Alegerile PSD de la Dâmbovita

Duminică, vor avea loc alegerile pentru conducerea organizatiei judetene Dâmbovita a PSD, după alegerile europarlamentare, după alegerile prezidentiale si după pierderea guvernării de către partid.

Este de notorietate faptul că rezultatele din 2019 nu au fost strălucite. Cum se va realiza „resetarea” partidului, la nivelul organizatiilor judetene, in perspectiva viitoarelor bătălii si a viitoarelor alegeri?

Sunt legat prin multe fire de judetul Dâmbovita si imi doresc ca solutiile ce vor fi alese să fie cele mai bune. După plecarea Rovanei Plumb, ca europarlamentar, la Bruxelles, am inteles că solutia, favorizată de cei mai multi, este echipa din care face parte Titus Corlătean si mă bucură acest lucru.  Mă bucură si faptul că Titus a crescut in partid si că a dobândit, pe lângă calitătile  profesionale, si calităti politice.

Sper, intre altele, ca propunerea lui din Parlament, in sensul ca ziua de 4 iunie să fie declarată Ziua Trianonului să fie acceptată de colegi.

55 de gânduri despre “Alegerile PSD de la Dâmbovita

  1. Titus Corlatean este ultimul om cu adevărat valoros din PSD. Ideea Voastră de a face Școală în politica a prins și a scos în fata tineri de succes. Acum, deși ma uit cu speranța, nu mai are cine sa aducă aer proaspăt din stratosfera. De la o zi la alta, PSD se apropie cu pași repezi de mărimea infinitezimala pe care i-o doresc dușmanii tarii și ai poporului. Mai este o clipa, mai este un pas, mai este o grinda… Vorba ceea, chestie de Ar’metica.

  2. Unul dintre cei mai buni oameni politici ,in prezent,din structura partidului este Titus Corlatean. O persoana inteligenta ,integru,vertical,diplomat de cariera avand un mentor de exceptie in persoana d-lui Prim Ministru Adrian Nastase. 

  3. Optimismul dumneavoastră, probabil incurabil, a găsit un punct de sprijin în Titus Corlățean, la Dâmbovița. În rest .. . nu se prea văd luminițe, darămite vreun far care să permită evitarea eșuării!
    Să vedem dacă la București Firea și Negoiță reușesc să-și impună punctul de vedere – sunt singurii ce mai au ceva potențial. Să vedem dacă „antidotul” Gușă va reușii să-i potolească, dacă nu – se eliberează dragnea !!!
    Ar mai fi fost Doljul, dar Olguța are un recent soț – Claudiu, produs 100% dragnea!
    La Vrancea rămâne Oprișan, adică „două luntre la un fund” – exprimare de săsoaică din Sighișoara.
    Sincer, chiar dacă PSD va obține un rezultat bun la alegeri, va fi datorat doar inerției și va fi ultimul.
    Este de observat că s-au luat măsuri preventive și împotriva Pro România, prin lansarea la Cluj, adică la fix, a Partidului Social Liberal, de domnii Laufer și Coita!
    PPE veghează, nu doarme.
    Sigur că, în contextul prezentat, sunt și eu un optimist – dacă cineva va zice că mai rău de atâta nu se poate, afirm cu tărie: BA SE POATE !

      • Patriotism nu inseamna sa iei bani cu imprumut sa platesti pe toti smecherii plasati prin ministere si super pensii la diversi. Iti scriu de pe autostrada de mare viteza Bucuresti Oradea- inca invizibila.

  4. Ziua Trianonului ?

    De acord insa in Ziua Trianonului ar trebui sa ne plangem:
    – ca am fost , IAR, tradati de „aliati”!
    – ca, desi ocupam ferm juma din Ungarie si atarnasem opinca peste Budapesta „aliatii” ne-au nesocoit dreptu de a ne pune granita pe Tisa
    – ca am fi putut ocupa toata Ungarika ba si ceva din Austricatica – inclus capitala cu nume de pivnita dar iar „aliatii” au cerut sa nu iniantam prea spre vest ca sa aibe unde se face regenmt ala Miklos de la Baia Mare
    – ca Saraiila ala statea de p[utea pamantu sub el iar ambasadorii „aliatilor” vo0sau la Petresbuirg revolutii !
    – ca consiliul „alautilor” era consilul bolsevosmului!

    Si sa o facem cu copnvingere si maxima rea credinta!
    In asa fel incat Viktator si gasca sa inceapa sa zica”Slava domnului ca a fost Trianon ca altfel romanii ne tratau ca pe puni!!”

    • Frontiera pe Tisa in Ungaria ar fi fost o enormitate care ne-ar fi costat mai tarziu Ardealul .
      Debretin , Szeged , Nyregyhaza in Romania ?
      Acolo e Ungaria pura , nu limitele Bihorului sau ale comitatului Satu Mare .
      Este vorba de o portiune din arealul maghiar , 100 % teritoriu maghiar .
      Cum sa pretinzi ca Szeged sau Debretin ar fi orase romanesti ?!

      • Daca si cu parca…
        Eu ziceam de cum sa il fac pe Viktator sa adore Trianonu ….

  5. Modul de abordare a problemei pensiilor speciale este de un populism incredibil, atit la PNL cit si la PSD. „Sa le eliminam” asta este ideea populista. Nimeni nu se gindeste sa propuna impozitarea progresiva ca fiind solutia mult mai buna.

    Sunt oameni care lucreaza in diplomatie de exemplu ce vor fi afectati. Acesti oameni au misiuni dificile in tari straine, si au pensii de servici. Credeti ca daca se elimina aceste pensii vor mai fi multi care sa vrea sa lucreze in diplomatie? Nu-i nimic, Spania si alte tari au nevoie de forta de munca, si cu cit sunt mai multi oameni nefericiti in Romania ce vor sa plece, cu atit vor fi mai fericite alte tari care o sa ii primeasca…

    https://www.mediafax.ro/politic/psd-va-introduce-luni-eliminarea-pensiilor-speciale-pe-ordinea-de-zi-a-camerei-deputatilor-surse-18719324

    • @ trexsr
      Ba s-a gândit cineva la impozitare. PSD a depus anul trecut în Parlament un proiect de lege pentru impozitarea pensiilor mai mari de 10 000, dar PNL nu a fost de acord. Se pare că au fost și alte partidulețe împotrivă, astfel încât PSD nu a avut majoritate și legea a căzut.

  6. Titus Corlăţan nu face parte din liste precum cele de mai jos ?! Atunci e O.K. !
    Pentru noi, nu pentru ei…. :

    Rețeaua lui Soros, implicată direct în alegerile prezidențiale și în criza guvernamentală din România

    28 octombrie 2019

    O adevărată rețea de persoane extrem de influente care au lucrat coordonat sau care au beneficiat de activitățile pe care le finanțează miliardarul George Soros fac parte, astăzi, din cercul zero de încredere al Palatului Cotroceni, în perspectiva alegerilor prezidențiale din România și a bătăliei care se dă, zilele acestea, pentru instalarea unui guvern al liberalilor. Consilieri prezidențiali, foști consilieri prezidențiali, numiți, recent, ca judecători la Curtea Constituțională, un șef al celui mai important serviciu secret intern, precum și un prim-ministru desemnat au avut și unii încă au legături cu rețeaua de ONG-uri finanțate de Soros.

    Toate aceste forțe sunt concentrate acum într-o singură direcție: Guvernul lui Iohannis care să-i organizeze acestuia alegerile, în vederea realegerii pentru un nou mandat. Pe lângă persoanele fizice care sunt legate între ele de această apartenență la organizațiile miliardarului, mai există și o zonă de presă coordonată de unul dintre directorii zonali ai unui ONG de investigații implicat în mod direct în încercarea de punere sub acuzare a președintelui american Donald Trump.

    Structura multi-instituțională care, așa cum se vede, coordonează, în subterane, campania electorală atipică pentru alegerile prezidențiale din 2019 de la București și care are legătură directă inclusiv cu eforturile de a instala, în mod artificial, un Guvern PNL, în ciuda faptului că liberalii numără, astăzi, în Parlamentul României, doar 96 de membri, este împânzită în mai multe funcții oficiale, la nivel înalt, interconectată de ani buni. „Jurnalul” prezintă, pe scurt, această schemă.

    Sandra Pralong, fondatoarea ONG-urilor lui Soros în România, consilier la Cotroceni.

    Sandra Pralong, un nume cu rezonanță, mai ales în rândul societății civile, este, începând cu decembrie 2014, consilier prezidențial, consilier de stat la Administrația Prezidențială și conduce Departamentul pentru Relația cu Românii din Afara Granițelor, Este primul și cel mai important colaborator al controversatului miliardar George Soros în România, înființând, în numele acestuia, în anii ’90, Fundația Soros România, devenită, ulterior, Fundația pentru o Societate Deschisă.

    În anul 1998, Sandra Pralong a ocupat, de asemenea, funcția de consilier prezidențial al fostului președinte al României, Emil Constantinescu, fiind responsabilă pentru comunicarea internațională și coordonarea politicilor către românii din afara țării. Atunci, Sandra Pralong a avut-o în subordine directă pe Violeta Alexandru, fost ministru pentru Dialog Social în cadrul Guvernului Cioloș, actual președinte al PNL București și propusă de către Ludovic Orban să devină ministru al Muncii. La Violeta Alexandru vom reveni mai jos.

