Mircea Beuran – un nou sezon de tele-justitie?

„Perdelele de fum” au mai fost folosite de guvernele de dreapta, in România, pentru a deturna discutiile de la chestiuni delicate, economice sau sociale ale guvernării. Ne aducem aminte de felul in care au fost utilizate „cătusele”, tele-justitia in regimul Băsescu. Ca „martor”, pot vorbi mult despre asta…

In primul mandat al lui Iohannis, am avut guvern tehnocrat + guverne PSD. De aceea, a fost nevoie de o altă strategie a dreptei (Iohannis +PPE) – demonizarea stângii.

In al doilea mandat Iohannis (cu guvernul „său), se revine la vechea strategie. După o scurtă etapă de luptă impotriva criminalitătii, se revine la anti-coruptie. Tipetele, in stradă, ale unui Ungureanu anuntau lucrul ăsta iar retinerea doctorului Beuran o confirmă. „Perdeaua de fum” trebuie să acopere „privatizarea” sănătătii, ordonantele de urgentă date, in vrac, „noaptea, ca hotii”, circul numirii guvernelor destinate să cadă, „clasarea” caselor lui Iohannis.

Recunosc, sunt subiectiv in ceea ce-l priveste pe doctorul Beuran. Il cunosc si il apreciez. Am lucrat impreună in guvern dar, mai ales, l-am stiut alături de mine, in clipe grele, la Spitalul Floreasca, in 2012.

Ar fi stupid din partea mea să mă pronunt acum in legătură cu denuntătoarea sa, cu veridicitatea afirmatiilor legate de concursul de la IMF, cu planurile de realizare a spitalelor regionale, a unui nou campus pentru IMF, cu timpul liber al ministrilor sănătătii dar mi se pare că a pune cătuse mâinilor de chirurg – ce a salvat sute de vieti – ale doctorului Beuran este ca si cum ai amputa mâinile unui violonist. Cui foloseste acest lucru? Pentru unii medici ar putea să pară o nouă invitatie de a pleca din tară.

31 de gânduri despre “Mircea Beuran – un nou sezon de tele-justitie?

  1. Totul revine la….normal, sub ,, protecția” ermetică a partenerilor strategici.
    Încă nu au fost demolate toate elitele României.
    Apropo, tinerii corporatiști cred despre ei înșiși că sunt nemuritori și stăpâni ai Universului. Virtual, evident, dar pentru ei e tot aia.

  2. Domnule , Nastase ! Cum de am putut ajunge în halul ăsta să fim vânat la noi in țară, culmea , pentru o acțiune dreaptă , morală , patriotică !?… Cine e RĂUL , cum a crescut așa mare și noi suntem din ce in ce mai mici ? MAI PUTEM FACE CEVA?

  3. În toată Europa civilizată, încarcerarea condamnaților e înlocuită cu pedepse alternative, pentru decongestionarea închisorilor, reeducare și reinserție în societate.
    Noi suntem totdeauna pe invers din cauza nivelului boborului care vrea închisoare, tortură prin înfrigurare, înfometare, lipsa asistenței medicale, ca în Evul Mediu.
    Spun astea nu în legătură cu Beuran. Ancheta și tot ce va urma vor dovedi dacă e sau nu vinovat.
    Cred că, dacă propunerea procurorilor ca acesta să fie arestat 30 de zile e pentru ca suspectul să nu impieteze ancheta, ar fi de ajuns un control judiciar, dar totul se face PENTRU MULȚUMIREA OPINIEI PUBLICE, care l-a „judecat” deja, l-a condamnat, nu pentru îmbunătățirea și modernizarea Justiției.

