Doborârea avionului ucrainean

In mod paradoxal, doborârea avionului ucrainean de catre fortele armate iraniene a calmat retorica de razboi din Orientul Mijlociu, declansata de asasinarea, „in legitima aparare”, a generalului Soleimany la ordinul presedintelui Trump (probabil ca va trebui sa redefinim, in viitor, notiunea de legitima aparare in dreptul international, tinand seama de doctrina „legitimei apărari preventive”, lansate de presedintele Bush după atacarea Turnurilor gemene, in 2001).

Atmosfera de conflict, cu pregatiri de operatiuni militare directe sau prin proxy, amplificate de imaginile de la inmormantarea generalului, s-a modificat datorită tragediei mortii celor 178 de victime – iranieni si straini.

In aceste conditii, Iranul a trebuit sa treaca in defensivă iar soarta pasagerilor avionului doborăt (probabil din nepriceperea unor militari iranieni) a „acoperit” operatiunea de lichidare a lui Soleimany.

Adeseori, in viata internatională, vântul, din motive nestiute, isi schimbă directia.

 

24 de gânduri despre “Doborârea avionului ucrainean

  1. Rămâne de văzut ce s-a întâmplat (deși este puțin probabil să aflăm adevărul).
    Un caz asemănător cu catastrofa aviatică din estul Ucrainei…

  2. DOBORAREA AVIONULUI UCRAINEAN . DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , SUNTETI UN EXPERT SEMNIFICATIV IN POLITICA INTERNA SI CE A EXTERNA ,FIIND INDREPTATIT PRIN FUNCTIILE INPORTANTE PE CARE LE ATI DETINUT . AM CITIT CU ATENTIE SI MAI URMARESC DIN CAND IN CAND CONSENCINTELE, RASPUNSURILE, LA CEL MAI MEDIATIZAT SI FOCALIZAT EVENIMENT ACTOAL, ASASINAREA GENERALULUI SOLEIMANI . ACES EVENIMENT , NEDORIT, PROVOCAT DIN PACATE, (SA SPERAM , CU NU VA DA ” SANSA” UNOR ULTERIOARE EVENIMENTE NEDORITE … )
    A CREEAT UN ALT EVENIMEN , CA RASPUS …IN CARE VIETI UMANE FARA VINA SI AU PIERDUT VIATA. ACEST EVENIMENT DESFASURAT, CREEAZA SEMNE DE INTREBARE MAI ALES ACOLO UNDE ANUMITI ANGAJATI AU RASPUNDERI MARI …MA REFER PE SCURT , LA TURNUL DE CONTROL SAU AL AMBELELOR TURNURI DE CONTROL , RESPECTIV, TURNUL DE CONTRUL AL AEROPORTULUI DE UNDE A DECOLAT AVIONUL, ULTERIOR DESTINATIA LA CARE TEEBUIA SA AJUNGA …AICI AFLANDU- SE AL DOILE TURN DE CONTROL. PRIVESC IN NENUMARATE RANDURI , DOCUMENTARE CU ALE SALE IMAGINI REALE , CE SE REFERA LA CAZURILE DE ACCIDENTE AVIATICE SI NU NUMAI, SI AM RETINUT UN ASPECT PRINCIPAL FATA DE ALTE ASPECTE, INPORTANTE CE CAUZEAZA , PRABUSIREA UNUI AVION SAU MAI MULTE . ACEST ASPECT INPORTANT SE DATOREAZA IN MULTE CAZURI NEFERICITE, PRINCIPALILOR VINOVATI CEI CARE DIRIJEAZA AERONAVA ,CU AJUTORUL RADARULUI , NU NUMAI DE LA DECOLARE SI MAI ALES DIRIJAREA EI PE RADARUL RESPECTIV…FIIND APOI PRELOAT DE RADARUL DESTINATIEI RESPECTIVE , RADAR CONTROLAT DE ALTI ANGAJATI
    RASPUNZATORI. NU CONTEST FAPTUL CA IN ANUMITE CAZURI, CEI CARE DIRIJEAZA AERONAVA CU AJUTORUL RADARULUI, SAU MAI MULTE AERONAVE IN ACELASI, TIMP , CU MICI DIFERENTE DE TIMP…SAU IZBIT DE ANUMITE INTERFERENTE SI NU NUMAI, CE AU INTRERUPT PENTRU CATEVA SECUNDE ,MINUTE LEGATURA CU PILOTII AERONAVELOR INPLICATE IN ACCIDENTE. REPET NU CONTEST ACEASTA ,ACESTE DEFECTIUNI NEDORITE…DAR IN INTREBAREA PE CARE NE O ADRESATI PRIN SCURTUL COMENTARIUL SCRIS DE DUMNEAVOASTRA , ( ADRIAN NASTASE PUNE INTREBAREA SI INPREUNA GASIM RASPUNSUL!) REESE CA AERONAVA SE AFLA IN MOMENTUL INPACTULUI …IN ZONA IRANULUI , IN CARE SE AFLA UN OBIECTI MILITAR . MA INTREB, CUM S A PUTUT SA SE AJUNGA IN SITOATIA RESPECTIVA , TINAND CONT DE RASPUMDERILE CE LE AU ANGAJATII AREPORTULUI DE UNDE A DECOLAT AVIONUL SAU CEI CARE LAU PRELOAT SI DIRIJAT, PENTRU A ATERIZA LA DESTINATIE…( CE CAUTA AVIONUL IN ZONA RESPECTIVA , ZONA DE CONFLICT …IN CARE OBLIGATORIU CEI ANGAJATI SI MAI ALES DIRECTORII DE AEROPORTIRI SUNT INSTINTATI SA EVITE ZONELE DE CONFLICT, MILITAR. ( SA INTELEGEM SI SA LOM IN CALCUL PROVERBUL POPULAR : IN LOC SA STINGI FOCUL , PUI GAZ PE FOC?…) AM MENTIONAT LA INCEPUTUL RASPUNSULUI… CA SUNTETI UN EXPETT …DOARECE AVETI PERFECTA DREPTATE, CAND ATI SCOS IN EVIDENTA UN ASPECT CE TREBUIE REDEFINIT . ( PROBABIL CA VA TREBUI SA REDEFINIM , IN VIITOR, NOTIUNEA DE LEGITIMA APARARE , IN DREPTUL INTERNATIONAL ,TINAND SEAMA DE DOCTRINA ,, LEGITMEI APARARI PREVENTIVE”) ( PROBABIL…NU PROBABIL SI TREBUIE , ZIC EU ,DEOARECE ASA CU MENTIONAM LA INCEPUT, SUNTETI RESPECTAT , APRECIAT SI INVITAT DE CUNOSTIINTE POLITICE ALE TRECUTULUI CAT SI AL TIMPULUI PREZENT. MA REFER LA PRESEDINTI DE STATE POLITICIENI ,AMBASADORI, DEPUTATI , AUTENTICI AI EUROPEI…) ( SCOTANDU L DIN GRUP, PE ” MARELE DEPUTAT „EUROPEAN CU A SA GASCA , TRAIAN BASESCU…) AR FI PREA JENANT SA FACA PARTE DIN GRUPUL RESPECTIV.

