Drept la replica pentru C.T.Popescu

Ieri seara, a fost difuzat, la emisiunea “Cap limpede”, la Digi 24, un drept la replica al meu:

 

Domnului Dumitru Rahău Director editorial, Digi 24

Bucuresti, 17 februarie 2020

Domnule Director editorial,

Recent, am vizionat înregistrarea emisiunii ”Cap limpede”, din data de 14 februarie 2020.

În acea emisiune, jurnalistul CT Popescu a prezentat, cu rea credință, circumstanțele în care a avut loc tentativa mea de suicid, din 20 iunie 2012.

În esență, a a afirmat că mi-as fi ”băgat unghia in gât ca pitigoiul” in acea ”mascaradă de sinucidere”, că dl. Beuran ”m-ar fi gâdilat sub gusulită”, că as fi stat internat ”neavând nimic” ”decât rău de pârnaie in formă agravată” . Și a continuat, timp de mai multe minute, aceste minciuni, calomnii și insulte.

Nu mă aștept ca C.T. Popescu să fi înțeles motivația gestului meu din acea zi și acest lucru nici nu are importanță pentru mine. El a prezentat însă, cu rea credință, acele circumstanțe, afectându-mi, în acest fel, dreptul la propria imagine, onoarea și reputația.

Vă solicit, de aceea, ca, în conformitate cu regulile CNA, să fie prezentat public, integral, acest punct de vedere, în proxima emisiune ”Cap limpede” a lui C.T. Popescu, pe aceeași durată de timp, adăugându-se, la aceste rânduri, citatele relevante din Ordonanța procurorului șef de secție din cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ, Valentin Horia Șelaru, din 24 august 2012, din Dosarul 560/P/2012:

…„11.5. Din probele administrate în cauză a rezultat că, ajunși în încăperea apartamentului nr.l de la parterul imobilului, condamnatul NĂSTASE ADRIAN și-a luat mai multe cărți din bibliotecă, pe care le-a așezat pe masă, apoi s-a așezat în fotoliu și l-a invitat pe comisarul șef de poliței COSTEA NICOLAE să se așeze pe fotoliul alăturat, după care, de lângă corp, cu mâna stângă a scos un revolver pe care l-a îndreptat spre cap pentru a se sinucide. Instantaneu acest gest a fost urmat de intervenția ofițerului de poliție COSTEA NICOLAE, care s-a repezit spre mâna cu care condamnatul ținea arma pentru a-l dezarma. Condamnatul s-a opus și s-a luptat să păstreze arma în mână și să o îndrepte spre cap, iar în confruntarea desfășurată, cei doi s-au ridicat în picioare, s-au deplasat haotic prin încăpere, polițistul reușind să-și introducă degetele de la mâna dreaptă (arătător și mijlociu) în spațiul dintre percutorul cocoșului și butoiul revolverului, pentru a împiedica declanșarea focului. În acest context, într-un moment imediat ulterior s-a declanșat un foc de armă, intervenția ofițerului de poliție COSTEA NICOLAE pentru dezarmarea lui NASTASE ADRIAN a continuat și astfel a reușit să-i smulgă arma din mână, să o arunce în încăpere, să-l imobilizeze la pământ și să-i pună cătușele.” …

. „Astfel, faptul că ofițerul de poliție COSTEA NICOLAE a blocat demersul condamnatului de a se împușca în cap prin introducerea degetelor de la mâna dreaptă (arătător și mijlociu) în spațiul dintre percutorul cocoșului, și butoiul revolverului rezultă din expertiza medico legală traumatologică, care a confirmat leziunile la degetele de la mâna dreaptă a ofițerului de poliție.”

… „111.2. Cele descrise sunt dovedite, relevante fiind precizările din declarația martorului COSTEA NICOLAE care a arătat că: „…După ce s-a așezat pe fotoliu, m-a invitat și pe mine să iau loc pe fotoliul alăturat. În acel moment, a afirmat „îmi cer scuze că vei fi implicat într-un eveniment deosebit”. Auzind această afirmație, m-am alarmat și mă gândeam ce dorea să spună, ori ce dorea să facă, deoarece nu observasem să aibă nimic asupra sa, în afară de cărțile pe care le luase din bibliotecă. În momentele imediat următoare, l-am observat cum duce mâna spre stânga corpului, spre șezutul fotoliului pe care stătea. Când i-a revenit mâna, am văzut în mâna acestuia un revolver. Realizând ceea ce dorește să facă, m-am repezit asupra mâinii în care ținea arma pentru a-l dezarma. În momentele imediat următoare, între mine și Adrian Năstase a avut loc o confruntare fizică, în sensul că eu încercam să-i iau arma din mână, iar el încerca să-și îndrepte arma spre cap. De aceea ne-am ridicat în picioare și ne-am deplasat prin încăpere, eu reușind să introduc degetele de la mâna dreaptă (arătător și mijlociu) în spațiul dintre percutorul cocoșului și butoiul revolverului pentru a împiedica declanșarea focului. Arăt că nu a avut loc o luptă, întreg efortul fizic, atât al meu cât și al lui Adrian Năstase, fiind canalizat spre intenția fiecăruia: eu de dezarmare, iar el de îndreptare a armei spre propriul cap, întreg comportamentul acestuia relevând că dorea să se sinucidă. La un moment dat, în eforturile mele de a-l dezarma, s-a declanșat un foc de armă, după care la scurt timp am reușit să-i smulg arma din mână și să o arunc în încăpere, unde de altfel a și fost descoperită de echipa de cercetare. După ce l-am dezarmat, deoarece se zbătea, l-am imobilizat la pământ și apoi i-am aplicat cătușele, observând că în partea superioară dreaptă a cămășii cu care era îmbrăcat sunt pete pe care le-am apreciat a fi de sânge, realizând astfel că Adrian Năstase a reușit să se împuște.”…

… „Pe de altă parte, sub acest aspect, examenul psihiatric efectuat la data de 21.06.2012 este relevant și a evidențiat că: „… secundar unui factor de stres major NĂSTASE ADRIAN are o tentativă de suicid a fost atent plănuită cu aspect altruist, considerând că își salvează familia și imaginea publică de la viitoare presiuni mediatice și juridice și apreciind ca fiind onorabil gestul său (altruist), fără regret față de tentativa de suicid atent plănuită. A negat intențiile autolitice de la momentul examinării , susținând că ar fi penibil să repete gestul, fără ideație de intensitate delirantă evidentă sau tulburări calitative de percepție la data examinării, orientat temporo-spațial auto și allopsihic. La data de 22.06.2012 consultul psihiatric a relevat că pacientul este aparent fără manifestări psihopatologice care să indice o suferință psihiatrică.” …

… „IV. 1 . La Spitalul Clinic de Urgență București, unitatea de primiri urgențe a evaluat pacientul care era conștient, cooperant, prezenta patru plăgi prin împușcare penetrante, deltoidian drept subclavicular drept și în regiunea cervicală anterolaterală care era și deformată”….

Nu-mi face plăcere să-mi reamintesc aceste lucruri dar nici nu voi permite ca un gest de revoltă al meu, motivat sau nu, justificat sau nu, să rămână în amintirea familiei sau a prietenilor mei ca un gest dezonorant, de lașitate.

De aceea, dacă acest drept la replică nu va fi prezentat în totalitate, în proxima emisiune a luiC.T.

Popescu, voi acționa în justiție, în solidar, postul și pe autorul emisiunii, în baza prevederilor

Adrian Năstase

37 de gânduri despre “Drept la replica pentru C.T.Popescu

  1. C.T.P. nu merită niciun duel, pentru că, sedus de literatura onirică, în care totuși eșuează, are momente de decuplare de la realitate.

  2. Hmmm. Am fost mult timp un critic ( moderat) al dvs si al PSD ( mai fără moderatie). Sunt ( de ceva timp) in reevaluare. Acum sunt intr o faza oarecum acutizata.

