Dezbatere la FET despre relatiile trans-atlantice

 

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Studii Strategice organizează miercuri, 26 februarie a.c., începând cu ora 16:00, dezbaterea cu tema ”Radiografia de moment a relațiilor transatlantice în urma Conferinței de Securitate de la Munchen”.

Invitați speciali: Ioan Mircea PAȘCU, fost membru al Parlamentului European și

General Mihail IONESCU, directorul Institutului pentru studii politice de apărare și istorie militară (ISPAIM).

Moderator: prof.univ.dr. Adrian NĂSTASE.

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1, București.

Vă așteptăm!

16 gânduri despre “Dezbatere la FET despre relatiile trans-atlantice

  1. Trump spune că SUA doresc să stimuleze vânzările de echipamente de apărare în India

    Reuters

    AHEMADABAD – Președintele SUA, Donald Trump, a promis luni că va stimula legăturile comerciale dintre Statele Unite și India și a declarat că Statele Unite sunt pregătite să furnizeze Indiei echipamente de apărare, de la drone până la elicoptere și sisteme de rachete.

  2. Trump va semna personal acordul cu talibanii: Candidatul electoral spera si risca, deopotriva

    Anuntul de duminica al lui Donald Trump potrivit caruia va semna personal un acord de pace cu talibanii este incarcat de electoralismul campaniei sale pentru alegerile prezidentiale. Trump mizeaza pe confiscarea in beneficiul sau electoral a prestigiului international care este asteptat sa fie inregistrat de catre Statele Unite prin acordul cu talibanii, dupa 18 ani de razboi de uzura in Afganistan. Cert este ca SUA ar rasufla usurate sa nu mai inregistreze pierderi militare in Afganistan. Insa promisiunea americana privind retragerea trebuie luata cu prudenta. In spatele tonului manipulator al lui Trump despre presupusa “saturare” de razboi a talibanilor si pretinsa “intoarcere” acasa a soldatilor americani se afla mai degraba dificultatea crescanda a Casei Albe de a motiva cetatenilor SUA pierderile de vieti americane intr-un razboi infernal si lung. “Îmi voi pune numele pe el”, a spus Trump, referindu-se la acord. “A venit timpul să ne întoarcem acasă. Şi ei vor să se oprească”, a estimat Trump. „Cred că talibanii vor şi ei un acord. S-au săturat să se bată”, a mai presupus presedintele american. Totusi, pe langa sperantele sale militare si electorale, pe care le nutreste punandu-si semnatura de unilateralist pe acordul cu talibanii, Trump isi asuma si un risc, care ar putea sa-l coste alegerile. In fond, si el a retras semnatura SUA de pe multe documente internationale. Ca sa nu mai vorbim de volatilitatea semnaturii sale de pe preacordul cu nord-coreeni. Daca acestui esec din urma ii va face pereche cu un esec al acordului cu talibanii, Trump va aparea ca un fanfaron in alegerile din noiembrie.

  3. https://voiceofthehwy.news/the-potential-diplomatic-impact-of-the-coronavirus-crisis-bbc-news/

    După cum remarcă Ian Bremmer, „deocamdată, Trump a fost destul de pozitiv cu privire la modul în care președintele Xi a abordat situația”. Dar, el argumentează, „acesta a fost în mare parte rezultatul faptului că Trump însuși a fost relativ protejat de efectele crizei coronavirusului”.

    Toate acestea s-ar putea schimba destul de ușor, afirmă Bremmer.

    „Dacă coronavirusul va începe să aibă un impact economic real în SUA – și mai ales într-un an electoral – avem mai multe șanse să vedem că președintele Trump merge după Xi mult mai agresiv.

    „Și aceasta nu va fi doar o retorică goală. O decizie a lui Trump de a activa Xi ar avea un impact real asupra relației dintre cele două superputeri economice din lume „.

    Această ostilitate bipartidă față de China a fost evidentă în cadrul conferinței de la München.

    Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a condus o mare delegație a congresului și a fost deschisă împotriva chinezilor, în special în ceea ce privește rivalitatea tehnologică. Dar la urechea mea nu a fost vorba doar de afaceri sau tehnologie. La dezbatere a existat un element ideologic clar.