    Sandra Pralong este fondatorul și ex-managing partner al Grupului Synergy Communications București, conducând această entitate între anii 2000 și 2004. Entitatea se ocupă cu punerea bazelor unui serviciu de consultanță pentru a consilia organizații internaționale și corporații în managementul strategic al comunicării, reputație și PR. Printre clienți s-a aflat și USAID (Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională), care, potrivit Judicial Watch, a demarat “Open Government Partnership”, o inițiativă sprijinită de Soros’s Open Society Foundation România. În urma unui proces din SUA, au fost scoase la lumină documente cu privire la modul în care fonduri ale Agenției USAID au fost scurse către fundațiile finanțate de Soros, în 2016 și 2017, în vederea susținerii unei campanii pentru reforma justiției realizate de Guvernul Albaniei, iar aceeași sursă susține că mecanisme similare au fost realizate în România și Ungaria.

    Violeta Alexandru, din aceeași rețea, propusă ministru în Guvernul PNL.

    Violeta Alexandru, despre care am precizat, deja, că a lucrat cu Sandra Pralong la Administrația Prezidențială, pe vremea președintelui Emil Constantinescu, a devenit, în 2001, licențiată în științe politice la SNSPA. În perioada 2004–2006, ea a urmat cursuri masterale în Afaceri Internaționale și Managementul Conflictelor, tot la SNSPA, iar în perioada 1994 – 1997 a fost coordonator de relații publice la Pro Democrația, un ONG finanțat de George Soros prin Fundația Soros. Violeta Alexandru a fost chiar director executiv la Asociația Pro Democrația, până în anul 2001.

    Între 2001 și noiembrie 2015, Violeta Alexandru a ocupat funcția de director și de membru fondator al Institutului pentru Politici Publice, un alt ONG care face parte din rețeaua lui George Soros. De remarcat este faptul că, dintre membrii boardului IPP a făcut parte, pe lângă Violeta Alexandru, și un alt actual consilier prezidențial al lui Klaus Iohannis, care coordonează chiar Departamentul Securității Naționale și este director al Oficiului de Informații Integrate din Administrația Prezidențială. Este vorba despre Constantin Dudu Ionescu.

    Constantin Dudu Ionescu

    Mai mult, din boardul IPP, alături de Violeta Alexandru și de Constantin Dudu Ionescu, a mai făcut parte și celebra Elena Simina Tănăsescu, fost consilier prezidențial pe probleme juridice al lui Klaus Iohannis și pe care, în primăvara acestui an, Iohannis a numit-o, prin proprie inițiativă, în funcția de judecător la Curtea Constituțională.

    Elena Simina Tănăsescu

    Violeta Alexandru este, așadar, un membru cu acte al organizațiilor finanțate de Soros care, în 2016, a fost introdus în Guvernul României, sub prim-ministeriatul lui Dacian Cioloș, ocupând funcția de ministru pentru Dialog Social. În prezent, Violeta Alexandru a fost transferată la PNL, unde, prin voința lui Ludovic Orban, a fost pusă la conducerea Organizației de București și nominalizată, la sfârșitul săptămânii trecute, de același Ludovic Orban, să ocupe în guvernul lui Iohannis funcția de ministru al Muncii.

    Actualul director civil al Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, numit de Iohannis, pe 19 februarie 2015, și votat de Parlament pe 2 martie 2015, i-a fost subaltern colegului de ONG soroșist al Violetei Alexandru, Constantin Dudu Ionescu. Mai exact, în perioada 1999-2000, pe când Violeta Alexandru era subalterna Sandei Pralong la Cotroceni, Hellvig era consilierul lui Dudu Ionescu la Ministerul de Interne.

    Eduard Hellvig, șeful SRI, apropiat al Fundației Soros.

    Eduard Hellvig a lucrat îndeaproape cu rețeaua lui George Soros din România încă de pe băncile facultății. În 1997, când actualul director al SRI urma cursurile universitare la Facultatea de Științe Politice și Administrație Publică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a obținut o bursă din partea Fundației Soros pentru proiectul “Cine guvernează sau cine deține puterea în România?”. Conform unor surse avizate, Eduard Hellvig a coordonat, în anul 1996, filiala Cluj a Fundației Soros.

    În anul 1999, Eduard Hellvig a urmat cursurile Școlii de Vară a Centrului de Studii Post-Comuniste a Universității Maryland College Park, cu sprijinul Fundației Soros, iar în anul 2009 și-a dat doctoratul în științe politice la SNSPA, adică acolo unde s-a școlit și Violeta Alexandru.

    Când vorbim despre legături cu Soros, nu îl putem omite pe însuși Ludovic Orban, “uns” președinte al PNL și cel mai fervent susținător al lui Klaus Iohannis, cel pe care șeful statului în funcție l-a utilizat drept unealtă perfectă cu ajutorul căreia a dărâmat Guvernul Dăncilă și pe care, în data de 15 octombre, l-a desemnat în funcția de prim-ministru însărcinat să alcătuiască un guvern monocolor care să-i organizeze alegerile prezidențiale.

    Ludovic Orban, instruit în SUA de USAID.

    Interesant este că și Ludovic Orban a urmat studii post-universitare la SNSPA, în anul 1993. Însă, cu un an înainte, în 1992, a participat la un program internațional de instruire denumit „Cunoașterea sistemului politic și electoral american”, realizat de Agenția de Informații a Statelor Unite (USAID) și finanțat de George Soros. Orban a obținut, atunci, diploma „Arkansas Traveler”, care i-a fost înmânată de către Bill Clinton, care ocupa, la acel moment, funcția de guvernator al statului Arkansas. Clinton a fost președinte al SUA, iar soția sa, Hillary, a ocupat funcția de secretar în Administrația Obama și a candidat la alegerile prezidențiale precedente, fiind susținută de întreaga rețea controlată de Soros împotriva lui Donald Trump.

    Ludovic Orban mai are însă o calitate esențială prin intermediul căreia este legat ombilical de Palatul Cotroceni. Fratele său, Leonard Orban, este consilier prezidențial al lui Klaus Iohannis și conduce Departamentul de Afaceri Europene al Administrației Prezidențiale.

    Din aceeași rețea, dar ca beneficiar asumat, face parte și președintele României în funcție, Klaus Werner Iohannis, un susținător necondiționat al politicilor Bruxellesului, sprijinitor al mișcării #rezist și al protestelor antiguvernamentale din perioada 2017-2018 din Piața Victoriei, organizate de ONG-urile finanațate de Soros. Iohannis a susținut-o, în tandem cu aceleași ONG-uri ale lui Soros, pe Laura Codruța Kovesi și a pus umărul activ la „ungerea” acesteia în funcția de procuror-șef al EPPO.

    Iohannis aplaudă politicile PPE, care se intersectează perfect cu agenda miliardarului George Soros în privința statelor din estul Europei. Iar în 2015, după tragedia de la Colectiv, s-a consultat cu toate ONG-urile finanțate de Soros pentru a-l numi pe Dacian Cioloș în funcția de prim-ministru. Guvernul tehnocrat instalat atunci, la Palatul Victoria, era „plin” de persoane care făceau parte din rețeaua Soros.

    Însuși Klaus Iohannis, membru în European Council of Foreign Relations, un think-tank finanțat de George Soros.

    În noiembrie 2016, presa a dezvăluit faptul că președintele în funcție al României era, la acel moment, membru în organismul numit European Council of Foreign Relations, respectiv un think-tank finanțat de același miliardar controversat George Soros. Iohannis este singurul președinte de țară care avea calitatea de membru în această organizație, în ciuda faptului că prevederile Constituției României interzic ca, în timpul mandatului, președintele să îndeplinească o altă funcție publică sau privată. Numele lui Klaus Iohannis apărea pe lista membrilor acestei organizații alături de cel al lui Daniel Daianu, Monica Macovei, Alina Mungiu Pippidi și Ion Sturza.

    Iohannis a recunoscut că a fost „ofertat” să facă parte din acel „club”, însă a infirmat că s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate. „Într-adevăr, mi s-a propus să fiu membru al acelui consiliu și am spus că sunt bucuros și că îmi doresc acest lucru, dar după încheierea mandatului de președinte”, spunea Iohannis. În schimb, Daniel Daianu a subliniat, la vremea respectivă, că este imposibil să figurezi cu numele pe acea listă, dacă nu ești membru al consiliului. La scurt timp după această dezvăluire, numele lui Iohannis a dispărut de pe lista membrilor.

    De remarcat este faptul că, pe lista membrilor, din partea Ungariei, dar și a SUA, figurează numele lui George Soros, fondator și conducător al Open Society Foundation, dar și al fiului acestuia, Alexander Soros, director al Open Society Foundation.

    O altă conexiune, de această dată mediatică, dintre Soros, Palatul Cotroceni și alegerile prezidențiale din România și nu numai, o reprezintă portalul de investigații Rise Project, care, practic, l-a „înmuiat” pe principalul contracandidat al lui Klaus Iohannis de pe așa-zisa parte de dreapta a eșichierului politic în alegerile prezidențiale. Rise Project a publicat celebra investigație referitoare la posibilele fraude cu fonduri europene pe care le-a derulat, în urmă cu câțiva ani, compania de consultanță a actualului lider USR, Dan Barna.

