Guvernul Iohannis subminează statul de drept din România

Angajarea răspunderii guvernului pe legea bugetului este neconstitutională, nelegală si neregulamentară.

Este neconstitutională deoarece proiectul de lege, conform Constitutiei, trebuie dezbătut in parlament. Acceptarea discretionară a unor amendamente de către guvern nu poate fi echivalată cu o dezbatere in parlament.

Este nelegală deoarece incalcă legea 500 din 2002 privind finantele publice si modificările ulterioare care stabilesc rolul parlamentului in ceea ce priveste adoptarea bugetului.

Este neregulamentară deoarece incalcă Regulamentul activitătilor comune ale Camerei si Senatului, din 2013, care instituie o procedură specială pentru adoptarea bugetului (depunere, comisii de fond, avize, dezbateri generale, adoptare amendamente, adoptare articole, etc).

Această procedură, dacă va fi acceptată de CCR, va reprezenta un precedent si fiecare guvern ce va urma va evita, in acest mod, rolul esential al parlamentului. Acesta va deveni un fel de Mare Adunare natională.

Nu ar fi vorba doar de o incălcare a statului de drept din România ci ar fi si o incălcare a „valorilor europene” care inseamnă transparentă si dezbatere democratică. Bugetul UE este propus de Comisia europeană, este dezbătut si aprobat de Consiliu si de parlamentul european. Bugetele statelor membre UE sunt dezbătute in parlamentele nationale.

Cred, de altfel, că această procedură poate duce si la un conflict juridic de natură constitutională intre Parlament si Guvern in chestiunea adoptării bugetului.

24 de gânduri despre “Guvernul Iohannis subminează statul de drept din România

    • Va apreciez mult!

      Cu toate acestea, nu pot pricepe cum o lege asumată prin răspunderea guvernului poate fi nelegala , asa cum sustineti dvs . !

      Din cate stiu eu, legea poate fi doar neconstututionala nu si nelegala !

      Pentru ca ,daca anumite prevederi ale ei contravin unei alte legi, inseamna ca vechea lege este implicit abrogată/ modificată, implicit sau explicit!

      In tot sau în pare ,

      Nicidecum ca ,noua lege este nelegala asa cum sustineti dvs. !

  1. Orice persoana de bun simt poate observa degringolada pe care presedintele a generat-o; intrebarea legitima este – cine-l consiliaza?, caci clar tara e impinsa spre haos cu consecinte imprevizibile. Cata iresponsabilitate si lipsa de profesionalism la varful politic al tarii. Pe vremuri asemenea actiuni se condamnau aspru pentru atingerea grava a interesului national.

  2. Cum poti sa ai cinismul de a aloca doar 96 milioane de lei ( 17 milioane de euro ) in 2020 pentru podul de la Braila care costa 550 milioane de euro si are finantare europeana asigurata ?!
    Sa dai doar 126 milioane de lei ( 25 milioane de euro ) in tot anul 2020 pentru 60 de kilometri de drum expres intre Craiova si Slatina , in valoare de 350 milioane de euro ? Dupa ce ai cinismul sa te afisezi cu presedintele Ford Romania , Pearson , promitandu-i lucrari ?
    Si doar 64 milioane de lei ( 14 milioane de euro ) pentru cei 40 de kilometri de autostrada in lucru intre Aiud – Alba Iulia si Sebes ?
    Sa-ti bati joc de cetateni alocand sute de milioane de lei pentru tronsoane blocate , fara constructori numiti ( Curtea de Arges Pitesti , Tigveni Curtea de Arges , autostrada de centura Nord ) cu zero sanse de a avea santier in lucru in noiembrie 2020 ?
    Sa promiti ” 40 milioane de lei ” pentru cei 10 km de drum expres intre Galati si Braila , proiect suspendat de puterea pedelista in prima lor zi de guvernare ?!
    Sa nu spun nimic de cele sapte mari proiecte ” suspendate pentru clarificari ” de mai multe luni .
    Mai rau ca astia …
    Sabotori sau tembeli ?

