Susțineți activitățile Fundației Europene Titulescu!

In masura in care doriti sa sustineti activitatile Fundatiei Europene Titulescu (publicatii, dezbateri, conferinte, etc.), acum puteti face acest lucru foarte simplu:

Cum să redirecționați 3,5% din impozitul pe venit spre Fundația Europeană Titulescu (procentul de 3,5% din impozitul pe venit nu este o donație propriu-zisă, ci o sumă datorată statului, pe care acum puteți decide cui o alocați).

PASUL 1

Redirecționare pentru o perioadă de 2 ani – Descărcați FORMULARUL 230 aici

Dacă ați avut venituri din salarii/pensii, din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, iar pentru acestea din urmă nu aveți obligația să depui Declarația Unică.

Redirecționare pentru o perioadă de un an – Descărcați FORMULARUL 230 aici

Dacă ați avut venituri din salarii/pensii, din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, iar pentru acestea din urmă nu aveți obligația să depui Declarația Unică.

Descărcați DECLARAȚIA UNICĂ aici

Dacă în 2019 ați avut venituri din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor și aveți obligația depunerii Declarației Unice.

PASUL 2

COMPLETAȚI formularul, de mână, cu majuscule, în secțiunea I, zonă ce conține datele dumneavoastră de identificare, apoi semnați la Semnătură contribuabil. Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) și nici atașarea Fișei Fiscale. Datele Fundației Europene Titulescu sunt deja completate.

PASUL 3

TRIMITEȚI formularul completat, până la data de 25 mai 2020 (data poștei) la Administrația Financiară de care aparțineți. Aveți la dispoziție următoarele modalități de trimitere:

  1. Prin poștă – scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
  2. Depunere directă la registratura administrației financiare de care aparțineți (aici găsiți lista administrațiilor);
  3. Prin serviciul online ANAF – Spațiul Privat Virtual.

 

VĂ MULȚUMIM!

Declarație

Formular 230 – 2 ani

Formular 230 – un an

DATELE FUNDAŢIEI EUROPENE TITULESCU:

Fundația Europeană Titulescu

Cod de identificare fiscală: 14702579

Cont IBAN: RO98RNCB0072049706800001, deschis la BCR sector 1 București

Număr de înregistrare în Registrul Fundațiilor: 56/B/1991

 

22 de gânduri despre “Susțineți activitățile Fundației Europene Titulescu!

  1. REVOLTA DE CATIFEA

    Observ tot mai des, în comentariile de pe diferite platforme ale simpatizanților de stânga (să zicem) numindu-i astfel, generic, pe prietenii mai intimi sau mai de departe ai CIUMEI ROȘII, un tip de reproș la adresa PESEDEULUI, reproș devenind din ce în ce mai popular și din ce în ce mai trendy și care, în sinteză, sună cam așa: „lasʹcă bine vă fac ăștia, lua-v-ar dracuʹ că ați stat ca niște mămăligi când ați avut puterea și ați trădat populația care v-a votat!”

    Acest tip de discurs este pe jumătate justificat, fără îndoială, dar, la fel de fără îndoială, pe de altă parte conține o „spălare pe mâini” care-mi dă fiori… Nici o putere politică, dacă nu este dictatură, având toate instituțiile de forță de partea ei, nu poate supraviețui fără sprijin popular. Or, puterea politică pe care a ales-o, liber, cel care astăzi zice „să vă ia dracuʹ”, aș spune că nu avea de partea ei nici o instituție de forță, ci numai și numai profund contemplativul electoral „dă stânga”. Căci simpatizantul de stânga, cel mai democrat dintre democrați, a crezut mereu că după ce aplicat blând ștampila pe buletinul de vot, rolul lui a luat sfârșit și poate să moțăie liniștit pentru încă patru ani.

    Ceilalți însă, care au mers la schi sau au dormit pe când simpatizantul de stânga se-nghesuia la vot, au ieșit în stradă vreo câteva sute de mii în ianuarie-februarie 2017 și i-au tuflit CIUMEI niște revoluții în mufă și-n schimbul de noapte, ceva nemaipomenit! Habar n-aveau pentru ce fac revoluție, că doar nimeni nu s-a strofocat să citească blestemata Ordonanță 13, dar erau mulți și vocali. Noi în schimb, simpatizanții de stânga, am stat frumușel acasă, am citit Ordonanța din scoarță-n scoarță și am combătut briant pe FACEBOOK de „dracii i-a luat” pe ignoranții din stradă!!! Ne-am râs de prostovanii care cred că protestele au fost „spontane” și ne-am întrebat ironic, cum se poate ca din 100 000 de cetățeni, în marș, televiziunile străine să-i bunghească taman pe Nicușor Dan, cu sugarul înfășurat în pelinci și pe Florin Bădiță, poetul „chiloțiadei din metrou”, ca să le ia interviuri…

