27 de gânduri despre “Conferintă la Tg Mures

  1. CAT DE MULT MA BUCUR SI DE CE SA NU RECUNOSTEM CU TOTII,MA REFER LA ROMANII CE SI AU PASTRAT DEMNITATEA DE ROMANI , INDIFERENT DE CONJUCTURILE NEFAVORABILE , ACTOALE , CE AU CONTINUITATEA DE A DEGRADA IN INTIP , AUTENTICITATEA ROMANIEI SI A POPORULUI CE O REPREZINTA .

    DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE SI NU NUMAI NE DEMONSTREAZA CUM SE CASTIGA SI SE PASTREAZA… AUTENTICITATEA DE A FI ROMAN, ICNORAND CONJUCTURILE VIETII SALE …CREEATE DE ” FARAONII POLITICII” ACTOALE .

    PRIN RE ANTOARCERE SI RE ADUCERE LA LUMINA, A VALORILOR UMANE ALE TIPULUI TRECUT , CE AU REPREZENTAT ROMANIA CU AL SAU POPOR IN CARE SE RE DESCOPERA UNITATEA SA MASIVA… PENTRU UN SINGUR IDEAL , IDEALUL DE A RAMANE AUTENTICUL POPOR ROMAN , RESPECTAT SI APRECIAT DE TARILE EUROPENE SI NU NUMAI.

    NICOLAE TITULESCU , ESTE SI VA RAMANE VESNICUL POLITICIAN AUTENTIC , AL TRECUTULUI , OFERIND PREZENTULUI SANSA DE A CONTINUA SI A PRETUI IDEALUL PENTRU CARE SA NASCUT . POLITICIANUL , INTELECTOALUL, TITULESCU , ESTE RE ADUS LA LUMINA , BENEFIC FIIND, PENTRU POLITICIENII… VIITORULUI SI NU NUMAI, DE UN POLITICIAN AUTENTIC, AL TIMPULUI PREZENT, ADRIAN NASTASE CU AI SA I COLABORATORI , CE OFERA SANSA POPORULUI ACTOAL , DEZBINAT FIIND , DE A SE REGASI INTR O UNITATE MASIVA ,CONSTRUCTIVA, PENTRU URMASII ,CE VOR ALCATUI GENERATIA VIITOARE…

    FALICITARI ,DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , PENTRU MENTINEREA LA LUMINA A VALORILOR TRECUTULUI CE NE INVATA SI NE DAU POSIBILITATEA DE A REGANDI SI A PUNE IN APLICARE …AUTENTICITATEA DE ROMAN!

    PS. CINE CREDE CA EXZISTENTA, IN VIITOR A UNUI POPOR, „PUTREZESTE” FARA A MAI EXZISTA , SE INSALA !

    CU RESPECT SI SINCERITATE , PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, MARIAN

    • Dumneata, ce denigrezi limba romana! domnul Nastase, ca si alti ,,domni,, si ,,doamne,, intradevar ne-au demonstrat cum se castiga. Ca de-asta am ajuns unde suntem.
      Ce sansa vor oferi de acum incolo, ramane de vazut. Mi-e teama ca ne vor oferi sansa de a ne regasi ca popor intr-o unitate masiva…in strada.

  2. Domnule Presedinte, va rog sa-mi permiteti o gluma. Veti tine o conferinta in cincinta superbului Palat al Culturii din Tg. Mures, v-ati luat si un translator pentru limba maghiara sau veti conferentia in limba engleza ?
    Sper sa nu considerati aceasta gluma deplasata si daca da, va rog sa-mi atrageti atentia.

  3. Păcat că principalii politicieni ai țării sunt ocupați cu audierile din Parlament ale miniștilor Guvernului demis și nu pot participa la această conferință! Acolo, ar fi avut ce învăța, dacă ar fi venit , prin reprezentanți!
    Văzând pe sărite audierele din Parlament, am crezut că asist la o parodie a celor care vor să ne arate că sunt atât de deștepți, încât nu vor să guverneze. Însă, realitatea ne-a arătat că majoritatea domniile lor sunt total în afara problemelor, manipulatori și obraznici. M-a îngrozit manipularea făcută de ministrul de finanțe, m-a uimit lipsa de interes pentru ceea ce se întâmplă în domeniul sanitar al ministrului sănătății ( nu sunt eu persoana care să judece performanța domniei sale în specialitatea lui, dar pot să judec faptul că singurul lui obiectiv este să sprijine sistemul privat de sănătate; cât despre ,,morții inutili”, ce să mai zic? Parcă este profesor universitar. Ce zarvă ar mai fi fost în presă, dacă inginera Dăncilă ar fi folosit această sintagmă!). De asemenea, m-a indignat că ministrul culturii nu a văzut nicio operă de a lui Brâncuși, ceea ce înseamnă că nu a fost niciodată în Muzeul Național de Artă al României . El este absolvent al unei facultăți de arte, chiar dacă a urmat secția de actorie. Și Mircea Diaconu,fost ministru al aceluiași minister, este tot actor dar s-a ocupat, cât i-a permis timpul, de opera lui Brâncuși, voind să reabiliteze, la Hobiță, casa memorială a sculptorului. Am văzut-o mahalagindu-se cu tupeu, pe mândrețea de la muncă și protecția socială, Celebrul Grindă s-a prezentat în fața comisiei cu fotografii care arătau,nicidecum dezastrul din minister, ci faptul că acolo s-a muncit mult pe vremea celorlalți, pentru că dosarele se transportau cu cărucioarele! Dacă nu ar fi fost atâtea dosare, ele ar fi fost duse în mape. Între timp, Grindă, cel care a plătit impozit doar jumătate pentru casa sa, s-a apucat să muncească, făcând rapoarte către DNA. După audieri, țipa în fața presei cum PSD-ul care nu exista, a împușcat oameni în anul 1962, 1990, a gazat manifestanți. Oricum , copiii foștilor nomenclaturiști sau chiar foști membrii ai PCR sunt foarte mulți în PNL și în USR. Un alt ministru era revoltat că cei care-i pun întrebări nu consideră că audierea este un moment solemn, confundându-l cu investirea.
    Ce să mai zic? O colegă de facultate, de la Brăila, îmi spunea resemnată: românii au ce merită, pentru că asta și-au dorit! Dar mă întreb: eu și copiii mei, ce vină avem? Merităm să ne conducă astfel de hahalere?
    P.S. În seara aceasta, domnule Năstase ați cinat în același restaurant unde lua masa , băiatul meu, care se află în delegație la Tg. Mureș. Păcat că măine trebuie să fie la Cluj, căci ar fi participat la conferință.