  3. Impeach Iohanis! 🙂
    Urmaresc chiar acum dezbaterea din House of Representatives din SUA si e fascinant din multe puncte de vedere. Numerele spun ca sub Trump economia SUA e sus, somajul la cel mai mic nivel. Democratilor le tremura posterioarele ca va fi reals, si atunci…se folosesc de instruemente constitutionale ca sa il dea jos, de teama ca va fi reales.
    Democratii insa au citeva mari probleme, in afara de faptul ca sub Trump economia a fost relansata. Ii vad la TV, mai ales democratii „latino” si de culoare, care vad un pericol in agenda unui Presedinte alb. Una din ele este chestiunea interferentelor „globalistilor” si „progresistilor” americani in coloniile americane, ca Ucraina, sau Romania. Nu am dubii ca fiul lui Biden a fost „lansat” acolo pe piata, cu $50K pe luna, ca e baiatu lu tata. Da’, oare ce s-a intimplat in Romania, cu gitestein & friends? Cum de au pus mina pe foundul Proprietatea? Sigur, Kovesi si DNA nu o sa invetigheze pe prietenii lui Obama…Intr-un fel Klemm a fost destept ca s-a retras din diploamatie, desigur, de teama ca va fi si el investigat de manariile ce le-a implementat in Romania, incepind cu Basescu si terminind cu jocul in politica romaneasca, de partea PNL si a lui El Presidente. Mai mult, Klemm stie ca romanii..eh, o parte alor, nu au nici o problema sa isi ofere posterioru’ pentru afaceri cu Uncle Sam, divizia „democrata”.
    Cred ca am inceput sa il inteleg pe Trump. Pina la urma Rusia e un competitor mai pretentios, pe cind China e mai mult decit atit, China este un adversar pe toate planurile: economic, militar, politic. Din pacate, un adversar facut si crescut chiar de americani. Jocul lui Trump e de a apropia Rusia de SUA pentru a putea contracara China si aliatii sai de conjunctura (Turcia, Iranul etc).

  4. Păi tocmai pentru o „dictatură brutală” îl laudă lumea bună!
    Repet citatul din laudatio pentru distincția acordată lui iohannis:
    Preşedintele comitetului premiului Charlemagne, Jurgen Linden, a explicat într-o conferință de presă că această distincţie este menită să-l încurajeze pe Iohannis să continue să conducă ţara sa pe calea europeană.
    Oficialul s-a referit la România ca fiind o țară în care „a reuşit să se impună o dictatură brutală” şi care a trecut prin „dezamăgiri” în relaţia cu Occidentul, dar care a devenit, și prin eforturile lui Iohannis, „cea mai europeană din Europa de Sud-Est”.

  5. Si ca sa nu ramin dator cu un comentariu despre „comunismul” pe rit nou din Canada, caruia ii spune „political correctness” a lui Trudeau si liberalilor sai „progresisti” si anti-Trump. Si anul acesta, comunitatea sikh a sarbatorit la servici „Gurpurab 2020”, invitind pe „fratii” crestini, iudei si mai stiu eu ce alte culte sa traim impreuna cu ei atmosfera de „brotherhood”. Excelent, ar zice oricine, iata ce minunat e in Canada. Problema e ca la Craciun nu are nimeni curaj sa ii spuna Craciun. La sfirsitul anului la servici nu mai se tine „Christmas party” ci „Holiday Party”, sa nu cumva sa suparam pe altii cu Craciunul nostru crestin. Si uite asa, ne oferim posterioru’ pentru a fi calariti de alte neamuri, alte culturi, iar canadienii crestini nu pot decit sa shushoteasca pe la colturi, de frica sa nu fie dati afara de la servici ca avansam agenda „albilor”. Cei care am trait in comunism, nu putem decit sa vedem analogia.

    • deci , in mod neoficial , democratia canadeza uneori mai restrictiva decat „ceausismul”. Ca puteai sa zici mos Craciun si se imparteau „mostre” de cozonaci la serviciu!!! Ba se mai faceau si o masa si se cantau si colinde ! De fata cu membrii comitetului de partid din intrprindere! Cantau si ei … colinde!

  6. UK, in confuzie: Interferente sau schimbari de roluri? Dreapta merge spre stanga. Ruperea conservatorilor britanici de Economia Libera, un radicalism stangist

    Ceea ce s-a intamplat in Europa de Est, cu mersul Stangii spre Dreapta, uneori peste linia despartitoare de pe Esichier, se intampla, acum, in Marea Britanie. Insa, acolo, nu a avut loc o Revolutie. Sau nu inca. Cert este ca Dreapta merge spre Stanga. Distantarea marcata a conservatorilor britanici de Economia Libera este asimilabila unui radicalism stangist.

