Dezbatere la FET despre BREXIT

Fundația Europeană Titulescu organizează joi6 februarie 2020, începând cu ora 17:00, dezbaterea:

„Brexit done – Ce urmează pentru România și Uniunea Europeană?”

Invitați:

Victor NEGRESCU – Europarlamentar, fost ministru al afacerilor europene

Ștefan Radu OPREA – Senator, fost ministru pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat

Cristian WINZER – Secretar General al Fundației Europene Titulescu

Moderator:

Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președintele Fundației Europene Titulescu

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și SIF MOLDOVA și va avea loc la Casa TitulescuȘos. Kiseleff nr. 47, sector 1, București.

Vă așteptăm!

6 gânduri despre “Dezbatere la FET despre BREXIT

  1. https://www.zerohedge.com/political/europes-green-deal-same-hysteria-same-destruction

    Fiecare propunere de combatere a schimbărilor climatice și de salvare a planetei se bazează pe concentrarea puterii și extinderea agresivă a implementării și aplicării reglementărilor. Responsabilii de politici refuză să permită pieței libere să creeze soluții inovatoare pentru problemele de mediu, recunoscând în mod eficient că planeta este prea importantă pentru a lăsa la latitudinea locuitorilor. Doar guvernul, și cei pe care îi predică pentru a primi beneficiile cheltuielilor publice, pot fi cel mai bun prieten al Mamei Natură. Din păcate, acest abandon nechibzuit de inovație și industrie, care este prea comun în regiune, va fi un alt pas spre ruina Europei. După cum a scris HL Mencken, „Pentru fiecare problemă complexă, există un răspuns clar, simplu și greșit.” UE știe prea bine acest lucru.

    … Un cuvânt comun folosit în întregul plan al Comisiei este „promovare”. Funcționarii doresc să promoveze combustibili durabili alternativi. Vor să promoveze utilizarea vehiculelor electrice. Acestea urmăresc promovarea produselor agricole fără defrișare. Aceștia doresc să promoveze o reducere a călătoriilor aeriene și mai mult transportul feroviar și naval al mărfurilor. Promovarea este un cuvânt mai bun pentru constrângere.
    …. In the last few years, Russia has been supplying the rest of Europe with a lot of energy. Moscow’s dominance in the energy industry has been so immense that it is constructing more pipelines to gain a greater market share of Europe’s gas market. However, should the GD become the law of the land, the pipelines may be demolished or out of order since they would no longer adhere to the standards of the climate strategy.

  2. Presupusele transferuri sociale nu sunt altceva decât transferuri etnice. Europa este primul continent care a plătit vreodată pentru propria colonizare.

    Un spectru bântuie Europa și lumea. Replacismul, tendința de a înlocui totul cu și prin dublul său – standardizat, normalizat, interschimbabil, costuri reduse: originalul prin copie, autentic prin imitația sa, adevărat prin fals, mamele prin mame surogat, cultura prin timp liber și distracție, cunoaștere prin diplome, țară și oraș de suburbie universală, indigenă de alogen, Europa de Africa, bărbați de femei, bărbați și femei de roboți, popoare de alte popoare, umanitate de o postumanitate amețită, nediferențiată, standardizat, la fel de interschimbabil pe cât doriți.

    Dintre toate formele de manipulare genetică, Marea Înlocuire, un fel de sarcină surogat aplicată pe întreaga planetă, este de departe cea mai rea. Genocidul prin substituție, în cuvintele lui Aimé Césaire, poetul comunist din Caraibe, este crimă împotriva Umanității secolului 21. Este foarte ciudat faptul că ecologiștii par să excludă omul de preocuparea lor foarte lăudabilă pentru biodiversitate.

    Replacismul se consideră acum suficient de puternic pentru a gestiona direct stocul uman, fără intermediari. În Franța, Emmanuel Macron, care, alături de Justin Trudeau, este reprezentantul său cel mai desăvârșit din lume, a neutralizat deja microcosmosul politic și i-a trimis în ultimii treizeci de ani la casele lor pe principalii actori ai vieții politice franceze, umplând Adunarea Națională cu soldați în picioare, construind un guvern ad-hoc, spulberând toate partidele majore. El nu guvernează. El administrează – așa cum ar face o bancă sau un automat. El iese din politică prin economie, finanțe sau management corporativ. Vrem să ieșim prin istorie. Independența sau supunerea unei mari națiuni, supraviețuirea sau dispariția unei mari civilizații, aceasta nu este o problemă de politică, ci de istorie. Charles de Gaulle la Londra, asta nu era politică. Jean Moulin din Lyon nu era politică. Nici Joan of Arc din Chinon, nici Churchill în camerele de război, nici Gandhi din Calcutta, nici nimeni altcineva care s-a ridicat pentru independența țării lor și pentru demnitatea poporului lor.