  4. Mi-am dorit cu ardoare (alături de alți colegi) să-l văd plecat acasă pe ambasadorul Hans Klemm….dar acum regret.
    Realizez cât de adevărată este sintagma:
    Întotdeauna este loc de și mai rău…. chiar foarte rău.
    Romania este acum o țară în cătușe și îngenuncheată.
    Cu toate acestea, ,,elitele” de astăzi joacă senin poker cu instituțiile statului și mai ales cu ce a mai rămas din zestrea națională de resurse și suveranitate. Epigonii nu realizează că stau la masă cu trișori de meserie care dețin în mânecă oricât de mulți ași au nevoie pentru a câștiga perpetuu.
    Politică externă ? Sunteți simpatic domnule prim ministru. Vă întreb, la modul generic: Chiar credeți că există ceva în comun între conceptul de ,, politică externă” și o țară sub ocupație? Nu știu în detaliu ce și cum a fost în perioada interbelică, dar cred că avem uneori tendința de a mitiza și, poate, hiperboliza trecutul. Cred că realitatea era la fel de tristă atunci, cum este și în prezent, iar ancorarea de meritele (relative și discutabile) ale înaintașilor derivă din neputințele noastre de a schimba în bine prezentul și viitorul.
    În fond, doar elitele (autentic-puține) nu pot face mare lucru, recte, nu pot tracta o căruță plină ochi cu cel puțin 10 milioane de morți vii….sau viceversa, cum doresc eventualii cititori.

  5. Incet , incet , masina administrativa a Statului Roman inainteaza marile proiecte de infrastructura lansate de guvernele PSD dupa 2017 .
    Exproprieri de 27 milioane de lei in sudul Capitalei pentru autostrada de centura Sud .
    Sampanie , liciatie cu depunerea ofertelor MAINE 20 pentru tronsonul Nusfalau – Suplacu de Barcau al autostrazii Transilvania , 14 km si 84 de milioane de euro , autostrada ajunge la Simleul Silvaniei .
    Depunerea ofertelor luni 24 pentru tronsoanele 3 si 4 ale drumului expres Craiova – Pitesti , de la Slatina la Pitesti , 400 milioane de euro .
    Sampanie .
    La audierea de astazi Marcel Bolos , Ministrul Fondurilor Europene si ilegalist pedelist oradean din vechime , spune ca a cerut o amanare de o luna Comisiei Europene pentru autostrada Sibiu Pitesti si se pierde in explicatii despre croitorul cenusiu descris Comisiei .
    Si , sa ma iertati , in cu toata alta ordine de idei , persoana care a difuzat filmul privat al lui Griveaux , candidatul lui Macron la Paris , o juna studenta de la Metz , a primit filmul lui Griveaux in … 2018 , film destinat distrugerii intr-un minut – juna l-a pastrat si difuzat acum , in campanie …
    Extrem de interesant , juna , amanta unui sinistru activist rus chipurile persecutat in Rusia , nu lucreaza , nu are venituri dar locuieste un luxos apartament in al XVI-lea arondisment parizian , cel mai scump – chipurile parintii de la Metz o intretin .
    Alt amanunt extrem de interesant , juna lua interviuri personalitatilor rusesti in urma cu cativa ani …

  6. Un înțelept spunea:
    „Prietenul nu este prieten dacă nu-l apără pe prietenul său în trei situații: la necaz, când nu este de față si după ce a murit” (apud***Proverbe, maxime și aforisme arabe)

  7. Anturajul ne poate dicta comportamentul și ne poate influența decisiv deciziile…

    „Prietenul credincios este leacul vieții și cei ce se tem de Domnul îl vor afla pe el. Cel ce se teme de Domnul bine va ține prieteșugul său, căci ca la sine ține la aproapele lui” (Eccleziasticul 6, 16-17)

    • De unde scot popii ortodocsi astfel de cuvinte ?
      ” Prietesug ” ?! ?!
      Culmea e ca pretind ca ar fi cuvinte sfinte , venite de la Isus !