  4. Sistemul securistoid revine in forta, cine credeti ca va mai avea curajul sa se opuna cand stie ca in orice moment poate ajunge in inchisoare nevinovat ? Chiar ne facem ca nu intelegem ca Sistemul securistoid se bazeaza in primul rand pe procurorii si judecatorii corupti si ca exact din acest motiv vor lupta sa desfinteze Sectia speciala de anchetare a acestora ? Acum lucrurile sunt evidente, totul se face pe repede inainte, nu se mai tem de nimic, sunt aparati in ilegalitatile lor direct de la varful tarii, de Ciolanis ! Asta e normalitatea lor. Penelistii, useristii, pemepistii si alti sateliti ai sistemului securistoid au ca singur scop legiferarea puterii absolute a procurorilor, altfel spus aruncarea in sclavie a poporului, indiferent de consecinte.
    Ciolanis este garantul normalitatii sistemului securistoid, va rog sa observati ca atunci cand face declaratii si le da garantii de continuitate, la procurorii si securistii lui se refera, el de fapt lor se adreseaza si nicidecum tarii cum ar crede lumea. Prostii se bucura de tot acest circ … iar la alegerile viitoare vor vota cu bucurie normalitatea lui Ciolanis … nu se mai poate face nimic, sunt prea multi, pe ei se bazeaza penelistii si useristii cand cer alegeri anticipate, ca prostia nu e doar constanta, ea este permanent in crestere !

  5. (repostare)
    Profesorul Beuran a fost retinut. Coloana a 5-a, securisto-portocalie, s-a reactivat odata cu venirea „ciumei galben-portocalii” la putere. Cel mai ciudat mi se pare amorteala in care se zbat cetatenii, care nici ei nu-si dau seama ce se intampla peste capul lor. Se prefigureaza un an extrem de complicat atat pe plan extern, cat mai ales pe plan intern.

  6. Cand am auzit cestia cu Beuran m-am felicitat ca (intamplator! ) mai aveam niste gin prin casa. Asa sa stiti – desi Mircea Badea zice de emetiral – cel mai bun ptr greata este ginul cu suc de lamaie !(30 ml gin si storci lamania in el!)

    Ca greata ma cuprinde ….

    Ca in ultimii ani, cu atat agitatie anticomunista intelctaul-civica , 2 ctgrii prosesioanel au devenit „dusmanii”, coruptii aia care nu se mai satura ! .
    Profesorii si medicii!!!

    Se discuta, ses crie in mediul online ca „comunistii ne-au distris elita” insa . medicii, catgeroie privita de generatii ca „elita” , sunt tocati marunt, discreditati. De ceva timp citesc pareri ca nu sunt doar corupti si spagari ba ar ami fi si incompetenti!!! Si da-i si lupta!

    Bun.. sa zicem ca poate totusi Beuran are unghii prea lungi. Mult prea apucator . Ca traia prea bine fata de salarile de batjocora pe care Statu le daea corpului medical, Ca pe lanag ca era medic sef de sectie mai era si prof univ, adica era/este corupt la patrat! Bun si sa il ia dracu de nemorcit.
    Insa scenariul este cam carambolesc ……

    Sua alt caz.. Lucan . Acuzat si el samd. Ca cica i s-ar fi gasit 600.000 euroi in casa ! Da verifica vreunu daca domnia sa profesortala intre al chirurgiiei pe unde a mai taiat „in particular” . „pe persoana prvata” si cat a luayt legal? Ntz ! Are bani coruptu dracului ! Da o fi corupt sau doar evazionist ?!!! Corupt ca e medic! Daca era altceva mai ales negistor era #rezistent in fata Maelui Talhar si a fiscului sau!!!

    Da cazu ala in care titusi s-a depasit masura … cazul Burnei, de la Spitalul „Marie Curie” . Bun , pot accepta ca era un corupt de ultima speta infecta ..ca era atins de maglaomanie si se credea mana Pantocratorului , ca atins de „geniu” facea operatii neomologate, ca risca neorm pe pielea pacientilor, ca … ca. Insa acuzele au deapsit masura .. cand au pretins Brunei ar fi implantat fragmente de oase de vita, fierte pe aragzu propriu si tunuite in frigider si bucati din filtre de tanc, iar in unele cazuri ar fi folosit suruburi luate din Obor! Hm … bun sa zicem ca derapa din porgoliu profesional, ca era megaloman patologic , ca ca. Da totusi nu era prost! Aidca cum sa fixexe oasel;e cu suribuir in Obor ?! Ce la dentist cadn iti imbraca dintele se folosite tabla de la conserve? Suruburi din Obor? Din alea de ruginesc? Ce ra nebun sau prost ca un ziarist?!
    Mda acuza numa buna sa indigneze o a nunte categorie de public – „morala” si care e compusa din tampiti !!!