  3. Domnule Prim Ministru, gura lumii e sloboda. Veti auzi tot felul de elucubratii atata timp cat veti trai . Sunteti un om prea important ca toti pigmeii sa nu se impiedice de personalitatea Dvs. impozanta. Acest frustrat, dl. jurnalist CT Popescu, avand despre acesta o parere buna de reputat jurnalist, in ultima vreme, de mai mult timp, ca lumea sa nu-l uite mai apare pe ici pe colo pe „sticla”. Ma hazardez, sa cred ca reputatul jurnalist are probleme de sanatate mintala.

  4. Acest gu(noi)ru nu merita nici o atenție,ca atare păcat de curentul consumat cu replici la adresa “marelui maestru”intr-ale presei,politicii,cinematografiei tenisului și in general a tot ce mișcă pe planeta Terra.

  5. Normal ar fi sa cereti sa schimbe si denumirea emisiunii din „Cap limpede” in „Cap sec”. Ma bucur ca a existat acest om Costea Nicolae langa dumneavoastra, atunci. Restul…

    • Cassaargoz.

      Asa merita sa i se zica!

      Cassaargoz afost cea mai buna productie literara a lui CTP. Cea mai buna sdica submedioocra!

  6. D-LE PREMIER,IN POMUL CU MULTE ROADE DAU CU PIETRE TOTI NETREBNICII !!DE CE?,DIN INVIDIA CARE-I ROADE PANA IN MARUNTAIELE PUTREDE !!!

  7. Pentru dumneavoastra, in acel moment de „ratacire”, ofițerul de poliție COSTEA NICOLAE a fost un „inger pazitor” ! Faptul ca sunteti in viata si „plin de viata”, pe care o impartasiti familiei si tuturor celor din jur, prieteni sau simpatizanti, este un lucru minunat. Imaginea sau eticheta pe care vor „vulpile” sa o suprapuna adevaratei vieti sau calitatilor dumneavoastra umane sunt „vanare de vant”, fiindca sunteti sus, cu mult peste vietile lor mediocre.
    Nu stiu daca i-ati multumit public acestui salvator Costea Nicolae, dar sunt sigur ca in adancul sufletului dumneavoastra ati facut aceasta, poate de sute de ori.
    Viata este un dar minunat si ma bucur vazandu-va ca inmultiti acest dar cu multa dragoste si cu efort nepretuit in calatoriile dumneavoastra.

    „De la o virtute colectivă și de prim rang, onoarea a ajuns cel mult o virtute ocazională, cu manifestări sporadice și pe arii tot mai restrînse. Mai relativă ca niciodată, onoarea este prima abandonată, prima la care renunțăm atunci cînd viața ne cere un preț. Renunțăm foarte ușor la onoare! Mulți au devenit indiferenți față de onoare, mulți nu-i mai înțeleg sensul și rostul. Chiar și cei care îi mai cunosc valoarea o manifestă selectiv, cînd și cînd.

    Este adevărat și faptul că au fost vremuri în care s-a exagerat în ce privește respectarea onoarei, s-au realizat destule atrocități și în numele onoarei, dar extrema în care s-a ajuns acum este mai descalificantă pentru noi ca oameni. Nu poți fi cu adevărat om fără să ai un dram de onoare, fără să-ți asumi responsabilitatea cuvîntului dat, fără să trăiești cu adevărat corect și aceasta nu de frica legii sau a gurii lumii, ci pur și simplu pentru ca așa se cade să trăiască un om de onoare, un om omenos.

    A trăi cu onoare înseamnă a trăi cu respect față de valorile reale și imuabile, față de legile universale ale lui Dumnezeu și ale omeniei.

    Căutați în viață onoarea și nu onorurile! Prețuiți onoarea, e mult mai valoroasă decît onorurile deșarte!”

  8. Olesya Krasilova, un cetățean rus și angajat al agenției de stat Centrul All-Russian Plant of Quarantine, a fost reținut în timp ce pleca de pe aeroportul din Tenerife, a declarat Ministerul rus de Externe vineri, 21 februarie. Acest lucru s-a întâmplat pe 14 februarie, când rusul se întorcea dintr-o călătorie de afaceri, la care a participat pe 10 februarie, ca parte a unei delegații oficiale ruse, a declarat Ministerul de Externe. Organizația în care lucrează este subordonată Serviciului Federal rus de supraveghere veterinară și fitosanitară (Rosselkhoznadzor).
    Ministerul rus de Externe presupune că detenția lui Krasilova se poate datora „unei solicitări a părții americane” și o numește „un alt caz de practici inacceptabile de„ vânătoare ”pentru cetățenii ruși din întreaga lume de către autoritățile americane.”

    Ministerul rus de Externe a recomandat deja ca rușii să se abțină de la călătoriile in străinătate.

    https://ukrainetoday.org/2020/02/22/russian-state-agency-employee-detained-in-spain-at-us-request/

  9. Acest CT Popescu este un tip negativ absolut .
    Toate interventiile lui sunt venin si critica .
    Bineinteles nu aduce nici o solutie pentru ca , asa cum sunt toti oamenii depresa din Statul Securist , nu are nici o informatie fiabila si clara despre real – cat porumb exporta Romania in Egipt , cate automobile exportate trec pe la Curtici in tren , , cine cumpara oile romanesti , exista un proiect de drum expres de la Constanta spre sudul judetului Constanta – unde este acest proiect si de ce e pierdut in sertare etc etc etc – Popescu habar nu are nimic de toate acestea dar asta nu-l impiedica sa fie invitat peste tot si zbiere peste tot ca un profet biblic indignat .
    Sa termin intr-o nota pozitiva – javrele din rugbyul zis spaniol ( 3/4 din lotul zis spaniol sunt francezi din sud-vestul Frantei de la Pau , Agen sau Bayonne ) care au denigrat Romania si creat o isterie mondiala acum un an cand au pierdut cu Belgia , acuzand arbitrul Iordachescu de crima mileniului ( belgienii au dominat clar , atat , iar Iordachescu nu le-a marcat nici un eseu el singur ) si ducand , prin intrigi de culise , la eliminarea Romaniei la CM de rugby , au INCASAT UN 24 la 7 azi la Botosani de la Romania . Punctele ” spaniolilor ” au fost inscrise la Botosani de spaniolii Peters si Linkart .

  10. https://astutenews.com/2020/02/22/munich-conference-reveals-east-west-divide/

    „Westlessness” la Conferința de securitate de la Munchen.

    „Westlessness” sună ca unul dintre acele concepte constipaționale emise dintr-o mahmureală proastă după petrecere de la Rive Gauche în anii ’70. În teorie (dar nu în teoria franceză) Westlessness în epoca Whatsapp ar trebui să însemne un deficit de acțiune multipartidă pentru a aborda cele mai presante amenințări la „ordinea internațională” – sau (dis) ordinea – ca naționalism, derivat ca un populist cu gânduri înguste.

    Doar două propoziții ar fi suficiente pentru a renunța la jocul MSC: „În perioada de după Războiul Rece, coalițiile conduse de Vest au fost libere să intervină aproape oriunde. De cele mai multe ori, a existat sprijin în Consiliul de Securitate al ONU și, de fiecare dată când a fost lansată o intervenție militară, Occidentul s-a bucurat de libertatea de mișcare militară aproape necontestată. ”

    La München, ministrul sud-coreean de externe, Kang Kyung-wha, s-a apropiat mai mult de punct, când a spus că a găsit „lipsa de apus” ca temă. Sa asigurat să sublinieze că multilateralismul este foarte mult o caracteristică asiatică, extinzându-se pe tema centralității ASEAN.

    Ministrul rus de externe, Sergey Lavrov, cu obișnuința sa finețe, era mai ascuțit, observând cum „se recreează structura rivalității războiului rece” în Europa. Lavrov a fost un prodigiu al eufemismului când a menționat cum „escaladarea tensiunilor, infrastructura militară a NATO înaintând spre est, exercitări de un domeniu fără precedent în apropierea granițelor rusești, pomparea bugetelor de apărare peste măsură – toate acestea generează imprevizibilitate”.