      • Din cate am citit, in bechiul testament erau numiti popi conducatorii religiosi inchinatori la idoli. In ortodoxie se numesc preoti. Deasemenea, in ortodoxie il marturisim pe Iisus ca Domn si Dumnezeu.
        Referitor la „prietesug”, acesta vine din vechime, din popor cu sens de fratietate, tovarasie, camaraderie, prietenie, sau chiar, pentru unii, cardasie.
        Sfintenia cuvantului prietesug este cel mai bine explicat de poetul Costache Conachi in versurile sale:
        „Prieteşug, dar din ceriuri, la om cu multă priinţă,
        Ce te naşti dintr-o vedere şi te-adaogi prin credinţă,
        Ce amori viu şi puternic aprinzi cu-a ta mijlocire
        Cînd cuprinzînd două inimi într-un gînd şi-ntr-o unire
        Şi avîndu-le deprinsă numai prin obicinuinţă
        La simbatie, la milă, la dragoste şi credinţă,
        Le supui, fără de veste, la prefacerea ce mare
        Din prieteşugul dulce în amori cu înfocare.

        Ah, prieteşugul, doamne, acea sfîntă legătură,
        Ce să-ntăreşte prin fapte, iar nu cu vorbe de gură”…
        … “Călătoriule, nu trece, stă, citeşte şi cunoaşte,
        Că amoriul cel mai straşnic din prieteşug să naşte!”

      • „Iisus Hristos” – nume acceptat în vederea păstrării grafiei româneşti ortodoxe tradiţionale.

  8. Pasagerul vasului de croazieră a cărui infecție cu coronavirus nu a fost detectată arată că nu poate fi posibilă oprirea răspândirii focarului.

    Doar zvonul că ar putea exista coronavirus la bordul Westerdam a condus la decizia a cinci porturi de a refuza intrarea navei de croazieră de lux la începutul acestei luni. Când Cambodgia a acceptat în sfârșit să lase nava să se orienteze la Sihanoukville pe 13 februarie , linia de croazieră Holland America și oficialii de sănătate publică au luat măsuri pentru a stabili dacă cineva de la bord a fost infectat.

    Nava a fost deja pe mare timp de 12 zile, spre sfârșitul a ceea ce experții cred a fi perioada de incubație pentru virusul COVID-19 și nimeni la bord nu a fost în China în ultimele două săptămâni. Toți pasagerii și echipajul și-au luat temperaturile. La debarcare, pasagerii au fost obligați să completeze un chestionar de sănătate scris, conform liniei de croazieră.

    Totuși, se pare că cel puțin un pasager infectat a coborât din barcă nedetectat. O femeie americană în vârstă de 83 de ani a ajuns pe Aeroportul Internațional Kuala Lumpur din Malaezia înainte ca scanerele termice să detecteze febră. Două teste ulterioare efectuate de oficialii de sănătate din Malaezia au confirmat că a avut coronavirus.

    Cazul arată că metodele de screening precum scanarea temperaturii , pe care autoritățile le folosesc în aeroporturile din întreaga lume pentru a încerca să prindă persoane infectate înainte de a putea răspândi virusul, nu pot detecta toate cazurile bolii. COVID-19 a infectat deja peste 75.000, a ucis peste 2.100 de oameni și s-a răspândit în cel puțin 25 de țări. Însă 98% din cazuri s-au produs în China continentală și au existat puține focare de transmitere răspândită de la persoană la alta în altă parte.

    Cazul Westerdam este un memento care s-ar putea schimba cu ușurință. Nici o metodă de screening nu este ignorată; Un studiu realizat de cercetătorii de la London School of Hygiene and Tropical Medicine estimează că 46 din 100 de călători infectați vor putea trece nedetectați atât prin screeningul de ieșire la destinația de plecare, cât și prin screeningul de intrare la locul de sosire.

    https://time.com/5784942/coronavirus-screening-westerdam-testing/

  9. Într-o nouă carte importantă, politologul Yuval Levin susține că am pierdut credința în instituțiile noastre – publice, private, civice și politice.

    Avem nevoie de instituții, inclusiv familii, asociații, biserici, corporații, sindicate, partide politice, profesii precum dreptul și medicina, precum și instituții formale ale guvernului, cum ar fi parlamentul, președinția și instanțele.

    După cum spune Levin, „sunt formele durabile ale vieții noastre comune”. Ele servesc scopuri sau misiuni, cum ar fi educarea tinerilor, rezolvarea disputelor sau apărarea țării. Ele dau sens vieții prin atribuirea rolurilor, predarea autocontrolului și aplicarea standardelor. În acest proces, formează caracterul celor care participă la ele.

    Dar nu mai avem încredere în ele. Ce a mers prost?

    De la matrite la platforme
    A existat o schimbare mare în modul în care se tratează elitele, cei care joacă un rol de lider în instituțiile noastre. În loc să-și vadă instituția ca pe o matriță care să-și formeze caracterul și comportamentul, ei îi tratează ca pe platforme pentru promovarea propriei persoane.

