Brexit si alegerile din România

La sfârsitul acestei luni, Marea Britanie va iesi din Uniunea Europeană. Nu-mi propun, deocamdată, să discut consecintele acestei decizii. Cred insă că merită să examinăm, mai atent, MODALITATEA prin care s-a ajuns la această decizie (referendum plus rundă de alegeri).

In acest an, la noi vor avea loc si alegeri locale si alegeri parlamentare. Cum pot fi pregătite aceste alegeri? Imi permit să sugerez vizionarea si analiza unui film exceptional – BREXIT, in regia lui Toby Haynes, cu Benedict Cumberbatch in rolul principal. Cred că, mai ales, pentru organizatiile de tineri, ar fi un exercitiu foarte util.

Felul in care au fost construite mesajele de campanie, in special pentru tabăra „leave”, semnificatia sloganului „take back control”, felul in care prin internet pot fi identificate segmente ale electoratului tintă reprezintă teme de reflectie. Spre deosebire de partidul laburist, inghetat in metodele traditionale de campanie – „door to door”, mitinguri, etc, echipa lui Cummings găseste – intr-un fel regretabil, poate – modalitatea de a ajunge la frustrările cumulate in zeci de ani in societatea britanică. Si nu doar in legătură cu imigrantii.

Pornind de la campania lui Obama, apoi cea a lui Trump (unde a existat acelasi principal finantator ca si in cazul Brexit), regăsim ‘inteligenta’ calculatoarelor si softuri tot mai sofisticate in slujba campaniilor electorale, firme de genul Cambridge Analylica  (unii vor spune poate că si la noi STS ar putea să povestească pe această temă…)  si au devenit actori importanti in campaniile electorale.

Sper ca si PSD să fi invătat din lectiile campaniilor din 2019 că, pentru a convinge electoratul,  e nevoie de mai mult decât de mesajul cu salariile si pensiile.

PS M-am bucurat să aflu că departamentele partidului („guvernul din umbră”) functionează in modul „turbo” iar Institutul social democrat „Ovidiu Sincai” si-a redeschis portile pentru viitoarele cadre ale partidului. Asta arată că partidul este pregătit pentru (re)intâlnirea cu alegătorii din acest an.

47 de gânduri despre “Brexit si alegerile din România

  1. Partidul trebuie să se (re)întâlnească cu el însuși la Congres, înainte de a se întâlni cu alegătorii.
    Să vedem cine vor fi liderii PSD și câtă încredere vor fi capabili să transmită cetățenilor. Nu cred că renegarea trecutului (de dragul schimbării cu orice preț) este calea, ci păstrarea a ceea ce este bun pentru țară într-o nouă formă de prezentare mult mai coerentă și persuasivă, din programele anterioare ale partidului, la care ar trebui adăugate elemente din strategia Partidului Conservator din UK referitoare la impasul în care se află UE, o construcție megalomanică care ar trebui regândită din temelie pentru a servi cu adevărat interesele tuturor națiunilor de pe bătrânul continent.
    În actuala configurație structurală, nici PSD și nici România nu au șanse foarte mari la viitorul pe care și-l doresc românii.
    Dacă curaj, consecvență și perseverență nu e, nimic nu e….iar alegătorii vor rămâne în actuala stare de turmentare endemică sine die.

  2. https://argumentul.info/2020/01/24/ilan-sor-il-sfatuieste-pe-turistul-politic-dodon-sa-aplice-experienta-israelului-in-moldova/

    … „Că vizita în Statul Israel, denumirea corectă a căruia Igor Dodon a reușit s-o ortografieze corect din a cincea încercare, nu a servit, din păcate, o posibilitate de a-și pune mai multe întrebări esențiale și să cugete profund asupra unor lucruri.

    De exemplu, să se gândească de ce această țară, comparabilă ca teritoriu și număr a populației cu Moldova, care are resurse naturale mai modeste ca noi, se dezvoltă dinamică în ultimele decenii?Iar Moldova, unde Dodon și alții ca el se perindă în fotolii de șefi cu zecile de ani, degradează și devine tot mai săracă? În același timp, Igor Nicolaevici și familia sa prosperă în ritmuri mai alerte chiar și decât economia israeliană.

    Sau de ce în Israel pot avea loc procese judiciare de rezonanță și corecte în care sunt vizați demnitari de cel mai înalt nivel, iar Dodon, care a recunoscut public că partidul său este finanțat ilegal, nu are frică de justiția moldovenească sau de întrebările incomode ale reprezentanților organelor de drept?

    Se întâmplă asta pentru că o astfel de Moldova a fost construită în ultimii ani de către Dodon și oameni ca el. O țară cu o economie ruinată și o justiție nedreaptă. Și nici măcar călătoriile sale prin diferite colțuri ale lumii nu-l vor mai ajuta să realizeze că țara noastră a fost adusă la sapă de lemn”

    • Unele întrebări sunt pur și simplu puterile.
      Israelul beneficiază, de multe decenii, de sprijin militar, logistic și financiar (nerambursabil) în valoare de nenumărate miliarde de dolari. Pur și simplu peste această țară a plouat cu parai, ceea ce a redus motivația evreilor pentru muncă. Am fost acolo, am văzut oameni care nu au ce face cu timpul, poluând cu comerțul lor derizoriu locurile sfinte.
      Israelul a devenit un stat agresor, puternic sponsorizat din afară,bun stat care încalcă cu nonșalanță dreptul internațional, convențiile și rezoluțiile ONU (devenită o organizație decorativă călcată în picioare de hegemonismul american) și, nu în ultimul rând, drepturile fundamentale ale poporului palestinian.
      Despre aceste (ultime) drepturi, în România nu se mai discută, nu o fac nici românii, dar, mai grav, niciun partid politic din România nu mai promovează normalitatea în relațiile internaționale. Pare că politicienii români și-au pierdut complet verticalitatea și spirtul de responsabilitate.
      În aceste condiții, se explică de ce basarabenii sunt reticenți față de proiectul reunificării, ei văd la București o târlă de nevertebrați de tip ,, cetățean universal” fără identitate, oameni de nimic cărora le displace să (te)citească versurile și scrierile profetice ale lui Mihai Eminescu despre echilibrul național-universal.

    • Am inteles strategia diabolica a lui Iohannis si a celor care il manevreaza din strainatate in blocarea – sabotarea finantarii europene nerambursabile pentru tara noastra pentru urmatorii sapte ani ( sau mai clar oprirea dezvoltarii Romaniei ) – promovarea unei investitii imposibil de realizat – ” autostrada Iasi – Targu Mures ” – imposibila din punct de vedere ecologic si financiar – care va fi cronofaga in formalitati administrative care nu vor duce , timp de 4 – 5 ani , la NIMIC , timp in care regimul sau nu va lansa niciun alt proiect …finantarea pentru aceasta nebunie va fi refuzata la sfarsitul anilor 2020 ( asemanator cu ce se intampla azi cu perla promisiunilor politice a anilor 2010 , autostrada Sibiu – Pitesti ) si Romania se va alege cu NIMIC !
      Romania va ramane pentru urmatorii 10 ani cu proiectele lansate de PSD in ultimii doi ani finantate cu fondurile 2014 – 2021 si culmea sabotajului este ca se vrea ca aceste proiecte sa consume finantarea si pentru 2021 – 2028 – podul Braila – drumul expres Craiova – Pitesti si inelul rutier de viteza in jurul Bucurestiului , atat .
      PS – ce democratie avem ?
      Cum poate Orban sa dea o ordonanta de urgenta marti 28 ianuarie 2020 pentru anularea licitatiei Iasi – Pascani intr-o liniste de mormant ?! ?! ?!