    Mark Esper, secretarul apărării americane, a preferat mai mult să se refere la acțiunile „Partidului Comunist Chinez” decât la „China”.

    Astfel, criza coronavirusului are potențialul de a agrava dramatic climatul deja deteriorat dintre Washington și Beijing. Și acest lucru ar putea avea consecințe mult mai ample, nu în ultimul rând pentru europenii (sau într-adevăr pentru aliații asiatici din Washington), care vor fi prinși la mijloc.

    L-am întrebat pe Ian Bremmer dacă ceea ce am văzut la München – intervenții ucigașe asupra Chinei de la Nancy Pelosi, secretarul de stat Mike Pompeo și secretarul de apărare Esper – s-au ridicat la declarația unui nou „război rece de înaltă tehnologie” între SUA și China. „Aproape de asta”, a fost răspunsul lui.

    Dar el a subliniat că europenii nu au niciun interes să se prindă în mijlocul acestui război rece de înaltă tehnologie.

    „Într-adevăr, a remarcat el,„ este prima dată în relația transatlantică când am văzut vreodată americanii și europenii într-un astfel de dezacord cu privire la problemele lor de securitate națională.

    La rândul său, acest lucru ar putea avea un impact profund asupra relației, deja oarecum tensionate, dintre SUA și unii dintre partenerii săi NATO.

    „În măsura în care americanii s-ar putea pregăti pentru un„ război rece ”față ​​de China în domeniul tehnologiei”, mi-a spus Bremmer, „în momentul de față se pare tot mai mult ca un„ război rece ”bilateral decât unul global. Și cum americanii încep să pivoteze efectiv către Asia în ceea ce privește problemele de securitate, iar europenii nu, se pare că există și ape mai dure pentru relația transatlantică „.

  4. Sczue cu intarziere despre materialul lui Vulpescu :
    A apărut în spațiul public o nouă\ insultă: „ești pesedist!”, constituită ca sursa unei campanii de public shaming a electoratului de stânga, în vederea manipulării psihologice a celor care au
    „#afinitățiPSD”
    ” E veche . Cal putin pe forumuri . bloguri samd .. asustine PSD = a fi prost, analfabet, hot , asistat social samd. Cum zic cu mi-am facit loc pe forumu Ping Pong „cu pumnul argumentului” cand cam toti au trebuit sa accepte ca sunt informat si nu ma intimidez… [mai rau .. aia cre ma tratasera de „jidanit” ajunsesera sa ma citeze …]
    Si „
    este necesar ca PSD să își asume în mod natural egalitatea de gen și promovarea femeilor în rândurile sale” Ce-s astea? Adica Ionut asta sustine ca PSD ar fi un partid de machos traditionalisti „stie muierea de ce o bati chiar daca tu nu stii!!” ?
    Sice mare cestiefu cu nomilaizarea dnei Dancila ?! A luat vre-un vot ptr motovul ca e femeie? S-a indiganrist soc in covil ca CTP ul o trata drept bauin cu pleata? Ntz.
    Ca orucm cine naoba stia de Dancila ? Caci fata de Cretu, Andronescu , Plumb nu „aparuse” Sa nu mai zic de olteanca aia maruntica de e serpoaica de dudau !
    Adica femeia in plolitica trebe sa fie ceva mai barbata nu usrista! „Fata stapana” sau de vreti mai bine lady Dragon.

  5. Otrava dulce a subvențiilor în industria eolienelor creează dependență

    Din păcate, Legea Federală pentru Conservarea Naturii se împlinește cu termeni nedefiniți, deci neclari. Acest lucru va facilita continuarea industriei eoliene, viabilă numai prin subvenții masive. A devenit dependentă de această otravă dulce a subvențiilor ca și dependenții de droguri.

    „Obiectivele politicii climatice ale unui stat membru trebuie să fie ignorate, atât timp cât nu sunt în conformitate cu reglementările legale aplicabile.”
    Directiva europene pentru păsări prevede că nu se pot instala turbine eoliene, unde acest lucru ar duce la o ucidere semnificativă a speciilor de păsări europene.

