24 de gânduri despre “Cateva fotografii de la conferinta tinuta la Tg Mures

  1. Culmea jegoșeniei:
    https://www.activenews.ro/stiri/Ambasadorul-SUA-in-Romania-cere-exploatarea-resurselor-ataca-PSD-care-a-%E2%80%9Eslabit-statul-de-drept-si-lauda-guvernul-PNL-%E2%80%9EPresedintele-Iohannis-si-premierul-Orban-s-au-angajat-sa-inverseze-haosul-pe-care-l-au-mostenit-in-2019-160195
    Și uite așa, fără să vreau, încet – încet, am șanse să devin anti-amercan și antisemit!
    Hei diasporeni, care tot dați lecții și pe aici, vi se pare un tratament corect aplicat României ?!

    • Antisemit ?!
      Isus , Fecioara Maria , Sfantul Iosif , Apostolii sunt toti evrei !
      Evanghelia vine din traditia israelita .
      Sfantul Apostol Pavel era la inceput un fanatic fariseu evreu .
      Anti-american ?
      Pentru ca Zuckerman este SUA ?
      Fara interventia SUA in Franta in 2017 (1917 probabil – n.b.) , un milion , apoi doua milioane de Sammy , condusi de generalul Pershing , Germania si Austro-Ungaria castigau primul razboi mondial !

    • Cel mai important ar fi sa fim uniti, sa ne cunostem interesul, sa nu aplecam urechile la toata avalansa de manipulari, sa nu stam in genunchi si sa luam, daca nu putem noi insine, exemplu de la altii. Excelenta Sa Ambasadorul SUA în România Adrian Zuckerman, reprezinta interesele partenerului strategic si asa ar trebui sa-l judecam ca cel mai inalt reprezentant al SUA in Romania, nu ca roman de etnie evreiasca plecat de ceva vreme din tara mama. In privinta diasporenilor in mare parte aveti dreptate.

  2. Tema rolului determinant al elitei politice si culturale in politica externa a Romaniei interbelice este extrem de importanta, sub aspectul invatarii prin evidentiere. Trebuie sa reinvatam lectia fortelor cumulative si transformationale ale tarii, intre care nu trebuie sa existe bariere.

    Relevarea conjugarii politicii si culturii, ca factor exceptional de succes, consolideaza increderea in noua alternativa de inaintare, care trebuie sa fie gata sa ia locul alternativei vechi, stagnante sau reculante, cat si increderea in personalitatile apte sa o prefigureze si sa o implementeze.

    De aceea, salut astfel de conferinte itinerante si il felicit pe fostul premier si ministru de externe Adrian Nastase, un distins intelectocrat si culturocrat, pentru sustinerea acestora, ca succesor al diplomatiei titulesciene, careia i-a dedicat Fundatia Europeana Titulescu.

    Sub presedintia fondatorului Adrian Nastase, FET e un laborator de analize si solutii politice, o scoala geopolitica, demna de renumele celui care a fost de mai multe ori ministru de externe al Romaniei (intre 1928 si 1936) si ales de doua ori presedinte al Ligii Natiunilor (1930 si 1931).

    Audienta este cu atat mai mare cu cat conferintele itinerante ale lui Adrian Natase vin din interiorul si de pe pozitiile societatii civile. De peste 15 ani, fostul politician de stanga, persecutat de regimurile de dreapta, nu a mai indeplinit functii politice, ci a desfasurat exclusiv activitati culturale, academice si de profesor universitar de drept international (in acest din urma gen de activitate a excelat Nicolae Titulescu, care a devenit un proscris al regimului carlist). Dar aceste conferinte de impact lamuritor si configurator mai au o virtute. Ele fundamenteaza opiniile si alegerile politice ale locuitorilor cetatii, care au astfel ocazia sa le exprime intr-o mai buna cunostinta de cauza.

  3. Guvernul croat acceptă demisia procurorului mason

    ZAGREB, Croația – Guvernul croat a acceptat joi demisia procirorului general al țării, după ce a fost obligat să demisioneze ca francmason.

    Guvernul a spus că le va cere parlamentarilor să confirme demisia procurorului Drzen Jelenic, care a fost supus focului după ce și-a recunoscut calitatea de membru într-o lojă masonică.

    Jelenic a refuzat inițial să demisioneze, spunând că apartenența la organizația fraternă nu afectează independența sa. Cu toate acestea, premierul și alți oficiali croați au insistat să renunțe la funcția de prim-procuror al țării.

    Prim-ministrul Andrej Plenkovic a declarat, joi, la o ședință a cabinetului, că apartenența la o organizație sau la un ordin ca o Lojă Masonică ar putea submina încrederea publicului în integritatea persoanelor care conduc cele mai înalte instituții.

    https://www.archyde.com/the-croatian-government-accepts-the-resignation-of-the-masonic-prosecutor/

  4. IN PRIMUL RAND, PRIVIND ACESTE FOTOGRAFII DEOSEBITE , AVEM SANSA DE A SCOATE IN EVIDENTA UN DETALIU PLACUT, BENEFIC PENTRU VIITOR …IN CARE DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, NE CONTUREAZA IMAGINEA SA PROPRIE, INTELECTOALA CE NU POATE FI CONTESTATA SI UMBRITA DE ANUMITI …PARAZITI „INTELECTOALI” AI POLITICII ACTOALE SI NU NUMAI, CE DORESC A SE INRADACINA, NEJUSTIFICAT, SI PENTRU VIITOR.