  3. off topic
    Sunt putin descumpanit. Am urmarit la tv un sondaj pe tema a ceea ce sarbatorim astazi, Unirea Principatelor Romane. Foarte multi nici macar nu stiau ce insemnatate are ziua de 24 ianuarie. Nu cred ca este un capat de tara sa mai stii si anul infaptuirii, insa cine a audiat cursurile gimnaziale, liceale si a invatat ceva istorie ar fi trebuit sa stie, mai ales ca unii erau tineri.

    on topic
    N-am sa comentez Brexit-ul, insa Marea Britanie e posibil sa faca fata acestei provocari, este o tara economic puternica, cu aliati si parteneri economici asemenea. Intr-o incercare de a nu fi manevrat, manipulat, nu am cont de facebook, exist si ma cunoaste lumea si fara „social-media”, iar alegerilor locale si parlamentare chiar daca cetatenilor Dumnezeu le va da mintea de pe urma e posibil ca marea manevra sau manipulare sa se faca de undeva.
    Fie ca cele din post scriptumul Dvs. sa se implineasca, mai greu dar nu imposibil.

  4. E ziua Unirii Principatelor .
    Puterea lui Iohannis face cadou Moldovei anularea unui proiect concret in PPP pentru autostrada Iasi – Pascani cu argumente debile in genul ” e o gluma ” , ” inginerie a la Valcov ” samd samd .
    In schimb aceasta putere sabotoare MINTE ca va gasi finantare de la UE nu doar pentru Iasi – Pascani ci pentru ditamai matahala de autostrada pana la Tg Mures trecand prin 55000 de hectare de rezervatie naturala , Lacul Bicaz si doua lanturi paralele de munti .
    De cine isi bat joc ?

  5. https://britannianews.co.uk/2020/01/24/von-der-leyen-says-eu-needs-credible-army-to-be-more-assertive-in-world-express-co-uk/

    „Puterea mare vine întotdeauna cu diplomația și prevenirea conflictelor, cu activitatea de reconciliere și reconstrucție, ceea ce europenii știu bine pentru că am trecut prin asta, aici, în Europa.”

    Comentariile doamnei Von der Leyen au fost reluate ulterior de europarlamentarul francez Nathalie Loiseau, un aliat strâns al președintelui francez Emmanuel Macron, care solicită Europei să-și asume mai multă responsabilitate pentru propria apărare și să se afirme ca jucător militar global.

    Vorbind după discuțiile cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, ea a spus: „Apărarea europeană este atât un element indispensabil pentru întărirea NATO, cât și un complement esențial al alianței militare.

    „Europa trebuie ascultată, trebuie să exercite o influență mai puternică în cadrul NATO și să aibă mai mult control asupra propriei sale apărări.”

  6. https://nationandstate.com/2020/01/24/why-the-coronavirus-is-a-real-threat-to-oil-markets/

    „SARS CoV, mai bine cunoscut sub numele de SARS Coronavirus, este extrem de contagios – mai contagios decât se credea inițial, iar această teamă inspirată de coronavirus a fost acum decisivă pe piața petrolului.

    Cu viruși extrem de contagioși și mortali precum SARS CoV, frica guvernează ziua. Fie că este o teamă personală că cineva ar putea prinde virusul, fie că se prinde efectiv virusul, rezultatul este că oamenii nu vor mai călători într-o anumită măsură.

    Chiar și teama că oamenii ar putea înceta călătoria este suficientă pentru a duce la o criză economică. Indiferent dacă se prinde virusul sau nu este irelevant din punct de vedere economic – simpla percepție că este o posibilitate creează ondulări în economia mondială pe măsură ce oamenii schimbă modelele de călătorie, cumpărături și tranzacționare.

    Gândul la cererea diminuată de la al doilea mare consumator de petrol din lume depășește chiar și un risc geopolitic semnificativ, precum și întreruperi tangibile ale producției de petrol, precum atacurile asupra instalațiilor petroliere din Saudi Aramco din septembrie și actuala întrerupere a Libiei aproape peste un milion de barili pe zi.

    Aceasta este ceea ce mișcă piețele.

    Nici măcar OPEC nu pot anticipa știrile negative despre ceea ce este deja încetinirea cererii din China.

    Virusul care se răspândește prin China, la rate fără precedent, consumă cererea de petrol din China mai mult decât oricine s-ar fi putut aștepta vreodată.

    Fiecare aspect al economiei afectează piața petrolului. Dar este deosebit de importantă efectul pe care virusul l-ar putea avea asupra călătoriilor, ceea ce ar afecta călătoriile aeriene și călătoriile, afectând consumul de combustibil cu jet și benzină. Și cu ofertele puternice și persistente pe care le înregistrează astăzi pe piață, cererea slabă nu ar putea veni într-un moment mai rău.

    În China, lansările de filme au fost anulate, atracțiile turistice, inclusiv popularul Oraș Interzis sunt programate să se închidă în acest weekend, iar oamenii anulează deja planurile de călătorie, potrivit New York Times.

    Și este greu de constatat efectul real, deoarece China nu este transparentă în ceea ce privește evoluția virusului. New York Times sugerează că Beijing șterge informații.

    Restricțiile de călătorie vor afecta zeci de milioane de oameni. De asemenea, zborurile, trenurile, autobuzele, metroul, feriboturile și mașinile închiriate au fost suspendate – toate acestea vor avea un efect imediat asupra consumului de combustibil.”

    • 2astra2014, din nou știri catastrofice despre sfârșitul inevitabil al omenirii, ca și încălzirea globală care va duce la inundarea New York-ului, după ce întregi insule-state vor ajunge undeva pe fundul oceanului și Sahara va deveni mai Sahara.
      ONU a luat prima măsură astfel încât oricine cere azil din cauza pericolului virtual (a se citi, închipuit) al cataclismului încălzirii globale să nu poată fi refuzat. Și primul caz este un cetățean din Kiribati.

      Revenind la oile noastre. Păi scăderea cererii de petrol va duce la scăderea prețului și printre cele (deja) afectate este și Rusia. Unde naiba va coborâ economia rușilor aflată și așa la linia de plutire?

      Pe de altă parte reducerea traficului internațional de persoane ar trebui să stopeze migrația. Nu-i așa?

  7. „PNL, out!” (de la guvenare): Niciun pas inapoi de la standardul social! Ce s-a obtinut trebuie pastrat!

    Cred ca liderii stangii PSD trebuie sa reinvete lectia unitatii si disciplinei interne de partid. Cand esti angajat intr-un “razboi”, declansat si intretinut de Klaus Iohannis si de dreapta politica, dezbinarea si indisciplina, operate de orgolii mai mari decat capacitatea de leadership, sunt defectari care duc la pierderea razboiului. In campanie, “dizidenta” este un lux exorbitant si inacceptabil. Brexitul, proiectat si implementat de conservatorii britanici, este graitor in acest sens. Conservatorii de la Londra nu si-au permis dizidente si ruperi semnificative de partid, care sa le puna in pericol strategia “leave”, pe care au pitrocit-o indelung, cu trei guverne conservatoare succesive.

    Privind PSD, bucla negativa a alternantei, cand apele din partid s-au despartit, e aproape inchisa. Urmeaza cea pozitiva, de reunire a afluentilor. Unii fii risipitori deja s-au intors. Partidul are nevoie de un lider care sa aiba atat simtul oportunitatii momentului, cat si pe cel al viziunii pe termen lung. Simturile clipei si epocii sunt cele doua lucruri care fac un lider mare si o politica mare. E nevoie de o mai buna identificare a talentelor, cat si de o diviziune a muncii intre teoreticieni si practicieni, de care partidul are nevoie in egala masura. La nivelul primului cerc, sa existe lideri si echipe de analisti, sintezisti, “soft”-isti, “hard”-isti. Cand apare o problema, indiferent ca cere solutii urgente sau in perspectiva, sa se stie précis carui lider sau carei echipe sa fie data spre rezolvare.