    Elitele progresiste dincolo de statul administrativ – în mediul academic, drept, mass-media, sport, afaceri mari și divertisment – au vizat, fără întârziere, doar acele instituții care sunt cele mai importante în viața oamenilor obișnuiți.

    Adepții politicii identitare sunt cei care au atacat instituțiile căsătoriei și ale familiei, nu populiștii. Acești ideologi și-au folosit instituțiile proprii ca platforme pentru a instrui pe alții, în psihologie, asistență socială și alte domenii. Scopul nu este de a-i sprijini pe cei pe care îi servesc, ajutându-i să consolideze familiile și căsătoriile, ci să elibereze indivizii de sub controlul instituțiilor respective.

    Revoluția sexuală a depășit cu mult căutarea recunoașterii legale pentru forme și definiții alternative ale căsătoriei și familiei. Adepții săi încearcă să stigmatizeze și să expulzeze din viața publică persoanele – indivizi, părinți, afaceri și comunități de credință – care apără aceste instituții fundamentale.

    https://www.zerohedge.com/geopolitical/betrayal-elites

  10. https://www.naturalnews.com/2020-02-16-cross-infected-patients-from-diamond-princess-cruise-ship-released-commercial-flights.html

    Cele mai multe infecții non-China pe care le-am văzut în întreaga lume provin din destinații turistice, cum ar fi stațiunile de schi și navele de croazieră.

    Până în prezent, 355 de pasageri de pe vasul de croazieră Diamond Princess au fost diagnosticați cu infecții cu coronavirus. După cum vă puteți aminti, acest lucru a pornit de la un singur pasager, apoi a crescut la 10, apoi la 30 și acum peste 10% din întregul manifest de pasageri este infectat.

    Cei peste 3.000 de pasageri au fost carantinați pe această navă de croazieră timp de 12 zile. Dar nava nu este o instalație bio-risc de nivel 4, iar pasagerii împărtășesc același aer recirculat al cabinei – o realizare critică, având în vedere că coronavirusul se răspândește prin aer.

  11. VREI SĂ FII MINISTRU DE SUCCES? SUNĂ UN PRIETEN! (I)

    CAPITOLUL 1 -În care ne dăm seama că asistăm astăzi la punerea în scenă a unei opere dramatice scrise în 2016, dacă nu chiar mai demult
    ………………………………………………………………………………….
    Vai de capul tău de CIUMĂ ROȘIE, că nu te-ai priceput cum să te descurci în activitatea guvernamentală și n-ai știut cum se face! Pe când, uite, domnul Costache Victor, ministrul Sănătății, ar putea să-ți dea lecții căci dânsul a procedat ca în manualul de „Cum să aplicăm corect conflictul de interese fără să dăm doi bani pe ce zice legea și fără să dăm de belea” și s-a putut!

    Aș începe povestea frumoasă și de succes a ministrului Costache în 2016 când, cu prilejul unui interviu pentru DOCTORUL ZILEI.ro (în vremea aceea domnul Costache era doar chirurg cardiovascular și toracic la POLISANO Sibiu, clinică particulară), premiantul nostru expunea pe larg inapetența sa pentru conducerea de atunci a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate:

    Reporter: „Decontarea intervențiilor se decide cum?”

    Conf. Dr. Victor Costache: „Noi le-am făcut recomandări, dar Casa Națională de Asigurări de Sănătate nu le ia în considerare. Ei știu mai bine. Spun că au o comisie de experți, care, de fapt, nu există. Au de fapt un singur om, CARE NU A AJUNS ACOLO PRIN CONCURS, a fost NUMIT acolo PE CRITERII SUBIECTIVE, de prietenii, și asta e discuția – avem un om care a decis să nu dea. Dar acel om cine este? Cum a ajuns acolo? Ce CV are? Ar trebui ca cei care decid politica CNAS în domeniu să ocupe acel post prin concurs. Da? Deci, dacă girezi un miliard de euro trebuie să ocupi acel post cu o anumită responsabilitate, să fie un concurs deschis național.”

    Reporter: „E un fel de alt ministru acolo?”

    Conf. Dr. Victor Costache: „Da, exact. Aici sunt multe investigații de făcut, este multă mizerie sub preș și mizeria sub preș în medicină înseamnă morți, și mor copii. Mor copiii nenăscuți, mor cetățeni de toate vârstele.”