    Cu toate acestea, consilierul de stat chinez și ministrul de externe Wang Yi au fost cei care au ajuns cu adevărat la capitolul problemă . În timp ce a subliniat că „consolidarea guvernanței globale și a coordonării internaționale este urgentă acum”, a spus Wang, „Trebuie să scăpăm de diviziunea Estului și Vestului și să depășim diferența dintre Sud și Nord, în încercarea de a construiți o comunitate cu un viitor comun pentru omenire. ”

    „Comunitatea cu un viitor comun” poate fi terminologia standard de la Beijing, dar are un sens profund, întrucât întruchipează conceptul chinez de multilateralism, în sensul că niciun stat unic nu are prioritate și toate națiunile au aceleași drepturi.

  11. https://astutenews.com/2020/02/22/nato-go-home/

    Din 2001, Statele Unite au adoptat în secret strategia prezentată de Donald Rumsfeld și amiralul Arthur Cebrowski. Această strategie a fost menționată în Revista Armatei de colonelul Ralf Peters la două zile după atacuri [ 1 ] și confirmată cinci ani mai târziu prin publicarea hărții personalului din noul Orient Mijlociu [ 2 ]. Aceasta a fost detaliată de asistentul amiralului Cebrowski, Thomas Barnett, într-o carte populară Noua hartă a Pentagonului [ 3 ].

    Este vorba despre adaptarea misiunilor armatelor americane la o nouă formă de capitalism, care dă prioritate Finanțelor peste economie. Lumea trebuie împărțită în două. Pe de o parte, state stabile integrate în globalizare (care include Rusia și China); pe de altă parte, o vastă zonă de exploatare a materiilor prime. Acesta este motivul pentru care structurile de stat ale țărilor din această zonă trebuie să fie considerabil slăbite, în mod ideal, prin distrugerea lor și prevenirea reînvierii lor prin toate mijloacele. Acest „haos constructiv”, așa cum a spus Condoleeza Rice, nu trebuie confundat cu conceptul rabinic omonim, chiar dacă susținătorii teopoliticii au făcut tot ce le-a stat în putere. Nu este vorba despre distrugerea unei ordini proaste pentru a reconstrui una mai bună, ci de a distruge toate formele de organizare umană pentru a preveni orice formă de rezistență și pentru a permite transnaționalelor să exploateze această zonă fără constrângeri politice. Prin urmare, este un proiect colonial în sensul anglo-saxon al termenului (nu trebuie confundat cu o colonizare a așezării).

    Conform uneii hărți, preluate dintr-un Powerpoint de Thomas PM Barnett la o conferință la Pentagon în 2003, toate structurile de stat din zona de influență trebuie distruse.

    Începând să implementeze această strategie, președintele George Bush Jr. a vorbit despre un „război fără sfârșit. Într-adevăr, nu mai este vorba de câștigarea războaielor și înfrângerea adversarilor, ci de a-i face să dureze cât mai mult, „un secol”, a spus el. De fapt, această strategie a fost aplicată în „Orientul Mijlociu Extins” – o zonă care se întinde din Pakistan până în Maroc și acoperă întregul teatru de operații CentCom și partea de nord a teatrului de operații AfriCom. În trecut, IM-urile au garantat accesul SUA la petrolul din Golful Persic (doctrina Carter). Astăzi, sunt prezenți într-o zonă de patru ori mai mare și își propun să răstoarne orice formă de ordine.

  12. Probabil puţini îşi mai amintesc de episodul care „a transpirat” referitor la o tentativă de sinucidere a lui CTP , care ulterior a fost pusă pe seama beţiei ! El susţinând că de beat ce era a adormit cu capul pe
    şina unei gări din Bucureşti !
    Poate că această întâmplare ar fi trebuit să-l facă mai reţinut în comentarea unui eveniment ce n-a mai fost tragic datorită prezenţei de spirit a unui profesionist !
    Păcat că CTP îşi câştigă banii cu preţul unor astfel de derapaje pline de o ueă bolnăvicioasăşi de o invidie pe care date fiind diferenţele dintre cei doi, net în favoarea lui Adrian Năstase , le înţeleg oarecum fără a-l putea scuza în nici un fel !

  13. După desantul lui Zuckerman în România ne trezim şi cu ăştia pe cap. Sper să nu rămână toţi la Deveselu, c-ar fi trist de tot ! :

    37.000 de soldati din 18 tari vor participa la exercitiul Defender Europe 20, care va avea loc in mai multe tari europene.

    Dintre acestia, 20.000 sunt americani. 9.000 de soldati americani se afla deja in Europa, iar in saptamanile urmatoare vor veni din ce in ce mai multi, noteaza Le Point.

    Exercitiul se va desfasura in 10 tari europene.

    Incepand cu luna februarie, soldatii americani au inceput sa fie transferati in Europa, impreuna cu 13.000 de echipamente militare americane.

    Prima nava cu echipamente ale armatei americane a ajuns in portul Anvers din Belgia, la inceputul lunii februarie.

    Practic, Defender Europe 20 reprezinta cea mai mare desfasurare militara a Statelor Unite din ultimii 25 de ani pe pamant european. Autoritatile americane precizeaza ca intregul exercitiu necesita sprijinul a zeci de mii de membri ai armatei si civili din mai multe tari. In total, echipamentele armatei americane vor ajunge in sase tari europene. Trupele americane vor strabate 4.000 de km intre cele doua continente si alte cateva mii pe teritoriul Europei.

    „Va fi un efort deosebit pentru a muta echipamente militare grele, alaturi de personalul necesar manevrarii acestora, va fi o provocare nemaintalnita in scenariile militare din ultimele decenii pentru a asigura pentru toata toata lumea suficienta hrana, apa si munitie in mai multe tari europene„, a declarat intr-un comunicat generalul Duane Gamble, comandant adjunct pentru logistica din cadrul exercitiului DEFENDER Europe 20.

    MApN a transmis ca aproximativ 350 de militari romani, impreuna cu 50 de mijloace tehnice, vor participa la exercitiu.

  14. Proprietar a şase case, două furate, actualmente, prin bunăvoinţa ,sau mai precis rea voinţa justiţiei, chiriaş la Cotroceni şi nu la Rahova vrea să-şi însuşească fraudulos şi această locaţie de unde să fie scos doar cu picioarele înainte, dacă nu ne grăbim să-l scoatem cu picioare în fund pentru gravele derapaje şi încălcări flagrante ale legilor Statului Român pe care le calcă-n picioare cu orice ocazie i se iveşte !
    Augustinul zice tărăgănat , dar răspicat că nu-i frumos ca partidele să nu participe la panarama de invrestire a guvernului său, dar lor şi mai ales lui nu le e ruşine să vină din nou cu aceleaşi mutre date cu nasul prin rahat cu ocazia monţiunii !
    Parcă era un rege Ptolemeu, sau Ptolomac ( aoleu, ăsta-i de-a dictachiorului) care şi-a dat una din fete unui rege prieten dar acesta nremulţumit de ea a cerut să-i dea alta ( avea vreo patru fete în afară de Cleopatra ).
    Zis şi făcut, numai că atunci când s-a prezentat s-o ia pe a doua era tot prima. La observaţia mirelui că nu-l păcăleşte că e tot aia, Ptolenmeu i-a zis că nu-i tot aia, că aceea pe care i-a dat-o prima dată era fată mare şi asta nu-i !
    Cam aşa şi cu Ptolomacul de la Cotroceni : fără să-l vopsească în argintiu , sau să-i lase mustaţă lui Orban, s-o botoxeze şi pe cea de la muncă, să-i facă permanent lui Câţu, academician pe Costache, sau să-i îmbrace pe toţi în pantaloni scurţi, ne prezintă ceata Orban ! ca fiind Orban 2 !
    Se bazează probabil pe faptul că nici ăştia nu mai sunt „fată mare” deoarece s-au apucat să facă sex neprotejat cu românii , în doar trei luni comiţând mai multe violuri inxlusiv ale Constituţiei şi nenumărate hărţuiri şi nu doar sexuale !
    E drept că victimele au fost mai ales cei de la PSD ( ce vreţi, roşul incită, credeam că numai pe tauri, dar văd că şi pe ceilaţi, fără…,, doar cu coarne ), dar şi Poporul Român se poate constitui uşor parte vătămată după cum cresc preţurile şi scade leul cu toate urmările catastrofale privind nivelel de trai. Şi asta în doar 3 – 4 luni !