    Bun … medicii astia „mari” sunt in gnl barbati „de autoritate” pana la a fi choar mai autoritari decat generalii activi (care in ani de zile au invatat sa simuleze jovialitatea si „umanitatea” ) , sunt orgoliosi si plini de importanta lor (de ce nu? Ca si in puscarii un medic bun este Domnul Doctor cu tratament special de favoare [era o poveste cand „sefu” celulei un ins brutal si ptr mediul ala isi ceda patul lui „domnule doctor acesta este patul dimneavoastra”]) !!! Insa ce sa ziciem de acuzatorul de serviciu USR istu Ungurean ? Prima lui pasiune a fost însă asistența socială iar după terminarea Școlii Postliceale în acest domeniu a devenit primul asistent social din România specializat în asistența bolnavilor care suferă de insuficiență renală cronică. În această calitate a dezvoltat programe complexe de susținere a pacientului cu boală cronică renală în Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal fiind coautor al primului ghid cu recomandări privind îngrijirea rinichiului transplantat
    Adica un asistent social, subliniez social a .. ce? Facut programe de sustinere a pacientului? Da medicu ce face ?
    Mde as zice ca avem un caz de complex de toata frumusetea de genu tehnicianului care are oftica pe ingineri , a contabilului gelos pe contabilul sef (care era economist) samd cestii care „inainte” se lasau cu „cantari” la „forurile superioare” …..

    Scuzati e cazu de inca 30 ml cu multa zeama de lamaie …..

    Lasciati ogni speranzza voi chi vive

  7. Nu numai pentru medici e invitația asta de a pleca din țară. Este pentru toți oamenii care judecă normal și mai pot să o facă. Eu sunt la vârsta la care cei mai mulți din cei plecați se gândesc să se întoarcă și mă gândesc foarte serios să plec. Nu cred c-aș fi vreo pierdere prea mare pentru țară dar cred că pentru mine și familia mea ar fi cel mai bine.
    Problema care se pune este dimensiunea fenomenului generat.
    Poate e mai bine să rămână aici cei ce au protestat în Piața Victoriei din 2017 până în 2019 și care n-au protestat în nici un fel la ordonanțele lui Orban. În definiția aceasta intră multe categorii de oameni, dar cred că este foarte bine aleasă.
    Le doresc să muncească ei să construiască o „țară ca afară” dar mă îndoiesc că o vor face, pentru că ei nu sunt dintre cei care chiar produc ceva.

  8. D-NE CUM I-SI BAT JOC NEMERNICII DE ELITELE ROMNESTI ASTA NUMAI CA SA SE ACOPERE INCOMPETENTA UNUI GUVERN DEMIS NUMAI LA 3 LUNI DE ZILE….CE BATAIE DE JOCCCCCCCCCCC

  9. „Medici fara de arginti” (o idee asociativa): Dosarul de coruptie Mircea Beuran si „chirurgia anticoruptie”