    Când ne-au arestat premierul, fost președinte al PESEDEULUI, în urma unui proces fără probe, pe bază doar de „deducții logice”, tot acasă am stat, că de! …„Năstase-Patru-case…” o fi ceva acolo, că altfel cum să-l bage la pușcărie pentru nimic? În schimb, am zâmbit subțire când ceilalți l-au ales pe „Klaus-Șase-case”, astea fiind chiar pe bune, nu la oha! ca la Năstase, și ne-am tăvălit de râs când dânsul explica fenomenul înduioșător al înmulțirii caselor fie prin banii de meditații, despre care nu-și amintea nici câți au fost, nici cum i-a primit, fie prin banii de la nuntă, unde s-au înghesuit numai nababi dornici „să marce” darul pentru profesorașul de fizică și să-i facă lui suma pentru un apartament de patru camere, fie printr-un noroc excesiv la dânsul și un ghinion teribil la toți ceilalți profesori din România… Am băgat niște ironii delicioase pe FACEBOOK, unele cu referire directă la intelectul de meduză al Klausului… Rezultatul a fost că noi ne-am prăpădit de râs, în frunte cu deșteptul nostru care mânca pop-corn în fața televizorului, cu tălpile de baschetbalist sprijinite lejer pe măsuța de cafea, în timp ce ei au luat cu asalt secțiile de votare și și-au uns celenteratul președinte!

    Când ne-au arestat și al doilea președinte al PESEDEULUI am considerat reprobabil că niște javre acefale au urlat de fericire, aruncând cu suluri de hârtie igienică în mașina care-l ducea la pușcărie, dar tot pe FACEBOOK ne-am indignat că e posibil să-l bagi la zdup pe unul pentru că două duduițe tupeiste n-au mers la serviciu dar au încasat salariu! Și că Dragnea e băgat în cantonament din pricină că ar fi avut „un ascendent moral” asupra șefei duduițelor, care șefă n-a luat nici o măsură, deși știa bine că cele două orhidee nu vin la birou!

    Și-acum, când toate se ni întâmplă deja, fără nici o perdea, sub oblăduirea mamei Europa și sub pulpana PARTENERULUI STRATEGIC, fiind însă temeinic pregătite din vreme, sub deviza: „Voi, băieți liberali, când luați puterea, puteți să faceți orice, căci noi ne uităm în altă parte când dați 25 de OUG-uri pe noapte!”, nu înțeleg… de ce ne supăram? Am făcut noi ceva, în afară de comentarii intelectuale la maximum, pe FACEBOOK, pentru ca să nu ni se-ntâmple?

    În 2012, o frază ușor imprudentă a ticălosului care ne era președinte pe atunci, pe numele lui complet, corect și conspirativ, Băsescu Traian Petrov și anume: „Cine credeți că o să plece? Ministrul Sănătății sau Raed Arafat? Ghici ghicitoarea mea!” a mișcat „uriașul adormit” în bârlog și l-a scos în stradă… și-au plecat toți -și Boc, și MRU, cu pomezile pe față, și PEDELEUL mamii lui, și Petrov. Acestuia din urmă i-au mai ținut cadavrul în geam mama Europa și LICURICIUL CEL MARE, mulțumit de prestația lui erotică orală, dar când 7 400 000 de cetățeni îți spun să te duci acasă că ești beat-rangă-mangă, e bine să nu mai zăbovești mult atârnat în geam, că mirosul se simte până la Bruxelles.

    Să ne amintim că nu au fost sute de mii. Nu, au fost atunci, în nopțile cele mai bogate, poate zeci de mii… dar, atâția câți au fost, au clătinat măseaua cea stricată din învelișul său purulent și au tras-o afară, de nu s-a văzut! N-au avut pancarte prefabricate, luate de la centrul de distribuție, nici mânuțe galbene făcute pe comandă, nici nu le-a împărțit nimeni ceaiuri fierbinți , fructe și sucuri naturale. Nu le-au dat sandviciuri calde. Nu a făcut nimeni din masa lor de anonimi steagul UE și nu le-a spus nimeni când să aprindă lanternuțele. Ei au fost pe cont propriu.

    Dar au reușit.