    Confuzia ideologica si framantarea scenei politice sunt foarte mari in Regatul Unit. Desi fostul premier laburist Tony Blair i-a indemnat miercuri pe “moderatii” (care or fi aia?!) din Partidul Laburist sa preia din nou controlul formatiunii de la liderul actual Jeremy Corbyn, care in opinia sa intruchipeaza un “socialism cvasi-revolutionar” care a “esuat”, lucrurile stau diferit pe scena politica britanica. De altfel, laburistii sunt in opozitie, “esuarea” lor, de care vorbeste Blair, ar fi putut sa aiba loc daca ei ar fi fost la guvernare.

    In realitate, radicalismul stangist apartine Partidului Conservator, care este la Guvernare. “Socialismul cvasi-revolutionar”, formula eleganta folosita de Tony Blair cu referire la laburisti pentru a evita termenul de “comunism”, este aproape de a deveni un succes al conservatorilor, sub bagheta premierului Boris Johnson. Nicidecum de esec. Brexitul insasi, un unilateralism hipertrofiat si provocator al Marii Britanii, este foarte apropiat de exclusivismul comunist. Ruperea politica si economica a insulelor europene britanice de casa comuna europeana este relativ similara derapajelor post-bellice est-europene (1949-1989). Spre deosebire de URSS si ECE, UK alearga spre imbratisarea fatala a USA.

    Premierul Boris Johnson este preocupat exclusiv de aparente, in loc de adevar. El isi lanseaza mesajele compulsive sub auspiciul “The People’s Government”, inscriptionat pe tribuna sau fundal. Frica de un al doilea referendum, mai bine informat si mai putin manipulat, comparativ cu primul, care a fost un amalgam de dezinformare si manipulare, l-a facut sa evite o noua consultare populara, la fel de indreptatita ca votarile repetate ale proiectului de acord de Brexit. Guvernul conservator etaleaza un fals simtamant popular.

    Un alt indicator de izolare cvasi-stangista, cel putin conjuncturala, a Marii Britanii este anuntul ca premierul Johnson nu va participa la summitul economic mondial de la Davos, din Elvetia, care va avea loc la sfarsitul lunii ianuarie. El le-a interzis si ministrilor sa o faca. “Prioritatea noastra este de a raspunde prioritatilor oamenilor, nu să bem şampanie cu miliardarii”, a declarat o sursa guvernamentala pentru tabloidul Daily Mail, ca motiv pentru absenta Marii Britanii de la Davos. Acelasi inautentic sentiment “popular” si fals “antimiliardarism”. City of London doar de dragul miliardarilor l-a facut baftos pe speculatorul evreu american George Soros cu banii britanicilor. Guvernul conservator va bea probabil sampania dupa pariurile castigate de Boris Johnson cu Brexitul si acordul de liber-schimb cu UE, fara prelungirea tranzitiei si in termenii premierului britanic.

    Premierul Johnson pare grabit sa-i bage cat mai repede pe britanici in ochiul ciclonului post-Brexit. El intentioneaza sa interzica prin lege prelungirea perioadei de tranzitie dincolo de decembrie 2020. Acest calendar britanic extrem de ambitios este foarte riscant. In 11 luni nu se poate realiza mai mult decat o schita, un draft preliminar, inevitabil aproximativ si lacunar, de acord de liber-schimb cu UE. Riscul de iesire precipitata din UE este ca Brexitul sa fie fara acord. Din orice calcul rezulta ca absenta unui acord ar afecta mai mult UK decat UE-27, care va continua sa beneficieze de avantajele pietei unice. Perioada de tranzitie ar putea fi prelungita la solicitarea Londrei pana la 1 iulie 2020.

    In contextul de confuzie din Marea Britanie, cu interferente sau schimbari de roluri intre Stanga si Dreapta, se contureaza tot mai clar, aproape cu certitudine, o Dilema. Ori vechiul criteriu de diferentiere a partidelor si regimurilor politice, datand de la Revolutia Franceza, nu mai este operant sau revelatoriu pentru diferentele specifice, ori el a fost intors pe dos, mai mult sau mai putin, pe nesimtite. In ultimul caz, Brexitul din 2020 ar putea sa fie o Revolutie in oglinda a celei din 1917 (MRSO). Efectele ar fi de reimpartire a Economiei Mondiale intr-o Economie Libera (EL), cu legile economiei de piata, din care Marea Britanie se autoextrage prin Brexit, si o Economie Hipercentralizata Privat (HP), in putine maini private (1%), cu legi private si ordine executive private, ale unui Stat Privat, ca o Suprastructura (politica) a unui Lagar (social), la care au aderat sau sunt in curs de aderare UK si USA.