    Am impresia ca e un deficit de strategi si de organizatori. De strategi ai partidului care sa contribuie la elaborarea unei linii politice adecvate, sincrone cu cerintele si conditiile etapei. E nevoie de un lider al liderilor care sa aiba foarte clara evolutia PSD pe mai multe etape inainte. Inclusiv, prin reprezentarea ei sinusoidala, cu secvente aproximative de acceleratie-deceleratie, inaintare-retragere, crestere-descrestere, in raport cu punctele nodale in care e nevoie de schimbare sau alternare, intr-un mediu pluralist, competitiv. Organizatorii sunt infaptuitori.

    Cummings e un rasfatat al globalistilor conservatori britanici, asa cum a fost Buharin pentru globalistii comunisti rusi. I-am analizat unele productii politice, in care am remarcat multa demagogie si un efort mai degraba practicist decat de creativitate, de a face din decizii de laborator politic, luate de altii, niste “realitati” in campul social si electoral. Ca si lui Buharin, cred ca lui Cummings i se potriveste caracteristica de “scolastic”. N-as merge pe mana lui si nici pe a Brexitului. “Frustrarile” sunt ale globalistilor britanici, nostalgici ai Imperiului, lucru care se vede si din criza Casei Regale (v. Megexit), nu ale populatiei, care nu empatizeaza cu un sistem anacronic, cu stapani si supusi, cu transmiterea ereditara a pozitiilor de putere politica si economica.

    RO nu trebuie sa iasa din UE, dar poate sa-si compenseze neajunsurile din relatia cu Vestul prin acorduri comerciale cu Estul. Frustrarile noastre cred ca sunt de doua categorii. Una externa, prin neintoarcerea romanilor si teritoriilor romanesti la patria mama. Alta interna, prin tentativele Guvernului Orban de a atenta la cuceririle sociale, la nivelul de trai, obtinut cu mari costuri politice si eforturi de munca, pentru care PNL trebuie trimis in “Exit”, in “LibExit”, de catre electorat, la alegerile din acest an. Cred ca frustrarea interna se poate exprima printr-un slogan electoral de genul: “Niciun pas inapoi de la standardul social!”. Ce s-a obtinut trebuie pastrat!

  8. „Gheața glaciară adăpostește diferiți microbi, cu toate acestea virusurile asociate și impactul lor asupra microbiomilor de gheață au fost neexplorate. Ghețarii din întreaga lume se micșorează rapid, în principal datorită încălzirii antropice a sistemului de atmosferă oceanică a Pământului, nisipul acesta va elibera microbi glaciari și viruși care au fost prinși și conservați de zeci până la sute de mii de ani. Cel puțin, acest lucru ar putea duce la pierderea arhivelor microbiene și virale care ar putea fi diagnostice și informative despre regimurile climatice din Pământ; cu toate acestea, într-un scenariu cel mai rău, această topire de gheață ar putea elibera agenți patogeni în mediu. Începând cu robustele silicometode de decontaminare a studiului microbial ghețar-gheață, am îmbunătățit în continuare procedurile noastre pentru a elimina contaminanții microbi și virali pe suprafețele miezului de gheață și am aplicat aceste metode pentru a investiga comunitățile microbiene și virale arhivate în miezurile de gheață glaciară. Aceste date încep să completeze golul de informații despre virușii arhivați pe gheața glaciară și aruncă lumină asupra impactului potențial al virusurilor asupra gazdelor lor microbiene atunci când sunt activi. Studiile viitoare vor oferi o mai bună înțelegere a evoluției și interacțiunilor microbiene și virale și vor contribui la stabilirea modelelor ecologice predictive ale schimbărilor climatice din mediile „arhivei înghețate”.

    Nucleele de gheață din Guliya din 2015 au fost colectate și analizate ca parte a unei expediții de colaborare între Centrul de Cercetări Polare și Climatice din Universitatea de Stat din Ohio (BPCRC) și Institutul de Cercetare a Podișului Tibetan al Academiei Chineze de Științe, finanțat de Paleoclimul Fundației Naționale a Științei Premiul programului # 1502919 și respectiv Academia Chineză de Științe. Sprijinul parțial pentru Dr. Zhong a fost oferit de către Gordon și Betty Moore, Fundația de investigare a MBS (# 3790), de NSF-ul Programului Paleoclimate NSF 1502919 și programul BPCRC postdoctoral. Acesta este numărul de contribuție al BPCRC 1586. Lucrările desfășurate de Institutul comun al genomului Departamentului Energiei din SUA sunt susținute de Oficiul Științei al Departamentului de Energie al SUA, sub contractul nr. DE-AC02-05CH11231.

    https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.01.03.894675v1.full

  9. https://hub.jhu.edu/2019/11/06/event-201-health-security/

    Proiectele de exerciții de simulare pandemică reflectă un nivel mare de pregătire
    Evenimentul 201, găzduit de Johns Hopkins Center for Health Health, prevede un coronavirus cu răspândire rapidă cu un impact devastator

    Pandemia cu cornavirusul din China a luat toată lumea prin surprindere. Mai puțin pe Bill Gates și o mașină de promovare și globalizare.

    https://www.pirbright.ac.uk/press-releases/2019/11/bill-melinda-gates-foundation-funds-development-pirbright%E2%80%99s-livestock

    Între timp, 18 octombrie 2019, deci tot înaintea izbucnirii pandemiei, Fondul de lege și Melinda Gates, Școala Johns Hopkins Bloomberg pentru Sănătate Publică și Forumul Economic Mondial organizează în colaborare un eveniment la New York, unde „politicieni, oameni importanți de afaceri și oficiali din domeniul sănătății ”au reușit să simuleze o pandemie cu coronavirus.

    O coaliție susținută de Bill Gates finanțează biotehnologiile pentru a dezvolta vaccinuri pentru mortalul coronavirus Wuhan.

    https://www.businessinsider.com/vaccines-for-wuhan-china-cornonavirus-moderna-inovio-cepi-2020-1

    „Există probleme noi care nu pot fi rezolvate decât de companiile multinaționale în colaborare cu guvernele.”

  10. E mult prea mult :
    Suntem a cincea ţară din UE la creşterea economică, performanţă obţinută de guvernarea PSD- ALDE, cu atât mai valoroasă cu cît opoziţia, ,în frunte cu străinul în ale economiei şi nu numai, din fruntea statului la Cotroceni a făcut tot ce i-a stat cu putinţă, inclusiv să calce de nenumărate ori în picioare Constituţia României pentru a bloca sau întârzia măsuri care ar fi putut duce la o şi mai bună colectare de taxe şi impozite, permiţând în mod criminal la externarea profitului unor importante companii multinaţionale .
    Şi acum, la zi aniversară, a Marii Uniri a Românilor de la Iaşi vine sasul să incite din nou la scoaterea de pe scena politică a PSD, adică la ură între români, cerând pentru asta alegeri anticipate, de parcă i-ar cere primei doamne ceva favoruri şi nu politicienilor să încalce sau să forţeze nişte legi a României, pentru a pune laba pe toată puterea !
    O asemenea neghiobie sper să nu treacă neobservată de către cei obligaţi acum să dea onorul unor străini de interesele României !
    S-a mers prea departe cu batjocura şi prea nu se mai ascunde intenţia, de acum declarată, de a strânge toată puterea în mâna unui om(?!) ce se dovedeşte pe faţă un duşman al românilor !
    Cel puţin, şi deocamdată, a celor care au votat sau vor să mai voteze cu un partid , destul de mulţi ca număr , al căror vot este călcat în picioare de dragul unor interese de acum clar potrivnice României !
    P.S.
    E prea mult să-i vezi pe cei de la Realitatea ( Guşă, sau Rifai cu invitaţii lor) îndemnând la „omorârea” corupţilor în timp ce ei fentează în continuare Statul Român de milioane de euro, sau pe Johanus cu anticorupţia-n gură şi la zile festive, el – un corupt încă nu pe deplin pedepsit !
    E prea mult şi cred că ne ajunge ! :mrgreen:

  11. Am fost nedrept , puterea penelista a facut un gest de bunavointa fata de Moldova inaintea zilei Unirii lui Mos Ion Roata .
    A binevoit sa permita semnarea contractului pentru studiul de fezabilitate al drumului expres Bacau – Piatra Neamt , efort de investitie 100 % meritul guvernelor PSD , terminat in octombrie .
    Cost de 8 milioane de lei sau 1,6 milioane de euro pentru un proiect tehnic pentru un drum rapid si sigur pe 61 de kilometri .
    Asta inseamna ca , atunci cand cineva va vrea , se va putea construi acest drum expres stiind pe unde va trece , ce terenuri sunt de evitat , ce linii electrice de deplasat ,ce proprietati de expropriat …
    Nu suntem inca acolo .
    Al doilea contract de infrastructura semnat dupa 4 noiembrie , dupa atribuirea unor drumuri judetene din Iasi unui constructor pentru modernizare acum 6 saptamani .

  12. Bazele americane de la Kogălniceanu și Deveselu adevărate bordeluri, iar militarii americani adevărați traficanți, consumatori și complici la trafic de minore
    Într-o țară, normală, ortodoxă, cu un popor cu demnitate, trupele străine aduse aici de trădătorii acestui neam, ar trebui URGENT expulzate!

    Dar cum România și sărmanul popor român sunt departe de așa ceva, nu există o forță importantă care să se opună.

    Ana Maria Nuciu a fost pînă anii trecuţi traducătoare în baza militară americană de la Kogălniceanu. Totul părea să fie normal, pînă cînd Ana Maria descoperă că în această unitate militară ce aparţine forţelor NATO funcţiona un adevărat BORDEL, în care veneau fete minore pentru a satisface dorinţele unor militari, mai ales ale comandantului bazei „Black Sea Area Support Team”, OTTO BUSHER, ajutat de mîna lui dreaptă, plutonier adjutant principal al BSAST, LLOYD SPARKS!

    foto Busher si Sparks in SUA
    Cu o tenacitate incredibilă şi cu un curaj devastator, deşi a fost ameninţată direct de un militar american că o va călca cu maşina (sîntem în posesia unei înregistrări cu această convorbire), Ana Maria Nuciu a sesizat Parchetul în legătură cu acest bordel din incinta bazei militare! A fost o amplă anchetă desfăşurată de autorităţile americane şi române, invocîndu-se însă Acordul semnat în 2001 între cele două ţări, în care România ceda dreptul de anchetă al militarilor americani către SUA.

    Într-un amplu serial, vă vom prezenta pe larg documente, fotografii, înregistrări audio-video, convorbiri şi fotografii, unele cu adevărat şocante, cu fetele minore racolate pentru plăceri sexuale.

    Acum, însă, publicăm PLÎNGEREA PENALĂ pe care Ana Maria Nuciu a trimis-o la DIICOT, în care cere ca „Dosarul Kogălniceanu” să fie conexat „Dosarului Caracal-Deveselu”, cel în care Gheorghe Dincă este acuzat că a răpit şi sechestrat două fete, fiind acuzat chiar de uciderea lor! Documentul conţine informaţii şi detalii absolut incredibile, pe care autoarea plîngerii, Ana Maria Nuciu, le argumentează însă cu probe concrete, care, în condiţii normale, ar fi dus la condamnări cu ani grei de închisoare. Fiind însă vorba despre interese militare, de SUA, de NATO, sînt forţe care încearcă mereu să pună batista pe ţambal ori de cîte ori astfel de scandaluri explodează în spaţiul public.

    Veţi vedea în episoadele viitoare că România este pe primul loc nu numai la livrarea de fete pentru reţelele de trafic de persoane din UE, ci şi la traficul de femei pentru militarii NATO, aşa cum s-a întîmplat în Kosovo, Kuweit sau Bosnia şi Herţegovina! Să citim însă cu atenţie documentul trimis în 20 noiembrie 2019 de Ana Maria Nuciu către DIICOT:

    • Ar fi interesant sa stim sursa, ca este adevarat ce spuneti cei cu capul pe umeri si putina judecata pot merge cu ochii mintii pana la portile bazei Deveselu. Prea multe semne de intrebare, balbaieli ale autoritatilor romane si amestec fara rost,in aparenta, a FBI sau altor autoritati americane in „afarecea” Caracal.
      Eu unul nu pot uita episodul tragic al lui Teo Peter. Atunci autoritatile romane s-au comportat lamentabil, iar americanul ucigas a scapat basma curata, fiind scos din tara in mai putin de 24 de ore.
      Din pacate asa se intampla cand „cedam suveranitate”, traim ca pe vremea Inaltei Porti si avem toate datele ca istoria se manifesta ciclic.

  13. Oare cat de greu ar fi ca sa se desfiinteze serviciul mamut de informatii si dezinformare de la noi? Nu vede nimeni ca acest serviciu compus in majoritate de agentii ai serviciilor maghiare si austriece ne conduc atat viata politica, cat si viata economica si as aduga viata culturala, dar mai degraba cred ca pe aceasta vor sa o distruga. Ce ar trebui sa facem pentru a desfiinta acest deserviciu de informatii si in locul lui s punem unul de dimensiuni si atributii normale si cu agenti normali si mai ales romani? Se spune de catre agentii, acoperiti sa nu, ca social democratii sunt aserviti rusilor fara sa se vada ca in Europa ungurii si austriecii si germanii pupa talpa rusilor. Si, sa nu uitam ca brexit-ul nu s-ar fi produs fara contributia generoasa si consistenta a erviciilor secrete ruse(mai ales pe media).

  14. Oameni buni, cât timp a trecut de la momentul când Prim Ministrul României, domnul Adrian Năstase, sfidând toate „recomandările” a mers în China, în plin avânt al unei gripe aviare?! Ei să vedem dacă acum se va mai găsi pe undeva vreun curajos?! Ia să vedem dacă Merkel își respectă tabietul vizitelor anuale în China !?!
    Oameni buni, cât timp a trecut de la vremea bombelor cu napalm și a jucărioarelor cu explozibil aruncate din avion?! De bomele cu fragmentație și de minele anti personal nu-și mai amintește nimeni că au fost oricum și ele interzise !
    Afacerea Ebola mai are câteva reapariții, dar nu mai este sperietoarea de acum un deceniu !
    S-A UITAT TOT, INCLUSIV SCOPUL PEMTRU CARE AU FOST „PUSE PE PIAȚĂ” !!!
    Despre virusul din Wuhan unii zic c-ar proveni de la șarpe, alții c-ar proveni de la liliac, dar nu cred că dilema aceasta va dura mult. Eu sunt convins că este generat din același loc unde s-au mai luat decizii scelerate !
    Sigur că și de această dată se va rezolva problema, dar s-a mai câștigat ceva timp ca să … Ca să ce ?!?

  15. E Sefu singura concluzie ar fi ca PSD nu invata niciodata de ce si ca prefera sa adopte o atitudine intelctuala adica sa zica mersi cand primeste suturi in dos si sa poate flegmele pe obraz de parca ar fi decoratii de razboi!!!

    Si o arde filozoficeste sperand .. că … că că ce ?!!

    Scuze da PSD are un handicap major – „placuta suedeza” . Adica unii se vor duce la vot numa ca sa dea ..UE ! Ca asa e moda! Ca nu poti vota cu un totil il bate toti-l injura toti ii baga @@@@-n gura!