    • Foarte neplacut pentru neprieteni olandezi , germani , danezi sau austrieci de la Bruxelles si din tarile mama care i-au trimis acolo este ca Romania trimite cereri de finantare justificate pentru proiecte de infrastructura avansate si incepute pe care ei , nevoind binele Romaniei , nu vor nicicum sa le asume – varianta ocolitoare Bacau – 140 de milioane de euro , sectoarele Sibiu – Boita – 126 milioane de euro , Pitesti – Curtea de Arges – 329 milioane de euro , Curtea de Arges – Tigveni – 500 de milioane de euro – ale autostrazii Sibiu – Pitesti , in mai – iunie drumul expres Craiova – Pitesti , un miliard de euro si in martie – iunie autostrada de centura Nord , 400 milioane de euro , plus 3 sectoare in Salaj si 2 in Bihor ale autostrazii Transilvania – 700 milioane de euro .
      Cu toata reaua vointa evidenta a Comisiei lui Von Leyden – singurele doua cereri trimise sunt amandoua suspendate – nu vad cum acesti indivizi pot impinge mizeria acolo incat sa le refuze pe toate .
      Cei ce manevreaza Comisia vor o Romanie slaba , figuranta , care sa nu conteze , sa nu ceara nimic , decat sa dea .
      Cum sa nu incurajeze ei o putere anti-nationala , patronata de Iohannis ?

    • In mare parte aveti mare dreptate, insa ca-ntotdeauna adevarul este la mijloc. Acest electorat cu vederi de centru-stanga, spre stanga, imi permit sa afirm ca este in mare parte unul de bum simt, fara exaltari de tot felul, in general oameni trecuti prin viata, nu tefelisti grabiti sa fie maine directori generali fara experienta, sau mai rau, mahalagii de joasa speta, sclavi ai fb-ului, manipulati ai zilei. Realitatea este aceasta si ar mai fi ceva, nimeni nu recunoaste, ca in Romania s-a recurs la „cedare de suveranitate” si atunci fiecare neavenita ambasada sau ambasada marelui partener strategic, isi da cu pererea, ne desfiinteaza jignind grav o tara si pe cetatenii acesteia sau mai grav Inalta Poarta ne da lectii. Ma uit putin in jur si vad, cum la Polonia si Ungaria astia maraie de zor si cu certitudine „cainii latra ursul trece”. Daca credeti ca revolutiile din piata au fost pe cont propriu va inselati, au fost extrem de bine orchestrate si organizate. Uitati-va la tot circul care se desfasoara pe tema protestului din 10 august 2018, judecarea Jandarmeriei si altele. Un fapt este cert, Romania este mai dezbinata ca oricand, slabita si manipulata si cred ca nici macar o indepartare a doctorului Arafat n-ar mai misca pe nimeni, suntem anortiti de-a binelea, tineretul in mare majoritate sta cu fundul pe scaun in mijloacele de transport si manevreaza de zor la telefoanele mobile in timp muli oameni in varsta si cu probleme stau si-i contempla in picioare. Traim in era delatorilor, denuntatorilor si a tradatorilor sadea. Sa nu uitam poporul a votat cu buna stiinta un „presedinte al tuturor romanilor” care zi lumina scrasneste din dinti, arogant, emana ura, razbunare si nu intreprinde nimic palpabil pentru Romania.

    • Indiferent dacă a fost din proprie inițiativă sau a fost misiune fixată, dar eu îl acuz de multă vreme pe dragnea, și-mi mențin părerea, că a distrus PSD!

  2. Comunicare a la PNL Iohannis , in lipsa de altceva .
    Nu , nu este vorba de semnarea contractului cu Astaldi pentru tronsonul Pitesti – Curtea de Arges al autostrazii Pitesti – Sibiu , acum ca nu mai sunt contestatii , nu va speriati .
    Nici de un anunt in genul ” dl Erich Unterverzuchammer director adjunct al Directiei Regio a Comisiei Europene , ridica obiectiile pentru finantarea centurii ocolitoare Bacau , la 4 luni de la depunerea cererii de catre Romania ” .
    Nu , cum .
    Nu , nici circul lui Orban cu Corpul lui de control la metroul in lucru cu delir in genul ” contractul ar fi trebuit dat de Metrorex altcumva acum 7 ani ” ?! – omul e absolut iresponsabil , e in sevraj de alcool – bine ca am scapat temporar de el .
    Citez ” calea ferata Aeroportul Otopeni – Gara de Nord ar putea fi gata in mai . Ultimul obstacol a fost indepartat . Ministerul Transporturilor va semn un acord amiabil cu hotelul Vienna House ” .
    Foarte bine numai ca nu era doar hotelul , este si o simpatica si altruista femeie , care blocheaza in ” Justitie ” proiectul , cu ea cum stau ?
    Calea ferata spre Otopeni este , cum altcumva , proiect PSD dupa 2017 .
    PNL nu are nici un merit in aceasta investitie care va aduce mult bine Romaniei .

