In vizită la Mnar

In conditiile in care am realizat că politica internă a intrat pe un făgas”normal”, ce imi aduce aminte de perioada 1997-1998 sau de perioada 2005-2006, PSD fiind ocupat cu pregătirea alegerilor de la Congres, m-am hotărât să refac un drum al muzeelor bucurestene. Vă invit să faceti acelasi lucru.

Am inceput cu Muzeul national de arta al României (MNAR). Putini stiu că, inainte de a se muta (in 1948), in Palatul regal, Pinacoteca functiona in cădirea din Kiseleff  nr. 10 – Muzeul Toma Stelian. In clădirea in care, la momentul 1996, functiona ambasada irakiană si unde am mutat sediul PSD (după ce am reparat clădirea).

In decembrie 1989, clădirea Muzeului  a fost avariată in proportie de 80% si multe lucrări au fost distruse. A inceput o perioadă de renovări si de reamenajari, fiind redeschise Galeria de artă europeană (2000), Galeria de artă românească modernă (2001) si Galeria de artă veche românească (2002) sau a fost infiintat Muzeul national de artă contempoana(2004). A fost o perioadă in care am infiintat sau refăcut, impreună cu academicianul Răzvan Theodorescu si cu guvernul pe care l-am condus, peste 20 de muzee.

Deci, am vizitat din nou Galeria de arta europeană. Fascinantă! La nivelul oricărui mare muzeu european. Este adevărat, o mare parte din lucrări provin din Galeria de artă a lui Carol I. Nu este vorba doar de lucrări ci si de panotare. In plus restauratorii muzeului au făcut o muncă extraordinară pentru a le pune in valoare. Eram aproape singur in sălile muzeului si mă gândeam că si lipsa de preocupare pentru cultură, din ultimii ani, este una din cauzele aparitiei unora din „mutantii” din politica actuală. Obraznici, inculti, plini de tupeu, lipsiti de respect. Servitori manipulati ai unor „păsări migratoare”, hranite din anti-comunism si din cosmopolitism. Cu gura plină de m…, de f.. Inchid paranteza, si

Vă indemn să mergeti să  vizitati Galeria de artă europeană si celelalte galerii ale Muzeului.. Eventual, luati si copiii sau nepotii pentru un circuit al capodoperelor artei europene!

PS Pentru ilustratie, am ales un fragment dintr-o lucrare a lui Frans Francken cel Tânăr – cel care il pictase si pe Mihai Viteazul (lucrarea aceea se găseste la Viena).

 

 

22 de gânduri despre “In vizită la Mnar

  1. Aveți mare dreptate! Cultura se prăbușește sub sezuturile inculților cocoțați dobitoceste in copacul neștiinței.

    • Am o mare bucurie să vă regăsesc , să citesc reflecțiile unui erudit, cum sunteți prin excelență, grație divinului care v- a ocrotit ființa încă de la venirea pe lume, daruindu- vă părinți buni, care v- au lăsat moștenire o zestre genetică și intelectuală de exceptie.Va mulțumim pentru invitația de a gusta frumosul, de a- l caută în cei care l- au primit și îl transmit mai departe ca o garanție a ridicării noastre prin cunoaștere .

  2. Cu tot respectul excelență, la cei 36 de ani ai mei sunt un admirator al extraordinarei dvs capacități de muncă și al viziunii asupra „Romaniei Normale” în care ar trebui sa conviețuim, sa ne creștem copiii, totuși, vreau sa va atrag atenția ca, atât dvs cât întreaga clasa politica în frunte cu germanul (clar, prin fapta și port, român nu este) nu mai trăiți în realitatea de zi cu zi din aceasta țară!
    Suntem în 2020, iar pt marea majoritate lupta pt supravietuire a devenit din ce în ce mai acerba și despre calitatea vieții nu mai vreau sa discut.
    Ca simplu cetățean, nu pot înțelege lupta aceasta în disperare, fără nici un scrupul, pt putere, fără ca nimeni sa nu se gândească și la noi, la cei mințiți, umiliți, jigniți, ce zilnic fac tot felul de inginerii financiare pt a mai rezista o zi, pt a avea și diseară căldură în casă sau mâncare pt copii!
    Generația dvs, a părinților mei, nu pot contesta, ați fost și sunteți net superiori ca și calitate umana, ca și respect, ca și educație, dar noi, noi de am ajuns în halul în care suntem sub a cui îndrumare am fost? Cine ne-a programat sa fim așa? Cum de nimeni, indiferent de guvernare, nu a incercat sa facă un efort de imaginație și sa se gândească unde vrea sa fie România în 10 ani, în 20 de ani…sa își imagineze cum ar vrea sa arate generațiile ce urmează și astfel sa facă un program care sa ne îndrepte spre acel scop final ? Sau poate noi, acum, suntem exact gândirea cuiva de acum n ani?
    Sunt extrem de dezamăgit de noi ca nație si stiu ca, eu nu voi pleca din aceasta tara dar, cu siguranță voi face tot ce îmi sta în putere sa imi împing copilul către o țară condusa de altfel de socialiști democrați!
    Imi cer scuze anticipat pt acest comentariu, dar credeți-mă ca și eu îmi doresc sa petrec timpul încercând sa progresez ca om, prin muzee și alte locuri sau activități de cultura, dar pe mine ma oprește ceva…