  15. @Anonimul FEBRUARIE 22, 2020 LA 3:46 PM
    Începi spunând „să nu stăm în genunchi” ca apoi să te sperii singur și să-i tragi niște pupături în dos evreului american din gașca soros-clinton!
    Curajosule „Anonomul” să ști că numai din respect pentru amfitrionul nostru nu-i înșir ambasadorului calificativele meritate.
    Nu știu dacă individul a fost spălat pe creier în cei cam doi ani ce s-au scurs de la momentul nominalizării sale până a ajuns efectiv la post sau doar atât îi permite IQ-ul din dotare. (Sigur, nu m-ar mira nici dacă se va afla că are pe cineva apropiat în stare de „zălog” pe undeva în lumea asta mare.)
    Când performanțele guvernelor PSD sunt validate de Standard & Poor’s Financial Services LLC ( S&P ), Moody’s Investor Services, Fitch Ratings și de Comisia Europeană, vine reprezentantul partenerului strategic și-i laudă pe ticăloșii iohannis și orban, preluând afirmațiile lor! Haos este în mintea lui, că noi, trăitorii de rând, știm că PNL-ul, noua casă a PDL, este o adunătură de vânduți intereselor străine!
    Nu l-am identificat pe zuckerman ca fiind român de origine evreiască, ci, repet, „ evreu american din gașca soros-clinton”, dar mărturisesc o mare nemulțumire – când apar poziționări de rea credință față de evrei, imediat Rabinul Șef și toți evreii persoane publice protestează și-i numesc anti semiți pe cei ce au proferat acuzații nefondate, dar dacă apar exprimări evreiești de rea credință față de români, n-am auzit niciodată să iasă în față vreun personaj cunoscut dintre evrei, pentru a cere scuze cetățenilor români!
    Acum ar fi un bun prilej!!!

    • La fel ca şerbfl , nici eu n-am nimic cu evreii în general, am o mulţime de cunoştinţe, chiar câţiva prieteni de facultate, dar asta nu înseamnă să nu-l critici şi să-l tragi de perciuni pe unul care procedează precum acest Zuckerman : Înclin să cred că nu-l prea duce capul, deoarece în altă Ţară pentru un asemenea amestec nu doar mincinos, ci şi rău voitor ar fi fost deja expulzat !
      O reacţie binevenită :
      „Fostul ministru de Finanțe în guvernarea PSD, Eugen Teodorovici, a lansat duminică un atac fără precedent pentru un politician român la adresa ambasadorului SUA la București.

      Nemulțumit de ultimele declarații ale lui Adrian Zuckerman, Teodorovici îl acuză pe reprezentantul SUA în țara noastră de lipsă de profesionalism.

      ”Văd că foamei pentru senzațional și setei de fantastic, fie acestea și fake, li se alătură inclusiv unii dintre reprezentanții corpului diplomatic acreditat la București, care își permit să facă aprecieri la adresa unor subiecte pe care se mulțumesc să le preia din surse total aservite politic PNL, fără a avea nici măcar decența, ca să nu spun profesionalismul, de a verifica cele afirmate.

      Așa se explică, de exemplu, faptul că actualul ambasadaror al SUA în România a reluat de curând sintagma dublei contabilități de la finanțe, la care însuși nefericitul autor renunțase sub presiunea ridicolului la care se expusese în mod public, pentru a explica haosul moștenit de biata guvernare penelistă”, a scris duminică Eugen Teodorovici pe Facebook.

      ”Afirmații care afectează interesul națiunii”
      ”Îmi pun întrebarea dacă multe din declarațiile lui Adrian Zuckerman au fost făcute în nume personal, ceea ce ar fi inadmisibil având în vedere calitatea sa în România sau, mult mai grav, în numele statului pe care îl reprezintă.

      Mă întreb dacă ambasadorul României sau alți ambasadori acreditați la Washington își permit, cu atâta lipsă de profesionalism, să adreseze comentarii cu privire la guvernul SUA, acțiunile acestuia sau ale guvernelor anterioare, făcând afirmații care sunt de natură să afecteze în mod direct interesul națiunii”, a adăugat fostul ministru.

      ”Până aflăm niște răspunsuri, sper ca Adrian Zuckerman, aflat la început de mandat, să aibă disponibilitatea de a aprofunda rigoarea pe care o impune calitatea de înalt reprezentant al diplomației americane și să nu-și extindă aprecierile sale publice de îngrijorare nici la rezultatele dezastruoase ale unei pseudo-guvernări de numai 3 luni ivită dintr-o ambiție personală, nici la decalajul grav de la principiile democrației într-o țară promisă a normalității”, a scris, în concluzie, Eugen Teodorovici.”

    • Bine ca n-ati dat acest raspuns peste o luna, atunci chiar nu stiam despre ce postare este vorba. De curiozitate am revazut postarea sa vad daca asta am scris, nicidecum. Nu fac parte din aceia care s-au prosternat si au fost extrem de multi, mai ales jurnalisti, politicieni, ong-isti, etc, cand au aflat cine este noul ambasador al SUA in Romania. Probabil ca sunteti unul dintre multii manipulatori. Imi asum cele scrise atunci, daca astea sunt conluziile trase si intelesurile, nu am ce sa va fac, daca asta s-a inteles din ce-am scris.

      • Asta-i postarea dumitale la care mă refer.
        Anonimul spune:
        FEBRUARIE 22, 2020 LA 3:46 PM
        Cel mai important ar fi sa fim uniti, sa ne cunostem interesul, sa nu aplecam urechile la toata avalansa de manipulari, sa nu stam in genunchi si sa luam, daca nu putem noi insine, exemplu de la altii. Excelenta Sa Ambasadorul SUA în România Adrian Zuckerman, reprezinta interesele partenerului strategic si asa ar trebui sa-l judecam ca cel mai inalt reprezentant al SUA in Romania, nu ca roman de etnie evreiasca plecat de ceva vreme din tara mama. In privinta diasporenilor in mare parte aveti dreptate.

        P.S. Dacă dumneata ai probleme cu ținerea de minte NU- MI CERE MIE SĂ STAU PERMANENT LA P.C., iar distanța de 9 ore nu mi se pare o problemă.
        Oricum nici amfitrionul nostru nu este obligat să-și consume timpul numai cu noi vizitatorii.

  16. VIETĂȚI (ȘI MAI) DEZGUSTĂTOARE: ASTĂZI, CRISTIAN TUDOR POPESCU

    MOTTO: „Nu-mi face plăcere să-mi reamintesc aceste lucruri dar nici nu voi permite ca un gest de revoltă al meu, motivat sau nu, justificat sau nu, să rămână în amintirea familiei sau a prietenilor mei ca un gest dezonorant, de lașitate. De aceea, dacă acest drept la replică nu va fi prezentat în totalitate, în proxima emisiune a lui C.T. Popescu, voi acționa în justiție, în solidar, postul și pe autorul emisiunii, în baza prevederilor legii.” (Adrian Năstase, pe blogul personal, ca reacție la emisiunea CAP LIMPEDE, cu Cristian Tudor Popescu, din 14 februarie 2020)
    …………………………………………………………………………….
    Știu, se întâmplă… unii, deși par oameni și au cărți de identitate, treninguri, bașcheți, vorbesc chiar la televizor și cred despre ei înșiși că ar fi geniali, sunt totuși, niște nematode; ghinion! Dar e un ghinion posibil…

    Eu cred că dintre toate nematodele, cei mai nefericiți sunt oxiurii pentru că, la aceștia, „a mușca pe cineva de fund” nu e o metaforă ci e chiar o realitate. Bine, nu m-aș mira ca un oxiur mai înzestrat să ajungă inginer, scriitor SF, analist politic, jurnalist, critic de film și tenismen amator. Dar cum năravul din fire n-are lecuire, tot la mușcătura de fund recurge. Nu poate mai mult…

    Ceea ce am scris eu mai sus nu are, bineînțeles, nici o legătură cu Cristian Tudor Popescu, ci e doar o reflecție, așa… generală.