    In urma cu cateva luni, un agent de influenta globalist occidental spunea un lucru interesant, cred ca de subscris, ca rolul lor este de a descoperi slabiciunile adversarilor politici si geopolitici, pentru a le expune, constientiza si amplifica. Ambasadorul britanic Andrew Noble avansa, miercuri, o chestiune aluziva: “1989 nu este inca istorie; caderea comunismului trebuie sarbatorita”. Nu mi-am putut stapani un suras, cu gandul la radicalismul stangist al conservatorilor britanici. Dar si pentru ca ambasadorul britanic a uitat sau ignorat ca Alteta Sa Regala Charles, Print de Wales, a sarbatorit la Londra vernisajul expozitiei: „Apertures of a Revolution. Fotografii din Decembrie 1989”.

    Si totusi, o intrebare se pune. De ce Globalismul critica public Comunismul, dar il implementeaza privat? Ratiunea este simpla si ingenioasa. Hipercentralizarea si hipercontrolul intern, de tip societate inchisa, ii supraprotejeaza Globalismului economia si resursele din fieful sau statal. In acelasi timp, extern, Societatea Deschisa si Economia Libera, din afara fiefului sau statal, ii permit Globalismului penetrarea nestingherita a Natiunilor si acumularea primitiva a capitalului (avutiei) acestora, cat si modelarea Societatilor si Guvernarilor Nationale potrivit intereselor sale. Pentru Globalism, cel mai fericit vis este de Comunism inauntru si de Liberalism in afara. Cosmarul Globalist este de Comunism in afara Imperiului (Lagarului) sau, care ii restrange aria de unde poate exploata, ii stavileste expansiunea.

  7. Din pacate nu ati prevazut in Constitutia din 2003 si posibilitatea ca judecatorii CCR sa se sesizeze DIN OFICIU atunci cand in mod evident se incalca prevederile constitutionale si statul de drept.
    Asa, tara este la mana capacitatii decizionale a partidelor de opozitie, iar puterea va invoca mereu politizarea demersului de sesizare a Curtii de catre o anumita parte politica a Parlamentului.
    Este foarte probabila si ipoteza ca UE va accepta tacit, in numele continuarii experimentului de ,,teraformare” fortata a Romaniei, orice abatere de la normele democratice , desigur, daca abaterea este generata de slugile PPE-ului globalist de la Bucuresti.

  8. IMPERIUL CONTRAATACĂ: VASILE CÎȚU A FĂCUT CEL DE-AL TREILEA BUGET CONSOLIDAT FISCAL ÎNTR-O ROMÂNIE DIN CE ÎN CE MAI NORMALĂ

    MOTTO: „Repet ce am spus la început… am construit deja două bugete în ultimii doi ani, pentru România, suntem pregătiți să îl construim și pe al treilea și partea bună este că le-am construit pe principiul de consolidare fiscală, cu reducerea deficitului bugetar.” ( Vasile Florin Cîțu, interviu luat de Tudor Mușat, la EUROPA FM, 9 octombrie 2019)

    ………………………………………………………………………………..
    Cîțule, Cîțule, măi dragă… ce-ai făcut? Tocmai tu, care erai așa de pregătit? Că știi cum se zice: „…orice lucru să-l faci de trei ori… prima oară ca să înveți cum se face, a doua oară ca să nu-ți mai fie frică și a treia oară ca să vezi dacă-ți e pe plac”… deci tu exact la faza asta când trebuia să vezi dacă-ți place sau nu să faci bugete, ai dat chix, mi se pare. Că altfel nu-mi explic… Eu cred că-ți dă președintele cu bugetul în cap, Cîțule, că doar știi că el e adeptul bugetelor axate pe „prioritățile României”, pentru „bunăstarea țării” și „în beneficiul cetățeanului”. Iar tu iei de la sănătate și de la educație și dai la tot cartierul?… adică la SPP, SRI și STI… ce-o să zică săracuʹ președintele, el care a lansat programul ROMÂNIA EDUCATĂ? Cum care program? Ăla, dragă, de l-au prezentat Oana Pellea și Mihai Șora, îmbrăcați în negru, stând pe-o scenă întunecată, de parcă simțeau în sufletele lor pure că o să tai, Cîțule , taman de la educație și-o să strici fehg-shui-ul programului cu ideile tale fistichii. Bine, pe de altă parte, e drept că doamna ministru Anisie Monica a zis că ea nici n-are ce face cu 6% din PIB, că trebuie să-i mai și cheltuiască or asta e tare obositor, deci mai rău o încurcă și… să nu-ndrăznești, măi!