    ADESEORI, IN VIATA INTERNATIONALA, VANTUL DIN MOTIVE NESTIUTE ,ISI SCHIMBA DIRECTIA .( DIN PACATE, DACA GANDIREA ANUMITOR ” FIINTE” UMANEA AR FI CITITA , DESCIFRATA , NU AR MAI FI NEVOIE DE REDEFINIRE..)

    CU RESPECT , MARIAN

  3. DOBORAREA AVIONULUI UCRAINEAN . DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , SUNTETI UN EXPERT SEMNIFICATIV IN POLITICA INTERNA SI CE A EXTERNA ,FIIND INDREPTATIT PRIN FUNCTIILE INPORTANTE PE CARE LE ATI DETINUT . AM CITIT CU ATENTIE SI MAI URMARESC DIN CAND IN CAND CONSENCINTELE, RASPUNSURILE, LA CEL MAI MEDIATIZAT SI FOCALIZAT EVENIMENT ACTOAL, ASASINAREA GENERALULUI SOLEIMANI . ACEST EVENIMENT , NEDORIT, PROVOCAT DIN PACATE, (SA SPERAM , CU NU VA DA ” SANSA” UNOR ULTERIOARE EVENIMENTE NEDORITE … )
    A CREEAT UN ALT EVENIMEN , CA RASPUS …IN CARE VIETI UMANE FARA VINA SI AU PIERDUT VIATA. ACEST EVENIMENT DESFASURAT, CREEAZA SEMNE DE INTREBARE MAI ALES ACOLO UNDE ANUMITI ANGAJATI AU RASPUNDERI MARI …MA REFER PE SCURT , LA TURNUL DE CONTROL SAU AL AMBELELOR TURNURI DE CONTROL , RESPECTIV, TURNUL DE CONTRUL AL AEROPORTULUI DE UNDE A DECOLAT AVIONUL, ULTERIOR DESTINATIA LA CARE TEEBUIA SA AJUNGA …AICI AFLANDU- SE AL DOILE TURN DE CONTROL. PRIVESC IN NENUMARATE RANDURI , DOCUMENTARE CU ALE SALE IMAGINI REALE , CE SE REFERA LA CAZURILE DE ACCIDENTE AVIATICE SI NU NUMAI, SI AM RETINUT UN ASPECT PRINCIPAL FATA DE ALTE ASPECTE, INPORTANTE CE CAUZEAZA , PRABUSIREA UNUI AVION SAU MAI MULTE . ACEST ASPECT INPORTANT SE DATOREAZA IN MULTE CAZURI NEFERICITE, PRINCIPALILOR VINOVATI , CEI CARE DIRIJEAZA AERONAVA ,CU AJUTORUL RADARULUI , NU NUMAI DE LA DECOLARE SI MAI ALES DIRIJAREA EI PE RADARUL RESPECTIV…FIIND APOI PRELOAT DE RADARUL DESTINATIEI RESPECTIVE , RADAR CONTROLAT DE ALTI ANGAJATI
    RASPUNZATORI. NU CONTEST FAPTUL CA IN ANUMITE CAZURI, CEI CARE DIRIJEAZA AERONAVA CU AJUTORUL RADARULUI, SAU MAI MULTE AERONAVE IN ACELASI, TIMP , CU DIFERENTE DE TIMP…SAU IZBIT DE ANUMITE INTERFERENTE SI NU NUMAI, CE AU INTRERUPT PENTRU CATEVA SECUNDE ,MINUTE LEGATURA CU PILOTII AERONAVELOR INPLICATE IN ACCIDENTE. REPET ,NU CONTEST ACEASTA ,ACESTE DEFECTIUNI NEDORITE…DAR IN INTREBAREA PE CARE NE O ADRESATI PRIN SCURTUL COMENTARIUL SCRIS DE DUMNEAVOASTRA , ( ADRIAN NASTASE PUNE INTREBAREA SI INPREUNA GASIM RASPUNSUL!) REESE CA AERONAVA SE AFLA IN MOMENTUL INPACTULUI …IN ZONA IRANULUI , IN CARE SE AFLA UN OBIECTI MILITAR . MA INTREB, CUM S A PUTUT SA SE AJUNGA IN SITOATIA RESPECTIVA , TINAND CONT DE RASPUMDERILE CE LE AU ANGAJATII AREPORTULUI DE UNDE A DECOLAT AVIONUL SAU CEI CARE LAU PRELOAT SI DIRIJAT, PENTRU A ATERIZA LA DESTINATIE…( CE CAUTA AVIONUL IN ZONA RESPECTIVA , ZONA DE CONFLICT …IN CARE OBLIGATORIU CEI ANGAJATI SI MAI ALES DIRECTORII DE AEROPORTIRI SUNT INSTINTATI SA EVITE ZONELE DE CONFLICT, MILITAR. ( SA INTELEGEM SI SA LOM IN CALCUL PROVERBUL POPULAR : IN LOC SA STINGI FOCUL , PUI GAZ PE FOC?…) AM MENTIONAT LA INCEPUTUL RASPUNSULUI… CA SUNTETI UN EXPERT …DOARECE AVETI PERFECTA DREPTATE, CAND ATI SCOS IN EVIDENTA UN ASPECT CE TREBUIE REDEFINIT . ( PROBABIL CA VA TREBUI SA REDEFINIM , IN VIITOR, NOTIUNEA DE LEGITIMA APARARE , IN DREPTUL INTERNATIONAL ,TINAND SEAMA DE DOCTRINA ,, LEGITMEI APARARI PREVENTIVE”) ( PROBABIL…NU PROBABIL SI TREBUIE , ZIC EU ,DEOARECE ASA CU MENTIONAM LA INCEPUT, SUNTETI RESPECTAT , APRECIAT SI INVITAT DE FOSTE CUNOSTIINTE POLITICE ALE TRECUTULUI CAT SI AL TIMPULUI PREZENT. MA REFER LA PRESEDINTI DE STATE POLITICIENI ,AMBASADORI, DEPUTATI , AUTENTICI AI EUROPEI…) ( SCOTANDU L DIN GRUP, PE ” MARELE DEPUTAT „EUROPEAN CU A SA GASCA , TRAIAN BASESCU…) AR FI PREA JENANT SA FACA PARTE DIN GRUPUL RESPECTIV.

