15 gânduri despre “SIIS : Al patrulea Raport despre COVID-19

    • Multzam pentru link. E terifiant sa vezi cum mor oamenii de COVID live (daca reload/refresh in browser dupa o perioada numarul deceselor e in crestere).

  1. Eh … iar dadui peste unu cica teleptual care are dificultati cu expresia Statu paralel si deci citeaza din unu Ivan Briscoe si din Vice si Criticatac …

    Da ia sa cautam pe net imperium in imperio The expression possibly originated with Spinoza, who used it in several of his works: Tractatus Theologico-Politicus, Tractatus Politicus, and Ethica. Spinoza ? Sigur un comunist pesedez ca tot neamu lui!!

    Dar o fi auzit de e stat in stat ? mai sigir ca nu! Insa prima data amzuiat de „cesto ba stat in stat in crutea scolii 40 din cartioerul Angronache la max 600 metri de linia ferata care marginea Bucurestiul !

    Am asa o curiozitate : cat de 123\* trebuie sa fii ca sa treci drept intelectual?!

    *123A se vededea cele 4 litere din scena provocarii de la inceputul piesei Cyrano de Brgerac (ma rog in franceza )

  2. E prima oara cind vad o isterie globala despre un virus, dar sunt exceptii: in Canada stirile sunt low key, si nu vad o reactie a guvernelor locale/federale care sa reasigure populatia. Pare ca strategia de comunicare este sa nu se creeze panica. Totusi, canadienii sunt destul de ingrijorati judecind dupa rafturile goale de la COSTCO si Wallmart. Oamenii isi fac provizii si se asteapta la ce e mai rau.

    Din pacate, autoritatile doar reactioneaza si nu preintimpina. De exemplu, autobuzele din Toronto au inceput sa fie curatite cu agent antimicrobian doar dupa ce s-a aflat ca un iranian infectat a mers cu autobuzul. Nu e clar daca tot parcul de autobuze si toate trenurile sunt dezinfectate regulat. Probabil nu.

    Desi nu se mai zboara spre China, de acolo vin chinezi pe rute alternative, deci masura e doar partial functionala si nu poate opri virusul sa se extinda. La fel cu iranienii, care au o comunitate foarte numeroasa in Canada.

  3. De abia acum se discuta la nivel de premieri despre masuri in Canada…
    ********************************************************
    The Canadian Press
    Published Tuesday, March 10, 2020 5:40AM EDT
    The federal government is asking the provinces and territories for their plans to deal with COVID-19 ahead of a meeting on Friday between the premiers and the prime minister.

    Deputy Prime Minister Chrystia Freeland wrote the provinces and territories asking them to inform the federal government of their state of readiness and any shortages they’re facing ahead of the first ministers meeting in Ottawa.

    The letter came as Canada reported its first death on Monday from COVID-19.

    The government is being urged to ease access to federal sick leave benefits, along with tax credits and other breaks, to help workers who can’t afford to stay home when sick, as well as to help small businesses that might not have the cash flow to manage the effects of the outbreak.

    Canada has at least 78 cases of the respiratory illness: 32 in British Columbia, 35 in Ontario, seven in Alberta and four in Quebec.

    https://www.cp24.com/news/freeland-asks-provinces-territories-for-covid-19-readiness-plans-1.4846150

    • Văd că lumea românească se întreabă unde a dispărut președintele țării în aceste momente de criză profundă a economiei mondiale pricinuită de criza virusului chinezesc.
      În locul președintelui, primul ministru în funcție invită partidele parlamentare pentru a discuta situația alarmantă a coronavirusului.

      Pentru a intra în jocul conspirațiilor care constituie subiectele preferate ale românilor, lansez și eu o provocare.

      Oare Iohannis, nu o avea coronavirus și nu-l anunță încă, așteptând să se vindece?
      De ce nu l-ar anunța? Deoarece ar însemna că este în incapacitate de a-și îndeplini sarcinile funcției și, în acest caz ar trebui ca al doilea om în stat, șeful Senatului, să-i preia temporar prerogativele.
      Dar, președintele Senatului este de la PSD.

      Despre întoarcerea românilor din Italia, voi scrie curând.