    STUDIIND CU ATENTIE ACESTE IMAGINI CE VOR STRABATE VIITORUL… V OM REMARCA, USURINTA CU CARE DOMNUL ADRIAN NASTASE STIE SA ATRAGA SI SA INTRODUCA IN „SFERA ” INTELECTOALA,AUTENTICA, ROMANII CE DORESC SA REDESCOPERE , AUTENTICITATEA VALORILOR UMANE CE AU REPREZENTAT
    ROMANIA IN TRECUT.

    DANSUL A FOST SI RAMANE , POLITICIANUL AUTENTIC, RESPECTAT, DATORITA INTELECTOALITATII , DESTINAT FIIMD, CE SE INPLICA NECONTENIT PENTRU A NE DOVEDI SI A FACE DIFERENTA DINTRE VALORILE AUTENTICE…SI NONVALORILE CE REPREZINTA , IN OPINIA MEA , O ROMANIE CARE ESTE OCUPATA, FARA A SE TRAGE UN GLONT…

    ,,IDEALUL ESTE IN SINE O REALITATE IN DEVENIRE”

    IDEALUL , IDEALURILE , POZITIVE, DEVENIND IN TIMP AUTENTICE , UNINDU SE !…AUTENTICITATEA UNI POPOR, NU POATE FI SCHIMBATA !…

    POPOARELE , SUNT MEREU IN DEVENIRE , DATORITA TIMPURILOR …CE FAC PARTE DINTR UN TIMP. AUTENTICITATEA LOR SE FORMEAZA IN TIMP , UNEORI , DIN PACATE, I SI PIERD AUTENTICITATEA , DATORITA UNOR NONVALORI UMAME…

    CU RESPECT, PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE

  5. Imitatorii Orbanului la periferia „Marii Ungarii”: Cum a cumpărat influența Orban din Slovenia în Serbia

    Această interferență a lui Orban cu politicile interne ale țărilor de pe harta fostei „Ungaria Mare” prin intermediul mass-media, fondurilor și investițiilor a devenit o amenințare serioasă pentru democrație în Slovenia, România și Serbia. A devenit o problemă-cheie de securitate națională pentru Slovenia.

    Mai jos este un link către investigații excelente în cele trei țări „satelite” din „Ungaria Mare” publicate în Balkaninsight :

    La preluarea puterii în 2010, premierul ungar de dreapta Viktor Orban a promis „reîntregirea virtuală” a țării cu pământuri populate din Ungaria, luate din tratatul de pace în urma Primului Război Mondial.

    După un secol de la Tratatul de la Trianon, în mod dramatic, stochează dimensiunea statului maghiar și a depășit milioane de unguri dincolo de granițele sale, Orban varsă bani în comunitățile etnice maghiare din statele vecine, emite pașapoarte și ridică votanți și pârghii politice pentru partidul Fidesz.

    Lărgimea a ajuns, însă, la un preț pentru democrație, potrivit unei investigații BIRN din Slovenia, Serbia și România, unde cheltuielile maghiare s-au ridicat de la 40 de milioane de euro în 2015 la 330 de milioane în 2018 și s-au ridicat la peste trei sferturi din miliarde în perioada de patru ani.

    În aceste țări, reprezentanții locali sunt vizați de Budapesta, care dețin acum un grad îngrijorător de influență asupra mijloacelor de comunicare, cultură și fonduri de dezvoltare, imitând propria „democrație iliberală” a lui Orban.

    https://balkaninsight.com/2020/01/30/in-a-hungarian-corner-of-slovenia-a-homegrown-orban/

    https://damijan.org/2020/02/21/imitatorji-orbana-v-periferiji-velike-madzarske-kako-si-je-orban-kupil-vpliv-od-slovenije-do-srbije/

    • În 1998, a avut loc la București Primul Forum al Ziariștilor de Pretutindeni organizat de Președintele României, Emil Constantinescu. Cu această ocazie, am fost invitat împreună cu câțiva colegi din California și la o ședință în plen a PNȚCD, unde am fost prezentat lui Ion Rațiu, care a dorit să mă felicite pentru o definiție pe care am propus-o.
      Era în 1998. Acum 22 de ani.
      Iat-o:
      ”În strategia generala de dezvoltare națională, numele ROMÂNIA trebuie să capete un ințeles extins, de la teritoriu administrativ, la acela de complex național alcătuit din teritoriul național (teritoriul de formare și dezvoltare a poporului român), populația aferentă acestui teritoriu și națiunea română răspândită în afara acestui teritoriu.”