    ADESEORI, IN VIATA INTERNATIONALA, VANTUL DIN MOTIVE NESTIUTE ,ISI SCHIMBA DIRECTIA .( DIN PACATE, DACA GANDIREA ANUMITOR ” FIINTE UMANEA „,AR FI CITITA , DESCIFRATA , NU AR MAI FI NEVOIE DE REDEFINIRE..)

    CU RESPECT , MARIAN

  4. Eeee E!
    Adica este .
    Era 3 iulie 1988 cand USS Vincennes a „confumdat” un Airbus A300 iranian (Iran Air Flight 655) cu un F14 Rimcat. Rezultatul ? 290 morti.

    USS Vincennes era din clasa Ticonderoga adica un crucisator Aegis (https://en.wikipedia.org/wiki/Aegis_Combat_System ) . Aegis era considerat capabil sa dicearna intre un F 14 si i ditai harabaia gen A300 sau, la limita Tu 16.
    Asa ca opri Aegis a fots preznatta nitel cam prea „entuziast” ori pe USS Vincennes se consuma cam multa „iarba”. Cu cred ca canepa indiana a fost de vina …

  5. Motiune de cenzura impotriva guvernului Orban ?
    Aceasta motiune ne va aduce guverne Orban cu Citu , Alinuta Gorghiu si Raluca Turcan nu pentru 6 – 7 luni ca acum ( mai ales ca Iohannis devanseaza , fara nici o logica – dar ce logica are acest personaj – alegerile cu 4 luni , de la noiembrie 2020 la iunie – iulie 2020 ? – perioade de vacanta ! ) ci pentru 48 de luni .
    Trebuie dat timp populatiei sa aprecieze extrema nulitate , incompetenta , iresponsabilitate , a guvernarii PNL .
    Un guvern Orban demis in februarie – martie nu se va impune in intreaga tara ca un guvern incompetent ( cei ce urmaresc si inteleg amatorismul lor sunt putini ) va face figura de martir cu ajutorul mediilor la solda , nu vorbesc de obstructiile la care se va da Iohannis .
    Dimpotriva , un guvern Orban care in iunie nu va avea NIMIC la activ va aduce 40 % din voturi PSD .
    Si ca tot vorbesc de nimic , intalnirile de vineri ale lui Bode cu cele 4 firme care construiesc sectoare mai lungi de 10 km de autostrada in Romania ( Astaldi , Pizzarotti – italienesti , Aktor – greaca , Straco – romanesca pe Sebes – Aiud si Campia Turzii – Iernut ) arata clar lipsa de calitati ale ministrului Transporturilor .
    Daca Cuc debloca si avansa Bode nu face decat sa alinieze fraze generale care nu spun nimic ( ” legislatia achizitiilor publice permite nemultumitilor recursul la mai multe instante , la Aeroportul Tg Mures – Tg Mures suntem la a 7 – lea contestatie in serie ” ” speram sa terminam intr-o luna noua evaluare la acest sector ” ” e frustrant sa faci 6 ore in masina de la Bucuresti la Brasov mai ales cand stii ca exista fonduri europene ” -de doua ori fals , Ploiesti – Brasov nu are finantare europeana si nimeni la Bruxelles nu fuge dupa romani cu cecuri de sute de milioane de euro sa le dea lor )
    Pizzaroti- 17 km intre Sebes si Alba Iulia – nu este platit decat cu mari intarzieri , nu poate lucra , la fel Aktor si Straco – firmele acestea nu sunt institutii bancare – Astaldi lucreaza cei 17 km ai ei intre Iernut si limita judetului Mures cu banii ei …
    Straco , constructorul pasajului Domnesti din Capitala si a 15 km intre Campia Turzii si limita judetului Cluj , este practic in faliment .
    De ce ?
    Neplata lucrarilor efectuate de catre Stat ( o birocratie nebuna cu inspectori care dau – nu dau certificate de receptie – conformitate ) si imobilizarea firmei cu masini si muncitori , o firma romaneasca mica , intre anii 2014 – 2017 pe lotul in cauza , fara sa lucreze , pentru ca Statul Birocrat nu daduse nici acordul de mediu , nici cel de construire , nici nu facuse exproprierile – vezi Doamne cadastrul nu e clar – la 50 de ani de la colectivizare vorbiti de cadastru ? ) .
    Ce spune Bode la reuniune ?
    Credeti ca a fortat datornicul – CNAIR – sa plateasca Straco , salvand-o si dandu-i sansa sa tina santierul inca 4 – 5 luni ?
    Nu , nici vorba .
    Domnia Sa s-a marginit a zice ca ‘ daca Tribunalul , din nenorocire , pronunta falimentul Straco vom fi obligati sa reziliem contractul si sa reluam licitatia ” – solutie extraordinara care va duce la cel putin doi ani de intarziere nu doar aici ci si la Pasajul Domnesti , , da domnule intai cele 24 de milioane de lei datorate sa poata sa se tina pe linie si apoi in cel mai rau caz continui ce lasa Straco in regie proprie a Ministerului Transporturilor …

  6. D le Nastase. Eu cred ca ne ascundem dupa deget. Eu nu cred ca Iranul a doborat acel avion, asa cum Polonia nu a atacat Germania la inceputul celui de al doi-lea razboi mondial.

