred ca urgenta asta trebuia sa vina in intampinarea situatiilor enumerate mai sus.E ceva de bun simt pana la urma, ca sa micsoram expunerea la risc..
    Cum s-ar parea ca nu se poate scapa de cozi si aglomerari, macar s-ar putea pune accentul pe mijloacele de protectie si preventie, toate astea putand fi asigurate/garantate de stat.

    Sunt fabrici de textile (inca) in Romania, unele in curs de inchidere, care ar putea sa intre intr-un proces de productie pentru macar banalele masti.Asta e un lucru ce putea fi facut de vreo luna deja.Ca e facut fortat sau ca e facut pe bani este alta discutie.Asa cum hotelurile pot gazdui, in lipsa de turisti, oameni in carantina sau bolnavi cu simptomatologie usoara, asa si niste mici intreprinderi pot incepe sa fabrice echipamente de protectie (substante, manusi ,masti,etc).Se poate suplimenta pe zonele critice din productia interna, inca putem.

    Ca tot vorbeam de cozi, pe vremea lui Ceausescu nu era casa sa nu aiba o masca de cauciuc cu filtru.Ce-i drept nu erau suficiente pentru toata familia de obicei, dar erau..

    Criza de Coronoavirus ne arata foarte multe puncte slabe in zona apararii civile.Nu mai fabricam echipamente elementare si ne bazam pe mila alora din vest,NATO,China,etc., nu sa ne dea gratis, ci sa ne dea pe bani (halal solidaritate).
    Toata lumea vede doar rachete cand se gandeste la amenintari externe dar nu vede pericolul biologic, pentru care, dupa cum putem vedea cu totii suntem sau parem TOTAL nepregatiti.Nu abordam subiectul institutelor de cercetare in domeniu, care sunt zero barat (au fost inchise).

    Multi ziaristi vorbesc despre lipsa de masuri serioase in cazul gripelor sezoniere (care au si ele victime omenesti anual) si masura disproportionata in legatura cu acest Corona virus.Pai putem vedea masura asta utila si in cazul griperi, daca se iau toate masurile corespunzatoare, putem ajunge la o scadere si a cazurilor de gripa pana la urma (porcina si aviara merg in paralel cu Coronavirusul, tinerii scolari fac gripele sezoniere).

    Plecand de la buna credinta a autoritatilor, in legatura cu instaurarea starii de urgenta, se pot obtine si cateva reusite in planul apararii civile.
    La prima vedere cam trebuie niste masti si dezinfectant si impunerea unor masuri care sa mearga pana la sanctiuni daca angajatorul neglijeaza protectia angajatilor.

    Statul trebuie sa ofere acele masti, intr-un fel sau altul, tuturor, mi se pare o masura elementara de protectie a populatiei, si nu pare sa fie luata in serios nici acum.Poate de maine ?.

    Cum Romania nu mai e un stat comunist, suntem un stat de dreapta, nu-i asa, nu sunt asa sigur ca toate firmele trebuie salvate de stat.Scopul e pana la urma Coronavirusul si nu evitare falimentelor unora.

  8. Azi, m-am dus ca un cetățean onest să-mi fac cumpărăturile săptămânale. Nu era coadă, dar nu era nici ulei, făină, zahăr, hârtie igienică, săpun lichid, șampon și gel de duș. Mă întreb: până acum, românii nu se ștergeau la fund și nu se spălau, de vreme ce aceste produse nu lipseau niciodată din magazine?. Uleiul mai lipsea câte o zi, în perioada zacustelor, zahărul, în perioada dulcețurilor. Am reușit să găsesc șampon la o farmacie și gel de duș la altă farmacie. Cred că românașii mei sunt duși rău cu pluta.

Lasă un răspuns