      După cum vedem, Viktor Orban vorbește de ”reîntregirea virtuală” a națiunii maghiare.
      Este de fapt exact ce este propus în definiția apreciată și de dl. Ion Rațiu: ”…complex național alcătuit din teritoriul național (teritoriul de formare și dezvoltare a poporului român), populația aferentă acestui teritoriu și națiunea română răspândită în afara acestui teritoriu.”

      Cu alte cuvinte, tot ce cuprinde părți din națiunea română constituie o Românie virtuală pe care trebuie să ne clădim strategia națională.

      Dacă ajungem să izolăm așa zisa diasporă de restul națiunii, atunci ne dezicem de conceptul de națiune română unită și ne dezintegrăm singuri fără să mai fie nevoie de intervenții străine.
      Ungaria cheltuie pentru națiunea sa de peste hotare 300 milioane euro, România doar vreo 12 milioane, dar și acelea, nu pentru consolidarea ”României virtuale”, ci pentru acțiuni cu scop minor, de multe ori propagandistic-politic, implicit dezbinator.

      P.S. Aș fi plasat și fotografia cu Ion Rațiu, dar nu știu cum s-o introduc în text.
      P.P.S.Tot la acel Forum, l-am întâlnit prima dată pe dl. Adrian Năstase, în biroul său de la Parlament.

      • Toata stima pentru activitatea dumneavoastra. Proiectul „Romania virtuala” de cuprindere a tuturor romanilor raspanditi in lume este un proiect excelent.
        Din punctul meu de vedere, in cazul special al articolului prezentat, sunt alarmante actiunile subterane de influenta si acaparare a puterii in zonele de interes, adica a depasirii limitelor culturale cu agresivitate.
        Ungaria poate constitui un model in grija arata pentru toti oamenii sai raspanditi, dar pana la un punct, acela de pastrare a traditiei si culturii nationale. Ceea ce este peste, ca si in cazul altor state, constituie premizele unei politici agresive de „recucerire”.
        Asa simt si sper sa nu gresesc sau sa va supar cu pozitia exprimata.
        Multumesc!

      • @50xx, nu am motive să mă supăr.
        Ulterior am dezvoltat ideea în „Societatea Românească Globală” : (//mipopescu.wordpress.com/03-documente-cmr/romania-globala/).

        Veți putea observa că unele propuneri din acel document se regăsesc astăzi, sub diverse forme, printre acțiunile Budapestei.

        Chiar dacă au trecut 20 de ani de la realitățile acelei perioade, multe dintre argumentele și soluțiile propuse pot constitui teme de reflecție și de lucru pentru un guvern responsabil al României.

        Poate, Fundația Titulescu ar putea să-și creeze un think-tank pentru elaborarea unei strategii adecvate problemelor legate de răspândirea globală a națiunii.
        Există în România o întreagă pleiadă de tineri educați care pot fi atrași într-un asemenea proiect.
        În plus, ar beneficia de coordonarea realizată de un diplomat de calibrul domnului Adrian Năstase.
        Și, de ce nu, al unui om implicat profund (cândva) în problemele acestui segment al „României virtuale”, Titus Corlățean.

      • P. S. Admiratia mea pentru domnul Adrian Nastase dainuieste din tinerete, cand pentru o scurta perioada de timp am fost in imediata apropiere a dansului. In acea scurta perioada si in acele impreajurari, insotindu-l pe domnul profesor universitar si diplomat, am descoperit cu fascinatie arta diplomatiei, s-a nascut in sufletul meu gustul pentru tot ceea ce inseamna arta si valori nationale. Dumnezeu mi-a oferit aceasta sansa.

  6. Ungaria lui Viktor Orban revarsă bani în mass-media, educație, cluburi sportive și biserici în limba maghiară din Transilvania României, unde peste un milion de etnici maghiari „își trăiesc din ce în ce mai mult viața ca și cum ar fi în Ungaria”.

    În Transilvania, sume uriașe au fost cheltuite pe mass-media în limba maghiară, facilități sportive, grădinițe, școli și biserici, construind ceea ce Tamás Kiss, cercetător la Institutul Român de Cercetare a Minorităților Naționale, a descris BIRN ca un sistem de „paralelism etnic. – construirea și menținerea unui sistem în care maghiarii își pot trăi viața așa cum nu ar fi în România, ci în Ungaria. ”

    Iar consumul media este crucial, a spus el.

    Când Főtér spune că nu este cenzurat, „Eu le cred”, a declarat Zoltán Sipos, redactorul șef al singurului magazin de investigații pentru comunitatea etnică maghiară a României, Átlátszó Erdély sau Transilvania Transparentă.