    Trimis din Yahoo Mail pe Android Pe sâm., ian. 11, 2020 la 10:38, ADRIAN NĂSTASE a scris: #yiv3321422621 a:hover {color:red;}#yiv3321422621 a {text-decoration:none;color:#0088cc;}#yiv3321422621 a.yiv3321422621primaryactionlink:link, #yiv3321422621 a.yiv3321422621primaryactionlink:visited {background-color:#2585B2;color:#fff;}#yiv3321422621 a.yiv3321422621primaryactionlink:hover, #yiv3321422621 a.yiv3321422621primaryactionlink:active {background-color:#11729E !important;color:#fff !important;}#yiv3321422621 WordPress.com | Adrian Năstase posted: „In mod paradoxal, doborârea avionului ucrainian de catre fortele armate iraniene a calmat retorica de razboi din orientul Mijlociu, declansata de asasinarea, „in legitima aparare”, a generalului Soleimany la ordinul presedintelui Trump (probabil ca va tre” | |

  7. Noua Comisie Europeana a decis sa suspende pentru ” clarificari privind impactul asupra mediului ” asigurarea finantarii sectoarelor 1 , 4 si 5 ale autostrazii Sibiu – Pitesti ( Sibiu – Boita 14 km , Pitesti – Curtea de Arges – Tigveni 40 de km ) , 1,5 miliarde de euro , documentatie aprobata de expertii Comisiei in Romania si trimisa la 25 octombrie 2019 .
    Sectoarele in cauza nu sunt sectoare de munte si au autorizatie de mediu din 2018 .
    Sectoarele de munte – loturile 2 si 3 – Boita – Caineni – Stupicani – Tigveni – sunt azi in reevaluari geotehnice care nu anunta nimic bun dar nu loturile celelalte , ele ar putea poate justifica intrebari legate de mediu si inca .
    Nu exista nici un motiv pentru ca sa se preocupe cineva de catastrofe ecologice la Talmaciu , Selimbar sau Curtea de Arges .
    Comisia Europeana de dreapta cauta , ingrijorator , pretexte de a bloca – sabota finantarea acestei investitii .
    Asa ne trebuie penru ca nu am trimis documentatiile pentru aceste sectoare si cealalta mare investitie , drumul expres Craiova – Pitesti , in timp util , cand comisar era Corina Cretu si Tusk presedinte .
    Actuala reprezentanta a Romaniei , culmea la Transporturi , Valeanu , o candidata PNL , pare A nonima personificata .
    Iar Iohannis , marele sef de Stat , german si de dreapta , incapabil sa impuna interesele tarii lui in fata baronilor vest-europeni de azi , de dreapta si germanici , ca si el .
    Daca vom tacea si pleca capul si nu vom raspunde ,nu vom incurca Comisia prin refuzuri de vot in alte dosare nu vom avea de la Comisia doamnei Von Leyden decat firimituri de la firimituri .
    PS – cine a vazut trenurile pe care CFR vrea sa le trimita intre Gara de Nord si Otopeni in cazul in care linia va fi gata ? Trenuri noi , adevarat , dar formate doar din doua vagoane in care nu incap 50 de persoane . Si acesti i …i le trimit la aeroport sa ia calatori ? Doar un zbor aduce 120 – 130 de calatori !

  8. Off topic, pentru cei care contestă fără să cunoască adevăruri.

    Din activitatea CMR prin Reprezentanța din România
    Consiliul Mondial Român și partenerul nostru Dl. George Terziu, Director Editura Inspirescu, au facilitat sponsorizarea de către S.C. Digital Spirit, reprezentată de Director General, cu suma de 27.000 lei, sumă necesară pentru deplasarea și cazarea unor copii olimpici internaționali la concursuri în țară și în străinătate și pentru editarea unei reviste de profil.

    =============

    Cine dorește, poate urmări pe facebook la adresa: (https://www.facebook.com/pg/CMR-ac%C8%9Biuni-culturale-%C8%99i-umanitare-443479929558211/posts/?ref=page_internal), câteva luări de cuvânt filmate cu ocazia deschiderii Conferinței CMR-2019 care a avut loc în Septembrie 2019.
    Printre vorbitorii filmați, George Simion, deputatul Constantin Codreanu – Președintele Comisiei pt. Românii de Pretutindeni din Camera Deputaților, deputatul Daniel Gheorghe, Prof. Boris Volosatîi din Basarabia, academicianul Vasile Tărâțeanu, Mircea Popescu.
    Poate vom avea curând și filmarea cu Generalul Mircia Chelaru care a moderat secțiunea Antidiscriminare Românească.

  9. Dupa parerea mea, uneori, in situatii exceptionale, urmarind un plan exceptional, nu adevarul este prioritar in politica internationala, ci ratiunile, judecatile care pot schimba sau modela viitorul, intr-un sens sau altul, pe termen scurt sau lung. Nu numai cuvantul creeaza realitate, ci si energia psihica. Cred ca aceasta din urma a inceput sa se rostogoleasca si sa se acumuleze precum un bulgare de zapada pornit la vale, dupa asasinarea liderului militar iranian Soleimani, antrenand o agregare regionala AntiGlobalista (la o alta scara si cu alta vizibilitate si in plan international) care nu mai poate fi oprita sau deturnata. Adevarata compensatie a mortii lui Suleimani (nu-mi place cuvantul razbunare, il prefer pe cel de compensatie, care se inscrie in inexorabila lege cosmica cu acelasi nume, care nu iarta si nu judeca stramb, pentru ca nu poate fi manipulata de oameni) va fi eliberarea Natiunilor Orientului Mijlociu de sub dominatia Globalismului. Asa cum in Revolutiile AntiComuniste din Europa de Est s-a vorbit despre Zone Libere de Comunism, in viitorul apropiat se va vorbi si de Zone Libere de Globalism in Orientul Mijlociu, care are sansa sa fie prima zona de acest tip. Privind doborarea avionului ucrainean, asumarea sau atribuirea vinovatiei oricareia din cele doua parti nu mai poate schimba in niciun fel efectele fizice. Nu acelasi lucru se intampla insa cu efectele geopolitice. Pentru fiecare din cei doi actori cauzali care se vehiculau inaintea asumarii prabusirii, asumarea sau atribuirea vinovatiei proiecteaza efecte geopolitice diferite. Nu insist cu un punct de vedere mai greu de explicat si inteles. Salut ca scopul AntiGlobalismului nu se impotmoleste intr-un eveniment consumat, ca s-a realizat o dezescaladare militara (i-as spune subita si neasteptata), si ca probabil preponderente vor deveni instrumentele politice, diplomatice si de drept international (fara ca cele asimetrice sa dispara). Adevarul despre prabusire se afla probabil in black box-urile aeronavei.
    Dupa cum toata Lumea a constatat, SUA au intrat in cea mai incompatibila problema de drept international dupa rezolutia parlamentului irakian privind parasirea Irakului de catre trupele americane. Reactia Departamentului de Stat ca SUA nu vor sa discute plecarea din Irak, ci “intarirea parteneriatului strategic” este revoltatoare si de umor negru, nu exista dragoste cu de-a sila, adica “parteneriat obligatoriu”, orice parteneriat autentic are la baza suveranitatea egala a partilor. “Bulgarele de zapada” va adanci criza Globalismului, dar o va si extinde, nu numai in regiune, ci si in alte parti ale Lumii. Cand veto-urile Natiunilor vor fi opuse Globalismului la scara extinsa, vizand, in cel mai de drept international spirit, nucleele retelelor globaliste, recuzari, ambasade si alte unilateralisme sau nesimetrii ascunse in false bilateralisme sau false simetrii, atunci va fi semnalul Revolutiilor Antiglobaliste, la scara globala. Multilateralismul nu se va mai lasa supt si secatuit de resurse, iar sansa celor care, acum, aspira la Globalism va fi sa se integreze, in viitorul cat mai apropiat, in concertul mondial. “Unilateralismul” se va autonega, devenind o parte a Multilateralismului.