    Dan Barna

    Dezvăluirea, care conține date reale de o gravitate evidentă, a fost detonată odată cu începerea campaniei electorale prezidențiale și în condițiile în care USR nu prea ar fi avut chef să voteze în Parlament pentru instalarea Guvernului Orban. Barna a fost „răzgâdit” după ce DLAF și DNA au deschis dosare de cercetare pe marginea aspectelor semnalate de Rise Project.

    Aflăm însă că unul dintre coordonatorii Rise Project este Paul Radu, care este și director executiv al Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) – România, o filială a OCCRP, structură de jurnalism de investigații – ONG – finanțat de George Soros prin Open Society Institute, alături de USAID, despre care am făcut referire mai sus, în care este, de asemenea, implicat George Soros.

    Ei bine, OCCRP se află în spatele campaniei mediatice din Statele Unite care a întocmit un raport împotriva președintelui american Donald Trump (adversar declarat al lui George Soros), în legătură cu așa-zisa intervenție a liderului de la Washington pe lângă președintele ucrainean, pentru a-l convinge pe acesta din urmă să dispună investigarea fiului contracandidatului său Joe Biden. Scopul operațiunii este suspendarea lui Trump, punerea sa sub acuzare și scoaterea actualului președinte din cursa prezidențială.

    Consilierul prezidențial pentru Diasporă, primul colaborator al lui Soros în România. Ex-subalterna acesteia, propusă ministru în Guvernul Orban. Aceasta a lucrat pentru IPP – ONG sorosist, alături de alt consilier prezidențial, care coordonează Departamentul Securității Națonale, dar și de un actual judecător CCR

    Premierul desemnat, frate al unui alt consilier prezidențial, a primit, în 1992, o diplomă din partea lui Bill Clinton, în cadrul unui proiect finanțat de Soros. Iar șeful SRI în funcție a fost bursier Soros și a coordonat o filială a organizației acestuia din Cluj-Napoca.

    „Diagramă: Structura Relațională dintre «Grupul Bilderberg» și organizațiile subordonate lui «Friends of Europe» și «European Council on Foreign Relations». Spunem «relații subordonate» față de Grupul Bilderberg pentru că atât organizația «Friends of Europe» cât și «European Council on Foreign Relations» sunt conduse de membri marcanți ai grupului Bilderberg: Etienne Davignon conduce «Friends of Europe» în timp ce Carl Bildt conduce «European Council on Foreign Relations».

    Observați modul în care conduce lumea «Grupul Bilderberg». Secretarul General ONU este membru al Grupului Bilderberg, iar Barroso, cel care a condus timp de 10 ani Uniunea Europeană, este şi el membru al Grupului Bilderberg.

    Mai mult, personaje marcante din Grupul Bilderberg conduc alte organizații subordonate grupului.

    Astfel Etienne Davignon, fost președinte și membru Marcant al grupului Bilderberg, conduce «Friends of Europe», în timp ce alt membru marcant al Grupului Bilderberg, Carl Bildt, conduce «European Council on Foreign Relations».

    Observați că GEORGE SOROS e implicat atât la «Friends of Europe» unde este finanțator și stakeholder cât și la «European Council on Foreign Relation».

    Fostul prim-ministru al României, Dacian Julien Cioloș este membru al organizației «Friends of Europe».

    Președintele României, Klaus Werner Iohannis este membru al organizației «European Council on Foreign Relations».

    Nici Iohannis și nici Cioloș nu și-au declarat apartenența la aceste organizații în declarațiile lor de interese.

    Cine ne garantează nouă că Iohannis și Cioloș nu implementează de fapt în România agenda globalistă a acestor organizații progresiste internaționaliste? NIMENI. Toate luările lor de poziții coincid întru totul cu politica și ideologia acestor organizații.”

    • In nici 3 luni de guvernare s-au intrecut pe sine – taierea finantarii transportului copiilor de la tara la scoala , suprimarea Prima Casa – Start Up Nation – programele tomata si oaia – prabusirea leului – finantari ridicole pentru mari proiecte de infrastructura incepute de PSD – taierea proiectelor PPP in infrastructura .
      Motiunea si Matura !

  7. Eu sper sa candideze și la funcția de președinte PSD România.Ar fi unul din candidații cei mai credibili cu un bagaj consistent alaturi de un discurs elegant și la obiect de fiecare data.Sunt convins ca orice candidat am avea slugoii lui Johannis tot ii vor găsi nod in papura cerând persoane noi in conducerea partidului.Este cea mai mârșavă manevra la care din păcate conducerea PSD a aplecat urechea defapt frica de astfel de adversari care au și o buna experiența in cadrul diferitelor organisme europene este evidenta pt ca spre deosebire de alții aceștia (gen Corlățean și mai sunt multi alții)aceștia au un discurs cât se poatede elegant și argumentat bazat pe cunoștințe temeinice și o experiența vasta.

  8. Guvernul MINORITAR Orban a suprimat , printr-o ordonanta de urgenta ( ?! ) licitatiile in curs in parteneriat public -privat pentru autostrazile Ploiesti – Brasov ( un consortiu turco-chinez selectat ) si Iasi – Vest Pascani ( Motca ) ( 4 firme straine interesate ) , la nici 3 luni de la instalarea sa .
    Argumentele trogloditilor lui Iohannis ?
    ” Inginerie a la Valcov ” ?!
    Bineinteles , NIMIC , dar NIMIC nu inlocuieste aceasta suprimare .
    Este evidenta dorinta lui Iohannis de a inchide totul – pentru Iasi el vorbeste de ” sa nu facem bucatele de autostrada ” ci ” sa integram totul intr-un singur proiect ” – ideal pretext sa nu se faca NIMIC , trecerea Carpatilor la Bicaz este foarte grea ( mediul , vedeti Sibiu – Pitesti pentru mult mai putin ) iar la Prut este o zona ” in care se reproduc pestii ” .
    De ce sa nu se faca nimic intre Iasi – Targu Frumos – Pascani ?
    Sunt si zvonuri dupa care puterea lui Iohannis ar planui anularea licitatiei pentru studiul de fezabilitate al autostrazii Brasov – Bacau ( finantat cu 26 de milioane de euro de UE ! ) .
    Sunt mai tari decat Basescu care avea nevoie de doi ani pentru a sabota autostrazile Bors – Brasov – Comarnic dar macar Basescu venea ( cu mare intarziere , vreo 5 ani ) cu alt proiect , Nadlac – Arad – Sibiu ( care exista astazi ) pe cand astia nu vin cu nimic .
    Dupa reflexie da , aceasta putere liberala nu aduce nimic , dar nimic bun Tarii .
    Valuri de ura , din nou procurori , anchete , moneda subrezita , amatorism , numiri pe criterii exclusiv politice , nepotism , sub-finantarea infrastructurii in curs si sabotarea noilor proiecte , incapacitatea de a apara interesele Romaniei in Comisia Europeana de aceeasi culoare politica cu ei , un comisar european numit de ei invizibil .
    Motiune si matura , sa plece cat mai repede .
    In decembrie PSD va avea cel putin 30 % din voturi , poate face alianta cu alt partid si infunda USR PNL Securitatea si pe Iohannis pe urmatorii 4 ani .
    Motiunea si matura .

  9. PSD trebuie sa mentina trendul inceput.
    Anticipatele NU (mai) sunt un risc pentru psd.Peneleii si chiar si altui vor plati electoral substantial pentru bătaia de joc din ultima perioada.Pulsul natiunii a crescut.PNL trebuie lăsat sa cada.
    Trebuie gandita o solutie corecta pentru dupa motiune
    , chiar cu riscul” anticipatelor, romanii sunt surprinzători.
    „Give them Hell!”

  10. Domnu Adi,
    Ce imi pare rau este ca am crezut in PSD mult timp. Dar asteptarile normale zic eu au devenit nimic. Copii mei sunt in Anglia. Lucreaza ce pot si ei dar mai bine ca sunt acolo decat sa lucreze aici pt una ca Rovana Plumb. O capuse aroganta.

    • Deci daca copiii dumitale ar lucra in Romania ar lucra pentru … Rovana Plumb ?! ?! ?! Si pentru Barna nu ? Sau pentru BASESCU ? Sau Iohannis ? Finantezi , lucrand in Romania si nefiind sluga la Giuseppe sau Sammy , doar pe Rovana Plumb ???