    Dar, a spus el, „auto-cenzura funcționează la fel de bine.”

    https://balkaninsight.com/2020/01/30/living-like-in-hungary-orban-bankrolling-romania-ethnic-parallelism/

  7. Draga domnule Mircea Popescu

    supun atenteie dvoastra si a organizatiei dvoastra spusele ambasadorului SUA…
    https://ro.usembassy.gov/ro/ambasadorul-adrian-zuckerman-la-forumul-ceo-amcham/

    O sursa de incredere sper…
    Citez din inestomabila cuvantare plina de intelsuri practice

    La fel, extracţia de petrol şi gaze este la un nivel foarte redus faţă de cum ar trebui să fie. Legile de funcţionare şi cele fiscale stabile şi de bun simţ ar aduce României venituri enorme din gaz şi petrol şi nu doar ar furniza securitate energetică României, ci ar transforma-o într-un exportator către alte ţări europene şi mai departe. Nu stiu ce informatii are dobitocia sa cea … insa se pare ca in entzuziasmul sau asta crede ca avem resursele RUsiei sau macar ale Arabiei Saudite. Eu , dunpootriva, stiu ca maximu porductiei de petrol a fots atins in 1976 cu 14,7 milioane tone .. si ca deja importam! Ce dracu mai vea asta sa exportam ca cand avfem atatea traaboante pe strazi si o produtie de cca 4 militoane tone …
    Cu gazele e cam la fel.. Noile zacaimte din Amre ar putea sa acopere consumul actual al Romaniei pe 10 ani. De unde dnei ma-sa vrea asta exporc in concurenta cu Gazpromu?!
    Sa exportram ? Ce ma ?! Ca cf unei proeictii mai vechi in in 2030 Romania ar putea importa 80% din titei si gaze!
    Si Zaharelu asta delireaza ca cum „La fel, extracția de petrol și gaze este la un nivel foarte redus față de cum ar trebui să fie. Legile de funcționare și cele fiscale stabile și de bun simț ar aduce României venituri enorme din gaz și petrol și nu doar ar furniza securitate energetică României, ci ar transforma-o într-un exportator către alte țări europene și mai departe” Noi importam petrol , cca 70 din ce se rafineaza este din import si astia delireaza despre exporturi ?!

    Si intelighenti vostri ne vad pe noi (adica Romania) ,mare exprtator care sa elimine Rusia de pe piata europeana?

    Ba ! Stiu ca pe lumea asta exista muloti PROSTI da cred ca pe la voi sunt prea prezentui si prea bine platiti in serviciile de informatii! Si in amabsade ….

    Da se poa si mai rau.. Omu vostru isi baga picioarele unde nu ar trebui .. M-am întâlnit cu mulți miniștri ai guvernului. Cu toții au muncit extrem de mult pentru a inversa haosul pe care l-au moștenit în noiembrie 2019 Haos? Ca care haos ? Si recita portia ;lu Vasile Citu „ministrul finanțelor a constatat că guvernul anterior păstra două contabilităţi paralele ” Ba asta e prost sau doar urmeaza ordinele?

    Ca cum sa va spui .. nopi sunt6em printe ultimii prpamericani.
    Insa daca o sa iasa prost – 99,99 o sa fie! ce o sa faceti? veti acoperi ep Joianis? Pana unde veti merge?!

    A da.. Cica Huawey e rau, rau rau. Insa am asa o intrebare – si care este oferta voastra? Adica o firma maericana poate oferi tehnologie 5 G… Mde mde .. acum 20-25 de ani unii de pe la voi se gargariseau ca chinezii niciodata da nicodata nu o sa treaca de copierea produselor altora. Insa azi se pare ca Huawey este cam lider in domeniu..

    Adica dragii mei ar fi cazul sa nu mai acceptati minciunele „expertilor” care nici sa citeasca ziare nu sunt in stare!!! Si sa o ziceti pe malurile Potomacului „ba tolomacilor ce sunteti tolomaci ..”

    • @Ghiță mi se adresează (dacă n-o fi vorba de altcineva cu același nume): „Draga domnule Mircea Popescu
      supun atenteie dvoastra si a organizatiei dvoastra spusele ambasadorului SUA…”

      Nu pot nici confirma, nici nega ce spune deoarece nu am făcut parte nici din guvernul trecut, nici din cel prezent.
      Presupun că fie fostul premier, Dăncilă, fie actualul, Orban, ar fi mai îndreptățiți să vă răspundă.

      Legat de rezervele României, cred că și domnul Prim Ministru, Adrian Năstase este în măsură să vă satisfacă cu un răspuns mai calificat decât al unui simplu cetățean român.

      SUA au importat și ele petrol și gaze, iar de vreo 2-3 ani sunt independente energetic, ba chiar și exportă.
      Conform statisticilor, în momentul de față, Statele Unite sunt pe primul loc în lume în ceea ce privește extracția de petrol. Nu știu dacă și de gaze.
      Aceasta este și una dintre principalele cauze ale scăderii dramatice a prețului petrolului, care afectează, printre altele, Rusia.

      Probabil, ambasadorul s-a referit la potențialul real al României, inclusiv al gazelor de șist, care rămân neexploatate din cauză că sunt un subiect tabu pentru români.

      • Draga domnule Mircea Popescu

        deci si dumneavoastra scufundati Rusia si rezer4vele sale cu Romania ….

        Trist!