  3. Finalul deosebit de interesant al unui interviu al eminentului profesor Român Ion Coja :
    ………….
    R: Vă mulţumesc pentru discuţia pe care aţi avut amabilitatea să…
    I.C.: Să nu uit! Situaţia care ni se pregăteşte este agravată de faptul că acest milion de evrei înseamnă circa opt sute de mii de alegători, care vor vota foarte disciplinat, grupat. Ei vor putea să basculeze rezultatul alegerilor din România şi să impună guvernul pe care îl vor dori! Adică vom intra sub un jug străin, alogen, israelit, cum nu am mai fost nici sub ocupaţia sovietică sau fanariotă!
    R: Credeţi că intenţia guvernului de a introduce votul de la distantă, prin corespondenţă, are legătură cu încetăţenirea acestui milion de evrei din România?
    I.C.: Ai perfectă dreptate! Nu m-am gândit, dar sigur despre asta este vorba, pentru ei s-a făcut legea şi nu pentru românii din diasporă!… Nu uita că aceşti români s-au trezit reprezentaţi în Parlament prin evreul Raymond Luca, un individ de o mediocritate deplină, cu resentimente anti-românesti pe care nici nu se gândeşte să le ascundă! Iese cu ele în târg şi nimeni nu-i dă una după ceafă! Avem români de mare calitate în diasporă! Ce a fost în mintea PNL-ului când au desemnat un asemenea candidat?! Un neisprăvit!…
    R: Neisprăvit – neisprăvit, dar evreu!
    I.C.: Şi nu se găsea un evreu de ispravă?!… Le recomandăm eu o sută! Un …milion chiar!
    R: Există soluţie la această problemă?
    I.C.: La orice problemă există soluţie. Cu condiţia să existe voinţa de a găsi soluţia, de a rezolva problema.
    R: Dacă aţi avea puterea de a decide, ce aţi propune?
    I.C.: Nimic altceva decât transparenţă totală! Doar tot Occidentul asta ne cerea, celor din lagărul comunist înainte de 1990: transparenţă şi iar transparenţă, glasnost! Cine vrea să facă carieră politică şi cine este deţinătorul unor bunuri materiale care depăşesc o anumită valoare, să fie obligat să-şi facă cunoscută naţionalitatea. Chiar dacă el se declară român! Adică să ştim ce au fost toţi ascendenţii din familia sa! Cu toate schimbările „strategice” de nume produse vreodată! Într-o ţară ca România, care dă atât de multe facilităţi minorităţilor naţionale, a cere să cunoşti etnia cetăţenilor care aspiră la funcţii şi poziţii privilegiate nu este o discriminare. Ci ţine de dreptul poporului român de a-şi prezerva identitatea şi continuitatea ca factor decisiv al istoriei ce se desfăşoară între hotarele României! Dreptul de a asigura „conţinutul” românesc al României. Acest drept este în acelaşi timp obligaţia fundamentală a clasei politice. Nu am nimic împotrivă ca un cetăţean român, de etnie patagoneză, să ajungă preşedintele României, dacă merită şi este atât de potrivit pentru această funcţie. Dar când trei preşedinţi la rând, toţi vinovaţi de mari crime împotriva poporului român, au tangenţă cu aceeaşi etnie, patagoneză sau marţiană, coincidenţă aceasta miroase a lucru necurat. E ca şi cum cineva ar câştiga de trei ori la rând premiul cel mare la Loto!… Cât ne mai lăsăm prostiţi?!
    Una din lecţiile istoriei noastre este aceea că mult rău ne-au făcut o serie de alogeni care şi-au ascuns etnicitatea. Au fost şi mulţi alogeni care au făcut numai bine ţării, dar aceia nu şi-au ascuns ascendenţii, apartenenţa la altă etnie! Binenteles că mult rău ni l-au făcut românaşi de-ai noştri, dintre cei mai neaoşi! Nu generalizăm în niciun fel! Tocmai de aceea, pentru a nu generaliza în mod abuziv şi prostănac, trebuie să ştim adevărul despre fiecare individ, măcar despre politicieni şi despre marii proprietari! Nu văd de ce un om serios, mânat de intenţii cinstite, ar face un secret din apartenenţa etnică a părinţilor săi! Recunosc dreptul oricărui cetăţean român de a se declara etnic român! Chiar dacă ambii săi părinţi au avut altă conştiinţa etnică! Pe un astfel de concetăţean îl preţuiesc cu un plus de simpatie şi solidaritate civică. Cu condiţia de a nu face un secret din apartenenţa părinţilor săi la altă etnie! O asemenea împrejurare trebuie să fie cunoscută măcar pentru a fi preţuită şi mai mult, aşa cum se cuvine, disponibilitatea persoanei respective pentru o angajare civică în folosul comunităţii româneşti.

  4. „Illinois va permite bărbaților biologici să apară ca „mame” pe certificatele de naștere ale copiilor

    Illinois, unul dintre cele mai socialiste state conduse de Partidul Democrat, face modificări la formatul certificatului de naștere emis pe teritoriul statului, permițând femeilor care se prezintă ca bărbați să fie trecute ca tați și invers, potrivit Disrn.com

    Statul Illinois a decis să facă această modificare la îndemnul a doi transgenderi, Myles și Precious Brady-Davis, ambii plasându-se pe spectrul divergent de gen. Myles Brady-Davis s-a născut femeie, dar se identifică „transmasculină”, în timp ce Precious, născut bărbat, se crede femeie.