    Marturii si probe, facute publice, din dosarul penal privindu-l pe medicul Mircea Beuran, retinut joi pentru 24 de ore de procurorii DNA, cu propunerea de a fi arestat preventiv timp de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, indica, la prima vedere, o anvergura si o sistematicitate ingrijoratoare ale coruptiei acestuia. Citind istoricul juridic din media al cazului, sunt uimit si indignat de cat de mari au ajuns tentaculele coruptiei din aceasta speta si de cat de multe victime a facut. Se pare ca s-a ajuns la o aroganta insuportabila a coruptiei acestui medic, care probabil isi mizeaza impunitatea pe celebritate si relatii. Daca se vor confirma, faptele de care a fost acuzat Beuran vor fi o pata rusinoasa pe imaginea corpului profesional medical. Principial, nu pot decat sa reiterez primatul absolut al “chirurgiei anticoruptie”: mainile lacomiei trebuie retezate, oricui ar apartine! Sunt deziluzionat de aceasta colcaiala din regimul politic neo/liberal, de dupa 1989 (nb: establishmentar, social-democratia tine de liberalism). Inainte te mai duceai la partid, la sindicat. Plus ca si controlul social, sociologic vorbind, era altul. In fine, nu as fetisiza, sunt medici care salveaza vieti, dar si din cei care iau vieti. Inutil sa comentez cazul pacientei din feuda Beuran care a luat foc pe masa de operatie si a murit. Poate n-ar fi lipsita de ecou „profilactic” o idee asociativa anticoruptie, chiar simbolica, de “Asociatie a medicilor fara de arginti”. Sa fie circulata in sistemul medical si ca idee educationala: medicii pe care ii avem sunt asa cum ii formam si educam! Cel putin, sa se stie ca exista si acest standard socio-medical, care sa se adauge la valorile hipocratice. Pe de alta parte, cred ca deontologia medicala fara responsabilitate nu este posibila. Ma gandesc, in aceste clipe, si le aduc un omagiu, la sacrificiul profesional eroic al medicilor chinezi, care si-au angajat propriile vieti in razboiul popular, din China, impotriva epidemiei de coronavirus (Covid-19).

    • maI lasa-ma cu doctorii fara arginti!
      Ba ! Doctoru vrea si el sa mamance, sa se inbrace , sa .. Are copii care vor si ei si smartphone si vacante si toale de firma si sa mearga la Bamboo.
      Da medicu sa dfie fara arginti. Da nu ar fi mai bine ONG isti fara arginti? Deontologi fara arginti?! Si altii din asdtoa far de arginti!
      Nu de lata dar pot trai excelent fara diversi O)NG isti bagatori de seama, deontilogi cu etica „Sa fice francu” si alti din astia. Dar am nevoie de medici! Acum un an ma fpots de 2 ori internat – odara fibrilatia a doua oara infarctu … Au aveut grija de mine numa medicii, asiatenti si surorile . Si desi cica spitalul e coruptia intru[ata nu am dat nici un leu! Nici un leu!!!

  10. Raluca Turcan, Digi 24: nimeni n-a citit ordonanțele pe care le contestă.
    (Dar cine a citit proiectele de ordonanțe din guvernarea PSD, atât de contestate și de hulite? De exemplu, ordonanța pentru grațiere dată la somația CEDO pentru decongestionarea închisorilor prevedea exceptarea de la grațiere -nu amnistiere- a 50 de infracțiuni între care LUAREA, DAREA DE MITĂ ȘI TRAFICUL DE INFLUENȚĂ, dar toată lumea zbiera că ordonanța îi face scăpați pe corupți).

  11. Perfect adevărat. Reactivarea vechilor metode nu poate duce decât la plecarea oamenilor de valoare din țară și la un sentiment de scârbă amestecată cu teamă pentru cei care rămân.
    Revoltător !
    Și eu sunt Beuran, iau șpagă pentru ceea ce nu pot face.

  12. https://conumishu.wordpress.com/2020/02/14/stiu/

    Știu

    Securiști ai alogenilor, aflați într-o relație incestuos de ilegală cu alogenii Johannis, Hellvig, Orban L, slugi infidele (de la 3 în sus se pune la infidelitate, indiferent cît de pervers ierătoare e mutti Merkel) ale tuturor șulfelor străine, credeți că nu contează cei care nu pun botul la făcăturile voastre pentru că voi călăriți, n’așa, furtuna ca Valkiriile. Știu. Vai de mama voastră (including mutti Merkel) !

    Procurori și judecători soroșiști și cu dosar de control, de vă alintați magistrați… de la latinescul magistratus, care, în cazul vostru, rimează cu rahatus… vă credeți 1. veșnici, 2. permanent utili, 3. invulnerabili – asta vi se urcă la cap și din pompoasele adjective asociate cu meseria.