  8. Nişte explicaţii de bun simţ…. Dar cine să şe înţeleagă ? Cel care stă cu curul pe Constituţie la fel de
    sfidător şi caraghios cum stătea la „Masa Tăcerii” lui Brâncuş ? Cel care împreună cu Orban reeditează din celebrul cuplu Stan şi Bran ?! :
    „Ceea ce zici tu că președintele poate să desemneze pe cine vrea în caz că nu este un partid cu majoritate absolută , nu este în spiritul Constituției, așa după cum am scris mai sus ,că el trebuie să acționeze potrivit principiului democratic ,stipulat la art.1/3.În cazul că au avut loc alegeri majoritatea se poate constata prin faptul că partidele care s-au aliat pot merge împreună la consultări, și cum un partid nu poate merge de două ori , este clar unde este majoritatea, iar în cazul în care partidele nu sunt interesate să meargă împreună la consultări, președintele poate să desemneze , prim ministrul din partea partidului care are majoritate simplă, dar repet acesta doar în cazul în care partidele nu sunt interesate să meargă împreună la consultări.Președintele nu poate refuza ca partidele care vor să formeze o alianță să se prezinte împreună la consultări, căci în acest caz ele pot dovedi că au majoritate absolută. În cazul că guvernul a căzut prin moțiune de cenzură , majoritate nou formată este dovedită prin trecerea moțiunii, și deci președintele ar trebui să desemneze prim ministrul din partea partidului care a depus moțiunea de cenzură. Partidele nu se pot juca cu moțiunea de cenzură , adică depun moțiunea de cenzură, cade guvernul și nu mă interesează ce se întâmplă după; în acest caz ele trebui să fie responsabile să formeze un nou guvern , cel puțin până la o nouă moțiune de cenzură.
    Căci dacă, președintele ar putea desemna pe cine vrea el, în acest caz, nu numai că se încalcă principiul democratic, dar ne-am putea găsi în situația absurdă ca președintele să țină țara timp de 5 ani cât are mandatul, din alegeri parlamentare anticipate în alegeri parlamentare anticipate, pe motiv că nici un partid nu are majoritate absolută, și el ar desemna intenționat candidatul de la partidul cu cel mai mic scor în alegeri.Ori potrivit art.80/2, președintele trebuie să vegheze la buna funcționare a autorităților publice și nu la producerea de crize în aceste autorități, ceea ce înseamnă o rea funcționare.
    Rezultă din cele expuse, că în cazul concret , președintele este obligat prin constituție, să desemneze candidatul din majoritatea absolută sau simplă, potrivit celor arătate aici. guvern ,ci și să vină cu soluția , deci cu un nou guvern.
    zici că nu se poate guverna.Adevărat, că acest guvern nu are de ce să mai guverneze.Acest guvern tocmai a căzut prin moțiune.Urmează că majoritatea , o au cei care au depus moțiunea și deci ei trebuie să facă noul guvern; e atât de simplu pentru oricine vrea doar și numai puțin să cugete.În art.1/3, se arată că România este un stat de drept,democratic și social.Așa că președintele nu poate acționa cum vrea el, ci după lege și după principiul democratic. Ori nu a dat jos o majoritate parlamentară un guvern, pentru ca președintele să desemneze candidat cum vrea el.Deci conform principiului democratic el trebuie să desemneze candidat din acestă majoritate care a depus moțiunea de cenzură, adică din partidul care a depus moțiunea de cenzură, pentru că el este cel care a coagulat acestă majoritate.”

  9. Un articol excepţional, ce aminteşte de studiul lui Bukowscki care făcea şi el o comparaţie asemănătoare tot între URSS şi UE de data aceasta ! E şi normal dacă, se observă din ce în ce mai mult, că toate au fost şi sunt gândite de aceleaşi minţi bolnave şi malefice ! :
    M-aş fi bucurat enorm dacă autorul articolului ar fi fost domnul Mircea Popescu ( că tot ne-am obişnuit cu Domnul Brâncuşi 😉 ) :
    Corectitudinea politică și marile corporații
    Ce se întâmplă când tinerii astfel educați intră în viață, in viața corporatistă? Într-o discuție din urmă cu un an purtată cu Rod Dreher, profesoara noastră a susținut că ”marile corporații multinaționale subminează statul națiune”. Cităm din articolul publicat de Dreher: ”Ea spus că corectitudinea politică din America coporatistă este o armă folosită pentru a scapa de competitorii de la locul de muncă. Ea spus că «Oamenii și-au dat seama că testele pentru puritatea ideologică pot folosi la eliminarea celor care concurează pentru postul tău. Forțele progresiste sunt aliate total cu capitalismul globalist»”

    ”Tot ea mai spune că oamenii nici nu știu cât de vulnerabili sunt în fața acestei mentalități, iar asta datorită social media. «Nu poți ști ce anume ți se va imputa mâine. Nu știi ce lucru absolut normal pe care l-ai făcut sau spus azi ar putea fi utilizat mâine pentru a te distruge. Oamenii care au trăit în URSS știu bine asta. Știm cum funcționează. De aceea oamenii ca mine sunt atât de dezamăgiți de vremurile astea»”.