    Cu ajutorul organizației pro-lgbt Lambda Legal, cuplul a convins cu succes oficialii statului să schimbe formatul certificatelor de naștere.”

    https://tribuna.us/illinois-va-permite-barbatilor-biologici-sa-apara-ca-mame-pe-certificatele-de-nastere-ale-copiilor/

  5. https://www.athensvoice.gr/politics/612684_hreomenoi-kai-horis-metrita-i-apotheosi-tis-koinonias-toy-mazikoy-eleghoy

    „Fără datorii și fără numerar: apostazia societății de control al masei”

    Pledează pentru desființarea banilor.
    Datoria (privată și publică) pare să fie o preocupare majoră a tuturor liderilor economici și politici din ziua de azi.

    Într-un studiu original și de explorare (a se vedea „Făcând omul datoriei” publicat ca o carte în limba greacă de edițiile din Alexandria), sociologul, filozoful și activistul italian Maurizio Lazzarato susține că datoria este mai presus de toate un construct politic și relația creditor-debitor o relație socială fundamentală a lumii noastre. Referințele bibliografice care susțin opera lui Lazzarato se bazează în principal pe textele lui Nietzsche (vezi Genealogia eticii), dar și pe texte ale lui Karl Marx, Deleuze, Guattari și Foucault.

    Autorul susține că „datoria” nu este doar un mecanism financiar, ci o tehnică de guvernare și control al entităților individuale și colective. Datoria încearcă să limiteze incertitudinea timpului viitor, pe de o parte, și comportamentul guvernatului. Omul îndatorat simte că nu are viitor și, pentru a-și îndeplini obligațiile, este chemat să devină un antreprenor al său, gestionându-și viața, răsturnând astfel orizonturile noastre fizice, mentale și emoționale. Prin analiza lui Lazzarato se caută rădăcinile relației de putere creditor-debitor în culpabilitatea moralei protestante. Odată cu nașterea nu mai moștenim păcatul originar, ci datoria generațiilor anterioare. Dacă eram odată datori la zei, la strămoși, de acum suntem datori „Marelui Creditor” sau „Dumnezeu Capital”. Datoria produce o morală proprie, diferită de etica sa de muncă. În „efortul-recompensă”, cuplul de ideologie de muncă se adaugă etica promisiunii (pentru a rambursa datoria) și a vinovăției (pentru că am obținut-o). Noua etică a datoriei duce la o moralizare periculoasă a șomerilor, a celor susținuți, a statului de bunăstare. De exemplu, campania condusă de Germania (perioada de mare criză greacă) împotriva grecilor „leneși și paraziți” mărturisește violența economiei datoriei. Mass-media, politicienii și economiștii nu au difuzat în acele zile întunecate, ci doar un mesaj despre „tu ești de vină”.

    Nu este o coincidență faptul că mentalitatea (până în prezent) de „proprietate mică” a cetățenilor greci nu a fost deloc favorizată de sistemul bancar globalizat care dorește (în mod clar) să supună tuturor cetățenilor un imobil impersonal care va controla fiecare acasă cu credite ipotecare rambursabile pe viață. Din fericire, în Grecia, există încă mulți cetățeni mici și mijlocii care nu au un împrumut pentru locuințe, deoarece au moștenit o casă de la părinți. Dar este sigur că actuala povară fiscală va obliga (mai devreme sau mai târziu) pe majoritatea cetățenilor greci să își vândă afară sau să își părăsească casele. Astfel, nu va exista un viitor cetățean grec (clasa mijlocie și inferioară) fără un angajament de rambursare a creditelor ipotecare pe viață la o bancă. Primul și necesar pas pentru orice viitor copil, poate de îndată ce ochii lui vor fi deschisi către lume, va fi să devină debitor în același timp. Scopul este, evident, unul și singur: nimeni nu este plătit, așa că nimeni nu este în esență liber.

    Argumentele în favoarea scoaterii monedelor sunt evidente: atunci când nu există bani, nu există organizații criminale care să poată opera, nu poate exista nicio tranzacție ilegală, deoarece suma minimă a tranzacției va fi înregistrată în detaliu electronic. Și nu este sigur că o anumită formă de „corupție electronică” va fi evitată de către managerii statelor și băncilor. Doar o parte este complet controlată, partea de consum. Dar cealaltă parte a managerului de înregistrare nu va fi ușor de controlat.

    Avocații spălării banilor sunt împărțiți în două categorii: cei moderati, care spun că ar trebui desființate doar bancnotele de mare valoare, astfel încât unele cheltuieli mici să rămână ușoare, iar cei care pledează pentru desființarea banilor cu pretextul desființării legii. . În Suedia, ei implementează deja (în mod provizoriu) un sistem prin care bisericile fac donații dezinteresate prin intermediul aplicației lor mobile. În același mod, se poate oferi, de ex. un ajutor pentru cerșetor, transferând (prin intermediul aplicației mobile) niște bani către un magazin alimentar din apropiere.