    Știm.

    Nope (cum zice aliatul strategic, cînd e plictisit), nu mai ține mult timp.

    O s-o încasați rău de tot. Prea sînteți ticăloși. Prea v-ați dedulcit și ați deveniți și proști. Dacă nu erați de la început.

    Bun, atît, doar n-o să ne așezăm la conversație. Nu mai sînteți recuperabili, frecventabili nu mai erați demult.

    Hai, pa. Vine ! Curînd.

  13. Da, sigur că DA – PPE este implicat puternic în acțiunile privind demonizarea stângii euopene în general și foarte concentrat pe România în acest moment !!!
    În contextul eropean actual, aș vrea să subliniez relevanța informației privind firma „elvețiană” la care mai toate statele au apelat pentru comunicațiile criptate. S-o fi încheiat afacerea în anul 2000, dar punțile între serviciile secrete americane și germane au rămas și-s foarte solide! Adică avem, pe de o parte, explicația reușitei Germaniei pentru a subordona total UE, ca și, pe de altă parte, explicația pentru colaborarea perfectă cu USA pentru a scoate din joc pe lauristul britanic Tony Blair și socialiștii francezi DSK și Fr.Hollande !
    În contextul național actual, îmi exprim speranța că domnii Ion Iliescu și Adrian Năstase NU vor accepta propunerea lui Ionuț Vulpescu de a cauționa actualul PSD.
    Cum Dumnezeu să mai câștige alegerile PSD, dacă au alcătuit echipa manda + tudose pentru a coordona campania electorală ?!?
    Eu l-aș întreba pe tudose, ca și pe nefericiții ce l-au ascultat, CUM SE SIMTE după ce a auzit exprimarea lui orban : „ Nu ne judecă pe noi parlamentarii născuți din pixul lui Dragnea. Trebuie puși la punct, mai ales obraznicii care, după ce au făcut praf bugetul, după ce au distrus imaginea României, ne dau nouă lecții” ???
    Ei, OBRAZNICILOR, voi sunteți fericiți că s-a întors tudose ?!
    Eu întreb (retoric?): NU ERA MAI BINE DACĂ INTERIMATUL PÂNĂ LA ALEGERI ERA ASIGURAT DE GUVERNUL DĂNCILĂ ?!

  14. Aflu, cu părere de rău, că a murit Decebal Traian Remeș și nu pot să nu fac legătura cu situația medicului chirurg Mircea Beuran.
    Doamne ferește-l pe celebrul chirurg, „lucrat” de cineva din branșă, să treacă prin ce a trecut D.T.Remeș, „lucrat” de un coleg din guvernarea CDR-istă, pe numele său ioan avram mureșan, c-așa se ajută ardelenii între ei!

  15. ”a pune cătuse mâinilor de chirurg – ce a salvat sute de vieti – ale doctorului Beuran este ca si cum ai amputa mâinile unui violonist.”

    Tristă, chiar tragică, dar adevărată constatare, care ne duce cu gândul la revoluția culturală din China și crearea ”Gărzilor Roșii”.
    Să fie mișcarea #rezist o copie românească a acestora?
    ==============================
    Vorbind de totalitarismul de astăzi, avem o mostră chiar pe acest blog.

    Astfel, Departamentul de propagandă al Ambasadei Ruse reacționează instantaneu, virulent și cu o furie nedisimulată la un mesaj apărut pe blogul domnului Adrian Năstase, în care este prezentat un articol al dizidentului rus, Vladimir Bukovski.
    În fond, Bukovski a subliniat paralelismul între natura URSS și UE și a analizat viitorul Uniunii Europene din această perspectivă.
    Dar iată ce spune acest departament de propagandă al Ambasadei ascuns sub pseudonimu fragmentariumpolitic.

    ” M-da, acest fiu de catea, cel numit Vladimir Bukovski a fost un scuipator al pamantului rus din care s-a nascut, un abjurator al identitatii si credintei neamului … el a fost un … ins tradator si renegat, … reciclat de noii stapani, in noua meserie de dizident ANTISOVIETIC….”