    Despre vulnerabilitatea Americii în fața totalitarismului
    ”Este vorba despre excepționalismul american. Credeți că sunteți un popor special, că veți face totul bine. Dacă va vevi socialismul în America, credeți că-l veți aplica în modul corect. Nu este așa! Dacă acum zece ani îmi spunea cineva că voi vedea în America ceea ce văd acum, aș fi râs de el. Însă acum asta se întâmplă. Văd asta la prietenii mei. Este ca și cum mințile lor se dezintegrează.

    Odată ce-ți este luată religia, vei căuta o altă lege morală. Vei căuta altceva, chiar și în afara religiei. Vedem asta acum cu politica identității… În URSS, când eram mică, vedem cinismul peste tot. Nimeni nu credea în nimic. Am crezut ca filozofia cinică este cel mai rău lucru din lume. Nu este așa. Cel mai rău lucru este absența cinismului și a spiritului critic, acceptarea oricărui lucru fără critică. Oamenii de azi chiar cred în toata această ideologie politically correct. Asta te sperie cu adevărat.

    Am o prietenă care crede în asta. Această ideologie pleacă de la credința că, dacă cineva se îndepărtează de dogmă chiar și cu un milimetru, atunci acel om este rău, este un bigot plin de ură. Când nu sunt de acord cu ea, observ că nu poate înțelege de ce gândesc altfel. Știe că sunt un om bun, însă nu pricepe de ce nu sunt de acord cu ea. Nu poate înțelege de ce. Și este o persoană educată. Este profesoară universitară.

    Intelectualii joacă un joc periculos. Cred că vor putea să-l controleze. Cred că, odată ce ideile lor se vor impune în societate, le vor putea controla. Este ridicol. Intelectualii vor fi primii împotriva cărora va acționa sistemul, pentru că ei ar putea fi primii care să observe problemele acelui sistem. Nimeni nu va fi în siguranță. Nimeni nu va putea sa jure că va fi suficient de loial unui asemenea sistem, încât să fie protejat”.

    Clarissa povestește că, atunci când le povestește părinților săi despre ce se întâmplă în mediul academic americam, aceștia sunt șocați și spun: ”Este ceea ce am avut în Uniunea Sovietică”.
    Mai multe la :https://www.cotidianul.ro/de-ce-esticii-sunt-o-amenintare-pentru-noua-ordine/?

  10. De data asta nu-i vorba de anticipate, ci despre ANTICIPAŢIE :

    ANTICIPATIE? In cartea din 1981 „The Eyes of Darkness”, Dean Koontz scria despre un virus numit Wuhan-400 din 2020

    Desigur, putem spune că acesta este doar coincidentă.

    „A fost în perioada când un om de știință chinez pe nume Li Chen s-a mutat în Statele Unite, luând cu el o dischetă a celei mai importante și periculoase arme biologice din China, numită Wuhan-400 pentru că a fost creată în laboratorul lor din afara orașului Wuhan”, se poate citi în cartea „Ochii întunericului” scrisă de Dean Koontz și care a fost publicată inițial sub pseudonimul Leigh Nichols.
    Cartea povesteste despre o mamă, Christina Evans, care isi cauta fiul Danny.

    Ea își va găsi în cele din urmă copilul într-o unitate militară, după ce a fost contaminat accidental cu micro-organisme create de om la centrul de cercetare din Wuhan.

    Virusul în cauză este descris de dr. Carlton Dombey, unul dintre medicii responsabili la laboratorul militar descris în carte, în felul următor pentru mama lui Danny și Elliot Stryker, partenerul ei care a lucrat cândva pentru Serviciul de Informații:
    „ Wuhan-400 este o armă perfectă. Acesta afectează numai oamenii. Nici o altă făptură vie nu poate fi afectata. Wuhan-400 nu poate supraviețui în afara unui corp uman viu mai mult de un minut, ceea ce înseamnă că nu poate contamina permanent obiecte sau locuri. Și când gazda moare, Wuhan-400 din el piere imediat ce temperatura cadavrului scade sub 30 de grade. ”
    Elliot Stryker răspunde:
    „Dacă înțeleg bine, chinezii ar putea folosi Wuhan-400 pentru a distruge un oraș sau o țară și atunci nu va fi nevoie ca ei să efectueze o decontaminare complicată și scumpă înainte de a se muta pe teritoriul cucerit. ”
    Dr. Carlton Dombey adaugă:
    „Și Wuhan-400 are alte avantaje la fel de importante față de majoritatea agenților biologici. Puteți deveni un purtător de virus la doar patru ore după intrarea în contact cu virusul. Odată infectat, nimeni nu trăiește mai mult de douăzeci și patru de ore. Rata de mortalitate a lui Wuhan-400 este de 100%. Nimeni nu trebuie să supraviețuiască. Chinezii au testat-o ​​pe Dumnezeu știe câți prizonieri politici. Nu au fost niciodată capabili să găsească un anticorp sau un antibiotic care să fie eficient împotriva lui. Virusul migrează spre creier, iar acolo începe să secreteze o toxină care mănâncă literalmente țesutul creierului si survine moartea. ”
    Când Eliot îl întreabă pe doctor:
    „Am crezut că Statele Unite au ieșit din cursa armelor chimice și biologice cu mult timp în urmă”.
    Răspunsul său este:
    „Pentru publicul larg, da. Dar, în realitate, lucrarea continuă. Trebuie. Chinezii au deja trei arme bacteriologice. Rușii. . . acum ar trebui să fie noii noștri prieteni, dar ei continuă să dezvolte arme bacteriologice. ”

    Acum, cu toții am dori să știm cum Dean Koontz, știa de Wuhan și chiar a numit arma bacteriologică mortală „Wuhan-400”, în urmă cu 40 de ani?
    Stiind ca laboratorul a fost deschis pe 16 iunie 2016.