    Să vedem, așadar, ce îl tulbură pe „crucișătorul presei” cel cam decrepit în ultima vreme… Păi, îl tulbură cazul Beuran… iar stând el așa și gândindu-se la doctorul Beuran, și-a adus aminte și de tentativa de suicid a lui Adrian Năstase. Pe care a descris-o cam așa: ”Năstase și-a băgat unghia în gât ca pițigoiul, în acea mascaradă de sinucidere”

    Aha… mascaradă, nu-i așa?

    În Ordonanța procurorului șef de secție din cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ, Valentin Horia Șelaru, din 24 august 2012, din Dosarul 560/P/2012 scrie așa: „La Spitalul Clinic de Urgență București, Unitatea de primiri-urgențe a evaluat pacientul care era conștient, cooperant, prezenta PATRU PLĂGI prin împușcare penetrante, deltoidian drept subclavicular drept și în regiunea cervicală anterolaterală care era și deformată”… Curat mascaradă!

    Pe 27 iunie, ZIARE.com a publicat articolul „Cazul Năstase: Expertiza medico-legală nu se va mai face”, din care citez:

    „Poliția a RENUNȚAT la solicitarea privind expertiza medico-legală a lui Adrian Năstase, întrucât mandatul de executare a pedepsei a fost pus în aplicare, fostul premier fiind dus în unitatea de detenție, au declarat, miercuri, surse din rândul anchetatorilor. În cazul în care instanța va dori o expertiză medico-legală în cazul lui Năstase, trebuie să formuleze o solicitare către Institutul Național de Medicină Legală, au precizat sursele citate.”

    Pe 13 iulie însă, apare un Raport în care, după aceleași surse, adică ZIARE.com: „…Legiștii susțin că rănile lui Adrian Năstase au fost superficiale. Raportul Institutului Medico-Legal confirmă însă faptul că fostul premier s-a împușcat, dar, după ce rănile i-au fost curățate, putea fi externat.”

    Patru plăgi de glonț. N-am mai auzit vreodată ca unul cu PATRU PLĂGI PENETRANTE, PRIN ÎMPUȘCARE, să ajungă la spital, să i se curețe rănile și să fie trimis acasă. Unul dintre gloanțe a trecut la un milimetru de carotidă. Raportul medico-legal, din care nu am găsit nici un fel de extrase, în presă fiind numai comentarii pe marginea lui, a fost făcut mult după tentativa de suicid, pentru că, după cum vedem mai sus, pe 27 iunie, la 15 zile după incidentul dramatic, Poliția nu a considerat necesară o astfel de expertiză.

    Nu cred că eu am aceste informații dar „crucișătorul”, nu. Ba, chiar cred că știe foarte bine… dar, cum spuneam, năravul din fire… De aceea, CTP-ul continuă mușcătura jurnalistică
    de fund, fără opritor. Iată:

    „După aceea, a fost purtat cu un fular Burberry la gât – ca să acopere rănile groaznice produse de glonț -la Spitalul Floreasca, la dl. Beuran, care a fost în clipe grele alături de el. Ce avea dl. Năstase? Avea fix o zgârietură de pițigoi, aici, pe undeva (arată, în înregistrarea video, zona laterală a gâtului). Asta era tot ce avea și probabil că în situația asta, dl. Beuran, în clipe grele, l-a gâdilat sub bărbie, sub gușuliță, pe dl. Năstase, că altceva ce să-i facă?” (Cristian Tudor Popescu, în emisiunea „Cap limpede”, DIGI 24, 16 februarie 2020).

    Nematodele, și nu e nimic nefiresc în asta, urăsc medicii. Mai ales pe cei care fac performanță… căci existența mizeră a viermilor cilindrici-paraziți e tot timpul amenințată de nesuferitele halate albe. De aceea iată ce cred nematodele:

    „Și dl. Năstase a ocupat un pat, atunci, la Spitalul Floreasca (…) A stat atunci într-un pat în care putea să fie internat un bolnav grav cu adevărat, dl. Năstase neavând nimic. Decât rău de pârnaie. În formă agravată, e adevărat. Avea rău de pârnaie și l-a tratat dl. Beuran împreună cu un alt chirurg de atunci, Brădișteanu” (Cristian Tudor Popescu, în emisiunea „Cap limpede”, DIGI 24, 16 februarie 2020).

    Potrivit ZIARE.com, pe 22 iunie 2020, la două zile după dramaticul incident, profesorul doctor Ioan Lascăr a afirmat următoarele:

    „S-a spus că Adrian Năstase a avut simple zgârieturi la gât, ceea ce este departe de realitate. Rănile lui au cerut toată seriozitatea în intervențiile pe care le-am făcut. Faptul că ambulanța a fost foarte aproape de casă a fost un avantaj pentru pacient, pentru că a putut fi transportat în condiții de maximă urgență la o unitate specializată. Cât despre fularul pe care îl avea înfășurat la gât, țin să precizez că a fost un prim gest de protejare întreprins de familie și de medici. Sub el erau mai multe pansamente”

    Doar că nematodele știu mai bine…

    Monica Macovei a afirmat pe 23 iunie 2012: „…Am dubii serioase cu privire la faptul că Adrian Năstase este tratat și primește diagnostic de la doctorul Brădișteanu (…) Faptul că diagnosticul îl pune doctorul Brădișteanu, care a fost senator PSD și cercetat pentru corupție, nu-mi dă o stare de liniște cu privire la faptul că diagnosticul este unul corect” iar Kovesi Codruța a considerat că „…există suspiciuni legate de diagnosticul pus de medici lui Adrian Năstase. Cu privire la audierea medicului Șerban Brădișteanu… există suspiciuni cu privire la diagnosticul pus fostului premier și urmează să fie verificate toate actele medicale.”

    Deci, așa cum vă spuneam, ele știu mai bine.

    Serban Brădișteanu, Ioan Lascăr, Mircea Beuran… toți au avut sau au de suferit. Coafura lui Cristian Tudor Popescu, în schimb, rezistă! Și rezistă, deoarece contemplativul cetățean român crede că CTP-ul e un mare ziarist, un RĂCNETUL CARPAȚILOR cu țurloaiele înfipte-n teniși și un crucișător cu trening second-hand pe care nimic nu-l poate doborî! Și de ce crede cetățeanul asta? Pentru că, deși CTP-ul e de o răutate patologică, neavând nimic de a face cu jurnalismul și comițând „urechisme” cu grămada, dânsul satisface pofta de sânge a poporului, care ar vrea să-l opereze Beuran și să scape de cancer, dar în același timp îl detestă pe salvatorul lui pentru că are o casă de peste 300 mp arie desfășurată, și-atunci mai bine să crape capra lui Beuran, chit că nu va mai avea cine să-l opereze!

    Ei, și tocmai acest oribil paradox ține în activitate fel de fel de oxiuri, care de care mai grețoși și mai voraci! Căci „jurnalistul” CTP există pentru că publicul însetat de sânge pe pereți îl hrănește cu ignoranța lui, cu frustrarea lui enormă și cu sentimentele lui vindicative, de multe ori inexplicabile. Publicul ia gâtul găinii cu ouă de aur, fără să respire și mângâie în schimb, pe cap, cu tandrețe, oxiurul până ce acesta se face mare, voinic, tenismen și, mai ales, „crucișător” !

  17. Popescu a ajuns ceea ce își prezicea sieși acum câțiva ani: un ciufut singuratic.
    Aș adăuga rău și mincinos. Dacă primele trei atribute le mai pot trece cu vederea, peste cel de-al patrulea nu pot să trec în ruptul capului când e vorba despre un jurnalist a cărui primă misiune e să INFORMEZE CORECT cetățenii. Aceasta e o răspundere la fel de mare ca guvernarea, poate chiar mai mare.

  18. Mașinile electrice reprezintă un pericol pentru autostrăzi

    Legea consecințelor nedorite și toate astea!