  3. Din ciclul Lasciati ogni speranzza voi chi vive

    Comisia Europeană a adoptat un raport care prevede procedura de deficit excesiv împotriva României.
    Comisia Europeană a adoptat astăzi un raport ce face referire la deficitul excesiv. Se vorbeşte despre depăşirea deficitului de 3 la sută de către România. Analizată este perioada 2020-2022, perioadă în care se estimează că România va avea un deficit foarte mare, spre 6,9 la sută în 2022, potrivit Antena 3.
    (https://www.dcnews.ro/procedura-de-deficit-excesiv-impotriva-romaniei-adoptata-de-comisia-europeana_729796.html)

    Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2020-2022, adoptată de Guvern în data de 10 decembrie 2019 şi trimisă Parlamentului, prevede o ţintă de deficit de 3,8% din PIB în 2019, o cifră care potrivit Comisiei Europene constituie o dovadă prima facie a existenţei unui deficit excesiv în România, potrivit Tratatului privind funcţionarea Uniunii Europene, se arată într-un raport adoptat vineri de Comisia Europeană.
    Comisia Europeană precizează că la data de 6 februarie autorităţile române au trimis o scrisoare în care prezintă o serie de factori relevanţi pe care Comisia să le ia în considerare în analiza sa.

    Autorităţile de la Bucureşti susţin că deteriorarea deficitului bugetar în 2019 se explică în mare parte prin creşterea cheltuielilor de personal, cu asistenţa socială şi investiţiile în timp ce veniturile au rămas în mare parte neschimbate ca pondere din PIB. De asemenea, autorităţile române subliniază că strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2020-2022 arată o ajustarea graduală a deficitului bugetar pe termen mediu chiar dacă va rămâne peste valoare de referinţă de 3% din PIB până în 2021. Autorităţile explică faptul că ritmul consolidării fiscale este limitat de cadrul legal existent, în special prevederile din noua lege a pensiilor adoptată de Parlament în 2019.

    Analiza sugerează că criteriul deficitului cuprins în Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene şi în Regulamentul (EC) Nr 1467/1997 ar trebui considerat ca nefiind nerespectat şi astfel o procedură de deficit excesiv este justificată„, concluzionează Comisia Europeană.

    Etapa imediat următoare este formularea de către Comitetul Economic şi Financiar a unui aviz cu privire la raport, în următoarele două săptămâni (https://www.agerpres.ro/economic-intern/2020/02/14/comisia-europeana-romania-nu-respecta-criteriul-deficitului-si-deschiderea-unei-proceduri-de-deficit-excesiv-este-justificata–449515)

    REZUMAT

    Lipsa unor eforturi susținute de reformă, creșterea deficitului bugetar și a deficitului de cont curent pune în pericol sustenabilitatea creșterii economice a României. Cererea internă puternică, impulsionată de reducerile fiscale și de creșterile salariale mari, a fost motorul de creștere
    al economiei în ultimii ani. Acest model de creștere bazat pe consum a dus la adâncirea tot mai mare a deficitului de cont curent și a deficitului bugetar al țării. În plus, evoluțiile demografice nefavorabile au antrenat o penurie semnificativă de forță de muncă și de personal calificat, limitând
    astfel potențialul de creștere al țării. În pofida unei creșteri medii de aproximativ 5 % în ultimii trei ani, inegalitățile se adâncesc, iar nivelul sărăciei rămâne ridicat, în timp ce disparitățile regionale
    sunt tot mai accentuate. Dacă deficitul bugetar și cel extern nu vor fi corectate și dacă nu va exista
    un angajament ferm de a realiza reforme structurale, există riscul ca România să întâmpine
    obstacole importante în eforturile sale de a aduce standardele de viață din țară la același nivel cu cele din restul UE

    DOCUMENT DE LUCRU AL SERVICIILOR COMISIEI
    Raportul de țară din 2020 privind România
    care însoţeşte documentul

    https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/2020-european_semester_country-report-romania_ro.pdf

    Cam .. cum sa zic .. incongruent ? fragmentu de rezumat … adica ca cam asa pri8n autsritate catre prosperitate!!!

  4. L-am ascultat ieri pe CTP la emisunea Digi 24 „Cap Limpede”. Analizele lui nu sunt doar „la rece”. De multe ori sunt rau voitoare. De exemplu, i-a criticat pe romani ca au golit magazinele, fiind speriati de cornavirus. Argumentului lui era „si, ceilalti, de ce nu ne gindim si la ceilalti?”. Un argument valid, insa in contextul asta, tot globul se manifesta la fel, nu doar romanii. Vezi magazinele goale la italieni.

    La intrebarea „Dar ceilalti, nu ne pasa de ceilalti?”, capitalismul are un raspuns: ori esti primul si maninci mere, ori iti ramin crengile de ros. Bun, exagerez stilistic. In Occident exista „Food banks” unde bogatii doneaza mincare, si saracii merg acolo si isi iau gratis. Nu stiu in Romania, exista „Food Banks”?

