La Dino Parc Rasnov

Ieri, am mers cu nepotul nostru la Rasnov, la un interesant parc de distractii pentru copii – Dino Parc. Pe o suprafata de 3 hectare, in apropiere de Cetatea Rasnov, sunt amplasati 100 de denozauri in marime naturala, cel mai mare avand 45 de metri. Sa fie clar, este vorba de dinozaurii de acum 150 de milioane de ani!

Pentru copii este fabulos. Sunt si alte distractii pentru ei acolo. Daca aveti copii sau nepoti si sunteti in apropiere, merita sa-l vizitati.

12 gânduri despre “La Dino Parc Rasnov

  1. Multumesc mult. L am vizitat impreuna cu nepotii. Va doresc un an cu multa liniste si putere de munca. Cu stima si deosebit respect. Titel Matei

  2. Cu ajutorul lui Dumnezeu pe acest timp anul viitor vom avea acolo o bucatica de autostrada ( lotul 5 al autostrazii Brasov – Ploiesti ) sau 6,3 km plus 4 km drum de legatura , sectoras scos la lumina din nimic de PSD si Cuc in 2017 , finantat in plus cu fonduri europene chiar daca oficial Brasov Ploiesti nu este finantabila cu fonduri europene ( numai ca la pusculita era in 2019 inca Corina Cretu ) – parca 53 de milioane de euro .
    Daca s-ar vrea si daca oamenii ar avea creier s-ar continua , cu ” pasi marunti ” pe sectorul urmator , Rasnov – Predeal , 15 kilometri , poate 150 de milioane de euro , dupa acelasi scenariu , dar cine ?
    Amuzant Orban care respingea ofuscat PPP-ul Brasov Ploiesti cu firma chineza si care vine din nou acum cu un proiect in ” PPP ” pentru Brasov – Comarnic ( extrem de vag si de confuz , nici el nu stie ce vrea , ceva extrem de flu si indepartat , ca o Fata Morgana , cu alt studiu de fezabilitate , ” PPP sau fonduri de la buget , vom hotari intr-o luna ” ( au trecut deja doua luni ) , ” asociere de fonduri BEI UE Banca Mondiala ” ) ?

    • S-ar putea face multe lucruri si fapte bune in tara asta, in domeniul construtiilor (de sosele, cai ferate, etc) si nu numai. Din pacate cred elementul principal nu sunt finantele, banii, ci forta de munca (calificata) care eminamente nu mai exista sau nu este incurajata sa se intoarca in bransa

  3. De-asta va invidiază johannis! In afara de o carieră frumoasa, aveti si copii, aveti nepoti, pe scurt, o familie frumoasa! In schimb, el ce are? Ni-mic! Ură! Si case!

  4. Institutul Quincy

    Doi dintre cei mai bogaţi oameni din lume, George Soros (finanţatorul Democraţilor din SUA) şi Charles Koch (un sponsor major al Partidului Republican) au fondat la sfârşitul lunii noiembrie 2019 un «think tank» comun, intitulat pompos «Quincy Institute for Responsible Statecraft». În scrisoarea de intenţie se stipulează că institutul va milita împotriva intervenţionismului militar şi va încuraja diplomaţia în vederea obţinerii unei păci internaţioanale. Numele institutului însuşi aminteşte de John Quincy Adams, al şaselea preşedinte al SUA (1825-1829), ale cărui idei au contribuit la elaborarea Doctrinei Monroe ce teoretizează orientarea politicii externe nord-americane spre zona celor două Americi şi Pacific, considerate sfera de influenţă directă a Statelor Unite.

    Desigur, în spatele acestui neo-izolaţionism se ascund tot intenţii de hegemonie mondială. Metoda variază, scopul a rămas acelaşi. În locul intervenţionismului militar deschis, contra-productiv, cei doi multi-miliardari americani – democratul Soros şi ultra-liberalul Koch – doresc să-şi manifeste puterea la nivel instituţional prin mijloace economice şi ideologice.

    Deja, organizaţiile educaţionale non-profit înfiinţate de Koch, la fel ca şi reţeaua tentaculară de „Societăţi deschise” ale lui Soros sunt un sistem prin care se încearcă controlarea diverselor naţiuni de către oameni selectaţi şi finanţaţi de anumite cercuri. În acest sens, un exemplu frapant este susţinerea deschisă a „Maidanului” de la Kiev de către Soros, care a contribuit semnificativ la succesul revoluţiei ucrainiene.