    Nici nu pot să mă gândesc cum o să se enerveze președintele și-o să dea găuri în mod aleatoriu în mobila de sufragerie din vila LAC 3 cu ajutorul unei bormașini BOSCH de ultimă generație (doar știi că bâzâitul duios al unei bormașini de producție germană e singurul lucru care-i domolește starea de agitație…) când o vedea bugetul. Că el alt tip de buget are-n inima lui. Ia de-aici, Cîțule, ca să-nțelegi ce-și dorește și să-ți amintești cum se indigna dânsul cu privire la propunerea pesedistă pe 2019:

    „După ce a întârziat inadmisibil de mult, Guvernul PSD nu a fost capabil nici măcar să vină cu un buget realist axat pe prioritățile României. A propus ceea ce am numit bugetul rușinii naționale. Este drept că-i un buget foarte bun pentru creșterea prosperității PSD-ului, dar nu a României. Veniturile bugetului de stat sunt supraevaluate și incerte, în timp ce cheltuielile arată o preocupare vădită pentru finanțarea PSD și a clientelei sale și nu pentru asigurarea finanțării statului în beneficiul cetățeanului. Acestea sunt doar câteva din motivele pentru care am retrimis bugetul în Parlament. Mă adresez încă o dată tuturor parlamentarilor. Tratați cu seriozitate reexaminarea legii bugetului de stat, corectați lucrurile până nu e prea târziu. Faceți un buget realist pentru bunăstarea țării, nu pentru dezvoltarea PSD.”( Klaus Iohannis, președintele României, 11 februarie 2019, Declarație de presă)

    M-ai dezamăgit, Cîțule, deși credeam că am o încredere de nezdruncinat în măreția ta de finanțist brătian! Care construiește „bugete armate” din punct de vedere fiscal, cu un deficit „consolidat” de 3,6%! Și când îmi amintesc cum te dădeai de ceasul morții să nu calce cumva PESEDEUL deficitul de 3% pe bombeu…

    Pe de altă parte e bine, dragă, că ești pregătit să mergi în Parlament să te lupți ca un leu pentru construcția ta:

    „Eu sunt pregătit să merg cu bugetul în Parlament, să-l dezbat în comisii, să argumentez fiecare linie de buget. Veţi vedea un alt gen de ministru. Am intrat în toate detaliile bugetului, ştiu fiecare capitol, pe ministere, şi sunt acolo pregătit să argumentez fiecare capitol. Deci, eu sunt pregătit să merg cu bugetul în Parlament şi să explic de ce această variantă de buget este cea mai bună pentru România. Eu mă pregătesc să fiu în Parlament la dezbaterile pe buget” (Vasile Florin Cîțu, AGERPRES 9 decembrie 2019)

    …„dăcât” că te-ai antrenat degeaba și inutil ai făcut flotări ca să reziști la discuțiile parlamentare. Colega Turcan a zis pe 17 decembrie 2019 că nu-i nevoie să mai „propaghezi” astfel de informații și să-ți „umflești” aiurea pieptul de mare curajos, că s-a schimbat modificarea… o să vă „asumizați” răspunderea pe Legea Bugetului și atunci n-are rost să-l mai „dezbătești”, Cîțule, cu nimeni!

  9. Recent m-am vaccinat contra … indolentei, tupeului, rea vointei, urii si lipsei de pregatire, a neprofesionalismului. E un vaccin greu procurabil, scump, insa da rezultate imediate. Fara acesta in ziua de azi cu greu se poate razbate „bombardamentului” din toate partile asupra cetateanului.
    Pedelistii reinstalati la butoane, au reluat vechile metehne si vor sa le duca spre absolut, vor angajarea raspunderii guvernului pe legea bugetului.