    E nevoie , sa zic asa, si de o atitidine „virila” . Din pacate cu o singura Olguta …….

    Nu credeti ? Ati vazut la A3 raspunsurile alea de pe strada? „Toti” „stiu” ca PSD = dezastru da nu prea stiu de ce…. De ce ? pai in primul rand ca toti il bate toti il ….. deci e o adunatira de ologofreni si oligifrenu nu poa conduce !!!

    Este greu de trecut peste asta .

    Sefu’ cam asta este.
    Si stiti ca am dreptate. Chiar daca scandalizez (asa cum cu destui ani in urma v-am avertizat ca psaivitatea cu care ati tratat acuzele imbecile samd va va aduce mari deservicii. Toti mi-au sarit in cap si pana la urma s-a dovedit ca am gresit. Adica consecinteele au fost mult mai grave decat lunile de „preventiv” pe care le estimam…. )
    Nu ma intrebati de ce. Pesemne din cauza ca exista un adevar obiectiv si unuj al credintei! (Averoes? Avicenna?! )

    Apropos .. mu cred ca ati aflat dar dvpastra „ati cumparat pe spinarile noastre sase case!!” (pe youtube e unii Arma …. )

  16. Brexitatura si brexitatorul: Cu catelul in brate

    O data cu semnarea de catre premierul britanic Boris Johnson a acordului de iesire a Regatului Unit din Uniunea Europeana, potrivit anuntului pe care acesta l-a facut vineri pe Twitter, dictionarele s-au imbogatit cu cuvintele brexitatura si brexitator. Brexitatura este dictatura impusa Regatului Unit prin Brexit de catre Elita Genealogica Alogena. La sfarsitul lunii ianuarie, brexitatura va rupe poporul britanic de Europa, care este sursa originii, culturii si civilizatiei britanicilor. Brexitator este autorul brexitaturii, premierul britanic conservator Boris Johnson. Anuntul iminentei brexitaturi a fost insotit de fotografia manipulatoare a zilei. Psihologii luciferismului Globalismului, controlori ai mintii, care tintesc sa ia in captivitate mentalul global, l-au fotografiat pe brexitator cu un catel in brate. Desigur, orice catel este privit cu simpatie. Tocmai pe acest fapt au mizat programatorii mintii publice, britanice si globale, de transfer de simpatie dinspre micutul animalut din familia Canidae spre adultul brexitator Johnson, din familia Globalismului. Cersirea de simpatie pentru brexitator si brexitatura a fost insa din start esuata. In subconstientul colectiv al poporului britanic, antipatia privind Brexitatura si Globalismul este adanc inradacinata, imuna la manipulare si irepresibila. https://www.hotnews.ro/stiri-international-23620605-brexit-boris-johnson-semnat-acordul-iesire-din.htm

    • Brexitul pare cea mai inteligentă şi necesară condiţie pentru prosperitatea unei naţiuni !
      E de aşteptat ca să urmeze Spania, Portugalia, Polonia, Ungaria şi de ce nu, România !
      Când în loc de Johanus, vom avea şi noi un Johnson în persoana unui bun român cu dragoste de neam şi Ţară !

  17. HORA UNIRII (CU STRIGĂTURI) LA IAȘI, PE 24 IANUARIE 2020

    Nu cred că am văzut în ultimii ani ceva mai stupefiant (hei, Cîțu! ai citit bine, STUPEFIANT am spus, dar nu e ceea ce te gândești tu, dragă!) decât familia prezidențială țopăind în Hora Unirii, la Iași… Nimeni nu m-a pregătit sufletește cum că vor urma „imagini care vă pot afecta emoțional”, nimeni nu mi-a spus să-mi acopăr privirea, până trece, cam așa cum am făcut când am văzut ALIEN UNU, de-am stat pe jumătate din durata filmului cu degetele răsfirate peste ochi, întrebându-mă dacă îl papă sau nu-l papă monstrul pe astronautul cel viteaz. Așa că m-a luat pe neprevăzute… și mi-a fost foarte greu…

    Ca orice factor coagulant al tuturor energiilor pozitive ale nației, președintele a ținut la Iași, pe 24 ianuarie 2020, un discurs despre unire și alte alea. La începutul discursului, cum din mulțime se auzeau și unele opinii mai puțin favorabile, Klaus a spus, rânjind:

    „Văd că părer’le sunt împărțite”

    …dar asta nu l-a intimidat… că doar a explicat pe urmă Orban cel Bun: erau „decât” niște grupuri de presiune în mulțime, aduse de nemernicii de pesediști- cum de-i mai rabdă pământul!- să tulbure atmosfera de concordie deplină pe care președintele nostru o cultivă neobosit de când a fost ales în triumf prin hei-rup-ul entuziast al poporului român și-al serviciilor devotate cauzei!

    Pe parcursul discursului despre Unire, Klaus a explicat, pe îndelete, poporului prost care nu pricepe marile comandamente, că fără alegeri anticipate nu se mai poate, că dacă dânsul nu are „consiliul meu”… ăăăă… pardon, ăla era Băsescu… am vrut să spun „parlamentul meu” nimic nu va merge bine în România.

    „Am încredere că actualul Guvern înțelege pe deplin nevoile pe care românii le au și că va lua în continuare măsuri concrete pentru a îndrepta toate lucrurile strâmbe. Primele luni au arătat clar că năzuințele oamenilor au fost auzite. Din Parlament, însă, PSD vrea să blocheze toate reformele, și de aceea avem nevoie de alegeri anticipate. Acesta nu este un moft, ci o dorință stringentă a societății pentru ca România să se schimbe în bine.”

    V-ați liniștit, cetățeni? Să recapitulăm: „…primele luni au arătat clar că năzuințele oamenilor au fost auzite.” Mă gândesc că „năzuințele” poporului au fost acestea: să ne împrumutăm de sume uriașe la dobânzi tot mai mari… să scutim multinaționalele de taxe… să chemăm FMI-ul înapoi… să liberalizăm total piața de gaze naturale și energie electrică… să dispară SIIJ… să plătim niște sute de milioane de euro pe niște F 16 că și tata lu’ F 16 ne-a dat o șapcă… să se (aproape) renunțe la programul PRIMA CASĂ… să se privatizeze și ultimele companii pe care le mai are statul, pe prețuri de nimic… cam astea ar fi prioritățile cetățeanului român. Iar dorințele sale intime au fost ascultate de guvernul Orban cel Bun.

    Discursul prezidențial a fost splendid… Iar încheierea -magnifică, deoarece mie întotdeauna mi-au plăcut parodiile… Așa că îmi imaginez că și acela care i-a scris discursul s-a îndoit de râs așternând pe ecranul monitorului următoarele fraze de final și gândindu-se cine este cel care le va rosti:

    „Închei prin a vă invita să fim împreună, la fel ca în Hora Unirii, în clipele de sărbătoare, să ne stăm aproape unii altora în momentele grele, să ne unim pentru modernizarea României, să ne concentrăm pe lucrurile bune care ne unesc și să găsim împreună soluții pentru a înlătura acele situații care ne dezbină. Vă doresc să aveți multă încredere și mult curaj!”

    Da… partea de „încredere” nu doresc să o comentez… însă partea de „curaj” a poporului pentru a merge mai departe pe acest drum cred că trebuie să fie consistentă. Atât de consistentă încât să semene, la rigoare, cu inconștiența…

    Eu zic, totuși, să fim optimiști căci viitorul sună bine: „…dacă nu știți , vă inițializăm… dacă nu puteți , vă microfonăm, dacă nu vreți, vă sertarizăm!” așa cum a zis nemuritorul Gambetta!

  18. @fragmentariun: „…Sustinerea poporul chinez trebuie sa fie globala….”