    Înlăturarea numerarului presupune oprirea circuitelor ilegale pentru droguri, prostituție și extorcarea mafiei, iar spargătorii nu vor mai fi vizați. La prima vedere, se pare că întreaga comunitate beneficiază de abolirea numerarului. Dar există și partea întunecată a lumii. Dacă toate tranzacțiile noastre depășesc controlul bancar (care va conduce banii digitali) și guvernele (presupune controlul sistemului bancar), atunci ne îndreptăm către o societate orwelliană de control în masă și pierdere a vieții private. Băncile și administrația centrală vor cunoaște toate detaliile vieții noastre private, cum ar fi ce mâncăm, ce cumpărăm, probleme critice de sănătate, medicamente pe care le luăm, câți bani avem zilnic pentru copiii noștri, călătorii etc.

    Cetățenii, cum ar fi Europa Centrală, manifestă încredere deplină în administrația publică și sistemul bancar în ceea ce privește utilizarea legală a datelor lor personale. Dar în Grecia, unde corupția statului este încă la un nivel foarte ridicat în comparație cu Europa centrală, ce poate suferi un cetățean? Nu este o coincidență faptul că grecii și-au retras economiile de la bănci și sunt reticenți să le returneze acolo din cauza lipsei de încredere. Băncile pe plan internațional după criza financiară din 2008, se bucură de cea mai mică apreciere a cetățenilor, în timp ce în Grecia rămân în conștiința lumii ca un factor volatil al economiei, în care nu poți avea încredere în viitorul tău, și să nu mai vorbim de managementul absolut fiecare dvs. tranzacție.

    În plus, lanțul de control absolut care aduce noi bani necorporali se adaugă la chinul debitorului. Dacă nu poate răspunde la martiriul vremurilor, omul veșnic îndatorat poate fi chemat să dea o bucată din carnea sa. Mi-am adus automat în minte cuvintele dure ale lui Shylock, creditorul de interes, lui „Merchant of Venice” de Shakespeare, care acceptă să împrumute bani lui Antonio în condiții stricte: dacă nu poate îndeplini acordul și să plătească timpul convenit. că atunci Shylock va avea dreptul să ia parte din carnea sa.”

    • E … e e ceva … care nu imi da pace. Adica cum in ditai Rusia care are un „parc” ultrageneros de generali se gasi un marat de colonel sa fie prezidel?
      Si de unde aparu acest Vladimir cel Potent ? Nu imi zi ca de la Piter …

      Ntz. Eu cred ca de fpat p[e Putin a picat magareata : Polcovnic Putin! Ordonati s’traiti! pregateste-et maine te facem premier si peste 3 luni prezidel! N’teles s’traiti!

      Si cu Boris a fost usor .. Boris Nikolaievici alege! Ori faci cum zicem ori la minim iti bgam fica in cea mai imputita inchisoare ptr femei! Si Boris a inteles. Cum a mai trait catova ani cred ca avea o intelegere cu „baietii” .. care i-au restrictionat votca! (altfle il lasau cu un butoi si pregateau inmormantarea!)

      Cine erau ribeatai ? Pai generali cu functii mari!!!!

  6. https://englishcode.wordpress.com/2020/01/14/the-trump-putin-partnership/

    „Trump este acum blocat încercând să devină legal primul dictator al SUA.

    Ascultă ce a spus Putin la un joc de hochei în care joacă la un reporter CBS. El a spus cu un zâmbet incontestabil „Trump acționează în conformitate cu legile propriului său guvern” .

    Este ca și cum Putin ar fi spus orice face Trump – face legal – în conformitate cu legile americane. De ce ar spune asta? Când Trump l-a întrebat pe Putin, la întâlnirile lor private de la Helsinki, cum a preluat Rusia – care este „o țară atât de mare”, Putin i-a spus cum a procedat. Sunt sigur că a sunat așa ceva. „Donny. La început nu poți folosi forța. În primul rând, am folosit legile rusești existente pentru a prelua mai multă putere. Când am avut suficientă putere, am schimbat legile. Apoi am închis presa gratuită, am preluat afacerile și am devenit președinte pe viață. Puteți face și asta. Te voi învăța. ”

    Putin l-a informat pe Trump cum să preia SUA în felul în care a luat Rusia.”

  7. 20 de muzee renovate intre 2001 – 2004 , enorm .
    Muzeul de Arta traieste intr-un superb anonimat – sunt sigur ca formatorii de opinie din Romania anilor 2010 , duoul SRI Csiki – Constantin de la Stirile TVR , Andreea Esca etc habar n-au de existenta lui .
    Cine sa ne prezinte ALTFEL decat ei oferta culturala a Bucurestiului asa cum o pricep ei , jocurile de lumini in discoteci si unduieli in cerc ale marilor protagonisti dansatori , plus baruri in Centrul Vechi ?
    Un Untold , ceva , dupa aceeasi reteta ?
    Altfel , aparatorii gandacului croitorul cenusiu si ai animalelor prinse in infioratoarea capcana dintre DN 7 si autostrada Sibiu Pitesti si-au gasit un avocat in persoana deputatului USR Gotiu intr-un material inteligent numit ” sa nu gandim ca si gandacul ” ?! – in rezumat zapacitul de la Cluj acuza Romania de a nu a fi avut un Acord de Mediu bun ( de unde stie el , ce competente are el in mediu si a vazut el Acordul de Mediu ? ) si da dreptate inamicilor tarii noastre pe care – i sustine .
    Gotiu … un zapacit , un coate-goale prin anii 2008 – 2010 la un ziar local clujean , cu reportaje cu el insusi pescuind pesti in canalul centrului comercial Polus din Cluj , articole delirante cu strabunicul lui care ar fi ramas ” fidel Imparatului ” ( austro-ungar , fireste ) cand l-am intrebat ce e cu voluntarii ardeleni in armata romana in 1917 mi-a raspuns ceva in sensul ca nu ar fi fost loiali ” Imparatului lor ” ?!
    Cine imi explica cum un marginal ca asta este astazi deputat in partidul Noii Securitati ?