  11. FULL DE AȘI CU STĂNEȘTI ÎN COADĂ

    MOTTO: „Întrebat, la Adevărul Live, dacă Dragnea mai are influenţă în partid, Ciolacu a spus că nu ştie şi că nu are «nicio comunicare» cu fostul preşedinte al PSD. El a adăugat că nu se numără printre cei care l-au vizitat pe Dragnea în penitenciar.«Înseamnă că jignesc votul dumneavoastră, sunt preşedintele Camerei Deputaţilor, nu îmi pot permite să mă duc la penitenciar să vizitez. Dacă era vorba de o rudă sau … aş fi avut o justificare.(…)Ar însemna ca eu să nu vă respect pe dumneavoastră şi votul dumneavoastră şi să nu îmi respect poziţia socială pe care mi-aţi conferit-o prin vot» a spus șeful interimar al PSD”.( HOT NEWS.ro, 15 ianuarie 2020)
    ………………………………………………………………………………..
    Se vede treaba că Excelența sa Nunțiul Apostolic în România, Mons. Miguel Maury Buendia, Decan al Corpului Diplomatic, care i-a făcut o vizită lui Liviu Dragnea în penitenciar, cu urări din partea sa și din partea Papei Francisc, nu s-a gândit că i-ar putea jigni pe credincioșii Bisericii Catolice. Nici baroneasa Emma Nicholson nu s-a gândit că ar fi o lipsă de respect pentru liberal-democrații din Camera Lorzilor sau pentru simpatizanții acestora faptul că l-a vizitat în penitenciar pe Adrian Năstase. Bine, ca să fim drepți, ei nici nu aveau anvergura lui Marcel Ciolacu…

    Sigur că, dacă l-ai auzit deja pe Marcel Ciolacu de două-trei ori în viață, pare o fantezie masochistă să asculți o conferință de presă susținută de cuplul Ciolacu-Stănescu, la Călărași. Îți trebuie nervi din corzi de vioară și o voință nemăsurată pentru a lupta cu plictisul. Pe de altă parte, însă, tu, simpatizant „dă stânga” în capul căruia „stânga” e cu totul altceva decât ceea ce vezi în conferința de presă, trebuie să știi cum stai… pe care parte a șoselei, adică. Sau chiar în mijlocul ei, cu mașinile trecând haotic când pe lângă tine, când direct prin tine, diferența -pentru mașini- fiind complet nesemnificativă.

    Cu toate acestea, acceptând că „pe lângă unele lipsuri, tovarăși, mai avem și unele neajunsuri”, eu am urmărit conferința de presă. V-aș fi și reprodus și câteva pasaje, dacă ar fi fost măcar ceva-ceva să-mi fi atras atenția. Dar zău că nu era nimic memorabil acolo. Această lipsă totală de idei să fie tot ce-a mai rămas din falnica și hotărâta CIUMĂ ROȘIE? Dâra asta roz-gălbuie pe pereții istoriei contemporane? Cu așa ceva crede echipa Ciolacu-Stănescu-Firea că va fermeca publicul? Tocmai când mă gândeam că alte surprize minunate în zona social-democrației, cu previzibilii ăștia la conducere, nu vor mai apărea, numai ce-l văd, dintr-o dată, răsărind în bolboroseala „supei primordiale” din care se va naște NOUL PESEDEU, pe tânărul și neliniștitul Sorin Grindeanu. Care a zis așa, la ședința filialei PSD Olt:

    „PSD se află într-un moment de cotitură și deciziile pe care le va lua PSD în lunile următoare vor decide soarta stângii. Resursa umană la nivelul conducerii PSD în această perioadă a fost slabă, prost pregătită. Am pierdut la nivel central atuul partidului de profesioniști care atunci când vin să guverneze știu să facă acest lucru foarte bine. Acest lucru se poate redobândi dacă înțelegem că în fruntea partidului nu mai poți face echipe de compromis. E bine să luăm anumite decizii în lunile viitoare, dacă nu dorim ca PSD să devină tot mai irelevant. (…) Figurile uzate ale PSD trebuie să facă un pas în spate”.

    Ei, ați auzit asta „figurilor uzate” numite Șerban Nicolae, Titus Corlățean, Liviu Pleșoianu, și alții ca voi? A venit timpul „figurilor neuzate” ca Grindeanu, Stănescu, Ciolacu … ah! și al veșnic „neuzatului” Tudose! Și mărturisesc că nu-mi dau seama dacă Gușă Cozmin e și el cam consumat sau e proaspăt ca laptele muls în zefirul dimineții?

    Însă fără să se-nfioreze de nedumeririle și frământările mele, Grindeanu a continuat:

    „Dacă PSD nu face aceste lucruri, PSD va deveni irelevant. Trebuie făcută opoziție la PNL, trebuie făcută opoziție dură, exactă, punctuală, cu profesioniști, cu figuri credibile. Nu trebuie să facem compromisuri dacă vrem să recâștigăm încrederea românilor”, după care a spus răspicat, de la obraz:

    „PSD are respect pentru partenerii strategici ai României, și pentru UE și NATO!!!”.

    Vai, dragă Sorine, dacă uitai să spui chestia asta cu partenerii strategici, cred că Radu Tudor nici n-ar fi avut somn, perpelindu-se de pe-o rână pe cealaltă și gândindu-se, ca orice analist militar matur și responsabil: „O fi având PESEDEUL respect au ba”? Pe când așa… problema e ca și rezolvată.

    Cu Mircea Geoană la NATO, cu George Maior Prim-ministru, peste Guvernul de Uniune Națională, după ce pică prostovanul de Orban, care încă nu înțelege de ce să-și dea demisia și nu vede „…ciiiineee eeeesteee geeeneeeraaaluuuul!”, cu Vasile Dâncu, din „Grupul de la Cluj” în chip de strateg al stângii, ca de-obicei, cu Gabriel Vlase la SIE, cu Ana Birchall prezentându-și scrisorile de acreditare, în genunchi, la Washington D.C., cu Marcel Ciolacu președinte al Camerei Deputaților … și cu „devotatul” Sorin Grindeanu șef la PESEDEU, aplaudat de Ponta Victor, ce se mai poate zice! Full de ași cu Stănești în coadă!

    Așa o reprezentare social-democrată la nivel înalt pentru România nici că s-a pomenit, monșer! Să mai zică cineva că Iohannis nu împarte bucuros puterea cu adversarii și că „băieții de la Servicii” nu e democrați!

  12. Ziua Trianonului ? Mi se pare că ne agățăm în scop electoral de mitologia unui trecut pretins glorios, în realitate un rezultat al reașezării marilor puteri pe eșichierul strategic al Europei și al lumii.
    Oricum românii de astăzi nu prea mai sunt interesați de trecut și de valori naționale, sub presiunea globalizării și tehnologiei depersonalizante.
    Spuneți și dvs: La ce folosește, de exemplu, automobilul care se conduce singur ? Unii vor spune: Omul va relaționa… în mediul virtual chiar și când se află în mașină.
    Eu sper să nu apuc vitorul sumbru care se prefigurează:
    Cel în care ființa umană nu va trebui să facă nimic. Ca în Matrix, unde umanoizii erau așezați în sarcofage inteligente conectate la aparate sofisticate care permiteau fiecăruia să-si construiască propriul viitor. Evident că libertatea în acest viitor ipotetic este doar o iluzie indusă de elitele rămase în exterior…
    E oricum mai bine și mai ieftin decât un eventual război de exterminare.
    În fine, revenind pe pământ aș conchide că atât timp cât lumea nu înțelegere de unde vine pericolul hegemonic și totalitarist pentru planetă, țări în starea de comă profundă (auto)indusă precum România nu vor avea nicio șansă.
    Nici măcar privilegiul autostrăzilor și liniilor de cale ferată de mare viteză.

  13. dacă Secu nu e….etc

    Drumul expres Craiova-Pitesti ? E bună glumă asta cu deblocarea fondurilor..
    Dacă Ford ar fi fost la Pitești și nu la Craiova, autostrada Pitești-Sibiu ar fi fost acum în plină execuție. Nici mama gândacilor nu ar fi putut-o opri…..Doar n-o fi mai important Bruxelles-ul (protectorul gândacilor) decât Marele Licurici.
    😳

    • Spune ceva inteligent daca spui ceva .
      Ce fonduri s-au deblocat pentru drumul expres Craiova Pitesti care ar fi fost blocate ?! Daca nu ai sau manipula adevarul asa cum iti comanda altii de altundeva sau citi superficial ai vedea ca s-au oprit suspendarile licitatiilor pentru loturile 3 si 4 atat , nu s-a deblocat nici un fond blocat .

      • Pe firul anterior ai scris:
        ,,In alta ordine de idei , excelenta stire , s-au deblocat licitatiile pentru jumatatea de EST a drumului expres Craiova”,
        …ceea ce este în esență cam același lucru cu a spune, s-au deblocat fondurile…”
        Nu se organizează licitații fără buget alocat.
        Este puțin probabil (chiar dacă posibil) să intervină blocaje majore în urma (eventualelor) contestații.
        Repet, aceasta nu este o știre excelentă, ci una banală. Va fi o știre deblocarea…fondurilor europene pentru obiectivul Pitești-Sibiu.
        Poate ar fi bine ca Ford să preia Dacia-Renault…. având în vedere că Franța nu este un partener de magnitudinea celui strategic.
        (Z)
        (Z)

  14. Dl. Titus Corlățean ar fi o alegere adecvată. Chiar și pentru conducerea PSD, azi. Echilibrat, bun cunoscător al domeniilor abordate, îmi amintește de Divoastră.
    Ar fi cazul ca azi, la conducerea tuturor partidelor din România să revină oameni competenți, cu studii efectuate la universități de prestigiu din țară, specialiști în politică și economie, cu largi cunoștințe de istorie și, mai ales, cu experiență dovedită în aceste domenii sau, măcar, în domeniul în care s-au specializat.
    Mediul în care s-au format este esențial pentru succesul ca oameni politici. Mă gândesc la Ionel Brătianu, care, format într-o familie de politicieni, a făcut o politică națională de excepție după experiența de inginer, constructor de poduri și căi ferate.