      • Pare ca Romania este inaintea Canadei in ce priveste comenzile pentru echipamentele necesare, dar am vazut la TV cum se cearta oficialii romani deja la diverse nivele daca sa trimita toti elevii acasa, sau doar cei unde au fost cazuri confirmate. Canadienii de abia acum analizeaza care este capacitatea lor de a raspunde/”state of readiness”.
        Din cite am inteles a fost deja un CSAT iar Iohannis s-a pronuntat la acel moment ca nu exista motive de ingrijorare sau panica. In final, pe nimeni nu intereseaza daca cei care au raspundere sunt de la PNL sau PSD sau USR sau PMP, ci doar cit de eficienti sunt in a controla situatia, care poate oricind sa devina gravisssima (vezi fluctuatiile de vineri pina luni pe pietele din NY si altele). Lupta lor cu anticipatele e patetica, cind altele sunt prioritatile momentului.
        Deocamdata, Raed Arafat pare cel mai profesional dintre toti ce ii vad la TV. Dar Orban, Guvernul si Iohannis au un rol decisiv de leadeship in aceasta mega-criza. Sa vedem cum il exercita…

  4. Mda…. în acest moment avem un singur președinte (de facto): D-nul Raed Arafat.
    Până mai ieri, distinsul medic a fost ținta unor atacuri impardonabile, cu greu de înțeles, acceptat și reprodus. Acum, o întreagă cohortă de politicieni incompetenți se ascunde în spatele unui secretar de stat căruia i-au delegat putere aproape nelimitate de decizie într-o situație de criză și implicit responsabilitatea asociată.
    Culmea, Raed Arafat nu este român. Cel puțin nu din naștere. Și totuși…. poate că a venit timpul să învățăm cu toții ce înseamnă a fi român fie și de la un arab palestinian care și-a abandonat familia înstărită pentru o misiune, mai importantă decât el însuși, în România ?

  5. Iohannis: „Dincolo de situația epidemiologică și de sănătate publică, acest moment este definitoriu pentru capacitatea națiunii noastre de a fi unită. Mai mult decât virusul, ne pot face rău lipsa de responsabilitate și de grijă față de ceilalți, lipsa de încredere, panica și nerespectarea tuturor măsurilor impuse de autorități. La fel de nocive sunt în aceste momente răfuielile politice și încercările unora de a câștiga capital electoral prin găsirea vinovaților de serviciu. Acum este momentul să fim buni cetățeni, pentru că de asta depinde sănătatea și viața noatră și a apropiaților noștri. Noi, românii, am demonstrat că putem câștiga orice luptă, oricât de grea, cu o singură condiție: să fim uniți și să acționăm ca o adevărată familie care-și protejează fiecare membru al său”, a declarat Klaus Iohannis. ”

    Desi mesajul unificator e corect, el este tardiv, dupa ce domnia sa din postura de Presedinte a dezbinat cumplit acest popor in doua tabere de la inceputul primului mandat: poporul PSDisti si restul. Sigur ca peste tot exista lupte si rafuieli politice. Intrebarea este despre intensitatea lor, cine le promoveaza, si despre cum sunt acestea folositoare poporului respectiv. Acum cind sunt intrebari legitime despre eficienta „guvernului sau” sau „guvernul cel bun”, sa nu mai intrebam…foarte convenabil…dar tot pentru dl. Iohannis, sa-i tihneasca criza.

    https://www.dcnews.ro/coronavirus-iohannis-rafuielile-politice-la-fel-de-nocive_734974.html

  6. Buna seara domnule Adrian Nastase. In Suceava, cei din PSD au facut blat cu PNLul timp de 16 ani. Cum mama huciului sa te vinzi PNL-ului de Suceava?

  7. Conationalii nostri, „diaspora” din Italia se intoarce in corpore acasa. Constat cu amaraciune ca dupa cel putin 20 de ani de stat in Italia marea majoritate a conationalilor nostri nu si-au reglementat statutul in „cizma”, iar acum pur si simplu forteaza intrarea pe la frontiere, nesupunandu-se recomandarilor autoritatilor. Ce-i drept nici oferta autoritatilor nu este una care sa impuna respect.

    China prin presedintele acesteia a dat un semnal lumii, acesta facand o vizita in Wuhan, anuntand totodata si inchiderea spitalelor temporare si trecerea varfului de epidemie. Balamucul s-a mutat in alta parte, mai ales in „Europa unita”.

Lasă un răspuns