  8. Doua vestisoare bune – s-au ” desuspendat ” , adica reluat , licitatiile pentru :
    – sectorul 3 al autostrazii de centura Nord , 9 km intre Cernica si Afumati , 400 milioane de lei ( e scump terenul in Nordul Capitalei ! )
    – si varianta ocolitoare Galati – un drum expres de 30 kilometri in jurul Galatiului , parte a unui viitor drum expres Focsani – Galati – Braila – Isaccea – Tulcea – Constanta , 900 milioane de lei
    Amandoua impreuna fac 1,3 miliarde de lei sau 250 milioane de euro , un sfert de miliard de euro , avea Romania bani fara Uniunea Europeana pentru doua proiecte atat de departate geografic unul fata de celalalt si care ar putea fi privite si ca investitii mai ales de interes regional , nu neaparat national ?
    Proiecte in mod normal finantate de UE , asteptand surprizele Comisiei Von Leyden cu croitorul cenusiu din parcul Cozia , cormoranii din lacul Cernica , nuferii de la Afumati si scrumbiile de la Galati …

  9. ,,Nota de plată agreată de Iohannis cu Trump” – se confirmă WikiLeaks românesc?

    Publicat in Polemici,controverse

    La scurt timp după revenirea președintelui Iohannis de la Washington, una dintre cele mai apreciate și misterioase figuri ale Internetului, economistul DanDiaconu – autorul site-ului ,,Trenduri economice” – făcea o dezvăluire demnă deJulian Assange: ,,nota de plată” agreată de Iohannis cu Trump, în cadrul ultimei și intempestivei vizite în SUA. Dan Diaconu folosea o exprimare directă: ,,Cică asta ar fi o parte din nota de plată agreată de Plăvan în SUA”.

    Să plătim pentru cazarea militarilor SUA în România

    Pentru cei care nu au citit atunci, iată lista lui Diaconu, publicată pe pagina sa de Facebook – și veți înțelege de ce am spus încă de atunci că e o adevărată dezvăluire tip ,,WikiLeaks” românească:

    –2,5 miliarde $ – coplată pentru o nouă mega-bază militară americană în România;

    –cheltuielile de staţionare ale armatei americane vor fi suportate de România înproporţie de 50% în prima fază, urmînd să fie crescute pînă la 80%.

    Aici ne oprim pentru o scurtă paranteză: primele două puncte seamănă cu înțelegerea făcută de SUA cu Polonia, prin care Varșovia s-a angajat să investească 2miliarde euro în noua bază militară, pe care președintele Duda a numit-o,oarecum în glumă, ,,Fort Trump”. De asemenea, președintele Andrzej Duda a declarat că e normal ca țara ,,apărată” de SUA să participe la cheltuielile militarilor americani.

    Dar să continuăm lista ,,WikiLeaks-ului” lui Dan Diaconu, care ne privește direct:

    –România va avea un buget de înarmare separat de Bugetul Ministerului Apărării Naţionale. În prima fază, va fi de 0,8% din PIB, urmînd să ajungă în doi ani la aproape 2%!;

    Din nou paranteză: cifra de 4% (2% actuali + 2% noi) din PIB a fost vehiculată ,,pe surse”; de asemenea, președintele a declarat la Washington că 2% actual ,,este prea puțin”.

    Favorizarea firmelor SUA și a Marii Britanii contra… UE!

    Continuăm lista lui Dan Diaconu:

    –companiile americane vor beneficia de facilităţi speciale. S-a discutat inclusiv ca, din punct de vedere penal, legea americană să primeze pentru orice societate cu acţionariat american (chiar nu înţeleg cum se poate face asta, dar n-ar trebui să ne mai mire nimic);

    Paranteză:facilitățile se subînțeleg chiar din Decla­rația comună; în privința faptului că legea americană primează – această practică a fost dezvăluită de mai mulți critici francezi ai politicilor SUA.

    ,,WikiLeaks”continuă cu un punct foarte interesant, iată-l în formularea autorului:

    –,,România ar urma să spargă solidaritatea UE în ceea ce priveşte Brexitul, prin semnarea separată a unui tratat cu UK – tratat prin care vor fi introduse vizele pentru cetăţenii care intră prima dată în Anglia”.

    Comentariul meu, ca persoană aflată în apropierea ,,jocurilor puterii” de la începutul Brexit: aceasta este o posibilitate pe care Marea Britanie a încercat-o imediat după declanșarea Brexit.
    Mai exact, dau un indiciu: vă aduceți aminte de frecvența crescută a vizitelor prințului Charles? Ce s-a întîmplat ulterior,și-a pierdut interesul pentru România, sau atunci executa o misiune?

    Incidentul de la Kabul – o confirmare a listei?