    Potențialele pericole cauzate de mașinile electrice pe drumurile britanice sunt analizate de urgență de către Guvern pentru îngrijorarea faptului că vehiculele se opresc brusc atunci când se descompun și că multe nu pot fi remorcate.

    Sunday Telegraph a expus îngrijorări serioase de siguranță cu privire la drumuri.

    Baroana Randerson, un purtător de cuvânt al transportului liberal-democrat, a declarat: „Când un vehicul electric încetează să funcționeze, acesta se oprește;

    „Autostrăzile inteligente ar trebui să fie viitorul, dar viitorul este electric. Acele vehicule se opresc foarte brusc. De asemenea, nu pot fi remorcate; trebuie să fie transportate pe un încărcător, care este un proces mult mai complex și care va pune echipele de salvare în mare pericol.

    „Deci putem avea o atenție specială despre modul în care aceste noi machete de autostrăzi vor funcționa atunci când există o mulțime de vehicule electrice pe drum?”

    Baroneasa Vere a răspuns: „Când am auzit pentru prima dată acest lucru, am fost absolut uimit. Destul de sincer, acest lucru se aplică nu doar autostrăzilor inteligente, ci fiecărui drum.

    „Va trebui să putem muta vehicule electrice, oriunde se vor opri sau își vor încheia zilele …creșterea vehiculelor electrice ar putea fi incompatibilă cu autostrăzile inteligente, „din cauza lipsei zonelor de refugiu de urgență”.

    https://www.telegraph.co.uk/politics/2020/02/22/electric-cars-hazard-motorways-government-admits/

  19. Mizantropul şi ale sale complexe de inferioritate

    Este absolut penibil ca viaţa şi moartea unui om să devină subiect de batjocură. Tentativa de sinucidere – deşi o greşeală, mai ales într-o lume în care reperele morale sunt considerate o slăbiciune – a fost un act de demnitate şi curaj. Un lucru pe care Cristian Tudor Popescu, în josnicia sa, nu îl poate înţelege. Este vorba de meschinăria oamenilor inferiori cu care aceştia îşi egalizează propriile slăbiciuni cu cele ale întregii societăţi umane. Astfel, laşii nu cred în curaj, iar hoţii, în cinstea semenilor lor.

    P.S. Piţigoii se sinucid atunci când nu mai vor să trăiască în captivitate. Iată că până şi în lumea animală există manifestări de demnitate, chiar dacă fiinţe de teapa lui CTP nu le pot percepe.

  20. Nu puteam sa-mi imaginez un bilant atat de rau al PNL in doar trei luni in infrastructura de transport , prioritatea numarul unu a Romaniei .
    Sabotajul si reaua credinta a bandei lui Iohannis sunt evidente .
    Pe rand :
    1 ° finantari mizerabile pe anul 2020 pentru santierele in curs – 60 milioane de lei pentru cei 40 de km de autostrada in lucru intre Aiud si Sebes ? 90 de milioane de lei pentru imensul pod brailean ? si dau , ipocrit , cinic , sute de milioane pentru autostrada de centura Sud unde nu sunt nici exproprieri , nici proiect tehnic , nici autorizatii de constructie ?
    De cine isi bat joc ?
    Doar paza depozitelor de materiale lasate de Bechtel pe sectorul din autostrada Transilvania in Bihor costa Statul 20 de milioane de lei pe an .
    Doar PAZA materialelor din depozite .
    2 ° abandonarea proiectelor PPP Ploiesti – Brasov si Iasi – Pascani .
    Mai ales sabotarea autostrazii Iasi – Pascani ma enerveaza peste masura .
    Exista studiu de fezabilitate si patru firme depusesera oferte .
    Diversionistii ineaca Iasi – Pascani in pachetul Iasi – Targu Mures , fara studiu de fezabilitate , fara finantare , trecand printr-o zona protejata si extrem de grea .
    Mint , laudandu-se cu revizuiri de studii de fezabilitate cerute la UE ( nici macar acordate de UE ) pentru sectoare in afara Iasi – Pascani , adica Iasi – Ungheni pe Prut ( facem autostrada pentru Dodon ? ! ) si Targu Mures – Ditrau ( Harghita ) .
    Cea mai sigura metoda de a nu face nimic si a minti fara rusine populatia moldoveneasca – Iasi – Targu Mures are ZERO sanse de realizare , Iasi – Pascani are toate sansele de realizare .
    Lasa polul economic al Moldovei , Iasiul , izolat si marginalizeaza regiunea in care traiesc 30 % din romani , Moldova ( culmea , ei excita si sustin organizatii clientelare gen ” Moldova vrea autostrada ” cand fac tot ce pot in realitate ca sa blocheze aceasta infrastructura ) .
    3° numirea unui comisar roman transparent la Comisia Europeana , pe criterii exclusiv politice ( sotia lui Crin Antonescu ) care , in plin scandal croitorul cenusiu , intervine in presa romaneasca spunand ca ar avea dreptate Comisia sa nu finanteze Sibiu – Pitesti ?! ?! departe aceasta Valean , de Cretu .
    4 ° diversiunile cu proiecte nepregatite , iesite spontan din gura unui ORBAN la o sindrofie , prezentate publicului pe un colt de fata de masa de primarii ” Aliantei Vestului ” – calea ferata Oradea – Cluj , autostrada Craiova – Lugoj , drumul expres Oradea – Arad , cand aceeasi putere penelista este incapabila sa inceapa lucrarile la varianta ocolitoare Timisoara Sud , 53 de milioane de euro , inecata in mutari de utilitati , exproprieri nefacute si proiect tehnic ” neaprobat ” , contract semnat ( de PSD ! ) cu un constructor italian serios , Tirrena , acum doi ani !
    5 ° nici un proiect nou , serios , consolidat , susceptibil de a fi lansat , de puterea penelista , din noiembrie 2019 pana astazi .
    Ultimele proiecte romanesti in infrastructura de transport , lansate in octombrie 2019 de PSD , vor ramane singurele proiecte romanesti noi , daca PNL ramane la Palatul Victoria , pe urmatorii patru ani , varianta ocolitoare Craiova Sud si varianta ocolitoare Galati …

  21. https://ukrainetoday.org/2020/02/23/elon-musks-satellites-scare-kremlin/

    Un grup de 12.000 de sateliți lansat de SpaceX Starlink de Elon Musk poate fi folosit în scopuri militare, a declarat proiectantul șef al sistemului rusesc de avertizare împotriva atacurilor de rachete, directorul general al companiei de apărare VYMpel, Sergey Boev, după cum a fost notat de Interfax .

    Boev a amintit că John Raymond s-a întâlnit cu Musk, Richard Branson (șeful Virgin Galactic) și alții implicați în dezvoltarea spațiului aproape imediat după numirea sa ca prim șef al Forțelor Spațiale SUA.

    John Raymond a dorit să afle ce avantaje pot aduce navele spațiale civile Forțelor spațiale americane, a explicat Boev în programul „Acceptare militară” de pe canalul TV „Zvezda.

    În acest moment, grupul orbital SpaceX Starlink, care este format din 300 de nave spațiale, este deja cel mai mare din lume. Scopul Starlink este crearea unei rețele la scară largă care să ofere acces la Internet în bandă largă oriunde în lume.

  22. Turcia ar putea în curând să închidă Bosforul pentru navele de război rusești, în încercarea de a slăbi avansul armatei lui Bashar al-Assad din Idlib și Aleppo, care depinde în mare măsură de ajutorul Rusiei care furnizează putere aeriană și arme armatei lui Assad, relatează știrea rusă outlet Novaya Gazeta.

    Astfel de acțiuni, sugerează ziarul, vor permite unităților militare pro-turce din Siria să-și câștige timp pentru redistribuirea propriilor forțe.