    Și totuși pe 12 octombrie 2018 s-a obținut o hotărâre ca trei turbine eoliene din pădurea orașului Butzbach să fie scutite de interdicția de ucidere pentru două specii de păsări.

    https://www.eike-klima-energie.eu/2020/02/24/windkraftanlagen-duerfen-voegel-nicht-toeten/

  6. Revolutia Esichierului: Natiunea, in Centru

    Globalismul este distrugatorul Natiunilor. El si-a folosit forta, bazata pe resursele smulse Natiunilor, pentru a modela Esichierul intr-un mod avantajos pentru sine si toxic pentru Natiuni. Rezultatul este o distorsiune conceptual-politica si ideologica a Esichierului.

    Globalismul a pozitionat conceptual la Centrul Esichierului tot ceea ce este Rau pentru Natiuni. Teoria sa a dus la Extreme tot ceea ce este Bine pentru Natiuni. Aceasta rasturnare maligna, asimetrica si inacceptabila de pozitii ingrasa Globalismul si slabeste Natiunile.

    In felul acesta, partidele care servesc interesele Globalismului si le deservesc pe cele ale Natiunii, inconstient in ambele cazuri, sunt “binecuvantate” cu ipocrizie de catre Globalisti ca fiind de “Centru”. In acelasi timp, manipulatorii Globalisti atribuie teoretic-conceptual pozitiile “Extreme” partidelor care slujesc Natiunea. Globalistii demonizeaza partidele pro-Natiune si le eticheteaza drept “Extremiste”. Trebuie sa recunoastem, codificarea ostila Natiunilor este destul de subtila. Decodificarea trebuie sa fie mai presus, exoterica si renormalizatoare, in concordanta cu legile Creatiei, care in clipa Genezei, nesfarsit democratice si iubitoare de oameni, au consacrat deplina egalitate in drepturi a tuturor Neamurilor, fara discriminarea sclavizanta, clamata unilateral de o politica ultrarasista, ascunsa in haine religioase, privind pretinsa existenta a unui popor “ales” si “suprematist”.

    Aceasta situatie intolerabila, de slabire programatica a Natiunilor, o vedem cu ochiul liber, pretutindeni. In Centrul Esichierului, Globalismul a intronat toate Relele, scoase deliberat din Cutia Pandorei. Sa le recunoastem, intr-un tur rapid, fie si aproximativ: Vedem Sodomia Sexului, prin homosexualitate. Sodomia Familiei, cu imperecheri anormale, nonprocreative din persoane de acelasi gen. Sodomia Genului, prin nerecunoasterea politica a diferentelor anatomo-genitale ale Barbatilor si Femeilor. Sodomia Copilului, prin abuzare sexuala si privarea acestuia de dreptul existential, in virtutea caruia a venit pe Lume, la o Mama Femeie si un Tata Barbat. Sodomia Identitatii Natiunii, prin multiculturalism, migrationism, incrucisare si eugenizare a Raselor, in favoarea unei “Rase Noi”, unice, monocrome, cenusii, fara stima de rasa si etnie, usor de manipulat si exploatat. Uniformizarea Globalista de “Rasa Noua” este de aceeasi inspiratie ca cea Comunista a “Omului Nou”, care a distrus Elitele si a instalat Teroarea. Sodomia Multilateralismului si Multipolarismului, virtuti ale Natiunilor Libere, prin injosirea si desfiintarea lor de catre Unilateralism si Unipolarism, vicii totalitare ale Globalismului.

    In mod mai mult decat evident, Esichierul este de-centrat. El trebuie re-centrat, prin readucerea in Centru a Natiunii si valorilor sale. Patria, Familia, Credinta trebuie sa fie la Centru, iar opusele lor la Extreme. In marja regasirii Centrului, este necesar sa fie evidentiate Identitatea, Traditia, Natiocratia si altele asemenea lor, care au fost atat de calcate in picioare de catre Globalism, in ultimele decenii, de dupa razboiul rece. A venit vremea Revolutiei Esichierului: Natiunea, in Centru. Se impune in acest sens un nou contract politic consensual, intre toate partidele Esichierului (v. primul contract consensual de la Snagov) in care sa se statueze si sa se subscrie ca Centrul este Natiunea. Prin acest legamant, partidele isi asuma fara echivoc rolul de Mijloace, respingand de a mai fi scopuri in sine, impuse de Globalism, si recunosc Natiunea drept Scop unic si sacru. Toate doctrinele si ideologiile partidelor politice trebuie sa porneasca de la aceasta prioritate existentiala primordiala, potrivit careia Centrul este Natiunea.