    Desigur, l-am putea întreba de ce guvernul chinez ar dori să-și ucidă propriii oameni cu ajutorul unei arme bio.

    Faptul că numele Wuhan apare în această carte poate fi, de asemenea, un indiciu că poveștile care vor fi lansate de către mass-media și mediile alternative, sunt scrise după un fel de scenariu de către astfel de scriitori.

    Un exemplu, poate, ar fi numele Li Chen, personajul din roman care scoate virusul din laborator.
    Zilele acestea s-a vorbit despre:

    – „Li” Wenliang, medicul din China, acum decedat si caruia i s-a facut deja o pagina Wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/Li_Wenliang

  11. Sala este superba .
    O bijuterie .
    Anul 1910 , primar din familia Teleki ?
    Din nou sampanie – telenovela contestatiilor care dureaza de doi ani pentru lotul Pitesti – Curtea de Arges al autostrazii Sibiu – Pitesti ( 30 de km , 329 milioane de euro , poduri si viaducte ) s-a terminat ieri , Curtea de Casatie a respins ultima contestatie posibila .
    Astaldi , un mare constructor italian , acelasi care face podul Braila si a facut podul de peste Bosfor , va avea contractul .
    Comisia cea noua nu ne va acorda mai mult de doua finantari de mari proiecte – m-ar mira sa ne finanteze 75 % din cele 3 miliarde de euro ale autostrazii Sibiu – Pitesti cand , gurmande , guvernele PSD de dupa 2017 vor veni cu cereri si pentru drumul expres Craiova – Pitesti , autostrada de centura Nord si poate sectoare din Bihor si , poate , Salaj , din autostrada Transilvania – daca ne vor finanta macar doua din cele patru si ar fi ceva …
    Nu era mai bine , in viziunea Comisiei , cu guvernele lui Basescu si Iohannis , care nu aveau – nu au – nici un proiect NOU ?

  12. Cu gândul la Beuran, Dănăilă, Lucan şi de ce nu Costache :
    Un doctor intrase grăbit în spital, după ce fusese telefonat
    pentru o intervenţie chirurgicală urgentă.
    El a răspuns apelului cât mai curând posibil, şi-a
    schimbat hainele şi a mers direct la blocul de operaţie.

    L-a găsit pe tatăl băiatului plimbându-se pe coridor,
    aşteptând medicul. Văzându-l, tatăl a strigat:
    „De ce v-a luat aşa mult timp să veniţi?
    Nu ştiţi că viaţa fiului meu este în pericol?
    Nu aveţi simţul responsabilităţii?”

    Medicul a zâmbit şi a spus: „Îmi pare rău, nu eram în
    spital, şi am venit cât de repede am putut, după ce am
    primit apelul. Iar acum, mi-aş dori să vă calmaţi,
    pentru a-mi putea face treaba.”
    „Să mă calmez?! Dacă fiul dumneavoastră ar fi în camera asta
    acum, v-aţi calma?
    Dacă propriul fiu v-ar muri acum, ce aţi face??” a spus tatăl furios.
    Doctorul a zâmbit iar şi a răspuns: „Voi spune ceea ce Iov a
    zis în Cartea Sfântă :
    – „Gol am ieşit din pântecele mamei mele, şi gol mă voi întoarce în sânul
    pământului, binecuvântat fie Numele Domnului.
    ” – Doctorii nu pot prelungi viaţa. Duceţi-vă şi mijlociţi pentru fiul
    dumneavoastră, noi vom face tot ce putem prin harul lui Dumnezeu.”
    „A da sfaturi când nu suntem îngrijoraţi e foarte uşor”, a murmurat tatăl.
    Operaţia a durat câteva ore, după care medicul a ieşit fericit.
    „Slavă Domnului ! Fiul dumneavoastră este salvat!”
    Şi fără să aştepte răspunsul tatălui, şi-a văzut de drum, fugind.
    „Dacă aveţi vreo întrebare, întrebaţi-o pe asistentă!”

    „De ce este aşa arogant ? Nici nu a aşteptat câteva minute
    pentru a-l întreba despre starea fiului meu”, a comentat tatăl, când a
    întâlnit-o pe asistentă la câteva minute după ce medicul plecase.

    Asistenta a răspuns, curgându-i lacrimi pe faţă: „Fiul său a
    murit ieri într-un accident de maşină, era la înmormântare atunci când
    l-am sunat pentru operaţia fiului tău. Iar acum, că a salvat viaţa fiului tău, a
    plecat fugind pentru a termina înmormântarea fiului său.”