    Sustinerea poporului roman trebuie sa fie globala !!! Iata cum „Romania First!” poate sa fie ajutata propagandistic, contind pe sprijinul globalistilor 🙂

    Lasind la o parte fraza hazlie cu „chinezii sunt fratii nostri”, ei totusi sunt ca si noi homo sapiens, si spre deosebire de altii au o multa stamina/vivacitate si deci, putere fantastica de munca. Dar discutia despre globalism si China este una interesanta. La urma urmelor, fiecare natiune, inclusiv Romania incearca, cu mai mult sau mai putin succes sa domine in diverse feluri, regional sau mai mult. Si daca nu fac o fac este pentru ca nu pot…inca. Dar in afara de statele natiunale mai sunt acesti intreprinzatori care ajung actori globali, ca Elon Musk, Bazos, dar si familia fondatorilor chinezi ai Huawei (si multi altri supermiliardari chinezi). La un moment dat statele nationale i-au propulsat, i-au finantat si i-au ajutat sa devina acotori globali, stiind ca le va avantaja natiunile. Deci discutia asta pe care tu o dramatizezi cu Globalism vs. Nationalism e mult mai nuantata. Nu cred ca SUA, Rusia sau China au interes sa le dea in cap globalistilor lor. Poate doar retoric, atunci cind ii ajuta electoral. Sau atunci cind, ca in cazul Rusiei, resimt un pericol al „agentilor straini” care opereaza in piata lor, temindu-se ca le diminueaza influenta ruseasca.

  19. Partea buna cu creerea unei forte militare spatiale a SUA este ca va asigura siguranta viitoarei economii spatiale: transporturi de bunuri si de oameni prin spatiul cosmic adiacent planetei. A cui economie va aparea nu e clar, apare ca cea americana, dar poate si aliatii sai, vom vedea. Mai sper ca, mergind pe calea asa si extrapolind, razboaiele spatiale intre rusi, americani, indieni, chinezi, pakistanezi sa se poarte in alte galaxii, ceea ce ne-ar mai relaxa un pic pe Terra :). Totusi,nu ne-ar trebui o alianta paminteana a tuturor contra unor pericole extraterestre? Eu asa am retinut din Star Trek, dar se pare ca mergem tot pe modelul vechi al hunului Atilla, maretzul conchistador primordial.
    O alianta ne-ar trebui sa ne luptam cu noile virusuri si alte boli…altii insa sunt cinici si spun ca e necesar ca noi sa pierim atunci cind ne inmultim prea mult (teoria e veche), sau ca planeta se razbuna folosindu-se de animale ca sursa de infectie.

  20. https://www.dailymail.co.uk/health/article-7922379/Chinas-lab-studying-SARS-Ebola-Wuhan-outbreaks-center.html?ito=social-twitter_mailonline&utm_source=headtopics&utm_medium=news&utm_campaign=2020-01-24

    „China a construit un laborator pentru a studia SARS și Ebola în Wuhan – iar oamenii de știință americani au avertizat în 2017 că un virus ar putea „scăpa” din instalația situată în același oraș, care se află în centrul focarului de coronavirus.

    China a instalat primul biolabs, din cele de cinci până la șapte planificate și concepute pentru siguranța maximă la Wuhan în 2017, în scopul studierii celor mai mari agenți patogeni, inclusiv Ebola și virusurile SARS. „

    • M-am uitat pe hartă să văd unde naiba este Wuhan. Undeva depărtișor de centura extrapopulată a coastei.
      Nu m-am mai mirat că acolo s-au construit laboratoare mai mult sau mai puțin secrete de cercetare a virușilor cu mare potențial mortal.
      Că acolo lucrează și „cercetători” americani, francezi, etc iar nu este de mirare. China vrea să arate deschidere.
      Faptul că această deschidere este extrem e limitată și că alte cercetări sunt secrete de stat, pare să se confirme printr-o frază ambiguă a americanilor.
      Astfel, Statele Unite au decis evacuarea în regim de urgență a diplomaților și a cca. 1000 de cetățeni americani, „dacă autoritățile chineze permit acest lucru”.
      Faptul că Franța și alte țări urmează planul de urgență al americanilor, mă face să mă întreb, deși sunt un adversar al teoriilor conspiraționiste, dacă nu asistăm la un Cernobâl biologic chinez.
      Mai ales că și președintele Chinei, pare să fi intrat în panică atunci când declară public că situația este extrem de primejdioasă.
      Probabil noi date despre ce se petrece în laboratoarele de la Wuhan se vor afla după întoarcerea acasă a cercetătorilor străini.

  21. Era un banc cu Bulă : Profesoara pune întregii clase o întrebare foarte grea şi nimeni nu ridică mâna să dea un răspuns. Deodată, spre mirarea profesoarei îl vede pe Bulă cu mâna sus :
    – Ce-i Bulă, ştii răspunsul ?
    – Nu, doamna, dar vreau afară, pentru necesităţi ….
    Aşa şi cu Bulă din deal ! Una-două el vrea
    – Afară !!!!!
    Cu PSD-ul, dacă s-ar putea şi din Ţară, şi tot pentru nişte necesităţi, dar nu doar fiziologice, ci personale :
    Pentru a pune laba-i paşoptistă pe întreaga putere în Statul Român !

      • Trăieşte nu doar pe spinarea românilor, ci şi pe picior mare, cum se spune :
        Poartă încălţăminte nr. 48 , dar poate se trezesc românii şi-l încalţă după cum merită . Că tot vorbim de corupţie, cu care individul umblă cu ea-n gură din Sibiu până-n Miami !

  22. „În aceste zile, Ierusalimul ar putea concura cu Davos și Bilderberg. Cei mai distincți, înalți și puternici domni s-au întâlnit aici, la Forumul Auschwitz din Memorialul Yad wa-Shem: regi, președinți, prim-miniștri.”

    https://phiquyenchinh.org/2020/01/25/the-battle-for-auschwitz-ii/

    „Dacă încă mai avem lucruri umane care numesc inima și creier, trebuie să ne întrebăm unde este ziua amintirii pentru sute de milioane de victime ale imperialismului și colonialismului de sute de ani din lumea a treia? Unde este ziua pomenirii victimelor comunismului, care, potrivit lui Aleksandr Solzhenitsyn , „a fost responsabilă pentru sacrificarea deliberată a aproximativ 66 de milioane de oameni în ceea ce este încă cel mai grav holocaust înregistrat vreodată în istoria umană ? “

    • Am participat la Convenția Românilor de Pretutindeni care a avut loc pe 24 Ianuarie la Parlament.
      Printre alții, Mihai Neamțu a întrebat retoric de ce nu avem și noi, românii, un Muzeu al ororilor comunismului.
      Aș fi vrut să amintesc că există un document politic votat în cele două camere ale Parlamentului încă din 2009, document pe care l-am depus, a fost preluat, citit și supus votului de către Titus Corlățean. După aprobare, a fost trimis Ministerului Culturii pentru realizare.
      Părintele Stareț Melchisedec, al Mânăstirii Putna, prezent și el la Convenție, ne oferise un loc în acest loc al confluenței spațiilor bucovinean, basarabean și al României de dincoace de Prut.
      Răspunsul primit de la ministrul Paleologu a fost negativ.
      Spațiul alocat discuțiilor nu a permis și această intervenție.
      „Memorialul Patimilor Românești”
      (https://mipopescu.wordpress.com/11-national/memorial/).

      Dar despre desfășurarea lucrărilor, poate după ce mă întorc în Florida, unde nu voi mai tasta de pe telefon.