  15. Cum e cu votul zis ” contra ” ?
    E un vot de respingere fata de cel care te-a dezamagit .
    Pentru alegerile din anul 2020 , cu un minim talent al interesatului , PSD si delegatii lui in teritoriu , cu argumente simple si imposibil de combatut , difuzate corespunzator , puterea lui Iohannis are contra lui 80 % cel putin din voturile populatiei judetului Bacau – 650000 de oameni , Iasi – 770000 de oameni , Neamt , 4500000 de oameni , in total 1,8 milioane de persoane .
    De ce , ma intrebati , si de unde stii tu asta ?
    E evident pentru oricine :
    1 ) judetul Neamt , studiul de fezabilitate al drumului expres Piatra Neamt – Bacau , finantat de UE .
    Nu sunt contestatii , din noiembrie studiul ar putea fi atribuit unui proiectant .
    Nimic , nici un cuvant nicaieri de la guvernul Orban despre proiect .
    4500000 de nemteni sunt considerati cantitate neglijabila de puterea PNL .
    2 ) judetul Bacau –
    – a ) BEI arata ca investitia cea mai ieftina si rentabila este autostrada Brasov – Bacau .
    Studiul de fezabilitate , 26 milioane de euro , este platit de UE .
    Licitatia s-a terminat in octombrie , ni sunt contestatii , dar puterea lui Iohannis il ignora in cel mai bun caz , nu este atribuit unui proiectant .
    – b ) investitie in curs de 240 milioane de euro privind varianta ocolitoare a municipiului Bacau .
    Dupa ce anul trecut s-au cheltuit aici 400 de milioane de lei puterea lui Iohannis acorda in 2020 doar 64 de milioane de lei ?!
    650000 de bacaoani pot fi pe drept cuvant indignati .
    3 ) perla Moldovei , judetul cel mai important cultural si economic , cel mai populat , Iasiul , cu al doilea sau al treilea oras al Romaniei resedinta de judet .
    O gura de oxigen pentru aglomeratie si zona , autostrada Iasi – Pascani , cu studiu de fezabilitate facut si un proiect in parteneriat public – privat in curs , este lichidata in nici 3 luni de guvernare cu pretexte de trizomic ( inginerie a la Valcov sau nicaieri in Europa nu exista proiecte PP ) .
    Guvernarea propune in schimb refaceri ale documentatiei , amestecand totul cu Cheile Bicazului si Comisia Europeana si pestii din Prut , mintind cu nerusinare ca ar fi finantare europeana pentru un foarte mare proiect de la Tg Mures la Iasi ( vedem cum isi respecta Comisia angajamentele in cazul autostrazii Sibiu Pitesti )
    760000 de ieseni pot sa isi puna intrebari .
    Fi-va capabil PSD sa vorbeasca nemtenilor , bacaoanilor si iesenilor despre cele patru actiuni negative la adresa lor ale guvernului Orban ?

      • Să le dea… ( telefonul este setat pe text predictibil, care uneori generează erori dacă nu ești atent).

    • @ dar dacă Securi…
      Dv credeți că electorii se informează? Credeți că citește sau ascultă cineva ce se realizează cu adevărat? Alegătorii citesc doar titluri fabricate de media partizană, și urăsc orbește sau iubesc orbește.
      Fiecare guvern a avut sait cu realizările trecute la zi. Credeți că a intrat cineva pe aceste saituri, în afară de mine și încă câțiva?
      Întrebați pe cineva de ce votează un partid sau altul, și o să vedeți că acel cineva vă va spune: pentru că ăilalți sunt hoți.
      Întrebați pe oricine dacă s-a uitat pe declarațiile de avere ale unui demnitar, de-a lungul vremii, ca să știe ce avere și ce venituri are acela cu adevărat! Știți ce vă va spune? Nu, nu m-am uitat, că declarațiile sunt false (deși ele sunt verificate și-n dungă de ANI și oricine le accesează), m-am uitat pe youtube, Facebook…

  16. Si inca o întrebare serioasa:
    Isi vor asuma politicienii din Ardeal (care conduc destinele romanilorbchiar acum) disparitia industriei auto din Romania, prin blocarea/amanarea constructiei autostrăzii Pitesti-Sibiu ?

    • In cel mai rau caz , daca Comisia nemtoaicei ne refuza finantarea , se va face autostrada macar la limita judetelor Arges – Sibiu ( santier in curs ) si poate de la Pitesti la Curtea de Arges , cu banii nostri .

  17. Șosele din plastic reciclat, mai bune decât cele din asfalt: unde se găsesc și cum sunt create.
    În speranța reducerii impactului plasticului asupra mediului, o companie din Marea Britanie a reușit să folosească sticle vechi de plastic pentru a îmbunătăți calitatea drumurilor și rezistența lor în timp. Acest nou tip de asfalt este mai ieftin și mai durabil.Compania care a implementat această idee creativă este MacRebur, iar CEO-ului i-a venit ideea în perioada în care a lucrat în India de Sud. Acolo, oamenii topeau plastic colectat de la oameni și-l foloseau pentru a umple gropi în asfalt, a explicat Toby McCartney.
    În final, pornind de la acel mecanism, MacRebur a creat un nou tip de asfalt, cu mai mult plastic și mai puțin asfalt tradițional. Rezultatul este semnificativ mai prietenos cu mediul înconjurător și nu doar datorită reciclării plasticului, ci a faptului că producția de asfalt necesită cantități masive de combustibil fosil. În plus, în acest nou tip de material pentru șosele poate fi folosit plasticul de culoare neagră care, din pricina culori, este cel mai dificil de refolosit.
    ”Am trecut prin 500, până la 600 de tipuri diferite de polimer pe care le amestecam, până am găsit unul care a funcționat.”, a explicat McCartney. Rezultatul este o combinație de granule de plastic reciclat și asfalt tradițional, dar cu beneficii majore la capitolul rezistență în timp, independent de temperatura la care este supus de soare și de nivelul de umiditate pe care îl întâmpină de la ploaie.

    https://webdesigndoru.wordpress.com/2020/01/18/sosele-din-plastic-reciclat-mai-bune-decat-cele-din-asfalt-unde-se-gasesc-si-cum-sunt-create/

    • La cate pet-uri plutesc pe raurile patriei si nu numai, ar fi o solutie ideala pentru „plombarea” drumurilor si bulevardelor marilor orase ale tarii. totusi sa nu afecteze vreun gandac sau mamifer mic. Oricum lumina ne-o da d-na Valean tocmai de la Bruxelles.

  18. Scuze (pe dracu ghem! ) insa ati auzit ca Emmanuel Macron a fost evacuat dintr-un teatru din Paris, de teama protestatarilor ?

    Si titusi exista blestem ,,, ia vedeti asta :https://adriannastase.ro/2017/05/07/revolutia-lui-emmanuel-macron/#comment-164578 Macron c’est (deja) foutu! C’est pas Le Président Soleil mai il este devenu Le Président Eclipse!!!!
    Eu scriam la 9 MAI 2017.
    la 17 Novembre 2018 o parte din Franta a imbracat Vestele Galbene….

    • Macron va pune pe butuci industriile Frântei.Din ce am inteles grevistii isi propun sa-l viziteze acasă.Altii probabil repara ghilotinele.Macron nu poate fi laudat decât pentru taxa pe digitali, atat.

    • Ea a lansat din sertare uitate drumul expres Craiova Pitesti si tot ea a scos din alte sertare , cu o luna inaintea de venirea trogloditilor la guvernare , proiectul variantei ocolitoare Sud Craiova , azi aproape de atribuire .
      Ea le-a zis amatorilor PNL ; ” inainte de a vorbi de guvern legitim castigati alegerile ” .

  19. Partidul Social Democrat: Motiunea de cenzura, alegerile anticipate si programul electoral

    Cunoscand, de-acum, planurile presedintelui Klaus Iohannis si ale Guvernului Ludovic Orban pentru convocarea de alegeri parlamentare anticipate, in mai-iunie, este clar ca cele doua entitati politico-executive vor actiona ca acestea sa aiba loc cu orice pret. Insa alegerile anticipate fara o motiune de cenzura care sa pice Guvernul nu au nicio logica constitutionala. Pentru ce sa fie alegeri anticipate daca un Guvern este bine-mersi in functiune?! Aaaa, daca e o criza de Guvern, atunci e altceva! Pentru declansarea alegerilor anticipate, cred ca ruga secreta a Guvernului Iohannis-Orban este ca PSD sa depuna motiune de cenzura si ca aceasta sa treaca, sa pice Guvernul liberal. Nu m-as mira, ba chiar sunt aproape incredintat ca, pentru crearea unei crize guvernamentale si respingerea a doua proiecte de guverne succesoare, pentru a legitima dizolvarea Parlamentului de catre seful statului si convocarea de catre acesta de alegeri anticipate, PNL sa voteze impotriva propriului Guvern. Ce poate face Partidul Social Democrat? E limpede ca depunerea unei motiuni de cenzura este un act de responsabilitate, de opozitie si de protest fata de directia profund gresita, antinationala in care Guvernul Orban duce Romania. Din punct de vedere al “corectitudinii” politice social-democrate si de opozitie, ar fi de dorit ca motiunea de cenzura a PSD sa doboare Guvernul PNL. In caz contrar, din aceeasi perspectiva “corectitudinala”, nu ar fi un semnal de bine pentru sansele PSD in alegerile parlamentare, mai ales daca vor fi anticipate. Ideea este mai mult teoretica, nu sunt convins ca practic PNL va lasa sa-i scape sansa unei crize care sa duca la alegeri anticipate. Dar PSD mai poate ceva fundamental si de perspectiva, ca motivarea motiunii de cenzura sa fie un program electoral pentru viitoarele alegeri parlamentare, indiferent cand acestea vor avea loc. Cred ca cea mai buna motivare pentru motiunea de cenzura care sa fie totodata si un program electoral ar fi focalizarea pe doua idei privind viitorul investitional si social al acestei tari, care au fost abandonate abuziv de catre Guvernul Orban, fapt ce face ca liberalismul sa se identifice inacceptabil cu abuzismul. “Romania investitionala si sociala”, din care decurg puterea economica si puterea sociala a tarii si populatiei, poate sa fie astfel o tema unica cu un dublu scop, pentru motiune si pentru alegeri.