    NICIODATĂ NU JUDECA PE NIMENI, deoarece niciodată nu ştii cum e
    viaţa unora, sau ce se întâmplă, sau prin ce trec.

  13. Ma bucura enorm ca deplasarea la Tg, Mures pentru conferinta care a avut loc in superbul Palat al Culturii, pozele sunt elocvente, a suscitat interesul numerosului auditoriu.

  14. Adrian Zuckerman: Opera de idiotizare

    Nu am fost surprins de discursul pe care ambasadorul american Zuckerman l-a livrat, joi, liderilor comunitatii de business din cadrul Forumului CEO AmCham. …

    Adrian Zuckerman nu face exceptie. Deosebirea dintre el si predecesorul sau Hans Klemm e de stil, nu de scop. Fostul ambasador o facea mai diplomatic, cel actual, mai grosolan. Esentiale in rabinareala de catre Zuckerman a businessmanilor romani sunt doua lucruri, strans legate intre ele. Primul, ca i-a … exact pe dos de cum o face Donald Trump cu americanii. Trump nu da niciun produs si nicio resursa in afara tarii fara ca sa obtina un profit disproportionat, care e la distanta astronomica de “bunul simt” invocat speculativ de ambasadorul american.

    Cat priveste statul si companiile de stat, criticate de Zuckerman, aici sunt alte cateva chestiuni de clarificat. Monopolul privat din capitalism este exact sau chiar mai rau decat cel de stat din comunism. Asimetria capitalista excesiva dintre bogati si saraci este contrara accesului cat mai multor cetateni la proprietate, care nu e infinita. Cu cat partea faraonilor economici este mai mare, cu atat este mai mica partea care revine clasei de mijloc, care este amenintata crescendo cu micsorarea si cu disparitia.

    In discutie mai este si descurajarea si anihilarea protestelor social-economice, pe care le provoaca hipercentralizarea si monopolul proprietatii, indiferent ca e privat, in capitalism, sau de stat, in comunism. „Cei 400”, apartinand minoritatii care detine monopolul, mentionati de vicepresedintele american Mike Pence la a 68-a ediție a Micului Dejun cu Rugăciune, Washington DC, sunt cu ochii pe angajati, care sunt prudenti sa nu-si piarda locurile de munca, de care le depind familiile. Asa se explica de ce Statele Unite nu sunt paralizate niciodata de greve si demonstratii revendicative, spre deosebire de Uniunea Europeana. Cat priveste dimensiunile si interventia statului in economie, in ambele cazuri SUA nu au rival ca proportii si trenduri. Trump intervine nelimitat in economie. El ordona cui sa se vanda, de la cine sa se cumpere, contingentarile fizice, valorice si taxele vamale. Razboiul lui comercial e atat al Globalismului impotriva Natiunilor, cat si al Unilateralismului impotriva economiei de piata si a liberei competitii.

    Al doilea, ca este un semnal ca Zuckerman si-a inceput opera de idiotizare. Printre tintele lui Zuckerman s-au aflat “baronii” si “oligarhii”, care nu sunt decat o gluma pe langa faraonii plutocratiei americane. Intotdeauna se pot da nume defaimatoare unor intreprinzatori de succes, care competitioneaza onest. Insa ei nu pot fi niciodata comparati cu mamutii economici ai Globalismului, care potlogaresc Natiunile, prin eludarea mediului fiscal national, impunerea de modificari favorabile de legi nationale, schimburi economice neechivalente etc. Apoi, companiile de stat, care pentru orice natiune responsabila inseamna sa-si incredinteze partea cea mai importanta a averii in maini sigure, care nu pot fi decat cele proprii. Zuckerman a mai vorbit despre corupția endemica, ultimul cuvant fiind ceva nou comparativ cu Klemm. Daca tot ne duce intr-un mediu de epidemie, nu stiu daca nu ar trebui sa eliminam virusii coruptiei, nu bolnavii de coruptie. Oricum, desi au pedeapsa cu moartea, in SUA nimeni nu a fost injectat sau electrocutat pentru coruptie. O butada demna de Bula sau Samizdat care circula in folclorul american e ca daca Trump ar elimina virusii coruptiei s-ar face vinovat de al doilea Holocaust! Insa ideea cea mai toxica pentru Natiuni care iese din imaginarul pervertit de Globalism al lui Zuckerman este ca statul ar fi un agent al descompunerii economice. In realitate, statul este organizatia politica a Cetatenilor si Natiunii care este chemata sa le apere avutiile si vietile. Fara stat sau cu un stat slab, pe Natiuni le paste pericolele cu care se confrunta poporul palestinian sau alte popoare din Orientul Mijlociu. Statul este capacitatea si legitimitatea care le dau peste maini celor care si le intind spre bunurile altora.

    • Excepţională analiză ! Numai că Gitenstein, Klemm , mai nou şi acest „om de zahăr” pentru neamul lui, nu şi al nostru, la fel ca şi Johanus şi toţi cei de teapa lor vorbesc şi din păcate şi acţionează, doar în numele unor interese străine României .
      ….

Lasă un răspuns