La multi ani, de Ziua femeii!

8 Martie  readuce, fiecaruia dintre noi, gânduri, sentimente, amintiri legate de femeile din viata noastră. Si eu le multumesc si le spun „La Multi Ani!”

Pentru mine este, in primul rând, o ocazie de a rememora intamplari, bucurii, suferinte  din anii petrecuti cu sotia mea, dar si cei petrecuti cu mama mea, cu sora mea. Indiferent unde am „locuit”, le-am simțit aproape de mine.

La Mulți ani tuturor prietenelor, colegelor si, in mod deosebit, celor care îmi scriu pe blog sau pe facebook.

Veti fi facut, poate, o constatare interesanta. La mine, pe blog, numarul barbatilor care comenteaza, este mai mare. Pe facebook, femeile domina!

13 gânduri despre “La multi ani, de Ziua femeii!

  1. La Multi Ani de 8 Martie tuturor femeilor! E o zi speciala, cind trebuie sa ne uitam inapoi si sa vedem ca s-a progresat enorm in materie de drepturi si resposabilitati egale, dar inca mai este de lucru peste tot. Egalitatea insa nu trebuie implementata mecanic, pentru ca Dumnezeu ne-a creat diferiti, si in multe privinte complementari ca sexe.

    O dedicatie:

    https://youtu.be/ImAF5at5_dc

  2. IN.PRIMUL RAND , ASA CUM ESTE POLITICOS , AVAND UN RESPECT DEOSEBIT PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , UN POLITICIAN AUTENTIC , INDIFERENT DE SUFERINTELE CE SAU DESFASURAT IN TIMP IN VIATA PERSONALA , FAMILIARA, SUFERINTE CAUZATE INTENTIONAT… DE INCULTURA UNOR SPECII ” UMANE ” CU AL LOR INTERES PERSONAL, CU OCAZIA ZILEI DE 8 MARTIE SI NU NUMAI, OFER UN SINCER LA MULTI ANI! , SANATATE SI INPLINIRI SUFLETESTI, DOAMNEI DANA NASTASE , CE A STIUT SI STIE SA FIE ALATURI DE DOMNUL ADRIAN NASTASE , MA REPET…UN OM DEOSEBIT , UN POLITICIAN AUTENTIC, CE CU GREU MAI POTI DESCOPERI LA TIMPUL ACTOAL IN CARE SOCIETATEA ROMANA ESTE IN MAJORITATEA EI , STAPANITA, DE O LASITATE CE DEVINE IN TIMP, TOT MAI INSUPORTABILA SI NU IN ULTIMUL RAMD , MAMEI DASULUI SI INTREGII FAMILI !

    CATI DINTRE NOI , BARBATII, DETIN NECONTENIT, SINCERITATEA PE CARE DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE NE O INPARTASESTE , AFIRMAND DESPRE SENTIMENTELE , AMINTIRILE MEMORATE IN TIMPUL TRECUT CE APARTINE FIECARUIA DINTRE NOI , LEGATE FIIND DE FEMEILE DE ODINIOARA, FIECARE CU TRASATURILE LOR PERSONALE, CE NE AU OFERIT CLIPE FRUMOASE, UNEORI DENEUITAT.

    LA TIMPUL ACTOAL ,INTR O SOCIETATE DOMINATA DE RAUTATE , LASITATE, A FI SINCER CU TINE INSUTI , CU CEI DIN PREJURUL TAU , DOVEDESTE, A TA AUTENTICITATE UMANA, CE ESTE DESTINATA SA GANDEASCA POZITIV ,CONSTRUCTIV PENTRU VIITOR!…

    AM CITIT COMENTARILE ANTERIOARE ALE UNOR „SUSTINATORI ” CE REMARCA LASITATEA UNOR ” LIDERI” ACTOALI AI PSD.

    DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , CUM STITI FOARTE BINE SI DUMNEAVOASTRA … PADURE FARA USCATURI NU EXZISTA! DIN PACATE „PADUREA UMANA „, A DEVENIT TOT MAI SEMNIFICATIVA… IN CARE USCATURILE UMANE , SE EXSTIND ACCENTUAT, CU RISCUL DE A DEVENI ,CENUSA TIMPULUI, FARA OPRIRE …

    IN GANDIRILE OAMENILOR, CU AL LOR DESTIN, BENEFIC UNEI SOCIETATI UMANE , RAMANETI INRADACINAT DEFINITIV , CA FIIND , INTELECTOALUL POLITICIANUL SI NU NUMAI , AUTENTICUL ADRIAN NASTASE!…

    PS. SOCIETATEA ACTOALA , IN MAJORITATEA EI, FOCALIZEAZA PENTRU VIITOR , PROPIA SA „CENUSE INTELECTOALA”!…(DIN PACATE!)

    CU RESPECT SI SINCERITATE , PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , POLITICIANUL AUTENTIC!…

  3. Mulțumesc!
    LA MULȚI ANI, pentru toate doamnele din viața dumneavoastră! O primăvară frumoasă, cu sănătate și dorințe împlinite.

    • @Ghita Bizonu’ MARTIE 7, 2020 LA 12:52 PM
      Zici: „serbanfl .. eu perceptii gresite ? Scuze mai bantuie si tu pe forumuri …”
      O.K.! Am înțeles, eviți „recompensa” la Zexe. Dacă zici că-s edificatoare forumurile, propune o altă miză, eu sunt gata și să pierd.