  20. Nu are era legatura cu subiectul, nu suport oamenii rai, rautaciosi plini de frustrari nereprimate. Sa nu creada cineva c-am luat-o pe aratura,. Am citit cateva postari mai mult ca fiind rautacioase.
    Revenind la subiect, mi-as dori mult mai multi oameni in PSD ca dl. Corlatean, sau cel putin de nivelul domniei sale. Citeam deunazi de anumite reveniri in partid a unor nume grele „securistoide”, l-am citat pe dl. Ciuvica. Unul ar fi dl. Tudose, cel care in ziua sosirii la Bucuresti a Premierului Japoniei, si-a dat demisia, halal securistoid, de neiertat. N-as vrea sa se creada c-as avea ceva cu cei cu „ochi albastri”, din contra pana nu demult credeam ca sunt „crema”, scheletul Romaniei. Astazi este cu totul neadevarat, poate marea „armata” dintre acestia sunt oameni printre oameni, valorosi, insa sefimea greu instelata lasa mult de dorit, daca nu cumva au dus in derizoriu interesele Romaniei.

  21. A observat cineva ca Radu Tudor, un jurnalist pe care-l apreciez, nu mai zice nik de constructia de autostrăzi, de la venirea peneleilor ?

    Ca sa ai bani de alocatii tre’ sa meargă productia industriala.Ca sa ai productie industriala trabuie sa ai transporturi rapide.
    Guvernul Dancila, atât de hulit, a dat startul la proiectele Sibiu-Pitesti si Craiova-Pitesti.Mai era nevoie de centura Bucurestilor pentru a crea oportunitati pentru industria existenta.E normal si natural sa urmeze restul de treceri peste munti.Proietele astea trebuie executate , daca trebuie 10% din pib sa fie făcute sa se aloce dara.

    Ce face guv Orbán? Se imprumuta , dar nu pune la autostrăzi si nici la pensii.
    Sunt bani pentru armament?
    Pana si un copil de 14 ani care joaca pe computer jocuri de strategie stie ca pana la înzestrări militare ai nevoie sa produci banii întâi.

    Vad ca PSD nu prea ataca tema autostrăzi desi in Ro sunt milioane de soferi si autoturisme, mai ales ca a reusit cate ceva anul trecut.Despre pensii s-a vorbitsi anul trecut si PSD a pierdut alegerile.De asemenea romanii care nu-s membri de partid nu-s inferesagi de numărul de tyruri sau anticipate.Subiectele sterile nu aduc nehotaratii la urne.

    Situatia din industria auto din Romania se va schimba semnificativ anul acesta pentru ca au apărut, pe tematica eco, doua tendinte.Dispar motoarele diesel si urmează concomitent trecerea la modelele electrice.Situatia particulara Romaniei e ca grupul franco-japonez e in contractie, iar fabrica de la noi plus industria de pe ofizontala vor trece la taieri de costuri.Daca domnul Orban et Co, nu se trezesc din betia electorala castigatorul va fi Marocul.Nici americanii nu cred ca mai asteapta mult prin Craiova,

    Pentru ce fac astia anticipate daca peste 5 ani de guvernare responsabila de dreapta avem oportunitatea extraordinara di unica, nu numai sa nu vina fabrica VW, dar sa le pierdem si p-astea care produc PIB.

    Dreptacii safie atenti , foarte atenti.

  22. PENTRU A FI ACCEPTATA…( ASA CUM AM SPECIFICAT ANTERIOR …DAR NU AM FOST INTELES, ACTOALII POLITICIENI AI PSD, TREBUIE SA INTELEAGA, INDIFERENT, CA AU CRESCUT MAI MULT SAU MAI PUTIN IN ACEST PARTID, SA FIE DE ACORD CU ACCEPTAREA GANDIRILOR CONSTRUCTIVE CE AU APARTINUT SI APARTINE , POLITICIENILOR AUTENTICI AI PSD SI CARE AU DEVENITIN IN TIMP , SENIORII TRECUTULUI … SENIORII PREZENTULUI CE FAC PARTE DIN PARTID SUNT LA JUMATEA TIMPULUI IN CARE MAI AU DE INVATAT PENTRU A DEVENI POLITICIENII AUTENTICI… AI TIMPULUI PREZENT, CARE LA RANDUL LOR SE VOR INSCRIE SI EI IN TIMPUL TRECUT , LASAND SANSA UNOR NOI PLITICIENI , CE SE VOR FORMA PENTRU VIITOR. ) ( MAI PE INTELES …TRECUTUL, PREZENTUL, VIITORUL , SE REPETA , DAR FIECARE CU AL SAU TIMP…TIMPURILE CE FAC PARTE DIN TIMPUL …FARA OPRIRE , SUNT DIFERITE UNUL FATA DE CELALANT . DOMNUL ADRIAN NASTASE, NE DA UN EXZEMPLU IN POLITICA…DINSUL , REINTOARCE IN TIMP A SA GANDIRE , FIIND DEACORD SI SUSTINAMD GANDIREA MARELUI POLITICIAN , NICOLAE TITULESCU , UN EXZEMPLU CONSTRUCTIV PENTRU POLITICA ROMANIEI SI NU NUMAI A UNUI PATTID . DECI, TIPUL PREZENT TREBUIE SA ACCEPTE TIMPUL TRECUT , PENTRU TIMPUL VIITOR. EREA ATAT DE GEREU SA INTELEGEM… PREZENTUL NU SE POATE CLADI FARA TRECUT , IAR VIITORUL NU SE POATE CLADI FARA PREZENT.) REVENIND LA POLITICIANUL , TITUS CORLATEANU ESTE UN OM CAPABIL , UN POLITICIAN IN DEVENIRE CU SANSE MARI DE A DEVENI AUTENTIC. AITENTICITATEA GANDIRILOR UMANE LA TIMPUL ACTOAL , DIN PACATE SE LOVESTE SAU FACE PARTE DINTRUN GRUM FORMAT IN MAJORITATE , DE INDIVIZI UMANI…EU PERSONAL LA SI VRUT SA FIE ACTOALUL PRESEFINTE AL PSD , DEOARECE ESTE MULT MAI APROAPE CU GANDIREA SA … DE GANDIRILE SENIORILOR TIMPULUI TRECUT. DAR , PREZENTUL NU A FOST INLOCUIT DE VIITOR., AVAND SANSE REALE DE A DEVENI. II UREZ DIN SUFLET SA DEVINA POLITICIANUL AUTENTIC . PEMTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE II OFER CU SINCERITATE UN GAND PORNIT DI SUFLET SI CARE DACA DORESTE SAL ACCEPTE ,A SI FI MULTUMIT (NU FERICIT , FERICIREA ESTE O ILUZIE , INVENTATA DE OM …) DEOARECE ESTE BENEFIC VIITORILOR POLITICIENI SI NU NUMAI. DANSUL A FOST DESTINAT SA FIE OMUL PREZENTULUI, CU O GANDIRE CONSTRUCTIVA … ACCEPTAND GANDIRILE CELOR DIN TRECUT IN SPECIAL GANDIREA SI PE OMUL TRECUTULUI, NICOLAE TITULESCU, CEL CARE IL INSPIRA SI II OFERA PUTEREA DE A RAMANE UN POLITICIAN CU O VIZIIUNE ,BENEFICA IN TIMP. MA REFER LA CASA LUI NICOLAE TITULESCU, UN MONUMENT DE NEUITAT PENTRU GANDIRILE VIITORULUI , GANDIRILE AUTENTICE, IN CARE SA NASCUT FUNDATIA NICOLE TITULESCU…SA FACETI IN ASA FEL IN CAT SA EXZISTE O SALA O CAMERA MAI SPATIOASA , IN CARE SA FIE INVITATI POLITICIENII IN DEVENIRE , UNDE SA FIE SCHIMBURI DE IDEI BENEFICE POLITICI ROMANESTI, IN SPECIAL SA FITI URMASUL LUI TITULESCU, CARE SA FORMATI TIMERI POLITICIENI IN CARE SA SE REGASEASCA IN GANDIREA LOR ,IDEALUL… LUI TITULESCU, A LUI ADRIAN NASTASE, OMUL CARE A DETINUT FUNCTI INPORTANTE CEL CARE A DESCHIS UN UN DRUM BENEFIC PENTRU VIITORUL ROMANILOR, UN DRUM CE SE POATE REDESCHIDE IN TIMP, ACEASTA CLADIRE SA FIE CONTURATA SI SA DEVINA UN MUZEU NATIONAL, SEMNIFICATIV, PENTRU GENERATIILE VIITORULUI, GENERATII CARE SA AIBA SANSA DE A STUDIA DUPA CARTILE LUI NICOLAE TITULESCU , ADRIAN NASTASE, SI NU NUMAI…DOCUMENTE , FILME DOCUMENTARE CARE SA OFERE LA NESFARSIT CONTINUITATEA UNOR GANDIRI AUTENTICE. FOTOGRAFI CU VIATA LUI NICOLAE TITULESCU , A LUI ADRIAN NASTASE ,DRUMUL SAU CU CELE RELE SI BUNE IN POLITICA ROMANA , ATAT INTERNA SI CE A EXTERNA , TABLOURI PICTATE CARE SA REPREZINTE PORTRETELE LUI TITULESCU , ADRIAN NADTASE SI ATI POLITICIENI AI TRECUTULUI,
    SA DEVINA CU ADEVARAT PRIN FUNDATIA NICOLAE TITULESCU, UN MUZEU AL NATIUNII ROMANE . PRIVESC ORI DE CATE ORI AM SANSA PE ANUMITE POSTURI GERMANE ,HR.3 SAT ETC. FILME DOCUMENTARE CE TI OFERA SANSA DE A DESCOPERII ALATURI DE PREZENTATORUL EMISUNII , IMAGINILE TRECUTULUI IN CARE SUN REPREZENTATE CLADIRI, MUZEE , MONUMENTE ,ORASE CE SUNT RESTAURATE CU O MIGALA, TEHNICI DE INVIDIAT…( DIN PACATE AM REALIZAT UN ASPECT CE NU POATE FI REALIZAT DE OM, ACELA CA NU POATE COMPLETA IN TOTALITATE IMAGINEA TRECUTULUI , IMAGINE
    RESTAURATA, CU PERSONAJELE CELOR CARE LE AU REALIZAT, INITIATORII , ARHITECTII, ARTISTII SI CEI CARE AU URMAT, CONSTRUCTORII SI NU NUMAI. SUNT REDATE IN TABLOURI PICTATE , FOTOGRAFI , SCLUPTURI IMAGINEA RESPECTIVELOR FIINTE UMANE, DAR SA READUCI DIN TRECUT IN PREZENT , ACESTE FIINTE ,NU SE POATE DIN PACATE. UN ALT ASPECT INPORTANT SI DE LOAT IN SEAMA FIIND BENEFICA EXZISTENTEI FIINTE UMANE SI NU NUMAI IN TIMP SI CARE SUNT DE ACORD IN TOTALITATE , DEOARECE CE A MAI BENEFICA REALIZARE PENTRU GANDIREA OMULUI , ESTE SI VA FI SA CITEASCA SA DESCIFREZE , IMAGINILE REALIZATE DE CEI DIN TRECUT SI IMAGINILE REALIZATE DE CEI DIN PREZENT, FACAND O DEOSEBIRE INTRE ELE SI EXSTRAGAND DIN CELE DOUA , IMAGINEA BENEFICA EXZISTENTEI VIETII IN TIMP.LA ACEST ASPECT MA REFEREAM IN COMENTARIUL AMTERIOR SI ACEST ASPECT SAL LOATI IN CALCUL PENTRU A REALIZA CU ADEVARAT O IMAGINE REALA , BENEFICA SISTEMULUI POLITIC , BENEFIC FIND SI CONTINUITATII UNEI VIETI REALE… EXSTRAGETI DIN TRECUT SI PREZENT CE ESTE BENEFIC PENTRU A REALIZA IMAGINEA UNI MEDIU IN CARE FIINTA UMANA SI NU NUMAI, SA AIBA CONTINUITATE. TRECUTUL SI PREZENTUL NE POATE OFERI SANSA UNI NOU MEDIU IN CARE SA EXZISTAM. AVETI TOATA SANSA DOMNULE PRIM MINISTRU, DE A REALIZA ACESTA IMAGINE PENTRU GENERATIILE VIITORULUI.