    Astăzi, profitând de mondializare, Soros şi Koch îşi fac un program de a transforma elitele politico-economice din întreaga lume în agenţi de influenţă ai SUA, mai precis, ai lor înşişi. Cu certitudine, un asemenea rezultat nu are şanse să fie obţinut decât în ţările sărace, dar foarte probabil aceşti doi neguţători, care s-au obişnuit să cumpere totul, se vor mulţumi şi cu succese parţiale pe care le vor putea converti în câştiguri materiale pentru grupările lor financiare.

    Oricum, dacă lupta preconizată de Soros şi Koch împotriva „societăţilor închise” ar ieşi victorioasă, s-ar distruge toate coeziunile naţionale, iar „societatea deschisă” ce ar rezulta ar semăna cu o ciorbă searbădă, sărăcită prin dispariţia tuturor tradiţiilor naţionale; s-ar pierde probabil şi pluridiversitatea lingvistică, în favoarea unei singure limbi, engleza.

    În concluzie, deşi o asemenea mişcare ar putea favoriza dezvoltarea, ea nu este lipsită de pericole ce provin din concentrarea puterii nu în mâinile unor conducători politici rezultaţi din alegeri libere, ci a unor persoane particulare dispunând de resurse materiale uriaşe, ceea ce în ultimă instanţă poate însemna înlocuirea democraţiei prin grupuri elitiste controlate de oligarhi şi înlocuirea politicii prin manipulare financiară.

    • Institutul Quincy, o alta gaselnita a superbogatilor americani, unul vezi Doamne, mare democrat si altul ultra-liberal, insa scopurile fiind aceleasi.
      Daca ne uitam in lungul malurilor bucurestene ale Dambavitei ne „loveste”, la o alta scara, o asemanare izbitoare.
      O excelenta postare a @Mihaelei Erika Petculescu.

  5. MA BUCUR PENTRU NEPOTUL DUMNEAVOASTRA ,DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, CA ARE SANSA LA FRUMOASA VARSTA PE CARE O ARE , SA CUNOASCA FIZIONOMIA DINOZAURILOR ( TACUTI …) CE AU TRAIT IN URMA CU 150 DE MILIOANE DE ANI SI CARE „DETINEAU ” SUPREMATIA DE A STAPANII PLANETA PAMANT. DIN PACATE , DAR SPER , SA NU VADA SI SA CUNOASCA LA MATURITATE , FIZIONOMIA „DINOZAURIILOR UMANI” CE I CARE REPREZINTA SISTEMUL POLITIC ROMANESC LA TIMPUL ACTOAL SI CARE VOR SA DETINA SUPREMATIA DE A „STAPANII ” DEFINITIV IN TIMP, O TARA CE NU LE APARTINE ,CU UN POPOR TOT MAI CONFUZ IN GANDIRE SI COMPORTAMENT . MA GANDESC SI SUNT CONSTIENT , PE PARCURGEREA TIMPULUI CE APARTINE FRUMOSILOR NEPOTI , CE V AU MARIT SI INFRUMUSETAT, FAMILIA CU CARE A TI FOST DESTINAT . CA FOST PRIM MINISTRU SI NU NUMAI , AU SANSA DE A INVATA SI MEMORA , TRCUTUL ISTORIC AL ROMANIEI SI DE CE NU , SA INVETE CE INSEAMNA SA FI UN AUTENTIC ROMAN.
    SUNTETI PROFESORUL ORIGINAL , CARE NU POATE FI INLOCUIT … MA BUCUR SI PENTRU FRUMOASA VACANTA PE CARE O DESFASURATI IN ACESTE ZILE INPORTANTE ARATANDU NE IMAGINILE INCA FRUMOASE , ALE ROMANIEI INCA NESTAPANITA DE „DINOZAURII POLITICII ROMANESTI” , ATAT INTERNI CAT SI CEI EXTERNI. MA BUCUR CA ARATATI BINE ,GANDITI BINE SI SPER ,SA NE OFERITI IN VIITOR SANSA ,DE A REALEGE IN POLITICA ROMANEASCA, ( LA NIVEL INALT…) PE AUTEMTICUL ROMAN, POLITICIAN , ADRIAN NASTASE. VA DORESC, VACANTA PLACUTA ALATURI DE FRUMOASA FAMILIE. CU SINCERITATE , MARIAN, LA MULTI ANI!