    Preocupat strict, dar STRICT de soarta pacienților români, ministrul Costache a declarat cu prilejul audierilor în fața Comisiei pentru Sănătate a Parlamentului, pe 17 februarie 2020: „Un pacient din doi, în România, mor în spitalele noastre inutil.” (am păstrat exprimarea ministrului; înțeleg că dânsul cânta bine la pian și era tare la jiu jitsu, după cum ne-a atras atenția doamna mămica sa, într-o scrisoare deschisă, dar cred nu era la fel de tare și la limba română… însă nimeni nu-i perfect, zic…). Ei, și ca să nu mai moară cetățeni de toate vârstele –„un mort util, un mort inutil, un mort util… mă iubește, nu mă iubește, mă iubește”… -cum credeți că a procedat ministrul Costache, în așa fel încât miliardul de euroi al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să fie bine gestionat? Păi, a luat-o de mânuță pe doamna Adela Cojan, fosta sa șefă de la POLISANO Sibiu -care POLISANO e un fel de matrice minunat de prolifică pentru administrarea sănătății din patria noastră -și a uns-o președinte la CNAS, cu mâna lui Ludovic cel Bun. Nu cred să mai fie nemulțumiri, de-acum încolo, din partea lui Costache… căci armonia s-a instalat în sistem. Apoi l-a luat secretar de stat pe nașul său, de la SANADOR, Horațiu Moldovan. Și tot secretar de stat l-a luat și pe protejatul lui Cristian Bușoi, Romică-Andrei Baciu, care era cât pe ce să fie ministru în guvernul Cioloș, dacă nu se descoperea că nu avea studiile necesare, asta fără nici o legătură cu faptul că a umblat cu veverița roz în cap pe la prezentări de modă! Și pentru ca armonia să fie deplină, ministrul nostru a dat și un Ordin prin care a șurubărit cu spor în viscerele Comisiei Multidisciplinare de Chirurgie Oncologică. Și ia uitați-vă ce-a ieșit: președinte de comisie -de la Polisano… vicepreședinte -de la Sanador (pentru nașuʹ Horațiu Moldovan de la finuʹ Victor Costache, fără număr… fără număr…), secretar- de la POLISANO, desigur, asta fiind conducerea! Din fericire și printre membrii de rând a putut fi strecurat vărul soțului Adelei Cojan, președinte CNAS, care a fost, dacă vă mai amintiți, șefă la POLISANO Sibiu.

    Nu e frumos, cetățeni? Nu arată ca o mare familie? Sau ca o mare cefalopodă uriașă numită, vulgar, caracatiță? Cum să nu ai încredere în așa ceva? Vi se pare că e vreun conflict de interese la mijloc? Păi, poate că nu vi se pare…

    CAPITOLUL 2- În care intră în scenă Iubi-Lavi, precum și o scrisorică electronică unde apar niște „prietenii noștri”
    …………………………………………………………………………………
    Deci, nu m-aș mira ca dumneavoastră să fi observat un megaconflict de interese, căci și doamna Iubi-Lavi tot așa a văzut lucrurile… vă întrebați cine e Iubi-Lavi și cum a apărut ea în poveste și-n viața lui Costache? Păi dânsa e fosta lucrătoare SRI, fosta judecătoare, fosta juristă ASSMB, fosta „gardiană” a purității juridice a ministerului Sănătății și actuala… mmmm… nu știu să vă spun exact ce e în prezent, Lavinia Coțofană. Dar sigur e soția lui Gheorghe Coțofană, fost avocat…și mai ales fost consilier personal onorific al ministrului Sănătății, Victor Costache.

    Să nu fiți necăjiți pentru cât sunt de „foști” cei doi Coțofană, căci veți vedea, mai târziu, că rolul lor în epopeea ministrului este încă determinant.

    Așadar, numele lui Iubi-Lavi apare, la destinatari, alături de numele lui Romică-Andrei Baciu, într-un mail celebru, trimis de ministrul Costache și având acest conținut:

    „Ataşat găseşti ordinele ATI ( anestezie terapie intensivă, n.n.) și IMA (infarct miocardic acut, n.n.) rescrise de prietenii noştri. Le păstrezi doar pentru tine şi Horaţiu ( Moldovan, secretar de stat și naș, n.n.) deoarece pregătim punerea rapidă în transparenţă luni cel tîrziu marţi. Încă îmi e neclar cum pot numi cele două ordine. Te interesezi?”

    Nu știm cine sunt „prietenii noștri”… Însă mail-ul buclucaș a bubuit în presă. Iar eu am o bănuială cu privire la cine l-ar fi putut face public…

    Pe 11 februarie 2020, Ponta Victor a afirmat, cu privire la mail-ul scandalos:

    „Dacă un ministru PSD trimitea așa ceva, îl aresta DNA direct din ședința de Guvern”

    Știu, nu o dată Ponta a făcut afirmații hazardate… de data aceasta însă, n-am nici un motiv să nu-l cred.

    ( va urma)

  12. VREI SĂ FII MINISTRU DE SUCCES? SUNĂ UN PRIETEN! (II)

    CAPITOLUL 3 –În care găsim cuvintele grele: „conflict de interese”, ceea ce nu ne surprinde deloc
    …………………………………………………………………………………..
    Din nefericire, domnul Coțofană, având în tumultosul său trecut o preafrumoasă condamnare la 4 ani de închisoare cu suspendare, pentru evaziune fiscală, a fost un „actor grăbit” în echipa ministrului, căci cariera sa de consilier al lui Costache a început pe 5 decembrie 2019 și s-a încheiat pe 21 decembrie , în același an… În scrisoarea de divorț, domnul ministru a scris : „Consilierii onorifici care vor fi numiți în funcție de ministrul Sănătății vor prezenta documente din care să reiasă că îndeplinesc criteriile de integritate.” Cam sec… cam răutăcios, zic…