    -FIINTA UMANA SI NU NUMAI SE NASTE PENTRU A DEVENI UN CREEATOR…DEVENIND IN TIMP SI MAI ALES LA UN ANUMIT TIMP…O FIINTA IN TOTALITATEA EI , O FIINTA CARNALA NEPUTINCIOASA!… CREEATIILE REALIZATE , ITI OFERA SANSA DE A EXZISTA LA NESFARSIT SA NU!

    NU COPIEZ , NU EXSTRAG DIN CARTIILE FILOZOFILOR , CEI DIN
    TRECUT SI CELOR DIN PREZENT.

    MI A PLACUT , AM FOST DESTINAT SA SA EXSTRAG …DIN IMAGIINELE TRECUTULUI SI ALE VIITORULUI…CU RESPECT SI SINCERITATE ,PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE

    -SCRISUL INCORECT GRAMATICAL , NU CREEAZA DEZASTRE IREPARABILE ,PENTRU FIINTA UMANA SI NU NUMAI !

  23. Din cele citeva zeci de comentarii ciclice de pe aici, as spune din ce in ce mai putine per ansamblu de cind scriu eu pe acest blog, se remarca o majoritate fluctuanta care este anti SUA („Marele Licurici”) , anti-NATO si anti-UE in varii amplitudini, de la vag la agresiv. Cum dl Nastase a afirmat ca aici este un forum „pro-romanesc”, si eu il cred, ma intreb daca „alternativele” propuse de acesti colegi – eliminind pe cei care lucreaza pentru serviciile altor tari – pot realmente sa serveasca romanilor si Romaniei. Trebuie sa ii includem aici si pe romanii din diaspora, ale caror interese sunt in joc.

    Sa incepem cu Iranul, o tara care „straluceste” in ultimul timp in mintile unora. Iranul e geografic departe, si asa cum stie toata lumea, e o teocratie islamica. O tara cu care Romania de azi nu impartaseste nimic, in afara de amintiri cu Ceausescu. O tara cu care nu am avut conflicte armate niciodata. O tara de care, cel putin declarativ, ne aparam pe noi si pe aliati cu scutul NATO de la Deveselu. Iranul are o tinta declarata de oficialii sai: sa distruga statul Israel. Ei lucreaza la asta de foarte mult timp, cu sirg, dar cu succes limitat. Ma refer la strategia lor de a crea un culoar terestru prin Irak, si Siria, pentru a isi putea misca fortele militare pina aproape de granitele Israelului. Pentru asta, ei au nevoie sa uneasca miscarile shia din aceste tari, si sa le sprijine pentru a le instaura la putere. Aproape ca le-a reusit in Irak, unde exista atit o majoritate shiita in Parlament inteleg, cit si militii shia, unele trimise de Iran. Iranulul are o relatie de prietenie istorica cu dinastia Assad sin Siria. Iranul practic e expert la ora asta sa provoace inamicii sai folosindu-se de grupari politico-militare terte (nu e oficial un conflict Iran-NATO, dar ar putea deveni daca NATO va accepta un rol crescut in Orientul Mijlociu). Spre deosebire de aceasta dinamica intensa iraniana de a isi extinde influenta si a isi crea aliati (Rusia si China), tarile arabe sunite nu par atit de angrenate pe calea unei aliante formate pentru a contracara Iranul.

    Romania, evident, este in NATO si UE, dar se simte ca nu doreste sa fie atrasa si expusa intr-un asemenea conflict militar. Faptul ca inaltii reprezentanti ai Romaniei nu au fost foarte fermi in a condamna Iranul, arata aceasta teama ca vom fi chemati la un moment dat sa ne facem datoria in NATO si sa fim expusi unor riscuri mai mari pentru romani. Romania insa nu e singulara, si alte state mici aliate sunt cu volumul in surdina cind vine vorba de Iran. Ii lasam pe ce mari sa vorbeasca sperind ca dusmanii lumii trans-atlantice nu o sa ne remarce. Inteleg foarte bine insa ca exista alternativa unei diplomatii subtile si intense. Se incearca cu acel tratat nuclear, unde tari ca Germania si Franta, cu concursul Rusiei – acest aliat al Iranului, de conjunctura insa – spera sa poata controla Iranul (cu mici sanse cred eu). Ce poate face Romania pe canale diplomatice? Poate realmente Romania sa devina un agent pacificator in acest conflict? Cred ca nici macar nu si-a propus asta…

    Despre Rusia am tot dicutat aici. Rusia nu se stie inca daca este cu adevarat un „model gravitational” pentru statele din jurul sau, asa ca sa vorbim despre o relatie „strategica” cu Rusia in aceasta perioada e naiv, mai ales ca noi suntem deja intr-o alianta pe care ne-am dorit-o de foarte mult timp (ma refer la majortate, nu la minoritatea de pe blog). Poate insa relatiile SUA cu Rusia sa cunoasca in final o revigorare, desi sansele sunt mici, avind in vedere interesele geopolitice antagonice ale celor doi mamuti. Cu China, cred ca e bine sa dezvoltam anumite relatii economice, dar sa visam la o relatie de anvergura e la fel de pueril. Totusi, China este o forta pe care nu o putem ignora, si daca SUA are tarate si inteleri economice cu ea, am putea si noi. Ma gindesc ca, desi nu impartasim aceleasi valori, China are un regim care este interesat in pacea mondiala si regionala, pentru ca altfel nu isi poate mentine ritmul de dezvoltare.