  5. In legatarura cu cele de mai sus …

    as „studia” posbilitatea „sponsorizarii” deplasarii unor „mămăițe” la Bruxelles. Sa apara asa vreo .. 80-200 in fata caldirii comisiei ORRORpene.. Cu placarte im care sa fie redate, marite taloanele de pensie.. carti de munca cu afise „am muncit 42 de ani, de la 15 la 57 si acum ori manc paine goala ori nu iau medicamente” sadm.”Iertati-ne ca inca nu murim!” Adise in vreo 3 limb- -franceza, egnleza si nemteasca .
    Cu apeluri directe „Ursula nu vrei sa incerci si cu cianura?!” (era un banc cu Ceasca .. da da nu a murit nimeni! Da da inca .. Dar cu cianura ati incercat domnule presedinte? Ca in rest fiti linistit nemtii vor face ei legatira intre cianrua si Ziklon B – care era aicid cianhidric [prusic] ..)

    Da „mămăițele” alese.. In general femei care au lucrat din adolescenta .. prin Cooperatie unde erau lefuri mici si psnsiile la fel. di alea de se intifastacesc mai greu catre deloc si nici prea scandalagoace da nici tacute . Niste afectiuni reumatice de genu spondilozelor ..

    Ah ! Ce frumos ar arata asa un mic miting sub fereqastra Ursulei von der Leyen (61 ani)…

    Binetels ar mai trebui si unele pregatiri de genu „ba voi astia de va credeti stanga si nu aveti alta treaba decat cu al treilea sex.. ba sa stiti ca babele alea chiar au dificultati mari sa isi plateasca incalzirea, medicamentele si ceva de mancare. Si au lucrat de la 14-15 ani ca xa le batjocoriti voi acum !!” Ce Lepam disciminat zicand babe? Da sa le condamni la mizerie dupa o viata de munca cum e? Sau sugerati eutanasia ca in Soilent green si O piatra pe cer ? (primu e un film SF .. al doilea un roman de Asimov. La fel a nu se lega nimeni de Reichul Ursulei .. se va gandi ea insasi !@!)

  6. Ştiţi de ce-i aşa periculos Coronavirusul ?
    CoronaviRUS !

    Şi tot legat de CoronaviRUS ::
    Spâlaţi-vă bine pe mâini, că pe creiere au grijă să vă spele , zilnic, uneori şi de câteva ori/e, cei pe care-i plătiţi regeşte pentru asta prin voturile, acţiunile şi mai ales inacţiunile voastre !

    • Şi dacă toată isteria asta cu virusul este îndreptată parşiv tocmai pentru băgarea zâzaniei între credincioşii care practică Sfânta împărtăşanie ?!
      Credeţi că-i prea mare efortul, nu merită şi n-ar face ei aşa ceva ?!
      Eu, unul nu cred !

      • Lucrurile astea ar fi trebuit remediate cu mult timp in urma. Interzise chiar. Afundarea copilului in apa, fara ca acesta sa se poata apara, si ,,sfanta,, varare a linguritei din gura-n gura. Sunt biserici unde se duc drogati, sidosi, imputiti.. Nu zic ca ar fi neaparat vina lor ca au ajuns asa, si totusi.. Dincolo de fantasmagorii exista realitatea care deseori e crunta. Ce au adus, bun, religiile?

      • Am fost ieri la biserica, cu treaba, a fost slujba si pomenire, au slujit superb patru preoti, dar nu asta doream sa subliniez, lacasul a fost plin de enoriasi si adevarat nu s-a facut concurs de pupat cele sfinte, totul s-a desfasurat in pietate, in smerenie. CoronaviRUSUL nu si-a facut simtita prezenta si nici nu s-a discutat de el.

      • Peste 89.900 cazuri cunoscute în toată lumea și peste 3.000 de morți.
        Mortalitatea este de cca. 3,34 la sută.
        Depășește de vreo 35 de ori mortalitatea gripei (35,5 milioane cazuri, 34.200 morți, adică cca. 0.096% în 2019).
        Asta-i oarecum diferit față de negationismul (ca să nu spun teribilismul) ziariștilor romani care iau în derâdere îngrijorarea oamenilor sau atenționările celor cu adevărat implicați în lumea întreagă în cercetarea virusului.
        Ca să nu mai vorbim că este cu muuult mai contagios.

  7. Mostră de „profesionalism” a găgăuzilor de anchetatori :
    „În referatul procurorilor DNA se arată Sorina Pintea ştia că în punga din biroul său se aflau bani și a exclamat „super tare” când a aflat că a primit 120.000 de lei […]”
    Dacă tot dosarul se bazează pe astfel de înregistrări , e clar că-i un nou dosar politic !
    Păi „hai că-i tare !, sau „super tare ! ” putea să spună foarte bine şi la auzul unui banc bun, sau la aflarea veştii cu CÂţu prim ministru, sau în urma unei îmbrăţişpri mai deochiate !
    Acuma serios vorbind, nu spun că nu fură pSD-iştii, dar ei măcar sunt prinşi, nu ca PDLiştii lui Băsescu şi galbenii lui Johanus şi asta chiar în frunte cu ei !

