13 gânduri despre “Asta-seara, la ora 20, cu Ciutacu

  1. Nu uitati sa evocati contractul autostrazii Bucuresti- Brasov.

    Trimis din Yahoo Mail pe Android Pe Joi, ian. 2, 2020 la 18:36, ADRIAN NĂSTASE a scris: #yiv2400922703 a:hover {color:red;}#yiv2400922703 a {text-decoration:none;color:#0088cc;}#yiv2400922703 a.yiv2400922703primaryactionlink:link, #yiv2400922703 a.yiv2400922703primaryactionlink:visited {background-color:#2585B2;color:#fff;}#yiv2400922703 a.yiv2400922703primaryactionlink:hover, #yiv2400922703 a.yiv2400922703primaryactionlink:active {background-color:#11729E !important;color:#fff !important;}#yiv2400922703 WordPress.com | Adrian Năstase posted: „In seara aceasta, la ora 20, pe Romania Tv, puteti urmari inregistrarea unui dialog intre mine si Victor Ciutacu.” | |

  2. Ciutacu e mult prea bun 🙂
    In 2019 a fost cel mai bun.
    Sper sa fie si mai acid in 2020.
    Concurenta e la pământ.

  3. V-am urmărit și, da, dincolo de multe și frapante aspecte ce vă deosebesc de netrebnicul actual șef al statului, esențială rămăne vocația dvstră de a construi, ce-i lipsește cu desăvărșire mediocrului (eufemistic spus) Iohannis.

  4. Felicitari!
    Mi-am adus aminte cu drag de discutiile pe care le aveam cu dumneavoastra in campania electorala din 2008 in care v-am fost alaturi zilnic.
    Sunte-ti un om minunat cu care mi-as dori sa ma reintalnesc.

  5. Domnule Nastase in aceasta seara am fost aspru criticat.
    Ma suna un amic, scene din Caragiale:
    El: Ai vazut ?
    Eu: Ce sa vad ?
    El: Nu te uiti la televizor ?
    Eu: Ba ma uit, la ce ar trebui sa ma uit ?
    El: Vezi ca pe RTV e un interviu „tare” cu dl A. Nastase .
    Eu: Sa fii tu sanatos mi-am pregatit fotoliul si niste mere taiate alaturi.
    Atata mi-a trebuit.
    El: Bai, sa nu ma anunti si pe mine.
    Cam atat din discutia savuraosa cu amicul.

    Domnule Nastase, am urmarit cu mare atentie interviul acordat d-lui Ciutacu, am incercat sa trag mai multe concluzii, insa daca as fi om politic intr-un partid, cu certitudine v-as coopta (cu acceptul Dvs.) ca „prima mana” a consilierilor, cu drept de hotarare sau veto.
    Dumnezeu sa ne lumineze calea.

  6. PORTRET AL ETERNEI ȘI FASCINANTEI ROMÂNII LA BĂTRÂNEȚE (II)

    APRILIE 2019:

    Președintele României -un mare democrat, toată lumea știe asta!- își ia avânt și insistă cu așa-zisul referendum «pe Justițe», pe care ni-l anunțase în martie, dar care a fost îmbunătățit, între timp, cu niște întrebări evident neconstituționale… din fericire însă, vom vedea, nici președintele și nici votanții nu au ținut minte întrebările până să pună ștampila pe „DA”, ceea ce s-a dovedit extrem de sănătos pentru tânăra noastră democrație de tip occidental.

    Pe 25 aprilie, într-un mesaj transmis de la Cotroceni, Klaus ne spune, de fapt, despre ce anume este vorba în propoziție și-n referendum:

    „Asta este, dragii mei, adevărata politizare și acest referendum este și despre PSD. Cine merge la vot poate să dea o lecție pesediștilor. Pe mine, în final, mă interesează care este raportul dintre cei care sunt alături de PSD în acest atac asupra justiției, în această proastă guvernare, fără autostrăzi, fără spitale, fără școli modernizate, și care sunt de cealaltă parte.(…) Dacă românii vor veni la vot și vor spune că nu sunt de acord cu PSD, atunci noi avem un mandat să acționăm. Imediat, a doua zi!”