    Așa, de la distanță, mie mi s-a părut că ministrul a „primit în plic” un consilier, fără să știe prea multe despre el. Însă după divorțul lui Costache de Coțofană-el, Coțofană-ea a dat ceea ce se numește un interviu incendiar la „LIBERTATEA.ro” pe 31 ianuarie 2020, în care se referă la faptul că ministrul a semnat ulterior numirii în funcția de demnitate publică un contract cu POLISANO pentru un „salariu de bază lunar brut de 20.512 lei” și în care s-a angajat să fie fidel unității sanitare, interviu unde apar următoarele afirmații:

    „Costache nu este ministrul POLISANO, ci este ministrul nostru, al cetăţenilor! Mie, domnul ministru mi-a spus că îşi doreşte foarte tare să opereze, dar nu s-a pus niciodată problema unei remuneraţii financiare. I-am explicat că incompatibilitatea şi conflictul de interese sînt chestiuni distincte. (…) I-am explicat domnului ministru că adresa de la ANI nu-l protejează de un eventual conflict de interese!… Păi, s-o luăm clar! Domnul. Costache este angajat la POLISANO, soţia sa este angajată la POLISANO, fosta soţie, angajată POLISANO! Raportul de muncă există -nici n-are rost să mergem cinci ani în urmă, că el există şi în acest moment. Aceasta este faptă penală şi n-o poate stabili ANI. Mă surprinde ieşirea Premierului, că nu există conflict de interese, căci nu s-a analizat, nu a fost sesizat încă Parchetul. Această faptă este prevăzută cu închisoare de la 1 la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică!”

    Aoleu! Și, dacă-i așa, cum de „instituțiile statului” n-au băgat de seamă?

    Rezumat al ultimelor două capitole: Iubi-Lavi e fost ofițer de-al „băieților”… iar Ponta Victor e și el creația unor „băieți”… pe de altă parte, însă, nici un „băiat” oficial nu sesizează colcăiala de interese din ministerul Sănătății. Măi să fie… oare e o furtună mută în paradisul „băieților” și pe noi nu ne-au anunțat?

    CAPITOLUL 4: În care regăsim ideile lui Victor Costache din 2016
    …………………………………………………………………………………..
    Vă spuneam, cetățeni, că piesa pare scrisă de câțiva ani buni… de aceea mă întorc la interviul lui Victor Costache, din 2016:

    Conf. Dr. Victor Costache: „Noi vorbim aici de programe curative care pot salva vieți. Pacientul, dacă face un infarct, nu mai are nevoie de prevenție. Are nevoie să acționăm acum, asta trebuie să facem ca să salvăm oamenii care se aliniază la o ușă și NOI NU-I PUTEM TRATA”.

    Reporter: „De ce? Pentru că STATUL NU PLĂTEȘTE PREȚUL CERUT de privat?”

    Conf. Dr. Victor Costache: „Dumneavoastră, dacă ați avea nevoie de o intervenție chirurgicală cardiovasculară, și eu pot avea nevoie, nu știm ce ni se poate întâmpla, am cotizat o viață la casa de asigurări și nu veți putea să veniți să vă operez eu.

    Reporter: „Decât dacă plătesc tot din buzunar?”

    Conf. Dr. Victor Costache: „Da. Lucru care este neprincipial european și contra legii. Toată lumea vorbește de reforma sistemului, dar de fapt pe nimeni nu interesează.”

    Reporter: „Aceste PREȚURI PREA MICI puse pe sănătate sunt marea problemă, de fapt?”

    Conf.dr. Victor Costache: „Noi avem programări pentru trei luni, nu mă înțelegeți greșit. Eu vreau să ajungem în România la o normalitate. Întorcându-mă după atâția ani, nu pot să accept ceea ce se întâmplă. Nu pot să mă uit în ochii oamenilor pe care-i văd în consultații și să le explic că ei trebuie să plătească 5.000 de euro, că ăsta e costul mediu al unei intervenții la noi, în condițiile în care ținem costurile la zero, adică spitalul nu câștigă NIMIC (ooooo!!! n.n.) și că dacă nu au 5.000 de euro sunt condamnați. (…) În Franța dacă i-aș fi spus cuiva că are de plătit 5.000 de euro pentru o intervenție de by-pass, cred că se organiza o demonstrație publică și cădea Guvernul. Acolo au dreptul să fie tratați.”

    Problema, domnule ministru , este că, orice reformă vei dori dumneata să faci pentru împărțirea plăcintei, aceasta nu va fi mai mare decât este în prezent decât dacă se măresc taxele pentru sănătate. De aceea, atâta timp cât asta nu se întâmplă, plăcinta având același diametru și aceeași grosime, prin creșterea tarifelor prestațiilor medicale efectuate, rezultatul va fi- fără discuție- accesul unui număr tot mai mic de oameni la programele finanțate din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, prin CNAS. În schimb deschiderea neîngrădită a Casei pentru sistemul privat i-ar asigura matricei POLISANO o remarcabilă liniște interioară și i-ar oferi doctorului Costache prilejul de a-și privi cu îndrăzneală pacienții drept în ochi, căci POLISANO ar deveni mielul rapace care suge, spornic, la două mame. În timp ce sistemul public va fi, desigur, subnutrit.
    Într-un interviu pentru REALITATEA PLUS, din 18 februarie 2020, Ministrul Costache ne informează, vag, că s-ar putea să avem nevoie de „niște abonamente sau niște asigurări de sănătate” ca să nu scoatem bani din buzunar (coplata).
    Victor Costache, ministru: „Am prorogat acest fenomen ( coplata, n.n.) pe un an pentru a reuşi să ne creăm şi noi un sistem de abonamente sau de asigurări de sănătate la care să se poată subscrie pentru a evita să scoateţi din buzunar aceşti bani… Nu vă faceţi un abonament la o clinică privată. În toată Europa există asigurări complementare de sănătate, ceea ce face ca orice cetăţean european, când are o problemă de sănătate neprevăzută să nu scoată o avere din buzunar…

    Redactor: „Vestea bună e că nu vom plăti această coplată, dar vom plăti suplimentar la sănătate, o asigurare?”