    Dan Diaconu a revenit cu alte puncte de pe ,,nota de plată agreată de Plăvan în SUA” – și se referă din nou la aspecte militare:

    –reducerea cu 80% a posturilor de conducere din armată şi suplimentarea soldaţilor – ,,adică a cărnii de tun”, comentează economistul;

    –creşterea prezenţei româneşti în teatrele de război alături de SUA;

    –dezvoltarea unui corp de armată compus din mercenari străini.

    Între timp au avut loc incidentele de la Kabul – care au scos la iveală două aspecte teribile: Ambasada României este, de fapt, un fel de agentură de ”Intelligence”;militari români sînt exploatați de firme internaționale afiliate NATO.

    Și asta nu e tot, pentru că teatrele de război generate de intervențiile americane, în care noi sîntem parte prin diverse tratate ,,strategice”, au și alte ocupații… asupra cărora vom reveni în alt articol.

    PentruTurcia… aceeași strategie ca în cazul Rusiei?

    Dar,să mai consemnăm alte trei prevederi economico-fiscale, care te îngrozesc, pur și simplu!
    Mai ales că primele două par extrem de posibile. A treia… nici nu-mi permit să o comentez (încă):

    –,,întreruperea treptată a raporturilor comerciale cu Turcia, introducerea de taxe vamale abuzive şi înrăutăţirea condiţiilor de obţinere a vizei româneşti pentru cetăţenii turci”;

    –,,sancţionarea automată a tuturor companiilor sancţionate de SUA”;

    –,,crearea unei Zone Libere a Gurilor Dunării cu statut autonom”.

    Relația cu Turcia este una dintre cele mai importante din punct de vedere economic –iar eliminarea ei de pe piața românească ar duce la un debușeu pentru alte state. Ce se poate observa este… metoda Putin, aplicată lui Erdogan. Mai precis, charismaticul și puternicul lider turc este, de ceva timp, ținta unei campanii de distrugere a imaginii în mass-media românești – exact cum s-a procedat și cu Vladimir Putin. De la Putin s-a trecut la rusofobie, fapt care a reușit într-o oarecare măsură. Desigur, în cazul Rusiei era mai ușor, marea putere de la Est fiind supusă unor sancțiuni internaționale. În cazul Turciei,este ceva mai greu din acest punct de vedere, dar… aici apare ajutorul religios.

    Mai precis, din informațiile mele, se va insista – culmea! – pe accente pseudo-naționaliste, subliniind pericolul prea marii prezențe musulmane la noi în țară. O teză stupidă – atît din punct de vedere al raportului între numărul credincioșilor ortodocși și islamici, cît și al relației istorice tolerante dintre națiunea română și cea turcă. Dar, așa cum s-a reușit inducerea ideii că Rusia a fost un permanent pericol – și chiar un inamic! – pentru România, așa se poate face și în cazul Tuciei. Cu o populație din ce în ce mai slab educată,nici o manipulare nu e imposibilă!

    Ar fi un pericol o deteriorare a relațiilor cu Turcia? Desigur, pentru că ar însemna o izolare a României la Marea Neagră – și despărțirea de un partener loial. În schimb, cer… apropierea de Ucraina, poate cel mai periculos vecin în ultimii ani! Distructivul Canal Bîstroe, pierderea Insulei Șerpilor și a unei părți a platoului continental al Mării Negre, permiterea contrabandei frontaliere la scară largă, atacul la identitatea națională a românilor și,peste toate, debandada generalizată – iată un cumul de pericole reale pentru România, pe care scrie Ucraina. Și mai scrie ceva – Joe Biden și susținerea SUA!

    GurileDunării și o întrebare sinceră: mai e România a noastră?

    Înfine, ultima ,,dezvăluire” a lui Dan Diaconu. ,,Crearea unei Zone Libere a Gurilor Dunării cu statut autonom”. Greu de comentat, în sensul că… nimic nu e imposibil din punct de vedere ,,strategic”!
    Nu ne vine să credem, dar în România actuală există zone pe care NU avem control – și care pot provoca cele mai mari probleme. Ați ghicit, sînt bazele americane! Și nu numai… Să ne amintim că, recent, un senator american de care nici nu auzisem a declarat public că nu i se pare normal ca reactoarele (3 și 4) de la Cernavodă să fie construite de chinezi… pentru că ,,baza americană de la Kogălniceanu este foarte aproape”!… În plus, intervenția la Cernavodă este blocată de Fondul Proprietatea, controlat de… americani! Tot cu prilejul întîlnirii de la Washington, Trump și Iohannis au discutat de montarea la Cernavodă a unor mini reactoare americane, nu continuarea în sistemul de la reactoarele 1 și 2.Menționez două aspecte: firma CANDU, constructorul canadian al reactoarelor 1și 2, a fost cumpărat de… chinezi; mini reactoarele americane NU au fost suficient utilizate (testate în regim normal), asta a spus-o revoltat chiar fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu: ,,Nu voi susține însă niciodată ca în țara noastră să se instaleze tehnologii nucleare ce se află încă în fază de testare/dezvoltare”.

    Întrebare:mai e Cernavodă a noastră? Răspundeți dumneavoastră. Dar, per ansamblul dezvăluirilor lui Dan Diaconu – o altă întrebare devine logică și necesară: mai e România (a) noastră?