    România nu se îngrozește deloc, dar deloc! de sminteala președintelui ci se grăbește să pună umărul la ceea ce nici nu pricepe și nici nu o interesează să priceapă. Nu vrea „fond suveran”, nu vrea taxe de la spoliatorii… pardon, am vrut să spun PARTENERII externi…, nu vrea „tomata românească”, nu vrea „prima casă”, nu vrea „programul național de boli cardiovasculare”, nu vrea răspunderea magistraților, nu vrea pensii și salarii mărite și alte fleacuri… prioritățile dânsei sunt diferite: Dragnea la pușcărie, PESEDEUL la gunoi și, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă… după ei POTOPUL!

    Telenovela de mare succes „Augustin Lazăr și premiul de la GDS” ia o turnură cu totul neașteptată… se descoperă că premiatul nu și-a trecut în CV perioada în care a acumulat experiență ca tânăr procuror într-o comisie ce se ocupa de liberările condiționate din Aiudul groazei, dar nu se prea grăbea să libereze… și că mai este cel puțin un deținut politic care ține minte amănuntul. Urmarea? Radu Filipescu, fost deținut politic, se suspendă din GDS… Laura Ștefan, expertă în anticorupție, demisionează… la fel și Alexandru Gussi și Andrei Vieru. Mircea Dinescu cere să fie șters dintre membri fondatori. Bomboana pe colivă o pune însă Daniel Morar, care-i trimite înapoi GDS-ului premiul similar, câștigat cu câțiva ani în urmă. Cel mai frumos episod al telenovelei însă mi s-a părut cel în care anticomuniștii de la GEDESEU au explicat „accidentul”, prin vocea autorizată a Magdei Cârneci:

    „GDS nu a retras premiul, a anulat doar ceremonia, în urma deciziei lui Lazăr de a redirecționa premiul către fostul deținut politic de la Aiud. Personal, eu iau de bun ceea ce Augustin Lazăr a afirmat deja: că era un tânăr procuror specializat în criminalistică, că a fost pus în acea comisie într-un mod mecanic, a semnat fără să știe despre ce e vorba exact, nu avea experiența judiciară în închisori și în cazurile de poliție politică. A făcut-o fără conștiența gestului lui, era un om tânăr, cum eram și eu. Niciunul dintre noi nu a fost erou, dar unii am fost puși în posturi care ne-au obligat, cum a fost cazul lui, să semnăm lucruri pe care nu le-am conștientizat atunci.”( ZIARE.com, 19 aprilie 2019)

    Remarcați că în timp ce blândul procuror are nume și se bucură de întreaga înțelegere, prețuire și compasiune din partea anticomunistei Magda Cârneci, nemernicul de deținut politic care a îndrăznit să-și aducă aminte de faptele de vitejie ale lui Augustin de pe când era tânăr ficior și nu pricepea ce semnează, rămâne un anonim… Ați mai auzit, cetățeni care v-ați agățat de gât cartoane cu JE SUIS GUSTI, o justificare atât de nesimțită pentru faptele unuia care și-n timpul mandatului său de Procuror General, în plină democrație (!!!), tot despre lupta cu „bandiții” a vorbit, exact ca-n anii 50?

    Păi vezi, Augustine? Nu era mai bine să-ți faci tu timp să primești distincția din februarie, când toate cele nu ieșiseră la suprafață, decât să ieși la pensie așa de șifonat, în aprilie? Noroc că pensia de circa 5 600 de coco pe lună ți-a mai atenuat supărarea ….
    ……………………………………………………………………………….
    MAI 2019:

    „Transilvania poate că nu pare ideea care îi vine oricui de a petrece un weekend distractiv ca să uite de un divorţ dureros, dar exact acest lucru le-a prescris preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, liderilor UE ca să treacă peste tristeţea Brexitului, scrie Reuters, explicând motivele pentru care liderul Executivului UE a propus organizarea unui summit la Sibiu” (DIGI TV.ro, 14 septembrie 2017).