  4. Ieri, m-am hotărât să nu citesc documentul afișat de dumneavoastră, ca să nu îmi stric ziua. Am preferat doar să fac doamnelor, urările cuvenite, Deja aveam o nemulțumire totală față de toate posturile TV, care, spre deosebire de ceilalți ani, nu au mai agățat mărțișorul tradițional,de sigla lor. Așa, încet, încet, ne pierdem identitatea națională, renunțând la tradițiile, care ne identifică! Președintele țării a transmis pe contul său de Twitter, un mesaj cu ocazia zilei de 8 Martie: ,, La mulți ani tuturor femeilor”! Eu cred că este o urare, nu un mesaj. Mesajul l-a transmis la Gala Women in Economy 2020 ( observ că nicio gala românească nu o mai numim în limba română! ), când a atacat PSD, negândit faptul că printre doamnele prezente erau poate și membre sau votante PSD.
    Revenind la documentul publicat, ieri, pe care l-am citit cu foarte multă atenție, astăzi, am constatat că Pavlov nu a respectat niciun tratat sau un drept al unei persoane, de a hotărî ce cetățenie solicită să aibă. Pe de o parte, îi consideră pe toți locuitorii Basarabiei, stabiliți în România, foști cetățeni ai Imperiului Țarist, ca fiind cetățeni sovietici ( neluând în considerare faptul că românii, pe baza dreptului la autodeterminare a popoarelor decretat de Lenin în timpul Războiului Civil, și-au declarat independența la 24 ianuarie 1918 și la 27 martie 1918 unirea cu România), iar pe de altă parte, omite faptul că până pe data de 3 iulie 1940, când au fost închise granițele cu România, românii din Basarabia puteau să se refugieze,legal, în România. De asemenea, Pavlov se contrazice pe parcursul dialogului cu Ghelmegeanu, dându-se, la un moment dat de gol, vizând intenția URSS, de a face din România o nouă republică sovietică ( sau o a parte din ea, având în vedere viitorul plan Valev, care nu era doar o punere în practică a doctrinei specializării economice). Astfel, Pavlov afirmă: ,,Nu vreau să facem o greșeală anticipată asupra lor (se referă la cei evacuați între 28 iunie 1940 și 21 iunie 1941), deși știm dinainte că pentru ei mulți vor fi considerați cetățeni sovietici până la sfârșit,”
    Pentru că intrasem în ziua de astăzi,m-am uitat la The Muppet Show (II) de la ora 24,04 , cu reprezentare restrânsă, având ca invitat special pe doctorul Arafat, unde Kermit Broscoiul era tot Ministrul Vela ( speram să fie, de data aceasta. Premierul demis și interimar, Orban, dar este înspăimântat de Coronavirus, de vreme ce a suspendat rapid activitatea la bucătăria Guvernului și a trimis acasă personalul; pentru suspendarea cursurilor la liceul din Timișoara a fost nevoie de multă gândire și aprofundare a problemei). Din nou, celebrul ministru a citit cu foarte multă greutate cele 8 puncte ( nu știu dacă domnia sa suferă de dislexie sau este emotiv). Stimabilul, ca un fidel fan Orban, l-a lăudat pe acesta pentru ideea genială de a lărgi ancheta, legat de contactul celor infectați cu diferite persoane, și pe cercul 2, după care a venit cu un nou cuvânt în limba română: ,,posibilitar”. Nu știu ce a vrut să spună: posibil infectat sau permite infectarea, pentru că acest cuvânt există doar în limba spaniolă și înseamnă permite.

    • @oscar wilde: „Așa, încet, încet, ne pierdem identitatea națională, renunțând la tradițiile, care ne identifică!” – fiind vorba de afișarea Mărțișorului pe ecranele posturilor TV în ziua de 8 Martie.

      Să fiu scuzat, dar Mărțișorul, în tradiția românească se dăruiește pe 1 Martie.
      Se mai poate argumenta, cumva, că 8 Martie este o suprapunere relativ recentă peste tradiția românului.
      S-ar mai putea argumenta și formula „doamnelor și domnișoarelor” care este o altă suprapunere peste nouă tradiție a lui 8 Martie.
      Și asta deoarece 8 Martie este considerată Ziua Internațională a Femeilor și a fost introdusă în vremea în care în România nu se permitea exprimarea cu „doamnă”.
      A existat chiar un decret sau o decizie a lui Ceaușescu care interzicea folosirea acestui cuvânt în spațiul public.
      Doar eram tovarăși cu toții, nu-i așa?

      • Domnule Popescu, este vorba de simbolul mărțișorului, adică de cele două fire de ață împletite ( la început, negru cu alb, acum, roșu cu alb), nu de tinicheaua care se atârnă de mărțișor, care, într-adevăr, se dăruiește!
        În ceea ce privește apelativul ,,tovarășe’, niciodată nu am îndrăznit, pe vremea tovarășului, să ne adresăm profesorilor noștri, la facultate, cu ,,tovarășe profesor”. Le spuneam, ,,domnule profesor”.

Lasă un răspuns