    Limbajul este identic cu cel folosit în ”marea Uniune Sovietică eliberatoare de popoare”, chiar dacă unii care au trait în acea epoca uită sau doresc să fie uitată o asemenea exprimare.

    Dar, pe lângă reacția promptă, ZILNICĂ, de promovare a pozițiilor și intereselor Moscovei pe plan international prin articole elaborate, unele cu o frecvență de 2-3 la fiecare apariție pe aceste blog, departamentul propagandistic face, de data asta, o mica greșeală.
    Este condamnată recunoașterea lui Bukovski ca dizident ANTISOVIETIC. Practic, fără să vrea, Ambasada Rusă dă în vileag intențiile Rusiei de a redeveni la măreția trecută a imperiului sovietic.

    Poate de aceea, în niciuna dintre postările propagandistice zilnice care apar pe blogul domnului Adrian Năstase, departamentul Ambasadei nu publică poziții critice la adresa politicii duse de Moscova în Basarabia.
    Desigur, nici despre situația economico-socială din Federația Rusă sau despre mișcările de contestare ale președintelui Putin nu se spune nimic, deoarece totalitarismul rus nu permite comunicarea despre niciun aspect critic la adresa conducătorului și statului rus.
    Ba mai mult, condamnă vehement orice critică sau orice critic.

    Ca și această ieșire la adresa lui Bukovski.

  16. Britanicii lanseaza cel mai mare santier de infrastructura din Europa , linia feroviara de mare viteza ( High Speed – 2 ), Londra – Birmingham – Leeds – Manchester , destinata dezvoltarii Nordului Angliei , 100 de miliarde de euro .
    Fara a se umili in fata comisarilor de la Bruxelles si a celor care-i teleghideaza pentru insecte , plopi albi si metode neclare de calcul ale intretinerii lucrarii si avansurilor , ca altii .
    Imi veti spune ” sunt a cincea economie mondiala ” .
    Da .
    Mult mai modest , mai neclar si absolut demagogic s-a semnat azi ” un acord ” privind electrificarea caii ferate Episcopia Bihorului – Cluj ( nu este clar deloc daca e vorba si de refacerea caii ferate , care pe valea Crisului Repede are o singura linie ) , intre Bode si primarii PNL ai Clujului ( Boc ) , Oradiei ( Bolojan ) si Aradului ( Falca , descoperitorul de talente care l-a lansat si pe dl general Coldea , aradean si el , cu liceul industrial ca baza de pornire la inceputurile sale timide ) .
    Cel de-al patrulea magnific , primarul PNL al Timisoarei , Robu , nu s-a alaturat , curios , ” Aliantei Vestului ” pentru ca , explica el inocent , ce se discuta nu priveste Timisoara ?! ?! ( Robu pare a fi un mare sensibil la onoruri si un personaj capricios ) .
    O mica supra-evaluare de catre cei patru PNL demnitari a costului ( ” 7,3 miliarde de lei ” – nici vorba , 465 milioane de euro , adica 2 miliarde de lei este suma necesara ) nu ne permite sa nu ne intrebam – ce pot face primarii Clujului ,Oradiei si Aradului pentru a strange aceasta suma ?
    Nu vad ca Romania are dificultati in aprobarea de catre Comisia Leyden pana si a centurii bacaoane , 140 milioane de euro ?
    Altfel , Bode a spus doua lucruri interesante si bune :
    1 ) cererea de insolventa a constructorului roman Straco a fost respinsa si lotul de autostrada construit de el intre Campia Turzii si limita judetului Cluj poate fi continuat acest an )
    2 ) a fost avizata documentatia sectorului de autostrada Nusfalau – Suplacu de Barcau , 84 milioane de euro , si suspendarea licitatiei se va ridica .
    Nimic , din pacate , pentru infrastructura alta decat cea aeriana a Iasiului , al patrulea centru economic al tarii – cum poate Statul sa nu lanseze macar un drum nou si sigur , expres sau autostrada , macar de la Iasi la Podul Iloaiei ? cum poate Statul sa nu finanteze macar 10 km de adevarata centura , in afara orasului , intre drumurile nationale care intra in oras dinspre Sud , Vaslui si Husi ?