    https://conumishu.wordpress.com/2020/02/03/apelul-de-la-colombay-renaud-camus/

  3. Luciditatea Iranului este “brici”: “Acordul secolului” a murit înaintea lui Trump (ayatollahul Khamenei)

    Denigratorii globalisti ai milenarului si prodigiosului popor persan au primit o galeata cu apa rece peste capetele lor infierbantate. Fara indoiala ca planul de “pace” jewmerican pentru Orientul Mijlociu, pe care Donald Trump, presedinte al mai tanarului stat SUA, si Benjamin Netanyahu, premier al si mai puberului stat Israel, l-au clamat drept un “acord istoric”, este sortit cosului de gunoi al umanitatii. Pretinsul „acord istoric” globalist a fost respins cu fermitate si indignare de catre eroicul popor palestinian, cat si de institutiile reprezentative ale natiunii arabe si ale multilateralismului global.

    Cauza rasunatorului esec trumpisto-netanyahist este ca “acordul” lor nu e un acord, ci un dictat, datorita faptului ca de pe el lipsesc semnaturile poporului palestinian, ale ligilor arabe si islamice si ale natiunilor unite. Planul nascocit de Trump si de ginerele sau evreu Kushner este o incalcare brutala a Dreptului International, potrivit caruia unica legitimitate este o solutie cu doua state, palestinian cu capitala la Ierusalim si israelian cu capitala la tel Aviv, in frontierele din 1967 ale Orientului Mijlociu.

    Planul de pace al preşedintelui american Donald Trump menit să pună capăt conflictului dintre israelieni şi palestinieni, supranumit „Acordul secolului”, va muri înaintea lui Trump, a spus miercuri liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, potrivit unei postări pe contul său oficial de Twitter. Excelenta lui sintetizare a actualitatii si perspectivei este demna de manual. „Intriga americană a ‘Acordului secolului’ va muri înainte să moară Trump”, a postat Khamenei. Totodata el a declarat că Iranul va sprijini cât de mult poate grupurile palestiniene.

  4. Britanicii plecati , nimic bun pentru noi .
    Sunt singurii dintre vest-europeni fara iluzii si incoruptibili in fata petro-dolarilor Rusiei .
    Sa nu vorbesc despre participarea lor la fondul comun european .
    Trecand la lucruri bune , scapam azi de sinistrii lui Orban .
    Cu mult , mult mai rai decat imi imaginam ( ca unii la solda serviciilor unei mari puteri vest-europene care nu ne-a facut mare bine niciodata , nici intre 1916-1918 , nici in 1940 ) .
    Sa cantam ca soldatii british in ultimul razboi : ” roll out the barell / we’ll have a barrel of fun ” si ” we are here because we are here „

  5. Driuzii locuitorilor antici ai Angliei ( triburile celtice ale britonilor) aveau o reflecție, după unii ar fi fatalistă: ,, Ceea ce trebuie să fie, va fi.” Așadar, vom vedea ce va fi. Problema este ce va fi în România, după ziua de astăzi.

  6. Acest Brexit, o adevărată binecuvântare istorică pentru englezi, a produs multe speranţe şi sper să nu rămână o ciudăţenie insulară, ba mai mult cred că va mai urma o Monarhie şi apoi se vor dezmetici şi alţii , Polonia, Cehia, Slovenia, Ungaria şi de ce nu România !
    P.S.
    Nu văd de ce ar trebui să suportăm noi şi celelate captive din această nouă UESS partea de contribuţie pierdută prin eliberarea Marii Britanii din chingile birocratice ale unor aleşi nealeşi de nimeni !
    De unde până unde s-a ajuns la aceste bugete în care se lăfăie nişte birocraţi de la conducere şi nişte
    aleşi destul de dubioşi, dacă ne gândim la aranjamentele murdare prin care se creiază nişte majorităţi
    politice ce nu ţin cont de opţiunile votanţilor !?
    Au pierdut miliarde datorită Brexitului, n-au decţât să suporte ei consecinţele financiare, , nu să le împartă pe cap de captiv ideologic !
    După prăbuşirea coşmeliei vor ieşi la iveală toate potlogăriile destul de evidente ale unora ca Barosso, verşteigen, Junjer şi ceilalţi suverani politici ai acestei făcături birocratice care-şi permite să conducă după bunul plac o jumătate de miliard de oameni fără absolut nici o îndreptăţire istorică !

Lasă un răspuns