  6. PORTRET AL ETERNEI ȘI FASCINANTEI ROMÂNII LA BĂTRÂNEȚE (IV)

    SEPTEMBRIE 2019

    Pe 1 septembrie 2019 Tăriceanu o ironizează pe Vio, acuzând-o că a scos funcția de Președinte al Senatului pe tarabă… „Dragă Viorica, ai grijă, mai ai puțin și ești gata să ajungi cu oferta la mine!” Cu această ironie, Călin nu știe încă, dar este fix în bancul cu „…râzi tu, râzi, dar nu-i râsul tău”. Însă nici nu mai are mult până să afle. Ion Cupa, președinte ALDE Dolj, în schimb, începe să-și pună niște întrebări necesare: „De câteva zile, ALDE e pe buzele tuturor: președinte, premier, analiști, comentatori, cetățeni. «Penibili», «ridicoli», «trădători» sunt principalele etichete ce ni se lipesc. Mă întreb cum am ajuns din busola guvernării și a stabilității politice, dintr-o voce politică rațională, echilibrată, să fim catalogați negativ din toate părțile?! Cum am ajuns să fim sursa unei instabilități politice și guvernamentale care folosește oricui, mai putin românilor, militanților și votanților ALDE?!”

    Niște răspunsuri la aceste întrebări vor veni, cred, ca un „suvenir de amintire” pe 24 decembrie 2019, odată cu condamnarea la 7 ani de închisoare, în primă instanță, a lui Bogdan Olteanu, apropiat al lui Călin, pentru un mic trafic de influență în valoare de un milion de coco, în 2008, achitați de către Sorin Ovidiu Vântu pentru ca Liviu Mihaiu să fie numit Guvernator al Deltei Dunării. La vremea respectivă Bogdan Olteanu era președinte al Camerei Deputaților iar Tăriceanu era premier. Totuși, n-am înțeles din relatările laconice al presei pe lângă cine și-o fi traficat influența Bogdan Olteanu.

    Pe 2 septembrie 2019 Călin Popescu Tăriceanu își depune demisia de la șefia Senatului deoarece ALDE, „de bunăvoie și (ne)silită” de cine bănuim noi, părăsește guvernarea pentru o schiță de proiect fantezist în compania unui băiat foarte serios în tot ceea ce face și spune și care este recunoscut ca un mare caracter, numit Victor Ponta. Cum mirosul de sânge proaspăt nu mai poate fi camuflat, Dan Barna (USR) si Dacian Cioloș (PLUS), cer alegeri anticipate, într-o țară în care acestea, tehnic, nu se pot face. „Noi, cei din Alianța USR-PLUS suntem gata să ne asumăm guvernarea (…), suntem gata să intrăm la guvernare, avem oameni, suntem în proces de elaborare a programului de guvernare”, afirmă Dacian Cioloș „…însă pentru a face reforme e nevoie de o majoritate legitimă în Parlament”.

    Adică un fel de „azi o vedem și nu e”.

    Din când în când, Klaus iese și dă câte o declarație publică despre „guvernul PSD eșuat”. Ca să-i intre poporului în cap. Se va vedea mai târziu că pentru cetățeanul român enunțurile sunt absolut suficiente -el niciodată, dar ni-cio-da-tă nu are nevoie de demonstrații.

    Prevăzător, Mihai Șora semnează pentru trei candidați la președinție și scrie pe 7 septembrie 2019 pe pagina lui de FACEBOOK: „Dintre cei care s-au anunțat, doar trei mi se par demni de atenție (și de funcția la care aspiră) . În ce mă privește, am semnat (întâmplător, chiar în ordine alfabetică) pentru Dan Barna, Klaus Iohannis și Toader Paleologu. Firește, ideal ar fi să avem un Făt-Frumos sau o Girafă (deși s-ar găsi și atunci unii să spună că Făt-Frumos e prea viteaz pentru ciobanul mioritic, Girafa – prea semeață pentru cel ce-și ține capul plecat, înfricoșat de sabie). Cum nu avem în cursă nici Făt-Frumos și nici Girafă, ne vom mulțumi cu unul dintre cei trei.”