    Și summit se făcu! Pe 9 mai 2019 România nu mai era „nepregătită” ci, dimpotrivă!… lumea bună participantă la summit a păpat tradiționalele și foarte bine pregătitele: mule de pasăre în aspic, frigărui de mozzarella cu struguri albi și roșii, somon marinat cu măsline verzi, piept de rață afumat pe portocală, terină de căprioară, canapele de castraveți verzi cu pastă de somon picant, mini frigărui cu gambas și calamari picanți… iar Klaus a cules toate laudele, de parcă el însuși le-ar fi clocit, peste noapte! Evident, doamna Vio, care era decât „premier al României” și care a asigurat o parte din banii pentru distracție, nu a fost invitată.

    Pe 26 mai alegerile europarlamentare demonstrează, încă o dată, ce lucruri fantastice poate face o națiune care are ca imn național „Deșteptă-te române”, între două sforăituri, dar votează, în mod tradițional la „ba p-a mă-tii”, cu o înfrigurare apropiată de extaz… leșul PESEDEULUI este târât, ritualic, prin praf (sau prafuri, cum ar spune viitorul ministru Vasile Florin Cîțu). Sigur, nimeni nu s-a obosit să-i declare decesul așa că nu se știe dacă leșul e tocmai leș, sau poate că mai prezintă vreo zvâcnire aleatorie a organismului, care face cu atât mai seducătoare istorica victorie a PENELEUSEREULUI.

    Rezultatul votului pentru alegeri este intrarea în Parlamentul European, în triumf, a unor drastic repudiați inși de către aceeași societate românească, în urmă cu doar câțiva ani. Petrov mi se pare că este europarlamentarul-emblemă al acestei strofocări enorm de anticomuniste și antisecuristice a României moderne și europene, dar nu aș neglija nici trimiterea Guvernului Cioloș, în forma lui suplă, în forul european. Poate că e doar o formă originală prin care nația a căutat să scape de ei, mă gândesc…

    Simultan, rezultatul votului pentru referendumul „pe Justițe”, la care publicul a participat masiv, fără să aibă habar ce votează (dar nu ne mai împiedicăm în amănunte) a părut a fi acela că a doua zi a fost umflat „tiranul din Teleorman” și vârât la pușcărie. Doar a spus și Klaus, nu-i așa? „Dacă românii vor veni la vot și vor spune că nu sunt de acord cu PSD, atunci noi avem un mandat să acționăm. Imediat, a doua zi!”… și chiar a doua zi, coincidența dracului! s-a și întâmplat. România a jubilat. Cetățeni onești și responsabili și lideri de opinie precum Marian Tivilic Ceaușescu au aruncat cu suluri de hârtie igienică în parbrizul mașinii care-l transporta pe „dictator” -fără „sinistra”- către Rahova. Cam 90% dintre problemele României păreau rezolvate…

    Încurajată de reușita fără egal, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a transmis, cu ocazia arestării lui Dragnea Liviu, un comunicat în care apar următoarele:

    „Unii zic că-i bine c-ai plecat, alții că era bine să nici nu fi fost. Mai rău e că ieri, la primirea în penitenciar, la partea de control al cavităților n-au fost în tură pianiști ( !!!sesizați, vă rog, „subtilitatea” scriitorului de comunicate, n.n.). Dar, de bună seamă, încă mai simți asta.(…) Ai grijă, însă, nu mai invita pe nimeni la baie, Liviu! (!!!). În pușcărie nu e ca la Parlament, iar ziariștii nu ți-ar face nimic din ce s-ar putea gândi noii tăi colegi. Sper! Mai ales că, apropo, în pofida recursului compensatoriu care-a eliberat mii de infractori, au mai rămas vreo 2500 de violatori în pușcării.” (Comunicat FSANP, 28 mai 2019)

    Repet, este COMUNICATUL OFICIAL AL UNEI FEDERAȚII SINDICALE, iar nu mâzgăleala de pe peretele vreunei toalete publice, cum s-ar părea. S-a oripilat cetățeanul român citind acest mesaj incalificabil, pe care mie mi-a fost greu să-l și citesc în întregime, darămite să-l mai și transcriu? Ei, daʹ de unde! De ce atâta deranj?