  17. Adica avem de ales intre medici spagari sau fara medici? Talentat tra la la legea trebuie respectata chiar si de un medic, gunoier, ministru etc. Chiar asa de greu e sa devenim o tara de oameni cinstiti? Un om lacom caruia nu ia ajuns cat a avut si acum sa ii plangem de mila.

  18. „… Activitățile UC Global, împreună cu videoclipuri, declarații, documente și rapoarte scurse… oferă o fereastră către noul stat global de securitate. Aici statul de drept este irelevant. Aici, confidențialitatea și privilegiul avocat-client nu există. Aici oamenii trăiesc sub supraveghere 24 de ore pe zi. Aici, toți cei care încearcă să expună crimele puterii tiranice vor fi vânați, răpiți, închiși și ruși … ceea ce i-a făcut lui Assange, va face în curând și restului dintre noi ”

    David Morales, proprietarul inculpat al companiei spaniole de securitate privată Undercover Global, este cercetat de înalta instanță din Spania pentru că ar fi furnizat CIA înregistrări audio și video ale întâlnirilor pe care fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, le-a avut cu avocații săi și alți vizitatori când editorul a fost în Ambasada Ecuadorului la Londra. De asemenea, firma de securitate a fotografiat pașapoartele tuturor vizitatorilor lui Assange. Este acuzat că a luat telefoane ale vizitatorilor, care nu erau permise în ambasadă și că le-a deschis, probabil în efortul de a intercepta apelurile. Se pare că a furat date de la laptopuri, tablete electronice și stick-uri USB, toate necesare pentru a fi lăsate în zona de recepție a ambasadei. Se presupune că a compilat rapoarte detaliate despre toate întâlnirile și conversațiile cu Assange cu vizitatorii. Se spune chiar că firma a planificat să fure scutecul unui bebeluș – adus în vizită la Assange – pentru a efectua un test ADN pentru a stabili dacă sugarul era un fiu secret al lui Assange. UC Global, aparent la ordinul CIA, ar fi spionat și diplomații ecuadorieni care au lucrat în ambasada Londrei.

    https://rielpolitik.com/2020/02/14/big-brother-what-is-happening-to-assange-will-happen-to-the-rest-of-us-by-chris-hedges/

  19. Turbinele eoliene generează mai mulți bani atunci când sunt oprite

    Plățile de constrângere au fost plătite firmelor de energie responsabile de parcurile eoliene, atunci când cererea de energie electrică scade sau vântul este prea puternic pentru ca turbinele să funcționeze.

    Turbinele eoliene generează mai mulți bani atunci când sunt oprite decât atunci când lucrează – clienții arătând aproape 650 de milioane de lire sterline în plătite pe parcursul unui deceniu.

    Așa-numitele „plăți de constrângere”, un fel de compensație, au fost plătite firmelor de energie responsabile de parcurile eoliene, atunci când cererea de energie electrică scade sau vântul este prea puternic pentru ca turbinele să funcționeze.

    Aceste costuri se adaugă la facturile de consum ale energiei electrice .

    Cea mai mare parte a plăților – în valoare totală de 649 milioane lire sterline începând cu 2009 – au fost percepute clienților din energia scoțiană, marea majoritate a eoliei onshore din Marea Britanie generată la nord de graniță.

    În 2018, mai multe parcuri eoliene au fost oprite pentru aproximativ un sfert din an.

    Parcul eolian Bhlaraidh, lângă Fort Augustus , Highlands din Scoția – care are 32 de turbine – a fost restricționat pentru 29% din 2018.

    https://stopthesethings.com/2020/02/15/money-for-nothing-scotlands-wind-farms-earn-more-revenue-when-theyre-turned-off/

Lasă un răspuns