  8. Nu imi plac politicienii scortzoshi, gomoshi, si care nu au simtul umorului. Apreciez orice persoana din elita care este suficient de inteligenta sa stie sa ii faca pe interlocutori sa zimbeasca, sau sa rida (cum de multe ori ne-a obisnuit dl Nastase, cu acel umor sofisticat). Am zimbit si cind mi-a raspuns „E complicat”, pentru ca asta poate sa insemne multe lucruri. Si cind l-a lasat pe Radu Humor sa ma insulte, pentru ultima data, am zimbit, pentru ca daca dorea, putea sa nu lase un comentariu cu o insulta evidenta. In acestia am incredere (mai multa), in rest nu am. De aia nu am mare incredere in Iohannis. Desi incearca sa il imite pe Trump in politica criticind opozitia, el nu poate sa se lipeasca de interlocutori; nu are nimic simpatic. Desi a fost votat, nu cred ca multi din cei care l-au votat au aceasta legatura cu el, cum are Trump cu americanii, sau ca sunt siguri ca Iohannis va livra. A venit de exemplu de la Bruxelles si a declarat ca se lupta pentru un buget echitabil. Foarte bine, excelent, dar care sunt problemele specifice, contencioase, de buget european pentru Romania, unde liderii UE nu vor sa aprobe? Si care sunt tarile acelea din UE care se opun Romaniei in UE la aceasta data? Eu unul nu vreau sa fabulez ca Olanda, ca Suedia, dar ele trebuiesc numite pentru ca romanii sa stie. Au dreptul asta. Dar nu pare ca media romaneasca e interesata sa ii puna intrebari incomode…Mai are mult de lucru la zimbetul ala fals, superior, si la gomozitatea cu care se lipeste de camera.

    Il ascult pe Trump la CPOC si se vede ce lipici are la audienta. Remarcabil ca Trump a reusit sa incheie un acord cu talibanii in Afganistan. Vrea sa se retraga militar din tara asta dupa 19 ani de razboi. Remarcabil ca SUA a devenit cel mai mare producator mondial de energie si e azi independeta energetic. Remarcabil ca s-au creat 7 milioane locuri de munca si 10 milioane de americani au iesit din saracie. Si multe alte succese reale, in doar trei ani de presedentie, si cu toata ura democratilor impotriva lui…

    • Lasa Afganistanul talibanilor …
      Celor care au impuscat in cap in autobuz o fetita pentru ca mergea la scoala …
      Iar talibanii sunt Serviciile Pakistaneze ( aceeasi care l-au gazduit pe Ben Laden ) dar nu se iau de ei …

    • Intrebi :”Si care sunt tarile acelea din UE care se opun Romaniei in UE la aceasta data? Eu unul nu vreau sa fabulez ca Olanda, ca Suedia, dar ele trebuiesc numite pentru ca romanii sa stie. Au dreptul asta.”

      Iata un posibil raspuns

      De la extinderea sa spre Sud (anii 80) si spre Est (2004) pana la criza din 2007-2013, Uniunea a functionat dupa urmatorul principiu: noi (tarile estice si sudice, mai sarace) ne cedam piata firmelor bogate si puternice din Vest si Centru, acceptam sa platim aceleasi preturi, desi avem salarii mai mici si cedam si o parte semnificativa din foarta de munca, dar, in schimb, voi (tarile vestice, nordice si centrale) ne ajutati cu bani pentru a ne construi infrastructura si pentru a produce alimente ieftine pentru intregul continent. Mai simplu spus, Sudul si Estul accepta sa isi inchida buna parte din industria necompetitiva si sa isi puna cetatenii sa plateasca gazul, apa si electricitatea la fel de scump ca nemtii sau suedezii, dar primeau sute de miliarde de euro ca subventii agricole si pentru constructia de autostrazi si cai ferate. Interesul general era constructia celei mai mari si mai echilibrate piete interne de pe planeta, prin reducerea treptata a decalajelor de dezvoltare.