    Victor Costache, ministru: „De aceea se numesc complementare. Plătiţi numai dacă vreţi. Nu vă impune nimeni. Ca la maşini”.

    CAPITOLUL 5: În care tragem unele concluzii…

    „Ca la mașini…” Dar tu cetățene, care trăiești aici, știi bine cum funcționează sistemul de „abonamente și asigurări” în România. Pentru că dacă va fi „ca la mașini” vei avea nevoie de mult noroc pentru a supraviețui când vei vedea nota de plată și vei reciti contractul de asigurare scris mărunt, precum acele contracte de ipotecă pe care le descifrezi, de obicei, după ce ai semnat. Iar toate acestea, mândră Românie, se vor întâmpla pentru că tu taci. Nu ieși în stradă, nu te revolți, ci aștepți cuminte, cu inima cât un purice, să ți se întâmple toate relele. Pentru tine important a fost să nu fie amnistie și grațiere și să nu scape Dragnea de pușcărie, căci viața ta de asta depindea și pentru asta ai mărșăluit pe străzile marilor orașe, cu lasere pe pereți și cu lanternuțele aprinse, având în fața coloanei copiii cu suzete-n gură, trăgându-și nasul și purtând, mândri, pancarte ale căror mesaje le erau complet necunoscute. Pentru ca să crape Dragnea ai luptat eroic, Românie, iar nu pentru accesul tău la sănătate…

    Căci un milion de oameni cu vuvuzele, tamburine și butelii de plastic în care zornăiau monede au ieșit în stradă împotriva Ordonanței 13, pe care nu s-au obosit s-o citească… și doar o sută de cetățeni s-au adunat îngrijorați de Ordonanța-de-la-miezul-nopții a domnului ministru Costache.

    Și atunci? Cum să nu spun eu că ți-ai câștigat, luptând din greu, dreptul de a fi călcat în picioare, cetățene român?

  13. Dar iată şi elitele de astăzi :
    Klaus Iohannis a spus, joi, la Bruxelles, că selecția celor trei procurori-șefi, numiți prin decrete prezidențiale, a fost bine organizată, transparentă și corect făcută, iar avizul CSM i s-a părut „parțial destul de superficial”.

    „Astăzi, înainte să plec spre Bruxelles, am semnat decretele de numire pentru procuror general, în persoana doamnei Scutea, procuror șef DIICOT, în persoana doamnei Hosu și procuror șef DNA, în persoana domnului Bologa, trei candidați care mi-au fost propușți de ministrul Justiției după un proces de selecție pe care l-am găsit foarte bine organizat, foarte transparent, foarte corect făcut. A fost o competiție deschisă. După ce propunerile dlui ministru au fost concretizate, ele au fost trimise la CSM care a avut păreri ușor diferite”, a spus Iohannis.

    „Având în vedere că am avut pe de o parte propunerile ministrului pe care le-am găsit foarte bine elaborate, foarte bine motivate și pe de cealaltă parte avizul CSM care mi s-a părut parțial destul de superficial, am considerat corecte propunerile făcute de domnul ministru Predoiu”, a mai afirmat președintele.

    În legătură cu recomandarea MCV de a se ține cont de avizele CSM la numirea procurorilor șefi, Klaus Iohannis a declarat: „Recomandarea spune să se țină cont de avize și am ținut cont de avize, am citit, mi-am făcut timp”.

    Întrebat de ce consideră avizele CSM superficiale, a spus: „Vă rog să citiți avizele și o să vă dați seama imediat”.
    Fostul membru CSM, avocatul Toni Neacşu, a declarat la rândul său că Iohannis a încălcat recomandările MCV când a numit în funcţie procurorii care au aviz negativ.

    Toni Neacşu spune că avizele erau facultative, însă „în mod clar, este o nesocotire a avizului Consiliului Superior al Magistraturii”.

    „Din punctul meu de vedere, slăbeşte independenţa sistemului judiciar, atât timp cât nu se ţine cont de părerea forului suprem care garantează independenţa justiţiei”, a spus Toni Neacşu.

    În raportul MCV din 2019 apare recomandarea respectării avizului Consiliului Superior al Magistraturii: „(…) avizelor negative ale Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la numirea în posturi de conducere a procurorilor sau la revocarea procurorilor care ocupă posturi de conducere, până la instituirea unui nou cadru legislativ în conformitate cu recomandarea 1 formulată în ianuarie 2017”.

    De asemenea, fostul membru CSM este de părere că mediul politic nu trebuie să afecteze independenţa justiţiei: „Singura garanţie că numirile sunt profesionale iar nu politice erau aceste avize ale Consiliului Superior al Magistraturii, cel puţin asta a fost optica Comisiei Europene până acum”.