    Sigur, ne dăm seama că Girafa nu ar mai fi avut cum să candideze… căci în octombrie avea să fie numită Procuror șef european. Mai potrivită decât Girafa, nici că se putea…

    În tot acest timp, procuror general interimar al României este Bogdan Licu… drept ca o lumânare, inatacabil, stâncă… „decât” că dânsul depune o cerere pentru a i se retrage, pe căi amiabile, să zicem, titlul ştiinţific de doctor şi de obligare a MEN să-i emită un ordin de revocare a acestuia. Pe 18 septembrie 2019 însă, Curtea de Apel București zice: „Nțțț!”. O, tempora! o, mores! altădată o suspiciune de plagiat, într-o teză de doctorat, zguduia prim-miniștri… azi e de-o banalitate de te ia somnul. Bănuiesc că totuși, la domnul Licu e ceva mai mult plagiat, trecând de pragul de 4%, acceptat din oficiu pentru procurori șefi și zeițe ale anticorupției, că altfel n-ar fi avut de ce să se teamă…

    Ascensiunea fără seamăn a Cumpănașului și marșul lui hotărât către Cotroceni suferă pe 25 septembrie 2019 o fâsâială care sporește periculos încălzirea globală, căci se descoperă realitatea dureroasă că acesta nu a absolvit nici o școală de învățământ superior. Ce să spun, Cumpănașule… înainte de a muri de gât cu băieții care te-au făcut mare și te-au ținut în brațe ca pe unul de-al lor, se vede că este întotdeauna util să mai arunci câte o privire și în CV-ul propriu!

    OCTOMBRIE 2019

    Liberalii au strâns semnăturile necesare pentru trecerea Moțiunii de cenzură. Viitorul premier Orban (Orban Întâiul sau Orban cel Bun, așa cum va rămâne în istorie) e liniștit și declară, pe 1 octombrie 2019, la DIGI 24: „Eu sunt convins că numărul votanților moțiunii de cenzură va fi mai mare decât numărul semnatarilor. Vom avea voturi și din zona parlamentarilor PSD, vom avea voturi și din zona parlamentarilor din grupul minorităților naționale, care nu sunt semnatari. (…) Sunt cel puțin 7-8 voturi peste numărul semnatarilor”.

    Klaus nu se grăbește să numească miniștrii interimari ai lui Vio, că știe el ce știe… doar nu degeaba a pregătit amănunțit căderea guvernului Dăncilă și acum pregătește fotografia pentru 1 Decembrie 2019, unde va fi, ca să zic așa, în sânul cald al generalilor de la Servicii… În schimb, cu o mare și nedisimulată tristețe află de la CCR că trebuie să o revoce pe Birchall, o doamnă ministru care are genunchii din ce în ce mai tociți. Interesant este că dânsa are pe FACEBOOK mult mai multe fotografii strângându-i mâna lui Hans Klemm decât stând în genunchi, cu pantofii în devălmășie și pupând tricolorul… de unde și întrebarea: se pot toci genunchii cuiva de la o simplă fandare în fața steagului sau trebuie să căutăm o explicație mai amplă?

    Cum Klaus nu știe și altă cale mai sigură de a-și împlini ambițiile decât escaladarea cadavrelor, un tragic accident petrecut între Urziceni și Slobozia îi dă prilejul să susțină, la reuniunea PNL de la Iași, din 5 octombrie 2019 următoarele: „Azi dimineață am primit un mesaj cutremurător. Între Urziceni și Slobozia a avut loc un accident groaznic cu 10 morți și aproape 10 răniți grav. Ce poți să spui? Condoleanțe, îmi pare rău! Ce să înțelegem? Să înțelegem că lipsa de infrastructură ucide, la fel cum și corupția ucide. Această nepăsare criminală a PSD-iștilor costă vieți, costă vieți de români”. Nesimțirea oportunistă a discursului este evidentă, dar România susține că „…da, da, exact așa e! cum zice domnul președinte! «Corupția ucide» a murit, trăiască «Infrastructura ucide»!…”

    Pe 8 octombrie CSM amână pentru a șasea oară numirea Adinei Florea la SIIJ. România -atât de pricepută la toate cele, consideră că e absolut normal ca numita Florea, care a trecut de examenul CSM cu notă maximă să fie repudiată cu silă… păi, cum dracului? Doar doamna Codruța a CĂZUT la testul CSM și noroc că a numit-o săracuʹ președintele Petrov… ăsta-i modelul de succes, nu tranca-fleanca, note maxime!