  10. Ambasadorul Iranului la Bucuresti, a afirmat intr-un interviu Mediafax ca Iranul a dat „o palma” SUA cu spectacolul cu rachetele in care nu a fost ucis nici un american. Bun, si cite palme ar trebui sa primeasca Iranul pentru doborirea cu rachete a avionului ucraenian in care si-a ucis proprii compatrioti? Prin extensie, o palmutza ar trebui sa primeasca si Rusia care imediat s-a asezat sa isi protejeze aliatul infirmind oficial de la MAE rusesc ipoteza initiala a lui Trump ca Iranul ar fi doborit acel avion de pasageri. Deocamdata Rusia primeste imbratisari de la Merkel. Trebuie intelesi si nemtii, Rusia a fost de acord cu unificarea germana…

    https://www.mediafax.ro/externe/ambasadorul-iranului-in-romania-sua-avea-nevoie-de-o-palma-ce-facea-generalul-qassem-soleimani-cand-a-fost-ucis-18696869

  11. MEDEEA & CETEPEUL SAU ANGOASA ȘI BESTIA

    MOTTO: „PSD este un Cernobîl al politicii românești. La Cernobîl, dacă intri în zona respectivă, ori mori, ori te transformi într-un MUTANT MONSTRUOS. Același lucru înseamnă PSD.”(Cristian Tudor Popescu, 2 ianuarie 2020, REPUBLICA.ro)
    …………………………………………………………………………………….
    Când, în ianuarie 2018, poeta Medeea Iancu a stârnit ceea ce se numește în presă „un adevărat scandal”, recitând la Gala premiilor Mihai Eminescu de la Botoșani o … poezie… să-i zic, că așa a prezentat-o și dânsa, producție lirică în care apăreau versurile:

    „Îmi pare rău, nu m-am sinucis România, îmi pare rău nu sunt strofa ta preferată despre sex,/ Poemul despre viol eşti tu, România, poemul despre hărţuire eşti tu România, poemul despre abuz eşti tu, România/ Îţi introduc penisul meu lung şi negru în pântec, România/ Mai ştii? Aplaudaţi. Aplaudaţi. Aplaudaţi…/ Nu sunt pornografia ta, România, nu voi aştepta întinsă să-mi faci felul/ Nu sunt gluma ta despre viol, în literatură nu se discută despre asta, în familie nu se discută despre asta/ Şi noi fetele aşa murim şi tu România spui mereu: poetul, poetul, poetul”

    …m-am gândit că scandalul și imaginea șocantă, aici și pretutindeni, „vinde” cel mai bine iar noi vom mai auzi de Medeea Iancu (nu mă întrebați de ce nu am auzit până atunci de dânsa… cred că doar pentru că nu e Ileana Mălăncioiu, spre exemplu… acesta fiind primul nume care mi-a venit în minte). Acum Medeea scrie în DILEMA VECHE, poezii ultrafeministe despre viol, pigmentate cu descrierea diferitelor secreții și umori, fără să o discrimineze nimeni, căci poate o avea societatea românească relele ei, și nu puține, dar nu e nicidecum o societate care să lase fetele „cu condei” să moară în anonimat în vreme ce toată lumea se închină la bărbații-poeți! Adică, pentru a o parafraza pe tânăra poetă, cred că România n-are absolut nici un apetit să-i „facă felul”, oricât de întinsă și în așteptare ar fi dânsa.

    Există ceva dezgustător în dorința aceasta pițigăiată de a șoca, și nu știu de ce, dar ori de câte ori îmi amintesc de Medeea, pe retină îmi apare și armonioasa fizionomie a lui Cristian Tudor Popescu… căci amândoi își ridică turnurile pe același tip de fundație: uluirea îngrețoșată a publicului, care, fascinat de urât, ridică din când în când colțul cearceafului ca să se convingă dacă „monstrul îmbăloșat” mai stă ghemuit acolo sau poate respira liniștit, pentru că fiara și-a luat tălpășița. Și până la urmă începe să-i placă să se uite sub cearceaf….

    De ani de zile CTP-ul urmărește cu obstinație subiectele care merg „ca unse” la popor, tratându-le însă într-o notă de cinism care frizează anormalul. Dar, pentru că publicul și acum , după 30 de ani de presă nepriponită, nu-i poate nominaliza pe primele două locuri la categoria jurnaliști celebri decât pe „vulturul pleșuv” de la EUROPA FM și pe Ion Cristoiu, care a redevenit „maestre” la ANTENA 3, CTP-ul este și a fost în permanență un ochi de geam din uriașa „fereastră Overton”… de aceea ideile lui de nevertebrată cheliferă devin în scurt timp acceptabile și apoi îmbrățișate de cetățeni.

    Căci CTP-ul chiar este AVOCATUL DIAVOLULUI, el nu se preface deloc.

    Aș fi fost uimită ca el să nu scrie despre accidentul tragic din spitalul Floreasca, deoarece exact pe un asemenea teren fertil i se îngrașă faima de „inchizitor-șef”, poreclă ce-i place așa de mult tenismeno-jurnalistului în a cărui adorație e prosternat poporul, de atâția ani!

    Și iată cum pune dânsul umărul la autodafe-ul medicilor români:

    „25 de medici și cadre medicale din spitalul Floreasca au semnat și parafat o hârtie prin care anunță că intră în grevă, nu mai operează decât cazuri grave. De ce? Pentru că tartorul lor, agramat, autor de furt intelectual și medic de partid, așa-zisul «prof. univ.» Beuran, a fost demis din foncție (…) După părerea subsemnatului, acești 25 DE NEMERNICI ar trebui dați afară pe loc și să li se interzică(!!!) să mai practice meseria. Să se ducă unde-or vedea cu ochii.”