    Neacşu spune că nu este exclus ca recomandarea MCV să nu fie scoasă din următoarele rapoarte.

    Augustinul ăsta săsesc ( un fel de Bulă nemţesc) se şi crede un fel de fuhrer şi până nu i se pune şi altceva la picioare va continua să ne sfideze, dispreţuiască şi să calce cu labele-i paşoptiste ( nr.de la încălţări, aproape egal cu cel de la încălcări ale legilor ) peste toate instanţele democratice ale statului Român ! Şi dacă nu-l oprim, singur n-o va face , fie pentru că nu-l duce mintea , fie că-l duc alţii de lesă ! Klaus – rrrrauss !
    P.S.
    Chiar n-are cine să-l oprească legal, până când , acest… va pune România cu totul pe butuci ?!
    Sau măcar să-i amintească care-s pedepsele pentru acest gen de trădare, e drept că în prezent scoasă din Codul Penal, dar mai ştii ?!, roata vieţii se-nvârteşte, azi pescar şi mâine peşte !

  14. https://www.investmentwatchblog.com/if-i-were-you-i-probably-wouldnt-ignore-this/

    „Ieri au fost înregistrate 1.770 de decese cauzate de Coronavirus. Toate acestea, cu excepția a PATRU au avut loc în China. Am făcut cercetări asupra celor patru persoane care au murit și am constatat că TOȚI au avut legături cu Asia.

    Analizarea datelor indica faptul ca cei mai afectati de coronavirus 2019-nCoV sunt persoanele care au avut administrat in trecut vaccinul de protecție la SARs-CoV standard si s-au reinfectat. „

  15. Procurorul general al Croaţiei, Drazen Jelenic, care fusese numit în această funcţie în 24 aprilie 2018, a trimis miercuri guvernului o cerere de eliberare din funcţie, după ce apartenenţa sa la o lojă masonică a fost criticată dur, relatează Hina, potrivit agerpres.

    Polonezii continuă să sfideze progresismul și multiculturalismul, într-o nouă mișcare de forță a Varșoviei.

    Guvernul format de Mateusz Morawiecki a trecut de votul de încredere al Parlamentului, informează Bloomberg, cu 237 de voturi pentru și 214 împotrivă. Imediat, premierul ales Mateusz Morawiecki s-a grăbit să anunțe care sunt prioritățile cabinetului său.

    Înainte de orice, primul-ministru polonez anunță că va apăra valorile tradiționale catolice și își propune să consolideze construcția unui „stat social patriotic”. Morawiecki caută să protejeze Polonia de ceea ce el și miniștrii lui numesc „experimentele sociale” ale activiștilor pentru drepturile comunității LGBT.

    „Dacă sunt unii care caută să declanșeze un război cultural, atunci noi îl vom câștiga. Familia îl va câștiga! A fi polonez înseamnă a fi normal!”, a spus Morawiecki într-un discurs de 80 de minute ținut în plenul Parlamentului.

    Aflat la putere pentru al doilea mandat consecutiv, Partidul Lege și Justiție (PiS) nu va renunța la reformele din justiție, chiar dacă, marți, Curtea de Justiție a Uniunii Europene tocmai ce a criticat dur aceste măsuri avute în vedere de Varșovia. Mateusz Morawiecki afirmă că, de acum încolo, Polonia nu va mai accepta orice decizie a Uniunii Europene: „Am intrat într-o Uniune Europeană în care toți suntem egali, nu într-una în care unii sunt elevi și alții sunt profesori”.

    P.S.
    De ce la ei se poate şi la noi …se-mpute ?! Din ce în ce mau rău ……

  16. „Sunt sigur că Erdogan va întreprinde o operațiune militară”, a spus profesorul de relații internaționale, Huseyin Bagci, de la Universitatea Tehnică din Orientul Mijlociu, din Ankara, „pentru că are nevoie de un succes pe plan intern pentru a preveni migrația. Cea mai mare problemă este migrația posibilă de 2 milioane în Turcia. ”

    „Mai profund și mai adânc în război”

    Uciderea de joi a celor doi soldați turci a urmat moartea altor 13 pe mâna forțelor din Damasc la începutul acestei luni. „Se pare că suntem din ce în ce mai adânci în război cu armata siriană și cine știe ce poate ieși din asta”, a spus profesoara de relații internaționale Soli Ozel de la Universitatea Kadir Has din Istanbul.

    Ankara caută tot mai mult decât un sprijin diplomatic, cu rapoarte că a solicitat ca America să-și desfășoare sistemul de rachete Patriot pentru a oferi protecție forțelor turce împotriva atacurilor aeriene din Idlib – semn că Ankara ar putea să se pregătească pentru riscul unor noi confruntări în Siria.

    „Va fi cel mai rău caz. Teoretic, este posibil. Dar trebuie să încercăm diplomatic până la sfârșit. Dar dacă se confruntă militar cu Rusia, atunci jocul s-a terminat ”, a spus Bagci.

    https://www.newdelhitimes.com/turkish-soldiers-deaths-ramp-up-tensions-with-moscow/

Lasă un răspuns