    Pe 9 octombrie 2019 Înalta Curte motivează de ce anume i-a trecut prin minte să-l trimită pe Dragnea Liviu la pușcărie pentru 3 ani și șase luni: „…circumstanțele factuale reținute, modalitatea de comitere fiind, prin îndemn, direct, personal, care a dat conținut formei de participație a instigării, agravată de calitatea funcției deținută de acesta, respectiv președinte al Consiliului Județean Teleorman, afectându-se încrederea funcționarilor publici în raporturile de serviciu, precum și cele interinstituționale.” Deci, asta e, compatrioți! „…s-a afectat încrederea funcționarilor publici în raporturile de serviciu” în cuantum de vreo trei ani și jumătate de recluziune! Și tu crezi mizeria asta, Românie, și te uiți serioasă în ochii mei albaștri și-mi spui că asta-i JUSTIȚIE!

    Așteptând Moțiunea de cenzură, Klaus simte că Rareș Bogdan sau Orban Întâiul nu l-au lingușit destul și afirmă: „Nu îmi place să mă laud, nu sunt omul cuvintelor mari, dar dacă tot ne-am uitat la filme video, pe cei doi elefanți de la început, i-am alungat, nici amnistie și grațiere nu au reușit, nici codurile penale nu au reușit să le strice așa cum și-au imaginat și să nu credeți că nu au reușit fiindcă le-a venit mintea la cap, ci M-AM SUIT EU ÎN CAPUL LOR.”

    Așadar, cu Klaus „suit în capul lor”, pe 10 octombrie 2019, Moțiunea de cenzură trece și Ludovic se apucă de făcut noul guvern!

    În urma audierilor din 29 și 30 octombrie, trei dintre miniștri propuși de Orban Întâiul sunt respinși… dar nu-i nici o problemă! Așa cum Codruța a fost „cea mai bună” doar după ce a primit aviz negativ de la CSM, așa și Vasile Cîțu, Violeta Alexandru și un oarecare Ștefan Ion, căruia constructorul i-a triplat spațiul locativ pentru că a cofrat greșit o grindă, sunt buni pentru România, în ciuda avizelor negative de la comisiile de specialitate!

    România jubilează! Procentul de apreciere a publicului pentru PENELEU trece de 40%! Dacă-i pune cineva întrebări, cetățeanul român pufnește ghiduș, îi dă ăluia un cot șmecher între coaste și zice: „lasă-i, mă, dracului, că ăștia e băieții buni, chiar dacă mai greșește… nu? că doar așa a scris și marele filosof Mihai Șora, pă feisbuc… nu mai zic dă Oana Pellea…”

    ( va urma)

    • Onsa OPrban cel Bun risca sa fie si Lodovic Paraditoru’ sau Loli Accident sau Loli cauta-ma-n sant! si cu ceva nenoroc epitafu sau va fi unu imprumutat de la Bula „nascut si mort dintr=o pana de cauciuc”
      ma refer doar la „talentele” de sofer ale ;ui Loli care crde ca e ca la masinutele electrice din parcu de distractii…