    Ionuț Matei, un vicepreședinte magistrat-model de la Înalta Curte a mers cu șampanie și pupături pe frunte la fetele alea bune care au pronunțat sentința lui Liviu Dragnea. Altfel, doamna cu balanța e OARBĂ, după cum bine știți… însă JUSTIȚEA este cu totul altceva decât JUSTIȚIA și bănuiesc că-și mai scoate, din când în când, cârpa de pe ochi!

    P.S. Vă rog, prieteni, să închideți ochii și să reproduceți cel puțin două idei din DECLARAȚIA DE LA SIBIU, angajamentul de maximă importanță strategică și documentul de o inestimabilă valoare care a încununat piperatul summit din Sibiu. Cum? Vă vin în minte doar „mule de pasăre în aspic” și „frigărui de mozzarella cu struguri albi și roșii”? Ciudat, dacă-i întrebăm pe participanți, și ei tot asta au reținut!

    (va urma)

  7. Raidurile mortii: In Irak, dreptul de preemptiune privind protectia vietii apartine irakienilor. Americanii au ucis 25 de irakieni pe teritoriul irakian

    Secretarul american al apărării Mark Esper a declarat joi că există indicii că Iranul sau forţele pe care le sprijină ar planifica noi atacuri. “Dacă se întâmplă asta, vom acţiona şi (…) vom lua măsuri preemptive pentru a proteja forţele americane, pentru a proteja vieţile americanilor”. Declaratia lui Esper, care nu este o sursa de drept, ca orice alta declaratie politica, echivaleaza cu “dreptul” de a ucide, acordat americanilor impotriva irakienilor, care se afla la ei acasa, pe teritoriul irakian. Fara indoiala ca este convenabil sa pui miscarea de eliberare irakiana pe seama Iranului, cu care SUA se afla in conflict. Este o tactica a Casei Albe si a Pentagonului de a ascunde sau abate atentia ca “aliatul” american ucide in masa irakieni, care se folosesc de dreptul legitim de autoaparare nationala si de protest specific impotriva prezentei si actiunilor trupelor SUA in Irak. Americanii au intreprins deja raiduri ale mortii in spatiul aerian al Irakului, prin care au ucis 25 de irakieni. Vietile irakienilor conteaza. Aspiratia lor de libertate este conforma Cartei ONU si dreptului international. Miscarea de eliberare nationala a Irakului, vizand controlul suveran al teritoriului si petrolului irakian, se bucura de sustinerea vecinilor, a regiunii si a comunitatii internationale. Orice atac american, de ucidere de irakieni risca sa starneasca o furtuna a dezaprobarii colective regionale (dar nu numai). Declaratia de ostilitate a oficialului american Mark Esper este o instigare la crime de razboi si impotriva umanitatii. Ea zgandara irational riscul faustian, ca de ucenic vrajitor, de a declansa forte pe care sa nu le mai poata controla si sa i se intoarca fatal impotriva. “Joaca” maligna a lui Mark Esper cu vietile irakienilor este cu atat mai reprobabila cu cat “maestrul” sau, presedintele Donald Trump, a sustinut fara echivoc ca iubeste pacea. Daca dorinta lui Trump de a aduce acasa soldatii americani este reala, acum este momentul. Accesul la petrolul irakian se poate face dupa regulile Natiunilor, nu ale Globalismului, care impune „tratate inegale”, amintind de cele din timpul razboaielor anglo-chineze ale opiului (sec. XIX).

  8. O emisiune excelenta.
    Politica romaneasca are nevoie stringenta de D-voastra. De calm si atitudini echilibrate si de stiinta de carte.

  9. As dori sa detaliati ce aveati in vedere cind nu plecati simultan din tara cu d-nul Iliescu…citez „sa nu-si faca de cap poporul”…
    Asta e tare, oare ce am fi putut face ?
    Ceva lovitura de stat ?
    Oups, da, din primul tur…la zidul deja turistic de la Targoviste !!!
    In rest un sincer La Multi Ani !

Lasă un răspuns