    Ca argument pentru justificarea decapitării administrative a doctorului Beuran, marele jurnalist, care, nu-i așa? ar trebui întotdeauna să-și ia informația din trei surse, dar și-o ia, ca în atâtea alte dăți, numai din sursa care convine convingerilor sale antipesediste, ne trimite la „izvor”… adică la domnul deputat USR Emanuel Ungureanu, care știe sigur ce s-a întâmplat de la o asistentă, avertizor de integritate*! Adică un fel de: „…Ce-a aflat Tănţica de la Procopoaia/ Când s-a dus să-i ceară un model de şorţ…” și ce-a aflat și CTP-ul de la Tănțica!

    Domnul deputat Ungureanu este cel care a prezentat tragicul accident exact așa:

    „Beuran, fostul consilier prezidențial al lui Iliescu a dat foc unei paciente în sala de operație! Chirurgul Beuran, un pesedist plagiator de renume, capul Umefistanului, A DAT FOC UNEI PACIENTE pe care a operat-o în data de 22 decembrie!. Din spusele asistentelor rezultă faptul că, Beuran care opera o bolnavă de cancer, ar fi folosit greșit substanțele de dezinfecție a tegumentelor, a îmbibat cu aceste soluții câmpul operator de sub pacientă și la contactul cu electrocauterul pielea pacientei și câmpurile sterile au luat foc.”

    Toate aceste informații, cu excepția faptul că, într-adevăr, pacienta a fost rănită în timpul actului medical, sunt false: doctorul Beurean nu era în sala de operație, nu a operat-o pe pacientă în 22 decembrie ci în 13 decembrie, substanțele de dezinfecție nu s-a dovedit a fi fost folosite greșit și, evident, nu Mircea Beuran, care nu era acolo, le-a manipulat… cu toate acestea, deputatul mincinos devine sursă credibilă pentru jurnalistul „nambăr oan” al României!

    Așa că pe 28 decembrie 2019, într-un editorial de pe platforma REPUBLICA.ro, CTP-ul îl citează pe Emanuel Ungureanu cu următoarea afirmație completă:

    „Domnul Beuran declară că nu a fost în sală. E o minciună ordinară. Informațiile pe care eu le am sunt de la o asistentă care este AVERTIZOR DE INTEGRITATE* în acest spital și care mi-a relatat că niciunul dintre medicii care au fost în sală nu au fost audiați de inspecția de stat, ceea ce miroase de la o poștă a mușamalizare”.

    … trecând însă rapid peste declarația „pesedistului de renume” care susținea că nu era în încăpere.

    Numai că pe 7 ianuarie 2020 CTP-ul află, cu durere, că totuși doctorul Beuran nu avea cum să dea foc unei paciente, deoarece nu era în sala de operație. Așa că trece la „planul B” și se indignează că de ce NU ERA!

    „Cu mult mai groaznică pierderea șefiei de către Beuran decât arderea de vie a pacientei lui Beuran pe masa de operație, acesta STRĂLUCIND PRIN ABSENȚA DIN SALĂ, deși semnase în fals protocolul operator, mai comițând și alte vreo zece încălcări ale protocoalelor medicale, potrivit comisiei de anchetă.”

    „Marele inchizitor” nu știe ce anume înseamnă o hemoragie internă și că Beuran nu e mama Omida ca să prevadă când anume se va întâmpla un astfel de incident și să sprijine ușa sălii de operație așteptând să se producă! El nu știe nimic despre procedurile medicale… nu știe nimic despre succesiunea operațiunilor în sala de intervenție… nici despre răspunderea fiecăruia… nici despre încălcarea protocoalelor , pe care o invocă, dar, și aici, neavând habar despre ce e vorba, se rezumă la acuzații generale. Pe toate acestea, enumerate de mine, doctorul Mircea Beuran a avut însă suficientă răbdare pentru a le explica oricui ar fi dorit să-l asculte. Și eu l-am ascultat…

    Medeea și CETEPE-ul sunt, fiecare pe segmentul său de populație, lideri de opinie. Misandria pronunțată a celei dintâi se ciocnește, așadar, în mod fericit, cu mizantropia grosieră a celui de-al doilea.

    România arată în fotografia acestui moment în halul în care arată și pentru că acești infirmi lăuntric (veșnic încrâncenați și veșnic agresiv nemulțumiți), iar nu niște oameni buni, joviali și senini, sunt liderii ei de opinie!

    …………………………………………………………………………………….
    *NOTĂ: „Avertizorul de integritate este un informator, o persoană care aduce la cunoştinţa publicului sau autorităţilor activităţi imorale sau ilegale petrecute într-un departament guvernamental, o organizaţie publică sau privată ori o firmă.” Pe românește adică, TURNĂTORUL din statul de drept euroatlantic!

    Și… am vrut să „lipesc” o fotografie a CTP-ului… din păcate nu știu cum se face … Oricum, CTP-ul avea în poză aerul discret al unui MUTANT MONSTRUOS, de la Cernobîl!

  12. ȘI CALUL, BĂIAT DEȘTEPT…

    Măi popor… măi dragă, deși România noastră se ocupă în momentul de față doar de lucruri la care se pricepe tot cetățeanul, fără deosebire de naționalitate, sex, vârstă și profesie, adică de situația din Orientul Mijlociu, cu fotografii, hărți și scheme, precum și de modalitatea corectă de dezinfecție a câmpurile operatorii în spitalul Floreasca, eu aș spune că pe lume mai sunt și alte subiecte incitante, care pot trezi curiozitatea ta de „trestie gânditoare”, cam în răgazul dintre ciorba de perișoare și fleica la grătar…

    Bunăoară, cu Gabriel Liiceanu mi se pare că se întâmplă ceva… nu-mi dau seama dacă e ceva grav, sau e doar un puseu spiritual cum a mai avut dânsul când ne-a povestit că s-a gândit să ducă vinul, posibil otrăvit, primit de la Virgil Măgureanu, prietenilor de la GDS și-apoi, timp de câteva zile i-a tot numărat ca să vadă dacă a crăpat vreunul.

    Mai nou, Gabriel ne povestește visele lui profund intelectuale, premonitorii și excesiv de avangardiste pentru un filosof extrem de cumpătat cum e el în general, cu excepția faptului că-i dă în judecată și le cere daune morale de 50 000 de coco tuturor celor care îndrăznesc să se întrebe cum a ajuns Editura Politică în ghetuțele liicene și de ce cadoul nu a fost vârât în încălțări în noaptea de 5 spre 6 decembrie 1989 de către Moș Nicolae (Ceaușescu), ci a fost înghesuit, cu operele complete ale lui Lenin, cu tot, pe 1 februarie 1990 și de către Moș Andrei (Pleșu)… deși moșu’, ca orice ghiduș venerabil, mai uită… și că ne-a anunțat abia pe 20 februarie cu privire la „cadou”.