      Ei bine, pentru asta, Uniunea Europeana avea la dispozitie bugete uriase, care au atins varful absolut in cadrul financiar multianual (multiannual financial framework-MFF) 2007-2013, atunci cand s-au acceptat pentru asta alocari de 994 miliarde de euro (1,12% din valoarea venitului national brut agregat al tuturor statelor membre. A fost atunci un festival al „fondurilor europene”, cu care spaniolii, grecii, ungurii, polonezii si cehii si-au construit peste 15.000 km de autostrada, aproape 5.000 km de cale ferata moderna (inclusiv de mare viteza). Linia coastei de pe superba Costa del Sol a primit trei autostrazi, la distante de doar cativa kilometri una de alta, in centrul Spaniei s-a facut un aeroport urias, nefolosit nici astazi, iar teritoriul muntos al Greciei s-a umplut de autostrazi spectaculoase, cu tunele uriase si viaducte care iti taie respiratia. Noi si bulgarii, fiind cei mai tineri si cei mai saraci membri ai Uniunii, am primit alocari aproape la jumatate fata de celelalte state estice si nici n-am prea facut mare branza cu ele, vreo 250 km de autostrada si cateva conducte de alimentari cu apa; restul miliardelor de la UE, bani de buzunar pentru smecherii abonati la contractele publice…

      Odata ce a aparut criza, inceputa in 2007 in America si resimtita in Europa abia prin 2009, s-a dus pe apa sambetei toata efuziunea cheltuitoare, iar severii nemti, chibzuitii nordici si zgarcitii olandezi au descoperit brusc ca nu prea le mai place sa plateasca pentru pensiile grecilor sau pentru conductele de apa din Romania. Brusc, bogatii Europei au schimbat foaia: au transformat piata unica intr-o uniune politica si au uitat de solidaritate. In fond, prea multa empatie cu esticii astia nebarbieriti si corupti strica!

      Si au inceput sa fie din ce in ce mai parcimoniosi. In exercitiul 2014-2020, in noul cadru financiar multianual, s-a diminuat bugetul Uniunii cu 40 de miliarde de euro, adica a scazut la doar 1% din valoarea totala a veniturilor nationale brute.

      Si ce sa vezi? Fondurile de coeziune (cele destinate infrastructurii mari) au scazut cu 8,4%, iar cele destinate politicii agricole comune (subventiile la hectar, adica) au scazut cu peste 11%. Touche, dragi romani si frati din Estul Europei. Germanii, scandinavii, olandezii si austriecii au inceput sa nu prea mai creada in solidaritate. Tocmai cand incepea sa ne placa Uniunea asta…

      […………………………………………………………………………]

      Nu a impresionat pe nimeni. Europa a ramas mai departe ca oricand de „interesul general” si de principiile lui Jean-Jacques Rousseau. Dupa ce si-au exercitat malitios misiunea oprind autostrada Pitesti-Sibiu pe motiv de pelerinaj al gandacilor, noua Liga Hanseatica (Austria, Germania, Olanda, Danemarca si Suedia) s-a decis sa joace tare: niciun cent peste pragul de 1% din totalul VNB-urilor.

      […………………………………………………………………………]

      Si Angela Merkel si blonzii vikingi, cu laponele lor cu tot, risca, totusi, mult prea mult: visul european se poate transforma intr-o imensa inselatorie, un fel de FNI, dar in limba germana…

      Autor : Petrisor Peiu

      Citeste tot : http://www.ziare.com/europa/uniunea-europeana/teutona-mutti-si-lapona-enigel-au-rupt-contractul-social-1598649

      Calr? Ca votca? Ca ginu? Ca papa de izvor? Domnii au luat si nu au mai dat , numele lor fie …mat!
      Si prostii au pus botu.
      Noi mai prosti decat vita din grajd aplaudam si zbieram ca ne place!

  9. Afganistan: Acord ambiguu, definit drept “istoric”, semnat la mana a treia de catre SUA cu Talibanii. Agresiunea prin ocupatie si pacea fara retragere

    Un multasteptat si supralicitat acord intre Statele Unite ale Americii si Talibanii afgani privind incheierea razboiului de 18 ani dus de SUA in Afganistan a fost semnat sambata la Doha (Qatar). Negociat timp de un an si jumatate, acordul a fost semnat la mana a treia de catre Americani. Presedintele Statelor Unite Donald Trump declarase inaintea vizitei in India ca isi va pune semnatura pe acordul cu Talibanii. Ca seful Casei Albe nu s-a tinut de cuvant s-ar putea datora iesirii in fata de ultima instanta a arogantei dispretuitoare. Dar poate fi si o developare a unor intentii discutabile ale SUA privind retragerea din Afganistan. Acordul nu a fost onorat nici macar cu semnarea lui la mana a doua, de catre secretarul de stat al SUA Mike Pompeo, aflat de fata la ceremonia de semnare. El a fost semnat la mana a treia din partea SUA, de catre negociatorul Zalmay Mamozy Khalilzad, de origine afgana, care din septembrie 2018 indeplineste funcția de Reprezentant Special pentru reconcilierea Afganistanului la Departamentul de Stat al SUA. Din partea Rezistentei Afgane, acordul a fost semnat politic la cel mai inalt nivel, de catre liderul politic al Talibanilor, Abdul Ghani Baradar.