    Expertul militar rus Sergey Ishchenko a avertizat despre posibila decizie a Ankarei de a perturba „funcționarea bazelor militare ruse din Khmeimim și Tartus” în urmă cu o săptămână. La vremea respectivă, el a sugerat că Turcia ar putea interzice avioanelor rusești să zboare prin spațiul său aerian.
    Potrivit ziarului, Rusia ar putea răspunde la închiderea Bosforului prin închiderea frontierei turco-siriene, ceea ce va complica semnificativ furnizarea de arme și muniție adversarilor dictatorului sirian.

    https://ukrainetoday.org/2020/02/23/russian-media-turkey-is-ready-to-close-bosphorus-to-russian-warships/

  23. Un spectacol exceptional!

    Ediţia aniversară a prestigioasei manifestări dedicate celui care, în urmă cu 75 de ani, a întemeiat Ansamblul „Junii Sibiului ” s-a încheiat în această seară, la TVR 1.
    Festivalului „Ioan Macrea” Junii Sibiului a marcat aniversarea printr-un spectacol special, tematic, intitulat „Pe firul nesfârşit al vieţii”. Conceptul a adus în atenţia noastră pragurile importante ale vieţii, de la naştere, copilărie, adolescenţă, până la maturitate şi amurgul vieţii.

    Pe scenă au evolueat cele 5 generaţii ale marii familii Junii Sibiului, membrii Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului“, alături de Ansamblurile „Veteranii Junilor”, „Ceata Junilor“ şi elevi ai Şcolii de Dans „Ioan Macrea“, grupe coordonate de Alesea Sas şi Livia Lazăr. Nu mai puţin de 275 de artişti au urcat pe scena Festivalului.

  24. VIENA – Austria a refuzat intrarea unui tren care venea din Italia sub suspiciunea că doi călători ar putea fi infectați cu coronavirusul, a declarat tabloidul Oe24 duminică, citând surse de securitate.

    Trenul aștepta acum la Pasul Brenner pe teritoriul italian. La bord erau două persoane cu febră, care sunt suspectate că sunt infectate cu coronavirus, a declarat Oe24 pe site-ul său.

    https://business.financialpost.com/pmn/business-pmn/austria-stops-train-from-italy-due-to-coronavirus-suspects-report?utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=truncated_content&utm_content=pmn_pmn-business&utm_term=reuters

  25. https://wallstreetwindow.com/2020/02/trumps-new-spy-chief-used-to-work-for-a-foreign-politician-the-u-s-accused-of-corruption-isaac-arnsdorf-propublica-02-24-2020/

    Noul director de informații în funcție al președintelui Donald Trump, Richard Grenell, obișnuia să facă lucrări de consultanță în numele unui oligarh din Europa de Est, care acum este fugiti și i-a fost recent interzis să intre în SUA sub sancțiuni anticorupție impuse luna trecută de Departamentul de Stat.

    În 2016, Grenell a scris mai multe articole în apărarea oligarhului, un politician moldovean pe nume Vladimir Plahotniuc, dar nu a dezvăluit că a fost plătit, potrivit înregistrărilor și interviurilor. De asemenea, Grenell nu s-a înregistrat în baza Legii privind înregistrarea agenților străini, care, în general, impune oamenilor să dezvăluie munca în SUA în numele politicienilor străini.

    FARA este aceeași lege pe care fostul manager de campanie a lui Trump Paul Manafort și fostul director adjunct de campanie Rick Gates au fost condamnați pentru încălcări. (Manafort a fost judecat. Gates s-a declarat vinovat.)

    Nu este clar dacă articolele făceau parte direct din activitatea de consultanță plătită a lui Grenell pentru Plahotniuc. Munca neplătită ar putea totuși necesita dezvăluiri în cadrul FARA dacă ar fi fost direcționată de către un politician străin sau a beneficiat în primul rând, potrivit lui Matthew Sanderson, de un avocat la Caplin și Drysdale care sfătuiește oamenii să respecte FARA. Sanderson a spus că FARA conține câteva scutiri, cum ar fi pentru avocați și întreprinderi, dar niciuna nu pare să se aplice pentru pozițiile lui Grenell despre Plahotniuc.

    „Există un motiv real pentru a crede că domnul Grenell ar fi trebuit să se înregistreze aici”, a spus Sanderson după ce ProPublica i-a descris circumstanțele. „Acesta este exact tipul de circumstanțe pe care m-aș aștepta ca Ministerul Justiției să investigheze mai departe.”

    Craig Engle, avocat cu firma de avocatura Arent Fox, a declarat că răspunde la întrebările ProPublica în numele lui Grenell. Engle a refuzat să spună ce implică activitatea de consultanță plătită a lui Grenell, dar a spus că nu trebuie să se înregistreze în cadrul FARA „pentru că nu lucra în favoarea unei puteri străine.”

    „Ric nu a fost plătit pentru a scrie aceste povești, de fapt, el a scris sute de povești la momentul său pentru a-și exprima propriile păreri”, a spus Engle. „Dar să fie clar: el nu lucra pentru nicio persoană, lucra pentru sine și pleda pentru idealul unui partid politic pro-occidental care era în curs de dezvoltare”.

    Munca nedezvăluită pentru un politician străin ar pune, în mod obișnuit, o problemă pentru oricine solicită autorizare de securitate sau un loc de muncă într-o agenție de informații din SUA, deoarece ar putea face persoana susceptibilă la influență sau șantaj, potrivit politicii oficiale de la biroul pe care Trump l-a atins. Grenell să conducă.

    Politica specifică faptul că printre „condițiile care pot ridica o problemă de securitate și pot fi descalificări” se numără:

    „Nerespectarea sau dezvăluirea completă, când este necesar, de asociere cu o persoană, grup, guvern sau țară străină.”

    „Interese substanțiale de afaceri, financiare sau de proprietate într-o țară străină… care ar putea supune individul unui risc crescut de influență sau exploatare străină sau conflict de interese personal.”

    „Acționând pentru a servi interesul unei persoane, grupuri, organizații sau guverne străine, în orice mod care intră în conflict cu interesele de securitate națională ale SUA”.

    „Este foarte usor, nu ar trebui sa aiba autorizatie”, a declarat Kel McClanahan, un avocat din Washington, specializat in autorizatii de securitate. „Dacă ar fi unul dintre clienții mei și doar un angajat normal [federal], aproape sigur nu ar avea autorizație.”

    McClanahan a spus că nu este clar cum Grenell ar fi putut deja să primească o autorizare ca ambasador. Comitetul de Supraveghere a Camerei investighează dacă administrația Trump a anulat oficialii de carieră în acordarea autorizațiilor de securitate numiților politici.

    Ca alegere a lui Trump pentru directorul de informații naționale, Grenell va avea acces la cele mai sensibile secrete ale țării. Grenell nu este supus confirmării Senatului, deoarece Trump l-a numit temporar .
    …..
    În august 2016, Grenell a publicat operațiuni în Washington Examiner și Washington Times, care se aplecau pe dreapta politică, apărându-l pe Plahotniuc și atacându-i pe dușmani ca slujind interesele rusești. La vremea respectivă, Plahotniuc și aliații săi au respins suspiciunile privind implicarea lor într-o fraudă bancară de 1 miliard de dolari în Moldova. „Învinovățirea partidului de guvernământ și a conducerii sale are beneficiile sale politice pentru Rusia”, a scris Grenell în articolul examinator. „Plahotniuc a fost în jurul politicii, afacerilor și vieții civice moldovenești de zeci de ani și s-a dovedit a fi o țintă ușoară.”

    Această narațiune s-a aliniat eforturilor lui Plahotniuc de a se prezenta ca pro-occidental în Washington și în capitalele europene, conform înregistrărilor de divulgare de lobby. „Cu siguranță, a existat un efort din partea lui de a angaja oficiali americani la acea vreme, că, în ciuda acestei corupții, el era cel mai probabil să țină Moldova în libertate și, prin urmare, ar trebui să-l accepți”, a spus Jonathan Katz, care a supravegheat programele de ajutor din SUA pentru Moldova la acea vreme. „Nu s-a potrivit cu nimic din ceea ce făcea intern în țară”, a spus Katz, pentru că Plahotniuc nu a avansat interesele SUA, cum ar fi promovarea instituțiilor democratice și statul de drept.