    Așa că relatarea episodului oniric, sub titlul VIS DIN NOAPTEA DE ANUL NOU, în 3 ianuarie 2020, pe platforma CONTRIBUTORS.ro, venind de la un om atât de ponderat încât fiecare postare a dânsului e cam cât opera de maturitate a lui Lev Tolstoi, pur și simplu m-a neliniștit… Iată:

    „Merg liniștit pe stradă. Mi se alătură un cal roib care merge în paralel cu mine, pe lângă trotuar. Din când în când, îmi aruncă câte o privire. E frumos și îngrijit. Deodată, urcă pe trotuar și, din lateral, își urcă brusc picioarele din față pe umărul meu stâng, continuând să meargă în felul ăsta în pas cu mine. Îmi e incomod și nu știu cum să fac să-l conving să-și dea jos picioarele de pe umărul meu. Am nevoie de ajutor.”

    Deci, cetățeni, să ne concentrăm: ce făcea calul? Mergea, pentru o vreme, crupă la crupă -că altfel nu știu cum să descriu situația- cu Gabriel, și-i arunca ocheade… nici Gabriel nu părea indiferent la farmecele calului, căci a observat că „e frumos și îngrijit”… dat cu cremă de corp de la Molton Brown și mirosind discret a Carolina Herrera sau Bois d’Argent de la Dior, nu și-a dat seama pe moment, din cauza emoției… dar sigur era un parfum pe care-l avea și el pe etajera din baie… deci, calul corespundea aspirațiilor sale!

    Apoi, dintr-un impuls inexplicabil, patrupedul trece în spatele filosofului și își așază frumos membrele anterioare pe umărul stâng al acestuia, într-un gest drăgăstos și insinuant… un fel de picior-din-față-peste-picior-din-față, să zicem, continuând să meargă pe picioarele din spate, într-o poziție… hmmm… într-o poziție pe care o putem vizualiza, mă gândesc, dacă avem un minimum de imaginație.

    Însă, neașteptat de nerecunoscător, în loc să se bucure, filosoful nostru planetar caută niște polițiști ca să-l ajute să scape de cal.

    „Dau să-i strig ( pe polițiști, n.n), dar mi-e teamă să nu se supere calul. Încep o manevră dificilă de traversare a străzii, căci merg greu cu calul atârnat de mine și care acum nu-și folosește decât picioarele din spate. Suport tot mai anevoie greutatea trenului său anterior, care se lasă tot mai tare pe umărul și grumazul meu. În plus, acum, traversând strada, nu ne mai coordonăm bine pașii și ne mișcăm în contratimp. Am senzația că face asta special, ca să mă enerveze și să-și bată joc de mine. Încerc în zadar să-mi potrivesc pașii după mersul lui.”

    Așadar, ceea ce începuse ca o idilă frumoasă și sinceră, se transformă în scurt timp într-un divorț odios. Dar ce să vă mai țin încordați… până la urmă Gabriel a scăpat de superbul exemplar făcând o ușoară genoflexiune. Bănuiesc că animalul, dezechilibrat de imprudentul său însoțitor, n-a căzut grămadă peste acesta, deoarece Liiceanu își încheie compunerea așa:

    „Mă trezesc și simt că mă doare coloana. Îmi frec umărul stâng.”

    Păi, dacă ar fi căzut calul peste el, cred că l-ar fi durut și altele…

    Acum, că v-au trecut emoțiile după ce ați aflat că Gabriel a scăpat cu bine de ștrulubaticul său însoțitor, să mergem mai departe și să ne bucurăm de ceva cu adevărat savuros: comentariile din subsolul compunerii…

    Comentator 1: „…Frumos și mai ales semnificativ vis, d-le Liiceanu. Felicitări pentru că ni-l expuneți. Dar nu ni l-ați și explicat. Și pentru asta felicitări. O să încerc una din explicații, poate nu cea la care v-ați gândit dvs. Calul e EGO-ul nostru, care e dornic să ne conducă și să fie tot timpul la comandă. Polițiștii sunt firea omeneasCĂ CARE nu vede nimic rău în ego. Dorința dvs. de a da calul jos de pe umăr e conștiința dvs., care sesizează tot mai mult că e înjugată de ego.”

    Comentator 2: „…Foarte sugestiv visul domnului Profesor Liiceanu. Mai eficient să ai grijă tu însuți de persoana ta, dar, apoi de ce mai plătim bani pentru poliție, dacă nu face pentru ce este plătită?!”

    Comentator 3: „…Freud: calul este bineînțeles de sex feminin, iar prezentarea neobișnuită subliniază faptul că este o reprezentare alegorică, o idee, mai precis o ideologie, cel mai probabil o ideologie politică, inițial frumoasă și interesantă, ulterior agasantă și chiar nesănătoasă.”

    ……………………………………………………………………………………
    Inteligente comentarii… mi-au plăcut enorm! Am o singură mică, miiiiică de tot! observație de făcut, nu știu neapărat dacă e legată de citirea în notă freudiană a textului: eu sunt convinsă, dragii mei, că dimpotrivă, calul era cam de sex masculin…

  13. „vântul” „motive neștiute”???
    Și mai zice lumea ca nu exista Dumnezeu!
    Încă nu ne a venit vremea!
    Si au propus asa zișii lideri ai lumii ceva însă nu ei hotărăsc soarta omenirii!

  14. Mie imi pare ca ,,intelegerea,, tacita dintre americani si iranieni merge brici. Putin, pe care eu il admir, sa se pazeasca.

  15. Cu certitudine prabusirea avionului ucrainean a mai taiat din elanul jihadist a iranierilor contra americanilor responsabili de uciderea gen. Soleimany. Stiindu-va expert in diplomatie si drept international, ar fi interesant sa aflam de la Dvs. cateva considaratii pe marginea „legitimei apărari preventive” si a „intamplarilor” de inceput de an.
    In viata internationala cat si in cea cotidiana “vantul” este imprevizibil, iar eu incerc sa traduc ca Domnul sau Allah este pe si in calea tuturor.