    • PS/NB: Pentru a prospera, Natiunile au nevoie sa-si controleze politic, de sine statator perspectivele. Sarcina lor grabnica in acest sens este sa arunce, in pamanturile nationale, Semintele renormalizarii spectrului politic. In felul acesta, le vor culege cat mai curand posibil Fructele.

  7. Ilustratia anuntului/afisului este foarte inspirata. Desi putin vizibile de sub pilotele cu care se acopera in cele doua paturi, frizurile si fizionomiile sunt inconfundabile si usor recogniscibile. Sugestiv este si fierastraul de mana de langa patul unuia dintre membrii „cuplului”, ca o avanpremiera la un „divort” probabil iminent si neconventional.

    • PS/NB: Ceea ce vedem sunt de fapt jumatati ale aceluiasi pat dublu, folosit in mariaj, in cazul de fata transatlantic, si autorul care l-a taiat in doua paturi individuale, anuntand separarea celor doua parti! Amuzant si explicativ.

    • Fierăstrăul a fost deja folosit , ruptura s-a produs . Interesant este să vedem ce fac după ce se trezesc. Mai mult la figurat, decât la propriu ! 😉

  8. Nu ca am avea noi pragmatismul si eficienta britanicilor – cine a vazut Anglia – Irlanda la rugby duminica , doua eseuri engleze cu pase razante cu piciorul printre liniile adverse si un Ford sau un Owen care ies de nicaieri culcand mingea in teren ? dar uite , am o stire buna , dupa trei ani de epopee epica au fost depuse ofertele constructorilor pentru tronsoanele 3 si 4 ale drumului expres Craiova – Pitesti – sectoarele intre Pitesti si Valea Mare , 10 km la est de Slatina – 60 de km in valoare de 400 milioane de euro .
    11 candidati pentru lotul 3 – cinci firme turcesti , doua chinezesti , austriecii de la Strabag care au blocat doi ani aceasta licitatie ( asa cum au blocat si Biharea – Marghita , Ungheni ( Mures ) – Targu Mures care raman azi blocate din cauza lor ) , cunoscutul Erbasu , alti 10 candidati , cam aceeasi , pentru lotul 4 .
    Mare potential de contestatii ucigase , intinse pe vreo doi – trei ani – nu doar Strabag sunt susceptibili de venin , ci si chinezii de la China Railway , care au dus lotul Pitesti – Curtea de Arges la Inalta Curte de Justitie , intarziind totul sase luni .
    Daca s-ar schimba odata aceasta lege a achizitiilor publice …
    Altfel , Bode , pe ultima suta , face ce poate semnand un contract pentru studiul de fezabilitate al drumului expres Buzau – Braila , 16 milioane de lei …

  9. off topic
    In tara e alerta de coronavirus, ministrul de interne ne spune cum trebuie sa ne „carantinam”, adevarul este ca mobilitatea populatiei este extrem de mare, mai ales cei plecati si veniti din tara lui Cezar si a legiunilor romane. Medicii fac apel la respectarea normelor elementare de igiena, iar politicienii se bat pentru putere si Varful de la Cotroceni patroneaza toate acestea.

  10. Acum patruzeci de ani, a fost o răcire globală, astăzi încălzirea globală. Ce va fi mâine? The New York Time a scris despre răcirea globală și consensul științific în 1974-75. Alarmaștii climatici produc această narațiune falsă despre modul în care lumea este în continuă eroare de peste 140 de ani și preconizează acum sfârșitul lumii în următorul deceniu sau ceva mai mult, din cauza încălzirii globale, în timp ce activitățile soarelui pot fi un preludiu al unui alt ciclu de răcire pentru lume.