  23. Mi-a trezit interesul noul Partid Social-Liberal, nu pentru că deocamdată e format din tineri (îmi repugnă juvenismul idiot, ideea că tot ce e tânăr e deștept, capabil și instruit), ci pentru că totdeauna am crezut că, cel puțin o vreme, la noi e nevoie de un liberalism împletit cu social-democrația, de aceea am și agreat USL la vremea lui și am intrat în PNL.
    Cred că la noi e nevoie de politici liberale compensate de politici social-democrate, dat fiind specificul poporului și stadiul în care el se află.
    Nu în ultimul rând, îmi place că cel puțin liderii de acum au carte și sunt echilibrați, nu descreierați.

  24. https://dannyhurley007.com/2020/01/26/trumps-peace-plan-is-once-in-a-lifetime-chance-for-israel/

    Viitorul stat palestinian, așa cum este prevăzut în planul Mideast al președintelui american Donald Trump, sună ca un loc atât de plăcut încât aproape că te face să vrei să îți împachetezi bagajele și să te muți acolo. Este un stat demilitarizat în care Hamas nu are aripi militare sau rachete, nu se plătesc salarii familiilor teroriștilor, iar Israelul este recunoscut ca un stat evreu cu Ierusalimul drept capitală. Un vis.
    Dar nu există niciun stat palestinian, desigur, și se pare că nici în viitorul viitor nu va fi unul.

    A eticheta așa-numitul acord al secolului, conceput de consilierul principal al Casei Albe Jared Kushner – drept „plan de pace” ar fi înșelător, deoarece este ceva complet diferit. Este destinat să agite perspectiva dogmatică în care ne-am obișnuit să vedem conflictul de zeci de ani și să acordăm Israelului o șansă reală de a-și extinde granițele.

    Interesele politice de aici sunt clare. Premierul Benjamin Netanyahu vrea să-și îmbunătățească șansele înaintea alegerilor din 2 martie, în timp ce Trump vrea să câștige votul evanghelic din SUA înainte de votul național din 3 noiembrie. Aceasta nu schimbă faptul că Israelul are o fereastră limitată de oportunități în timpul căreia va avea o carte albă de la Casa Albă pentru a anexa Valea Iordaniei și pentru a aplica suveranitatea israeliană asupra tuturor așezărilor sale în Cisiordania, indiferent de felul în care se simt palestinienii.

    Dacă nu se face acum, nu se va face niciodată.

  25. https://nationandstate.com/2020/01/26/why-germany-is-going-to-war-with-gold/

    Conform unui sondaj recent realizat de Centrul de Cercetare pentru Servicii Financiare din partea Reisebank, germanii dețin în prezent 8.918 tone de aur în valoare de 330 miliarde de euro (367,5 miliarde USD), puțin peste jumătate (55% sau 4.925 tone) în bare și monede.

    De asemenea, fanii aurului pot fi surprinși de faptul că banca centrală a Germaniei este încărcată cu mai multe lingouri decât oricare alta, cu excepția Statelor Unite, 3.366,8 tone față de 8.133,5 t deținute de Trezoreria SUA, cea mai mare parte aflându-se în Fort Knox, Kentucky.

    Un plan pe patru ani de repatriere a 674 de tone de aur german, deținut la Banque de France și Rezerva Federală din New York, a fost finalizat în 2017.

  26. UN DEMAGOG DE ȘCOALĂ NOUĂ

    ACTUL III SCENA 5, dintr-O SCRISOARE PIERDUTĂ de I.L. CARAGIALE; am mutat scena mai în zilele noastre, în spiritul unei regii libere și creative. Avertizez însă cititorii: orice asemănare dintre Rareș Bogdan și Nae Cațavencu este atât de întâmplătoare, încât nici măcar nu mă pot gândi la asta…
    ……………………………………………………………………………….
    CAŢAVENCU (cu modestie): D-le preşedinte, vă rog, cerusem şi eu cuvântul…

    TRAHANACHE: Da, (binevoitor) da, stimabile. Aveţi cuvântul. Poftiţi la tribună!… (Mişcare în grupul lui Caţavencu.)

    CAŢAVENCU: (ia poză, trece cu importanţă printre mulţime şi suie la tribună; îşi pune pălăria la o parte, gustă din paharul cu apă, scoate un vraf de hârtii şi gazete şi le aşază pe tribună, apoi îşi trage una dintre cele trei batistuțe şi-şi şterge cu eleganţă jurnalistică fruntea. Este emoţionat, tuşeşte şi luptă ostentativ cu emoţia care pare a-l birui. Tăcere completă. Cu glasul tremurat.) Fraților! (plânsul îl îneacă) nu vă vom da datele pentru că vreau să luptați fiecare până în ultima clipă, dar suntem cu 4% în fața PSD! Noi creștem, ei cad în noroi! Îi vom îngenunchea și știți de ce? Pentru că eu vreau să îmi cresc băiețelul aici, în România, în țara mea și a dumneavoastră, (plânsul îl îneacă mai tare.)… iar fetița care se află în pântecele soției mele vreau să fie educată strămoșește aici în România mea, a dumneavoastră (de abia se mai stăpâneşte)… Alături de dumneavoastră să luptăm să îi aducem pe frații noștri! (plânsul l-a biruit de tot) Nu vreau să plec de aici! (plânge. Aplauze în grup)… Nu vreau să mă supun lor, (acelaşi joc de amândouă părţile) ci să luptăm cu ei și să îi aducem pe frații noștri în România, (asemenea crescendo) cei care ne privesc de peste mări și țări. (plâns cu hohot. Aplauze zguduitoare.)

    IONESCU, POPESCU, TOŢI (foarte mişcaţi): Bravo!

    CAŢAVENCU: Dacă aflați că într-o localitate cineva negociază, stă de vorbă cu reprezentanți ai ALDE sau PSD anunțați-ne imediat! (ştergându-se repede la ochi şi revenindu-și deodată; cu tonul brusc, vioi şi lătrător) Lucrurile sunt extrem de clare și nu schimb acest lucru. Nu sunt de acord și voi face scandal total, voi folosi drept de veto, voi lua poziție publică. Atât timp cât eu sunt în PNL și am un cuvânt de spus niciun primar PSD sau ALDE nu are ce căuta în partid (foarte volubil). Am fost în opoziție, suntem de 6 ani în opoziție, vrem să schimbăm România din temelii și nu o putem face cu traseismul. Traseismul este cea mai mare plagă a acestei țări. Cu traseiști nu schimbi o țară. Nu ai cum să schimbi o țară cu traseiști.(scurt şi foarte retezat) Nu mă interesează că organizații întregi ALDE vor să treacă la PNL, nu mă interesează că primari importanți ai PSD vor să fugă. (aruncă roată priviri scânteietoare în adunare. Aplauze prelungite.)

    CAŢAVENCU: Da! (cu putere din ce în ce crescândă)…Să mergeți pe 26 mai la vot să le dați cu ștampilele în cap…. (îngraşă vorbele.)

    POPESCU: Bravo!

    CAŢAVENCU: Noi, dacă vreți asta, vrem să guvernăm România. Vrem să îngenunchem Ciuma Roșie!

    IONESCU: Bravo!

    CAŢAVENCU: Aceste alegeri nu sunt doar despre europarlamentarii PNL care vor merge la Bruxelles. Este despre dumneavoastră! Este despre rămânerea în Europa! România europeană!

    POPESCU: Bravo!

    CAŢAVENCU: A venit momentul eliberării de Dragnea, Dăncilă, Olguța, Tudorel, Daea. Revoluția a început ieri la Timișoara, astăzi continuă la Cluj!

    IONESCU: Bravo!

    CAŢAVENCU: De aici, de la Cluj se dă semnul marii eliberări a acestei țări de Ciuma Roșie!

    IONESCU, POPESCU, GRUPUL: Bravo! Bravo!