    Romania este in aceasta ordine mondiala acolo unde este. Un stat mic care are nevoi de o alianta solida care sa ii ofere securitate. Nu stiu daca a existat vreo perioada in existenta sa ca stat national in care sa beneficieze de mai multa stabilitate sub umbrela NATO, membra UE, cu toate provocarile iminente. Daca ai stabilitate, ai sansa sa te dezvolti. Depinde de tine, ca tara, popor si conducatori, cum o folosesti.

  24. trexsr
    Vrei să spui că diplomații nemulțumiți de o eventuală pierdere a unor privilegii la pensie,se vor refugia în Spania ?
    Fii domnule serios.
    Și apropo, ce misiuni dificile îndeplinesc diplomații României ? Pentru ceea ce fac (?) sunt plătiți cu vârf și îndesat, bașca primesc și câte o șapcă bonus.

  25. D-le Nastase , tare mi-e tema ca ati pariat iarasi pe un cal mort ! Eu nu contest educatia si pregatirea lui Titus Corlateanu ci lipsa lui de caracter si de …oaie . Baiatul asta educat care a ajuns unde a ajuns tot datorita dumneavoastra ( banuiesc ! ) n-a avut in ultimii 10 ani nicio reactie la nenorocirile care s-au petrecut in Romania sub guvernarile Basescu , Ponta si Iohannis !

    Mai mult decat atat , fiind intrebat astazi despre Victor Ponta , Corlateanu a spus ca ” Victor este un jucator politic si un tip de mare calitate ” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Cu un kknar ca asta ( si altii ca el ) , PSD-ul nu va ajunge niciunde , niciodata si se va afunda si mai rau in mocirla .
    Intr-adevar , sunt de acord ca trebuie alt profil de politicieni in PSd dar nicidecum din astia ca Ciolacu , Corlatean , Tudose , Grindeanu si alti securisti .

    https://www.dcnews.ro/corlatean-primele-explicatii-dupa-afirmatiile-transante-despre-prm-isme-si-stilul-mitraliera_724097.html

  26. Luminița, mă întreb ce fel de respect mai convingător își dorește Sorin Grindeanu față de parteneri ?
    După susținerea mutării ambasadei României la Ierusalim de către Dragnea și Dancila, ce se poate face suplimentar și mai credibil ?
    Mă gândesc la un singur demers care poate fi implementat… doar cu limba.
    Doamnă Luminița….PSD este mort dar încă nu-și dă seama. O slujbă sumară și un parastas l-ar aduce cu picioarele, ba chiar în integrum, pe/în pământ.
    …L-am ascultat astăzi pe Titus Corlățean. Un limbaj de lemn perfect (se vede că omul este educat), aceeași scuturare (ca de râie) de moștenirea Dragnea.
    De fapt, de ce ar avea nevoie PPE de încă un partid sub umbrela globalismului ? Deja posturile importante în structurile euro-atlantice sunt ocupate. Până la urmă, un ucenic al domnului Adrian Năstase și un produs al social democrației din România este în staff-ul NATO. De asemeni, dreapta a așezat prețioasa mărgică Laura Codruța pe soclul bine meritat. Doar privind la exponat ne vom reprima orice pornire coruptă de a gândi cu mintea proprie. Astfel nu vom mai îndrăzni să visăm la fonduri europene pentru dezvoltare și infrastructură.
    Ce să ne dorim mai mult ?
    România are dublă protecție de stânga-centru-dreapta : Este atât sub umbrela NATO cât și sub șapca lui Klaus Werner Iohannis.
    Dacă vă gândiți și la bocanci și cizme, ale căror urme se văd peste tot, pe industrie, păduri, resurse de hidrocarburi și… adânc pe grumazul lui Mihai Eminescu, să știți că nu greșiți foarte mult.

  27. În privința alegerilor în două tururi, dacă există cinci candidați, A, B, C, D și E, iar eu votez A care nu iese în turul întâi, eu nu mai votez în turul doi, pentru că eu îl voiam pe A pe care nu-l asimilez nici cu B, nici cu C, nici cu D și nici cu E.
    Ce-i aia „voturile lui A se duc la C”? Eu nu duc votul meu nicăieri. Dacă-l voiam pe C, îl votam pe C.

    • Votanții lui C, D, E, etc, ar putea să-l voteze pe B în turul doi.
      De fapt, ăsta e planul…. să vedem ce că fi, dar bine nu va fi pentru România, încolțită de parteneri, oengeuri și politicieni obedienți, pe fondul unui electorat derutat (ca să nu spun altfel).

  28. Inteleg ca in PSD cutitele se agita si se baga chiar in fata, si nu in spate. Titus Corlatean, un om rafinat, patriot, diplomat si bun roman e atacat brutal de deputatul „Mitraliera”, un tip agresiv, un adevarat „tovarash” care desi spune ca e doctor, nu stie sa vorbeasca corect romaneshte, emitind cacofonii politice: „…Pai sigur, stiu ca colegul Corlatean…”

    Mai face niste afirmatii total mincinoase despre munca lui Titus cu romanii din diaspora. Eu unul stiu foarte bine efortul pus de Titus pentru a imbunatati viata romanilor din alte tari, concret, cu ajutoare pentru scoli de limba romana venite din Romania de pe vremea cind Titus avea responsabilitatea asta. Mai stiu ca il doare soarte romanilor basarabeni. Stiu ca a facut multe vizite in vecinatate, interesindu-se de soarta romanilor, pe vrea cind „Mitraliera” impusca francu’…

    Daca ar fi doar mincinos si un low-life, acest „Mitraliera” nu ar incomoda. El insa se lauda cu Codrin si Olutza si mai citi de la virful PSD. Deci, continua lupta pentru os in PSD, si stim ca se sfashie intre ei, din pacate. Fericire la PNL, USR si mai ales la Presedinte, care asteapta din ce in ce mai senin ca acest partid sa se auto-dizolve.

    https://www.mediafax.ro/politic/catalin-radulescu-despre-corlatean-oportunismul-lasitatea-si-securismele-il-caracterizeaza-18723668

  29. Domnul Ponta dezamageste again.
    Cică nu votează motiunea , asta nu surprinde la un liberal declarat.
    Deci tot ceea ce-si va asuma Orban saptamanile viitoare sau a făcut deja , e asunat de alianta de dreapta systinatoare -CDR 2.0, formata din :PDL2.0+Petrov+Proemanua+dASLDE.

    Vad ca si domnul analist „barbulescu” e înnebunit de febra alegerilor perpetue (snap election), ca sa nimic .
    Nu mai bine militam pentru un guvern nou care construieste , decât pentru alegeri care demolează?

    USR va infrange multi penelisti la locale, pulsul social ne cam arata deja ca pnl va fi distrus.

    Guvernul neputilintei in tara ratarilor , cu politica sterila , trebuie picat urgent pana ce realizările lor marete nu devin ireversibile.
    Guvernul 0,1 trebuie sa plece din atâtea motive.

  30. https://ubcmunipc.wordpress.com/2020/01/19/conflict-in-cyprus-reveals-fractures-in-un-security-council/

    Sâmbătă dimineață devreme, Euronews a raportat că membrii UE ai Consiliului au lansat o adresă comună europeană. Adresa a fost adusă de către delegatul Franței.

    „Acțiunile sau lipsa acțiunilor guvernului turc în legătură cu atacurile teroriste ale naționaliștilor turci din Cipru contravin valorilor europene și principiilor fundamentale ale cooperării și solidarității europene”, se arată în declarație, menționând că Turcia este în prezent un candidat pentru UE membru.

    Declarația pare să amenințe cu abrogarea candidaturii Turciei, care se află în procesul de negociere din 2005. Acum, Turcia pare să se îndrepte către influența rusă, mai degrabă decât spre valorile UE.

    China, membru P5 al Consiliului de Securitate, a fost, de asemenea, întrebat despre conflictul de desfășurare în cadrul conferinței de presă de sâmbătă seara.

    Delegatul din China a exprimat o viziune pentru Cipru care a fost cel mai în ton cu interesele chineze – a solicitat un „supercontinent eurasiatic condus de China atotputernică”.

    În plus, delegatul a declarat că conflictul care se extinde pe continent ar provoca China să se angajeze într-o război economică împotriva altor state, în încercarea de a realiza mai departe visul lor de supercontinent eurasiatic.

    • Am niste dubii ca un chinez ar zice de un „supercontinent eurasiatic condus de China atotputernică”.

      So am cautat ce dracu e cu denintatu a mortar attack on Royal Armed Forces stationed in Cyprus Nema . Nirente. Asa cum si stirea de mai jos BREAKING: American, German tourists killed in artillery strike in Cyprus>/b? er un fake.

      Da cine are b;ogu ala ? Astia : University of British Columbia Model United Nations is an annual inter-collegiate conference that is themed as Revitalizing Global Partnerships for Inclusive Development. It strongly believes that this not only aligns to UN’s Sustainable Development Goals 16 and 17 (Peace, Justice, and Strong Institutions; Partnership for the Goals), but also will enable the delegates to foster and practice diplomatic skills in tackling a wide variety of issues through both small committees and a full-house General Assembly: from the situation of Cyprus to resolving mainstreaming gender in peacekeeping operations. ( https://10times.com/ubcmun )
      Si aiat si imaginea |consililui de securitate” :
      https://ubcmunipc.files.wordpress.com/2020/01/img_20200119_101848.jpg?w=1920&h=768&crop=1

      zClar? Niste mucvosi ionvata cum sa comita rewalotati pararalele on demand!

Lasă un răspuns