    Nici oamenii, nici combustibilii fosili nu au fost prezenți în timpul celor cinci cicluri de încălzire care au topit aisbergurile din cele cinci epoci anterioare de gheață. De asemenea, trebuie menționat, doar 12% din suprafața pământului este locuibilă de oameni.

    Oamenii monitorizează temperaturile de când avem meteorologi, care este aproximativ în ultimii 150 de ani. Pe un ceas de 24 de ore , acei 150 de ani în care am monitorizat temperaturile (din cei 4.5 miliarde ani de existenta) reprezintă a 0.00288-a secundă!

    Fără existența ființelor umane sau a combustibililor fosili de vină pentru precedentele cinci epoci de gheață și ciclurile de încălzire care au topit gheața, rămânem cu o întrebare supărătoare.

    Anume, cum poate prezența oamenilor și a combustibililor fosili, pentru „0,00288 secundă” pe „ceas de 24 de ore”, pe 12% din suprafața pământului care este masa terenului locuibil, să aibă vreo influență, în comparație cu toate forțele naturale care au provocat cele cinci cicluri de încălzire anterioare și schimbările climatice din ultimii 4,5 miliarde de ani?

    Dacă vom crede că activitatea solară este principalul motor al temperaturii de suprafață și nu cea a CO2, putem începe următoarea perioadă de răcire în următorul deceniu.

    Este posibil ca adevărata criză climatică să nu fie o încălzire globală, ci o răcire globală și poate să fi început deja. Este posibil ca aceste evenimente să nu fie o anomalie, ci un predecesor al lucrurilor care urmează.

    Temperaturile răcoroase scurtează anotimpurile de creștere. Temperaturile răcoroase reduc, de asemenea, evaporarea din mări, ceea ce duce la diminuarea precipitațiilor pe uscat. Rezultatul este reducerea lunilor pentru creșterea culturilor, temperaturi mai reci în sezonul de creștere și mai puține precipitații pentru a hidrata culturile. Urmează predictibil eșecurile și foametea.

    https://papundits.wordpress.com/2020/02/25/could-global-cooling-silently-become-a-reality/

  11. #CoronaVirus: Germania subestimează pericolul?

    Sau a recunoaste existenta cazurilor in acest moment inseamna implicit a accepta o criza economica?

    Austria controlează călătorii din Italia, a oprit deja primele trenuri și Franța se pregătește și pentru o urgență. Autoritățile germane se rătăcesc. „Gripa normală” este mai periculoasă decât virusul Corona, lăsând presa să considere populația în siguranță. „Trebuie de asemenea să așteptăm un import de cazuri individuale în Renania de Nord-Westfalia”, a declarat ministrul Sănătății NRW, Karl-Josef Laumann, de la „Rheinische Post” din Düsseldorf (marți). Cu toate acestea, riscul pentru sănătatea populației rămâne în acest moment scăzut. „Dacă unul sau mai multe cazuri ar trebui să apară în țară, suntem bine pregătiți pentru aceasta”, a continuat Laumann.

    Autoritățile germane sunt prea neglijente în abordarea amenințării? Un revenit din Italia a vrut să fie testat pentru că se temea să nu fie cumva bolnav și a fost respins de medicul de familie. Experții consideră că este posibil să nu fie recunoscută o răspândire în timp, deoarece chiar și pacienții fără simptome pot fi extrem de contagioși, iar în unele cazuri, perioada de incubație a fost mai lungă decât cea presupusă anterior cu 24 de zile.

    https://opposition24.com/coronavirus-unterschaetzt-deutschland-die-gefahr-so-kann-man-sich-schuetzen/

