La multi ani, Ion Iliescu!

Astăzi, Ion Iliescu implineste 90 de ani. O vârstă a senectutii si a intelepciunii dobândite prin experiente diverse si suferinte.

De obicei, cu prilejul aniversarii unui prieten sau a unui coleg suntem  tentati sa contemplam trecutul, sa rememoram cu nostalgie momentele care ne-au legat si au oferit substanta relatiei din prezent.

Voi rezista acum acestei tentatii. Dintr-un motiv foarte simplu. Ar fi nedrept sa vorbesc, in aceasta zi, doar la timpul trecut despre Ion Iliescu. Pe o scena publica dominata de vrajba, scandaluri meschine si haos politic, echilibrul si intelepciunea care-l definesc pe Ion Iliescu sunt, in continuare, un capital extrem de pretios. Tocmai de aceea, mai presus de orice, in Ion Iliescu, eu vad un reper de normalitate politica. Or, reperele nu au varsta.

Nu pot decat sa-i urez multa sanatate si aceeasi energie pe care o emană neincetat, dovedind, iata, ca nu intâmplător ziua sa de nastere se serbeaza tocmai in primele zile ale primaverii.

La multi ani, Ion Iliescu!

16 gânduri despre “La multi ani, Ion Iliescu!

    • UNEORI , NE INTREBAM , DE CE AMINTIRILE PLACUTE A LE TIPULUI PARCURS, S AU INRADACINAT, IN TIMP, IN GANDIREA NOASTRA , OFERINDU NE CLIPA, MINUTELE IN CARE SUFLETUL…NOSTRU I SI REGASESTE LINISTEA MULT DORITA …

      ACESTE AMINTIRI , TRAITE LA TIPUL RESPECTIV, SUNT , ETERNITATEA VETII FIECARUIA DINTRE NOI SI DE CE NU , O DOVADA POZITIVA, CONSTRUCTIVA PENTRU GANDIREA GENERATIILOR ACTOALE , CE VOR CUNOASTE SI VOR TRAI IN VIITOR.

      O INDRUMARE OFERITA CU SINCERITATE, GENERATIILOR ACTOALE SI NU NUMAI CE SI AU „RATACIT” GANDIREA…DATORITA UNOR FALSI POLITICIENI ACTOALI.

      SA NU VA INTOARCETI, GANDUL IN TRECUT , CA CI VIATA ESTE DURA …EA, NU NE VA O FERI NI CI CAND , SANSA DE A NE RETRAI , ANOASTRA …TINERETE CU A LE EI CLIPE ,
      PLACUTE!…

      TINERETEA, FIECARUIA DINTRE NOI , NU NE INSTINTEAZA …CAT DE TRECATOARE ESTE , DEVENIND IN TIMP, O AMINTIRE INRADACINATA , IN TIMPUL TRECUT!…

      LA MULTI ANI ! DOMNULE PRESEDINTE ION ILIESCU, SA NU VA LASATI „PRADA” AMINTIRILOR UNEI TINERETI TRAITE!…

      CU SINCERITATE PENTRU DUMNEAVOASTRA SI PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, UN POLITICIAN SI NU NUMAI, AUTENTIC!..

  1. La multi ani cu sanatate, stimate domnule Presedinte Ion Iliescu!
    Cu deosebita considerate si afectiune,
    Alexandru Farcas

  2. Scara „evolutiei” etalonului de presedinte…
    Ion Iliescu – Constantinescu – Basescu – Werner Johannis…
    De la bine si foarte bine, la mediocru, rau – la fel de rau…
    Ce urmeaza?..depinde de alegatori, de „familia” europeana, de unchiul Sam….care nu au fesuri….doar „interesuri”…..

  3. Da, ION ILIESCU a fost SUNGURUL președinte ce a respectat vechea cutumă politically correct și merită tot respectul, dar, sincer, nu pot să uit că s-a împotrivit, în 2003, provocării alegerilor anticipate.
    Normal că-mi amintesc de acea situație când actualul președinte insistă să obțină anticipatele.
    În situația din 2003, când în Marea Britanie îl avea pe Tony Blair Prim Ministru, iar Franța încă nu fusese încovoiată de Germania, altfel s-ar fi desfășurat intrarea oficială în U.E. din 2007 și altfel se putea poziționa România în ansamblul relațiilor europene.
    În situația de azi, când PSD este încă în plin dezastru provocat de dragnea, singura speranță este că iohannis mizează pe niște mârțoage – PNL, USR și PMP, cărora n-au cum să le asigure succesul DNA și SRI și SIE.
    Știu, cutuma spune că, mai ales la zi comemorativă, nu se amintesc decât faptele bune, dar mă doare tot ce s-a întâmplat și tot ce se întâmplă în țara asta în ultimii 15 ani! Chiar și simulacru de proces ce I se pregătește domnului Iliescu mă doare.

  4. Multă sănătate îi urez, domnului Președinte Ion Iliescu! Doresc să termine de scris ceea ce și-a propus și poate , astfel, vom afla multe adevăruri negrăite.

    L-am cunoscut personal, în studenție. Am vorbit deseori cu dumnealui. Era deschis și sincer cu noi. Ne vizita săptămânal pe șantierul arheologic de la Cucuteni. Îi rămânem recunoscători,noi, echipa de salvare a tumulilor geto-dacice, pentru sfatul pe care ni l-a dat, ca să obținem aprobarea lui Ceaușescu, pentru construirea muzeului în situl mormântului tumular princiar de la Cucuteni.

  5. Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase adresate domnului președinte Ion Iliescu. Cinstea, inteligența, noblețea sufletească sunt calități care lipsesc la toți liderii politici din prezent. Să sperăm într-un viitor mai bun.

Lasă un răspuns