  10. Dar de cate ori nu a incalcat Iohannis Constitutia si de cate ori ori Iohannis ori Pnl si dreapta extrema nu au incalcat legile? Constitutia s-au obisnuit sa o incalce ascunsi dupa ” sa judece Curtea Constitutionala” , iar daca CCR a spus clar ce nu este constitutional tot asa a ramas de multe ori, cum au dorit iar daca s-au oprit nu li s-a putut face nimc deoarece incalcarea constitutiei nu e „nelegala” . Acel referendum idiot organizat in acest an a avut intrebari nelegale si neconstitutionale prin simplul fapt ca trebuie sa raspunzi cu da sau nu la o singura chestiune , nu mai multe chestiuni in aceeasi intrebare astfel incat negarea sau afirmarea sa puna in pachet si ce vrei si ce nu vrei. DOMNULE NASTASE , DEGEABA SPUNETI DACA NU SE FACE NIMIC. BUNA INTENTIE IN CONTINUTUL AFIRMATIILOR NU MAI DERANJAZA PE NIMENI SI NIMIC. Nu de putine ori judecatorii au decis altfel decat spune legea , norma, cutuma, doctrina. Mii de motivari haotice,, in degringolada legislativa parca intentionat facuta sa tampeasca buna credinta, sa inlature altruismul iar virtutea sa fie ingenuncheata.

  11. Au venit sărbătorile, s-au întors romanii.Deci pana la urma s-au întors.

    Unii dintre ei pot fi surprinsi in zona pietelor sau supermarketurilor.
    Unii stau masati lângă casele de pariuri, unde se intretin.
    Imbracati in treninguri(cu aspect de izmene) numara bani sau inghesuie pensionari, fie pe lângă tarabe, fie pe la cozile de la casele supermarketurilor.
    Altii, alături de fustaresele atât de indragite, înghesuie pensionari in autobuze si microbuze, din care coboară ulterior ranjind cu satisfactie, in timp ce numara banii.

    Da, e in Romania, tara unde de vreo luna nu mai vezi politisti decât in intersectii.

    Slava Domnului ca s-au întors, chiar le duceam lipsa.

    Sa speram ca Boris va face cele necesare ca si alte familii sa se reîntregească, acasă.

    • Cetazean, ură mare, domnule, ură mare.

      Nu uita cetățene că NOI suntem VOI și VOI sunteți NOI.

      Crăciun Fericit și ție cetățean român, oriunde te-ai afla!
      Anul Nou să-ți aducă în suflet iubire și înțelegere pentru fratele tău român ca parte din ființa indivizibilă a Neamului!

  12. Eu cred ca Guvernul Orban trebuie sa pice,iar USR sau UDMR, depinde cum privim pot face ca acest obiectiv dorit acum de atat de multi, sa se împlinească.
    Nu se pierde nimic prin picarea ăstora.Ordinea publica e vizibil diferita de vreo 2 luni.O sa ajungem ca-n vestul sălbatic pe strazi

  13. Am citit interviul dlui Kuzmin la Medifax ieri. Dinsul vorbeste ca ar trebui sa existe „vointa politica reciproca” pentru a nu mai avea relatii incarcate cu „retorici neprietenoase”. Poate ca dl Kuzmin nu a avut destula vointa politica cind a luat la misto Casa Regala si pe Printesa Margareta. Deci, si eu ii doresc mai multa „vointa politica” 🙂

    Printre multe altele, el spune ca „NATO si-a pierdut ratiunea de a exista”. Da, si-a pierdut-o… si pe urma si-a regasit-o, odata cu agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, acapararea ilegala a Crimeei, sustinerea militara in regiuni separatiste prin preajma Romaniei.

    Mai zice dinsul, chiar de doua ori, si un lucru demn de atentie: „…Apropo, globalizarea este aparata cel mai puternic de catre China…” China tocmai si-a deschis o sucursala a bancii lor nationale in Romania, si sustin deschis teza aia chinezeasca cu un drum…Om vedea cind s-or ciocni interesele globale ale Chinei cu ale Rusiei…totusi, o recunoastere implicita ca dansul lor public Rusia-China impotruva SUA e doar de decor.

    In rest, am retinut ca dl. Kuzmin se plinge cumva ca nu exista „normalitate” in Europa, ca sunt piedici, ca nu se poate face comert, si ca implicit Rusia are de suferit, pentru ca ea e interesata de relatii benefice, reciproce. Chici ciuperca de ce-i asa?

    Il mai supara: unu, ca Romania ghidoneaza Repuboica Moldova, si doi, ca rachetele de la Deveselu…. O sa-i treaca sper cu putina vointa politica.

    https://www.mediafax.ro/externe/interviu-exclusiv-ambasadorul-rusiei-bucuresti-valery-kuzmin-nato-pierdut-scopul-cel-putin-30-ani-deveselu-recent-avut-loc-excursie-acolo-invitati-pare-ne-intoarcem-legea-junglei-18672563

Lasă un răspuns