  12. Bătălie mare în relațiile internaționale: cine pe cine domină economic, politic, cultural-religios și lingvistic. A venit însă coronavirus și a cuprins aproape toate continentele. Virusul nu ține cont de
    Puteri.
    Guvernul României, după apariția Președintelui îngrijorat de răspândirea coronavirusului și în Italia, unde muncesc în jur de un milion de români și verde de supărare pentru decizia CCR,, s-a hotărât să ia măsuri de securitate, privind răspândirea virusului și în România. Imediat, după videoconferința cu județele, Guvernul a organizat o conferință de presă și am asistat la un The Muppet Show, unde locul lui Kermit Broscoiul a fost luat de Ion-Marcel VELA . Dincolo de faptul că se poticnea la cititul HG, unde a apărut un nou cuvânt ,, carantinare”, domnul ministru, la fiecare frază rostită oral, făcea câte o greșeală. Probabil, emoționat de situație. Liberalii și Președintele au dreptul la necunoașterea limbii române ( n-o să învețe niciodată Președintele să spună optsprezece, nu optșpe sau de aceea, nu de acea- dovadă a noului discurs de aseară) Numai Dăncilă nu avea dreptul de a greși, fiindcă era pesedistă! Conferința de presă a fost salvată de intervenția celor doi medici, domnii Arafat și profesorul universitar Cercel. Ministrul Sănătății, în afara situației , se uita când la unul când la altul. De ce nu a rămas acolo unde se pricepe cel mai bine: în sala de operație? Premierul nu a fost prezent, el fiind copleșit de partizanatul CCR.
    La celebra videoconferință mai marii administrației băcăuane și ISJ Bacău au hotărât să facă din Căminul CT,, N.V. Karpen”, carantină. Populația Municipiului Bacău a scăzut în ultimii 15 ani cu 40.000 de locuitori, care au migrat, în majoritate, la Torino. La aceștia se mai adaugă și cei din județ.
    Pentru cei care nu locuiesc în Bacău, îi informez că acest colegiu are organizat învățământ de la cel preșcolar la cel liceal, în clădiri diferite din curtea colegiului, unde se află și căminul. Ce-i drept, căminul este super modern, cu condiții civilizate de cazare. Ce a fost în mintea lor, când au luat această măsură? Liceul Letea a fost comasat cu alt liceu, din lipsă de elevi. Căminul este gol. Probabil, a fost devastat, de nu au organizat acolo carantină.

  13. Am sesizat de mult , încă de când se dau ăştia cu coorul de pământ pentru anticipate că se pregătesc de o fraudă colosală. Acum n-ar prea sări în ochi dacă din pix dau penele cu 47-48 % şi PSD la 18- 20 %, dar la termen, după ce se fac definitiv de cacao acest lucru ar stârni proteste masive !
    În plus urmează să apară şi dezvăluirile lui Trump cu privire la afacerile din România ale lui Biden ( similare celor din Ucraina) vizând Fondul Proprietatea americanilor şi alte ultime vânzări ale bogăţiilor naturale, şi ordinul pe unitate este ca cel din deal să aibă totul la picioarele lui paşoptiste !
    Dacă principalii lideri PSD sunt pe-o mână, sau mă rog, pe-un picior cu ăştia, poporul trebuie să-şi ia cum se spune, soarta în propriile mâini, astfel ca sasul cu consoarta să facă paşi de la Cotroceni. N-au decât să şi-l ia ca pe Băsescu sau pe Geoană şi să facă borş cu ei, până nu-l propteşte Justiţia, cea cu „J”, vu a lor, în alt loc mai răcoros !
    Faptul că după 1989 toţi ambasadorii SUA din România au fost evrei, care mai de care mai ciudaţi în felul lor( nu ştiu înainte câţi au fost), care de care mai pus pe afaceri cu statul român ( vezi în special Gitenstein) unul chiar homo, spune totul nu doar despre felul în care suntem percepuţi, dar şi despre intenţiile unchiului Sam cu România !
    Poate de asta am avut la conducerea Ţării în cele mai multe posturi de decizie, dar cele mai înalte o mulţime de alogeni ! Vreţi să vi-i număr ? Să-i luăm doar pe cei de acum : Johanis, Orban, Isărescu, Helwig, Maior, Kovesi, Weber, UDMR . Dacă adăugăm şi cozile de topor autohtome, uneori mai periculoşi decât ceilalţi n-are rost să ne mai mirăm de ce ne merge de parcă stă !

Lasă un răspuns