  16. Lumea se fereste sa spuna lucrurilor pe nume: Iranul este o dictatura, condus autocratic de un popa (ce se numeste Ayatolah) si care isi trateaza poporul cu aceleasi minciuni si propaganda desantata ca si tovarasii din dictatura lui Ceausescu. La fel ca si orice dictatura, armata si securitatea lor s-au pus in slujba acelei clici formate in jurul „Liderului Suprem”. Arestarea si detentia Ambasadorului Marii Britanii in Iran este o a cita dovada ca regimul nu trebuie sprijinit, ci condamnat. Romania are trebui sa impuna si ea restrictii Iranului, si ar fi trebuit sa il chiama pe ambasadorul acestei tari la MAE sa dea explicatii pentru minciunile pe care le-a spus in media romaneasca (interviul la MEDIAFAX). Nu am insa asteptari de la functionarashii romani, mereu cu frica-n sin, ba de unii, ba de altii. Dar cine stie, poate dl. Nastase mai comunica cu actualul ministru de externe, dl. Aurescu….

    https://www.mediafax.ro/externe/prima-reactie-a-ambasadorului-marii-britanii-dupa-ce-a-fost-retinut-in-iran-in-timpul-protestelor-18700636

    • Mai uşor cu scuzele actelor criminale ale SUA şi incriminarea exagerată a Iranului !
      De văzut un film de 3 ore difuzat aseară la B 1 : ” Iran contra Irak. Un război fără sfârşit !”
      De altfel în ultimele 3-4 postări te dovedeşti extrem de naiv şi influenţabil… şi mă opresc aici cu aprecierile !

    • Sper că pe tine te face să juisezi ce face Trump :
      Vladimir Putin și Angela Merkel au bătut palma! Gazoductul Nord Stream 2 va fi gata până la sfârşitul anului

      Potrivit Reuters, preşedintele rus, Vladimir Putin, şi-a exprimat speranţa că gazoductul Nord Stream 2 va fi finalizat până la sfârşitul acestui an sau în primul trimestru din 2021, după ce sancţiunile impuse de SUA au întârziat construcţia.
      Termenul iniţial de finalizare a proiectului era primul semestru din 2020. În decembrie, preşedintele american Donald Trump a promulgat legea ce impune sancţiuni companiilor implicate în construirea gazoductului rus Nord Stream 2. Imediat, principalul subcontractor al consorţiului Nord Stream 2 AG, firma elveţiano-olandeză Allseas, a suspendat activităţile care vizau amplasarea de conducte.

      • Radu, nu am retinut ca acest forum trebuie sa fie anti-american cu orice pret in orice moment si ca daca te abati de la linie esti putin atentionat. Da, SUA au pacatele lor, inclusiv razboiul din Irak. Dar asta nu inseamna ca trebuie cumva sa mentinem o linie anti-americana, cel putin Dl. Nastase nu ne-a cerut asta. Iranul in momentul asta isi omoara cetatenii fie doborind avioane civile, fie ucigandu-i daca demonstreaza. Asa spune presa. Eu nu vreau regim islamic in Romania sau in Europa. Daca tu vrei asa ceva, ai inca libertatea sa te muti si sa te convertesti la ce vrei tu. Va fi mai greu insa reversul odata ce ajungi acolo. Studiaza putin despre ce „drepturi” au femeile acolo si ce fel de societate au. Pacat, iranienii sunt un popor foarte vechi, cu o istorie mai veche ca a noastra, si cu oameni super inteligenti. Dar au acceptat acest regim dictatorial. Multi dintre ei insisi afirma ca dusmanul nu e SUA ci regimul lor. Sper sa se trezeasca si sa contruiasca o tara mai buna pentru ei.

        Sunt liber cugetator, si poate citeodata sunt naiv dar nu sunt rau voitor. Trump a facut pina acum multe lucruri bune pentru tara lui. Cind o sa am de ce sa il critic, nu te ingrijora, o sa o fac, civilizat, asa cum sunt obisnuit.

      • trexsr si ceilalti. as vrea să precizez, incă o dată, blogul acesta nu este nici anti-american, nici anti-evreiesc, nici anti-rus, nici anti-maghiar. El este, in esentă, pro-românesc iar accentele critice vizează dorinta de a ameliora performantele politice interne si externe ale României. Sigur, limitele de exprimare pe blog sunt cele prevăzute in disclaimer.

      • @Adrian Năstase: „trexsr si ceilalti”

        Dumneavoastră bateți șaua să priceapă iapa?
        Nu ar fi mai corect ca arunci când iapa este prea nărăvașă și o ia pe arătură să i se arate biciul?
        Nu de alta, dar aici nu este vorba de simple „limite de exprimare” ci de ditamai atacuri „anti” care sunt acceptate fără reacție și care, din acest punct de vedere, creează o anumită impresie.
        Sigur, este blogul dumneavoastră și-l gestionați așa cum credeți de cuviință cu riscurile de imagine pe care vi le asumați. Indiferent de disclaimer.

  17. Prabusirea/doborarea avionului ucrainean, din Iran, mi se pare cel putin suspecta (mai ales) in context.

    Privind la efecte ce putem observa ? A generat, dupa cum se poate vedea, emotia colectiva atât de necesara.

    Emotia colectiva este catalistul revolutiilor de rit nou (sau chiar al războaielor civile), iar accidentul aviatic in cauza vine manusa pe „necesitatile” de schimbari regionale.

    Efectul distrugerii avionului dimpreuna cu iranieni cu studii deosebite, este prezența in strada, in numar mare, a opozantilor regimului ultrareligios iranian.

    Sa fi fost prostie pura rezultata din frica de americani?
    Sa fi fost motivatia unei sinucideri politice a claselor conducătoare din Iran? S-or fi plictisit de sanctiuni si boși atotputernici si si-au tăiat singuri craca?
    Sa fi fost oare un atentat pregatit, care ulterior sa fie infatisat ca ceea ce pare acum, pentru a doborî establishmentul ?

    Daca revolta va atinge finalitatea schimbării de regim vom avea si răspunsurile.

    Si totusi, daca generalul X era băiat cuminte , ce facea el singurel, pe lângă aeroportul din Bagdad, la ceas de seara, chiar atunci ?:)

    Cred ca Iranul nu e usa de biserica in anarhia din Orientul Mijlociu, sanctiunile economice probabil i-au fortat sa se descurce si altfel.S-ar putea ca si americanii sa aibe si ei dreptatea lor, desi acolo sunt departe de casa.

    Urmarea fireasca a evenimentelor ce vor veni vor fi valurile de migranti iranieni in Europa.

Lasă un răspuns