  7. Ați aflat ? Gata, s-a terminat ! Nu mai este de actualitate colindul Stille Nacht !!! De acest Crăciun, în Germania, audiența a fost zdrobitoare pentru un cântecel de mare actualitate:
    https://www.dcnews.ro/ura-electrica-copii-invatati-sa-cante-bunica-este-o-scroafa_720728.html
    Sincer, sunt surprins că la noi GDS n-a acționat încă în acest sens !
    Ehei, pe vremea ailaltă zuțikerii* erau mai promți. Țin minte, eram la mare, în vacanță, când s-a lansat șlagărul „Cincinalul în 4 ani și jumătate” – compus de H.Mălineanu (autorul versurilor să mă scuze, că nu i-am reținut numele)
    Până la urmă s-ar putea ca acestă gafă să ne fie trecută cu vederea – doar ce l-am reînscăunat pe iohannis.
    Trebuie să conștientizăm cât de mult ne ajută faptul că avem un președinte de etnie germană, din moment ce Germania, prin PPE, domină UE, de i-a speriat pe britanici !
    Mare noroc pe capul nostru și că avem un Prim Ministru de etnie maghiară, nu de alta dar în Ungaria partidul aflat la guvernare de vreo 15 – 20 de ani este tot membru PPE.
    Iată de ce este bine că se fac eforturi pentru declanșarea alegerilor anticipate – primenim și Parlamentul și-l facem majoritar, dacă nu chiar total, dominat de partide de dreapta, membre PPE !
    Și atunci să vedem – trai neneacă.
    Cred că este un moment potrivit să adresăm iar laude trioului mihai tudose – daniel constantin – sorin câmpeanu. Mari vizionari și salvatori ai neamului !
    –––––
    * = însoțitori ai rabinului care zuțuie printre dinți și zic: Ce rabin deștept avem!

  8. Orientul Mijlociu: Orice optiune de rezistenta antiglobalista este deschisa si legitima

    Se spune ca ulciorul nu merge de multe ori la apa, Daca este adevarat, se va sparge cat de curand si „ulciorul” american, folosit pentru a cara cu el petrolul arab. Mai précis, este vorba de o foarte probabila si apropiata prabusire a vechii scheme utilizate de SUA in invadarea Irakului, prin demonizarea si decapitarea leadershipului national irakian. In 2020, Donald Trump apeleaza la scenariul manipulator-invaziv al lui George W. Bush, din 2003, impotriva Irakului. El tatoneaza o a doua decapitare. Dupa esecul transformarii teroristilor in demonstranti antiguvernamentali, Trump recurge la vanarea liderilor politici si militari irakieni. Suveranitatea Irakului este sub asediu. SUA au declarat Irakul un teren de vanatoare umana. Despre uciderea generalului iranian Qassem Soleimani la Bagdad, seful Casei Albe foloseste expresia manipulatoare “L-am prins!”. El a mizat gresit pe o contaminare emotionala. SUA nu au si nu pot avea niciun drept de jurisdictie in Irak. Expresia a fost copiata de la Bush jr din cazul presedintelui irakian Saddam Hussein. Concomitent, secretarul de stat Mark Pompeo tureaza la maxim masinaria propagandistica antiiraniana si antiirakiana, incercand sa obtina controlul mentalului colectiv regional si globall, care sa accepte impredictibilitatea si crimele de razboi ale SUA in Orientul Mijlociu. Desi Trump a spus ca “iubeste pacea” si Pompeo ca Statele Unite vor “dezescaladarea” dupa uciderea lui Soleimani, nimic nu este mai neadevarat. De fapt, in limbajul globalistilor afirmatiile sunt negatii si invers. Dovada ca sâmbătă dimineața a avut loc un nou raid aerian american, avand ca țintă un comandant al milițiilor Hashd al-Shaabi, la nord de Bagdad. Si asta la numai o zi după bombardamentul în care a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani, inițiatorul acestei coaliții irakiene de rezistenta antiamericana. Nimeni din lumea civilizata nu se asociaza barbariei criminale a SUA in Orientul Mijlociu. Acelasi Pompeo, care a abandonat diplomatia preventiva si concilianta in favoarea unei propagande agresive si justificatoare a actelor de razboi globaliste, le reproșează europenilor că “nu au fost de mare ajutor în operațiunea uciderii lui Soleimani.” Aroganta de a gandi toti cu capul lui Pompeo este prea mare. Globalismul a facut cea mai mare greseala prin declansarea aventurierismului criminal trumpist in Orientul Mijlociu. Dreptul international si opinia publica internationala trebuie sa-l descurajeze si sa-l sanctioneze, in deplina unitate si solidaritate. In Irak, suveranitatea trebuie sa prevaleze. In Orientul Mijlociu, securitatea islamica, araba si iraniana, trebuie sa fie prioritara. Pentru intronarea regionala a acestor principii si cerinte, orice optiune de rezistenta Antiglobalista este deschisa si legitima.

  9. „Sa fie clar, este vorba de dinozaurii de acum 150 de milioane de ani!” – excelenta gluma. imi lipsesc fineturile Dvs.

Lasă un răspuns