    Acordul, definit ambiguu drept “istoric”, a evitat cuvantul “pace” si constrangeri pentru ocupantii americani. El poate fi considerat ca operand agresiuni politico-diplomatice si politico-militare exclusiv pe partea Talibanilor. Mai exact, SUA au escamotat doua lucruri fundamentale in acord, (1) faptul ca ele continua “agresiunea prin ocupatie” si (2) ca impun o “pace fara retragere”. In cele doua tipuri de discursuri americane, seful Diplomatiei si seful Pentagonului concep in mod fals ca mingea s-ar afla in tabara Talibanilor. Cei doi ii conditioneaza unilateral pe Talibani la capitolul de respectare a angajamentelor de securitate. Dar, in acelasi timp, Americanii continua agresiunea prin ocupatie si fac imposibila pacea fara retragere. Politico-diplomatic, Mike Pompeo le-a cerut sâmbătă Talibanilor să se abţină ”să strige victorie” şi să-şi ţină promisiunea de “rupere a legăturilor cu reţeaua Al-Qaida”. Dacă insurgenţii îşi respectă promisiunile şi negociază cu guvernul afgan, ”noi şi restul comunităţii internaţionale reuniţi aici astăzi suntem pregătiţi pentru acţiuni reciproce”, a declarat responsabilul american înainte de semnarea Acordului Americano-Taliban.

    Politico-militar, şeful Pentagonului Mark Esper, aflat la Kabul pentru a semna o declaraţie comună cu guvernul afgan (din nou surprinde substituirea), a decantat si mai mult unilateralismul american. ”Dacă talibanii nu îşi respectă angajamentele, ei îşi vor pierde şansa de a se discuta cu ceilalţi afgani şi de a delibera asupra viitorului ţării lor”, a contrariat Esper prin atitudinea de misit interafgan. „Statele Unite nu vor ezita să anuleze acordul”, a avertizat el. Mark Esper a confirmat indirect ca documentul, care rastoarna determinismul si eludeaza primatul cauzal american, este in esenta o structurare alambicata care poate fi supranumita „clauze privind protectia ocupatiei americane”. Preşedintele SUA Donald Trump s-a multumit sa salute circumstantial semnarea acordului de la Doha, pe care l-a apreciat ca menit “să pună capăt celui mai îndelungat război al Americii şi pentru a aduce trupele înapoi acasă.” El a mai anunţat că se va întâlni ”în curând” cu liderii Talibanilor. Primii pasi concreti ai Acordului Americano-Taliban vor fi eliberari reciproce de mii de detinuti si inceperea negocierilor directe, pe 10 martie, la Oslo, intre Miscarea de Rezistenta din Afganistan impotriva ocupatiei militare a tarii de catre SUA si Guvernul Afganistanului. SUA vor incepe o retragere treptată a trupelor lor, intr-o prima etapa, de 135 de zile, de la 13.000 la 8.600 de soldaţi. Retragerea totală a tuturor forţelor străine din Afganistan se va realiza ”în termen de 14 luni de la semnarea acordului”, potrivit textului acordului. Esentiala va fi reconectarea celor doua parti ale Afganistanului – Rezistenta si Guvernul – pentru ca impreuna sa actioneze pentru expulzarea trupelor SUA de pe teritoriul afgan.

    • Văd că iar sunt acri strugurii pentru Rusia 😀

      Ieri la Constanța, la Universitatea Andrei Șaguna, ambasadorul Rusiei, Kuzmin, a ieșit terfelit rău de la conferința pe care a încercat s-o aibă, la cererea sa.
      Subiectul ar fi fost relațiile Rusiei cu UE și NATO, în care dl. ambasador a încercat să prezinte Rusia că zâna cea bună, care dorește pacea pe pământ, bla, bla, bla, bla…
      N-a reușit, deoarece a fost bombardat de la început cu întrebări „teroriste” de genul, de ce au invadat rușii Crimeea și mențin războiul hibrid din Dombas dacă tot cer respectarea dreptului internațional, când intenționează Rusia să-și ceară iertare pentru ocuparea teritoriilor românești și crimele împotriva românilor.
      Domnia sa a dat vina pe alții, pe ucraineni, pe români, întrebând cinic și fără rușine când își va cer România scuze Rusiei pentru crimele lui Antonescu pe teritoriile străine.
      Nu a fost capabil să răspundă la nici una dintre interpelări.
      Și, în timpul ăsta, în stradă, manifestau tătarii împotriva genocidului rus prin care tătarii din Crimeea au fost eradicați.
      Desigur, România a fost înfierată pentru Deveselu, iar America pictată ca diavolul pe pământ.
      Mai multe amănunte în ziarul Tomis.

Lasă un răspuns