  10. Neaparat pe agenda mea la viitoarea vizita. Multumesc.
    Referitor la ce arata o nefericita guvernare PNL. Vad niste obsesii (ca pensiile speciale), dar nimic despre romanii din „disapora”. Astia sunt buni cand ii voteaza, cind demonstreaza, dar uitati complet cind au probleme. Bun, vorbesc de romanii din tarile invecinate, in special in Serbia si Ucraina. Viktor Orban e prezent de citeva ori pe an in Romania si are mesaje concrete, de sprijin pentru aspiratiile maghiarilor. Bravo lui! Ce face insa Iohannis si Orban? Pe cind o sa ii vedem vizitind Cernautiul de exemplu, si aparind drepturile si aspiratiilor romanilor din Bucovina de Nord, furata de rusi si data cadou Ucrainei (ca si Crimea?)? Mi se pare ca avem o conducere complet decuplata de la nevoile romanilor din strainatate.

  11. Daca ar fi un conflict, Rusia ar zdrobi NATO pe Marea Neagra, unde domina cu acordul tacit al Turciei (care are nevoie de aprobarea Rusiei pentru incursunile si expansiunea in tari ca Libia). Romania (si Bulgaria) sunt foarte vulnerabile in lipsa unui port militar al NATO in Constanta/Varna. Bulgaria incearca acum ceva, dar nu mi-e clar cit de multa incredere poti avea in Bulgaria sa se lupte cu fratele slav mai mare, Rusia. Deci Rusia nu doar ca azi controleaza militar Marea Neagra, dar are control asupra a tot ce navigheaza spre Marea Mediterana. NATO e putin cam intirziata cu raspunsul, probabil citiva ani.

    NATO insasi e o alianta cu probleme semnificative in zona Romaniei, cu aceasta Turcie sub Erdoggan care joaca la mai multe capete. Mai mult NATO e erodata continuu de aspiratiile miltariste ale Frantei si Germaniei care isi doresc sa controleze ele militar UE formind o armata europeana, visind la o retragere a SUA din zona „lor” de interese. Mai mult, Germania e cam la cutite cu SUA, aratindu-i mereu un anumit deget, si sfidindu-l aparent pe Trump in ce priveste relatia cu Rusia. Dar poate ca Trump asta isi doreste…nu stiu, insa tarile din Estul Europei nici ele nu sunt prea unite cind e vorba despre ce va insemna UE si NATO pentru ele. Romania stie un singur lucru: vrea ca SUA sa ramina garantul sau de securitate (probabil si fara NATO).

  12. Esti natiocrat ori dispari sau esti sclav!

    Draga Harald! Comiteti o mare blasfemie politica alaturand numele lui Otto von Bismarck celui al lui Adolf Hitler, sub aceeasi sigla, de nationalisti germani. Dar si o greseala inca si mai mare considerand nationalismul unificator si suveranist drept o cauza de razboi fatala. Nu stiu daca o faceti din reactivitate globalista sau din ignoranta.

    Bismarck a fost un lider national puternic, care a unificat statele germane intr-un singur stat german, fapt ce il face un erou al natiunii sale. Asa cum sunt toti liderii nationali, de pretutindeni, care si-au unificat natiunile, faramitate si slabite de tribalizare / provincializare. Din aceasta galerie de eroi nationali unificatori fac parte si personalitatile politico-militare unificatoare ale natiunii noastre.

    Mai adaug ca Bismarck a avut o politica sociala foarte inaintata (evit cuvantul “progresist/a”, devalizat politic), inspiratoare pentru viitorime, cat si faptul ca s-a folosit de arta si puterea diplomatiei, pentru care a avut exceptionale calitati, in scopul mentinerii unei Europe pasnice in anii 1870 si 1880.

    Adolf Hitler, descendent inca necunoscut de lume din Rothschilzi, pentru ca adevarata origine i-a fost mult timp ascunsa destul de bine de ochii marelui public, nu a fost german si cu atat mai putin un nationalist german. El a fost “un produs al pasarilor migratoare”, “un ou de cuc intr-un cuib strain”, pentru a folosi o descriere metaforica cat mai concisa si mai plastica, care a fost un slujitor fanatic al Globalismului, deci un dusman de moarte al Natiunilor, cu deosebire a celei germane, a carei statalitate a si reusit sa o distruga in al doilea razboi mondial. Nici alte natiuni nu au fost mai “fericite”, scopul politic al razboiului nu a fost sa fie castigat, ci sa le slabeasca statele pentru a le subjuga mai usor.