    TRAHANACHE (clopoţind): Rog, nu întrerupeţi pe orator, stimabile…

    CAŢAVENCU (cu tărie): Voi rămâne același și mă voi bate pentru libertatea cuvântului. Mulțumesc colegilor de la Realitatea TV pentru modul în care timp de șase ani au fost lângă mine. Îi mulțumesc lui Cozmin Gușă și sper să găsească un înlocuitor mult mai bun. (cătră adunare şi mai ales cătră grup, cu tonul sigur.) Eu părăsesc presa cu durere, a fost cea mai grea decizie din această viață. Nu voi amesteca însă politica cu presa. Urmează o etapă în care sper să am același succes ca în presă. Am făcut tot ce am putut de la măsuța mea din studio. (reintrând în tonul discursului şi îngrăşând mereu vorbele) Mă voi bate, chiar dacă am părăsit pentru moment strada, pentru a afla adevărul despre 10 august. (Aplauze prelungite) Vinovații trebuie să plătească!

    GRUPUL (aplauze): Bravo!

    CAŢAVENCU: Eu vă spun ceva. Chiar dacă mulți înaintași de-ai noștri au ales să plece spunând „nu se poate cu poporul acesta”, eu vă spun ceva: se poate! Nu vă pierdeți încrederea. Noi vom învinge! Vă rog să mă credeți că nu au cum să câștige. Nu au cum! Sunt prea inculți, prea ticăloși, prea hoți să poată câștiga. Nu se poate. O să aibă grijă Dumnezeu de noi și exact în momentul cheie ne va arăta un semn și vom scăpa și de nenorociții ăștia. Vreau un singur lucru să vă rog. Unul singur. Să nu iertați! Nici pe cei care au tăcut.

    GRUPUL (aplauze): Bravo!

    CAŢAVENCU: Oameni buni, mai avem puțin. Mai avem foarte puțin, până trebuie să demonstrăm că România nu este a lor, că România s-a trezit, că România este Europa, că românii sunt, înainte de orice, europeni!

    GRUPUL: Bravo! (aplauze entuziaste.)

    TRAHANACHE (clopoţind): Stimabile… nu…

    CAŢAVENCU: Știu că la această oră ne privește un om împreună cu soția sa. Domnule președinte Iohannis, aceasta este armata voastră! Noi suntem în spatele dvs.! Vom câștiga referendumul! Noi toți suntem alături de dvs. și suntem milioane și milioane! Vom câștiga acest referendum, nu doar alegerile pentru că PNL și românii de bună credință nu vor amnistie și grațiere pentru corupți! De asemenea, PNL știe ceva și anume că dacă astăzi și-au permis să voteze împotriva unui cetățean român care poate ajunge în primele 10 poziții la nivel european și vor să o îngenuncheze și să o umilească, la fel vor face cu toți românii care li se opun.

    GRUPUL (mişcat): A!

    CAŢAVENCU: Astăzi România a dovedit încă o dată ceea ce a dovedit cu multe sute de ani în urmă Ștefan cel Mare când îi bătea pe păgâni la Podul Înalt și la toate marile bătălii. Astăzi, România, România lui Klaus Iohannis, a dovedit ce înseamnă să aduci Europa în România și ce înseamnă să fii sus în Europa. (…)

    GRUPUL: Bravo! (aplauze.)

    CAŢAVENCU: Astăzi l-am văzut pe președintele României în Piața Sfatului, pe președintele de care trebuie să fiți cât se poate de mândri (aprobări în grup. Cu tărie.) pentru că, modul în care este privit, respectat, modul în care liderii Europei discută cu președintele României (îngraşă vorbele.) ne dau speranța că România nu va putea fi scoasă niciodată din Europa! (aplauze frenetice. Pauză. Oratorul soarbe din pahar şi aruncă iar priviri scânteietoare în adunare. În momentul acesta mai mulţi inşi se mişcă în fund, pe unde apare Cetăţeanul turmentat şi Ghiţă în ţivil.)

    FINAL SCENA 5, ACTUL III
    …………………………………………………………………………….
    NOTĂ: Toate intervențiile lui Cațavencu din textul de mai sus sunt extrase din discursurile publice ale unuia care pe 7 februarie 2019 declara: „Deocamdată sunt jurnalist și strict jurnalist, nimic altceva. Mi-aș dori enorm să rămân în această zonă în următoarea perioadă. Iubesc enorm meseria mea de jurnalist! Enorm. Sunt mândru să o practic” iar pe 25 februarie 2019 se înscria în PNL. Extrasele sunt din următoarele intervenții publice: talk-show REALITATEA TV, pe 13 februarie 2019; interviu, pe 14 martie 2019; discurs electoral, pe 1 aprilie 2029, la Cluj-Napoca; discurs pe 7 aprilie 2019, la Brașov; discurs pe 9 mai 2019, la Piatra Neamț; discurs 16 mai 2019 la Oradea. Indicațiile de „mișcare scenică” sunt cele din textul original.

  27. Excelente observațiile D-voastră privind utilizarea internetului pentru manipularea falsificatoare a voturilor în afara realităților din viața unei comunități umane, mai mici sau mai mari.
    Manipularea a existat dintotdeauna, dar eficiența acestui proces, distrugător pentru societatea HOMO SAPIENS de azi, a devenit amenințătoare, pentru că ea acționează din interior, afectându-i viitorul. Evoluția computerelor și a tehnologiilor informatice, cu infinitul spațiu de depozitare ascunsă a informațiilor numit, sugestiv, ”cloud”, au permis un control de nebănuit al ființei umane, intuit de Orwell și descris atât de bine. Gândirea colectivă înlocuiește gândirea individuală, bazată pe analiza lucidă a realității. Grupul din lumea virtuală, nepalpabil, domină individul cu formație intelectuală și cultură incerte.
    Se poate face o paralelă între modul de acțiune al unui virus și cel al unei știri false: virusul, lipsit de membrană, atacă celulele din organism pe care le pune să lucreze în folosul său, pentru a se reproduce și a nu le mai da timp celulelor să-și îndeplinească funcția normală din organism, specifică țesutului de care aparțin și a cărui funcționalitate asigură existența organismului uman, în timp ce știrea falsă, propagată cu insistență pe internet, pe diverse rețele de ”(de)socializare” atacă celulele neuronale afectând fibrele care le leagă sinapsele, afectând transmiterea normală a informației prin rețeaua neuronală naturală, cu efecte asupra aprecierii realității trăite de individ, pe care o substituie în mod parșiv. Individul, cu rețele neuronale instabile, este afectat iremediabil și începe să confunde faptele pe care le-a trăit și le trăiește cu imaginea indusă de știrea implantată insidios, cu consecvență.
    De exemplu, putem auzi pe unii pensionari spunând: ce folos că s-a mărit pensia dacă a crescut inflația! Să presupunem că pensia s-a mărit cu 10% (o cantitate fără legătură cu viața reală actuală), iar inflația 10%, deși creșterea inflației a fost mult mai mică, în termeni rezonabili. La o pensie de 1.000 de lei, creșterea ar fi de 100 de lei. Dacă inflația crește cu 10%, atunci, dacă 1 kg. de cartofi costa 2 lei, el va costa 2,20 lei, adică va crește cu 20 de bani, iar dacă 1 kg de carne costa 20 de lei, atunci el va costa 22 de lei, ș.a.m.d. Dacă vom analiza acest raport între creșterea pensie/inflație luând în considerare așa-numitul ”coș de consum” individual, vom constata că propaganda celor care spuneau că inflația a acoperit creșterea pensiei (nu mai vorbesc de salarii) a fost și este total falsă. Mai mult, de obicei inflația urmează un curs ascendent. Dacă veniturile nu creșteau sau, mai rău, scădeau ca pe vremea cuplului Băse&Boc, era mai bine?! Se pare că DA, conform reacției populației la alegerile pentru Parlamentul European. Dacă votul nu o fi fost efectul tabletelor STS?!!!

Lasă un răspuns