    Grenell a fost, de asemenea, citat într-un articol din octombrie 2016, în Houston Chronicle, care critica o rezoluție propusă de Reprezentantul Randy Weber, R-Texas , care îi acuza pe Plahotniuc și aliații săi de corupție. „Încearcă să atace singurul grup pro-european din Moldova”, a spus Grenell pentru Cronică.

    „Realitatea este că el este pro-el și nimic mai mult”, a spus despre Plahotniuc Valeriu Pașa, care conduce un grup important al societății civile din Moldova, numit WatchDog.MD. „A jucat ambele părți cel puțin 15 ani.”

    Plahotniuc a pierdut puterea în 2019 și a fugit din Moldova. Nu se cunoaște locul său actual. Luna trecută, Departamentul de Stat a aprobat acuzațiile de corupție împotriva lui, interzicându-i acestuia și familiei sale să intre în SUA

    „În calitatea sa oficială, Plahotniuc a fost implicat în acte corupte care au subminat statul de drept și au compromis puternic independența instituțiilor democratice din Moldova”, a declarat Departamentul de Stat în anunțul său. „Acțiunea de astăzi transmite un semnal puternic, Statele Unite nu tolerează corupția și stă cu oamenii din Moldova în lupta împotriva acesteia.”

  26. Strategia electorala a unui candidat iepure: Bernie Sanders isi promoveaza vizibilitatea campaniei cu vectorul „ingerintei” Moscovei, care ar încerca să-l “favorizeze”

    Alegerile prezidentiale americane din noiembrie atrag deopotriva atentia politica, electorala si publica a Lumii. Ele pot sugera pentru unii strategii si tactici. Altii pot afla in ele indicii de autenticitate sau falsitate.

    La orice evaluare preliminara a scenei prezidentialelor din SUA se poate constata prezenta invocatiei, devenite de lemn, privind “ingerinta” electorala a Rusiei, de o parte sau alta a celor doua tabere, republicana sau democrata. Miracolul renasterii geopolitice globale a Rusiei a devenit un argument de imagine atat de puternic pentru SUA incat cele doua partide nu-si pot justifica victoriile sau infrangerile prin ele insele, ci doar prin lipirea de vectorul rus, care le furnizeaza vizibilitatea si “argumentele”. Inventarea “dusmanului” extern este o tactica tot atat de veche ca sistemul politic american. Ea are drept scop abaterea atentiei de la problemele interne si inchiderea politica si ideologica a granitelor in fata oricaror influente de reforme si sisteme competitive.

    Ca si anul prezidentialelor din 2016, care l-au adus la Casa Alba pe Donald Trump, si cel din 2020, care potrivit analizelor politice si evenimentelor de campanie ii vor aduce presedintelui in exercitiu un al doilea manadat, este impregnat de propaganda electorala privind “ingerinta” in alegeri a Rusiei. Interesant si hilar totodata este ca de aceasta data de vectorul rus de vizibilitate se agata Bernie Sanders, candidatul preferat al democratilor. Sanders a “denunţat” vineri “ingerinţa” rusească în campania prezidenţială americană, după informaţii apărute în Washington Post despre o susţinere a candidaturii sale de către Moscova. In disputa pe acapararea de imagine a vectorului “imixtionist” rus, nici republicanii nu au ramas mai prejos. Serviciile de informaţii americane, aflate in subordinea sefului Casei Albe, i-au pus acestuia la dispozitie afirmatii, asumate ca oficiale, ca Rusia s-ar amesteca in alegeri pentru a-i spori sansele realegerii. Kremlinul a reactionat cu promptitudine, declarand ca afirmatiile in cauza sunt false si alimentate de paranoia.

    Privindu-l pe Bernie Sanders, acesta merita o analiza mai adanca. Desi se afla inaintea celorlalti colegi de partid lansati in castigarea nominalizarii drept candidat la presedintie, detasandu-se in primul rand de Joe Biden, care si-a redus serios sansele in urma scandalului ucrainean de coruptie, Sanders este un candidat iepure. El nu va ajunge la Casa Alba. Doar ii va tine “companie” lui Trump, ca adversar de competitie, ca acesta sa nu concureze singur. In afara de afirmatia lui Hillary Clinton, care lucreaza in favoarea lui Donald Trump, potrivit careia “nimeni nu vrea sa lucreze cu Bernie Sanders”, mai este si argumentul de varsta inaintata. Din acest motiv, Sanders este perceput in mentalul colectiv ca mai potrivit pentru simbolurile intelepciunii, cu barba si kippah, ale unui rabin la sinagoga, decat cu cele ale puterii, de presedinte la Casa Alba.

    De fapt, in sensul de autoexcludere si de candidat iepure lucreaza insasi aceasta noua nota distinctiva a campaniei electorale a lui Bernie Sanders. „Cinstit vorbind, puţin îmi pasă să ştiu dacă Putin mă vrea ca preşedinte. Mesajul meu către Putin este clar: rămâneţi deoparte de alegerile americane şi când voi fi preşedinte mă voi asigura de aceasta”, a reacţionat cu „vana” Bernie Sanders, într-un comunicat, la informatiile ca presedintele rus l-ar “prefera” si ca in acest sens se va “amesteca” in alegerile americane. „În 2016, Rusia a utilizat propaganda pe internet pentru a semăna dezbinare în ţara noastră şi înţeleg că va reîncepe asta în 2020”, a mentionat el. Sanders confirma temerea subconstienta a leadershipului american, inchistat de peste doua secole in aceleasi baze globaliste, care nu mai sunt un motor, ci niste frane, fata de influentele de innoire si progres pe care le reprezinta reformele si adaptarile sistemului politic ale Rusiei. Cand un leadership este legat de aceleasi vechi baze de establishment, cum este cel american, este de asteptat un bipartizanism in ceea ce priveste succesiunea sau auto-succesiunea la Casa Alba. Cele doua partide traditionale, republican si democrat, sunt cu atat mai sigure pe ele in mentinerea statu quo-ului si convenirea rotativei guvernamentale cu cat ele nu sunt concurate de partide noi si mici, purtatoare de alternative, cum se intampla in modernele sisteme politice europene, aflate intr-un continuu proces de perfectionare.

  27. PRIVIND INTELECTOALITATEA , CULTURA DOMNULUI „CRISTIAN TUDOR POPESCU ” ESTE SI VA FI NE SEMNIFICATIVA PENTRU PREZENT SI VIITOR , DEOARECE DANSUL NU
    ARE CAPACITATEA INTELECTOALA… DE A RELATA INTR O EMISIUNE … UN EVENIMENT SPONTAN…REAL…CE SA DESFASURAT CU MULT TIMP IN URMA IN FAMILIA DOMNULUI PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE .

    COMPORTAMENTUL GANDIRII CE I APARTINE SI CEL CARACTERIZEAZA CA O FIINTA ” UMANA” CU O TRASATURA CE SE DEGRADEAZA , NEGATIV, TOT MAI VIZOAL IN TIMP, NU POATE SA FACA DIFERENTA DINTRE O REALITATE SI UN NE ADEVAR.

    REALITATEA UNEORI ESTE GREU DE INTELES , PENTRU A COMENTA SI A DERULA UN EVENIMENT DIN TRECUT…

    C. T. POPESCU ESE SI RAMANE RATACIT, FARA SANSA, IN PROPRIA GANDIRE , PARCURGAND TIMPUL CE, II APARTINE, FARA A LASA IN URMA LUI , IMAGINEA MULT DORITA…A UNUI AUTENTIC ROMAN.

    DECIZIA …DOMNULUI PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , ESTE CORECTA FIIND INDREPTATIT DE DOVEZILE CE NU POT FI CONTESTATE SI MODIFICATE DE INTERESUL PERSONAL AL UNU I INDIVID CE NU A CUNOSCUT SI A CITIT, „CONSTITUTIA” CONSTIINTEI, DEMNITATII UMANE!…

    A FI DEMN SI CONSTINCIOS IN TOT CEEA CE FACI IN VIATA , ESTE GREU , DACA NU AI FOST INZESTRAT CU ELE!…

    CU RESPEC SI SINCERITATE , PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , UN AUTENTIC POLITICIAN SI NU NUMAI!

Lasă un răspuns