    Pe de alta parte, va recomand sa nu mai confundati natiocratia, o conditie existentiala si de libertate, care militeaza pentru libertate nationala si crestere nationala de sine statatoare (v. „Nation First!”), cu sovinismul, aria preferata a Imperiilor, cauza adevarata a razboaielor si sursa subjugarii Natiunilor. De incheiere o similaritate, ca sa intelegeti si mai bine altitudinea aspirationala a spiritului natiocratiei: In lagarul Globalismului “Esti natiocrat ori dispari sau esti sclav” este sinonim cu “Mergi ori crapa” din lagarele de exterminare si de munca ale lui Hitler, in care intentiona sa concentreze toata Lumea. Punct.

    http://www.contributors.ro/politica-doctrine/dumitru-mazilu-versus-iliescu-democratie-reala-versus-democratie-originala/

  13. Enigme ale doborarii avionului ucrainean in Iran: A doua filmare publicata de NYT, care surprinde lovirea cu doua rachete, sugereaza un scenariu prestabilit

    Publicarea de catre New York Times a unui al doilea film cu doborarea avionului ucrainean de catre iranieni, pe 8 ianuarie, mai mult incurca decat clarifica modul in care a avut loc evenimentul. Imaginile de securitatea arată că avionul a fost lovit de două rachete iraniene, lansate la distanță de aproximativ 23 de secunde, de la o bază militară iraniană aflată la aproximativ 12 kilometri de avion. Publicarea pare sa fi urmarit adancirea acuzatiilor si culpabilizarii la adresa Iranului, insa, trecut prin cenzura analizei rationale, acest scop nu isi afla suficiente sustineri pentru a fi atins.

    Noul video umple golul cu privire la motivul pentru care transmițătorul avionului a încetat să mai funcționeze, cu câteva secunde înainte să fie lovit de a doua rachetă. Transmițătorul a încetat să funcționeze înainte ca racheta să lovească avionul. Noile imagini arata că o primă rachetă a dezafectat transmițătorul, înainte ca aeronava să fie lovită de a doua rachetă. Niciuna dintre lovituri nu au doborât imediat avionul, care, cuprins de flacari, a continuat sa zboare si s-a îndreaptat spre aeroportul internațional Teheran. Câteva minute mai târziu, el a explodat și s-a prăbușit.

    Mai departe, incep intrebarile de logica privind intentiile autorilor doborarii si stabilirea de catre ancheta a filmului evenimentului. De ce niciuna dintre rachete nu a explodat avionul in aer, in momentul impactului? Poate pentru a se ascunde un eventual caracter ostil al doborarii si pentru a fi pusa pe seama unei erori umane? Dar si pentru ca loviturile au avut incarcaturi mici, in variante lansatoare portabile, mobile, pentru zone aeroportuare? Concepute pentru sectorul inferior al ramurii de zbor urcatoare spre platoul altitudinii de croaziera a avionului? De ce prima racheta a fost trasa in transmitator? Cumva pentru a rupe comunicatia pilotilor cu coordonarea / supravegherea de la sol, iar cutiile negre sa nu inregistreze niciun mesaj sau convorbire, pentru a nu oferi niciun indiciu de elucidare? A doua racheta a avut rolul de a incendia motoarele si/sau avionul? Toate aceste intrebari si presupozitii de logica juridica si cele 23 de secunde dintre lansarile celor doua rachete sugereaza un scenariu elaborat, o actiune prestabilita, care intra in contradictie cu versiunea urgentei si imprevizibilului situatiei. Ele subtiaza ideea de act din eroare si o intareste pe cea de act ostil, premeditat in detaliu si precis executat. In acelasi timp, informatiile atat de fidele surprinse de cele doua filmulete se aseamana izbitor cu cele din istoria multor evenimente politice, geopolitice si geomilitare, care au fost inregistrate de jurnalisti sau agenti secreti, trimisi la fata locului, acolo unde “ceva” urma sa se intample.

    https://www.hotnews.ro/stiri-international-23600724-breaking-news-new-york-times-publica-doua-filmare-care-arata-avionul-ucrainean-este-lovit-doua-rachete.htm

  14. Poate in aceleasi „culori” frumos expuse de Dvs., trebuie amintit ca astazi este Ziua Culturii Nationale, implinirea a 170 de ani de la nasterea poetului nepereche, Mihai Eminescu.

  15. Trebuie sa recunosc ca in ultima vreme, multi ani, n-am mai calcat printr-un muzeu bucurestean, insa am circumstante atenuante, am vizitat multe din tara. Sunt sigur ca o iesire din cotidianul nebun si agresiv in linistea si frumusetea unui muzeu bucurestean mi-ar prinde bine si mi-ar face foarte bine la caput. La indemnul Dvs. de a face o vizita, printre multe alte galerii, la Galeria de arta europeana, va fi urmata de multi alti doritori de evadare din nebunia marelui oras.

  16. Eu am mai scris pe acest blog că în muzeele noastre nu vezi vizitatori, în afara grupurilor de excursioniști sau de vizitele organizate de școli în Săptămâna Școala altfel. Vă sugeram atunci, să vă întrebați studenții, câte muzee sunt în București și în câte dintre acestea le-au călcat pragul. Avem câteva muzee foarte bine organizate,interactive și interdisciplinare, cum ar fi cel de istorie de la Satu Mare sau cel al pământului de la Fălticeni.
    Astăzi, de Ziua Națională a Literaturii și ziua de naștere a lui Eminescu, întrebată o tânără, dacă știe să recite ceva din Eminescu, aceasta a răspuns cu seninătate că nu crede că ar ajuta-o cu ceva în viață, dacă ar ști câteva versuri din poeziile lui Eminescu.La fel cred că ar fi răspuns la întrebarea, dacă merge prin muzee. Eu mă întreb, la ce le ajută tinerilor, în viață, cunoașterea versurilor stupide ale unor texte de muzică la modă sau petrecerea nopților, prin cluburi.Ne raportăm la alte valori: pentru unii nonvaloarea e valoare.

Lasă un răspuns